Keresés

Részletes keresés

harm Creative Commons License 2000.11.11 0 0 8

Lucent! Te ugye a Krrr vagy?? Hiába, ha az öregek virtuálisan összefutnak alig 200 km távolságról. :-)

Ha a nyomtatásban legalább 2-3 oldal terjedelmű elemzéstől eltekintünk, akkor röviden csak annyit, hogy egész jó. Ezzel a légpuskával az ember fia olimpiát nyerni nem tud, de hobbicélra tökéletes, pláne ha az ember úgymond a kissé "húzósabb", bikább puskákat szereti. Kategóriájának megfelelően szép kidolgozású, pontos és erős a kicsike (az engedélyezett 7,5 Joule maximális torkolati energiát igen jól kihasználja a maga 7,4999 Joule-jával, melyről rosszul kalibrált kronográf akár 20 J fölötti értékkel nyilatkozna). :-) Akinek ez légfegyverből nem elég... (Nem véletlenül híjják Hunternek; kistestű rágcsálók, kártevők irtására alkalmas.)

Ami meglepett, a sok műanyag. A szokásos dolgokon kívül műanyag vezetőrúd van a dugattyúházban, és a célgömb is műanyag. A távcső felfogatására ezen a típuson végre értelmes módon kiemelkedő sín került, és nem a dugattyúházba mart bemélyedés szolgál. Engem igazán az zavart a legjobban, hogy gyárilag nincs belőve, csak felszerelik rá az irányzékot és mehetsz Isten hírével. Az enyém kb. 2 méterről két centit húzott jobbra és egyet lefelé. Túl a belövésen persze már azon kell gondolkodnom, hogy a légy bal szemét vagy a jobbat lőjem-e ki. :-) (Csak érdekességképpen a kevesebb, mint fele annyiba kerülő Slaviát a csehek gyárilag hajszálpontosra belövik.) Ja, az elsütése gyárilag elég kemyény, érdemes fegyvermesterrel kicsit lágyíttatani rajta, mert ezzel a durva sütési hibák kiküszöbölhetők. (Nem tartom magam nagyon kezdőnek, de még én is el-elrántottam a puskát.) Az elsütőszerkezet egyébként egyben kiemelhető, Zéger fogóval (sajnos nem tudom helyesen leírni a fenti úr nevét) bontható meg (nekem ilyenem otthon nincs, szétbarmolni meg a Zéger gyűrűket nem akartam, így irány a fegyvermester). Érzésem szerint ez az elsütőszerkezet valszeg egyforma minden Gamo légpuskában, de legalábbis több modellben használhatják.

Mogyoróhéjban ennyit.

Üdv, Harm

Ozon Creative Commons License 2000.11.11 0 0 7
medve medvére vadászik légpuskával?
Előzmény: lucent (6)
lucent Creative Commons License 2000.11.11 0 0 6
... a medvének...
Ozon Creative Commons License 2000.11.11 0 0 5
pedig milyen élvezetes dolog medvére vadászni légpuskával...
Előzmény: Törölt nick (4)
Törölt nick Creative Commons License 2000.11.11 0 0 4
Néha felmegyek a hegyekbe lövöldözni kicsit. Szigorúan olyan helyre, ahol senki nem jár, és csak céltábla. Vadászni nem járok. Nagyon sajnálnám az állatokat. Az nem nekem való.
Ozon Creative Commons License 2000.11.11 0 0 3
Teljesen leszoktam a légpuskáról, de jó hogy eszembe juttattad. van 2 izs-38 az egyiknek teljesen ábrákkal borított a tusa. előző tulaj belekarcolta vágyait... Mindenhol leegyszerüsített női aktokat lehet rajta megtekinteni;)
lucent Creative Commons License 2000.11.11 0 0 2
I.Z.! Már vártam ezt a topik! Tessék mesélni a Gamoról :-)

lucent

NOAH Creative Commons License 2000.11.11 0 0 1
Én nem értek a légpuskákhoz, csak jól tudok bánni velük.
Ozon Creative Commons License 2000.11.11 0 0 0
nekem van egy izs-38asom. rengeteg nullást lőttem már vele:( :))
Előzmény: harm (-)
harm Creative Commons License 2000.11.11 0 0 topiknyitó

Sziasztok!

Gondolom, nem vagyok itt egyedüli olyan, akinek egyik kedvenc hobbieszköze a légpuska. Azért indítom e topikot, hogy erről az eszközről beszélgessünk, tippeket, tanácsokat adjunk egymásnak, és ahol kérdéseket tehetünk fel vele kapcsolatban.

Nekem 1989. óta volt két 631-es Slaviám (4,5 mm), egy FEG széndioxidos (5,5 mm) és most meg egy Gamo Hunter 440 (szinén 5,5 mm-es).

Kimondottan szép, frappáns nullázást szeretnék, utána akár bele is vághatunk a közepébe! :-)

Üdv, Harm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!