A hiányos angol még csak elmegy, de az a nem is tudom hogy nevezzem öszetett váltó nem lehet egy olcsó mulatság, így a karbantartása sem. A szíve meg egy külön kuriózum lehet.
Nem tudom. Egykori vonatvezető kollegám dolgozott ott, ő mondta, hogy a környéken ilyen sebességgel járható váltókat építettek be. Még a hosszát is mondta, de arra már nem emlékszem.
Sziasztok! Nem tudom jó helyre írom-e, ha nem akkor segítsetek légyszíves hova írjam át. Szükségem lenne, ha van magyar-angol vasúti szakszótárra, amiben szerepelnek biztosítóberendezési szakkifejezések. Segítségeteket előre is köszönöm: EÉVB
A képeken látni pár német mániás (és felesleges) fél angol váltót. Azért felesleges, mert hajtóművet nem spórol, viszont korlátozza a menetlehetőséget. Szerencsére ezt még nem vették át nálunk.
Tullnban a 200-zal járható váltók? Ott minek 200-as váltó? Ez az a Duna parti város, aminek a másik oldalán van Absdorf-Hippersdorf? Szerintem arra a 120 is sok, ahogy két hete láttam a vonal felső részét (Krems-Stockerau-Meidling).
Viszont nagyon jó a felvetés! Különös tekintettel, ha állítják a szívet is és ott is >1 hajtómű van! Bár most megfognál, mert pl. Monoron se tudom, hogy van jelölve a dupla hajtóműves váltónál a két hajtómű.
Egy kérdés: Ha egy állomás megelőző vágányáról a vonat csak kitérőben tud kijárni, ami 80-as váltó, akkor is alkalmazzák a zöld lámpasort a kijárati jelzőn vagy csak 1 zöld mellett jár ki 80-as lassújel táblával..?
Az, ezt is nyugatról vettük át. Pilist is átépítették ilyen féltökű módon. Vágányzárnál meg is szívták, hogy nem volt meg az a váltókapcsolat, amit kiszedtek.... Csak tudnám miért kell ilyen állatságokat átvenni nyugatról...
Igen ott volt, a 6-os és a 10-es. Sőt Herceghalom is egy átépítés után lett a páros oldalban ilyen féltökű, mint most. Herceghalomban előtte pl. egy kettős vágánykapcsolat (hózentróger) volt a páros oldalban.
Tévedsz. Átépítés előtt ott volt a 6-os a és a 10-es váltó. 1974 óta benne volt, aztán a Budaörs-Torbágy átépítésénél kiszedték azt a két kitérőt, a forgalom legnagyobb örömére.
"Sőt, az 1-es legtöbb állomása a vicinális-korszakban olyan volt, hogy nem lehetett bármerre járni rajta."
Nem alakítottak rajta semmit, az mindig is ilyen volt. Sőt, az 1-es legtöbb állomása a vicinális-korszakban olyan volt, hogy nem lehetett bármerre járni rajta.
Rendelj hozzá a váltó két állásához egy egy ellenőrző jelfogót, ha mind a kettő ejtett helyzetű, lásd állítási folyamatnál, akkor villogó feszültséget kapcsoljon a vezérelt állásnak megfelelő szárcsíkra. Logikailag ki lehet találni, hogy mi, hogyan.
Edig minden szépen és jol alakul a KÁ69építésben egy valaminél akadtam el a kitérőknél mégpedig abban hogy tudom megcsinálni azthogy a rendelkezői pulton villogjon a kitérő mikor átáll. ezt nem tudom megcsinálni segítséget kérek.
Ezek már új építésű jelzők, a régieken (az egyszerűbb felépítésű állomásokon biztosan) nem volt feltűntetve a jelző megnevezése (ES; ZS; AS;) és a szolgálati hely megnevezése.
Ez a kép Mürzzuschlag állomáson készült, a Zwischensignalt ábrázol (ami a Bj és Kj közötti főjelző) és az állomás "bécsi" végén készítetted.