Keresés

Részletes keresés

R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1438

Egy energetikus ismerősöm is néz nagyokat, hogy mi ez!?

Miért van az, hogy drágábbak az árak mint egy főtávnál.

Melegvízben elvileg benne van a csatornadíj, vízdíj és a hődíj. Persze alapdíj. De még akkor sem lehetne 948,4119 Ft az egységára!

Vagy a kazán üzemel rosszul, gazdaságtalanul vagy passsz...!

Látni akarom az eredeti nagyszámlát, látni akarom a számoló táblázatukat vagy programjukat vagy akármit ami alapján ezeket a számokat "varázsolják"...

Októbertől múlt hét végéig 5-ször, ha bekapcsoltam a fűtést pár órácskára. 3-4 napja fűtögetek folyamatosan 2-2,5 felen egy radiátorral, hogy szinten tartsak.

Ez kerül 18062-be?!

tittaaja Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1437
Én nem sietek a bankba. Válaszokat várok, mielőtt fizetnék. Akinek kétségei vannak, inkább kérdezzen rá, mielőtt fizet, utána már futhat a pénze után.
Előzmény: Kopi78 (1436)
Kopi78 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1436

de gondolom ettől függetlenül mindenki be fogja fizetni...

vannak benne kissé pofátlan dolgok, írtam az Ákosnak, kíváncsi vagyok, válaszol-e

Előzmény: C4-01 (1435)
C4-01 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1435
Én is megkaptam az elszámolást és dobtam egy hátast...ez a fűtés baromira drága a meleg víz meg aranyárban van...
Előzmény: Kopi78 (1433)
R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.22 0 0 1434

A legviccesebbek egyike, hogy akik 6. hónapban már átvették a pecót, azoknak a közös kts (elvileg naparányosan van kiszámítva), abba miért számították bele a liftet (nem is működött!!!), parkolót (amit valamikor szeptemberben vehettem csak át?!), TAKARÍTÁS se volt, és park azaz játszótér se volt! SZÓVAL hogy is számolták ki?!?!?!

Kopi78 Creative Commons License 2009.12.21 0 0 1433

sziasztok!

gondolom mindenki megkapta az elszámolást. ha valaki érti teljesen, segítsen ki pls.

mi az a fűtési alapköltség? az milyen időszakra szól? az ok, hogy óra szerint kell fizetni a fűtést, meg a vizet, de az elszámolás végén van decemberre egy összeg, ami nem tudom, honnan jött ki. Azt hittem, az az alapköltség, de nem, legalábbis mindkettő ki van számlázva.

a másik kérdésem az lenne, hogy nem 200Ft/hóban maradtunk közös költséget illetően portaszolgálattal együtt? portaszolgálat csak december óta van, mégis minden hónapban ugyanannyi a költség visszamenőleg. illetve azt se értem, hogy 37.46nm x 200 HUF az mióta 8492? nekem se beállóm, se semmi, és mégis pont egy ezressel több... vagy a tároló is 1000 huf/hó?

aki segítségemre tud lenni értetlenségemben, az segítsen ki némi infoval.

köszi előre is!

KELLEMES ÜNNEPEKET!!!

Rian (D3-14) Creative Commons License 2009.12.18 0 0 1432

Az Elephant ügyvédje szerint, és Cs. Balázs szerint a földhivatal megkapta a mai nappal azt a papírt, amire szükségük volt, hogy elkezdhessék az albetétesítést. Bár ma nincs nyitva a földhivatal, így nem tudtam megkérdezni tőlük, hogy minden rendben van -e, de elvileg minden oké. Kiváncsi vagyok.

Engem már utál mindenki :D

Remélem nem fizettünk ki tízmilliókat egy olyan ingatlanra, ami később nem lehet a miénk.

dh68 / C2-02 Creative Commons License 2009.12.16 0 0 1431
Sziasztok!

A megbeszélés értelmében ma felhívtam a Varga Adriennt a II. ütem távirányítóinak cseréje ügyében. Ezen a héten biztosan nem kerülünk sorra. 21-én kell újra hívnom infóért.

Üdv Mindenkinek!

Hédi
sosoD018 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1430

Szia!

Nov.30.-al leolvasták az órákat.

Nekem a jelenlegi képviselő írta, hogy HAMAROSAN megkapjuk az elszámolást. Remélem nem úgy lesznek a kiértesítések, mint a vízóra hitelesítésről szólóak.

Arról tudomásom szerint többen is lemaradtak, pedig nekem azt mondta a pasi, hogy MINDENKIHEZ becsenget majd, szépen sorba fog haladni.

Előzmény: Kopi78 (1426)
sosoD018 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1429

De! Én vagyok az, és így már tudom ki vagy.:-))))

A kapuról!

Talán nem volt teljesen érthető, amit írtam. Szó sincs karácsony környéki beruházásról, mert addig mestert sem találunk, mert nyilván több ajánlat közül választunk. Na meg senkit sem vet a pénz. Meg kell beszélni az a-b épületesekkel is, az sem kevés idő.

Tehát meg lehet nyugodni nincs karácsonyi többlet kiadás, de a kaput meg kell változtatni, mert így egyáltalán semmit sem ér, de ezt úgyis a többség fogja eldönteni.

Előzmény: R.Sz.13 (1424)
tittaaja Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1428
Szia Kopi!

A Hexaéder Kft-t kell hívni: 236-3480 (kicsit túlterheltek) vagy írj nekik az info kukac hexaeder.hu-ra.
R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1427

Szia Kopi78!

Ebben az esetben a díj 5500 Ft lesz, 20% kedvezményt kaptunk azzal, ha szombaton (12-én otthon voltunk).

Azt nem tudom, hogy kit kell felhívni, talán a gondnokot, hogy adjon kontaktot.

Viszont az én postaládámban se volt értesítés erről és sehol nem láttam tacepaot erről a lépcsőházban, délután a fórumot meg már nem értem el!!!

:(((

Teljes meglepiként ért, hogy a nagy takarításom közepette egyszercsak csingling jöttünk, itt vagyunk...

Kopi78 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1426

sziasztok!

A vízórás levelet megtaláltam a postaládában, de mivel csak egy nappal előtte, plusz itt is későn olvastam, nem tudtam otthon lenni, de nyitva hagytam a szekrényt, viszont nem csináltak vele semmit. Gondolom azért, mert nem találtak meg, hogy fizessem ki a költséget.

nem tudjátok véletlenül, hogy ilyenkor most mi a helyzet? jönnek majd újra?

fűtés fizetésről van már info? az ok, hogy megszavaztuk, hogy mennyi legyen az átalány, meg hogy negyedévente lesz elszámolás óra szerint, de hogy fog jönni arról a csekk, meg mikor?

köszi előre is az infokat!

Előzmény: adryx (1420)
A1-17 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1425
Sziasztok!

A véleményemet már szerintem mindenki ismeri és ezért én teljesen egyet értek R.Sz.13 és Nutcracker hozzászólásaival. Mélységesen felháborít, hogy állandóan azt az egy mondatot olvasom a fórumon, hogy „Minek vesz lakást itt az, aki nem akar portaszolgálatot” Szeretném már tényleg lezárni ezt a témát, hogy ki miért és milyen megfontolásból vett itt lakást. Nem hiszem, hogy mindenki aki ellenzi a portaszolgálatot, azért ellenzi mert nem tudja kifizetni, csak nem látja értelmét a dolognak. A közgyűlésen is volt ilyen hozzászóló aki azt mondta, idézem "aki ellenzi és nem tudja fizetni az költözzön el, minek vett itt lakást" Senkinek sincs joga bírálni a másik embert, hogy hogy szervezi és kivitelezi az életét és ilyen kijelentések tevése nem méltó viselkedés egy másik emberrel szemben. Nem hiszem, hogy bárki így képzelte az anyagi helyzetét két évvel ezelőtt, és ez miatt leminősíthető vagy lenézhető az illető. Senkinek sincs joga a másik felett pálcát törni. Volt egy hozzászólás ami a vélemények tiszteletben tartására hívta fel a figyelmet, de nem látom, hogy azok akik portaszolgálatra tették le a voksukat, tiszteletben tartanák azok véleményét, akik ellenzik. Csak az állandó támadásokról olvasok, ha tényleg tiszteletben tartanánk mások véleményét, nem lenne folyamatos adok-kapok irkálás. A hozzászólásaimat vissza lehet nézni, soha nem írtam ilyen hangulatú levelet, mert nem megyek bele egy „felveszem a kesztyűt” vitába, az írásaimban csak a tényeket és persze a saját véleményemet írom le, nagyon sokszor nem értek egyet dolgokkal, mert más értékrendet képviselek és másképpen gondolkozom mint sok ember, de mindenkit meghallgatok és nem támadom azt akinek nem ugyanaz a véleménye mint nekem, hanem elmondom az én véleményemet és azt, hogy hogy látom én a dolgot, mi lesz később, mert én elég előre gondolkozom és nem csak a jelent nézem, de volt már olyan is, amikor inkább csöndben maradtam, mert vannak emberek akikkel nem lehet elbeszélgetni és információt cserélni, mert számára nem létezik más csak a saját gondolkodása és meg sem próbálja meghallgatni a másikat, csak a saját véleményét akarja ráerőltetni a másikra.
Ehhez a hozzászólásomhoz nem kérek visszajelzést és tényleg szeretném, ha erről többet nem írkálna senki, hogy ki, miért és milyen meggondolásból lakik itt, mert nem tudhatja senki, hogy mit hoz számára a jövő… és azt sem, hogy miért alakult úgy a múlt, hogy ebben a lakókertben volt lehetősége lakást venni. Két idézettel köszönnék el és kívánok mindenkinek boldog ünnepeket:
„Ne ítéljetek, hogy ne ítéltessetek.”
„Mert a milyen ítélettel ítéltek, olyannal ítéltettek, és a milyen mértékkel mértek, olyannal mérnek néktek.”
R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1424

Szia Eszter!

Sajnos én se tudok nevet archoz kötni (még). De nem te vagy az, aki egy vaskos mappával a kezedben álltál melletted egy magas vékony szemüveges (?) fiú és én tőled jobbra álltam.

(Felvetettem többek között a bejárati ajtók kulcsra zárását este 10 után, és a kapukódok "vicces" cseréjét.) :)

Előzmény: sosoD018 (1422)
kovacsattila77 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1423

Szerintem a kiskapu magasítása amíg ott ül mellette a biztonsági személyzet nem szükséges, leginkább így karácsony környékén nem valószínű, hogy bárki is össze tudna rá rakni jelentősebb összeget, ami, ha a többség nincs benne végképp igen magas lehet! Sajnos ahogy elnézem, hogy mennyien albérlők laknak itt, nem hiszem, hogy nagyon megoszlana a költség!

sosoD018 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1422

Kedves Juzsi és R.Sz.13!

Egyíkőtöket ismerem személyesen a másikotókat meg már biztosan láttam, de névhez kötni az arcot nem tudom.

Mindenkinek igaza van, de! Egyet szögezzünk le, a kapu elsődlegesen fontos és utánna jöhet a többi dolog a biztonság érdekében.  Gondoljatok csak bele, annak ideján hiába lettek volna örők, ha nincsen erős bástya. Nálunk az a kapu elől közröhej tárgya, mert semmire sem jó, tehát ezen változtatnunk kell, és a B-D lépcsőház saját pénzen is hajlandó megcsináltatni. Természetesen  az A-C lépcsőházzal felvesszük a kapcsolatot, amint túl vagyunk ezen a nehéz időszakon....

Addig az A-B lépcsőház is gondolkodjon, hogy akarja-e, hogy az első kapunk már messziről hírdesse, hogy ez a ház igenis védett, őrzött és nem más idegenek átjáróháza. Ha van valakinek ismerőse, aki jó árajánlatot tud adni kapu ügyben jelezze, mert minket érdekel.

Üdvözlettel

Eszter

R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.14 0 0 1421

Kedves Juzsi!

Idézem magamtól ezt a néhány sort:

"Először is szavaznunk kell arról, hogy akarunk-e kaput, aztán a fenti folyamat és aztán újra szavazás, hogy melyik árajánlatot fogadjuk el (ha esetleg több is lesz)."

A többes szám (bár ezek szerint nem egyértelmű és magától értetődő, tudjuk be a kissé sietős gépelésemnek, mint ahogy az egyik gondolatomat, mondatomat se fejeztem be - elnézést kívánok emiatt, kicsit gyorsan szerettem volna megosztani a kapuról szerzett infoimat.)

Szóval a többes szám TERMÉSZETESEN A, B, C, D épületeket értettem.

Igazad van, kissé már unalmas és parttalan "vita" a kapu pro és kontra.

(Hozzáteszem én nem vitatkozom - nem hiszem hogy fröcskölődő, illetlen, udvariatlan, alpári módon fogalmaznék, esetleg bicskanyitogató lenne a stílusom -, csak véleményemet mondtam el mint mindenki más, ezért nem is veszem magamra, mert intelligens ember nem vitatkozik, hanem gondolatot, véleményt cserél.)

Egy mondat még a hozzászólásodból, és nem kötözködés! Isten látja lelkem! Nem téged piszkállak, így kérlek ne vedd magadra!!!

Nagyon jól fogalmaztál: "tetszett a biztonságra helyezett hangsúly".

Ha a kapurendszert, kerítésrendszert eleve úgy építették volna (magasság, szélesség stb stb.), eleve úgy adták volna át, és eleve ekészültek volna vele IDŐBEN, akkor nem merült/merülne fel egy plusz kapu megépítése... Tehát ennyit a hiperszuper biztonságra fektetett hangsúlyról. Ami szerintem tervezői hiba, illetve valótlan állítás a kivitelező/beruházó részéről.

Ez mind feltételes mód tudom, mégis elgondolkodtató...

Kis tó játszótér párhuzam: azt mondtam és idéztem vissza, amit nekem az ingatlanközvetítőm mondott. Szerintem van párhuzam. Ugyanis ha KÉSŐBBIEKBEN (mondjuk 20 év múlva, akármilyen okokból nem lesznek gyerekek - sarkos példa, tudom, akkor játszótérre se lesz/lenne szükség és lehet, hogy akkor a lakók TÖBBSÉGE majd úgy szavazná meg, hogy legyen helyette más - ugyanis dönthet erről - de ez mint írtam eléggé sarkos példa. De megtörténhet. Ezzel csak azt akartam érzékeltetni, hogy igenis van döntési lehetőségünk a, b, c, d lépcsőháznak, hogy eldöntsük mi legyen az udvarban IS.)

Egyébként teljes mértékben egyetértek az általad felsorolt "az örökösen visszatérő problémák"-kal.

Mivel nem tudom, hogy járok-e még a fórumon, így minden kedves, lakókörnyezetéért tevő, igyekvől lakótársamnak (a, b, c, d) Békés, Áldott Ünnepeket kívánok és örömteli készülődést.

Előzmény: Juzsi (1417)
adryx Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1420

Hali!

C-D lépcsőháznak fontos!

Most hívott a Hexaéder Kft. (Vízóra plombálás), hogy címet egyeztessen.

Holnap reggel 7 után már érkezik és 45 lakást fog hitelesíteni.

Tehát, aki leadta időben a közösképviseletnek arra vonatkozik, ha  az időpontről nem is kapott értesítést. Ár: 4400FT bruttó mindkét óra.

Nutcracker Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1419
Nem kötözködésből, csak a hitelesség kedvéért:
a 2. ütem közgyűlésén az Elephant azt mondta, ő támogatjaa portaszolgálatot, és mivel ő a többségi tulajdonos (64% a 2. ütemben), ezért gyakorlatilag ő egymagában eldöntötte a kérdést. Nem tudom, mert nem derült ki ((ugyanis tényleges, kézfeltevős szavzás a portaszolgálatról nem volt, ha visszaemlékeztek rá, az Elephant képviselője csak elmondta, őt mire hatalmazták fel.... szóval ez is érdekes, de mindegy)), hogy nélküle a maradék 36% szavazat hogyan oszlott volna el, de ez nem is lényeges.
És mivel a 2. ütem döntése volt a perdöntő abban, legyen-e portszolgálat (legalábbis nekünk azt mondták, hogy ha a 2 ütem leszavazza, akkor nem lesz), ezért technikailag igenis az Elephant szavazta meg.
Előzmény: Juzsi (1417)
Juzsi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1418

Ja és még az jutott az eszembe, hogy bőven vannak egyéb feladatok amin a két társasháznak agyalnia kellene! És ideje volna már, hogy valamit tegyünk ezek ügyében:

1, az esővíz elvezetésének megoldása (hogy a teraszok, redőnytokok stb. ne ázzanak a tetőről és fenti teraszokról lezúduló viz miatt!

2, a lépcsőházi repedések kijavítása, kifestés!

3, a liftet fel kellene szerelni tükőrrel (ahogyan az eredetileg ígérve volt)

4, az elpusztult fák, növényzet kicserélése és egy normális belső kert kialakítása

Ezenkívül meg számtalan olyan dolog van, amiért mi lakók is tehetünk. 

Ezek az örökösen visszatérő problémák:

- lépcsőházban, mélygarázsban, liftben és egyáltalánjába véve a társasház közös területein tílos dohányozni (lásd a házirend 3. pontját)

- a folyósot nem használjuk szemetesnek

- a liftet, falakat nem firkáljuk össze, nem rugdossuk és megtanítjuk erre a gyerekeket is

- kultúráltan viselkedünk, úgy hogy a mások zavarása minimális legyen

- garázskaput becsukjuk magunk után

stb...

Ezek apró dolgok de higgyétek el, hogy sokat számít abban, hogy hogy érezzük magunkat!

üdv.

Juzsi Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1417

Szia kedves R.SZ.13 és mindenki!

Csak szeretném jelezni, hogy tök jó, hogy így összefogtok a c-d lépcsőházban, de azért légy szíves ne felejtsétek el, hogy az a-b lépcsőháznak is van beleszólása a dolgokba. Egymás nélkül nem tudunk semmit sem megszavazni vagy leszavazni, természetesen itt a közös területre vonatkozó dolgokat értem.

Ezenkívül a tó és játszótér nem jó példa, mert az alapító okirat, és a tervdokumentáció is rögzíti, továbbá a műszaki leírás is, amit kaptunk a lakáshoz. Tehát ez nem úgy van, hogy összejövünk páran és szavazunk, hogy ne legyen. Értem én, hogy miért irtad ezt, csak nem jó a párhuzam.

Ezenkívül mindenki, aki itt vett lakást tudomásul kell, hogy vegye, hogy a lakásának vételárában X összeg be van építve a portaszolgálat miatt. (úgy értem, hogy a kamerarendszer kiépítése, portaszolgálati helység megépítése, kapuk kiépítése stb.) Ha nincs portaszolgálat akkor meg minek fizettük ki azok árát. Akkor az pénzkidobás volt. Ezért is írta azt az egyik hozzászóló, hogy igen is mindenki tudta és tudomásul vette a portaszolgálatot amikor ideköltözött. Vagy talán abban reménykedtek ezek a személyek, hogy jó most kidobom a pénzem az ablakon (kifizetem a technikai és kiépítési ktg.-eket), aztán majd összefogok pár lakótársammal és leszavazzuk ezt az egészet? Mert ha ez volt az elképzelés, akkor őszintén mondom NEM értem miért itt vett lakást. Van még pár lakópark a közelben ahol nem merül fel ilyen kérdés, és nem is voltak ilyen drágák a lakások.

Portaszolgálatról szóló vita szerintem már egy kissé unalmas. Ezer fajta verzió létezik ezer féle véleménnyel (aki szokta olvasni a fórumot az ismeri az én véleményemet), de mostmár megszavaztuk és szerintem maximálisan jól van ez így. Megértem az ellenvéleményeket is és el is fogadom. De légy szíves ne hiresztelje senki azt sem a fórumon sem más "fórumon', hogy azért lett ez megszavazva mert az Elephant többségben van és ők szavazták meg. Tudni kell mindenkinek, hogy a többség szavazta (lakók többsége) meg a portaszolgálatot. Ezt mindenki aki ott volt az 1. ütem lakógyűlésén tudja. Az Elephant nélküli is megvolt a többség rá. Mi is azért vettünk itt lakást mert tetszett a biztonságra helyezett hangsúly, és nagyon örülönk, hogy végre valahára kezdnek a dolgok működni, és egyetértek kovacsattila77 hozzászólásával. Minket is megnyugtat és tényleg emeli a színvonalat.

Ettől függetlenül mi is benne lennénk egy NAGYOBB, ZÁRHATÓBB kapu építésében a front oldalon, de persze ez attól is függ, hogy mennyibe fog kerülni lakásonként. És attól is, hogy mi alapján fogjuk elosztani (ha esetleg megszavazza mindkét társasház) a költségét. Az majd megint egy nagy vita lesz.

Mindenkinek további szép napot kívonok és azt, hogy tartsuk tiszteletben egymás véleményét!

üdv.

Előzmény: R.Sz.13 (1412)
Nutcracker Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1416
"Minek vesz lakást itt az, aki nem akar portaszolgálatot, mikor így reklámozták????"

Talán azért, mert nem a portaszolgálat MIATT vettünk itt lakást. Ha az lenne a lényeg, vettünk volna egy olyan lakóparkban, ahol a liftek előtt, minden lépcsőházban külön-külön van recepció-szerű portaszolgálat kialakítva, jártam ilyenben. Az ott ülő őr megkérdezi mindenkitől, hova megy, és ő csenget fel az egyes lakásokba, ha látogató jött. Ha én a lakásomból azt mondom, hogy igen, várom az illetőt, felengedi a lépcsházba. Ha azt mondom, nem várok senkit nem engedi fel. Ez valóban kiszűri az idegen, ide nem illő alakokat, bár sokkal többe kerül, mint egy ilyesfajta őrzés, mint ami itt is van.
A ház körül mászkáló őr miatt aztán a lépcsőház bejarati ajtaján bárki bejut (bejön másvalakivel, vagy felcsenget, hogy szórólapot hozott, stb, stb, nem is kell az ajtót feszegetnie), így az emeleti lakásokat bárki simán feltöri (mivel a folyosók nincsenek bekamerázva, és az őr sem mászkál a lépcsőházban a szinteken, lásd első ütemben összefirkálták a liftet: kb a lakások is ennyire védettek.....).
A kamera és a portaszolgálat a földszinti lakásokat védi leginkább, hiszen az ő kertjüket nézi a kamera.
Az más kérdés, hogy mivel a közgyűlés (Elephant) megszavazta, kénytelenek vagyunk fizetni, és nem is ezzel van a baj, mert nem rokkanunk bele abba a havi pár ezerbe, de lehet, hogy másnak esetleg tétel. Felmerült ugyanis bennem, hogy ha az alacsonyabb (őrzés nélküli) közös költséget se fizették sokan, akkor az emelt összeget vajon majd fogják????
Előzmény: kovacsattila77 (1413)
R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1415

Mielőtt én lennék a bibliai utálatos egy csendes vélemény megosztásáért, hozzáteszem, hogy fontos a biztonság, a szép környezet számomra is.

Ezért is érdeklődtem utána, hogy mi kell, mivel jár a kerítés, kapu stb építés!

Ezért is mentem el az iskolában rendezett közgy-re és a tegnapi garázs kupaktanácskozásra is. Magaménak érzem a problémakört, s mindazt ami tegnap felvetődött.

(Hozzáteszem, szintén csendes véleményként, s talán nem egyedül érzem/gondolom így, hogy a hátam közepére se kívánom ezt a hercehurcát az "építsünk kaput mi magunk" akciót,

Mert egyébként addig át se adhatta volna az épületet a Zaragoza, amíg biztonságtechnikailag nincs meg minden! Márpedig a mai napig a kapuk, zárak, kulcsok, kódok rendezetlenek és problémásak!!!)

Egyébként a portaszolgálat egy opció volt, egy lehetőség, mint ahogy a kis tó is a játszótérrel. Ez mind-mind a többségi lakószavazat/akarat függvénye, hogy azok ott vannak/maradnak.

Kinek mit mondtak az értékesítők egyébként. (valakinek azt mondták, hogy istenbizonyszázszázalék igen lesz - csak vedd meg, vidd el, megígérek neked mindent)

Nekem úgy fogalmaztak, hogy amennyiben azt akarja a többség, akkor marad a tó/játszótér és lesz portaszoli.

Ezekre lehetőséget adnak (azzal, hogy kiépítik, megépítik, felépítik stb stb), de ha a TÖBBSÉG úgy akarja, akkor bevethetjük sóval is. (Szélsőséges példa, de ezt csak idézem!)

Tehát, hogy ki miért itt lakik/él, vett/bérel/lízingel stb lakást nem vagy nem csak kirázólagosan és  elsősorban a portaszolgálat léte vagy nem léte döntötte le - SZERINTEM.

TundeA402 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1414

Sziasztok!

En is a portaszolgalat mellett maradnek.

Mert hiaba lesz kapu ha nyitva marad ( ami eleg sokszor elofordul most is a garazs ajtoval)s az jon be aki nem akar. Gondolom ha van portaszolgalat s ugy tunik el valami a garzsbol vagy lakasbol valami felelosege csak van az orzocegnek??

En is szomoruan lattom, hogy egyesek mennyire ne torodnek az epulettel s a kozos tulajdonnal.

Miert jo osszefirkalni a  falakat tollal a folyosokon a villanykapcsolok korul vagy a garazsba osszerugdosni a falat a lift mellett?!

Vagy cigizni a liftben mint pl. ma reggel valaki.

Előzmény: kovacsattila77 (1413)
kovacsattila77 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1413

Én azt nem értem, hogy attól, hogy összedobunk pénzt a kerítésre(ráadásul egyszerre kell egy nagyobb összeget, amit kétlem, hogy minden lakás kifizetne), mitől lesznek a lakások biztonságban????

A bejáratnál a két kis kapu megnagyobbítása még rendben van, bár szerintem amíg ott üll egy portás, van aki figyelje és bezárja!

Én tényleg nem értem, hogy a belső kerten kívül ez mit véd, amire egyébként is azt gondolom, hogy egy portaszolgálat és a hátsó tolóajtós, zárható kerítés elég jó megoldás!

A lépcsőházakhoz, tehát az összes lakáshoz az oldalsó bejáratokon lehet bejutni, nem a kertből, ha megszűnik a porta, vele a kamerarendszer, akkor mi védi a lakásokat????

Mint írtam, a hétvégén is nem a kertben, hanem a liftekben és az elektromos szekrényeken firkáltak, rongáltak, ettől megvéd minket a kerítés???? Vagy, hogy feltörtek már két autót és egy tárolót a mélygarázsban, attól hogyan véd egy kerítés, mikor a lifttel lehet lejutni! Látjuk éjszaka, ahogyan körbejárnak az őrök, minket ez megnyugtat és ad egy színvonalat!

Minek vesz lakást itt az, aki nem akar portaszolgálatot, mikor így reklámozták????

R.Sz.13 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1412

Kedves C és D Lakótársaim!

A nagy kapu (Nemes utca felőli) tervezésével és kivitelezésésvel kapcsolatosan egy kis kutatást végeztem egy építőiparban ténykedő szakember segítségével és a XVIII kerület építéshatóság segítségével.

Remélem hasznosan szolgál:

Megépült lakópark területére utólag tervezett bejárati kapu építése NEM Építési engedély köteles. Ez az új szabály OKTÓBERBENl lépett érvénybe.

Az épület tervezőjével,üzemeltetőjével/kezelőjével kell egyeztetni, az ő hozzájárulása kell hozzá. Nem bejelentésköteles, nem igényel hatósági intézkedést!

Meg kell terveztetni (ajánlatos az eredeti tervezőgárdával), árajánlatot kell kérni, majd megszavazzuk hogy milyen

Először is szavaznunk kell arról, hogy akarunk-e kaput, aztán a fenti folyamat és aztán újra szavazás, hogy melyik árajánlatot fogadjuk el (ha esetleg több is lesz).

Én benne vagyok egy nagy kapu (elől-hátul fent-lent kint bent) megépítésében és felejtsük el a bizti szolgáltatot. Egyszeri kiadás (lehet, hogy nagy - sőt bizti), de nincs acsarkodás és nyűglődés, hogy jól végzik-e a munkájukat stb stb.

(persze ez az utolsó gondolat csak egy magánvélemény volt)

dh68 / C2-02 Creative Commons License 2009.12.11 0 0 1411
Sziasztok!

A II. ütem távirányítóinak cseréjével kapcsolatban szerdán (16-án) kell hívnom a Varga Adriennt. Amint pontosabb információim lesznek, természetesen megírom a fórumon és a házban is ki lesz ragasztva.

Üdv Mindenkinek!

Hédi
Andreas Creative Commons License 2009.12.10 0 0 1410
Bocsánat, az lemaradt hogy ez az I. ütemre vonatkozik, a papír szerint a II. ütemesek később vehetik át a távirányítókat. Gondolom nálatok is kiragasztanak majd papírokat a liftekbe és az ajtókra.
Előzmény: Andreas (1409)
Andreas Creative Commons License 2009.12.10 0 0 1409
A kirakott papír szerint a C403 lakásban lehet átvenni a távirányítót. Holnaptól 7 és 17 óra között lehet majd, gondolom hétközben. A kiírás szerint ma 7-13 között lehetett volna átvenni, de nem volt senki a lakásban 7:45-kor.

Bár a lakásszám nem volt kiírva, azt hiszem jó helyen próbálkoztam, mert egy garanciális lakásjavításokról szóló cetli volt kiragasztva az ajtóra. Egyébként a csengőkódot sem lehet tudni, mivel nincsenek nevek kiírva a kapucsengőre. Szerencsére nem kellett várnom a kapuban, mert jött valaki kifelé éppen.
Előzmény: dh68 / C2-02 (1406)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!