Keresés

Részletes keresés

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30895
Röviden:

Minden eddigi rekord megdőlt, mára - az általam annak idején országos évadnyitónak szánt - BÚÉK 20 ttúra annyira népszerű, hogy idén már több, mint 600-an (!!!), egész pontosan 618-an indultak. Ebben az értelemben a túra az utolsó években már egyértelműen elérte célját, de ez a minden eddigi elképzelést felülmúló létszám már komoly problémákat okozott a rendezés megfelelő lebonyolításában.

Ami NAGY HIBA volt a rajtnál: hiába volt 4 inditó ember a gyorsabb indításhoz, amikor csak 1 helyen lehetett nevezni! Ez sajnos nagy sort eredményezett a rajtintervallum 2. harmadában, illetve a 3. harmadának első felében. :((
Mint a rendező szerv tagja, feltétlenül szorgalmazni fogok egy taggyűlést a rendezési tapasztalatok kielemzése miatt, és ezt fogom első, igen súlyos hibaként felhozni! A 4 inditó szinte munka nélkül volt, egyikük kiállásával kellett volna nyitni egy második pénztárat, de Jávor Zoli sajnos makacs volt! :(
Ezt már csak utólag hallottam, mert 7.50-kor el kellett onnan indulnom a pontomra.

A cél a lehetőségek szerint jól működött, a rajt után egy rendező ráírta a nevezési lapok zömére a teljesítési számot a kartonok alapján, így szerencsére nem igazán kellett keresgélni a cél idején, viszont egy ilyen rövid túrán ekkora résztvevői létszám mellett 3 órás rajtintervallummal nem oszlik annyira szét a mezőny, és ez okvetlenül is sorbanálláshoz vezet a célban.

Tény, hogy ekkora létszámra nem voltunk felkészülve, ugyanakkor örülhetünk, hisz rendezvényünk évről-évre népszerűsödik (a tavalyihoz hasonlóan idén is közel 100-zal fejeltük az előző évi létszámot), és betölti az országos évadnyitó szerepét.
A teljesítés számához kötődő díjazás vallom, hogy jó dolog, de el jött idő arra, hogy okvetlenül be kell vezetni valamilyen digitális nyilvántartást, azzal lehet KICSIT csökkenteni a sort! Ekkora létszámnál egy ilyen rövid túrán a teljes sorállás kiköszöbölése nem lehetséges!

Előzmény: Vlaszij (30757)
akibacsi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30894
Nagy-retre fordultatok le ugymond toronyirant, azon az epitkezesi teruleten keresztul.

Ez alapján úgy hangzik, mintha kispistáztunk volna, bár a dolog nem volt szándékos. Megszokásból mentem arra, nem igazán tudom, hogy hol megy a Skör jelzés. A térkép alapján úgy néztem, hogy a Nagy-rét sarkához érkezik, az alapján az építkezési területen (valami parkolóféle) keresztül vezethet. Bár tavaly lehet, hogy továbbmentünk, és csak később kereszteztük a betont, és az volt a hivatalos út.

Egyébként emlékszem rá, mikor elhagytunk, de nem ismernélek meg, ha legközelebb találkoznánk, de majd megejtünk egy igazi bemutatkozást valamikor.

Előzmény: asciimo (30876)
Zete Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30893
Üdv és BUÉK mindenkinek!

A sok frankó beszámolóért meg köszönet a mesélőskedvűeknek! :)

Nálam a Cserhát 500-as csúcsai túrával indul a menet, remélem összefutok majd jópár kollégával.

Minden jót és szép túrákat kívánok addig is!

Zete

Sopánka Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30892
Igaz, hogy nem szép dolog névvel írni hivatalos helyeken megkérdezés nélkül, de szerintem az efféle fórumok amolyan félhivatalos dolgok. ELVILEG olvashatja akárki a világon, de azért mégsem nevezném jóhír-rontásnak, mégsem olyan ez a tett, mintha beolvasná a rádióban, vagy ha valamelyik tévén fő műsoridőben mesélné el a sztorit.

Ne vedd a szívedre, Zoli. Lehet, hogy asciimo bunkó volt, elhiszem, hogy rosszul esett, de nem hiszem, hogy ő kétségbe vonná az eredményeiteket. De vajon ez minden?
Ha asciimo valótlant állított, igazítsd ki.

üdv
Dénes
volt MVTE tag

Előzmény: Csóványos (30884)
tvik Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30891
"Fúúú! Rövidítenek! Majd jól meg lesznek írva a fórumon... majd jól megfogalmazom..."
asciimo Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30890
Kedves Zoli,

Kar hogy bunkosagnak erzed amit irtam.

1. Ne hidd hogy semmit nem tudok a Nagy csaladrol. A Kinizsi forumban tobbszor volt tema, hogy Krisztina milyen jo eredmenyt ert el futoversenyeken, es hogy celjakent megemlitette, hogy Kinizsit szeretne futni 10 oran belul. Mivel azt is tudom, hogy egyedulikent Te vagy a Matraberc legtöbbszörös teljesitöje (a nulladikat is ide ertve), azt is el tudom kepzelni, milyen teljesitmenyek allnak a Te hatad mögött. Es mivel a Hars-hegyen ugy hagytatok le, hogy csak neztem, hidd el, hogy tisztelem a teljesitmenyedet, Krisztinaet, es Borikaet is.

2. Az hogy Te tortenetesen par evvel ezelott szulettel, ezzel felesleges ervelni, hamarabb szulettel, hamarabb kezdtel turazni.

3. Nem irtam semmi rosszat Rolad. Az en egyeni velemenyem, hogy Borikanak nem biztos hogy jo a sok terheles. A Te velemenyed mas, ezt tiszteletben tartom, egy szoval se mondtam semmit, hogy hogy neveld a lanyodat.

4. A hires-hirhedt jelzot azert hasznaltam, mert a mi koreinkben hiresek vagytok, illetve mivel sokat beszelnek Rolatok, ezert hirhedtek, nincs ebben semmi negativum. Legalabbis nem volt szandekomban ilyet irni.

5. Az hogy kispistazol, az megint a Te dolgod. Az hogy mi errol masok velemenye, az meg masok dolga.

6. Szerintem leirhatom, hogy "Javor Zoltannak szemuvege van" anelkul, hogy meg kelljen kerdezzem, hogy irhatok-e rola nevvel.

Mindazonaltal szerintem sokan örülünk annak hogy regisztraltad magad, es a Te velemenyedet is megismerhetjük.

asciimo

(az adatoknal pontos nevet is talalsz)

Előzmény: Csóványos (30884)
gyuri74 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30889
Legszebb túraélmény: több is volt, talán a Téli Tortúrán a Tar-kői kilátás...
Az a látvány engem is lenyűgözött... De szerintem mindenkit, aki arra járt, és látta azt a csodát.

Legjobb itiner: Andezit
Ezzel is egyetértek.

Más.
LencseBéka!
Meg tudnád adni konkrétabban is a 2003-as adataidat? Biztos hallottál a készülő statisztikáról. Ha nem katt az adataimra. Idáig csak azzal szerepelsz a "listán", hogy 33 ttúrán voltál.

Előzmény: LencseBéka (30850)
Trila Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30888
BHTCS - könnyű esti séta

Nem sokat teljesítménytúráztam az elmúlt időszakban, utoljára 7 hónapja teljesítettem túrát, a Caradhrast. Azóta kicsit lehűlt az idő. Vagy 40 fokot. Azóta felszedtem egy keveset. Vagy 10 kilót. Azóta sportoltam is sokat. Vagy 3 órát összesen. Itt az ideje, hogy újra nekivágjak, érezzem az izmokban a görcsöt, halljam a tüdőm zihálását, fagyjon a hátamra a hátizsák, dörzsölődjenek ki a testhajlatok, napokig járjak úgy, mint a Robotzsaru. Kell a katarzis, no meg a túrát követő egész éjszakás láz és remegés. Hiányzik. Így érzem jól magam.
Fél hétkor már a rajtban vagyok, szedegetem elő agyam mélyéről a tavalyi emlékeket, a környékbeli túrák felvillanásait, remélem ennyi elég lesz, térképet persze nem hoztam.
Na majd csapódok valakikhez, időről-időre, így csak nem tévedek el. Pontban hétkor rajtoltatás, 2 túratárshoz csatlakozok, együtt haladunk a Meszes-hegy felé. Az egyikőjüknek csörög a mobilja, szülei keresik telefonon, nem tudják, hogy ide jött. Kap is a fejére rendesen, mert a papagájt otthon hagyta és nincs otthon senki, mi lesz szegény állattal? Miért, talán sétáltatni kellene??? Ekkor még együtt megyünk tovább... Később a Meszes előtti szekérúton győzködnek, hogy balra kell fordulni, szerintem egyenesen, de elindulok balra, mire visszanézek már nincsenek sehol, na jól leráztak, legközelebb csak a célban hallok róluk. Remélem, legalább a papagáj jól van. Az eltévedés ellenére a Meszeshez elsőnek érek, Larzen még szereli a sátrat, gyors pecsét, hátra arc. Innen egy zajos társasággal megyek Kutya-hegyig, de zavar a zaj, éjszakai túrára én nem ezért jöttem, hagyom, hogy elmenjenek. Inkább eltévedek egyedül. Csendben "italozok" a Kutya-hegyi pontnál, mikor a bozótból előcsörtet Gazdag Tomi és 2 túratársa, pecsétet kérnek. Meglepődök. Pecsételek. Mikor futva elindulnak, velük kocogok. Meglepődnek.
A Nagy Szénásra akkor érek, mikor éppen indulnak. Itt megpihenek egy ideig, gyönyörű a kilátás, fél Pest-megye és fél Budapest látszik. A pontőr nem fél.
Egyedül indulok tovább, a Zsíros-hegyi pontot csak 2. nekifutásra találom meg, tavalyi emlékeim jól becsaptak. Innen 3 túratárssal megyek, egészen a végéig. Ami még jó messze van. A Kálváriát nem nehéz megtalálni, de nagyon jó, hogy izgalomnak betették ezt a plusz pontot, izgalmas térképet olvasni, a legjobb elérést latolgatni. A Remete-szurdokból fel a kőbánya peremén nem kevésbe kalandos, néha inkább le se nézek. A szaloncukor aranyos ötlet, bár itt nem kívánom az édességet, inkább zsebrerakok egyet, később még jól jön.
Furcsa dolog Adyliget kihalt utcáin baktatni, a büdös csatornaszag viszont kifejezetten kiábrándító. A gazdagok is büdöset...
Jól esik visszatérni a hegyek közé. Innen homályosak tavalyi emlékeim, egészen a Kopasz-erdő-tető előtti piros háromszögig csak "utazok", míg a 3 túratársam a térképet böngészi, az útvonalat optimalizálja. Most sokkal könnyebb a pontot megtalálni, mint tavaly a hatalmas ködben. A vége pedig tiszta öröm, erre már sokszor jártam és most a jelzésről is le szabad térni. Mit szabad, kell.
6 óra 42 perc alatt teljesítettem a körtúrát, negyed 3-kor már a kádban ülök forró vízben. Volt kézfogás, kedves gratuláció, forró tea és virsli is (kettőt megettem, élek).
És most az Oscar-átadásokról ismert formula: Köszönöm a Rendezőknek, hogy megrendezték, a pontőröknek, hogy végigfagyoskodták, a feleségemnek, hogy elengedett, a kisfiamnak, hogy reggel sokáig aludt, az anyukámnak, hogy megtanított járni, és a doktor úrnak, hogy most újra megtanít járni. A topicnak pedig üzenem: Mission BHTCS completed. Reszkessetek, visszatértem.

Fat Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30887
ha másokról irsz névvel, akkor meg kellene esetleg kérdezni az illetőt, hogy névvel írhatsz-e róla.
Igen, de ez azokra vonatkozik akik tagjai ennek a (virtualis) kozossegnek, es mivel neked ez az elso hozzaszolasod, ezert nem tudott mashogy nevezni.

Rólam nem érdemes semmit szólni. Talán csak annyit, már akkor (teljesítmény)túráztam, mikor még buja álmodozás sem voltál, s túranaplóm szerint időközben átléptem az 50 ezer megtett teljesítménykilométert.
Es ezzel mit kezdjunk? Ha te atlepted az 50 ezer km-t akkor neked van igazad? Ez mentesit a kispiztazas alol? Akkor nem lehetsz "hires-hirhedt"? Hol az osszefugges? Es honnan tudod, hogy ascimo-nak nincs-e veletlenul 165 897.3 km-e.

Termeszetesen ugy es annyit futsz-turazol ahogy es amennyit akarsz. Masnak pedig lehet errol velemenye.

Előzmény: Csóványos (30884)
altvizsla Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30886
Szerintem mi együtt startoltunk 7:25-kor. Ha tudtam volna hogy asciimo ott áll tőlem pár méterre. Egyszer csak összefutunk !!!
Előzmény: asciimo (30861)
hallgatoozoo Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30885

Ja igen és Túragazdag Boldog Újévet minden teljesítménytúrázónak! =)

SK: Te sem hallottál erről semmit? :)

Előzmény: hallgatoozoo (30846)
Csóványos Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30884
szembetalalkoztam egy botos futo alakkal, aki valoszinuleg itt sporolt meg par metert. Kesobb lattam a feleseget es a lanyat is, es ahogy a Harshegyre kuzdottem felfele, akkor ertek utol. Rakerdeztem, es jol sejtettem, a hires-hirhedt Nagy csaladdal es Borikaval talalkoztam. A szulok nyomtak mint a gep, Borika kerte, hogy varjak meg, Zoli annyit mondott "ne nyafogj", es nyomtak tovabb. A celban kesobb beszeltem veluk, Zoli szerint Borika abszolut nincsen kihajtva, tobbet is ki lehetne belole hozni. No comment.

Kedves asciimo,

nem szép dolog amit, ahogy irogatsz. Nevezhetnénk bunkóságnak is, de mindegy. Elemi dolog, biztos nem hallottad még, de ha másokról irsz névvel, akkor meg kellene esetleg kérdezni az illetőt, hogy névvel írhatsz-e róla.
Miután semmit nem tudsz a Nagy családról, maradjunk annyiban, elsősorban a többiek információja végett, hogy butaságokat írtál.
Borika egyébként 9 éves, sorra nyeri a futóversenyeket, kitűnő tanuló, és 5 éves kora óta nem volt beteg. Nagyon szereti a hegyeket és a túrázást.
Krisztina meg ultramaratonokat is fut, országos bajnok is volt tavaly, s az ultrafutó világbajnokságon Bérces Edit után a legjobban teljesítő magyar nő volt. Biztos a kispistázás hatása.
Rólam nem érdemes semmit szólni. Talán csak annyit, már akkor (teljesítmény)túráztam, mikor még buja álmodozás sem voltál, s túranaplóm szerint időközben átléptem az 50 ezer megtett teljesítménykilométert.

Úgy látszik Magyarországon ennyiből (meg egy röpke találkozásból) lehet a nagyszerű "híres-hírhedt" jelzőt megszolgálni.


Üdvözlettel:
Nagy Zoli

Előzmény: asciimo (30861)
lükepék Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30883
ennyien voltak az összes távon? vagy csak a leghosszabbon?
Előzmény: Sherpa (30881)
lükepék Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30882
ez nincs így maradéktalanul.. Én a kutyát kezdtem el sétálni vinni az erdőbe, aztán, mivel nem tudtam túrát tervezni magamnak, elmentem ttúrákra. Most ősszel majdnem minden hétvégén túráztam, de alig ttúráztam.
Nekem arra jó a ttúra, hogy felmérjem a fizikai korlátaimat, könnyebb a tájékozódást megtanulni ilyen sémák alapján, meg az ember társaságot talál.. Amióta tudok bármilyen maszek túrához 3-4-x embert összehozni, azót nekem sem létfontosságú a ttúra. Ahogy megfigyeltem, általánosan 2-4 év kell a lecsengéshez, ahhoz, hogy valaki ne csak a ttúrás kilométereit gyűjtse ész nélkül.

és tök jó úgy túrázni normálisan, hogy tudod, ha kel, 50 km-t is tudsz menni. Nekem biztonságérzetet ad.

Valamint egy csomó helyre el sem mennél, ha nem lenne oda szervezve ilyesmi.

Előzmény: mekkmájsztró (30880)
Sherpa Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30881
BUEK MINDENKINEK!
Nos, a hid nem volt annyira messze.Prince,es meg het offtopic nemnormalis emberrel vagtam neki a tavnak.Ritka nagy szerencsenk vvolt,mert elozo este fagyott meg az eleg vastag sar.
Reggel a Sziszi kocsmaban inditottunk,majd Tape, utana Algyo.Itt sajna kiszallt az egyik vasarhelyi Amigo. Nemsokkal utanna , a muut vegenel Offtopic Guszti is. Itt a csapat szetvallt, Prince, Offtopic Dancsi,es en a helyes uton mentunk Mako fele./Prince kicsit leakadt, mert kb 35-4ö km-en keresztul csak mentunk es mentunk.../
A tobbiek- tavalyelott en is- aszfalto folytattak utukat,hatha ott rovidebb.Ez igy igaz, ha a Feketecsardai gatorhaznal feljonnek a toltesre, de nem tettek, igy mi hamarabb ertunk Makora mint ok.Itt Offtopic Sszabo Jani vart minket palacsintaval, majd mig a tobbieket vartuk , megvacsiztunk/etterem/.Itt kiszallt Aron, Es nagyonsajnademasodszor Dancsi. Viszont Szabo Jani benevezett az ejszakai 3ö-ra/Mako-Szeged/
Innen 7-en mendegeltunk egeszen a Deszk-Fehertoi gatorhazig, amikor Prince-el megintcsak maradtunk a hivatalos uton,inkabb az , mint a kerekparut.
Szegeden Mars-ter, Prince-buszra szallt, en pedig aludni tertem.Ma pedig ellogtam a tancorarol.

Indulok:

Kocsis Janos siker
Katona Ssandor/Guszti/ Algyon kiszallt
Kelemen Laci siker
Boby Algyon kiszallt
Deak Aron Makon kiszallt
Dancsi Makon kiszallt
Szabo Jani Makon beszallt 3ö km-re
Prince siker
Sherpa asszem o is beert

Vegulis sajat magunknak pecseteltunk, mintha OKT-n lennenk+egy-ket versenybiro is volt velunk.

mekkmájsztró Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30880
Először is, amit elmulasztottam itt a „teljesítménytúra” fórumban, Boldog Új Évet Kívánok minden kedves sporttársnak. Sajnos ahogy a BÚÉK-ot lekéstem, lekéstem a BÚÉK 20-at is. Éjjel megnéztem még a ttúra fórumot, ahol már láttam, hogyha indulok nem leszek majd egyedül. De reggel minden igyekezetem ellenére nem sikerült fölkelni időben és még semmit sem készítettem össze a túrára. Végül is úgy döntöttem, hogy a BÚÉK-ot kihagyom, pedig a hűvösvölgyi rajt nem volt messze tőlem, még akár el is érhettem volna az indítás végét, de nekem a felkészülés örömei is hozzátartoznak a túrához. A BÚÉK nekem még a jövő zenéje.
Tegnap este viszont elmentem megmozgatni urbanizálódott lábamat és eközben gondolkodtam a túrákról és a teljesítménytúrákról. Aki elkezd teljesítménytúrázni az eme különös sport rabjává válik, és egyre kevesebbet indul klasszikus értelemben vett túrára. A túrák bejárótúrákká redukálódnak, vagy az „elmegyek, megnézem mi van ott, mert a ttúrán már nem lesz rá időm” jelmondatot kaphatnák. Tévedés ne essék, nem a teljesítménytúrák ellen beszélek csak szeretném, ha újra felfedeznénk a klasszikus túrázásban rejlő szépségeket is.

Kellemes túrákat és teljesítménytúrákat kívánok mindenkinek 2004-re!!!

mekkmájsztró

Güsziológus Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30879
"Szerintetek lehet belőle valaki?? :))"

Esetleg VadDisznó és majd kulloghatsz utána!
:o)))

Amúgy sajnálom, hogy nem értetek utól.
Ha tudom, hogy jössz, megvártalak volna.

A nyerges dolog nagyon tetszett.

Előzmény: VadMalac (30872)
Tibet Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30878
Moderáltattam.
Marad a formázatlan.
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30874)
lükepék Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30877
Hú, 3 pontos hátas volt, el kell ismernem.
:))
akkor majd koncentrálok legközelebb, ha látlak, fel is ismerjelek..
Előzmény: Knee (30780)
asciimo Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30876
Akkor mar tudom, a Hars-hegy utan, a masodik kisvasut-keresztezodesnel hagytatok el, eppen eleg lassan kocogtam, aztan a Nagy-retre fordultatok le ugymond toronyirant, azon az epitkezesi teruleten keresztul.
Előzmény: akibacsi (30875)
akibacsi Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30875
Kb. 11:10-kor érkeztem egy lánnyal, fekete Saucony zippzáras felső, kék "bútorász" futógatya, világoskékes fejkendő, zöld műanyag palack a kézben.
Lehet, hogy én voltam.
Előzmény: asciimo (30863)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30874
Most látom: három másikat. :-)
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30873)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30873
Ó-ó. Látom, nem vártad meg a választ. :-(
Próbáld meg berakni megint a formázottat jó idézőjellel, és moderáltasd ki a két másikat.
Előzmény: Tibet (30866)
VadMalac Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30872
Vége a böjtnek, újra itt. Örülök, meg ilyesmi...

A téli szünet eseménydús volt, kezdve egy Tortúrával, folytatva pár mozgalom-teljesítéssel (BHG, gethe és Matthau sporttársakkal), majd bevégezve a szokásossá vált budai kombinációval.

BÚÉK 20

30 perc rajt, 10 perc cél. Ahogy nézem, járhattam volna rosszabbul is. Szegény gethe, hiába igyekezett, JZ rendíthetetlen (többszörösen visszaeső kartonozó, ahogy csanya. írta), kár, mert amúgy a túra jó. Főleg, mert rengeteg ismerőssel fut össze az ember, felsorolni sem tudnám. Ez meg a rövid táv miatt tökéletes hepi túra. Lenne. Na azért jól elbeszéltük az időt. Egy tanítványommal voltunk, kellemes sétának indult, de mivel a többiek nem jöttek, ő meg sportos alkat, felvetette, mi lenne, ha megdöntenénk a tavalyi 4:49-et. :) Hárs-hegy előtt már látszott, menni fog. Aztán módosított, mi lenne, ha 3:49-en belülre vinnénk a dolgot. Végül 3:27 lett. A srác utoljára a Corvin 40-en volt. Szerintetek lehet belőle valaki?? :))
Visszatérve még a rendezésre: egy picikét kellene JZ-nek hallgatni másokra. Ha valaki szamárnak nevez, ne törődj vele, de ha hárman mondják, szerezz egy nyerget.

A BHTCS-ről igyekszem bővebben is írni, most csak annyit, Sopánkáék haladnak a maguk útján, a színvonal egyre jobb, ha lehet még fokozni, a hangulat kitűnő, etalon lehet sok túrarendezőnek. Ezúttal megfejelték egy bónusz-heggyel, ami még egzotikusabbá tette a túrát. Újra csak köszönni tudom a szombat éjszakát. BHTCS-függő vagyok. ("Nekem ez a betegségem... akkor jó, jó betegnek lenni.")

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30871
Tibet!

van egy ilyen a beszámolódban:
<font color="B00000”>
A bezáró idézőjel nem megfelelő, csak a sima "írógép" idézőjel jó a HTML-ben, neked meg nyomdai idézőjeled van, amit a Word tehetett be. Vszleg ez a hiba oka.

Tibet Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30870
BUÉK 20
Új év, új célok. Kétszeri terepfutásom után gondoltam egy nagyot : futni fogok a BÚÉK-on és három óra alatt teljesítem. Kimondtam és leírtam, de igazából nem hittem benne, legalábbis nagy volt bennem a bizonytalanság. Szerencsére sokan biztattak és hitték, hogy megvan bennem a 3 óra lehetősége.

A rajtban idegesítő várakozást a felbukkanó ismerősök enyhítették : Larzen, Ákibácsi, Hiver és egy lány köszöntek és nevezés-nélküli-futást választották (azt hiszem igazuk volt...550 Ft-ért nem is vettem igénybe semmit); Vadmalac közben elindult, megérkezett Rita a barátjával (megosztottuk a sorbanállást), Ryan és Kinga, majd Lükepék, Messengerina + 2 fő épp jókor érkeztek, nekik nem kellett várni, mert épp sorra kerültem és 8 nevezési lapot vettem.

Elköszöntem mindenkitől és végre 9.20-kor elindultam. Baromi hideg volt, a rajtban eleve fagy közeli állapotba került a kezem és hiába futottam felfelé is, szinte fájt a hidegtől. A Vitorlázó reptér melletti sárgától jól ismert út következett, Hármashatárhegyre 40 perc alatt felértem, Ebola pecsételt és időt írt, „Neked mindenképp” felkiáltással. Közben kiolvadt a kezem. Nagy Lajos csapatát itt hagytam el, ők is bíztattak.

Lejtő következett Fenyőgyöngyéig, majd enyhe, már 1-2 szer lefutott emelkedő az Árpádkilátóig. A Fenyőgyöngyi frissítő pont tömege elriasztott, inkább megittam az üdítőmet és továbbmentem. Az Árpádkilátónál értem utol Vadmalacot és társát, aki kicsit csodálkozott, majd erősen bíztatott. Újabb lejtő a zöldön, az Apáthy szikla előtt mellőztem el Gudlukingot és Józsit, köszöntem, de nem álltam meg. A pontnál Joeyline szeretett volna beszélgetni, de menni akartam. Kezdtem érezni, hogy sikerülhet és ez hihetetlen erőt adott. Itt egy ismeretlen rész jött, sajnos itt sokat kellett itinert nézegetni, de belefért az időbe. Az a sok utca jobbra-balra brr… A zöld vége felé ért utol Gábor behozva, hogy 15 perccel később indult, kicsit mentünk együtt, de az út emelkedett és nem bírtam felfelé folyamatosan futni. Sikerült balra fordulnom a Zöld körre, mint tavaly, de kb. 300 méter után korrigáltam. Újra lefelé, az itiner szerint éles jobb, szerintem meg éles bal kanyarig, ahol pecsét, idő, tovább.

A szalagozás király volt (tavaly nem volt úgy emlékszem). Szépjuhászné előtt el kezdett szúrni az oldalam, pedig bele lehetett volna húzni. Egy futó el is hagyott. Többszöri mély levegővétel segített, újra tudtam futni. Már alig volt szint, és egy órám még volt a háromból… Nagyhárshegy előtt beértem Efemmet, aki fotózni akart, én meg nem. A kilátónál pecsét és tovább, a boldogság szárnyakat adott, lefelé Kukucs köszönt rám, majd Múzsla és Bénó, sajnálom hogy alig ismertem meg őket. Már nem sok volt, a Top Shopnál letért a sárga kör… csakhogy én jobbra mentem a cél felé, későn vettem észre, mindegy. Visszafutottam Nagy-rétre, hogy pecsét is legyen és 20 km is. Kb 6 perc volt oda és 6 perc vissza, itt találkoztam Emgergovel. A célba 12.10-kor értem, 2ó 50p, 7-es átlag.

Sok mindenben leg lett ez a túra: legjobb átlagom, leghosszabb futásom, legjobb évkezdésem és szinte egész úton nevettem :-) Egy dolgot rontottam el, keveset ittam, pótolhattam egész délután, de majd ezen is javítok.
Sokan biztattak, bíztak bennem előtte és gratuláltak utána, köszönöm. Legjobban a Futók biztatása esett: Saliko, Larzen és Gábor. Azt hiszem, hogy nagyot nézne az általános iskolai tornatanárom, aki szerint a legügyetlenebb voltam az osztályban és színleltem, hogy fáj az oldalam futásnál, és elintézte, hogy kimaradjak a tornacsapatból és évekre megutáltatta velem elsősorban a futást. Hálás vagyok, hogy olyan közegbe kerültem, ahol megszerettem a túrázást és a futást is a kerékpározás mellett. Persze a teljesítéshez ez nem elég, ahhoz meg kellett ismerni magamat, hogy mit bírok, mire van szüksége a szervezetemnek, mikor kell pihenni, ehhez viszont tőletek is sok jó tanácsot kaptam.

BUÉK Mindenkinek !
Tibet

Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30869
Saliko! És a te tudomásod szerint van annak a gyereknek neve? Vagy legalább neme? Egyéb paramétereiről nem is beszélve. :-)
Előzmény: Törölt nick (30854)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30868
(budai-)H.G. Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30867
A Börzsönyi éjszakai nem sorolható ide, mivel bár téli, és éjszakai, de van egy fix útvonala, így semmiképp sem tájékozódási.
A másik meg az, hogy annak a túrának nem vagyok elégedett a szervezésével (nem baj, ha magas a nevdíj, de adjanak több szolgáltatást és/vagy extra díjazást, vagy maradjon a tavalyihoz hasonló ellátás, de akkor csökkentsék a nevdíjat, legalább a felére)!
Előzmény: Rongyláb2 (30856)
Tibet Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30866
Valaki meg tudja magyarázni, hogy miért maradt le a szöveg fele és miért romlott el az azonos formázás?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!