Keresés

Részletes keresés

gethe Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30949
Tiszteletem. Az szerintem jelent valamit, hogy az ominózus hozzászólás megszületett. Örülök neki, s kiváncsian várom a fejleményeket.
-gethe-
kchabe Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30948
"Aki szem előtt van, azt kritizálják is - és ezt el kell viselni. Talán elfáradt."

Annak is van felelőssége, aki kritikát mond valakire. A kritizáló gyengeségére utal, ha nem az kritizált fél szemébe mondja az esetleg alaptalan kritikát.

Ha valakinek van építő jellegű véleménye, azt közölje a Zolival kultúrált módon, aki csak csipkelődik, csak-azért-is-ből szíd vkit vagy vmit, az jobb ha csendben marad.

A résztvevők - mi, korlátolt rendezők szerint - kicsit nagyon úgy értelmezik a teljesítménytúra rendezvényeket, mi valami közönséges terméket. Ez rendben is lenne, ha itt hagyományos piaci versenyről lenne szó, de a nonprofit készített termékeknél ezt nem lenne szabad így felfogni. A résztvevők és a rendezők közös érdekeként kéne felfogni ennek a sportnak és azon belül az egyes rendezvényeknek a jóhírét - nem engedhetjük, hogy a túrák közötti már mások által emlegetett "egészséges verseny" a résztvevők és a rendezők rovására váljon.

Előzmény: laci069 (30944)
MVTE Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30947
Nem akartuk Mi lenni, Ti tettetek azzá, akik lettünk!

Előzmény: efemm (30946)
efemm Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30946
(Milyen kellemes kis vita lesz itt holnap..:)

Kedves MVTE!

Biztos, hogy jó ha az van "MI" és vannak a "Topicosok", meg a valóságos és képzeletbeli rendezői asztal egyik és másik oldala?

efemm.

Előzmény: MVTE (30943)
MVTE Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30945
Mint ahogy olvashattad ez nem csak a Zoli véleménye, hanem az enyém is:

Roberto

Előzmény: laci069 (30944)
laci069 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30944
Már éppen javasoltam volna, hogy ejtsük/ejtsétek a BUÉK-sorok témát, erre itt ez a nagyon keserű-hosszú levél.
JZ ugyanilyen nem-alaptalan-de-túlfűtött-kicsit-sértődött formában vált ki tavaly a TTT elnökségből is. Az is kár volt, ez a mostani döntés sem jó senkinek - szerintem.
Aki szem előtt van, azt kritizálják is - és ezt el kell viselni. Talán elfáradt.

És ha már megszólaltam: a BHTCS remek volt!

Előzmény: MVTE (30943)
MVTE Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30943
Tisztelt Topicosok!!!

Egyesületünk, a Magyar Vándorok Teljesítménytúrázó Egyesülete (MVTE)1996-ban alakult egy kisebb társaságból azzal a céllal, hogy a teljesítménytúrázó műfajtól "ne csak vegyen" és "követeljen", hanem egy kicsit vissza is adjon mind abból a jóból, amit addig kapott. 1997-ben még igazi "zöldfülüként" kezdtünk el rendezni, bár ekkor is már volt az egyesületnek egy olyan tagja, aki már akkor is több éves tapasztalattal rendelkezett nemcsak a túrázás, hanem a rendezés terén is. Nem titkolom, az ő neve, a mindnyájatok által oly sokat emlegetett JZ, alias Jávor Zoltán.
A rendezésnél mi mindig is nagy hangsúlyt fektettünk a korrekt és precíz nyilvántartásra is, hiszen saját és mások tapasztalatai vezettek arra a felismerésre, hogy a teljesítés számához kötödő díjazást ne a túrázók bemondásaira alapozzuk (és itt nem a csalásra gondolunk elsősorban :)); hanem először a listán készített nyilvántartásra alapoztuk, majd amikor már szegény Zoli a rendezvény előtt pár nappal már nem bírta összesíteni a többszáz nevet tartalmazó listát, akkor 2000-ben váltottunk az oly sokat kritizált karton rendszerre.
Élénken él bennem az a kép, amikor egy a turáinkon már sokadszor résztvevő túratársunktól megkérdeztük, hogy hányadszor vagy a túrán, ő erre azt válaszolta, hogy kb. ötödször. Mi azonban nem a kábéra, az esetlegre, a megközelítőre adunk, hanem a nagybetűs PONTOSSÁGRA és PRECIZÍTÁSRA!!! Igen ez az a két fogalom, amit nagyon sokan már elfelejtettek, és ez az egyik ok, ami miatt való igaz, hogy egy kissé lassabban megy a díjazás a célban. A másik sajnos egyes tagjaink inmobilitásából adódik, hiszen már többször előfordult, hogy valaki csak éves szinten 10-20 túrára megy el, és természetesnek veszi, hogy éppen a mi rendezvényünk napján akarja növelni teljesítménytúráinak számát, amivel jelentős mértékben veszélyezteti a túra biztonságos megrendezését. Meg sem fordul a fejében, hogy nem őt, "Gipsz Jakabot" fogják emlegetni a túra után, ha valami balul sül el, hanem a "minden bajok forrását": Jávor Zoltánt. Az ő neve lényegében az egyesületet jelenti, de akkor is emlékszünk a nevére ha valamit jól csinált?
Lássuk csak milyennek is kellene lenned Zoli! Előszőr is szaporodj egy kicsit és legyen belőled vagy 30 db, hogy minden gubancot a kezedbe tudjál venni, minden helyen ott legyél, minden Zolinak legyen vagy nyolc karja, mint a polipnak, hogy:
-az egyik kezeddel szedd a pénzt!
-a másikkal tegyél egy kis sót a levesbe, mert nem elég sós!
-legyél nonprofit szemléletű, hiszen mi kerül a BUÉK túrán 550 Ft-ba? "Ez rablás, hiszen az infláció csak 6-7 százalék volt!"
-20 embernek 21 helyen 25 alkalommal 30 féle kívánságát teljesítő Dzsinn legyél!
-A TOJÁS túrán dózerold le a sok betont az utakról, és hintsd fel nem sóval, mint a Karthagó romjait a rómaiak, hanem az erre érzékeny túrázó lábának megfelelő tűlevéllel!
-A fejszés jelzésgyilkos lábát és kezeit törd el, és fesd fel tök feleslegesen a jelzéseket, hogy aztán jöjjön az özv. fejszés jelzésgyilkos és tovább folytassa férje művét!
-Szalagozz ki minden centiméternyi utat, ami a túra útvonalán fekszik, mert az a "kúl", király stb.
Hát igen Zoli, sajna Te nem vagy ilyen multifunkcionális, már-már emberfeletti hatalommal rendelkező Istenség, hanem csak EMBER vagy! Mi a teendő ebben a helyzetben? Ebben a helyzetben háromféle döntés lehetséges:
1. Struccpolitikát folytatunk, és a homokba dugjuk a fejünket. Ez is egy lehetőség, de ha ezt az utat követjük, akkor az esetleges építő jellegű kritikák elől is bezárkóznánk.
2. Abbahagyjuk az egészet, mármint a rendezést. Ez is egy lehetséges választás. Megmondjuk Nektek őszintén, hogy már ez is megfordult a fejünkben, de mindig visszatartott minket az a tudat, hogy mi is szeretnénk valamit beletenni a teljesítménytúrázás "nagy kalapjába", nem csak kivenni belőle.
3. Továbbra is rendezni a saját szabadidőnk rovására, nem kímélve magunkat sem hóban, sem esőben, hajnalokig fent lenni az igazolófüzetek hajtogatásával, 30 kg-nyi rendezői cuccokat cipelni a város egyik végéből a másikba, vagy éppen az ország egyik végéből a másikba. És mindezt miért? Azért, hogy csak a szálkát keressük a másik szemében, hibákat találjunk.
Senki sem tökéletes, ezt mi is tudjuk, de ha esetleg építő jellegű kritikát tennénk, ne adj isten még segítenénk is, akkor talán kiküszöbölhető lenne a bakik többsége, és ha valami probléma van a rendezéssel, akkor nem a Jávor ba..ta el, HANEM AZ MVTE: MI MINDNYÁJAN MIND A 20-AN. Mi 20 fővel ennyire és így vagyunk képesek. Kívánjuk a Tisztelt Topicosoknak, hogy ennyi vagy még kisebb létszámmal ennél többet és jobbat tudjanak nyújtani a teljesítménytúrázás oltárára mennyiségileg és minőségileg egyaránt! (Hiszen Ti olyan zsenik és hibátlanok vagytok, hogy biztos képesek vagytok a fent említettekre!)
Katonai nyelven szólva azt tudjuk mondani, hogy "Tisztelt Topic ébresztő fel!". Ez röviden annyit jelent, hogy mielőtt felelőtlenül nyilatkozunk országnak-világnak, nem ártana felébredni a rózsaszín álomvilágból; és jó lenne tudni legalább egy csekély töredékét annak részleteinek, amiről nyilatkozunk.
Az általatok elmondott dolgok közül néhány dologhoz tennénk észrevételeket:
1. "A makacs főrendező hallgathatna másokra is!"
Akér tetszik Nektek, akár nem, az a "barom, makacs" főrendező tizenegyéves rendezői gyakorlattal rendelkezik. Ebből adódóan ha valamit eltervez, annak nyilvánvalóan valami oka van, és nem biztos, hogy minden esetben azoknak van igazuk, akik ezt MENETKÖZBEN felelőtlenül és kellő meggondolás hiányában akarják megváltoztatni.
2. Úgy vesszük észre, hogy a Ti negatív észrevételeitek lényege az, hogy a rendezők frappáns ötleteit az a "hülye barom" főrendező makacssága húzza keresztül. Elhatároztuk, hogy a 2004. év hátralévő, és a 2005. évtől megrendezendő MVTE rendezvényeket ezen "ökör" főrendező nélkül fogja megrendezni az MVTE. Igazán kíváncsiak leszünk rá, hogy milyen rendezvények lesznek ezekből.
Ezenkívül azt kívánjuk, hogy a tisztelt Topicosok az elkövetkezendő 11 évben legalább együttvéve tegyenek le annyit a teljesítménytúrázás asztalára, mint amennyit az általatok olyan "nagyra magasztalt és dícsért" főrendező letett. Ő átadja Nektek a képzeletbeli stafétabotot! Tietek a pálya, meg lehet mutatni, hogyan lehet mindezt sokkal jobban csinálni! Ameddig azonban a szerepek a jelen felállásban zajlanak addig nem árt ha tisztázzuk a szereplők kilétét: a probléma az, hogy néha a szereplők összecserélődése folytán a szilvás gombóc kiugrik a fazékból és meg akarja főzni a nagymamát. A mostani helyzetben az MVTE rendezvényein MI vagyunk a NAGYMAMA. Mi szeretnénk főzni a szilvás gombócot a saját ízlésünk szerint; ami lehet, hogy egy kicsit édesebb lesz a megszokottnál, de ez a mi SZILVÁSGOMBÓCUNK! Mellesleg azt is van szerencsénk közölni, hogy az általatok "olyan nagyra becsült" főrendező a fentebb említett rendezői gyakorlatán túl 13 éve aktívan teljesítménytúrázik is. Ezen idő alatt ő is megfordult többszáz rendezvényen, amelyek közül nyilvánvalóan akadtak olyanok is, amelyek nem teljes mértékben nyerték el tetszését. Ennek ellenére soha nem vette a "bátorságot" ahhoz, hogy a rendezés részleteinek csak igen csekély töredékét ismerve tiszteletlen és pimasz módon kritizálja a rendezvényt, vagy annak rendezőit. A rendezvény egyrészt olyan lesz, amilyenné a rendezők teszik; másrészt viszont olyan, amilyenné a résztvevők alakítják.
Végezetül pedig köszönetünket fejezzük azon tagtársainknak és vendégeinknek, akik áldozatkész munkájukkal és töretlen lelkesedésükkel segítették rendezvényeink lebonyolítását. "Külön köszönetünket fejezzük ki" azon tagtársainknak, akik fabatkát sem törődve azzal, hogy rendezvényeink biztonságban lebonyolíthatóak-e vagy sem; mint akik jól végezték dolgukat, résztvevőként jöttek el rendezvényeinkre.

Tisztelettel az MVTE nevében:

Jávor Zoltán (elnök) Hegedűs Róbert (titkár)

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30942
"8. beérkezőként 25 percet várt az oklevélre"

Ennek oka egyértelműen az lehetett, hogy az első célbaérkezők még a rajt ideje alatt beértek, ezt tényleg nehéz kezelni.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30939)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30941
Na de tényleg:

Miért kéne egy résztvevőnek nyúlkálni a rendezői asztalon???
A sor tényleg a másik oldalon van. Ez is nonszensz, hogy egyes túrázók átjöttek a mi oldalunkra!

Előzmény: Tibet (30928)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30940
A félreértés elkerülése végett:

Ő rendező lett volna azon a túrán!
Nehéz Mokaszin régóta tagja az MVTE-nek, most a BÚÉK-on Ő volt az egyik technikai személyzet az etetésnél.

Előzmény: talpaló (30925)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30939
pozo válasz erre | adatok | e-mail 2004-01-03 19:47:22 (30717)

Fél kettőre érkeztem be és másfél órát! vártam míg hozzájutottam az oklevélhez és a kitűzőhöz! A beérkezési sorrend közömbös volt, hiszen voltak olyanok, akik fél órával utánam érkeztek és 20 perc várakozás után az oklevelükkel távoztak. Sokan akik vidékre utaztak vagy elfogyott a türelmük egyszerűen nem várták meg, míg rájuk kerül a sor, ott hagytak mindent.

------------------------

Na ezt azért nehéz pusztán a létszámmal indokolni. Mint ahogy azt is, hogy Lombrágó 8. beérkezőként 25 percet várt az oklevélre. Mindegy, én nem voltam ott. :-)

Előzmény: Joeyline (30935)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30938
Igen, ez jogos felvetés!
Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30913)
kalapos2001 Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30937
Csináljunk gyermekünkből élsportolót:

Én is voltam már olyan túrán ahol anyuka, apuka cinga-bangálja maga után gyermekét. A gyerek a szülei elvárásának akar megfelelni, a sikert élvezi, az edzéseket biztosan nagyon gyűlöli, hogy 30 40 évesen tud-e majd járni azt az idő megmondja, és a szülők lelkének kell elbírni.

Nem mondok újat senki számára, a szülők a gyerekükkel akarják megcsináltatni azt amit ők annak idején nem tudtak vagy nem lehetett megtenniük.

Az, hogy a gyerekkorát elveszik az biztos, és én ezért nem szimpatizálok az ilyen szülőkkel.
/ Nekem 3 gyerekem van soha nem erőszakoltam rájuk semmit, még a tanulást sem. Kettőnek már van diplomája a harmadik most jár az ELTÉ-re/

kalapos

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30936
"Ennek akkor örülhettek, ha el is tudtok látni ekkora létszámot! Ez olyan, mintha egy hatvan férőhelyes moziterembe odacsődítenének hatszáz embert! Legyan annyi túrázó, ameynnire van kapacitás, és azok menjenek haza elégedetten. Ne áldozzunk a létszám aranyborjának, ha nem tudunk mit kezdeni vele."

Az utolsó kettő BÚÉK-ot már nem reklámoztuk szórólapokon, stb. A túra jó hírével már magától hozza ezt a magas résztvevői létszámot...
7 sikeres rendezésen van túl.

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30912)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30935
SK!

A precizitásról változatlan a véleményem, a teljesítéseket korrektül nyilván kell tartani!
A rajtban nem is ezzel volt a gond, hanem, hogy EGYETLEN pénztár volt a 4 indító mellett! (2 pénztár, 3 indító esetében is már óriási lett volna a mostani helyzethez képest a különbség, természetesen pozitív irányban!)
Mint talán köztudott már, a nyáron fogok rendezni egy hasonló volümenü (táv, szint) ttúrát a Budai-hegységben egy másik társasággal, és a főváros környéki ttúrák tapasztalai alapján mindenképp megoldom, hogy legalább 2 nevezési hely legyen a rajtban!

A célról már írtam lentebb a véleményem, ekkora létszámnál a sor okvetlenül kialakul. Sajnos több túrázó is nehezítette a célban a teljesítések kiértékelését! :(

Előzmény: Sánta Kutya (SK) (30912)
talpaló Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30934
BHTCS

Megvolt az idei első tt-m.
Nálam csillagos 5-ös a pontozása. 9:40 az idő, de nem is rohantunk. Optikának hála aki profi módon felkészült, csak egyszer kavartunk el, de az sem volt vészes. Minden szervező profi módon végezte munkáját. A pontőröket nem irigyeltem, főleg Fanyűvőt és Larzent, akik a két kopasz csúcson csücsültek. Ebola kissé túlfőzte a virslit de jól esett akkor is:) Ott a helyem jövőre is !!

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30933
Érdekes, hogy ez a nicknév még nem volt foglalt :)

Jó, hogy a Te kezedbe került! :)
Hányszor is jártál már eddig ott? Úgy tudom, 400 és 500 között van.

Előzmény: Csóványos (30884)
Sánta Kutya (SK) Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30932
Én is örültem ennek a hozzászólásnak.
Előzmény: nagyondinnye (30929)
miki Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30931
Én gyakorlatilag soha nem "kispistázom", ennek azonban nem valamiféle belső meggyőződés a fő oka, hanem az hogy konfliktuskerülő típus vagyok.

A topikon belül nagyon erős az a nézet, hogy az útvonalról való letérésből következtetéseket lehet levonni egyes túrázók jellemére és ez helyes a nyilvánosság előtt hangoztatni.

Ha rajtam múlna, a "kispistázás" szót automatikusan kimoderáltatnám, mint valami trágárságot, mert az intolerancia szimbólumává vált. Minden esetben negatív érzelmeket vált ki és megosztja a túrázókat. Rövidíteni talán nem szép dolog, de saját értékrendünk alapján másokat megítélni ennél nagyobb hiba.

Én mind a Nagy családot, mind asciimo-t (aki szerintem véletlenül keveredett ebbe a konfliktusba) nagyra becsülöm és remélem rövidesen felhagynak ezzel a méltatlan vitával.

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30930
Szerintem jól látod a dolgot, a 3-4 év tényleg stimmel.

Jómagam annak idején még a múlt évezredben, 1993. május 8-án voltam az első teljesítménytúrámon, és több más egyéb túra mellett azévben résztvettem még további 3 ttúrán. '94-ben is "csak" 12-n voltam, zömmel 50-eseken, '95-től '98-ig tartott az a 3-4 év, amikor igazán teljesítménytúráztam, szinte minden hétvégén tt...
Azóta ez már régen lecsengett, az utóbbi évek egyéb túrái, jelvényszerző túramozgalmi túrái mellett már csak szemezgetek a jobb rendezésű vagy annak idején általam megkedvelt klasszikus régi ttúrák között.

Nagyon sajnálom viszont, hogy az egyik országosan legjobb rendezésű, számomra legkedvencebb ttúrát, a 3x50-t már nem rendezik meg 2004! Élt 10 évet! :(((
Egyébként annak a ttúrának a nem létező AV-ranglistáján a 4. vagyok, 9 teljesítéssel állok egyedül a három 10-szeres teljesítő mögött.

Előzmény: lükepék (30882)
nagyondinnye Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30929
Kedves NSAMU!

Nna. EZ már hozzászólás! Köszönet a teljesebb képért.

-dinnye-

Előzmény: nsamu (30924)
Tibet Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30928
nyúlkáltak is a rendezői asztalon, felborítva a kiértékelést! Én már több, mint 10 éve teljesítménytúrázom, de ilyen szemtelenséget még egyetlen rendezővel szemben se tettem! :(

Hát nem sokon múlt reggel,hogy én is ezt tegyem.
A célban pedig - amikor jókedvem volt - kioktatott mint egy kisiskolást, hogy a másik oldalon van a sor. Voltunk kb hárman. Még szerencse, hogy a reggeli téblábolás után már egyáltalán nem érdekelt.

Előzmény: Joeyline (30916)
nagyondinnye Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30927
Boldog Új Évet mindenkinek!
Hozzászólok jól.

(Vadmalac 30788)

Ha valaki szamárnak nevez, ne törődj vele, de ha hárman mondják, szerezz egy nyerget.

Ez tetszik!

(Mekkmájsztró 30796)

„elmegyek, megnézem mi van ott, mert a ttúrán már nem lesz rá időm”

Fordítva is lehet: elmegyek oda még egyszer, mert egy ttúrán felkeltette az érdeklődésemet. És azon kapod magad, hogy már nem is kell itiner, kitűző meg zsírosdeszka, magadtól is elmész ide-oda. Tehát nem biztos, hogy a teljesítménytúra rabja leszel, hanem pont fordítva, a ttúra segít, hogy rabjává legyél a hegyeknek, a belélegezhető levegőnek és a megcsodálható tájnak.

Akinek a rohanás való, az úgyis rohanni fog, akinek meg a nézelődés, az meg úgyis nézelődni. Ttúrán mindkettőt megteheted. Például Optika, Csokitakarok meg Hartmann Misi (jajjj, nem kérdeztem meg, hogy leírhatom-e a nevét, jajjaj, most mi lesz.... :)))) is teljesítménytúrázók, és róluk igazán nem mondhatod, hogy csak azért nem néznek meg valamit, mert nincs rá idejük.

(Csóványos 30800)

Úgy látszik Magyarországon ennyiből (meg egy röpke találkozásból) lehet a nagyszerű "híres-hírhedt" jelzőt megszolgálni.

0.) Ha zavar, hogy olyan igaz állítást közöl Rólad valaki, amiben szerepel a neved, akkor több megoldás is van:
- hordj álarcot
- ne tégy olyat, amit szégyellned kell

1.) A szavaid nem valami hízelgőek Magyarországra és a magyarokra nézve. Ezt engedelmeddel most zokon veszem.

2.) A Te "híres-hírhedt" jelződ nem ennyivel lett megszolgálva, megszolgáltál Te már ennél jóval kevésbé dícsérő jelzőket is. Hangsúlyozom, NEM a saját véleményemet tolmácsolom (hiszen alig ismerlek), csak amit hallottam Felőled.

3.) Eszembe jutott Rólad Kurt Vonnegut egy könyve, amelyben megemlíti, hogy szülővárosa leghíresebb személyisége egy úszóbajnoknő, aki (nagyon fiatalon) olimpiai érmet is nyert; az apja volt az edzője, és 4 éves kora óta versenyszerűen edzett, minden nap X mérföldet úszott. Erre Kurt Vonnegut a következő kérdést teszi fel:
"Miféle ember az, aki csónakmotort csinál a négyéves lányából?"

4.) Remek sporteredményekkel támasztod alá az igazadat. De rettenetes kilométerhegyek megtétele alatt pengére kigyúródott életbölcsességed igazán megsúghatta volna például azt, hogy három tonna aranyérem és kupa sem tesz senkit tévedhetetlenné. Hiába nagy sportoló mondjuk Tyson, vagy Schumacher... Érvnek használni ilyesmit meglehetősen gyenge. Ezen az alapon azt is mondhatnád, hogy "nekem van igazam, mert hosszabbra nőtt a lábam", vagy akár "nekem van igazam, mert ugyanaz a vezetéknevem, mint Nagy Sándornak, aki híres hadvezér volt".

5.) Biztos ismerős Neked a "fair play" kifejezés... na ugye. Sportember nem csal. Tehát nem is kispistázik. Pont.

-dinnye-

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30926
Ja, jót csodálkoztál, hogy rövid hajam van, pedig már lassan 2 és fél éve levágattam a vállnál is továbbérő copfomat :)
Előzmény: Sopánka (30860)
talpaló Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30925
"Egyszer azért nem jött el az egyik ttúrarendezésünkre, mert a papagájra kellett vigyáznia :)"

Azért remélem nem maradt el a ttúra érdeklődés hiányában :)

Előzmény: Joeyline (30921)
nsamu Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30924
Kedves Asciimo!
Nagy Zoli legjobb barátja és túratársa vagyok immár 25(!) éve, egyúttal Borika keresztanyja is.
A hírhedt család felett folytatott vitához csak annyit szeretnék hozáteni, hogy sohasem láttam még kisgyereket annyira lelkesedni, rajongani a hegyek iránt, mint Borikát. Ez persze teljesítménytúrán nem ilyen nyilvánvaló, de mi sokat túrázunk együtt egyénileg is. Borika a túra vége felé általában azzal nyaggat, hogy másszunk meg még egy pár hegyet, és sohasem esik nehezére felfelé menni. Kedvenc beszédtémánk az, hogy kinek mi a kedvenc hegye, kívülről tudja a Börzsöny, Magas Tátra, Nagy Fátra csúcsait.Borika szerintem egy genetikai csoda, aki a futásra és gyaloglásra született. Az, hogy mennyit szabad terhelni, a szakemberek sem tudják, hiszen a korabeli gyerekeknek (például a saját kisfiamnak is)a gyaloglás végtelenül unalmas, így nincsenek összehasonlító adatok. (Zoli egyébként rendszeresen viszi orvosi ellenőrzésre.)Szóval én hiszek abban, hogy Nagy Borbála nevét érdemes megjegyezni, mert nagy teljesítményekre lesz képes!! Üdvözlettel: Kovács Márta
Előzmény: asciimo (30890)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30923
"Végre személyesen is beszélgethettem asciimo-val!"

Mikor a pontra érkeztetek, azt hittem, együtt vagytok. Aztán, hogy a topik szóba került a kihelyezett CD-k miatt, jól kiderült, hogy csak véletlenül értetek egyszerre oda :)

Előzmény: Güsziológus (30845)
Törölt nick Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30922
OFF

Vulpes, írtam egy levelet az itt megadott freemail címedre. Kérlek, ha nem azt használod, írd meg, hová küldjem, mert elég sürgős lenne.
Köszönöm.

ON

Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30921
"BHTCS érdekességek:
- az egyik túrázó papagájetetés miatt volt kénytelen feladni a túrát alig 3 órával rajtolás után. Ezúton kívánjuk, fogadja részvétünket."

Csak nem Nehéz Mokaszin volt az? :))
Egyszer azért nem jött el az egyik ttúrarendezésünkre, mert a papagájra kellett vigyáznia :)

Előzmény: Sopánka (30842)
Joeyline Creative Commons License 2004.01.05 0 0 30920
"A legunalmasabb útvonal: ToJáS"

Csak kiváncsiságképpen:
Hány ttúrából értékeled így?
Ja, és nem utolsósorban, melyik távon voltál?

Előzmény: emgergo (30841)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!