"Végre személyesen is beszélgethettem asciimo-val!"
Mikor a pontra érkeztetek, azt hittem, együtt vagytok. Aztán, hogy a topik szóba került a kihelyezett CD-k miatt, jól kiderült, hogy csak véletlenül értetek egyszerre oda :)
"BHTCS érdekességek:
- az egyik túrázó papagájetetés miatt volt kénytelen feladni a túrát alig 3 órával rajtolás után. Ezúton kívánjuk, fogadja részvétünket."
Csak nem Nehéz Mokaszin volt az? :))
Egyszer azért nem jött el az egyik ttúrarendezésünkre, mert a papagájra kellett vigyáznia :)
Nemtom Ebola vagy Zoli értékelt e Téged, de mindketten gratulálni szoktak a teljesítéshez. Mi, az MVTE fontosnak tartjuk, hogy megadjuk a kellő elismerést a teljesítőknek!
Valószínűleg tényleg a kaotikus állopotok miatt lehetett most ez a hiba, mármint, hogy odatolongtak a résztvevők a szervezői oldalra, jelentősen zavarva a kiértékelési munkát.
"-Nanana! Ki látott már ilyet! Ne tessék a rendezői asztalon nyúlkálni!!!! (JZ)"
Fél 2 környékétől (pontom zárása után fél órával) már én is a cél személyzetét erősítettem, így hallottam ezt a mondatot.
Teljesen egyetértek Zolival! Ahelyett, hogy hagytak volna nyugodtan minket dolgozni, egyes sporttársak átjöttek a rendezői padok túloldalára, levegőtlen kört képezve körénk, és még ráadásul nyúlkáltak is a rendezői asztalon, felborítva a kiértékelést! Én már több, mint 10 éve teljesítménytúrázom, de ilyen szemtelenséget még egyetlen rendezővel szemben se tettem! :(
A Piros 85 után azt írtad, hogy Zoli precizitása megér ennyit. Örülök, hogy a mostani BUÉK hatására a te álláspontod is finomodott.
A cél helyzetét ugyan még kicsit ellentétesen látod, mint az itt hozzászóló pechesek, de legalább a rajt tarthatatlanságát látod, ez is egy lépés.
"ugyanakkor örülhetünk, hisz rendezvényünk évről-évre népszerűsödik (a tavalyihoz hasonlóan idén is közel 100-zal fejeltük az előző évi létszámot), és betölti az országos évadnyitó szerepét."
Ennek akkor örülhettek, ha el is tudtok látni ekkora létszámot! Ez olyan, mintha egy hatvan férőhelyes moziterembe odacsődítenének hatszáz embert! Legyan annyi túrázó, ameynnire van kapacitás, és azok menjenek haza elégedetten. Ne áldozzunk a létszám aranyborjának, ha nem tudunk mit kezdeni vele.
De, hallottam róla, én csináltam, és azt is leírtam, kinél lehet érdeklődni. Kicsit visszaolvashatnál. Keresd Optikát vagy efemmet, ők terjesztik. Joeyline-nál is lehet, hogy van még. Vagy másoljál valakitől, akinek van.
"A hiba tehát nem a lelkes rendezőgárdában van, hanem a szisztémában keresendő! Ezen feltétlenül változtatni kellene, hogy a 2005-ös BUÉK ne végződjön ilyen kellemetlen módon."
Valóban.
a rendezőgárdának országos viszonylatban magas ttúrarendezési tapasztalai vannak, és minél több munkát igyekszünk a rendezvényeinkbe fektetni, hogy azok továbbra is magyar viszonylatban a jobb rendezésű ttúrák között maradjanak, hogy megfelelően szolgálhassuk a ttúrázókat.
Lentebb már írtam, hogy legalább ennél a legnépszerűbb rendezvényünknél feltétlenül be kell vezetni valamilyen formában a digitális teljesítői nyilvántartást!
Nem akarok szerénytelen lenni, de én is majdnem teljes egészében így gondolom :)
Többen kérdezték, hogy mi az a topik-CD, ezért magyaráztam néhány túrázónak a ponton.
"a BUÉK20 arról szólt (legalábbis nekem) hogy a karácsonyi, szilveszteri lazaságból, téli alvásból végre felébredjünk, észhez térjünk, és a kijózanító hidegben hajtsuk meg magunkat"
Ez így is van, ez a túra egyik célja!
(A másik az országos évadnyitó szerep.)
Joey! Már megint ezerrel korábbi hozzászólásokra válaszolsz. Kérlek, kérlek, idézz be legalább egy mondatot, hogy ne kelljen mindenkinek visszalapoznia, ha érteni akarja a hozzászólásaidat! Köszi!
Végülis az összes még nálam lévő topikCD-t eladtam, ebből 2-t topikosnak (Múzsla, kvte), egyet Hartmann Misinek, 3-t ismeretlenek vettek meg. Efemm az utcsó CD eladása (Múzsla) után érkezett nem sokkal, így rögtön át is tudtam adni Neki az 1200 Ft-t, amit eredetileg Ő fektetett be a nagyközönség javára.
Igen, valóban ez a legnépszerűbb rendezvényünk, kicsit kevesen is voltunk hozzá sajnos, ez köszönhető többek között azoknak a tagtársainknak (is), akik indultak a túrán rendezés helyett... :(
Gratulálok!
Én tudom, hogy jó választás volt ez kezdésnek, de ugye én elfogult vagyok :))
Bízom benne, hogy sikerült megkedveltetni Veled ezt a túrás műfajt! :)
További sikereket!
Köszi az észrevételt a pozitívumokról, a negatívumban megnevezett részről már írtam lejjebb.
Minden eddigi rekord megdőlt, mára - az általam annak idején országos évadnyitónak szánt - BÚÉK 20 ttúra annyira népszerű, hogy idén már több, mint 600-an (!!!), egész pontosan 618-an indultak. Ebben az értelemben a túra az utolsó években már egyértelműen elérte célját, de ez a minden eddigi elképzelést felülmúló létszám már komoly problémákat okozott a rendezés megfelelő lebonyolításában.
Ami NAGY HIBA volt a rajtnál: hiába volt 4 inditó ember a gyorsabb indításhoz, amikor csak 1 helyen lehetett nevezni! Ez sajnos nagy sort eredményezett a rajtintervallum 2. harmadában, illetve a 3. harmadának első felében. :((
Mint a rendező szerv tagja, feltétlenül szorgalmazni fogok egy taggyűlést a rendezési tapasztalatok kielemzése miatt, és ezt fogom első, igen súlyos hibaként felhozni! A 4 inditó szinte munka nélkül volt, egyikük kiállásával kellett volna nyitni egy második pénztárat, de Jávor Zoli sajnos makacs volt! :(
Ezt már csak utólag hallottam, mert 7.50-kor el kellett onnan indulnom a pontomra.
A cél a lehetőségek szerint jól működött, a rajt után egy rendező ráírta a nevezési lapok zömére a teljesítési számot a kartonok alapján, így szerencsére nem igazán kellett keresgélni a cél idején, viszont egy ilyen rövid túrán ekkora résztvevői létszám mellett 3 órás rajtintervallummal nem oszlik annyira szét a mezőny, és ez okvetlenül is sorbanálláshoz vezet a célban.
Tény, hogy ekkora létszámra nem voltunk felkészülve, ugyanakkor örülhetünk, hisz rendezvényünk évről-évre népszerűsödik (a tavalyihoz hasonlóan idén is közel 100-zal fejeltük az előző évi létszámot), és betölti az országos évadnyitó szerepét.
A teljesítés számához kötődő díjazás vallom, hogy jó dolog, de el jött idő arra, hogy okvetlenül be kell vezetni valamilyen digitális nyilvántartást, azzal lehet KICSIT csökkenteni a sort! Ekkora létszámnál egy ilyen rövid túrán a teljes sorállás kiköszöbölése nem lehetséges!
Nagy-retre fordultatok le ugymond toronyirant, azon az epitkezesi teruleten keresztul.
Ez alapján úgy hangzik, mintha kispistáztunk volna, bár a dolog nem volt szándékos. Megszokásból mentem arra, nem igazán tudom, hogy hol megy a Skör jelzés. A térkép alapján úgy néztem, hogy a Nagy-rét sarkához érkezik, az alapján az építkezési területen (valami parkolóféle) keresztül vezethet. Bár tavaly lehet, hogy továbbmentünk, és csak később kereszteztük a betont, és az volt a hivatalos út.
Egyébként emlékszem rá, mikor elhagytunk, de nem ismernélek meg, ha legközelebb találkoznánk, de majd megejtünk egy igazi bemutatkozást valamikor.