Biztos,hogy tekert kocsi.Használt vételnél szabály,hogy km től függetlenül azonnal vez csere.Azért együtt érzek veled,remélem sikerül jó megoldást találnod.Jard jól kőrbe a témát nem kel bedölni az első ajánlatnak.
Igen erre gondoltam pont én is.Viszont ezért miért is kellene motort cserélni? Nagy valszeg görbültek a szelepek, azokat kel cserélni.Én a helyedben elvinném pl ESS motorhoz Gödre,vagy hasonló jó szerelőmúhelybe.Tized annyiért rendbe teszik mint a márkaszerviz.
Nincs sok tünet. Tegnap történt. Menet közben figyelmeztető hangjel, motor leáll, motor hiba jel, szerviz jel. Ma reggel szervizbe bevontatták, telefonon mondták, szakadt a vezérműszíj, a vezérmű tengely nem mozdul...
Valószínűleg tekert autó. Az lehet az ok, hogy sok lett a kilométer, már cserélni kellett volna a szíjat?
Kicsit bővebben körbeírnád ezt a vezérlés híbát menet közben?Hogy jelentkezik Mik a tünetek stb.Vezérlés híba miatt miért kellene motort cserélni,tán kikönyökölt a hajtókar a blokkon? Szíj szakadás volt talán?Akkor sem motor cserés,Szelep szokott görbülni,esetleg még himba törés.Ezeket meg érdemes javitani.Én kerűlném a márkaszervízt.
Ford C-MAX 2012-es 85kW 1,6 diesel T1DA motorkód, 145000 km, menet közben vezérlés hiba. A szerviz szerint motorcsere. Az autó rendszeresen szervizelt, karbantartott. Ez hogy??? Ennyit bír ez az autó?
Vegyük elő légyszi az alábbi témát kicsit, részletesebben a csatolt hozzászólásban, röviden Ford C-MAX 1.8 Duratec HE 125LE gázpedál reakció késés.
Jöttek javaslatok, közben külföldi fórumokban is kutakodtam kicsit.
Volt aki az atyaúristent is kicserélte rajta: lambda szonda, TMAP szenzor, MAP/MAF szenzor, fojtószelepen van valami bizbasz szenzor, gázpedál, gyertyák, kábelek, nem hozott eredményt.
Kezdem elkönyvelni, hogy az 1.8 ilyen.
Elvileg amit még találtam "intake manifold" gondolom ez elől a műanyag szívósor lehet, vannak örvénylapátok, bár jobbára az diesel esetében tud brutálisan kinézni, lehet ezek hibájára gyanakodni?
kb 1mp lehet a késési idő a pedál lenyomásától számítva.
A fordulat szépen visszaesik, lámpánál alapjárat jó.
Ha megy a klíma mégrosszabb, ugye ott ha kis gázt adsz hagyja bekapcsolva, ha kicsit jobban megpöckölöd elveszi a klímát majd visszadja, szintén más a reakció.
Továbbra is megvan, hogy lámpához gurulva üresben ingázik az alapjárat, 5-10 km/h környékén beáll 800-ra. WTF? Mintha levegőt kapna vagy csak az elektronika szarakodik.
Tudom lehet velem is van baj :), de mondjuk egy dombon dugóban araszolva elég szar ezzel együtt autózni.
Ha nincsenek 5letek, és van egy pécsi ember közöttünk akinek szitén 1.8 125 lovas csodája van jelezze kérem. :)
Nekem is lenne egy kérdésem,hátha képben van valaki.Azt szeretném tudni,hogy ajtónyitáskor(bármelyik)nálam felkapcsolódik az utastérben minden,műszerfalon is és a helyzetjelző lámpák is.Ezek sokáig égve maradnak,ahányszor csak kinyitom valamelyik ajtót akkor is ha nincs gyújtás bekapcsolva.Én ezt egy felesleges rossz megoldásnak tartom(tenni szeretnék ellene)ezért érdekelne,hogy ajtóknál mi és hol vezérli ennek az aktiválását.Gyújtásnál működjön az rendben,azon kívül csak az akkut meríti.
Cserélt már valaki otthon közületek 2007-2010 C-maxban gázolajszűrőt? Nézegettem a webshopokban, és többhöz oda volt írva, hogy UFI rendszerekhez. Ezek szerint van többféle rendszerű is? Vagy bármilyen gyártmányú szűrő jó bele? Jelenleg UFI van. Ez mennyire jó szűrő?
Légtelenítést hogyan csináljátok? Úgy tudom szűrő visszarakás után a tank felöli csövet kell visszarakni, majd a szűrőn keresztül kell átszívatni a gázolajat, amíg meg nem jelenik. Majd másik cső vissza, és motor indítás kissé emelt fordulaton, amíg a bennmaradt levegőt ki nem dolgozza. Erre az átszívatásra megfelehet a szűrő csövébe passzoló orvosi fecskendő? Vagy esetleg nagyobb fecskendő egy darab csővel meghosszabbítva?
Egy ford szerelő szerint teljesen mas a ket motor es elektronika.
Igazából az lenne jó teszt ha egy másik ugyanilyent kipróbálnek, de nem tudok ilyet itt a közelben.
Es akkor meg nem is említettem az üresben gurulást, hogy ingazik a fordulat ;) illetve korábban de arra azt írták normális,focus szintén nem csinal ilyet.
"Ami kifejezetten zavaró az a visszajelző sípolás,"
Ha zavaró a hangjelzés,azt ki lehet kapcsolni bent van a kezelésiben is.Hogy csak halkítani lehet-e azt nem tudom, de lehetséges meg kel nézni ugyanott ahol ki lehet kapcsolni is.
Rakjuk bele szépen a kilométereket, és imádjuk is. Alapvetően nincs vele gond. Kapott előre hátra új fékeket, mert már vason volt a bal hátsó, de eddig nem kellett mást rákölteni és lassan egy éve nálunk van.
Ami kifejezetten zavaró az a visszajelző sípolás, ha valamilyen üzenet ugrik fel a kijelzőre (hideg van, nagyon hideg van, alacsony a fékfolyadék, nyitva a csomagtartó etc.), ezt jó lenne ha le lehetne halkítani.
A másik furcsaság, az pedig, hogy ha hideg van kint és indítás után elkezdem felemelni a lábam a fékről, akkor leesik nagyon a fordulat és elkezd dadogni/fulladozni az autó. (indításkor üresbe rakom, és állok a féken, mivel enyhe lejtőn parkolok). Erre még nem igazán jöttem rá miért csinálhatja.
Ami még érdekelne, az a fogyasztás/átlag sebesség resetelése, mert jelen pillanatban 11,1l-t ír átlagra és 26km/órát. Amit érdemes tudni, hogy nagyon keveset megyek naponta talán 1.5km oda és 1.5km vissza, hétvégente bevásárlás de akkor sem több a heti út mint 50 km.
Ma ismét mentem vele picit, most már egyértelmű a gázreakció tűnik az egyetlen különbségnek, a focusé, mintha bowdenes lenne, úgy veszi a lapot, a cmax késik sokat hozzá képest.
A kuplunggal nem foglalkozok, mert az egyterűben tudom hogy nagyobb az útja, pedálok helyezete is más.
Korábban már írtam róla szerintem, de most van összehasonlítási alap. :)
Tavasszal vettem egy CMAX-ot, 2009.11. havi 1.8 Duratec benzin, láncos motor.
A mai napig szenvedek vele, mert hidegen rakoncátlankodik, teljesen máshogy viselkedik a gázpedál, vagy gázadásra az elektronika, olyan mintha védené magát, hogy hidegen annyira ne nyomják neki, mindenesetre ha nem szép óvatosan bánok a pedállal, ugrál mint a bakkecske, melegen nincs ilyen gond.
Most vettem az asszonynak egy Focus-t, 2008.04. havi 1.6 Ti-VCT Duratec benzin, szíjas motor.
Ez az első alkalommal olyan volt, mintha évek óta vezetném, teljesen normálisan reagál a gáz, kuplung, nincs az késés mint a cmax esetében.
Kérdezem én, ennyire más lehet ennek a két kocsinak az elektronikája?