Keresés

Részletes keresés

dEvil Snail Creative Commons License 2001.05.03 0 0 56
Hi!

Vgaby!

Sajna nincs scannerem:(
Ha kívánod bepötyögöm, de elötte inkább megadnék egy valós címet (nem internet), próbálj meg rendelni onnan.

MAFÉG Sportfegyver- és Gázkészülékgyártó Kft. 6901 Makó, Aradi u. 136. Pf.: 45
Tel.: (62) 413-766, Fax: (62) 411-542 Telex: 08-2276

Azért pár alap tudnivaló

Müszaki adatok:

Kaliber: 4,5 mm (0.177)
Csöhossz: 260 mm
Teljes hossz: 425 mm
Súly: 2 patronnal feltöltve: 1.15 kg
1 patronnal feltöltve: 1.1 kg
Torkolati sebesség: 130 m/s (pisztoly löszerrel)
Billentyü elhúzási erö: 500 g (állítható)
Müködési idö: max 5.5 m.sec.

Megjegyzések, tanácsok:

A sütésállító cssvarok túlzott kihajtása nem ajánlott, mert a csavarok kihajtódhatnak a csavarok elfordulás elleni biztosításból. Ez a késöbbiekben müködési hibát okozhat. Az elsütöerö a sátorvas mögötti hernyócsavarral állítható, de a túlzott csökkentése az alábbi hibákat okozza:
- a fegyver nem akad fel, bár a megakasztórugó még a helyén van.
- a hernyócsavar tartásából kiesik a megakasztórugó és a fegyver teljesen müködésképtelenné válik
A szelepházon a tömítés CO2-álló gumigyürü. A gumigyürü a CO2-állóság miatt kisebb szakítószilárdságú a megszokott gumigyürükhöz képest. Ezért a nyomás alatt lévö tartályt lehetöleg ne hajtsuk szét, mert a gyürü szétszakadhat. A gyürü a nagynyomás CO2 hatására enyhén megduzzad, ezért a kíméletes kezelés érdekében a gázkifogyás után a patronházat csak 2-3 perc elteltével csavarjuk le.
A tartós gáznyomás alatti állapotot a gumigyürü elviseli, de az esetleges korrozió lehetösége miatt, hosszabb tárolás elött a tartályos üzemmódban a gáz leeresztésével, patronos üzemmódban a gáz kihasználásával gáztalanítnai kell a tartályt, és az üres patronokat ki kell venni.
A fegyver gáznyomás nélküli gyakori elsütése a szelepben való rugó károsodását okozhatja.

A pisztoly karbantartása:

Használat után ajánlatos a pisztolyt enyhén olajos ruhával áttörölgetni. A használt olaj csak fegyverolaj, vagy savmentes müszerolaj lehet.
Hosszabb tárolás elött a csövet ki kell húzni enyhén olajos ruhával .
1.000 lövésenként és hosszabb tárolás elött ajánlatos a szelepházon és a töltötüskén levö gumigyürüket, valamint a patronháznak a gumigyürüvel csatlakozó részét szilikonnal, vagy fehér vazelinnel vékonyan bekenni.

Az esetleges gépelési hibákért, bocs!

Neked milyen patronházzal van?
A 167 mm-es, vagy a 125 mm-es?

Gonosz Csiga

Előzmény: Vgaby (55)
Vgaby Creative Commons License 2001.05.03 0 0 55
Sziasztok !

Csiga !
Borzasztó hálás lennék ha el tudnád juttatni nekem valami elektronikus formában a kezelésit, mert én csak a csupasz fegyvert kaptam, semmi sem nem van hozzá :))
Én sportlövő vagyok és jobbos sportmarkolat van a pisztolyomon. Baromi randán volt lelakkozva és amikor hozzáalakítottam a lapátkezemhez, akkor az egész kapott egy új TRU-OIL bevonatot és most gyönyörű. Egyébként az "Elöltöltös fegyverek építése" topicon láthatsz néhány darabot a műveimből ! :)) Már beszereztem néhány általad is ajánlott tömítést.
Üdv : Vgaby

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.05.03 0 0 54
Nekem egy Tasco Pronghorn kukker van a puskán, 4x32 és szálkeresztes. Asszem cca.10ezer volt + szerelék.

A GAMO-k nagyon drágák? Walthert hol lehet látni itthon?

Hayloft
nem vagyk szöszke, csak rengeteg halott cím van az indexelők között... :(

Dworkyll Creative Commons License 2001.05.03 0 0 53
Hi Csiga,

killer volt a metódus leírása :-) A csúzli egy Walther LGR, finomra csiszolt bükk aggyal. Az etalon a Gamo CF-20-asa, (ha nem láttál még közelről, akkor föltétlen nézz meg egyet), bár én inkább valami sötétbarna, majdnem fekete matt felszínre gondoltam.

Kár, hogy a vége (lakkozás) homályos :-(

Dworkyll

Előzmény: dEvil Snail (52)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.05.02 0 0 52
Hi!

Dworkyll

Nos. Nem tom igazából mire vagy kíváncsi ezzel a témával kapcsolatban, de amit saját tapasztalatból tok, azt leírom.

Én kétféle típust ismerek. Az egyik az alkohol-, a másik víz-bázisú. Nem tudom, hogy lehet-e most kapni alkohol alapút (mert nekem ösrégóta volt), vízes verziót viszont tutkó, hogy lehet venni festék- és vegyiárú boltban.
Az alkoholos gyorsabban szárad, viszont gyorsabban is kell vele dolgozni.

A fém részeket elöször is lehetöleg távolítsd el a fegyverröl, mert elég undorító, ha nincs alatta lepácolva és kikandikál a világosabb fafelület.
Amikor pácolsz, akkor célszerü puha ruhát használni. Fontos, hogy amikor felviszed, akkor egyenletesen kend el az oldatot, mert különben foltos lesz (itt ne másodpercekre gondolj, kenegesd le alaposan, de azért nem árt sietni)
A fára több rétegben fel lehet vinni pácoldatot. Ezek természetesen változtatják a színét, árnyalatát. A rétegek között kis, száradási szüneteket kell tartani. Ez attól függ, hogy az oldat alkoholos, vagy vizes. (Hogy ez mennyi idö azt nem tom megírni, mert mi kvarclámpa alatt/mellett csináltuk, alkoholos odattal).
Száradás után lehet felvinni a következö réteget.
Ilyen pácoldatból többféle is létezik.
Dió (barna), mahagóni (vörös, barnás-vörös), ében (erössen feketébe hajló zöld és asszem kék is van)...stb.
Ezeket lehet kombinálni is. Persze csak rétegenként. Pl. dió, mahagóni, dió.

De, ha tudsz hasonló alapú fát szerezni (valószínüleg bükkfa), akkor érdemes azon próbálgatni, hogy milyen sötéten akarod, vagy milyen kombinációban. Ha szép erezete van vmennyire a fának, akkor lehet esetleg a diót mahagónival kombinálni. Ja elötte le kell csiszolni elég simára. Remélem tod, hogy kell lecsiszolni fát, mert azt (most) nem írom le.

Hogy neked milyen fára kell, azt innen nehéz megmondani, de a légpuskáknak a jelentös része bükkfából van, esetleg dióból, körtéböl meg olyan ritka, hogy ihajj. Müanyagból meg a vizipisztoly van:)
Az ezután következö folyamat meg a lakkozás. De ezt a folyamatot sajna nem igazán én végeztem, ígyhát ehhez közöm nincs.

Ja igen. Nem kizárt, hogy mivel a bükk nem nemes fa, így a pácolás után érintésre nem biztos, hogy tükör lesz. Ezen is lehet valahogy javítani, de annak utánna kell lesnem, hogy hogy is pontosan.

Vgaby

Én spec nagyon meg vagyok vele elégedve, bár én nem vagyok sportlövö (Te az vagy?).
Amit tudok ajánlani.
A szelepházon található Preciziós "0" gyürüt, valamint a töltötüskén található Preciziós "0" gyürüt (ezek a tömítö gumigyürük, a müszaki leírásban a robbantott ábránál 42., 43. rajtszámmal indulnak) rendeljél, vagy vegyél, mert ha használat közben elszáll és nincs (elég) tartalék, az ciki.
Ha tudsz szerezni szilikonzsírt (hogy pontosan milyet, majd meglesem), akkor, ha minden használat elött átkenegeted ezeket a gumikat, akkor bírni fogják. Én kb. 15-20 patroncsere után cserélem a szelepházon a gumit. Persze az utolsó lövés után ajánlott várni kb. 5-10 percet és csak utánna letekerni a patronházat.
Az elsütöbillentyüt kb. 10.000 lövés után állítani kellett, mert túl könnyen elsült.
Asszem ennyi ami most eszembejut.
Olvasgasd a müszaki leírást:)

Neked milyen markolattal van?

Egyéb

Nem lölap, de mesterlövészeknek élmény.
Elökapsz pár fakarót. Fúrsz rá egy-egy 6 mm lyukat és belehelyezel egy-egy 6 mm-es hilti-/riasztó-/rózsa-...patront, stb-t.
Leszúrod a kívánt távra és elhelyezkedsz a löálláson.
Ha eltalálod, hallani fogod.

Gonosz Csiga

U.i.: Bocs a sok rinyáért. Ha valaki hülyeséget észlel a leírásban, kérem jelezze!

Feraa Creative Commons License 2001.05.02 0 0 51
Dworkyll! Köszi az infókat, egyelőre elmélyedek a telescopium oldalban, aztán majd jövök kérdéseim sokaságával... :) Alapvetően légpuskára kellene a távcső, a korábban emlitett puskára. (FEG LG15?)
A lapok jöhetnek a freemailos cimemre. Thanx!
Előzmény: Dworkyll (50)
Dworkyll Creative Commons License 2001.05.02 0 0 50
Cső mindenkinek :-)

Hayloftnak:

nem vagy te szőke véletlenül? :-) A mailcimem ott figyel minden nyikkanásom sarkában az e-mail felirat alatt, tuti frankó :-)

GCsigának:

ráér szerdáig :-)

Feraanak:

küldhetem a freemailos címedre a lapokat?
A távcsőről. Attól függ mire teszed. Alapvetően a rugós légpuska pont fordítva rúg mint a hagyományos csúzlik, ezért van értelme légpuskatávcsőről beszélni, pontosabban ne lepődj meg, ha egy gagyi puskatávcső szétrázódik a légpuskádon. Az általad megjelölt ár saccra egy nemzoomos 4x32-esre elég, és ha nem Tascot veszel hanem mondjuk Hubertus-t vagy AKA-t, akkor nagyon finom tud lenni. Viszont a szerelék nem fér bele az árba, mert az még plusz 2-4000 Ft. Ez utóbbi a kritikus, mert ha nem tökéletes, akkor a büdös életben nem lesz megbízható az egyébként remek távcső. Tipushiba a billegés (ha a köröm nem fekszik rendesen a sínbe) és a csúszás (ha nem tudod a szereléket megfelelően ráfeszíteni a sínre). Mindkét hibával küzdöttem hónapokig, csak a csere oldotta meg :-( Ezért a szereléket óvatosan válaszd ki a puskához és a távcsőhöz.

A célkeresztről. Alapvetően két fajta van, a széles csíkú (pl:két vízszintes téglalap, egy függőleges tüske)jó vadászni és lehet rossz fényben is használni, de ha inkáb a precízióra törsz, keresd a hagyományos finom szálkeresztet.

Összefoglalás: a nem zoomosok minősége szerintem bármikor jobb mint a zoomosoké, a 32 milisek pedig nagyságrendekkel verik a 20-25 hagyományos légpuskatávcsöveket. De próbáld ki személyesen.

Ha érdekelnek még más távcsövek is próbáld a www.telescopium.hu tesztek rovatát, ott PanoraMan néven nyomulok :-)

Dworkyll

Előzmény: Feraa (49)
Feraa Creative Commons License 2001.05.02 0 0 49
Szia Harm! Köszi az infót a puskával kapcsolatban, sokat segitettél, bár szerintem IGnek akarták irni a tipust..., de ujra meggyőződöm róla.
Dworkyll kollega! Érdekelne engem is a lövőlap, néhány kattintásra kérnélek...
Szeretnék céltávcsövet vásárolni, ehez szeretném tanácsaitokat kérni. Kb. 8-10 kFt-ot akarok ráforditani, de fogalmam sincs, hogy mit kell figyelembe venni, mire kell "vigyázni", vagyis milyet vegyek???
Vgaby Creative Commons License 2001.04.29 0 0 48
Sziasztok !
Gonosz Csiga, mi a tapasztalatod a GPM-02-ről ?
Most sikerült vennem egyet és nekem nagyon tetszik, de szeretnék véleményt hallani régi használóktól is. Köszi ! Vgaby
Előzmény: dEvil Snail (44)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.04.28 0 0 47
Remélem szerdáig ráér - most csak épp fellestem.
Előzmény: Dworkyll (45)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.04.27 0 0 46
"Hayloft szaktársnak, van néhány lőlapdesignom, CorelDRAW 6.0 formában, köztük az hivatalosra méretezett légpuska lap nyílt és zárt irányzékra"

Lécci, lécci, lécciiii!!! :))
Ha dobsz egy mailt, akkor adok egy mailcímet ahová lehet korlátlanul rosszalkodni, nagy fájlok is átférnek...

Hayloft

Előzmény: Dworkyll (42)
Dworkyll Creative Commons License 2001.04.27 0 0 45
Szasz Csiga,

hasonló cipőben járok, mint te. Van egy tuti csúzlim, de az előző tulaj valami általam nem ismert oknál fogva egy tükörre csiszolt, de nem pácolt aggyal adte el a cuccot. Regélnél nekem erről a diópác-témáról? Előre is kösszentelek.

Dworkyll

PS Haenel RULEZ :-)

Előzmény: dEvil Snail (44)
dEvil Snail Creative Commons License 2001.04.27 0 0 44
Hellósztok!

Ha már így feljöttek szóba a magyar légpuskák, akkor már hozzászólok én is.

Ja. nem szeretem a törhetö-csövü légpuskákat.

Szal sikerált szerezni (nem olyan rég) egy FEG LG 15 (5,5 mm) szerkezetet. Nem volt hozzá ágyazat. Elég sokáig így volt szegény magában, mígnem a fegyverboltról-fegyverboltra járkálás után kaptunk egy címet. Egy fegyvermesteré volt. Ott aztán sikerált szerezni hozzá kengyelt, vmint valamilyen magyar légpuskának az ágyazatát. Nem biztos, hogy LG 1x -mert kicsit alakítani kellett rajta (minmálisan) -, de alsófelhuzókaros volt az is. A tusán arctámasz található. Agyagát tekintve bükkfa, de erössen meg volt fakulva.
Finoman fell lett polírozva, majd diópáccal át lett kenegetve. A végsö kép, az összeszerelt fegyver egyszerüen gyönyörü. Az fegyver egy céltávcsövel lett megkoronázva, viszont így le kellett szedni az irányzékot.
Doboza nincs, de az már kit érdekel?!

Ezen a légpuskán kívül még van egy Haenel 312E (4,5 mm), kicsit megbabrált verzió. De végülis könnyebb szálltítani (lecsatolható a tusa), persze ezen is van céltávcsö.
Van még egy FEG GPM-02 CO2-es pisztoly (4,5 mm), valamint egy Brünner Tex 83 (4,5 mm) légpisztoly.

Egy idöben elég sokat jártam/tunk löni (barátommal), de amióta mindenkit kitiltottak a katonaság löteréröl (ami egy köpésre van tölem), nem tok menni sehova.

Gonosz Csiga

harm2 Creative Commons License 2001.04.26 0 0 43

"Tudtommal most is gyartjak oket, es a FEG mintaboltban is vannak, FEHoVan is kiallitottak oket."

Bő egy éve, amikor a Gamo után rohangáltam, láttam a boltban egy új 527-est (5,5 mm) és akkor kérdeztem az eladót, hogy LG 15 V várható-e. Aszonta, hogy az bizony már nem lesz, annak a gyártását nem indították újra. Nem is láttam azóta a szegedi boltokban.


Dworkyll Creative Commons License 2001.04.25 0 0 42
Halix,

még egy szó a HW45-ről. karaokke szaktárs mókázott itt holmi dizeljellegű kémikus gyorsítással :-) A HW45 minden turbózás nélkül, csak a hagyományos (finom) kenést alkalmazva is füstöl.

Hayloft szaktársnak, van néhány lőlapdesignom, CorelDRAW 6.0 formában, köztük az hivatalosra méretezett légpuska lap nyílt és zárt irányzékra.

De szerintem a legmókásabb sörösdobozra lőni, amit esetleg megtöltesz előtte vízzel, vagy homokkal. Ja és nem állítani kell, hanem lógatni valahonnan.

Másik remek móka kártyalap méretű deszkadarabokra lőni, amiket egy homok vagy sóderhalomba állítotok fel, bukócél stílusban, szélességban és mélységben ízlés szerint tagolva, egymást átfedve, esetleg fedezékféléket imitálva. Ez amolyan zsebszituációs lőgyakorlat, igényesek különböző pontértékű (méretű, színű, státusú) darabokat definiálhatnak, s velük akár túszdrámákat is lejátszhatnak:-)

Ha többen vagytok, lehet párbajozni. Ehhez kell két lövő, két célpont és egy bíró. A bíró egy sorozatot kezd mondani (számok, ételek, állatok, akármi) és az első kakukktojás elhangzásakor kell elkezdeni a lövést, célzást stb. Ezzel jól ki lehet egyenlíteni az esélyeket pl különböző méretű vagy távolságú célpontok, vagy különböző startpozíció. Így versenghet a távcsöves puska a pisztollyal. Persze ha célnak háttal kezditek a mókát, egymásra vigyázzatok a forduláskor :-)

Üdv

Dworkyll

Előzmény: harm2 (40)
gvass1 Creative Commons License 2001.04.25 0 0 41
hi,
a www.cabelas.com katalogusban (ingyen kikuldik) van egy jopofa
PCP-legpuska: 9 (kilenc) mm-es, 60 graines olomlovedeket lo ki, 300 m/s
kezdosebesseggel.
Ez kb. 7,499999 Joule:-))

Harm:
"Csak azt sajnálom, hogy a légpuskagyártás újraindításával nem indították be az LG14V és 15V gyártását is. Ezek 4,5 ill. 5,5 mm-es merevcsövű, alsófelhúzókaros modellek."

Tudtommal most is gyartjak oket, es a FEG mintaboltban is vannak, FEHoVan is kiallitottak oket.

Karaokke:
"A gazpisztolyal kapcsolatban:van egy GAMO R 77 combat pisztolyom "

EZ NEM GAZPISZTOLY! Az teljesen mas, loportoltetet tartalmazo huvelytolteny segitsegevel konnygazkepzo anyagot lo ki a szukitokkel ellatott csoven keresztul, es engedelykoteles.

A Gamo R77 az CO2-os LEGpisztoly.

harm2 Creative Commons License 2001.04.25 0 0 40

Sziasztok!

Elnézést kérek tőletek, aiért topiknyitóként hanyagolom ezt a topikot, de a tasztalon elsülyedt, és csak most találkoztam vele újból. Sajnos a nevembe bekerült egy kettes, mert harmként valamiért nem tudok belépni. (Villanypostát már írtam az illetékeseknek, várom a választ.)

Feraa!

"alá pedig, hogy " IG 15" - feltételezem, ez a tipus jelzés"

Ha az IG olvasható LG-nek, akkor IMHO egy magyar FÉG LG 15-ről lehet szó. Merevcsövű és alsó felhúzókaros? A lövedéket egy 90 fokban elforduló töltényűrbe kell belepottyantani? Elég jó légpuska, csak nekem az agyazása nem tetszik; rövid a tusája és keskeny az előágy. Ismétlem, nekem. Másnak persze kézre eshet.

FÉG LG 14 -merevcsövű 4,5 mm-es
FÉG LG 15 -merevcsövű 5,5 mm-es

A FÉG kihozta ezeknek a vastagabb ágyazású változatait, típuslejében egy V-vel jelölve: LG 14 V, LG 15 V. (A V betű állítólag mint vadász, de szerintem akármi más is lehet.)

Mint írtam 2000.11.20-i hozzászólásomban:
"Csak azt sajnálom, hogy a légpuskagyártás újraindításával nem indították be az LG14V és 15V gyártását is. Ezek 4,5 ill. 5,5 mm-es merevcsövű, alsófelhúzókaros modellek. Meglehetőst rondán néznek ki ugyan, de elég pontos jószágok. "V" nélkül IMHO eléggé rossz fogású vékony agyazást kaptak rövid tusával, "V"-vel -mint vadász-, pedig vastagabbat és hosszabbat ami egész jó fogást tett lehetővé."

Ráadásul állítólag jól tuningolható vasak ezek.

Egy LG 15 V-t venni akartam pár éve, de nem találtam. Illetve találtam egyet, de az olyan ramaty állapotban volt, hogy illedelmes elköszönés után sietve távoztam.

"A PR45-ön kívül van még egy HW 45-öm a Weirauchtól (Klónja Beeman P1-ként ismerhető), a kommersz pisztolyok magnumja, bohócot csinál pl a Slaviaból"

"a légpisztolyok lehetnek gyengék, de azért nézz meg egy HW45-öt közelröl, érdemes."

I. Blasius kérdése kimondottan a hagyományos légpisztolyokra vonatkozott. Tudom, hogy léteznek kiváló légpisztolyok; olyanok, amelyek helyből jobbak, mint a Slaviak nekifutásból. Szívesen kötnék ilyennel közelebbi, és hosszú távra szóló ismerettséget.
"Nem tudja valamelyikőtök, hogy miért szorultak vissza annyira a hagyományos légpisztolyok?"

Üdv, Harm (kettő)

Feraa Creative Commons License 2001.04.17 0 0 39
Üdv néktek! Segitségeteket szeretném kérni. Ki akarom nyomozni, hogy vajh milyen puskám van... :) Kb. 5-6 éve vettem nagybátyámtól, de fogalma sincs róla, hogy milyen tipusú, csupán irányadásként elmondta, hogy valszeg egy cseh gyárból származik. De ez sem biztos. Ami 100%, hogy nem csőletörős, 5,5-es, a töltönyilás -felhasználó szemszögéből - bal oldalára ütötték az öt jegyű - szerintem - gyári számot, alá pedig, hogy " IG 15" - feltételezem, ez a tipus jelzés. A neten eddig sikertelen volt minden próbálkozásom, bár lehet, hogy a sok szemét között ott vala... szóval, ha valaki ráismerne a tipusra, estleg márkára, kérem, irja meg.
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.04.17 0 0 38
Úgy látom egyedül tartom el a topikot, de sebaj...
A norika nagyon szépen muzsikál, baromi erős a fegyver, sokkal gyengébbre számítottam. 10m-en nagyon nagyot üt, és most fogom belőni az irányzékot pontosra. A gyári állapot elég viccesen hordott, de már nemsoká jó lesz.

Nem tud valaki a netről letölthető lőlapot hozzá?

Légpusekkel szoktak 50 méterre lövöldözni?

H

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.04.13 0 0 37
Na meglett az eredmény:)
Norica europa egy tasco optikával... 4.5kaliber, elméletileg 190 m/s, de még "javítani" kell a dugattyút... :)
Van valahol lőlap ábra?

Hayloft

Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.03.30 0 0 36
köszi a tippeket, sajn az autószerelő megvétózta a puskavételemet :) Előbb neki kell fizetnem aztán ha kapok fizut, akkor esetleg fegyver.
Körülnézek és beszámolok miket lehet kapni jól.

H

Dworkyll Creative Commons License 2001.03.29 0 0 35
Halix,

háát a 25 ez pont nem jó ár. A FÉG és a Slavia alatta van, bár FÉG-ben van alsókaros. És annyira nem is rossz. Középkategória a Gamo, pl a CF-20 nagyon pöpec, de inkább 50 mint 40. Keress inkább egy használt Haenelt, azok 30 és 50 között vannak, minőségtől függően, céllövésben bármelyik kommerszből bohócot csinálnak. Diopterrel persze.
Bolttippek: Daisy a Bartók Béla úton, RS center a Rezső téren, Nimród a Vámház körúton. Mindhárom helyen vannak használt csövek is :-) érdemes körülnézni.

Dworkyll

Előzmény: Hayloft Ezekiel (34)
Hayloft Ezekiel Creative Commons License 2001.03.28 0 0 34
hali

Mostanában szeretnék venni egy légpuskát, valami jobb minőségűt, nem csőletörőset.A magnum standján a fehován láttam is egy elég robusztus darabot kb 25000 pénzekért. Sajna a nevét nem tudtam meg, mert tömeg volt és nem foglalkozott velme senki és meguntam az ácsorgást. De ha van valami jó tippetek, hogy mit érdemes venni, akkor lécci osszátok meg velem. Ja nem vadászni kell, hanem célbalőni.

Hayloft

Dworkyll Creative Commons License 2001.03.27 0 0 33
Amit láttál az valszínüleg egy Haenel volt. Suhl városa a korabeli NDK-ban volt lelhetö, gyenge hely, mert egy bizonyos Schmeisser csúzlit is ott terveztek :-) Versenycucc, nagyon versenyképes áron (30-45k közöt) A nyugati cuccok, Feinwerkbau, Anschutz, Steyr 120k ról nyitnak, de van 300k-ért is _használt_!
Ha teheted, vegyél Suhlt, egész más ,mint ezek a falbontók. Ha érdekel, tudok mesélni.

harm,

a légpisztolyok lehetnek gyengék, de azért nézz meg egy HW45-öt közelröl, érdemes.

itt a speckója, sajnos birodalmi :-(

HW45
Caliber: .177 .20
Weight: 2.5 lbs 2.5 lbs
Length: 11.0" 11.0"
Velocity: 600 fps 500 fps
Muzzle Energy: 5.1 FP 5.1 FP
Accuracy: 0.30" c-t-c 0.31" c-t-c
Cocking Method: Overlever Overlever
Cocking Effort: 18 lbs. 18 lbs.
Power Plant: Spring Piston Spring Piston
Rifling Groves: 12 12
Grips: Walnut Walnut
Trigger: Two-Stage Adj. Two-Stage Adj.
Safety: Manual Manual
Retail Price: $405 $405
Typical Price: $345-375 $345-375

Dworkyll

Előzmény: Törölt nick (11)
Dworkyll Creative Commons License 2001.03.27 0 0 32
Yess,

első és legrégebben meglevő csövem:-) Nagyon finom, csak az elsütés egy kicsit olcsón lett megoldva. A PR45-ön kívül van még egy HW 45-öm a Weirauchtól (Klónja Beeman P1-ként ismerhető), a kommersz pisztolyok magnumja, bohócot csinál pl a Slaviaból; egy ötlövetű mechanikus Baikal, olcsó és nagyon mókás, és ma vettem egy kb 10 éves Walther versenypuskát.
Amim volt még, Grossmann Backpacker, kicsi puska nagy szórással :-) Gamo CF20, civileknek jó kompromisszum, egy eredeti Haenel Suhlból, a legocsóbb versenypuska, az utolsó rugósok egyike. Ezek egymást váltották, átlag 2 év per puska. A sor vége a Walther.

Lehet hogy ez lesz a kedvenc topikom?

Dworkyll

Előzmény: Sgt. Elias (30)
karaokke Creative Commons License 2001.03.14 0 0 31
Tehat az olajos berobbantas az elso fegyveremnel nem mukodott valami fenyesen, mert a kezdosebessege 180 m/s volt.
Ameddig a puska rugoja uj volt meg elegge jol sikerult de a vegere mar "lefulladt"; igen valoban lefulladt mert a tul sok ola jsem mindig jo
Egy tipp :az olajat erdemes fele fele aranyban osszekeverni diesel inditosprevel ,ez meg segiti a "hatasfokot"
!!!!egy fontos dolog!!!!!!
vigyazzatok a tul sok robbantassal mert a muanyag dugatyu elolvadhat,esetleg a gumirurus tomito kieghet (mindkettobol ujat kellett vennem)
Meg egy hatrany:a fegyverem pontossaga nem lett megbizhato (nem sikerult mindig ugyanakkora olajadagot keverni igy a robbantott nyomas is valtozo ami a lovedek fuggoleges iranyat nagyon befolyasolta)
A ropsuly szerepe az hogy az elorehalado dugatyunak legyen nagyobb tomege amit az osszesuritett levego nem tud lelassitani ezert a suritesi vegnyomas hirtelen alakul ki (nagyobb homerseklet)
A dugatyuhaz belsejeben a forugo ele kell kesziteni egy olyan aceldugot aminek a kulso atmeroje megegyezik a rugo atmerojevel igy a rugo ezen keresztul taszitja a dugatyuhazat
Az atmeroje megvan tehat , a szeleseget kb 10-15 mm hagyhatod csak figyelem hogy az osszenyomott rugo sprialjai nehogy egymast erjek mert rugotores lessz a vege (3 rugot csereltem)
A gazpisztolyal kapcsolatban:van egy GAMO R 77 combat pisztolyom 4.5 cal 110 m/s, egy colt forgopisztoly ,;hat eleg gyenge de majd talalok megoldast erre is...
sziok
Sgt. Elias Creative Commons License 2001.03.11 0 0 30
Nemrég vettem egy GAMO Compact légpisztolyt, mindenminek csak ajánlani tudom, kompressziós elven működik, tehát nincs elrántás sütéskor. Remekül meg lehet vele tanulni a pisztolylövészet alapjait azt hiszem--végül is ezért vettem. Ismeri valaki (vagy a PR-45-öst?)
Előzmény: Sgt. Elias (29)
Sgt. Elias Creative Commons License 2001.03.11 0 0 29
Az a röpsúly mekkora és hogy építetted be?
Az olajjal kapcsolatban:-érdekes ötlet, kb. milyen kezdősebességnél működik? Utána viszont ne felejtsd el, hogy a fegyver tisztítási igénye is megnövekszik!
Előzmény: karaokke (28)
karaokke Creative Commons License 2001.03.10 0 0 28
udv mindenki
az elso legfegyverem egy GAMO EXPO 26
fegyver volt 4.5 cal 180 m/s torkolatival
Pocsek volt a javabol,igy ket honap mulva
eladtam,es vettem egy HUNTER 440 szerkot
4.5 cal !!305 m/s!! kezdosebesseggel.
Nagyot csalodtam mert nem volt sok kulombseg
a ketto kozott. Szetboncolaskor rovidebb rugot,es muanyagdugot talaltam benne ami
arra utalt hogy ez egy fojtott valtozat
Sebaj,ujabb rugo(40 spiralos a 32 helyett)
sot meg egy potrugot is sikerult becsempeszni
a nagy belsejebe,uj megvezetovel persze
igy a kicsike mar nevezheto fegyvernek.
4X32 tavcsovel fekszereltem es indulhat a vadaszat.Az atutoereje barominagy lett,igy
kozelrol a 3 cm fenyodeszkan atkuldi az osszes
lovedeket.Ja es meg annyit hogy a dugatyuhazba tettem ropsulyt ami meg segitett
a teljesitmenyen.Egy kis jotanacs:a lovedek tolcser alaku vegebe tegyetek egy cseppnyi
olajat es ha eros a fegyveretek akkor akkorat
robban mint egy flobert ugyanis az olaj a suritestol felrobban igy mar ez is "tuzfegyver".
Az igy berobbantott fegyver torkolati sebessege
joval nagyobb lesz
probaljattok ki es
meseljetek el
harm Creative Commons License 2000.11.25 0 0 27

Sziasztok!

Gondoltam, feldobom egy kicsit a topikot, mert süllyed, mint az életszinvonal. :-) Nos, hát jöjjenek a képek, először a Gamo CF20-ról:

és a Gamo 1200-ről:

Találtam a Gamo hompédzsén egy érdekes légpusekot, egy 6,35-ös kaliberű Huntert!! (New Products 2000 alatt van) Kíváncsi lennék, hogy ez mennyivel megy az engedélyezett 7,5 J fölé?? :-) A lövedék kezdősebessége 170 m/s.

Üdv, Harm

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!