Majd ha valaki, akinek megvan a sorozat, lejegyzi és közzéteszi a pontos, filmben elhangzó szöveget:)
Nekem nincs meg, és csak azt tudom, hogy amikor adták a tévében, még közöm nem volt a túrázáshoz, és mégis minden alkalommal néztem. Nekem a népművészet és a népzene szeretete, a túrázás, a magyarságtudat valahol együtt tölti ki az életemet. Talán ezen érzések kialakulásában volt jelentős szerepe ennek a filmnek. Nosztaligázást ezennel mára befejezem...
Nekem is gyanús volt, hogy mintha "hogy" nélkül szólna a filmben (és talán csak az első 2 versszak), de a népdalok mentségére legyen mondva:
a legtöbbnek több változata van---
A keresőben ezt a változatot találtam meg elsőnek...
Egyetértek...:)
Másfélmillió lépés mon
gy fantasztikus film attól csak kedve támadhhat az embernek a kiránduláshoz ennél jobb filmet még nem forgattak...)
És az a zene.........:)
Szerintem elég sokan vagyunk, akik (többek közt) ennek hatására kezdtünk el túrázni....
Bennem legalábbis elmondhatatlan érzéseket kelt minden egyes alkalom, amikor látom a filmet vagy csinálom a túrát, esetleg valami emlék eszembe jut vele (mármint kéktúra) kapcsolatban.
Persze nem szigorúan a túrázással-természetjárással kapcsolatban, inkább olyan életérzés/életforma, világlátás jelleggel.
Asszem kicsit off lettem, sorry!
PP:
Gratula az utódhoz!
Remélhetőleg ő is követi a jó példát!
:-)))
BHTCS
Ismét voltam bejáráson, bejártam még azt, ami tegnep kimaradt.
A Petneházi rét felől mentem a Kopasz-erdő tető felé jelzetlen úton, és a csúcs előtt mindjárt a piros háromszög keresztezése után találkoztam hat vaddisznóval. (Ők szaladtak el.)
A Nagy-Kopasz csúcskövére valami barom rászart. Nehogy valaki belenyúljon, vagy beletegye a hátizsákját a sötétben!
Másfélmillió lépés Magyarországon bocsi a személyes közberöffenésért, de szerintem még mások is vannak így vele... kb. 10 éves lehettem(vagy még annyi sem) amikor ezt a TV-ben láttam. Lehet, hogy hülyén hangzik, de ha nincs ez a filmsorozat vagy nem látom, akkor nem biztos, hogy túrázom. Ha pl. meglátom a kereket vmelyik TT-n, akkor mindig ez a film jut eszembe... :)) vagy ez már beteges...??
Elképzeltem, ahogy a 80 napos túra után megtérve elkezded az utolsó hozzászólásodtól szig. mon. felfelé olvasni a topikot, és válaszolgatni mindenre. Közben mindenki ott szurkol neked, hogy mikor érsz el az aktuális beírásokig, de te ezt se látod, mert még nem tartasz ott. És másnap az egész topik kétségbeesetten keresi az öt-hatszázzal korábbi előzményeket, hogy megértse az egymondatos válaszaidat. :-)))
Kivételes lehetőséget kínál a Magyar Turista a tt-seknek. Aki legalább egy félévre előfizet a folyóiratra, az ingyenesen Magyar Turista Kártyát kap. A Kártya egyes tt-s rendezvényeken átlagban 100 Ft kedvezményt biztosít a részvételi díjból. Eddig mindegy 40 tt-es rendezvény tartozik a kedvezménybe bevont túrák körébe. Részletek -a kedvezménybe bevont túrák felsorolásával- a Magyar Turista januári számában, amely már kapható az újságárusoknál.
Azért eltúlozni nem kell, vannak még sokkal hozzáértőbbek is hazai körökben (persze álszerény se akarok lenni! :)), csak éppen ők nincsenek itt a topikban.
Valakinek a "másik oldalt" is képviselni kell :))
Mivel nincs külön a ttúrarendezőknek fórum, itt osztom meg sportszakmai tapasztalataimat, remélem, ez a csak résztvevők (az itteni döntő többség) okulását, előrehaladását segíti.
Mindenkinek sok-sok kilométert kívánok az új esztendőre, köszönöm a sok kellemes élményt ismerősöknek és ismeretleneknek, amivel felejthetetlenné tettétek az idei túraévet.
Szombaton a BUÉK rajtjában leszek megtalálható.
OFF: Ez az első itthonról elküldött hozzászólásom... :) ON
Lett volna autó, utas is, csak a rendezőknek nem volt kapacitásuk több autó átvitelére. Amúgy van valamiféle vasúti kedvezményem, azzal együtt jött ki ez a szám!
Hát igen...
Manapság már szinte megfizethetetlen a tömegközlekedés, ha valakinek semmilyen kedvezménye sincs :(
Ilyen túrázóknak egyértelműen "a 4-5-en dobjuk össze a benzinpénzt" a nyerő sajnos...
Illetve sajnos vagy nem sajnos, ki hogy érzi...
Attól nem tartok, hogy annyira ellustulnék. Bár kitudja, Jávor Zoli (egykoron több, 100 km-es ttúra teljesítője) lassan közelítve a 40-hez már nem igazán vállal be ilyesmiket, persze lehet Neki majd egy újbóli felvirágzása! Nem szeretnék kiégni addig (ugyebár 2020-ban 42 éves leszek); örülök, hogy most is tudok újat alkotni e téren, úgy érzem jót tett ez a 2-3 bulizós év, amikor csak szemezgettem a ttúrákból :)
2004 visszatérés lesz :)
Persze a fő project természetesen a 80 nap! (Aki olvassa a szomszéd topikot is, tudja, hogy miről van szó)
Most kaptam egy SMS-t Csanyától, minden részlet nélkül. Bár Pataporc korábban Sárának nevezte, Csanya pedig gyereket írt, ami az ő szóhasználatát tekintve inkább fiúnak felelne meg. :-PPPP
Természetesen a honlapomon mindent megtudsz, csak lesd meg az adataimat ! Ha jól tudom 2 ember van a topicban aki teljesen nyílt lapokkal játszik, vagyis minden infót közöl az Interneten az eddigi túráiról (legalábbis a fontosabbakat): Nagyondinnye és én !
Én is ott voltam '95-ben a Petrik 85-ön, nagyon jó, ugyanakkor nehéz ttúra volt.
Több szempontból is mérföldkő volt a teljesítménytúrázói pályafutásom szempontjából.
1. Második tagja volt annak az első 4 hétvégés sorozatnak, amikor 4 egymást követő szombaton is teljesítménytúrázni mentem, tulajdonképp innét számolható az aktív időszakom.
2. Második alkalommal mentem együtt Egres Bélával (és elsőként direkt társulva), a ttúrás körökben később (azév őszétől) többé-kevésbé közismert Jávor-Egres-Toplak trió majdani egyik tagjával. ('95 őszét és a teljes '96-os évet hárman együtt húztuk le, szinte minden péntek este találkoztunk valahol az országban, végül hármunk együtt-túrázása vezetett '96 végén az MVTE megalapításához, ahhoz a szervezetéhez, ami azóta - szerénytelenség monhatjuk - nagyon sokat letett a magyarországi teljesítménytúrázás asztalára.)
3. Ennek a ttúrának a sikeres teljesítése után meg mertem kockáztatni már a lakóhelyemet is érintő Rockenbauer 130-on való elindulást. (Az eredmény sikeres teljesítés lett.)
Nálam most év-záróra, holnap Pestre kell mennem, programtelepítés, évváltás az év utolsó munkanapján :(
Otthon meg nincs netem. Mindenkinek BOLDOG ÚJ ÉVET kívánok! Jó volt itt, köztetek, 2003-ban.