Vajon hol található meg az önkorm. választáson induló jelöltek listája ? (Nem a polg.m. jelöltekre gondolok.) A www.zuglo.hu gyakorlatilag elérhetetlen.
John Howard,
- Egressy Gizella Mexikói utak: vajúdtak a hegyek és egeret szültek. Tkp. meghagyták az eredeti szélességet csak a burkolatot (és alul a csatornát) cserélték ki. A "sírásók" előtt kiépítették az aszfaltjárdát, meg a kocsibeállókat. Amit leírtál az mindennapos probléma, csúcsidőben araszolnak az autók, a troli megfogja őket. Két troli továbbra is csak szűkösen fér el egymás mellett.
- vasúti töltés: Akkoriban közmunkában végezték a romeltakarítást (amibe itt a töltéshalmozás is beletartozott). Ha valaki nem tudott résztvenni benne, akkor helyettest kellett állítania. A közmunka teljesítéséhez kötötték azt is, hogy megkaphatta-e a teljes jegy-fejadagját.
Rossz nyelvek szerint emberi csontvázakra is lehetne akadni a töltésben.
r_b.
Jó reggelt!
Róna utcához:
amíg a kórháznál meg nem csinálták a másik pályát, úgy 300-500 m-ként változott az utca, hol külön ment a két irány, hogy együtt. A másik pálya megépítésére hely mindig is volt, végre-végre, hogy az Egressyn túl is épül. Szerintem még a Kerepesiig is meg lehetne csinálni. A Róna u. jelentősége: sokkal jobb, mint a Nagy L., jobb a burkolat, kevesebb a lámpa, osztottpályás az út = konfliktusmentesebb közlekedés. Mi kell még? mindig arra megyek az Örs felé.
Én úgy tudom, egy út kezelése akkor fővárosi (és nem kerületi), ha azon tömegközlekedés van.
A "ceglédi vasúti" átkelési lehetőségekhez:
A nyáron építetták át az Egressy utat, a Gizella út és a Mexikói út között. Az általam addig ismert tervek szerint az útpályát 2x2 sávosra építették volna, és a felemelt vasút már akkoriban (1947-48) alatti osztottpályaás út lehetőségét is megépítették volna. Valahol "olcsósodott" a terv, és csak új aszfatlra futotta, a keresztmetszet maradt a régi. Kár. Sőt, nagy hiba. Nem beszélve a trolimegálló elhelyezkedéséről a Hungária körútnál: kifelé a megállóban álló troli miatt nem haladhat a forgalom, és így beszorulnak az autók a Hungária-kereszteződésbe, mert kikerülni sem tudják a szembejövő, piros lámpánál várakozók miatt. És ott is van, pont szemben megálló, ott meg "troli-műszakilag" is eléggé szoaré a helyzet (mondom ezt úgy is, mint "hétvégi" trolisofőr...)
Az Ajtósi-Korong átvezetést, azt hiszem, elfelejthetjük. Ma már nincs meg a lehetőség erre az útvonalra kijjebb sem, pedig ez tényleg kijelölt út volt már a XIX. század végén is.
(A Gerő-féle "sittfeltöltést" nem tudtam - márminthogy a háburús romokon áll a vasúti töltés -, köszönet az adalékért...
Erzsébet királyné útja:
Képeim nincsenek róla, de valami dereng haloványan emlékeimben az átépítés (1972-73?) körülről: az út teljesen fel van túrva, csak a villamos közlekedik rajta, az is "repülővágányon", úgy néz ki az egész, mint egy vidéki földút...
Kedves Labor,napsüti és többiek!
A szomszédban egy 2 gyermekes anyuka lakik a nagymamával, őslakósok. Az uj lakó ki akarja őket turni, ezért a legdurvább támadásokat intézi ellenük. Nem részletezem, csak annyit, hogy pl. 8db. gyümölcsfát vágott ki az udvaron! Szegény asszony sehonnan nem kap segitséget. A polg.mest.asszony szabadságát töltötte, de 2 hónap mulva bejutott hozzá. Segitséget kért, hogy legalább egy szemlére jöjjenek ki, de mikor már eleget panaszkodott, bejött a titkárnő és "telefonhoz" hivták a mi Zsuzsánkat. Ezzel vége lett a félfogadásnak teljesen eredménytelenül. (Ugye azért van félfogadási idő, hogy akkor nem kereshetik telefonon! Akkor velem foglalkozzon! Azért vártam Rá 2 hónapot!)
De nem foglalkozott vele a jegyző sem, az Igazgatási Osztály vezetője sem, akit szintén Kardosnak hivnak!
Szóval olvastam én más kerület honlapján, hogy a polg.mester kötelessége a lakók életének és birtokának óvása! Nem hogy hagyni a gyümölcsfákat kiirtani, de a hangoskodást is meg kell szüntetni, mert az is birtokháboritás! Hát ez távol áll ettől az asszonyságtól! Szerintem még a régi pártállami stilusban bánik a polgárjaival.
Azonkivül valóban kár, hogy lakótelepet épitenek a Rákospatak partján! Szerintem a patak egyedülálló lehetőséget ad egy gyönyörü sétány és park létesitéséhez. Fantázia kellene hozzá, de ugy
látom itt a pénz döntött. Pedig ezen a részen is minimális a tömegközlekedés szinvonala!!!
Na, azt hittem, hogy csak nekem megdöbbentő, hogy a nőszemély mindig címlapon hozatja dölyfös, arrogáns szövegeit, amelyekben gyakorlatilag mindig lesöpri az állampolgárok véleményét.
Tiszta antireklám szegénynek a Zuglói Lapok címrovata ("A Polgármester válaszol").
Nincs szegény mellett senki, aki felhívná erre a figyelmét???
A szavazással dettó ugyanúgy vagyok, mint te.
Elkeserítő.
Lokator,
azok, akik nem ismerik a kereszteződést, éjszaka továbbra is nagy svunggal belefúrták volna magukat a nem folytatódó két sáv helyett a gazosba. :o)
OFF:
Labornak üzenet az általa nyitott bankbetét firtató topikban.
r_b.
:-o ezt most nem értem.
Ugye az az alapgond, hogy sok volt a karambol. Kitesznek egy lámpát, kevesebb lesz a karambol. Attól hogy lámpa van még maradhatott volna a kétirányú útszakasz.
Lokator,
mert számosan akadtak, akik az Egressy kereszteződést a Mogyoródi felé elhagyva egyenesen folytatni akarták az útjukat. De ott nem volt! :o) (eddig, most gőzerővel épül)
r_b.
Lokator,
adalék az Erzsébet királyné útjához: a hatvanas években pár évig árkok húzódtak rajta a sínek helyett, mivel a villamos pályáját újították fel. Utána aszfaltozták le. Akkoriban az a reményt keltő pletyka járta, hogy a kisföldalatti útvonalát meghosszabbítják ezen a nyomvonalon és kiviszik egészen Újpalotáig.
John Howard,
ha van erről képed vagy infód, oszd meg velünk.
r_b.
Lokator,
csak egy érv van, de az nyomós: az Egressy út és Róna utca kereszteződése jó eséllyel pályázhat a "kerületünkben a legtöbb csatt itt történt" díjra. A lámpák felszerelése önmagában kevés a megoldáshoz, ha azt a második útpályaszakaszt, ami az Egressy és a Mogyoródi között eddig nem volt, egyúttal ki nem építik.
Persze erről sem tudom, hogy ez Bp. felségterülete-e vagy Zuglóé?
r_b.
Ezt nem tudtam, akkor ezért osztott pályás a Korong utca.
Ha Korong utcában nem is csinálnának ilyet (ld. ott lakók nyugalma), azért ugyanezt az Erzsébet kir-né útnál és a kisföldalatti végállomásnál megcsinálhatnák. Ott már most is nagy a forgalom, nem lenne óriási növekedés. Pláne ha egyszerre mindkét helyen meglenne, akkor még jobban szétoszlana.
No mindegy, úgysem lesz az egészbôl semmi a következô kb. 25 évben. :-(((
Tényleg, mondjatok már 2 jó érvet, hogy miért kellett a Róna utcát megcsinálni. Néha járok/jártam arra a reggeli és esti csúcsban is, de a Kerepesi-Fogarasi szakaszt kivéve nem láttam dugót. Én nem tudok valamirôl?
Nem baj persze, hogy most jó az út, csak azt gondolom jobb helye is lett volna a pénznek.
Gabus,
"Jó lenne a földalatti végállomáson egy rendes P+R parkoló, a jelenleginek a háromszorosa is megtelne."
- bizony-bizony. Az ilyen gyakorlatias ötletek hiányoznak a körzeti jelöltek programjaiból.
All,
tegnap hiányoltátok a jelöltek programprospektusait. Tegnap meg is találtam az idei elsőt a postaládában. Tartalma: a jelölt fotográfiája (az egyik felén), a jelölt oskolai végzettsége, eddigi bizottsági tagsága, meg hogy számos embernek segített, bár nem őt választották meg a körzetben az előző ciklusra, végül kb. négy vérszegény általánosság mint programpont, ami bármelyik kerületre ugyanígy ráhúzható (a másik felén).
Ez nem elég ahhoz, hogy a szimpátiámat elnyerje.
r_b.
Lokator,
az a bizonyos Korong utca széles átjáró, amiről álmodozol létezett is a II. vh. előtt. Akkor nem volt töltés, szintben futott a vasút és széles, sorompós kereszteződések vezettek át rajta. Ilyen volt a Korong utcai is. Az eredeti városépítészeti elképzelések úgy szóltak, hogy az Ajtósi Dürer sor és a Korong utca a Thököly utat tehermentesítette volna, ahogy most helyesen meg is állapítottad. A háború után viszont probléma volt a rengeteg sitt elhelyezése és a romeltakarításnak azt az akkor hatékony, azóta viszont gátló tényezővé vált módját találta ki Gerő Ernő, hogy épüljön a romokból vasúti töltés.
Biztos, hogy a topiktársak között nincs Korong utcai, különben már felhördült volna a javaslatodra. ;o)) (Reális esélye még hosszú ideig nincs a megvalósításának, mert kórház és iskolák vannak az útvonalon, továbbá egy vasúti felüljáró létesítése egy vagyonba kerülne a MÁV-nak.)
r_b.
John Howard,
"mintha minden Újpalotai/Rákospalotai itt, ezen e szűk, lakótelepi úton (HÉV-kijárattal súlyosbítva) akarna Rákoskeresztúr (stb.) felé áthaladni"
- sokan próbálnak arra kijjebb egérutat nyerni, ahelyett, hogy az Örs vezér terén verekednék keresztül magukat. Rákosborzasztón túl, Bp. határán kívül ugyanis létesült egy új lakópark, aminek a lakói természetesen autóval járnak (általában családonként kettõvel).
r_b.
bokor,
"tankönyvtámogatás: minden zuglói iskolás 375 forintot kapott az idén az önkormányzattól"
- ezzel az álságos egyenlősdivel tele van a hóbakancsom. Miért jár annak, aki nincs rászorulva, viszont miért nem jár több annak, akinek lapos a tárcája?
r_b.
Meg akkor már másik irányba is lehetne több átjáró. Mert most ugye van a Hungária, meg a Szegedi út, ahol fél óráig is zárva a sorompó, a legközelebbi meg istentudja hol.
Komolyan mondom bezárva érzem magam sokszor, és tehetetlennek.