még annyit ehhez, hogy az eredeti terv repülőről szólt, most úgy néz ki, hogy autó lesz belőle (a jogsi miatt (is) mondom), várhatóan több mozgástérrel és nagyobb hatósugárral
19 ó után megint láttam nyulat a kakashegyről K K nyereghez vivő út tetőpontjánál. MIvel múltkor is volt szerencsém hozzájuk, lehet, hogy biztosra mondhatni, hogy este 7-8 után / táján bizti a nyúl-látvány ott :-)
3/4 9 tájban mikor utoljára értem fel a Szekrénykő környéki fennsíkra (pa-rét előtt), mellettem a bokrok mögött állat(ok) szaladt(ak). Tempóra kapcsoltam. A tetőről visszanéztem, hogy mehetek arra vissza, de kutyaszerűnek tűnt, majd később inkább vaddisznónak.
Úgyhogy nem mertem arra, helyette elég sötétben ereszkedtem le a Skanzenhez. Féltem is, mert évekkel korábban volt már "szeencsém" arra szarvashoz.
2 km-rel Sztendre előtt randőr állított meg (lábamon fényvisszavő csík, de mellény nem), lámpa sem.
Hülye voltam, elnézést kértem stb... mondtam, h tartaléknak gondoltam a mellény helyett a csíkokat.
Végül rendesek voltak és elengedtek. Sztendrétől már bringaúton mentem haza, nem volt gond.
Legközelebb azért felteszem a lámpát, de méginkább a pihe súlyú mellényt elviszem.
Megtudná nekem valaki mondani, hogy az Esztergom és Szamárhegy közötti Visegrádi úton lehet-e bringával közlekedni? Nagyon nem vagyok képben az autóutakat tekintve :-/ Így térképről csak egy sima összekötő útnak tűnik, de sajnos már jártam úgy, hogy belekeveredtem egy autók uralta szakaszba és valahogy nincs kedvem feleleveníteni azt az érzést :-)
A legrégebbi ilyen felvételem a 96-os Tour, de később megcsináltam a Girokat és a Vueltákat is.
Én meg osztálytalálkozóra mentem bicajjal. Több okból is, de a lényeg az, hogy nagyon jól esett. A hétvégén úgy sem lett volna időm máskor bicajozni.
Érdekes dolgot vettem észre ill. most lett igazán feltűnő számomra. MTB-vel (aszfaltos) hegyre menni kb. 20%-kal több energiát igényel, mint országútival. Legalábbis én most ezt éreztem. Több, mint egy hónapja ültem MTB-n utoljára, de nagyon nagy különbséget láttam. Mondjuk nincs a telómon lock-out, mert egy régi márka, meg ugye ballonosak a gumik is, a súly különbség az elhanyagolható, de meglepődtem. Korábban ennyire nem tűnt fel a különbség.
Pedig a "KGST" túrára ezt a bicajt kell vinnem, mert lesznek terepszakaszok is. Nem baj, majd legalább erősödöm kicsit. :-)))
20%-os a Pilisszántói? Huhh, akkor voltam már 20%-os emelkedőn... , ez jó érzés ;-).
Kedden megjönnek a continental contakt reflex gumiaim (32mm szélesek). Akciósan vettem az ebike-nál.
Jön még 2 kulacs, 2 kulacstartó, racsnileszedő, küllőkulcs, 4 belső, egy racsni (11-32, 8 seb.-es menetes), ill. egy lánc. Használtan veszek még egy sora első és hátsóváltót is. Kíváncsi vagyok, hogy a kecóm mit fog ezekkel nyújtani ;-). A szóbeli érettségit majd egy nagy bringaszereléssel, és kipróbálással ünneplem meg ;-).
A reflex gumiköpeny miben más, mint a síma contakt?
Most már direkt a nyári túra amiatt a végén beletettem kemény emelkedőket, így
2500m szint után gond nélkül vettem kétszer egymás után is a pilisszántói emelkedőt, majd 3300m szint után szintén problémamentesen a pilisszentlászlóra vivő főút 8-10%-osát!
Érdekes, hogy az elején nagyon nem élveztem az első emelkedőt reggel Dobogókőre, és az lyen túrák első fele kissé uncsi, ám amint az ember már látja a célt, látja, hogy a komoly szint fölé kerül, akkor - ha erő is van - akkor a motiváció pluszt ad. ha nem sötétedik be, bírtam volna még. Jó érzés volt az utolsó kb. 800m szint - ha lassabban is, mint reggel, de lendületességet érezve tudtam hajtani !
Meredekségek:
- pilisszentkereszti: 8-9%
- pilisszántói: egy szakaszon direkt nem kiálva, hanem a kormányt egyenesen tartva mentem: 18-20%-t jelzett !
- Mexicónál a meredek 10-12%-os
- Pilisszentlélektől a pálos romhoz 9-10%
- Ördög küllőjétől Király kúti nyereg felé a rövid meredek rész a vége felé 10%-os
Két bükkfa nyeregtől Esztergom felé a kocsiút meredeksége hosszan 6-7%-os
- piliszentlászlóra vivő kocsiút: a hajtűkanyar előtt 10%, utána pedig eleinte 7%, majd a vége felé 8-9%.
- Pap-rét felé a Hegytetőtől 11-12%-os a meredek rész
GyG
Elvileg már nem mennék hasonlót, de azért nagyon birizgeli a csőrömet, h a Kékesnél hasonlókat eljátszani, h milyen mondjuk 3-4 Kékessel, 3000-3200m szinttel a lábamban újból feltekerni.
Én összefoglalókat szoktam készíteni a nagy körversenyekről VHS-re. Aztán egy technikus barátom ezeket digitalizálja és felmenüzi dvd-r formátumban. Olyan lesz mint egy gyári lemez. Arra a szakaszra ugrasz, amelyikre szeretnél. A hosszuk változó, de egy-egy verseny ( a felvett szakaszoktól is függően) 90-280 perc közötti anyag lesz. Lényeges, hogy a felvétel az én ízlésemet és időbeosztásomat mutatja, így nem feltétlenül van rajta minden döntő momentum.
Mivel az Eurosportból vannak felvéve így csak ajándékba adhatom őket. ;-)
Megnéztem a filmet amit ajánlottál GyG! Jó volt nagyon, tetszett, jó hogy írtad, kicsit kikapcsolt estére, köszi! ;) Havi TV-nézés adagnak éppen megtette!
Tegnap BAZ megyében fejeztem be a munkámat, és sikerült 2 barátommal egy fantasztikus kört kerékpározni a Zemplénben. 20km után már nagyon bántam, hogy nem vittem magammal fényképezőgépet, a Zemplén döbbenetesen szép, elhagyatott, alig van forgalom, a táj festői, szerintem a legjobb hegységünk!
Csak ajánlani tudom mindenkinek:
Encs - Gibárt - Abaújkér - Aranyos völgye ( hosszan, de alig észrevehetően emelkedik, hűs erdőben visz... ) - Erdőbénye - Tolcsva, ez a szakasz hatalmas szőlők között visz - Erdőhorváti - Újhuta, ez a rész is csodálatos, itt kicsit gány az út minősége, de mivel fölfelé megyünk, nem zavaró - Regéci vár nyereg, itt dobtam el végleg az agyam, és mondtam, hogy a környékre költözöm, és minden délután errefelé fogok tekeregni. Gyönyörű kilátás a várra, körbe hegyek, erdők, no forgalom, szebbnél szebb falvak, mint valami valami kis meseországban. - Regéc - Fóny - Korlát - Abaújkér - Encs. Gösser - Löwenbrau - Zlaty Blazant! :)))
Az utolsó három állomást nem számítva 81,6km volt 25,4-es átlaggal 3 óra 13 perc. Csak egy forrásnál álltunk meg, és a már említett nyeregben. Regéc után a hosszú egyenes emelkedő tetején még érdemes hátranézni utoljára a várra, eszméletlen! A túra elején, és végén Boldogkővárát is látni.
Éttermek, szállások, szolgáltatások olcsóbbak. Nagyáruházi árak ugyanazok. A határ mellett néhol forintot is elfogadnak. Külföldiül elég kevesen beszélnek.
Tudnátok valamilyen árakat mondani Szlovákiáról?Éttermi ebéd,bolti árak meg ilyeneket?A 300 koronás szállásban benne volt a reggeli is vagy csak a szállás?Köszi.
aki már túrázott hosszabb időt, pláne ismeretlenekkel, az nyilván megérti, hogy egyéb okok (egyéb ok pl az egyelőre amőba-állapotú terv) mellett miért, de nulladik szűrőként nagyon halványan felteszem a kérdést: belefér-e valakinek idejébe/érdeklődésébe/pénztárcájába egy augusztus 10 és 27/28 között esedékes norvégiai bicajtúra?