Keresés

Részletes keresés

gabriel8 Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1022

Amim még van, de nem tudom miért hagytam ki:

angol nyelven DVD-n kb 1,5 órás összefoglaló az 1991, 1992-es Tourról.

ha esetleg érdekel vkit....(mármint a dvd az enyém maradva, de - a többi érthető :-)  )

G

Előzmény: Kúl de Tormalé (1021)
Kúl de Tormalé Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1021
Még egy kicsit pofozgatni kell a felvételeken, mert über össze lettek keverve az évek és az etapok.

Ha kész lesz szólok.
Előzmény: gabriel8 (1016)
Kúl de Tormalé Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1020
Semmi értelme. Ez egy 3 km a szántóföldön.
Ez egy nagy léptékű térkép.
Ez olyan mintha egy utcahosszat mennél itt.

MTB. Persze brahiból mér ne?
Előzmény: C9H13NO3 (1013)
pele_nka Creative Commons License 2007.06.12 0 0 1019
még annyit ehhez, hogy az eredeti terv repülőről szólt, most úgy néz ki, hogy autó lesz belőle (a jogsi miatt (is) mondom), várhatóan több mozgástérrel és nagyobb hatósugárral
Előzmény: pele_nka (993)
csiga papa Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1018
Bizony, ha sötétben rendőrrel találkozunk, a jóindulatára vagyunk utalva.

A KRESZ ugyanis nem fogadja ám el a LED-es lámpát! Közös kapcsolóról működő, generátorról hajtott lámpáknak kell lenni. Meg csengőnek is, persze.

A kukásmellény viszont nem kötelező. Rossz látási körülmények között, lakotton kívül kötelező a "fényvisszaverő ruházat".

Látott már valaki olyan ruhát, ami nem veri vissza a fényt? :-)
Előzmény: gabriel8 (1017)
gabriel8 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1017

Túrám során érdekességek:

19 ó után megint láttam nyulat a kakashegyről K K nyereghez vivő út tetőpontjánál. MIvel múltkor is volt szerencsém hozzájuk, lehet, hogy biztosra mondhatni, hogy este 7-8 után / táján bizti a nyúl-látvány ott :-)

3/4 9 tájban mikor utoljára értem fel a Szekrénykő környéki fennsíkra (pa-rét előtt), mellettem a bokrok mögött állat(ok) szaladt(ak). Tempóra kapcsoltam. A tetőről visszanéztem, hogy mehetek arra vissza, de kutyaszerűnek tűnt, majd később inkább vaddisznónak.

Úgyhogy nem mertem arra, helyette elég sötétben ereszkedtem le a Skanzenhez. Féltem is, mert évekkel korábban volt már "szeencsém" arra szarvashoz.

2 km-rel Sztendre előtt randőr állított meg (lábamon fényvisszavő csík, de mellény nem), lámpa sem.

Hülye voltam, elnézést kértem stb... mondtam, h tartaléknak gondoltam a mellény helyett a csíkokat.

Végül rendesek voltak és elengedtek. Sztendrétől már bringaúton mentem haza, nem volt gond.

Legközelebb azért felteszem a lámpát, de méginkább a pihe súlyú mellényt elviszem.

G

gabriel8 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1016

Kúl de T,

Indurainos hegyi szakaszok engem érdekelnének!!!

Indurain fan voltam :-)

az 1995-ös az megvan, de korábbról nincs :-(

GyG

Előzmény: Kúl de Tormalé (1010)
C9H13NO3 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1015

Köszi a gyors választ!

Akkor majd tesztelem :-)

Előzmény: Múzsla (1014)
Múzsla Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1014

Igen, lehet.

Azért forgalom az van rajta, de nem vészes.

Előzmény: C9H13NO3 (1013)
C9H13NO3 Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1013

Sziasztok!

Megtudná nekem valaki mondani, hogy az Esztergom és Szamárhegy közötti Visegrádi úton lehet-e bringával közlekedni? Nagyon nem vagyok képben az autóutakat tekintve :-/ Így térképről csak egy sima összekötő útnak tűnik, de sajnos már jártam úgy, hogy belekeveredtem egy autók uralta szakaszba és valahogy nincs kedvem feleleveníteni azt az érzést :-) 

Köszi!

Múzsla Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1012

Bírják bizony, de ezt is váratm tőlük. :-)))

Természetesen felfúrtam. Nálam a presta szelep nem játszik.

Egyébként annak mi is az előnye? Erősebb a felni? Könnyebb a szelep? A vékony belsőkre csak olyan megy rá?

Előzmény: kivi (1008)
Múzsla Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1011

Gratula Gábriel a teljesítményhez!

Most mondjam azt, hogy tőled ezt várom?! :-)))

A legrégebbi ilyen felvételem a 96-os Tour, de később megcsináltam a Girokat és a Vueltákat is.

Én meg osztálytalálkozóra mentem bicajjal. Több okból is, de a lényeg az, hogy nagyon jól esett. A hétvégén úgy sem lett volna időm máskor bicajozni.

Érdekes dolgot vettem észre ill. most lett igazán feltűnő számomra. MTB-vel (aszfaltos) hegyre menni kb. 20%-kal több energiát igényel, mint országútival. Legalábbis én most ezt éreztem. Több, mint egy hónapja ültem MTB-n utoljára, de nagyon nagy különbséget láttam. Mondjuk nincs a telómon lock-out, mert egy régi márka, meg ugye ballonosak a gumik is, a súly különbség az elhanyagolható, de meglepődtem. Korábban ennyire nem tűnt fel a különbség.

Pedig a "KGST" túrára ezt a bicajt kell vinnem, mert lesznek terepszakaszok is. Nem baj, majd legalább erősödöm kicsit. :-)))

Előzmény: gabriel8 (1005)
Kúl de Tormalé Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1010
Hello !

Nagyon rendes vagy ! Én úgy gondoltam, hogy esetleg tudok helyette adni valamit, ha megtudom, hogy esetlegesen van olyan dolog amit Te keresel.

Nekem vannak régi Indurainos időkből jó hegyi szakaszok.
Sajnos akkor még csak ad hoc vettem fel és nem teljes.

Ezeket én is átvettem dvd-re és vannak olyanok, amelyek már egyből arra vannak.

Mióta veszed?
Előzmény: Múzsla (1003)
KoSSuTh Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1009
Az oldalán van körbe egy kb fél centi vastag félnyvisszaverő csík, mint pl ezen a képen:

http://www.conti.nl/pers/pressimages/2wheel/topcontact_reflex_F.jpg
Előzmény: Sutam (1007)
kivi Creative Commons License 2007.06.11 0 0 1008
Ha bírják, akkor jó. :-) Felfúrtad AV-re?
Előzmény: Múzsla (976)
Sutam Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1007

20%-os a Pilisszántói? Huhh, akkor voltam már 20%-os emelkedőn... , ez jó érzés ;-).

Kedden megjönnek a continental contakt reflex gumiaim (32mm szélesek). Akciósan vettem az ebike-nál.

Jön még 2 kulacs, 2 kulacstartó, racsnileszedő, küllőkulcs, 4 belső, egy racsni (11-32, 8 seb.-es menetes), ill. egy lánc. Használtan veszek még egy sora első és hátsóváltót is. Kíváncsi vagyok, hogy a kecóm mit fog ezekkel nyújtani ;-). A szóbeli érettségit majd egy nagy bringaszereléssel, és kipróbálással ünneplem meg ;-).

A reflex gumiköpeny miben más, mint a síma contakt?

Előzmény: gabriel8 (1006)
gabriel8 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1006

Összeszámoltam a tegnapi túrám adatait:

175,6 km-re mentem 3727 m szintemelkedést.

Most már direkt a nyári túra amiatt a végén beletettem kemény emelkedőket, így

2500m szint után gond nélkül vettem kétszer egymás után is a pilisszántói emelkedőt, majd 3300m szint után szintén problémamentesen a pilisszentlászlóra vivő főút 8-10%-osát!

Érdekes, hogy az elején nagyon nem élveztem az első emelkedőt reggel Dobogókőre, és az lyen túrák első fele kissé uncsi, ám amint az ember már látja a célt, látja, hogy a komoly szint fölé kerül, akkor - ha erő is van - akkor a motiváció pluszt ad. ha nem sötétedik be, bírtam volna még. Jó érzés volt az utolsó kb. 800m szint - ha lassabban is, mint reggel, de lendületességet érezve tudtam hajtani !

Meredekségek:

- pilisszentkereszti: 8-9%

- pilisszántói: egy szakaszon direkt nem kiálva, hanem a kormányt egyenesen tartva mentem: 18-20%-t jelzett !

- Mexicónál a meredek 10-12%-os

- Pilisszentlélektől a pálos romhoz 9-10%

- Ördög küllőjétől Király kúti nyereg felé a rövid meredek rész a vége felé 10%-os

Két bükkfa nyeregtől Esztergom felé a kocsiút meredeksége hosszan 6-7%-os

- piliszentlászlóra vivő kocsiút: a hajtűkanyar előtt 10%, utána pedig eleinte 7%, majd a vége felé 8-9%.

- Pap-rét felé a Hegytetőtől 11-12%-os a meredek rész

GyG

Elvileg már nem mennék hasonlót, de azért nagyon birizgeli a csőrömet, h a Kékesnél hasonlókat eljátszani, h milyen mondjuk 3-4 Kékessel, 3000-3200m szinttel a lábamban újból feltekerni.

Meglátjuk....

gabriel8 Creative Commons License 2007.06.10 0 0 1005

Jól hangzik :-)

Muzsla, mikori felvételek a legrégebbiek ?

GyG

Előzmény: Múzsla (1003)
Sutam Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1004
Kicsit ismerem én is a Zemplént bringanyeregből, de most a nyáron is leszek arrafelé, és majd szeretnék kicsit csavarogni is... .

Tényleg nagyon szép ;-).
Előzmény: Kisharesz (1000)
Múzsla Creative Commons License 2007.06.09 0 0 1003

Én összefoglalókat szoktam készíteni a nagy körversenyekről VHS-re. Aztán egy technikus barátom ezeket digitalizálja és felmenüzi dvd-r formátumban. Olyan lesz mint egy gyári lemez. Arra a szakaszra ugrasz, amelyikre szeretnél. A hosszuk változó, de egy-egy verseny ( a felvett szakaszoktól is függően) 90-280 perc közötti anyag lesz. Lényeges, hogy a felvétel az én ízlésemet és időbeosztásomat mutatja, így nem feltétlenül van rajta minden döntő momentum.

Mivel az Eurosportból vannak felvéve így csak ajándékba adhatom őket. ;-)

Előzmény: Kúl de Tormalé (999)
gabriel8 Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1002

Jó olvasni bringás lelkesedésed :-)

Holnap végül nem vonatozom, a Pilisben gyűjtöm a szintet:-)

Sinbiciklis Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1001
Köszi! Most ír6om át, a Sárospatak-Kőkapu-Olaszliszka túrát :-)Pedig, Olaszliszkán van 1 klassz motormúzeum.
Kisharesz Creative Commons License 2007.06.08 0 0 1000
Megnéztem a filmet amit ajánlottál GyG! Jó volt nagyon, tetszett, jó hogy írtad, kicsit kikapcsolt estére, köszi! ;) Havi TV-nézés adagnak éppen megtette!

Tegnap BAZ megyében fejeztem be a munkámat, és sikerült 2 barátommal egy fantasztikus kört kerékpározni a Zemplénben. 20km után már nagyon bántam, hogy nem vittem magammal fényképezőgépet, a Zemplén döbbenetesen szép, elhagyatott, alig van forgalom, a táj festői, szerintem a legjobb hegységünk!

Csak ajánlani tudom mindenkinek:

Encs - Gibárt - Abaújkér - Aranyos völgye ( hosszan, de alig észrevehetően emelkedik, hűs erdőben visz... ) - Erdőbénye - Tolcsva, ez a szakasz hatalmas szőlők között visz - Erdőhorváti - Újhuta, ez a rész is csodálatos, itt kicsit gány az út minősége, de mivel fölfelé megyünk, nem zavaró - Regéci vár nyereg, itt dobtam el végleg az agyam, és mondtam, hogy a környékre költözöm, és minden délután errefelé fogok tekeregni. Gyönyörű kilátás a várra, körbe hegyek, erdők, no forgalom, szebbnél szebb falvak, mint valami valami kis meseországban. - Regéc - Fóny - Korlát - Abaújkér - Encs. Gösser - Löwenbrau - Zlaty Blazant! :)))

Az utolsó három állomást nem számítva 81,6km volt 25,4-es átlaggal 3 óra 13 perc. Csak egy forrásnál álltunk meg, és a már említett nyeregben. Regéc után a hosszú egyenes emelkedő tetején még érdemes hátranézni utoljára a várra, eszméletlen!
A túra elején, és végén Boldogkővárát is látni.

Kerékpárra fel!
Üdv,
Rp
Előzmény: gabriel8 (991)
Kúl de Tormalé Creative Commons License 2007.06.08 0 0 999
Hello !

Az egyik topikban megemlítették, hogy Te is felveszed a versenyeket.
Igaz ez?

Esetleg valami bartell szóba jöhet?
Előzmény: Múzsla (988)
csiga papa Creative Commons License 2007.06.08 0 0 998
Éttermek, szállások, szolgáltatások olcsóbbak. Nagyáruházi árak ugyanazok. A határ mellett néhol forintot is elfogadnak. Külföldiül elég kevesen beszélnek.
Előzmény: Barito (995)
Törölt nick Creative Commons License 2007.06.07 0 0 997

300 sk/fő csak szállás, reggeli nélkül.

Itt a honlapja:

http://www.zubrovica.sk/

Az élelmiszerek ára kb. annyi mint nálunk.

Sinbiciklis Creative Commons License 2007.06.07 0 0 996

Bolti ár: 6 doboz Zlaty Bazant 100 korona

Barito Creative Commons License 2007.06.07 0 0 995
Tudnátok valamilyen árakat mondani Szlovákiáról?Éttermi ebéd,bolti árak meg ilyeneket?A 300 koronás szállásban benne volt a reggeli is vagy csak a szállás?Köszi.
Előzmény: Törölt nick (975)
gabriel8 Creative Commons License 2007.06.07 0 0 994

Én is "felajzott" állapotban vagyok, de esőben valóban nem akarok 2000m fölé tekerni.

Ennyire fixen fogják a szabit ?

Én most azon apellálok, hogy szerdától menjünk vasárnapig, hátha jobb lesz az idő.

Amúgy szomb-ra tervezek bakonyi vagy mátrai tekerést.

G

Előzmény: ike76 (992)
pele_nka Creative Commons License 2007.06.07 0 0 993
aki már túrázott hosszabb időt, pláne ismeretlenekkel, az nyilván megérti, hogy egyéb okok (egyéb ok pl az egyelőre amőba-állapotú terv) mellett miért, de nulladik szűrőként nagyon halványan felteszem a kérdést: belefér-e valakinek idejébe/érdeklődésébe/pénztárcájába egy augusztus 10 és 27/28 között esedékes norvégiai bicajtúra?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!