Agárdy Gábor kiváló színművészünk halálával ismét eggyel kevesebben vannak a Nemzet Színészei. Ismét tippelésre kérlek benneteket: vajon kit választanak Agárdy Gábor utódjaként a Nemzet Színészei közé? Szeretném azonban a szabályokat egyértelműen rögzíteni, ezért arra kérlek benneteket , hogy maximum 3 nevet jelöljetek meg az általatok vélt valószínűségi sorrendben. Első körben azok között fogok sorsolni, akik a "nyertest" első helyen eltalálják. Ha ilyen nincs, akkor értelemszerűen a második és a harmadik helyen megjelölt személy számít. A nyertesnek küldeni fogok egy Agárdy Gáborról szóló könyvet. Legyen szerencsétek! :)
mi van ha nem választanak? a törvény szerint 12-nek kell lenni és nekik kell megválasztani. ha nem választanak, törvény szerint le kell csukni a nemzet szinészeit, mert törvényt sértenek.
A korábbi alkalmakklor elődje temetése után pár napon belül megválasztották a nemzet új színészét. Most nem értem miért ez a késlekedés. Egyébként Kállai Ferenc is súlyos beteg, remélem nem kell egyszerre két utódról gondoskodni.
Az új nemzet színészét elődjének temetése után pár napon belül meg szokták választani. A Nemzeti Színház igazgatója hívja össze a grémiumot. Lehetséges, hogy már ma meg lesz, de szerintem holnapra mindenképpen.
Az állam ezt annak idején azért hozta létre, hogy a nagy színészeink akik öreg korukra esetleg anyagi gondba kerülnének és megélhetésük minősége megalázó életteljesítményükhöz képest, viszonylagos anyagi biztonságban tölthessék el életük hátralévő részét.
Ezért noha mindenki érdemes rá akik itt szerepelnek, elsősorban azok közül kell választani akik rászorulnak, Bujtornak pl. hajója és háza van Tihanyban, biztos nem ő az akinek leginkább szükséges ez. Bács Ferencről sem gondolom hogy anyagi gondjai lennének.
Hogy ezt figyelembe veszik e a jelenlegi tagok, nem tudom, de valószínű, amint azt Szabó Gyula és Zenthe példája is mutatja. Ha így döntenek, valóban bölcsek.
Nők közül többen is korábban kaptak. Udvaros, Básti Juli.
Férfiaknál is vannak ilyenek. Eperjes, Cserhalmi, és most Kulka. SZVSZ mind megérdemelte. Én Bárdynak adnék, Mécsnek nem. De mindenek előtt Szacsvaynak.
Az eddigi négy esetben a megválasztott személy neme minden esetben azonos volt az eltávozottéval. Arra azonban nincs szabály, hogy ennek így is kell lennie.