Keresés

Részletes keresés

csanya. Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30851
Joeyline

De odaát lenne a helye.Csakhogy egy csomóan nem olvassák azt a topikot.

Tibet 30640

Ez nagy felelötlenség volt!!!!Tanulj belöle!

SK 30665

Ird oda az aljára:leghosszabb statisztika:)

Ákibácsi 30709

Szerintem jobban jártál mint Larzen.Mi az a három perc....Ezentúl lassabban fogsz futni?:)

MVTE túrák

Eddig sem vágytam a BUÉKra de most már...20-30 perc sorban állás ennyi indulóval hát legalábbis szörnyü.
A kartonozásról csak annyit hogy tavaly az emlékezetes brutál esös Piros 85 céljában 15 perc bürokratikus kartonozás után J Zoltán többszörösen visszaesö kartonozó képes volt egy 50-es oklevelet átadni nekem.Persze csak otthon vettem észre igy nem cseréltem vissza.

csanya

LencseBéka Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30850
Sziasztok!

Az elmúlt évben 33 ttúrán sikerült részt vennem (sajna csak ennyin, de a körülményeket figyelembe véve - munkahely, család, távolság - nekem talán ennyi a maximum :-(( ), ezek szubjektív megítélése alapján számomra:

Összességében a legjobb: Eger Csillaga ( eredetileg olyan „nincs jobb” alapon indultam, hatalmas ÖRÖMTÚRÁZÁS lett a vége )

Dobogón végeztek: Óbudavár, Tortúrák, Cserhát, Mátrai Tánc
Legnagyobb csalódás: Dunamenti
Legdrasztikusabb: Bükki Kilátások, Budai Tájakon ( hőség , rosszullét )
Legszebb útvonalvezetés: Börzsönyi Vulkántúra, Cserhát, Tortúrák, Tatabánya
Legjobb szolgáltatás: Körös
Legjobb rendezés: Corvin, Mátrai Tánc, Andezit
Az év meglepetése: Eger Csillaga
Leggyorsabban teljesített: Andezit, Dornyay, Vértes
Leglassabban teljesített: Bükki Kilátások
Legszebb túraélmény: több is volt, talán a Téli Tortúrán a Tar-kői kilátás...
Legjobb itiner: Andezit
Legrosszabb itiner: Dunamenti (nem jutott)

( azért így utólag persze már mindegyik szép volt, és élményekben gazdag :-) )

akibacsi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30849
Nem tudhatom kire gondolsz, így azt sem, hogy akire gondolsz, ő milyen tempóban fut. Onnantól nem a szokott tempómban futottam, de hát fő a változatosság. :-)
Mailben tippelhesz. :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30843)
Cam Mogó Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30848
BUÉK minden topikosnak!
Külön köszöntöm a legifjabbat, akinek a nevét ugyan még nem tudom, de legalább a nickjét beírhatná ide Pataporc...
És mivel ő különösen kedveli a vers-csiholmányokat (...) fogadja szerettel:

Minden gyermek új remény,
Kicsi bimbó, rügy, levél.
Körbeálljuk, vigyázzuk,
Óvni védni próbáljuk.

Ha ő nagy lesz, közülünk már
Némelyikünk majd bottal jár...
Azért néha együtt megyünk,
Ő majd szalad, mi lihegünk.

Azt kívánom, hogyha felnő,
Legyen még sok erdő, mező,
A túrázást úgy szeresse,
Mint az anyja szerethette.

zsolt.gyarmati Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30847
Engem is érdekelne a dolog....
Előzmény: hallgatoozoo (30846)
hallgatoozoo Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30846
Már olvastam párszor erről a topik cd-ről. Tulajdonképpen mi is ez? :)
/elnézést ha esetleg ez már gy.i.k. lenne, de talán másokat is érdekelhet/
Előzmény: gethe (30807)
Güsziológus Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30845
BUÉK 20 (2004)

BUÉK minden kedves topiclakónak!

A magam módján ezt megtettem már azzal is, hogy elindultam a túrán és sikeresen teljesítettem. Együtt indultunk és együtt érkeztünk Optikával. Sok topicossal nem találkoztunk.

Végre nem volt köd, az ON-LINE és a ToJáS után, végre élvezhettük a csodálatos panorámát. A HHH nekem mindig élmény!

Az elsők között indultunk, picit kellett csak várakozni. Végig jó tempóban haladtunk, nagyon élveztem a túrát. Finom volt az enyhén hagymás zsíros kenyér (volt só és pirospaprika is), jólesett a forró tea. Jó volt kedves ismerősökkel találkozni.

Végre személyesen is beszélgethettem asciimo-val! Ő más műfajt képvisel, de egy darabon együtt mentünk.

Nem volt sorállás a célban sem, finom volt a virsli.

Sajnos, új rekeszt kellett nyitnom a képzeletbeli padlásomon (még nincs tele). A TTT-hez hasonlóan az MVTE-nek sem sikerült időben legyártatni az érmet, minek következtében hoppon maradtam.
Átadtam a hitelesítéshez szükséges lapot (Bz-motorvonattal Magyarországon), remélem, H.G. megkapta. Összejött a csucsu ezüst is.

Örülök, hogy részt vehettem az év első teljesítménytúráján, a BHTCS nekem nem fekszik. Szombaton munkanap van, a 25 kilométer annyira nem vonz, hogy szabadságot vegyek ki. A „Téli Teljesítménytúrát” tervezem, remélem, összejön.

Konkrét terveim nincsenek, amíg bírom, megyek.

Tuti túrák:

Margita (remélem, 40)
Kincsem (40)
Corvin (80)
Mátrai Tánc (45)
Vasas Maraton

A „Puszta télen” helyett jártam egyet a pusztában (fantasztikus volt!), majd írok a szomszéd topicban erről is.

(budai-)H.G. Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30844
BUÉK!

Szvsz a virsli szerintem se volt olyan vészes, mint 2 éve, vagy mint a 2001. évi Rákóczi túrák céljában, Sárospatakon. (Az még a Csibuknak se kellett...)

Előzmény: Sopánka (30842)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30843
Ákibácsi! Azt hiszem, tudom, kivel futottál szombaton, ismerem is. Ha ő az, akire gondolok, akkor igazán nem a te szokott tempódban fut. :-)
Előzmény: akibacsi (30793)
Sopánka Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30842
BHTCS
Indult 111 fő, teljesítette kb. 85. Az időjárás kegyes volt hozzánk, kemény föld és kevés csapadék volt. Emellett elég tiszta idő és közel telehold segítette a túrázókat.

BHTCS érdekességek:
- az egyik túrázó papagájetetés miatt volt kénytelen feladni a túrát alig 3 órával rajtolás után. Ezúton kívánjuk, fogadja részvétünket.
- két túrázó két hatalmas véreb miatt volt kénytelen óriási kerülőt tenni, s végül emiatt csúsztak ki a szintidőből. Szintén részvétünk.

A virsli egyébként szerintem sokkal jobb volt, mint a tavalyelőtti büdös virsli (amelyet egyébként már akkor sokan dicsértek!), de ha megszavazzátok, lehet drágább virslit venni legközelebb. Az érdekesség kedvéért kiszámoltam nektek. A BHTCS-virsli ára 30 Ft/főre jön ki (plusz a biztonsági tartalék). Ezt minimum megduplázná, ha nem az olcsó baromfivirslit vennénk. Szavazzatok. Megér-e 50 Ft nevezésidíj-emelést az, hogy jobb legyen a virsli? Szavazatokat magánba várok a bhtcs@rmse.hu címen. Magánvéleményem - azután, hogy 3-4 párat én is elfogyasztottam - szerint nem éri meg.

üdvözlettel
Sopánka@egészségetekre.bhtcs.hu

Előzmény: qvic (30835)
emgergo Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30841
No, tavalyi legjobbak (ha már más is írt):

Legjobb túrák, Top 5:

1. Bükk-fennsík
2. Bakonyi Barangolás
3. Andezit
4. Mátrai Tánc
5. GYVNY nappali (az első ttúra varázsa :-) )

Citromdíjat nem szeretek osztani. De nem tetszett, hogy a Caradhrason nem volt pontőr, a Téry 20-on meg az, hogy rengeteg a beton és még rohanni is kell... De ez nem elég a citromdíjra.

(Citromdíj helyett): az év leginkább visszatetsző jelenete: az a rutinosnak tűnő túrázó csoport, akik a Caradhrason gusztustalan, megengedhetetlen és visszataszító módon szidták a rendezőket.

A legjobb szervezés: Andezit

A legjobb itiner: Andezit

A legjobb szalagozás: Bükk-fennsík

A legkedvesebb rendezők: Bükk-fennsík

A legjobb szolgáltatás (étel/ital): Andezit, de a Julianus kolbászzsíros kenyere is igen nyerő :-)

A legjobb szolgáltatás (egyéb): egyértelműen az ingyenes Gyermekvasút (és utaztam nosztalgiakocsival is!)

A legszebb útvonal: Bükk-fennsík, Bakonyi Barangolás

A legunalmasabb útvonal: ToJáS

A legszebb kilátás: Julianus torony, Hegyes-tető, a Julianus 20-on.

A legérdekesebb hely: Nagy-hegyi andezitömlés, Andezit/Salföldi kőtenger, Káli.

Az év ijedelme/találkozása: a vaddisznókonda a Bakonyi Mikuláson igen megriasztott!

A legszebb díjazás: a Meteor jelvénye.

emgergo-különdíj a legtöbb gombáért :-)) : Meteor ill. Bakonyi Barangolás.

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30840
Gratula a duplázáshoz! Elszomorító, hogy mennyi kispistázó van amúgy kiváló sportemberek között is.
Előzmény: Törölt nick (30833)
zsolt.gyarmati Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30839
Nekem kedvenc turáim, a
FehérVárPalota,
Tátraláto 30,
Corvin 40
Előzmény: cserlaci (30836)
__macsa Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30838
BHTCS

Nem is olyan nehéz túra ez, ha van jó idő meg helyismeret. Szerencsére nekem megvolt mindkettő.
Nagykovácsiban -5 fok volt éjfélkor, ez nem túl hideg, de nincs sár az utakon. a felhők annyira fényesek voltak, hogy lámpát csak a bozótban kellett használni.

A pontőrök mindenhol barátságosak, szinte mindenhol édességgel kínáltak, egy kicsit meg is fájdult a gyomrom, ezért nem ettem a virsliből. Innivaló is volt 2 helyen. Külön kiemelném a pontőrlányok magas arányát, sőt a Kálvária-dombon csak lányok voltak :)

Kálvária-domb alatt a bozótban egy kutyával kölcsönösen megijesztettük egymást, de szerencsére a helyzet hamar tisztázódott. Itt még egy bokahúzódás is segített mérsékelni a tempót és jobban beosztani az erőmet.

A leghidegebb pont a Nagy-Szénás volt, tiszta dér volt a fű, ennek ellenére az ott pontőrködő Fanyűvő remek hangulatban fogadott. A Kutya-hegyen hangos "Jó estét" kiabálás után találtam meg a betegség miatt automata ellenőrzőpontot. Itt derült ki, hogy fejkendőm bizony keményre fagyott...

Örülök, hogy találkoztam Sopánkával és larzennel, akiből ugyan semmit sem láttam, de mégis erőt adott rövid BUÉK beszámolójával.

Külön köszönet a cél konyhatündérének aki a gratuláció után azonnal forró teával élesztett fel :)

7:20-kor rajtoltam, az általam mért idő 3:46:24.

111-en indultak, remélem, hogy a tavalyinál lényegesen jobb lesz a teljesítési arány. Gratulálok minden teljesítőnek.

altvizsla Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30837
Érdekes dolog amit írsz, én épp az ellenkezőjét szoktam tapasztalni. A Jávor Zoliék túráján mindig van gratuláció, kézfogás míg más túrákon ezt ritkán tapasztalom. Ez miért van így ? Ennyi kijárna annak aki teljesít egy túrát.
Előzmény: GyBandi (30830)
cserlaci Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30836
BUÉK mindenkinek!
Nálam tavaly a 3x50 vitte el az első díjat
/3 napig megfeledkeztem a szürke hétköznapokról/
a sor végén a Mecseki Turista Marathon 42 kullog /a főrendező megbántott,nem először/
ezenkivül nagyon jól éreztük magunkat a Szt. Lászlón, Mátra 60-on, Téli Mecseken, Mecsek 1000-en, Zselic 40 éjszakain, Mecsek 50-en
Szívesen emlékszem R 130-ra /valószínüleg a társaság miatt/, BHTCS-re, Mátrai Táncra, Bartinára, Andezitre, Pilisi Trappra, Mecsek Éjszakaira, Baranya Tolna 60-ra, Tenkes 30-ra

Viszont a 3x70 idővel sem akar megszépülni.

/ 47 t.túrából válogathattam /

Előzmény: gethe (30813)
qvic Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30835
BHTCS

Elso alkalommal indultam ezen a turan, de biztos nem utoljara ;) Nagyon tetszett az egesz, jo szervezes, jo "utvonal", izgalmas tura. Es az idojaras is igen kegyes volt hozzank. Se kod, se ho, se sar, se nagy szel nem volt, szoval igazan kellemes turaidot sikerult kifogni. Azert a pontoroket nem irigyeltem igy sem..
A startnal osszeverodott 3 fos csapatunkban mindenki elsobalozo volt (szerencsere), igy megmaradt a tajekozodas orome is vegig. 8:10 alatt be is ertunk kenyelmesen. Csak 1 helyen kavartunk egyet, a Kalvaria domb masodik nekifutasra lett meg.

Koszonjuk a szervezoknek a remek turat!
(ugy tudom ~120-n indultunk!)

zsolt.gyarmati Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30834
nekem izlett a buék-os virsli... ugy láccik kissebbségben vagyok ezzela véleménnyel
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30833
Három nappal a zalaegerszegi hegyi félmaraton után kiváncsi voltam, hogyan bírok húsz kilométer hegyi futást. Gazdag Tamással, Petivel, Rolanddal indultunk a jeges tornateremből. Kb. Fenyőgyöngyéig maradtunk együtt, azután a társaság egy része talált egy rövidebb utat az erdőn keresztül, csak a Budakeszi úton értem utol őket. A zöld körtől ismét egyedül folytattam, el is tévedtem a végén, két-három kilométert megtettem pluszban. 2:33 lett a vége. A futás öröme mellett ott volt a társaságé is: szép, maradandó emlék a délutáni beszélgetés, pizzázás.
Lombrágó67 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30831
Sziasztok !
Én is a Buék 20 túrával kapcsolatban szeretnék néhány szót szólni. Most negyedik alkalommal vettem részt ezen a túrán, de mindíg ezt a káoszt
tapasztalom a rajtnál és a célban is. Pedig most
06.45-kor már ott voltam a rajtban , mert éjszakai műszak után mentem , de csak 07.10-kor
sikerült elrajtolnom.Az útvonal jól járható volt
az utóbbi években tapasztaltakhoz képest , igy remekül lehetett haladni. Most sikerült először
három órán belül teljesítenem , mert már 10.08-kor
a célban voltam.Így 2.58 lett az időm. Ha jól szá-
moltam a nyolcadik célba érkező voltam ,de 25 per-
cet kellet várni az oklevélre és a jelvényre.
Mindezt leszámítva, kellemes időtöltés volt ismét
járni az utakat és ismerős arcokkal találkozni.
GyBandi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30830
BUÉK 20, BHTCS

Elegen megköpködték már a BUÉK 20 szervezését, nem is akarnék ebbe a sorba feltétlenül beállni, örüljünk, hogy van a túra, és vannak akik dolgoznak vele. És hát, vannak a túrának erényei is.
Egy dolgot viszont mégis meg kell említsek. Több mint félórás várakozás után, mikor végre kézhez kaptuk az okleveleinket, a szervező sporttárs (aki nyilván ingerült volt a kaotikus körülmények miatt) nem gratulált a teljesítéshez és nem fogott velünk kezet. A kislányommal voltam akinek ez volt a második 20-as túrája. Valószínűleg túl fogom élni, neki meg fel sem tűnt a dolog, mert nem tudja még, hogy mi a szokás, de rosszul esett ez is, meg az is, ahogy a szervezők kezdtek kivetkőzni jólneveltségükből.

A BHTCS viszont nagyon jól szervezett túra volt. Az utólagos karácsonyi meglepetés nagyon tetszett. A szervezők is kedvesek voltak. (még az is aki pár órával előtte a Buékon idegeskedett)
Sajnos a térdszalag húzódásom, ami miatt a BEAC Maxit 70-nél be kellett fejeznem, megint előjött. A táv második felét végigsántikáltam, de azért 9:25-tel beértem. Ennek ellenére ez a túra egy szép élmény marad.

Még egy dolog: a virsli.
SK. is megemlékezett már a legrosszabb virsliről a 2003-as Buék 20-on. Ahhoz akkor nem volt szerencsém, de gondolom olyan lehetett, mint az idei. És a BHTCS-virsli sem sokkal jobb!
Kérem a virsliben gondolkodó szervezőket, hogy ha a kedvembe kívánnának járni, akkor inkább kérjenek 100 Ft-tal többet de a virsli kiválasztásánál járjanak el nagyobb gondossággal.

gethe Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30829
Sajnos vesztett egy pontot az 'intiner' kategóriában, így pontszám szerint második helyre szorult. Viszont a túráról megmaradt összbenyomás alapján (az egész több, mint a részek összege) mégiscsak az Egri Bükk lett az első. Ennyi.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30827)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30828
nos:)
nemtudomén ezeket a grimbuszokat vhogy akkor ezekszerint elkerülöm mindig vagy csak nem veszem észre?:) tudja a fene:)
Nekem jó volt:)
de mondom én a legelején rajtoltam:) tényleg lehet hogy késöbb másmilyen volt ezt nem tudhatom:)

de nekem abszolút negatív túra a Négyszögletes kerekerdő volt......

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30827)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30827
Nem kötekedésből, de hogy lett ezüstérmes a vastagbetűs legjobb túra?
Előzmény: gethe (30813)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30826
Vértes 50

Azt hiszem, erről sem írtam beszámolót.
A sorállást idén szerencsésen elkerültük, bár a tavalyit nem egyhamar feledem.
Viszont nagyon felháborított, hogy az egyik rendezőt (pontőrt) lazán kint hagyták a terepen egy nagy szemeteszsákkal, hogy jusson vissza, ahogy tud, hiába kért autót. Plusz még volt nála egy lerobbant bicikli, amit egy túrázótól vett át szívességből, azzal is kezdenie kellett valamit. Ha valaki a saját rendezőivel így viselkedik, attól mire számíthatnak a túrázók szükséghelyzetben?

Törölt nick Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30825
Ja, ráadásul nem is egyedül csináltam rosszul. Ott álltunk vagy 30-an, és mindenkit elküldtek melegebb éghajlatra.

Befogtam...

Előzmény: Vlaszij (30824)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30824
Lienka akkor nagyon rosszul csináltál valamit:)

Vagy későn mentél:)
Mert zt ők is elismarték hogy a támogató kevésebb ásványvizet ADOT.

MOHAI ÁGNES ásványvíz!!!!!!!

Előzmény: Törölt nick (30822)
Vlaszij Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30823
egyébként meg...
tudja valaki hogy miért olyan elborultak a túraszervezők hogy a Gerecse és a Mátrabércs egy napon van??????
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30821)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30822
"pláne azért mert a kedvenc ásványvízemet osztogatták rajta:)))))))))) "

Kinek? Mert mi kérve sem kaptunk, sőt... Nálam is citromdíjas

Előzmény: Vlaszij (30816)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.04 0 0 30821
Viszont iszonyúan korlátlan szolgáltatás volt a célban. :-) Szegény Viktorsanyinak nagyon betett, hogy a szavazás miatt rápakolták a Mátrabércet, de mosolyogva viselte, és a túrázók semmit nem érzékeltek abból, hogy netán rossz hangulata lenne az anyagi csőd miatt.
Előzmény: gethe (30819)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!