Keresés

Részletes keresés

sogi01 Creative Commons License 2013.05.10 0 0 84894

                                                    vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

 www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84885)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.10 0 0 84893

Az Úr támogassa ma Ármin, Pálma, és Izidor nevű barátainkat, a kocsmából hazatérvén.

jatti1 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84892

Még a kutya megdöglését ki kell várnom! :) Az az egy gyermek sincs most itthon aki idáig volt, elment kirándulni.

jatti

Előzmény: szilvakukc (84883)
jatti1 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84891

Szia Sogi01!

Majd minden nap olvasom a leveleket, de mivel nem főzök kérdésem nincs, este amikor olvasok addigra az esetleges kérdéseket megválaszoltátok, így nincs miről írni. :)

jatti

Előzmény: sogi01 (84881)
kupeci Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84890

"Jószerszámmal" könnyű!:))

Előzmény: hal65 (84889)
hal65 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84889

Jól nyomja.... :))

Előzmény: kupeci (84888)
kupeci Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84888

Szia ezt találtam:

Előzmény: rézműves1 (84886)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84887

Köszöntsük ma Albertát,

Éduát, és Gergelyt,

Katinka, ha alszol még,

Neked is jó reggelt!

 

Még jó, hogy nincs ismerősőm,

Ennyiféle névből,

Estére már biz kiesnék,

Időből, és térből!:DD

 

rézműves1 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84886

...pályinkás jó reggelt....

sogi01 Creative Commons License 2013.05.09 0 0 84885

                                                    vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

 www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84872)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84884

Csak megpróbáljuk az igazságot az élethez közelíteni.:))

Előzmény: Tan-csi (84882)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84883

Szerencsére??!! Nem ismered az ősi mondást?: "Az élet akkor kezdődik, ha a gyerekekek elköltöztek, és az a rohadt kutya is megdöglött":DD

Előzmény: jatti1 (84880)
Tan-csi Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84882

Látom már kezd kiteljesedni a névnapi köszöntések témája. :)))

 

Előzmény: szilvakukc (84875)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84881

Szeva Jatti!

Rég jártál erre!:))

Előzmény: jatti1 (84880)
jatti1 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84880

Gratulálok!! De nem írígyellek. :) Nekem 3-ból már csak egy van itthon, és így hiányoznak! 

Neked ezzel szerencsére még nem kell számolnod. :)

jatti

Előzmény: csocsanszkaja (84874)
Miklós1 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84879

Egy hónapja oltottam nyári körtébe tüskés körtét, ennyire megerősödött:

kupeci Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84878

Üdv mindenkinek,szia.

Elég nehéz a válasz mert szinte mindent saját erőből csináltam.A rozsdamentes anyag megvolt, a vill.motor megvolt .

Ha még is kikellene mondani egy számot hát talán az anyag és a m.bér 50 körül mozogna.

Ennyiért azonban nem hiszem hogy bárki is elválalná , mrt akkor az Ő haszna holvan?

Tehát marad a "magaduram"  :))

Előzmény: Jámbor László (84873)
pálinkaüst Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84877

Gratulálok a legkisebb érkezéséhez! Akkor te is nagycsaládos lettél. :)

Előzmény: csocsanszkaja (84874)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84876

Hát akkor Rád is vonatkozik a vers, gratulálok! Isten éltesse Borit!

 

Előzmény: csocsanszkaja (84874)
szilvakukc Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84875

Ma vagyon névnapja,

Mihálynak, és Győzőnek,

Hát rajta, ezen alkalomból,

Izzítsunk a főzőnek!

 

Igyuk bátran, mi kifolyik,

Gyümölcsünknek drága levét,

(csak szerezzünk be idejében,

Tartalékba májat, vesét).

 

csocsanszkaja Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84874

Pálnikás szép jó napot :D

 

büszkélkedni jövök:

 

tegnap megszületett 3. gyermekem, Bori.

 

Snapszmester! idén mennem kell hozzád ;)

 

a pálinka legyen velünk

 

üdv: csocsanszkaja

Jámbor László Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84873

Szép napot!

 

Már régóta, jó két éve szemzgetek ezzel a Horkai-féle meggymagozó / zúzó masinával. Mindig lecsúsztam a kivitelezéssel, mire találtam volna valakit aki esetleg elkészítené, már nem volt aktuális, kézimunkával már megtörtént a magozott meggy cefre készítése :(  Kb. 100-150 liter meggy cefre + durván ugyanennyi cseresznye és szilva szokott lenni az éves átlag, kézzel eléggé időigényes móka.

 

Idén lehet, hogy kísérletezem az erjesztés utáni mag elválasztással, sokan így csinálják. (Vélemény?)

 

A kérdésem a következő:

Ha már sikerült egyet elkészíteni a magozóból, esetleg volna mód még egyre megrendelésre? Költség / idő terén mire számíthat a szegény ember?

 

üdv.

Jámbor László

Előzmény: kupeci (69514)
sogi01 Creative Commons License 2013.05.08 0 0 84872

                                                    vf1 linkgyüjteménye 

  Pálinkás jóreggelt!   

Hogyan készítsünk jó pálinkát?  Cefrézési, főzési ismertetők, főzőberendezések, tanácsok,videók, tesztek, gyakran ismételt kérdések a következő linkeken: 


                                                          A tudás forrása

 www.snapszmester.try.hu 

       Snapszmester és Nabiti összefoglalója a pálinkafőzésről

 

Szárított fajélesztők hatása                             Hagyományos kisüsti eljárás

Miklós1 összegzései a ph beállításról                Miklós1 összegzései a cefre elkészültéről 

Kationcserélő műgyanta használata              Firekiller tűzvédelmi tanácsai

 

 

 

Előzmény: sogi01 (84862)
hal65 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84871
Hu......
Kapatam párat :)
Mindenkinek köszönöm!
Mivel továbbra sem tudok emilt küldeni, itt válaszolnék a feltett kérdésekre.
Stapika: igen, erre.
Tancsi: jövök haza a Tiszámról :)
Bocsi az offért.
sogi01 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84870

Királyunk csak olvassa...én nem merem,nem tudom:))))

Előzmény: hal65 (84869)
hal65 Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84869

SZép estét!

Valaki küldjön már nekem egy ZD-s lista linket, mert szarakodik az emilem, és nem találok egyet sem.

Olyat ahol telszámok is vannak.

Előre is köszönöm!

vasbicikli Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84868

Szilva, ezeket írogasd csak szorgalmasan, jövőre kiadjuk naptárnak, zabálni fogják a népek :))

Előzmény: szilvakukc (84864)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84867
Előzmény: Szkajvolker Lajos (84866)
Szkajvolker Lajos Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84866

:)))

 

https://fbcdn-sphotos-f-a.akamaihd.net/hphotos-ak-prn1/946933_487043461364392_683636638_n.jpg

szilvakukc Creative Commons License 2013.05.07 0 0 84865

Köszönöm!

Előzmény: Tan-csi (84860)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!