Ez a topik kötetlen beszélgetések okán nyílt - régi és új Bulgária fanoknak, akik nem csak kifejezetten a "hol találok szállást", "mivel menjek", "hova menjek" kérdésekre szeretnének választ kapni - persze arra is kapnak - hanem társalogni vágynak salátákról, borokról, lányokról, fiúkról... mindenről ami BULGÁRIA....
Nessebar-ban vagyunk. 11-kor kell majd szombaton elhagyni a hotelt, bár lehet megkérdezem őket hogy maradhatunk-e pár órát a medence mellett, hogy ne a legnagyobb hőségben kelljen autózni.
Ezzel az indulással mi lenne a legpraktikusabb?
Ami előny, hogy végig mehet a waze (bár így utólag a határátkelésnél, nem biztos hogy sokat ér...)
Ma olvasta a feleségem egy facebookos beszámolóját,hogy 6.20-tól délutánig álltak a szerb-bolgár határon.Tök nem értem,hisz a webkamera szerint alig voltak ma.
Mikor otthon indultunk a Waze 10:00 érkezést jósolt Neszebar-hoz. 16:30 (+1) lett belőle. A gyerekek szerencsére jól bírták és sokat aludtak, így két hosszabb és egy rövidebb pihehővel értünk ide.
Akkor ok. de világosban juss el Szófiáig úgy időzíts, mert éjjel már keményen lassabb mint jó látási viszonyok között. Persze csak ha úgy döntenek a döntéshozók 😁
6€ a híd pénz. Ha először mész arra talán ne a 83-mas sz. úton menj, hanem Montana-Vratsa-Szófia északi kőrgyűrű! Elég zergeb@$zta út első bálozóknak, viszont rövidebb Szófiáig.
Hétköznap a kamionforgalom a több de az a határon nem akadályoz. Én a Vidini átkelést preferálom a Rusze helyett. Montana, Szófia kőrgyűrű és pályán végig. Mondjuk hétköznap meg jó lehet a szerb vonal is!
Brassóban várost néztünk, ott találkoztunk bolgár turistákkal, akik mondták hogy idefelé jövet Predeál alatt be van állva a hágó, ezért azt elkerültük Egy másik hágón jöttünk,ott lassú de folyamatos haladás volt Ploiestiig. Onnantól autópálya Bucurestig. Ott a Waze keresztül vezetett a városon és megcsodálhattuk szépségét. Legalább folyamatos haladás volt nem kellett tökölni az ún. Körgyűrűn. Ruszénél előre pofatlankodott egy török csapatszállító busz. Három átkelőhelyet lefoglaltak az ellenőrzésükkel mert szétosztották az embereket.addig 3 sor állt az ötven fokban a napon . Mindenütt küzdenek a korrupció ellen, BG ban is több kevesebb sikerrel. Mikor a nép elkezdett türelmét vesztve dudálni, akkor küldtek ki két hatarőrt aki engedte át az autósokat. Ha ez a mementó nem lett volna, akkor Ruszét letudtuk volna kevesebb mint fél órával. Ezért írtam hogy szar volt.
100x inkább mint 6 órát várni a 2 határon. Kb. Drobeta Turnu Szeverinnél lettek volna mire átértek Röszkén, ha Battonyánál mennek át mert Nagylak 2 is várós volt akkor. Mondjuk rossz esetben Calafat-Vidin is 1 óra de mégsem 2 mint Kalotina. Szerintem minimum 3 órát nyertek volna és nincs az ideg, ami nekem kimondottan fontos! 1 órája értem haza a Nisi tranzitszállásról, 9 kor indultunk. Belgrádban egy benzinkúton megnéztem a határinfót, Tompánál egyedül voltam belépő.
A szerb-bolgár határ az kalotina volt? Mikorra értetek oda? Van ott vmi speciális sor vagy kötelező haladási irány? Párom olvasta fb-n, hogy jobb oldali sort nem szabad használni.