szembetalalkoztam egy botos futo alakkal, aki valoszinuleg itt sporolt meg par metert. Kesobb lattam a feleseget es a lanyat is, es ahogy a Harshegyre kuzdottem felfele, akkor ertek utol. Rakerdeztem, es jol sejtettem, a hires-hirhedt Nagy csaladdal es Borikaval talalkoztam. A szulok nyomtak mint a gep, Borika kerte, hogy varjak meg, Zoli annyit mondott "ne nyafogj", es nyomtak tovabb. A celban kesobb beszeltem veluk, Zoli szerint Borika abszolut nincsen kihajtva, tobbet is ki lehetne belole hozni. No comment.
Kedves asciimo,
nem szép dolog amit, ahogy irogatsz. Nevezhetnénk bunkóságnak is, de mindegy. Elemi dolog, biztos nem hallottad még, de ha másokról irsz névvel, akkor meg kellene esetleg kérdezni az illetőt, hogy névvel írhatsz-e róla.
Miután semmit nem tudsz a Nagy családról, maradjunk annyiban, elsősorban a többiek információja végett, hogy butaságokat írtál.
Borika egyébként 9 éves, sorra nyeri a futóversenyeket, kitűnő tanuló, és 5 éves kora óta nem volt beteg. Nagyon szereti a hegyeket és a túrázást.
Krisztina meg ultramaratonokat is fut, országos bajnok is volt tavaly, s az ultrafutó világbajnokságon Bérces Edit után a legjobban teljesítő magyar nő volt. Biztos a kispistázás hatása.
Rólam nem érdemes semmit szólni. Talán csak annyit, már akkor (teljesítmény)túráztam, mikor még buja álmodozás sem voltál, s túranaplóm szerint időközben átléptem az 50 ezer megtett teljesítménykilométert.
Úgy látszik Magyarországon ennyiből (meg egy röpke találkozásból) lehet a nagyszerű "híres-hírhedt" jelzőt megszolgálni.
ez nincs így maradéktalanul.. Én a kutyát kezdtem el sétálni vinni az erdőbe, aztán, mivel nem tudtam túrát tervezni magamnak, elmentem ttúrákra. Most ősszel majdnem minden hétvégén túráztam, de alig ttúráztam.
Nekem arra jó a ttúra, hogy felmérjem a fizikai korlátaimat, könnyebb a tájékozódást megtanulni ilyen sémák alapján, meg az ember társaságot talál.. Amióta tudok bármilyen maszek túrához 3-4-x embert összehozni, azót nekem sem létfontosságú a ttúra. Ahogy megfigyeltem, általánosan 2-4 év kell a lecsengéshez, ahhoz, hogy valaki ne csak a ttúrás kilométereit gyűjtse ész nélkül.
és tök jó úgy túrázni normálisan, hogy tudod, ha kel, 50 km-t is tudsz menni. Nekem biztonságérzetet ad.
Valamint egy csomó helyre el sem mennél, ha nem lenne oda szervezve ilyesmi.
BUEK MINDENKINEK!
Nos, a hid nem volt annyira messze.Prince,es meg het offtopic nemnormalis emberrel vagtam neki a tavnak.Ritka nagy szerencsenk vvolt,mert elozo este fagyott meg az eleg vastag sar.
Reggel a Sziszi kocsmaban inditottunk,majd Tape, utana Algyo.Itt sajna kiszallt az egyik vasarhelyi Amigo. Nemsokkal utanna , a muut vegenel Offtopic Guszti is. Itt a csapat szetvallt, Prince, Offtopic Dancsi,es en a helyes uton mentunk Mako fele./Prince kicsit leakadt, mert kb 35-4ö km-en keresztul csak mentunk es mentunk.../
A tobbiek- tavalyelott en is- aszfalto folytattak utukat,hatha ott rovidebb.Ez igy igaz, ha a Feketecsardai gatorhaznal feljonnek a toltesre, de nem tettek, igy mi hamarabb ertunk Makora mint ok.Itt Offtopic Sszabo Jani vart minket palacsintaval, majd mig a tobbieket vartuk , megvacsiztunk/etterem/.Itt kiszallt Aron, Es nagyonsajnademasodszor Dancsi. Viszont Szabo Jani benevezett az ejszakai 3ö-ra/Mako-Szeged/
Innen 7-en mendegeltunk egeszen a Deszk-Fehertoi gatorhazig, amikor Prince-el megintcsak maradtunk a hivatalos uton,inkabb az , mint a kerekparut.
Szegeden Mars-ter, Prince-buszra szallt, en pedig aludni tertem.Ma pedig ellogtam a tancorarol.
Indulok:
Kocsis Janos siker
Katona Ssandor/Guszti/ Algyon kiszallt
Kelemen Laci siker
Boby Algyon kiszallt
Deak Aron Makon kiszallt
Dancsi Makon kiszallt
Szabo Jani Makon beszallt 3ö km-re
Prince siker
Sherpa asszem o is beert
Vegulis sajat magunknak pecseteltunk, mintha OKT-n lennenk+egy-ket versenybiro is volt velunk.
Először is, amit elmulasztottam itt a „teljesítménytúra” fórumban, Boldog Új Évet Kívánok minden kedves sporttársnak. Sajnos ahogy a BÚÉK-ot lekéstem, lekéstem a BÚÉK 20-at is. Éjjel megnéztem még a ttúra fórumot, ahol már láttam, hogyha indulok nem leszek majd egyedül. De reggel minden igyekezetem ellenére nem sikerült fölkelni időben és még semmit sem készítettem össze a túrára. Végül is úgy döntöttem, hogy a BÚÉK-ot kihagyom, pedig a hűvösvölgyi rajt nem volt messze tőlem, még akár el is érhettem volna az indítás végét, de nekem a felkészülés örömei is hozzátartoznak a túrához. A BÚÉK nekem még a jövő zenéje.
Tegnap este viszont elmentem megmozgatni urbanizálódott lábamat és eközben gondolkodtam a túrákról és a teljesítménytúrákról. Aki elkezd teljesítménytúrázni az eme különös sport rabjává válik, és egyre kevesebbet indul klasszikus értelemben vett túrára. A túrák bejárótúrákká redukálódnak, vagy az „elmegyek, megnézem mi van ott, mert a ttúrán már nem lesz rá időm” jelmondatot kaphatnák. Tévedés ne essék, nem a teljesítménytúrák ellen beszélek csak szeretném, ha újra felfedeznénk a klasszikus túrázásban rejlő szépségeket is.
Kellemes túrákat és teljesítménytúrákat kívánok mindenkinek 2004-re!!!
Akkor mar tudom, a Hars-hegy utan, a masodik kisvasut-keresztezodesnel hagytatok el, eppen eleg lassan kocogtam, aztan a Nagy-retre fordultatok le ugymond toronyirant, azon az epitkezesi teruleten keresztul.
Kb. 11:10-kor érkeztem egy lánnyal, fekete Saucony zippzáras felső, kék "bútorász" futógatya, világoskékes fejkendő, zöld műanyag palack a kézben.
Lehet, hogy én voltam.
A téli szünet eseménydús volt, kezdve egy Tortúrával, folytatva pár mozgalom-teljesítéssel (BHG, gethe és Matthau sporttársakkal), majd bevégezve a szokásossá vált budai kombinációval.
BÚÉK 20
30 perc rajt, 10 perc cél. Ahogy nézem, járhattam volna rosszabbul is. Szegény gethe, hiába igyekezett, JZ rendíthetetlen (többszörösen visszaeső kartonozó, ahogy csanya. írta), kár, mert amúgy a túra jó. Főleg, mert rengeteg ismerőssel fut össze az ember, felsorolni sem tudnám. Ez meg a rövid táv miatt tökéletes hepi túra. Lenne. Na azért jól elbeszéltük az időt. Egy tanítványommal voltunk, kellemes sétának indult, de mivel a többiek nem jöttek, ő meg sportos alkat, felvetette, mi lenne, ha megdöntenénk a tavalyi 4:49-et. :) Hárs-hegy előtt már látszott, menni fog. Aztán módosított, mi lenne, ha 3:49-en belülre vinnénk a dolgot. Végül 3:27 lett. A srác utoljára a Corvin 40-en volt. Szerintetek lehet belőle valaki?? :))
Visszatérve még a rendezésre: egy picikét kellene JZ-nek hallgatni másokra. Ha valaki szamárnak nevez, ne törődj vele, de ha hárman mondják, szerezz egy nyerget.
A BHTCS-ről igyekszem bővebben is írni, most csak annyit, Sopánkáék haladnak a maguk útján, a színvonal egyre jobb, ha lehet még fokozni, a hangulat kitűnő, etalon lehet sok túrarendezőnek. Ezúttal megfejelték egy bónusz-heggyel, ami még egzotikusabbá tette a túrát. Újra csak köszönni tudom a szombat éjszakát. BHTCS-függő vagyok. ("Nekem ez a betegségem... akkor jó, jó betegnek lenni.")
van egy ilyen a beszámolódban:
<font color="B00000”>
A bezáró idézőjel nem megfelelő, csak a sima "írógép" idézőjel jó a HTML-ben, neked meg nyomdai idézőjeled van, amit a Word tehetett be. Vszleg ez a hiba oka.
BUÉK 20
Új év, új célok. Kétszeri terepfutásom után gondoltam egy nagyot : futni fogok a BÚÉK-on és három óra alatt teljesítem. Kimondtam és leírtam, de igazából nem hittem benne, legalábbis nagy volt bennem a bizonytalanság. Szerencsére sokan biztattak és hitték, hogy megvan bennem a 3 óra lehetősége.
A rajtban idegesítő várakozást a felbukkanó ismerősök enyhítették : Larzen, Ákibácsi, Hiver és egy lány köszöntek és nevezés-nélküli-futást választották (azt hiszem igazuk volt...550 Ft-ért nem is vettem igénybe semmit); Vadmalac közben elindult, megérkezett Rita a barátjával (megosztottuk a sorbanállást), Ryan és Kinga, majd Lükepék, Messengerina + 2 fő épp jókor érkeztek, nekik nem kellett várni, mert épp sorra kerültem és 8 nevezési lapot vettem.
Elköszöntem mindenkitől és végre 9.20-kor elindultam. Baromi hideg volt, a rajtban eleve fagy közeli állapotba került a kezem és hiába futottam felfelé is, szinte fájt a hidegtől. A Vitorlázó reptér melletti sárgától jól ismert út következett, Hármashatárhegyre 40 perc alatt felértem, Ebola pecsételt és időt írt, „Neked mindenképp” felkiáltással. Közben kiolvadt a kezem. Nagy Lajos csapatát itt hagytam el, ők is bíztattak.
Lejtő következett Fenyőgyöngyéig, majd enyhe, már 1-2 szer lefutott emelkedő az Árpádkilátóig. A Fenyőgyöngyi frissítő pont tömege elriasztott, inkább megittam az üdítőmet és továbbmentem. Az Árpádkilátónál értem utol Vadmalacot és társát, aki kicsit csodálkozott, majd erősen bíztatott. Újabb lejtő a zöldön, az Apáthy szikla előtt mellőztem el Gudlukingot és Józsit, köszöntem, de nem álltam meg. A pontnál Joeyline szeretett volna beszélgetni, de menni akartam. Kezdtem érezni, hogy sikerülhet és ez hihetetlen erőt adott. Itt egy ismeretlen rész jött, sajnos itt sokat kellett itinert nézegetni, de belefért az időbe. Az a sok utca jobbra-balra brr… A zöld vége felé ért utol Gábor behozva, hogy 15 perccel később indult, kicsit mentünk együtt, de az út emelkedett és nem bírtam felfelé folyamatosan futni. Sikerült balra fordulnom a Zöld körre, mint tavaly, de kb. 300 méter után korrigáltam. Újra lefelé, az itiner szerint éles jobb, szerintem meg éles bal kanyarig, ahol pecsét, idő, tovább.
A szalagozás király volt (tavaly nem volt úgy emlékszem). Szépjuhászné előtt el kezdett szúrni az oldalam, pedig bele lehetett volna húzni. Egy futó el is hagyott. Többszöri mély levegővétel segített, újra tudtam futni. Már alig volt szint, és egy órám még volt a háromból… Nagyhárshegy előtt beértem Efemmet, aki fotózni akart, én meg nem. A kilátónál pecsét és tovább, a boldogság szárnyakat adott, lefelé Kukucs köszönt rám, majd Múzsla és Bénó, sajnálom hogy alig ismertem meg őket. Már nem sok volt, a Top Shopnál letért a sárga kör… csakhogy én jobbra mentem a cél felé, későn vettem észre, mindegy. Visszafutottam Nagy-rétre, hogy pecsét is legyen és 20 km is. Kb 6 perc volt oda és 6 perc vissza, itt találkoztam Emgergovel. A célba 12.10-kor értem, 2ó 50p, 7-es átlag.
Sok mindenben leg lett ez a túra: legjobb átlagom, leghosszabb futásom, legjobb évkezdésem és szinte egész úton nevettem :-) Egy dolgot rontottam el, keveset ittam, pótolhattam egész délután, de majd ezen is javítok.
Sokan biztattak, bíztak bennem előtte és gratuláltak utána, köszönöm. Legjobban a Futók biztatása esett: Saliko, Larzen és Gábor. Azt hiszem, hogy nagyot nézne az általános iskolai tornatanárom, aki szerint a legügyetlenebb voltam az osztályban és színleltem, hogy fáj az oldalam futásnál, és elintézte, hogy kimaradjak a tornacsapatból és évekre megutáltatta velem elsősorban a futást. Hálás vagyok, hogy olyan közegbe kerültem, ahol megszerettem a túrázást és a futást is a kerékpározás mellett. Persze a teljesítéshez ez nem elég, ahhoz meg kellett ismerni magamat, hogy mit bírok, mire van szüksége a szervezetemnek, mikor kell pihenni, ehhez viszont tőletek is sok jó tanácsot kaptam.
A Börzsönyi éjszakai nem sorolható ide, mivel bár téli, és éjszakai, de van egy fix útvonala, így semmiképp sem tájékozódási.
A másik meg az, hogy annak a túrának nem vagyok elégedett a szervezésével (nem baj, ha magas a nevdíj, de adjanak több szolgáltatást és/vagy extra díjazást, vagy maradjon a tavalyihoz hasonló ellátás, de akkor csökkentsék a nevdíjat, legalább a felére)!
Én is találkoztam a családdal, "spóroltak" rendesen. Akkor a kislány még nem mutatta jelét a fáradtságnak. Rémisztő az volt, hogy szerintem egyáltalán nem élvezték a túrát. Merev arccal mentek, ahogy bírtak, örömnek, érzésnek nyoma sem volt az arcukon. A nő vitte a hátizsákot (egy szakaszon úgy futott, ahogy én, teher nélkül), a férfi irányított.
A celban lattam egy teljesitot, aki futott, egy lannyal erkezett be nem sokkal elottem kb. 11:10-kor. Lehet hogy Te voltal? Passzos kek Saucony futocuccban nyomtad?
Eredetileg egy kekturat terveztem a Cserehatban, de aztan az ido rovidsege miatt ugy dontottem, hogy elmegyek a BUEKra, hogy azert mozogjak egy kicsit, ne meg topikosokkal talalkozni.
Elhivtam egy regi evfolyamtarsnomet, reggel 7:20kor neveztunk, 5 perc sorallassal. Joeyline-t lattam a rajtban, jo volt ismerossel talalkozni. HHH-ig nyugodt gyalogtempoban mentunk, mejd lefele elkezdtem kocogni, Fenyogyongyenel reggeliztem, jolesett a meleg tea. Felfele az Arpad kilatoig parszor kocogtam, majd a kilatonal szerencsemre tapasztalt turazo melle szegodtem, azert az a Z,Zkorut jelzes nem volt tulfestve. Apathy sziklanal ismet Joeyline-ba botlottam, es a topikos CD-krol beszelve kiderult, hogy Optika es Güszi mellett allok. Volt nagy megdobbenes reszemrol, plane Güszi eseteben. Az aszfaltos reszen jot dumaltunk, Ujfiu elozott, de egyszeruen nem volt kedvem futni. Kesobb a Janos-hegy oldalaban ujra kocogtam, a Kchabe-s EP utan szembetalalkoztam egy botos futo alakkal, aki valoszinuleg itt sporolt meg par metert. Kesobb lattam a feleseget es a lanyat is, es ahogy a Harshegyre kuzdottem felfele, akkor ertek utol. Rakerdeztem, es jol sejtettem, a hires-hirhedt Nagy csaladdal es Borikaval talalkoztam. A szulok nyomtak mint a gep, Borika kerte, hogy varjak meg, Zoli annyit mondott "ne nyafogj", es nyomtak tovabb. A celban kesobb beszeltem veluk, Zoli szerint Borika abszolut nincsen kihajtva, tobbet is ki lehetne belole hozni. No comment.
Hars-hegytol befutottam a celba, jolesett. Itt aztan varnom kellett az oklevelre, de a pihenes is jolesett. 11:15-kor ertem be, 3:45-os hivatalos idovel, ez kb. 3:40-et jelent. 11:45-kor elindultam vissza, a Hars-hegy labaig setaltam, majd ott megvartam a lemaradt ismerosoket.
Nekem tetszett, plane hogy a sorallasbol semmi sem jutott, virslit meg nem eszem...
Ugyan Cam Mogó, hagyd el az utolsó szót és mindenki boldog lesz. :) Még vicces is. Ha már egyszer.
(budai-)H.G., ugye úgy értetted, hogy tetszőleges sorrendben?
Én is örültem, hogy oly hosszú idő után újra láttalak sokatokat! Meg egy csomó offtopik cimborát is, persze. (Az igazat megvallva ez a túra nekem alibi a találkozásra...)
Tibet!
Ez nem semmi, ez a Magányos Karácsonyi Kóborlás a Bükkben! Jó kis emberpróbáló túra lehetett! Mindig azon csodálkozom, honnan van ennyi energia benned? Mindenesetre emlékezetes karácsonyod volt, és még nagymamakorodban is emlegetni fogod az unokáidnak...
U.i. Azért jó, hogy nálunk nincsenek farkasok.
Olyan termelékenyek voltak a topikosok, hogy csak most jutottam idáig az olvasásban
Boldog Új Évet Kívánok minden kedves topiklakónak!
Elolvasni még nem volt időm az elmúlt 2 hét termését, majd igyekszem bepótolni.
Megvolt az első idei túránk: BUÉK 20. Nekem tetszett, induláskor kb. összesen öt percet kellett sorban álljunk, a célban pedig még nem végeztem a virsivel, mire megkaptam a kitűzőt és oklevelet. Szóval várakoznunk sem kellett sokat. Az idő jó volt, örülök, hogy nem volt sár! Találkoztunk ismerősökkel, jó volt velük beszélgetni.
Szeretném felhívni az érdeklődők figyelmét a mostani hétvégén a duplázási lehetőségre:
01.10. A puszta télen 25 - a kiírás szerinti találkozón Somodi Marika nem tud megjelenni, vele Kisköre-Tisza-híd vasúti megállóhelyen találkozunk. Helyette engem kell keresnetek a Keleti pu-n a Rákóczi nemzetközi gyors végénél, a kiírás szerint 6:00-6:10 között (várhatóan kapok tőle valamilyen emblémát, hogy megismerjetek). Bár a szombat munkanap, ez a vonat általában meglehetősen zsúfolt, így önkéntes segítők kerestetnek, akik foglalnának néhány helyet a vonaton, amíg a peronon várakozok.
01.11. Téli teljesítménytúra - Figyelem, vasárnap lesz!!! (A K100 tavalyi füzetében és a Magyar Turista legújabb számában sajnos a szombati dátummal szerepel!)
A tavalyi után idén egy lazább évet tervezek, többnyire örömtúrázással. Ehhez hozzátartozik, hogy idén szeretném alaposabban megismerni a ttúrák lebonyolítását a másik, rendezői oldalról is. Idén gethe sporttárssal "elsőbálozókként" belekóstolunk a tt-rendezés szépségeibe és nehézségeibe, először 04.04-én egy klasszikus jellegű ttúrán várunk mindenkit sok szeretettel!
Ezévi céljaihoz méltóan seprűként nyitottam a 2004-es évet. A rajthoz érve már a gyorsabbak célbaértek, és/vagy neveztek (még) egy körre. 10:30-kor indultam utolsóként, 618-as rajtszámmal, és a Határ-nyeregnél sikerült beérnem a mezőny végét. Egy kis csoportot Szolnokról, két gyermekkel. Tempójuk eleinte aggasztott a szintidő miatt, de végül pontban 16 órakor sikerült célbaérnünk. A seprés egyik nagy előnye, hogy ilyenkor még az "ellenségei" is várják az ember érkezését.
Az 1. ponton Ebola hagyott fel a 3 órás fagyoskodással, Fenyőgyöngyén Grobáék, N. Mokaszin és a Deli család társaságában vettem kezelésbe a zsírosbödönt. Az Apáthy sziklánál Joeyline élvezte a panorámát, míg a 4. ponton kchabe várta a túrázókat. Ő szalagozta ki a Szépjuhásznéig tartó jelzetlen, de amúgy egyértelmű szakaszt, olyannyira, hogy azt még NL is bizonyára megirigyelte...
A Nagy-rétnél VSanyi és KJudit kedveskedett szaloncukorral, nemsokkal a cél előtt...
A BHTCs-n 19:30-kor indultam offtopic Éva, Valter és P.János társaságában. A csúcsokat a számomra hagyományos Nagy-Szénás - Kutya-h - ... - Zsíros-hegy útvonalon kerestük fel találkozva több ismerőssel. Az ellátásra nem lehetett panasz, csupán a teapontok voltak szvsz egymáshoz túl közel elhelyezve, de így is jó volt. A célban sikerült egyeztetnem Sopánkával is így ezennel ünnepélyesen meghírdetem legújabb tt-mozgalmunkat:
A TÉLI ÉJSZAKA MACSÓJA elismerő címet.
Feltétel: teljesíteni kell egymást követően (nem feltétlenül egy évben) az alábbi három téli, éjszakai, extrém túrát: