Keresés

Részletes keresés

HUNTERKILLER Creative Commons License 2002.06.13 0 0 397
Nekem egy FÉG asszem LP411-esem van. 4.5-ös
A gamó-lőszert úgy kell beletömködni,vettem valami gagyi MUSTANG-akármit az simábban megy a tültényürbe,de még ez is szorul.
A célzókészülék RED DOT-os,verébirtásta jó,a távcső azért nem vélt be mert akkorát rúg hogy mindig leesett.
Miért rúg ekkorát,és mit csináljak hogy kitámasztás nélkül is pontosan lőhessek?
gvass1 Creative Commons License 2002.06.13 0 0 396
"mire alapozod IYHO véleményed? Vmi konkrétum érdekelne. Tényleg, nem lesz véletlenül a kaliberben vmi nagy LégpuskaLövedékTeszt? :-"

A pro-sorozatu Gamo lovedekek szemmel lathatoan sokkal sorjasabbak, illetve neha lathato meret-szorasuk is van, pl. a gomblovedekeket taras fegyver toltve ez azonnal kiugrik, neha minden 2. akad.

Legfegyverlovedek-teszt eseteben csak azt lehetne vizsgalni, hogy adott peldanybol milyen lovedektipus a legpontosabb, egyebet nem nagyon.

Előzmény: Dworkyll (379)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.13 0 0 395
petrobol,
nem, a PCP, amire én gondoltam, a "PreCharged Pneumatic"-ból jön, és olyan csúzlikat takar, amik hasonlóak a nálunk is kapható CO-s puskákhoz. (lásd lejjebb GAMO G1200) csak nem CO patronból veszik a lövéshez szükséges nyomást, hanem egy jóval nagyobb tartályból, amit 200-300 bar nyomásssal töltenek fel, búvárpalackból, vagy pumpával. a topkban van néhány kép WALTHER versenypuskétákról. na, ezek PCP puskák, csak gyengécskék. létezik ilyen rendszerűböl nagyon kajak field target (bukócéllövészet) illetve apróvad-vadászati célokra gyártott nagyobb kalinerű cucc is. nagy előnyük mondjuk egy GAMO HUNTERrel szemben, hogy nem rúgnak vissza, így könnyebb velük lőni. pláne nagyobb távolságoknál fontos ez (a nyúl nem várja meg, hogy odamenj hozzá 8-10 méterre) a tőzgyorságuk is jobb, nem kell kivenni vállból, stb. (bolt action, tár) szóval igazán klassz kis csúzlik. csak sajna kis hazánkban nem lehet őket kapni. (ha lehetne, akkor a versenypuskák árában lennének valahol) de azárt néha elábrándozom róluk, mikor az öcsém G1200-asával lövök.
csé: springer
Előzmény: petrobol (394)
petrobol Creative Commons License 2002.06.12 0 0 394
Sringer!

Ugye a PCP, az a felpumpálható, mini szeleppel és dugattyúval ellátott kis "töltényszerűség", amivel éles fegyverből lebutított ketyerével lehet lövöldözni.
Köszi
petrobol

Előzmény: Törölt nick (387)
little747 Creative Commons License 2002.06.12 0 0 393
Én úgy vettem észre, hogy .22-es lövedék esetén a Magnum átmérője fél-egy tizedmilliméterrel kisebb mint a Match. Abban talán lehet eltérés, hogy a lövés elején mennyire szorul a csőben a lövedék, és ez talán okozhat némi rántást lövéskor.
Előzmény: golbat (392)
golbat Creative Commons License 2002.06.12 0 0 392
dworkyll:

A gamo weboldalon reszletes adatok vannak a lovedekek tomegerol: http://www.gamo.com/products/Catalog.asp?ProdCat=4
=> Tizedgrammokra ternek el egymastol.

(A Gamo Auto 45-osom eseten _erzekelheto_ a lovedekek kozotti kulonbseg-egesz maskepp kell loni Match, Round es Pro Magnum eseten. Azert az a pici sulykulonbseg is szamithat valamit, de a geometria szvsz tobbet nyom a latban. Match es Pro Match kozott nem tapasztaltam ilyen nagy elterest sem Gamo Auto45, sem Slavia 630 eseten.)
Golbat.

Előzmény: Dworkyll (386)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 391
Luchiano,
lehetséges, bár én még csak képen láttam az 1250-est. nekem kicsit úgy tűnik, mintha nem is igazi GAMO lenne, hanem mondjuk egy átmatricázott nemtommi. methogy ebben a kategóriában a GAMOnak nem volt csúzlija az USA-ban, lehet, hogy vettek egy PATRIOT-ot, és GAMO néven árulják. bár mondjuk az elsütőszerkezete az tuti GAMO, más puskétán még nem láttam azt a jellegzetes biztosítási móccert, csak GAMOn. ma lehet, hogy tudok pontos infót szerezni, mert egy barátom elkocog a délelőtt folyamán az Illatos útra, állítólag van ott valami NagyGamoÁruház. hátha ott okosabbak. (és én is az leszek)
csé: springer
Előzmény: Luchiano (390)
Luchiano Creative Commons License 2002.06.12 0 0 390
Springer440!

NEm lehetséges, hogy a 40 menetes rugó a gamo hunter 1250 erőműve?
Persze csak hangosan gondolkoztam.

little747 Creative Commons License 2002.06.12 0 0 389
Bocs! Veres Pál, a Péter az fekete.
Előzmény: little747 (388)
little747 Creative Commons License 2002.06.12 0 0 388
Hello Dwo!

Úgy vettem észre, hogy a "rúgás" a Gamo esetében ahhoz hasonlított mintha nem lenne lövedék a csőben (persze nem annyira). Aztán utána kipróbáltam a LUX-ot és inkább azt használom a Slaviahoz. De lehet, hogy csak úgy éreztem, mint anno Dr. Veres Péter mondta egy TV műsorban Somának :-).

Előzmény: Dworkyll (386)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.12 0 0 387
Dworkyll!

"A gamo skulói mintha vastagabb falúak lennének, ergo nehezebbek, tehát lassabban mennek, ezért lehet hogy ugyanaz a csúzli több energiát képes átadni neki a csőben, ezért a torkolatnál (erő ellenerő) nagyobbat rúg."

háát, ezt a rúgást, amit egy légpuska lövedéke okoz, nem igen hiszem hogy, bárki megérezné :)
mert egy kis hazánkban kapható hobbilövedék tömege kb 0,5g! a rugó-dugattyú elven működő puskák a marha nehéz dugattyú és rugó mozgásától rúgnak. bárcsak lehetne kapni mifelénk is a jó kis PCP csúzlikat (nem a millió dolláros versenycsúzlikra gondolok, inkább valami field target típusúra). az nem rúg, és könnyű vele lőni. na meg van belőle .22 .25 cal!! de ez csak az én álmom marad :(
csé: springer

Előzmény: Dworkyll (386)
Dworkyll Creative Commons License 2002.06.12 0 0 386
Little 747,

ugyan nem a műegyetemen végeztem, de picit tanulmányoztam a ballisztikát. E szerint a mozgási energia a sebesség és a tömeg függvénye. A gamo skulói mintha vastagabb falúak lennének, ergo nehezebbek, tehát lassabban mennek, ezért lehet hogy ugyanaz a csúzli több energiát képes átadni neki a csőben, ezért a torkolatnál (erő ellenerő) nagyobbat rúg.

Egyébként ugyanolyan energiájú lövedékeknél a nehezebb lassabb, röppályája görbültebb a könnyebbnél. Ezzel szemben a könnyű lövedék gyorsabban veszíti el a sebességét, azaz a laposabb röppálya leginkább a pálya elejére igaz.

Fontos paraméter még szerintem a lövedék megmunkálási minősége, ha ugyanis eltér a forgásszimetrikusságtól, akkor a hossztengely menti pörgés során összeszed egy kis imbolygást (precessziót), ami nem tesz jót a pontosságnak.

MIndenesetre érdekes amit a gamo-lux párosról mondtál, kipróbálom őket.

Dwo

Előzmény: little747 (381)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 385
Luchiano!
az olajos dolgot ne nagyon erőltesd, eléggé megviseli a csúzlit, és pontatlan lesz tőle a lövés (eztet a neten tanultam, de már láttam tegnap este élőben is az eredményt)
az én HUNTER-em is elszenvedte már ezt, mondjuk nem szándékosan, hanem összeszerelési hiba miatt (zsír került a dugó elé) most megyek tömítést venni. a csövet meg nem kell kenni, oda sem kell az olaj. az átütőerőt máshogy lehet növelni, úgy hallottam (persze nem próbáltam, az ugye bűncselekmény, vagy mi) állítólag van valami 40 menetes rugó, de nem tudom miért lehet jobb, mint a gyári 33 menetes :)
szóval rosszalló megjegyzés: ne diesel-ezz, mer a tömintés eldobja a kanalat!
csé: springer
Előzmény: Luchiano (384)
Luchiano Creative Commons License 2002.06.11 0 0 384
Szasztok ombrettók!
/ETO diesel légpuska/

Tettem egy érdekes megfigyelést.
Van egy gamo 440-em aminek a hengerébe csepegtettem néhány csepp műszerolajat. Az ezt követő 2 lövést szép kék, elporlasztott olaj felhő követte. Viszont a 3. lövést egy figyelemre méltó csattanás követett és olyan volt, mint ha a puskin is nagyobbat rándult volna a szokásosnál.
Letörtem a csövet és látám, hogy a csőfar kormos.
Megpróbáltam megismételni a dolgot és sikerült. Azt nem vettem észre, hogy változott volna az átütés mértéke de a lövedék miindenhová ment csak oda nem ahová céloztam.
Egyébként nem tett jót a puskának. Szétszedtem és a dugattyú palástján egy kis gödrözödés alakult ki.

Várom az elmarasztaló levleket!

Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 383
little!
erről a lövedék-puska viszonyról olvastam pár érdekeset a neten. öreg field targetesek szerint ha veszel egy puskut, végy egy szatyor különböző skulót is, és próbálkozz kitartóan. lesz egy fajta, amivel halál pontos lesz a csúzli, a többit felejtsd el. mondjuk ott kicsivel komolyabbak a követelmények, mint amit én támasztok :))
csé!
springer
Előzmény: little747 (381)
Törölt nick Creative Commons License 2002.06.11 0 0 382
üdv minden légsűrítőnek!
nézegettem a topk-ot, és találtam néhány érdekes hozzászólást. pl karaokke írt okosakat valami 40-es menetszámú rugóról, ami passzol a GAMO HUNTER-be. a minap láttam egy ilyen rugócskával szerelt MAGNUM 3000 típusú puskát, és elég meggyőző volt. a kérésem hozzátok az lenne, hogy ha valaki tud a fent említett alkatrész beszerzési helyéről, írja meg, mert igencsak fáj a fogam egy olyanra. írt a fent nevezett karaokke egy "röpsúlyról" is, ennek is érdekelnének a méretei. hogy a tömege pont jó legyen. mlységes megrendüléssel hallom, hogy kedvenc MATCH lövedékeimet nem gyártják már. lehet, hogy fel kell vásárolnom jelentős mennyiséget belőle :) apropó lövedék. nincs valakinek egy doboz eladó .22-es CROW MAGNUMja? ki kéne próbálni azt is. legalábbis mindenféle jót írnak róla itt-ott a neten.
csé: springer
little747 Creative Commons License 2002.06.11 0 0 381
Gamót. Annál legalábbis jobbnak tűnt. Érdekes, de nekem úgy tűnik a puska viselkedése nagyban függ a lövedéktől is, a Gamóval mintha jobban bemozdult volna.

Előzmény: Dworkyll (379)
TeddyBeer Creative Commons License 2002.06.10 0 0 380
Luchiano!

GVass mester elemzése a fegyver.org-on a GAMO R77-ről:
http://www.fegyver.org/ismertet/gamo_r77.html

Előzmény: Luchiano (375)
Dworkyll Creative Commons License 2002.06.09 0 0 379
Kartácsok,

kösszenet :-)

Little747, mit próbáltál még?

Doktor úr, mire alapozod IYHO véleményed? Vmi konkrétum érdekelne. Tényleg, nem lesz véletlenül a kaliberben vmi nagy LégpuskaLövedékTeszt? :-)

Előre is köszönöm,

Dwo

Előzmény: little747 (378)
little747 Creative Commons License 2002.06.09 0 0 378
Helló!

Létezik a cseh LUX (kék) lövedék. Sima szoknyás, laposfejű. Eddig nekem Slavian ez vált be a legjobban.

gvass1 Creative Commons License 2002.06.07 0 0 377
hi,
a Gamo R77 egeszen turheto kepessegu darab, a jenki gagyik es az Umarex-fele nemet SW 586/686 koze tennem, arban is ott van.

Gamo Pro Match: imho gyengebb minsoegu a reginel (azt mar nem gyartjak), csakugy, mint a tobbi pro-sorozatu lovedekuk.

Előzmény: Luchiano (375)
golbat Creative Commons License 2002.06.07 0 0 376
Udv!

A Kaliber egyik regebbi szamaban teszteltek, ott biztos szakszeru velemenyt mondtak rola.
http://www.kaliber.hu/kaliber/index.html

(Mult heten neztem a 4"-os valtozatot a Nimrodban. A markolata nagyon tetszett, a dob belul acel, akar dart is beleferne a 4 cm-es dobba. Nekem kisse kemenynek tunt a sutese az Auto 45-hoz kepest.)
Info spanyolul: http://www.geocities.com/mikiduran/gamor77.htm
2 Dworkyll:
-A Pro Match puhabb anyagbol van, mint a sima Match (szerintem joval tobb benne az olom)
-jobban deformalodik -nem jon vissza ;)
-ugyanolyan pontos mint a regi (Slavia 630 10 m-rol)
Golbat.

Előzmény: Luchiano (375)
Luchiano Creative Commons License 2002.06.07 0 0 375
Üdv mindenkinek!

Bátorkodom hozzászólni (hozzákérdezni) a fórumhoz.
Eddig leginkább légpuskákkal gyilkoltam a söröskupakokat de nemrég volt alkalmam kipróbálni egy légpisztolyt (LOV21). Nagyon tetszik, hogy pontosan lehet célozni a LOV-val de egy kicsit nagyobb tárkapacitásra vágyom. Nézegettem a GAMO R77 -et a weben és az érdekelne mennyire pontos és kinek milyen tapasztalatai vannak vele kapcsolatban?

Bocs ha már volt esetleg szó erről a csúzliról de nem akartam végigolvasni az összes értekezést.

Köszi, cső

kopaszgyik Creative Commons License 2002.06.07 0 0 374
Hali!

én már ellődöztem 2 doboz Match Pro-t. Jobb a sima Match-nál.

Előzmény: Dworkyll (373)
Dworkyll Creative Commons License 2002.06.07 0 0 373
Kartácsok,

kérdésem lenne. BIzonyos források szerint a Gamo leáll a Match skulók gyártásával, helyette Pro Match (vagy Mach Pro) néven fogja nyomni az ipart. Az új skuló simaszoknyájú, és ahogy néztem vastagabb falú mint a magyar lövedékek.
Ezenkívül picit drágább is (kb 650HUF/500 db). Van vele valakinek tapasztalata?
Egyáltalán kinek milyen tapasztalásai vannak 4.5 mm léglövedék fronton?

Dwo

Dworkyll Creative Commons License 2002.06.05 0 0 372
Uff,

golbat testvér yol szólt, ezt a skulót használom majd tíz éve, és frankón nem esik ki se a CP99 forgótárjából, se az IZS 61 szekrénytárjából. (Mielőtt szóvá tennétek, az IZS kb 6 éves a CP kábé 2 :-)))

Dwo

Előzmény: golbat (370)
TeddyBeer Creative Commons License 2002.06.05 0 0 371
Köszi, meg fogom nézni!
Előzmény: golbat (370)
golbat Creative Commons License 2002.06.04 0 0 370
2 Teddybeer:

Gamo Pro Match szvsz az egyik legjobb diabolo lovedek, meg nem volt olyan gondom vele, hogy valahonnan kiesett volna. ;) Minden normalisabb, legfegyverekkel is foglalkozo boltban lehet kapni (Nimrodban tuti, 3 varosban is megneztem). ~570 Ft volt az 500 db-os doboz.

Yo lovoldozest,
Golbat.

Előzmény: TeddyBeer (369)
TeddyBeer Creative Commons License 2002.06.04 0 0 369
Úgy tűnik (jelen pillanatban), hogy a legtriviálisabb lövedékproblémám volt az eszközzel. Tehát az lehet a probléma forrása, hogy lövés közben kirázódnak a forgótárból a lövedékek (amik éppen nem vesznek részt a lövésben).
Azért zártam ki korábban ezt a legegyszerübb lehetőséget, mert párszor előfordult akadás a fegyver töltetlen állapotánál is. De mivel ilyen csak az első napokban volt emlékeim szerint, most arra gondolok, hogy az a néhány eset vagy az alkatrészek esetleges sorlyáiból (amik azóta lekoptak), vagy az én kezdeti bénázásomból adódtak.
Olcsó, szlovén lövedékeket használok. Ha lövedékkel töltve van a pisztoly, de patron nincs benne, akkor nincs akadás, viszont tényleges lövések között gyakran.
Amikor betöltöm a lövedékeket a tárba, akkor egyesével precízen benyomkodom őket, hogy amennyire lehet szoruljanak és se elől se hátul ne lógjanak ki. Ennek ellenére azt vettem észre, hogy ha ezek után próbaképpen mondjuk az asztalhoz kocogtatom a tárat óvatosan, akkor pár lövedék biztosan kihullik belőle (ha az az oldal van lefelé, amelyikről töltöttem, tehát a "csillagos").

Vajon a jobb minőségű lövedékek jobban szorulnak (bennemaradnak) a tárban? Ha igen, akkor milyet ajánlotok, és az mennyibe kerül?

Köszönöm!

gvass1 Creative Commons License 2002.06.03 0 0 368
hi,
az eles P99 strikeres tehat belso utoszeges mukodtetesu, egyebkent nagyjabol az alapmodell DA/SA (bar a billentyu nem megy hatra SA-ban sem)elsutoszerkezetu.

A CP99 es a P99-gazpisztoly viszont belsokakasos.

Előzmény: Dworkyll (367)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!