A navival kapcsolatban valahogy így gondolom én is. Amire kell, arra megfelel. Én is útáltam az előző autóban, hogy mindig feltenni, levenni (a szőke svédek miatt :-) ) zsinórt elrakni, szélvédőt megpucolni az odaszáradt nyáltól, stb. Így beépítve jópofa. Ahogy írtad is, összhangban van a kocsi néhány részével, (rádió, telefon), sőt aranyos dolog, ha pl kifogyóban van az üzemanyag, hogy rákérdez, keressen-e benzinkutat, és csak rá kell bökni a válaszra.
Elektromos kézifék szerencsére nincs az enyémben. Nem is szerettem volna, több rosszat hallani róla, mint jót. Én is szoktam odébb gurulni az udvarban, mélygarázsban, stb, frászt is kapnék tőle, ha be kéne kötnöm magam ezért! :-)
Visszagurulásgátló...hát hektikus a működése, szerintem nem lesz a szíved csücske. Nekem legalábbis eléggé összevissza működik. Van, hogy indokolt lenne, nem fog be. Van, hogy alig van lejtő, befog. Mindenesetre ha befog, akkor tanácsolom, hogy szép kényelmesen, nem kapkodva indulj el. Van rá 2 mp-ed. Ez idő előtt még könyörgésre sem old ki! Néhányszor már megcsörgettem a motort, mert a szokásos gázzal indultam és fogott még a fék. Tapasztalat hozta, hogy pl lámpánál a sárgánál beteszem egyesbe, lelépek a fékről és magamban kettőig számolva kezdem felengedni a kuplungot. Előbb felesleges...:-)
A kézifékes dolog szerintem (legalábbis ahogy én tanultam anno vezetni) egyértelmű...nem indokolt a visszagurulásgátló működése, el kell tudni indulni anélkül. Max megszokást igényel, hogyan old ki az elektronika.
azért én is hozzászólnék egy párdologhoz. Egy éve vettük a Ceed SW Summer Edition 1.6 benzines kivitelt. Számomra a beépített magyar nyelvű navi + tolatókamera tökéletes. Nem tudom elviselni, amikor mindenféle cucc lóg az ablakban-on, nagyon zavaró. Kezelés szempontjából annyira logikus, hogy a kézikönyv nem is kellet. A térkép "frissességén" lehet vitatkozni, szerintem sokkal fontosabb, hogy a navi illeszkedjen az autóhoz (pl. rádióhang némítás nav. hang közben..... és hogy a szép nagy kijelző a műszerfalban van!
Nemrég Frankfurtba egy Opel Insigniát használtunk, szinte zsír új volt. Hát annak a navija meg se közelítette a Kia-ét........
Egy dolog amin viszont javítani kellene az a visszagurulás gátló. Sajna a működési logikáját nem értem és zavaró, hogy pl. emelkedőn kézifék behúzásnál nem működik....
Igen , kb. 2-3 hete érdeklődtem már erről , de örülök hogy rájöttél és megosztottad velünk az infót. Néhány dologra menet közben (vagyis ahogy telik az idő) jön rá az ember. Például előre tudtam , hogy az elektromos kézifék nem lesz a szívem csücske (ha lehetett volna maradtam volna a hagyományosnál) , történt az első napokban , hogy beálltam a kapu elé , amíg kiszálltam kaput nyitni bekapcsoltam a kéziféket (régi kocsinál nem szoktam , de az első héten ne guruljon már ki az utcára véletlenül). Visszaülök , elindulnék a kocsibejárón , de nem old ki a fék, na gondoltam már el is romlott , nem hiába irtóztam tőle. Aztán még egyszer próbáltam , semmi , illetve egy kis figyelmeztető hangra lettem figyelmes : hohó ennek valami nem tetszik , nézzük csak mi lehet , persze az övet a beálláshoz nem kapcsoltam vissza (nincs ilyen ember szerintem aki visszakapcsolja) , mihelyt megtettem már ki is oldott a kézifék. Bosszantó egy dolog , aztán belenéztem a könyvébe , olvastam egy egyszerűbb módot az elindulásra , a lábfékre rálépve is ki lehet manuálisan oldani egyidejűleg a kéziféket. Aztán megszívatott még egyszer is : murvás úton parkoltam , beültem a kocsiba , pont siettem gyorsan elindulni , ekkor kaptam egy telefonhívást , elfeledkeztem persze megint a kioldásról/övről ,gyorsan próbáltam elindulni , és arra eszméltem , hogy már húzza a murván a hátsó kerék a csíkot. Vissza sírom a hagyományos kéziféket! A friss tulajoknak írtam le a bal..szságom okulásul.
Van még a negyedik legmagasabb limitált felszereltség a "Platinum" , ebben vannak azok az extrák amiről "gyüri" beszélt (sávelhagyásra figyelmeztetés , Kresz tábla felismerés , mögöttes forgalom figyelés, adaptív xenon , stb). Csak itt már +1 millió a goldhoz is az ár , ez már elég nagy lépcső.
Kia Ceed 1.6 crdi vásárlása előtt állok (csak keresem a megfelelő példányt) 100 ezer körüli km-rel vennék. Németországban lakom és itt nagyon szigorúak a műszaki vizsgák, és a kiszemelt példánynak fél éve van a vizsgáig. Érdeklődnék, hogy lengéscsillapítót, fékeket, vagy bármi olyat ami műszaki vizsgán buktató lehet, mennyi km-nél kell átlagba cserélni? Mivel garanciás az autó, szakszervízbe németországba elég sokba fájna a dolog. És lehet érdemesebb lenne akkor fiatalabbat venni. Illetve árakat tudna valaki mondani kb.?
Talán manapság annyival "egyszerűbb" az autó vásárlás, hogy a három felszereltségből választhatsz bronz, szilver, gold.
Mivel csak készletről rendelhetsz, amivel az egyes kereskedők rendelkeznek, még a választható színek is "korlátozottak". A bronz az elég alap, a gold pedig irreálisan drága azokért a pluszokért amit még ad a szilverhez képest.
Így számomra maradt a megfizethető áron lévő "középső" felszereltség a hasznos extrákkal. (ezek szerint a navit leszámítva)
Nagyon bízom abban, hogy egy ilyen nagy múltú autógyár aki Európában egyre nagyobb piaci részesedéssel rendelkezik változtat ezeken a negatív dolgokon.
Az én kereskedőmnek esze ágában sem volt lebeszélni. Bár őszintén szólva nem tudom, hogy mit tettem volna. Ha pár napra kaphattam volna egy tesztautót, akkor kiismerve a fogyatékosságokat biztos, hogy nem veszem meg az autót. De a tesztautó szóba sem jöhetett. Tovább bonyolította volna a döntést, hogy nagyon sok extra csak a legmagasabb felszereltségi szintnél volt elérhető, ami már tartalmazta a navit. Ez érthető is, mert az extrák egy része a navira épül.
Az extrák többsége hasznos és praktikus. Én például nagyon szeretem a mögötttes keresztirányú forgalom figyelőt, ami ráadásul tökéletesen is működik. Nagyon ráizgultam például a táblafelismerő rendszerre is, ami nagyon hasznos és praktikus lenne. Csak az a baj, hogy teljesen használhatatlan. Átverés az egész. A kijelzett limit az esetek jelentős részében köszönő viszonyban sincs a megengedett sebességhatárral. És az egészet megfejelték azzal, hogy az engedélyezett sebesség túllépése esetén nincs hangjelzés. Én még nem találkoztam olyan navigációval, ahol a hangjelzés hiányozna. Természetesen kikapcsolható, de az alapbeállítás az aktív állapot. A KIA leegszerűsítette, hogy be sem kapcsolható. Így viszont semmi értelme. A kereskedő cinikusan azt mondta, hogy ha nekem ez fontos, akkor folyamatosan a műszerfalat figyeljem és ne a forgalmat.
Gondolkodtam, hogy kidobatom a teljes fejegységet, és veszek egy utólagosan beépíthetőt. A neten tömegével fellelhetők a gyári dizájnnal megegyező kerettel árult fejegységek. A minőségről nincs információm, de a gyári egységnél csak jobb lehet. A hozzáértők azonban lebeszéltek, mivel az információk nagy része a fejegységen megy keresztül, és annak eltávolítása üzemképtelenné tenné esetleg az autót. Ha a gyári navi lecserélésére vakakinek lenne használható ötlete, információja, azt nagyon megköszönném.
Ha olyasvalaki is olvassa a fórumot, aki egy alacsonyabb felszereltségű autó vásárlását tervezi, akkor én azt tanácsolnám, hogy mindenképp navigáció nélkülit vegyen, és tetessen bele egy utókagos beépítésűt. Sokkal olcsóbban jön ki, és egy használható navija lesz. Persze ez csak az én véleményem.
Nálam nem okoz problémát, hogy az extrák árát nem tudom érvényesíteni eladáskor. Én csak új autót veszek, jól felszereltet és kizárólag sorról rendelem. Viszont sokáig használom. Előző autómat 12 évesen adtam el. Így már elhanyagolható a többletköltség miatti veszteség. Viszont hosszú időn át jól érzem (illetve érezném) magam az autóban, ha valójában használhatóak lennének a megvásárolt extrák. Egyetértek veled, a fűtött kormány valóban nagyon kellemes.
Akkor most megsúgom, hogy neked köszönhetjük ezt! Ugyanis mint írtad, már másodszor kérdezted itt a dolgot, nem hagytad annyiban.
Az első kérdésed igaz nem láttam, de most felpiszkáltad a kíváncsiságomat. Rémlett is a dolog, mintha valahol a vásárlás előtt magam is olvastam volna ezt a fejtámla-állítási lehetőséget, de feledésbe merült. Éppen pár napja, hogy megjegyeztem magamban egy hosszabb út során...jó lenne picit előbbre dönteni ezt a támlát!
Aztán ahogy olvastam utóbbi kérdésed, felöltöztem, lementem a garázsba és kipróbáltam. És lám! :-)
Hát ez így tényleg nagyon gáz. Én a Pappastól vettem az autót, emlékszem a kereskedő a naviról határozottan lebeszélt. Mondjuk én nem az extrákra izgulok, hanem a praktikumra, a funkcionalitásra. Egyedül az ülés és kormányfűtés amiért érdemes fizetni :) A többi vegytiszta marketing... amit használtan már nem nagyon tudsz érvényesíteni se.
Mint új márkatárs, már nem tudsz tenni semmit. De azért ne izgulj. Ha nem full extrás verziót vettél, akkor sok átveréstől megszabadultál. Az én autóm sajnos az automata váltó, a napfénytető és a START/STOP kivételével full extrás. Az átverések, használhatatlan funkciók jelentős része az extrás dolgokhoz kapcsolódik. Ezek nagyrészt szoftver alapúak és a fejegységnél találhatóak. A KIA tud a hibákról, de nem érdekli őket, pedig némelyiket a hozzáféréssel rendelkező szoftverfejlesztő másodpercek alatt orvosolhatná. A hardverről nem tudok rosszat mondani, tehát nem kell félned.
Ezek az extrák- amelyek egy része használhatatlan- nekem kb. 3 millios többletkiadást jelentettek. Megértheted, hogy egy kicsit feszkós vagyok. Természetesen vannak jó dolgok is, de ha tudatában vagyok a használhatatlan funkcióknak, akkor biztos, hogy nem veszem meg az autót. Én ugyanis a felszereltségek alapján választottam autót.
Csak néhány ízelítő a gusztustalan marketing politikáról a teljesség igénye nélkül (a térképpel való átverésen túl):
-Eladtak nekem olyan funkciót, ami akkor még nem is létezett, de a katalógusban büszkélkedtek vele. Ez az adaptív távolsági világítás. Legalább ötször rákérdeztem (mint minden másra) a megrendelés előtt a részletekre, mindig pozitív választ kaptam. Mikor az átvételt követően jeleztem, hogy nem találom, akkor a kereskedő az importőrhöz irányított, mivel a jutalék már a zsebében volt. Nem kívánt nagyon foglalkozni az üggyel. Az importőr az alvázszám alapján leellenőrizte, és telefonon visszaigazolta, hogy az autómba beépítésre került ez a funkció. Nem részletezem a többfordulós meccs részleteit, de a lényeg, hogy kértem, írják le ezt nekem hivatalosan. Rövid időn belül kaptam tőlük egy email-t, amiben felháborodásuknak adtak hangot, hogy miért keresem ezt a funkciót, mivel ezt még egy autóba sem építették be. Csak a következő modellévtől lesz elérhető. Arról egy szót sem írtak, hogy pár nappal azelőtt telefonon visszaigazolták az ellenkezőjét. A korrektség érdekében azt el kell ismernem, hogy az új modellévben ráfrissítették az autómra ezt a funkciót. Ez az egyetlen pozitív dolog ami történt velem.
- Az én navigációm még nem tartalmazta a magyar nyelvet. Erről az apró tényről a marketing anyag egy szó említést nem tett. Bevallom, hogy én tudtam róla, mivel rákérdeztem a kereskedőnél. Kénytelen volt bevallani, hogy magyar nyelv nélküli, de rögtön etetett, hogy nagy eséllyel hamarosan megjelenik a nyelv, és akkor díjmentesen ráfrissítik az autómra. Néhány hónapon belül meg is jelent, de közölték, hogy a frissítés nem megoldható. Nekem végülis ez nagy gondot nem okoz, mert az angollal elboldogulok. De az egyetlen nyelvet sem beszélő embereket azért jól átverték az információ elhallgatásával. Azt már megsem említeném, hogy a fejegység kezelési leírását sem fordították le magyarra. Akinek szüksége van rá, az találja ki magától, vagy tanuljon meg egy ismertebb nyelvet.
- A katalógusban külön fejezet foglalkozik a navigációval, melynek címe "TomTom navigációs rendszer". Gondolom ez mindenkinek azt jelenti, hogy TomTom van beépítve. De a KIA-nál nem így van. Mikor feszegettem a témát, akkor kioktattak, hogy ne emlegessem a TomTom nevet, mert a KIA a saját fejlesztésű rendszerét használja. Rákérdeztem, hogy akkor a katalógusban miért TomTom navigációs rendszerről beszélnek. A mai napig nem kaptam választ.
- Kezelési kézikönyv utolsó oldalainak egyikén található egy rövid tájékoztatás, hogy bármilyen probléma esetén legelőször a kereskedőhöz forduljunk. Ha nem tudnak segíteni, akkor az importőrt keressük meg. Ha ott sincs megoldás, akkor hívjuk fel a megadott telefonszámot Koreában. Kicsit csodálkoztam, hogy miért nem email cím van megadva, mert többszáz forintos percdíjjal hívható szám nem a legoptimálisabb megoldás. Kíváncsiságból felhívtam a számot, kerül, amibe kerül. A tárcsázást követően az automata közölte, hogy az adott számhoz előfizető nem tartozik. Ez azért jellemzi a KIA hozzáállását a vásárlóihoz. Ha vállalkozó szellemű vagy, nézd meg a te kézikönyvedet. Gondolom az is tartalmazza a telefonszámot. Kipróbálhatod.
Most aztán jól kiadtad magadból a felgyülemlett feszkót :-) de megértem, így nekem is csalódás egy kicsit. (de rátudom, hogy adták a silverhez sok más mellett, bár biztosan jobban esne ha használható is lenne)
Egyébként mit értesz "a KIA gusztustalan marketing politikájába." alatt?
Van más "turpisság" is amire oda kellene figyelnem mint új márkatárs?
Szerintem nem a térkép készítésének a csúszásával van a baj. Lásd előző hozzászólásomat, amiben részleteztem, hogy a KIA navigáció nem ismerte azt az autópályát, amit két évvel korábban az IGO térkép már jelzett. A kb. 4 évvel ezelőtt épült körforgalmak hiányát sem lehet a lassúsággal megmagyarázni. A térképeket a navigációt készítők profi cégektől vásárolják, akik nem engedhetik meg maguknak a hosszabb csúszásokat.
Biztos vagyok abban, hogy a KIA szánt szándékkal. nagyon régi térképeket vásárol, amit valószínűleg fillérekért megkap. Korábbi időkből még emlékszem, hogy az IGO frissítésénél meg volt adva a kiadás dátuma is (pl: 2016. április). A KIA térképeken én nem látok ilyen információt, kizárólag egy szám/betű sort, amiből még véletlenül sem lehet kitalálni a kiadás időpontját. Feltehetőleg ez szándékos, mivel kellemetlen lenne nekik egyértelműen deklarálni, hogy milyen őskövületet sóztak ránk ingyenes frissítés címén. Ez sajnos tökéletesen beleillik a KIA gusztustalan marketing politikájába.
Négy fokozatban állítható a fejtámla. De nem dőlésállításról van szó, hanem előbbre lehet állítani. Maga a két tartónyél ami az üléstámlába megy bele csak magasságállításra való. Előbbre állítani így lehet: beülsz, megfogod a fejtámla párnás részét a fejed mögött és finoman előre húzod. Kissé felfelé is fog mozdulni egyúttal. Alaphelyzet után van három fokozat, ha a negyedikbe teljesen előrehúzod, akkor visszaugrik alaphelyzetbe.
Mivel a szervizfüzetet még nem kaptam meg, mert azt később küldik (talán egy hét), ha bemegyek érte akkor kérek egy szoftver frissítést, hátha okosabb leszek(én is meg a navi is)
Srácok, esetleg tudnátok nekem is segíteni , kérdeztem már ezt , de nem volt válasz > az első ülés fejtámláinak szöge (előre-hátra billentés) nem állítható? Néztem a fejtámla alján a két fém tartólábnál ovális a kiképzés , de mégsem lehet dönteni , erőltetni meg nem akarom. A könyvében a 3-10 fejezetnél írja , hogy felszereltség függő , és 4 pozícióba állítható a kívánt szögben. Lehet , hogy az enyém Gold felszereltség ellenére sem állítható? köszönöm
Szia , most kimentem a garázsba megnéztem én is a "fejegység" rendszerinformációit , március végén vettem át a kocsit , és teljesen ugyanez az adatsor mint nálad, azzal az apró kivétellel , hogy a Firmware adatsor végén (W) helyett nálam (5) van. A térképről annyit , hogy itt nálunk is van olyan körforgalom , ráadásul kétszámjegyű főúton , ami kb 2 éve készen van és nincs rajta. Az olajcseréről annyit mondtak nekem , mikor átvettem , hogy 4-5 ezer km-nél menjek inkább , mint 2-3 ezernél (hiába mondtam , hogy én ezt a kisebb futásteljesítményt "hallottam". Most 2500 km van a kocsiban (1,6 CRDi a motor) én még várok vele.
Bocs, nem a felületes olvasás az oka, hanem adnak el kereskedések bennragadt autót is, ergo nem biztos, hogy ha új az autód, akkor 2018-as. :-)
A dízelnél 30000 km-es a periódus. Az éves futásteljesítményed pont megfelel az évenkénti olajcserének, de ha tudod, picit majd húzd előrébb a csere dátumát. Ajánlatos az olajat tél után cserélni, mert télen hidegebb időben kevesebb alkalma van az olajnak felmelegedni, több nedvességet tud felvenni a párásabb környezetből, a tökéletlenebb égés során keletkezett több savas közeg előbb megtalálja a gyenge pontokat a kopó alkatrészeken. De ezeken minek is ecsetelem egy gépésznek. :-)
1000-km-ig óvatosan, a 3000-es olajcseréig odafigyelve, utána már lehet jobban használni. Téged a turbós rész nem érint, de benzinesre is igaz ez a bejáratósdi mód, ha nem is annyira, hogy hidegen kisebb gázzal inkább elnyújtva gyorsítani. Ha meleg a vízhőfok, onnan még pár percet mindenképpen várj majd a terheléssel, hiszen az olaj még nem az. Hosszas autópályatempó után alapjáraton pár percig járatni, nem leállítani azonnal, szélsőséges helyzetben szelepgörbüléshez vezet! A turbós motor meg még egy plusz történet! :-)
A térképesdi valóban nagyon lassú téma a kia-nál. Az én autómban 2014-es térkép volt. Általánosságban lehet azt mondani, hogy az első csúszás a térkép készítőknél történik meg. Ugyanis egy bizonyos adatmennyiség beérkezése után módosítanak részeket az adott terület adatain. Ergo ha épül egy körforgalom, lehet a felmérés csak fél év múlva történik meg róla. Ezután pár hónap míg felviszik az adatbázisba. Szintén pár hónap, mire kiadnak a friss adatokkal egy új verziót. Az, hogy ez mikor jut el a leszerződött autógyárba, szintén idő. Rendszerbe állítja a gyár és kiküldi a kereskedésekbe, majd utána még a "gyüri cartárs" által említett dolog is, hogy évente csak egy frissítés érkezik a kereskedésbe és lehet éppen te a 11. hónapban voltál ott. A nagy malmok mindig lassabban őrölnek, de ha lendületbe jönnek.....! :-)))))
Sok balesetmentes kilométert az új szerzeményhez! Ha kérdés merül fel, csak bátran, amiben tudunk úgyis segítünk!
Köszi a hasznos tanácsokat, akkor maradok én is az "óvatos" bejáratásnál, és az éves vagy max 15e km-enkénti olajcserénél.(nálam 12-15 e km az éves futástelj.)
Én is gépész ember vagyok, ráadásul a "megbecsülős" fajtából, és minden képen hosszú távra tervezek az autóval :-)
A bejáratással és olajcserével kapcsolatos kérdéseidre megoszlanak a vélemények. Szerintem nem vesztesz semmit, ha az első 1000 km-t nem sportosan vezeted. Ki lehet bírni ezt a rövid időszakot. A kezelési utasításban olvastam, hogy ezt az első 1000 km-t ne állandó sebességgel tedd meg. Tehát ne csináld azt, hogy Hegyeshalomnál bekapcsolod a tempomatot, és Szegedig non-stop mész vele, majd vissza. Néha legyen benn egy kis város, főút lakott területekkel, stb.
A térképfrissítéssel kapcsolatban szeretnélek kiábrándítani. Kérdezz rá a szalonban, de szerintem ők az átadás előtt frissítették. Gondolom, azért kérdeztél rá a dologra, mert elavultnak találod a térképet. Sajnos igazad van. A KIA úgy reklámozza, hogy évente ingyenesen frissíti a térképet. Ez jogilag igaz is, csak arcátlanul azt "felejtik" el hozzátenni, hogy nem a legfrissebb térképet kapod meg minden évben, hanem egy őskövületet. Hogy milyen öreg térképet kapsz, azon lehet vitatkozni, de garantáltan nagyon régit. Szerintem az 5-6 éves térképedet egy 4-5 évesre frissítik. Ezt onnan látom, hogy a frissített térképem a 4-5 éve épült körforgalmakat még mindig kereszteződésnek mutatja. Sok ilyen van, tehát nem egy véletlenszerű hibáról van szó. Másik ilyen példa, hogy külföldön találkoztam olyan pályaszakaszokkal (tehát nem mellékút), ahol a KIA hetekkel azelőtt frissített navigációja azt mutatta, hogy a szántóföldön járok, holott két éve jártam ugyanazon a szakaszon, és az IGO már akkor tökéletesen mutatta az autópályát. A helyzetet tovább rontja, hogy a szervízek évente egy frissítést kapnak, és a következő 12 hónapban minden autóra az kerül. Tehát, ha a 12. hónapban viszed be az autódat, akkor olyan térképet kapsz, ami már 11 hónapja náluk rohad. Ezt a szervízben árulták el nekem. De valójában az a probléma, hogy már akkor is nagyon elavult volt, amikor ők megkapták.
Vannak konstrukciók, amiken szervizeléskor állítanak. Főnököm XC90-es Volvóján pár havonta elszállt a turbócső, oka lett a nyomásállításnak. :-)
Amúgy kínosan figyelnek arra, hogy ne legyen publikus, miért kell -ha kell- frissíteni. Most voltam 30000-en, nekem is feltettek egy újabb verziót, de konkrétan nem tudtam meg, milyen értékeket változtattak a motorvezérlésben.
Nekem most frissítettek, ennél amit te belinkeltél frissebb. A tiéd kb. 2017-es lehet. Következtetés, mert az enyém 2016-os autó és régebbi verzió volt eddig, most viszont újabb a tiedénél. Ezt a térképre mondom.
Nem derült ki számomra, benzines, vagy dízeles vagy? Az enyém dízel SW 2016-os.
Én bejáratás párti vagyok. Az olajat 3000 km előtt cseréltem. Azóta is 12-15000-ként cserélem. Gépészként én ezt tudom neked tanácsolni...ha hosszú távra tervezel a kocsival.:-)
Ha ez igaz is, akkor sem a turbót bütyköli...szoftveresen csinálják. Az enyém pl gyárilag szoftveresen van lejjebb véve. Ugyanaz a motor, turbó, stb, de csak 110 LE a teljesítmény és a max nyomatékot nem 3000-ig, csak 2500-ig engedi.
Megkérdeztem, hogy esetleg ha szépen kérem, feltolnák-e a normál 136LE-re és a nyomatékcsúcsot 3000-ig engedve, de mosolygós nem volt a válasz. Technikailag lehetséges, de egyrészt garanciavesztéssel járna, másrészt a gyári kütyü nem is engedné az én motorszámommal. :-)
Németországi KIA szervizes ismerősöm elárulta: a crdi-s motoroknál időszakos szervizeléskor mindig egy kicsit visszaveszik a turbó nyomását. A motor élettartam miatt. Ki mit tud erről?
Öt napja boldog tulajdonosa vagyok egy ceed sw-nek, 1.6-os, silver felszereltséggel.
Ez az első új autóm, még simogatom, ízlelgetem és szokjuk egymást.
A használat során bizonyára lesznek majd kérdéseim, a tapasztaltabbaktól pedig tanácsokat szeretnék majd kérni a felmerülő üzemeltetési kérdéseimre.
Legelsőként az autó bejáratásával kapcsolatban lenne kérdésem. Egyesek szerint ezeket az autókat már nem szükséges bejáratni, mások szerint azért még nem ildomos az első pár ezer kilóméteren a megszokott sportos stílusban vezetni, mert esetlegesen később következményi lehetnek.
Erről mi a véleményetek?
A másik kérdésem az lenne, hogy szerintetek szükséges e mondjuk 3000 kilométer után egy olajcserét csináltatni? Erről is nagyon megoszlanak a vélemények, akár kit kérdezek.
Az utolsó kérdésem pedig az lenne, hogy mi most a legfrissebb térképszoftver, ami a KIA-ra jelenleg elérhető? Nekem a mellékelt képen lévő adatok szerepelnek az információk között.
Ez nem is fog neked nullát mutatni soha...max ha nem indítod el tankolás után, de akkor sem nullát, hanem vízszintes vonalakat...átlagfogyasztásmérő...:-)
hi. ez a fogyasztasmero miert nem valtozik surun ? 2-3 percet kell ra varnom,h mast mutasson mint ami rajta van,es lejton lefele,sebessegbe sem mutat nullat 1 perc utan sem. ugy emlexek ujan rendesen mukodott,most meg nagyon raeros lett.
Szia, nekem 2011-es ceed-em van, ugyanezt csinálja, véletlenszerűnek tűnik. Most volt 7-eves szervizen, bevallom, ezt elfelejtettem megkérdezni. Mostantól mèg jobban odafigyelek, vajon mivel lehet összefüggésben.
amikor utoljára eladtam autót, akkor a téli felniket az autóval együtt adtam abból a megfontolásból hogy ahhoz tutira az autóhoz való, inkább emel az autó értékén mint hogy valahol valaki vakarja a fejét hogy akkor ez pontosan melyik tipusra is megy rá vagy nem megy rá a tpms az nekem új, de ha jól értem és az össze van tanítva az autóval akkor méginkább azt jelenti hogy az autóval kellene együtt adni
Köszi mindkettőtöknek, főleg neked, igyekszem résen lenni. Az, hogy mo.-n vásárolt, első tulaj az gondolom előny. A plusz télire szerelt acélfelniket TPMS-el külön érdemes eladni ugye? Mert a vételárban azt nem tudom realizálni.
a banki utalással az a gáz, hogy érteni kell hogy mi az a papír - vagy elektromos utalás esetén az elektromos felület - amit az utaló mutat ez laikusoknak nem megy azoknak tökmindegy hogy egy megtörtént terhelés vagy egy benyújtott befogadott átutalási megbízás van odaírva utóbbiról meg ugye tudnivaló hogy akkor lesz belőle pénz ha volt is a számlán valami de az csak később derül ki de normál embernél ez egy kockázat, nem érti ezért inkább mondanám azt hogy ragaszkodni kell a kp-hez és ha eccer lesz azonnali utalás akkor is majd lesz ebből visszaélés, egy (bankinak látszó) sms-t elég egyszerű hamisítani
Az "átírást azonnal" jó ötlet, de az okmányirodákban, kormányablakoknál sajnos zsúfoltság van az átírásos ügyintézéshez. Simán lehet, hogy egyszerűen nem oldható meg, mert nincs aznap időpont.
Vagy azért nem, mert este bonyolódik az üzlet.
Az adásvételi szerződésre rá kell írni a dátum mellé az óra - perc adatot is, ez ad védelmet.
Annyit hozzátennék, hogy a hasznaltauto.hu-nak van olyan szolgáltatása, hogy azonnal sms-t küld ha felkerült egy olyan autó ami érdekel. No erre jóóóó sok nepper fel van iratkozva, és azzal keresik a betevőjüket, hogy azonnal, értsd még el se navigáltál a honlapról már jön a telefon, és kb 20%-al kevesebbet beígérnek azonnal kp-ban. Neked nem kell tovább szívni a telefonokkal, ő nyert is egyből 20%-ot mert ugyanúgy felrakja annyiért amennyiért Te is, csak Te nem voltál türelmes. Viszont buktál 20%-ot.
Az átíratást is intézzétek el azon nyomban, különben ha hazatép az M3-on 240-nel akkor hozzád megy majd a csekk, és nehezen fogod lemosni magadról.
Utalásos fizetést (nem autó esetén) én úgy fogadtam el, vagy épp végeztem, hogy együtt bementünk a bankba, ott megtörtént az utalás, kézben a visszaigazolással együtt folytattuk az eljárást.
az üzlet lebonyolításáról meg hát, az készpénzben kell történjen ha céges vevő jön az majd szívja a fogát de majd megoldja mert ha annyira ragaszkodik az utaláshoz, és elutalja a vételárat előre, akkor neki lesz néhány xar órája vagy egy éjszakája mer nem tudja hogy másnap még megtalál-e téged, vagy a hajára kenheti a papírjait ha meg utólag utal akkor te fogsz leizzadni, amíg meg nem jön tényleg az a pénz ha megjön aztán ez ügyben várható a következő hónapokban változás, tervbe van véve magyarországon is az azonnali átutalás ha az működik egyszer, akkor a fentiek is újragondolhatóak lesznek...
az általános metódus, tetszőleges autó eladásához felcsapod a használtautó.hu-t, megkeresed a saját autódat, és megnézed hogy hogy néznek ki a piaci árak, abból az évjáratból futásteljesítményből felszereltségből tól-ig, ez egy sáv lesz a te esetedben ca. egymillás ártartomány na ekkor elmész autót mosni takarítani, csinálsz pár jó fotót a napfényben világos jólszituált háttérben stb. és az ártartomány legtetején ezekkel a fotókkal meghirdeted aztán vársz egy hetet, nem fog történni semmi ekkor leveszed a hirdetést és újra felteszed, de már egy százassal olcsóbban nem, nem a régit módosítod újat raksz fel mindig és így mész szépen lefele, egész addig amíg meg nem jönnek az első telefonos érdelődők nem hagyod lealkudni, mondod nekik hívjanak a jövő héten, ha addig nem viszik el akkor egy százassal olcsóbb lesz aztán ha megjelennek már a komoly - az autót meg is néző - érdeklődők, akkor onnan már csak ötvenesenként csökkentsd az árat mert hamarosan meg lesz a piaci ár, azon fogják elvinni
Eladóvá vált szeretett autóm, 2016 júliusban Pappas szalonban újonnan vásárolt, 63000km-t futott 1,6crdi,LX ecl. felszereltségű, természetesen garanciás, egy hónapja volt 60e szervizen Pappasnál.
Kérdezlek benneteket, mennyit lehet érte kérni és természetesen kapni? És hol/hogyan érdemes hirdetni, hogy ne a nepperek csapjanak le rá esetlegesen? Hogyan érdemes lebonyolítani az üzletet?
Most voltam a XVI. kerületi KIA Szabó (Vestar) szervizben 3. éves kötelezőn.
Gyorsan megcsinálták, 50 ezer volt. Mindent ők adtak.
Ide is bejelentettem - legyen róla munkalap - hogy leállításkor csattogó hangot ad. Ők meghallották. Az előző szerviz nem :-(. Azt mondták, a kuplunggal kapcsolatos, ismerik, szériajelenség, hogy 30 ezer körül elkezd csattogni. Valóban így volt. Tenni nem kell semmit, nem fog széthullani vagy rendellenesen működni. Mire ebből gond lenne, el fog kopni a kuplung és majd akkor lehet javítani, ha kell. No azért kell a munkalap, hogy ha mégis szétesne valami menet közben, legyen alapom a kártérítésre.
Jut eszembe, volt még egy hiba: Az egyik hátsó ülés csomagtér felőli szövetburkolata egy darabon a szélénél elengedett, kicsúszott. Elvileg megcsinálták.
Hátha esetleg valakit érdekelhet! Szerintem eléggé megéri! Javíttatsz valamit a kocsidon és közben néhány dolgot meg kell figyelni a szervízben, majd kifizetik a költségeket!
"Valami oknál fogva az automatikus felemelési funkció lekapcsolt..." Nálam is megoldódott, csak nem tudom mitől. Lehet úgy mint nálad, pár le-fel és rendben is. Engem érdekelne a miért kapcsolt le a funkció és miért csak a vező oldalon...
Valami oknál fogva az automatikus felemelési funkció lekapcsolt. Nálam ez úgy oldódótt meg, (ugyanilyen autó) hogy ablak teljes spektrumban leenged, majd teljes spektrumban fel.
Csak ötlet... Társmárkánál voltak ilyen fékberagadós dolgok. Volt egy széria hibás fékcső, amiknek a belső faláról levált egy réteg. Ez nem engedte visszafelé áramolni a fékfolyadékot rendesen a csőben, ergo nyomás alatt tartotta a fékdugattyúkat és fogtak a fékek, párszáz/ezer km alatt megette a fékbetéteket. Csőcserékkel megoldódott a dolog. Nem állítom, hogy nálad is ez van, látni kéne, de mivel testvármárka, lehet egy beszállítótól kapták.
Angliában vásároltam egy 2008-as 1,6-os benzines Kia Cee'det, azonban azt tapasztalom, hogy az első fékek befognak. A szerelő kitisztította a "féknyergeket", jobb is lett az első kisebb (2-3km) útig, de utána újra elkezdett befogni(tünetek: ha megállok pl. a piros lámpánál, minimális lejtőnél sem gurul az autó - természetesen nem azért mert éppen nyomom a féket ;-) - és nagyon forrók lesznek a féktárcsák). Volt valakinek hasonló problémája? Ja és jelenleg az első két féktárcsa közül a jobb oldali az ami mindig tűz forró lesz, a bal oldali váltakozik, néha igen, néha nem annyira.
Megköszönném, ha valaki le tudná írni a tapasztalatát, aki találkozott ilyennel.
Sziasztok! Most vettem egy 2007-es Kia Cee'd-et ex limited felszereltséggel. Elméletileg van benne kihangosító. Találtam egy microfont is, és a telefonom is látja. Hogyan tovább? Nem találom sem a kezelő gombjait, se semmit. Ha párosítani akarom kódot kér.
Kb. 3 éve vettem egy 2008-as , 1.4 benzines SW Ceed-et. Most 160.000 km van benne.
Annak idején azért esett a választás erre a modellre, mert jött a harmadik gyerek és ez volt az egyetlen (nem egyterű, megfizethető) kocsi, amiben elfér hátul a három gyerekülés egymás mellett rendesen. Meg vagyok elégedve vele teljes mértékben, eddig nem nagyon volt baja. Száguldozni, gyorsulgatni nem szeret, de én amúgy is öregesen vezetek, főleg , ha a gyerekek is benne ülnek. :)
A minap viszont észrevettem egy furcsa dolgot: mintha a pillanatnyi fogyasztás jelző nem jól működne amikor motorfékezek. Mondjuk 60-al, 4-es fokozatban érkezek egy nagyobb jeltőhöz, visszateszem 3-asba és a pillanatnyi mérő nem csökken egyből nullára, hanem csak fokozatosan. kb 1-2 másodpercenként csökken valamennyit, 4.4 - 4.1 - 3.5 - 2.6- 1.2 - 0.8- 0.3 - 0.1 - 0.0 Amire leérek a domb aljára, akkor mutat nullát. Gyorsulásnál viszont szinte azonnal reagál.
Találkozott már valaki ezzel a helyzettel? Olyan mintha valami miatt motorfékezés közben is fogyasztana.
még korábban az ebay-ról vettem egy ELM327 mini-t, a Torque-val próbálkoztam a KiaAdv plugin-nal, mást nem próbáltam ki, én az akku töltöttségi adatokat szerettem volna kinyerni (a start-stop rendszer miatt), de erre konkrétan nem alkalmas
Sziasztok, ha valaki esetleg még nem tudna róla akkor jól jöhet neki az infó mely szerint a gyári navigációval szerelt Kia és Hyundai autókhoz elérhető már a 2018-as szoftver és térkép frissítés, valamint a magyar nyel és magyar hang. Bővebb információ: magyarnavigacio.hu
persze, elvileg bármely BT-s vagy WiFi-s OBD2 adapter jó, a torque jó program, van hozzá külön Kia Adv plugin, még több adat kinyerhető, korábban én is szórakoztam vele (persze az összes adat csak gyári műszerrel nyerhető ki)
arra vigyázz hogy olvastam van valami talán hamis? adapter, ami hazavágja a rendszert, vagy max. nem működik, az ELM327 valamelyik verziója, olvass utána...
Száradna le a keze az ilyennek! A szándékos és a véletlen között elég nagy a különbség,z inkább szándékosnak tűnik.
Az én 2 évesemen is vannak karistok, hisz városi autó ehhez már hozzászoktam, legtöbb csak akkor jön elő mikor lemosom. Így inkább nem mosom le, annyiszor. Nekem a bal első sárvédőn van az ívben elhelyezve egy kulturált nagy horpadás, valami fakezű nekiverte az ajtaját. Illetve két méretes karcolás a motorháztető előtt a műanyagon, szerencsére a krómozott csíkot nem érintette, és az emblémát sem. A szar az egészben az, hogy vigyázol a cuccodra, ápolod, "simogatod" és jön egy ilyen állat aki nem törődik semmivel és hazavágja.
Köszönöm a választ nagy segítség volt. A kocsi amúgy nagyon jó full szervizzel hoztamki a ketskedésből. Jó olajat akták bele és jó tanácsokkal is ellátták. De ha valaki tud valami plusz jótanácsot adni az autóval kapcsolatban szívesen elfogadom. Még egyszer köszi. Ja,és imádom a gépet pedig kicsit tartottam a dizeltől. De mivel hosszú utakon használom nem városba nagyon jó.
Sziasztok! Kéthetente vettem egy kia 1.6 SW dziel Dániábol behozott autó. Egy kérdésem lenne: Ha rá adom a gyujtást a világitàs kapcsoló off àlásban is bekapcsol az első hátsó világítás? A kresekekedőt megkérdezte hogy ez így jó azt mondta így működik gyárilag. Ez igaz? Nekem vannak kétségeim. Aki tud valamit legyen szíves legyen szíves írjon egy választ ide. Előre is köszi.
Lenne rá egy ötösöm, hogy a kartergáz-visszavezető cső dugult el (szerencsés esetben esetleg csak a szűrője), és a túlnyomás küldi az olajat mindenfelé, amerre csak menni tud.
Nyilván szerelőhöz kell vinni, persze. Az állatorvoshoz hiába viszed :)
Sziasztok. Köszönöm a válaszokat. Állatnyomok szerencsére nincsenek de tartok attól hogy a szelepszár szimmering probléma lehet ami kicsit neccesebb kategória. Az olajbeöntő sapka nem tűnik nyúzottnak ,így mindenképp muszáj lesz a szervízbe vinni. :(
Kedves Kia tulajok :) Az alábbi probléma kapcsán fordulok Hozzátok. Gépjárművem motorjánál(Kia Ceed 2010 ,1.4benzin) az olajbeöntő sapka mellett olajfoltok jelentek meg.A kocsi olajfogyasztása is megnőtt. Eléggé kritikus szintre. Olajfoltok az autó alatt nem találhatóak és a hűtővíz sem olajos.Hengerfejes problémára utaló nyomokat szerencsére nem tapasztaltam ,de a motor pár ezer kilométer alatt megeszik 4litert. Ti tapasztaltatok hasonló problémát a kocsitoknál?
volt már ilyen többször is aztán idővel mindig elmúlott legutóbb tavaly ősszel volt ilyen, akkor az akksi csere után szűnt meg a jelenség a többi esetre nem emléxem már, mitől szűnt meg
Járt már valaki úgy, hogy a vezetőoldali ablak pöccre nem ment fel, hanem folyamatosan tartani kellett a kapcsolót(2016 júliusi az autó)? Pár napja nálam előfordult 2-3x, de azóta sem(hála az égnek). Mi lehetett az oka?
Sziasztok! Nem rég vásároltam egy Cee'd-et és már tudom, hogy nagyon jó döntés volt. Mivel autómodelleket gyűjtök, utána kezdtem érdeklődni, van-e ilyen kicsiben is, első körben az ebay-en találtam, nem olcsó áron nagyon messziről. Aztán egy komolyabb körbekérdezés után sikerült itthon is fellelnem a modellt, többet kértem, mert vot még, aki szeretett volna ilyet magának.
Elszámoltam, mert közben máshonnan is lett, így egy darab eladóvá vált. Méretarány 1:38, az ár 7000Ft.
Ha érdekel, írj a harmincas kukac citromailponthu email címre.
Mivel egy darab van, így csak az első komoly jelentkezőnek tudom az autót átadni.
Van bármi esély arra, hogy az ablakok körüli -külső- krómszegélyt utólag megvásároljam az autóra? Nem a gagyi, kínai öntapadós krómszalagra gondolok, hanem rendes, gyári, igényes megoldásra...
Én is alufelnit szeretnék a 2014-es Ceed-emre. Tervben volt már 17"-18"-as garnitúra is, de mivel az autó a gyári 195/65R15-ös kerekekkel extrém zaj, zörgés és koppanásmentes, így nagyon nem szeretném a menetkomfortot egy peremes gumival szerelt, nagyméretű felnivel tönkretenni. Az 1.4-es benzines menetteljesítményeinek és fogyasztásának romlásáról nem is beszélve.
Kívülről viszont feltételezem, hogy nem kicsit butít az autó összképén a mai átlagtól jóval elmaradó 15"-ös gyári acélfelni, még, ha egyébként önmagukban véve egészen szép dísztárcsákkal is van szerelve.
(bár lassan tizedik éve kivétel nélkül minden autómon 17"-18" felnik voltak és annyira azért nem verte szét egyik kerék sem sem az autót, sem a menetkomfortot, valahogy a Kiát már nagyon féltem mégis ilyen szempontból, így azt hiszem, a külső megjelenést ezúttal félre fogom tenni és megelégszem egy- akár gyári- 16"-os felniszettel).
Ha esetleg valakinek lenne bármilyen gyári Ceed 16" felniszett akár gumival, akár anélkül, úgy kérem, jelentkezzen itt!
Köszi a figyelmeztetést , de azt hiszem én írtam rosszul , a kisebb ET szám miatt inkább kifelé bővül , ezáltal lesz szélesebb a nyomtáv. Egyébként nekem is feltűnt , hogy most a gyári 16-os alufelni kb. 3mm-rel kerüli el a féknyerget , ez azt hiszem ET50-es felni. Az autó 2018-as Ceed , itt van>
Nem tudom pontosan milyen autóra szeretnéd és nem is akarok beleszólni a nagyok dolgába, de azért vétel előtt próbáljátok fel mert pl nekem a gyári 16"os kerék majdhogy beleér a fékbe.
2016 UEFA-n kicsit nagyobbak az első fékek mint a "sima" ceeden. Ha 8mm el beljebb lesz nehogy gond legyen. Azt is tudom és értem, hogy 7J széles a felni 17"-ban..
Köszönöm , hogy utána néztél. A kinézett felni ET45 -ös , ha jól gondolom , akkor az ideálishoz , vagyis a Te gyári felnid 53-as ET -jéhez képest 8 mm-el közelebb lesz az autó középvonalához a tárcsa belső pereme. Valahol azt írták , hogy ET34-ET53 mm között szerelhető rá.
Nem biztos , hogy a felnin kell megnézni , azért le ne vedd , de elvileg az a 100 %. Viszont van egy KIA Motors EEC Certificate lap , az autóhoz adták , amikor átvetted (legalábbis én kaptam). Mindenféle adatok , méretek vannak rajta , még az alvázszám is , ezen a lapon a 35. pontban van feltüntetve a gumiméret , felniméret , ET szám is. Ha megtudsz valamit privátban is írhatod , publikus az e-mailom. Köszönöm a segítséged!
Bocsi, ritkán járok errefelé. Igen 225/45-ös gumi van rajta. Nekem úgy tűnik, hogy nem ráz jobban mint a 205/55-ös téli bár az 16-os. Az ET számot per pillanat nem tudom, de megpróbálom megnézni, nem lesz könnyű mert már fenn vannak a kocsin.
Szép ez a 17-es felni , milyenek a tapasztalatok az utazókényelmét tekintve? Nem ráz a gumi a kevésbé ballonossága miatt ? Gondolom 225/45 gumi van rajta? Én is szeretném egy ilyenre lecserélni a felnimet , tudom nálad ez a GT-Line gyári felszereltsége volt. Nem tudod esetleg a felni ET számát megnézni? Köszönöm
Végül visszavittem az autót a kereskedésbe , a beállításokat elég jól megcsinálták , a motorház és homlokfal találkozásának résezése még mindig nem tetszik.
"Megállunk és annyi időt dekkolunk a feltöltésre várva"
Ezt valakik végigcsinálták. Totalcar-osok, asszem.
Mentek ki valahova németbe, valamilyen kiállításra, és elektronyos golffal mentek.
Az egy dolog, hogy a töltőhálózat olyan ritka, hogy 1-1 töltőtől alig érsz el a másikig, de mit csinálsz, ha arra a néhány szabad töltőre nemhogy rá van dugva egy autó, de még várnak is rá? Ott töltöd az egész hétvégét, vagy mész tovább, és lemerülsz 50km múlva???
u.i.: Bocs, nem a totalcar volt, hanem a prohardver.
"Ma, azaz szombat reggel indultunk el Budapestről, majdnem három napot szántunk az útra..."
No comment.
Szerény véleményem szerint ez a villanyautózás most ott tart, mint ahol bő 100 éve a benzines autók. Csak a legtehetősebbek engedhetik meg maguknak ezt a játékszert. Igen, játékszer, mert a marketingduma szerinti használhatósága nem kimutatható. Ugyanúgy nincs hozzá normális infrastruktúra, mint 100 éve, amikor még nem létezett a mai benzinkút hálózat, ugyanúgy rácsodálkozik mindenki, ennek sem lehet még tudni, mi lesz a szervizelésével, mert hát leginkább egy programozó és egy mosógépszerelő közös gyermeke ért hozzá legjobban, egy autóipari szakmunkás semmiképp :)
Talán városban, rövidtávokon jó lenne, a benzines autó be sem melegszik, mire 1-2, max 3 km távokat megteszel reggel, este, esetleg napközben a városban. Közben pedig töltődhet otthon, vagy az irodaház parkolójában.
Szervízköltség nincs az igaz. De ez megint egy kis huncutság! Az autót megveszed, de az akksit csak bérled bizonyos havi összegért. Itt legalábbis így van. Ergo ott a szervízköltség.:-)
Manapság egyre többet feszegetik, hogy a töltőhasználat pénzbe fog kerülni. El is tudom képzelni, hiszen ha elterjed, rengeteg energia kell a sok töltőnek. Pl. otthon ha tölteni akarok autót, ad nekem ingyen, uram bocsá' jutányos áron áramot az E-on ilyen célra?
Másik ok, amiért én is szkeptikus vagyok:elképzeltem, hogy nem a kiával utazok haza (amivel bőven megfordulok egy tank gázolajjal, még marad is, hiszen csak 400-km-re vagyunk), hanem egy elektronyossal. Majd Bécsnél jelez, hogy keressek egy töltőt! :-) Megállunk és annyi időt dekkolunk a feltöltésre várva (ha van rögtön szabad töltő persze), mint az egész hazaút önmagában. ....és hurrá, már mehetünk is tovább! :-) Milyen fantasztikus lenne egy szűk otthoni hétvégéből nyolc órát dekkolni félúton. Na kösz nem...nekem éppen elég a telefont naponta töltögetni! :-)
Apropó villanyautó...a minap vezettem egyet, egy e-golf-ot. Gyerekkorom dodzsem élménye jött vissza, nagy volt a kisértés, hogy lökdössem a mellettem haladókat :) A gyorsulása nagyon ott van, de az a 250km hatótáv nagyon karcsú. Amíg >800km nem lesz a hatótáv egy elfogadható árú villanyautónak, addig úri huncutságnak tartom. Persze a városban pazar. Nem beszélve a "tankolásról", ami egy közösségi elfoglaltság lesz, be kell ütemezni a 2-3-4 órás megállókat 800km-enként. Viszont mellettük szól, hogy egyszerűek mint a faék, nem romlik el a váltó, szerviz igény nulla, nem kell olaj max a fékeknek, stb. Na majd meglátjuk...
Másrészt nem vagyok meggyőzve, hogy valóban jelentős megtakarítás érhető el vele. Megint kitaláltak valamit, amit el lehetett adni. Mint EGR szelep és társai....:-) Azt nem vitatom, hogy az adott területen megtakarítást értek el vele. De én szeretem komplex nézni a dolgokat.
Nekem pl. egy autó költsége nem merül ki a vételárban és a tankolásban, mert sok egyéb is van mellette és én így együtt szeretem számolni, mennyibe is van az autó. Ilyen ez a start-stop rendszer esetében is.
Egy motor indításnál effektív nagyobb fogyasztást produkál, üzemmeleg motornál is. Pl. fordul párat a főtengely, mire a jeladók engednek indítást. (Nem véletlenül lehet pl. tönkretenni a katalizátort sok indítózással ha valamiért nem indul az autó.) Nagyobb akkumulátor kell, annak nagyobb az előállítási költsége, az alatta értendő nagyobb környezetterheléssel megspékelve. Indítómotor...szintén nem olcsó akárcsak egy forgórész vagy szénkefe-csere. Aztán amiket a cikk is taglal...olajkenés az első pár tengelyfordulatnál...még akkor sem ugyanaz a kenés, ha az olajszűrő szelepes és nem engedi rögtön lefolyni a rendszerből az olajat. A mai olajok, főleg a turbós motoroknál már nagyon vékonyak, hamar lefolynak. Márpedig a turbo tengelye is olajcsapágyas. stb, stb.
Szóval én szívesen összeszámolgatnám az összes alkatrész gyártási, javítási, egyéb költségét, beleraknám a mérleg egyik nyelvébe, a másikba kerüljön az üzemanyag megtakarítás.
Ez nekem kicsit olyan, mint a manapság divatos balhégenerálás, pl ez a dízelbotrány. Egy konténerszállító hajó Európa-Észak-Amerika úton annyi nehézolajat zabál és ereget a légkörbe, mint egész Európa összes autója egy év alatt pöfög ki. Ha már tenger...gyűjtjük a szemetet szelektíven, még a tejfölözdoboz tetejét is másik kukába tesszük, mint a tégely, tőlünk keletre meg az így szépen szelektált és összegyűjtött szemetet meg egy hajóskapitány jópár ezresért (dollárban) lepakolja a Csendes-Óceán fenekére.
S nem mellesleg az új divat az elektromos autók....majd akkor hiszem el, hogy k....ott nagy környezetvédelem, ha akksik gyártását környezetbarátabbra finomítják, a töltéshez szükséges energiát meg nem szénerőművekben állítják elő, hanem teljesen megújuló energiaforrások (szél, víz, nap) biztosítják!
Persze fejlődni kell, kísérletezés nélkül nincs eredmény, de ne akarják úgy eladni a dolgot, hogy most aztán tuti de frankó minden!
Nem sokat lenne egyébként sem használva nálam ez a rendszer, mert nem sokat járok vele városban, akkor is általában a lámpákhoz motorfékkel érkezem, nem veszem ki üresbe, és ki van nyomva a kuplung. Tudom, hogy nem a legjobb módszer, de anno az mhsz- nél így verték a fejünkbe, és ez már így is marad. Néha ki szoktam tenni üresbe, hogy kipróbáljam, de 95%- ban nem szokott működni. Kiírja, hogy nincs meg minden feltétel. Annyiból izgat csak a dolog, hogy ez a fícsör is ki lett fizetve.
Egyik oka volt, hogy ezt a felszereltséget választottam, amiben még nincs start-stop...nekem ne állítgassa 88-szor le ha fél órát gurulgatok a dugóban!
Amúgy én azt hittem, erre külön akksi van bennük...régebben ezt hallottam....
Azt gondolná az ember, hogy a Start-Stoppos autókat olyan akksival szerelik amik bírják ezt a kiképzést. Az ecodynamic felszereltséghez tudtommal spéci akksit adnak, AGM technológiával.
A start-stop nekem sem megy, pontosabban dolgozik, ha úgy van kedve. Nem tudom, hogy miért, de ha megyek 200 km- t akkor sem állítja le. Van hogy csak 5- öt megyek és leállítja. Teljesen véletlenszerűen. Nekem gyanús az akksi. Azt nem figyeli esetleg? Mert volt, hogy feltettem töltőre egész estére és másnap már 4 km után is leállította. Használok ilyen feszültség, és amper kijelzésű usb töltőt. Az a gyanús, hogy álló motornál, ha csak a rádió megy kb fél óra múlva már csak 12.3- 12.1 volt- ot mutat, ami szerintem nagyon karcsú egy 70 Ah- s akksitól. Indítással nincs gond. Az autó 2016- os sw, de 2017 10. havi forgalomba helyezésű, tehát kb 1évet állt a szalonban.
Az oké ,hogy látom mikor van bekapcsolva a klíma de nem fúja a hideget :-( :-( . A Start/stop se megy nem is akarom de a kapcsoló bármelyik állásban sem áll le . Csak ki szerettem volna próbálni .
Nekem is van a Vitarában, engem is idegesít, de ha kikapcsolom akkor meg a narancssárga műszerfali led idegesít.. Volt aki már leragasztotta a ledet fekete szigszalaggal :D
Lehet hülyeség amit mondok, bár az enyémben nincs start/stop de a céges autóban van (ugyan az Skoda) de ott alap esetben működik és kikapcsolni lehet csak. Hideg motornál nem megy, ha meleg és megállok leállít, kuplungot kinyomva újra indít. Engem speciel zavar általában kikapcsolom.
Sziasztok ! Új tulajként és télen vásárolt Kián még idáig nem használtam a klímát. Ma viszont szerettem volna kapcsolni mivel vittem az egész családot és két kutyát. Hát nem nagyon volt tikkasztó,szikrázó nap de fülledt meleg , az igen. Valahogy a kinti 21 fokhoz képes nem éreztem ,hogy hú de hideget fújna bő 25 km elteltével sem. Ezt garanciában csinálják ??.
Másik . A kocsiban van Start/Stop rendszer . Én ezt nem is akarom használni de gondoltam ki próbálom ,hát csak akartam . Hiába van a gomb ahol ezt bekapcsolom ,írja is a kijelzőn,hogy aktív . Megállok a lámpánál nyomom a féket is de semmi . Ez normális ?? Amúgy a kocsi 2015 .01. 1.6 GDI Köszönöm .
Nem csak hogy 21/5W-os érthetetlenül mert csak két vezeték megy a csatijára,de még fordítva is van bekötve. Így aztán még led izzót se lehet tenni bele egy kis opticai tunning gyanánt.
Előző off autómat az első hat évben helyben, helyközi közlekedésben használtam és nagyon bosszantott, hogy nem tudja az ablakfelhúzást. Aztán úgy hozta az élet, hogy az autó életének második felében távolságokra utaztam vele, szinte mindig autópálya üzemben. Így van most a ceed-del is, javarészt pályázok, ergo a menetzaj miatt sem engedem le az ablakot. Még városban sem sokszor, a zaj, por, szagok miatt. Inkább hallgatom a turbo halk fütyülését.
Ha jól emlékszem, az astra-g volt az első CAN-buszos opel és alapváltozatban nem volt ablakfelhúzás. De sokmindent bele lehetett tenni/bele kérni rendelésnél utólag. pl. az abakfelhúzó modul, tempomat, fedcomp, stb
2 éve van 1.4 benzines ceed-em. 12 éves Astra G volt előtte. Ha kulccsal zártam be a kocsit (kívülről) és ha még 2 másodpercig tartottam a bezárási pozícióban a kulcsot, felhúzott minden ablakot! Ugyan minek zárnám be az autót nyitott (bármennyire is) ablakokkal! Nem figyelmeztet! De üdvözlő fény van benne - nappal cseszhetem! Két sort kellett volna még írni a flash-be, hogy mit ellenőrizzen és állítsa alapra! Pl. leállított kocsi - kézifék kontroll. Amúgy pl. 3 márkaszervizben sem tudták (Kárpát, Lurdi, Opel Duna) megmondani, hogy miért van 5/21 W-os izzó a menetfény lámpatestben! Ezek után észre sem vennék, hogy én valamival kiegészítettem az eredeti gondolatmenetüket!
Sziasztok! Egy olyan problémám lenne hogy a lssan 8 éves Ceed slusszkulcsa eltörött. Vettem új tokot és kicseréltem de észrevettem hogy a szerelés közben elhagytam két alkatrészt R8 ellenállást és C9 kondit (sajnos nem tudom hogy történt lehet hogy a feszítésnél kipattantak) Összetettem a a kulcsot próbáltam tesztelni de sajnos csak pirosan villogot. Esetleg tudok kapcsolási rajzokat mutatni ? (Kerestem de nem igen találtam)
Bocs, hogy beleszólok, de nem riasztó kell, hanem egy ilyen 2000 ft- os kütyü.
Valamint gyújtástól független állandó pozitív a bal első ajtóban. A központi zárat figyeli, és zárás után sorban elkezdi felhúzni az ablakokat. 2x megy körbe, akár le van engedve az ablak, akár sem. Áramkorlátra áll meg, ugyanúgy mint a gyári automata felhúzó. Nekem megmaradt a suzukimból egy ilyen, de a kiám még csak fél éves, úgyhogy nem akarom még most furkálni a 12 volt + miatt. Pedig nagyon hiányzik, hogy becsukja az ablakokat. Sorozatosan nyitva hagyom résnyire. Mire észreveszem, már kinyitottam az ajtót, és nem engedi felhúzni.
Nincs lehetőség kulcsról felhúzni. Külön relével vagy riasztónak a vezérlőjével lehet megoldani....sajnos. Egy dolgot tud, amit némelyik másik autó nem. Motorleállítás után amíg ki nem nyitja az ember az ajtót, fel lehet húzni az ablakot.
Így van nekem sem tűnt fel elsőre. De miután az ember észreveszi és pláne, hogy lát több hibátlan ugyan ilyen autót ezen a téren onnantól fogva gurul a gyógyszer. Marad az emberben egy tüske ami végül oda vezet, hogy elveszti az ember a bizalmát a márkában. Ne beszéljünk arról aztán ha további hibák is vannak. Ilyenkor aztán már tényleg nem lehet beszélgetni kukacoskodásról. Meg amúgy sem mert ezek a hibák bosszantóak végül is 5-6 millás autókról beszélünk.
Teljesen igazad van egyébként. Az ablakok felhúzása > mintha valahol azt olvastam ,hogy csak külön riasztóval , amelyik tudja ezt a funkciót. De ha megtudsz majd valamit tedd közzé , mert biztos többeket érdekelhet (engem is).
Megnéztem a csomagteret belülről , de nem látszik ott semmi szellőzőnyílás (5 ajtósról beszélünk) , csak hallatszik a hang ahogy mondtad kb. a műanyag lökhárító takarásában. Ha nyitva a csomagtérajtó akkor gyönyörűen , már-már prémiumérzettel csukódnak az oldalajtók , nincs útjában semmi a levegőkiáramlásnak.
igen,elhiszem,csak en mentalitasombol kifolyolag jol osszebasztam volna veluk,otthagytam volna a szalonba,majd 1-2 nap utan miutan megnyugodtam volna visszamentem volna erte :)es ugy vagyok ilyen dologgal,h azert vesz uj kocsit az ember,h minden klappoljon rajta. En ennek orulok h engem ez elkerult,nekem nincs ra panaszom ,minden ajtom jol csukodik,es minden szepen sikba van. Aprocska hibak ezek,de azert valljuk be eleg bosszantoak.elhiszem h nem 20-30 ezer euros kocsirol van szo,de mar ne az hatarozza meg a minimalis minoseget 2018 ban ! szerintem ennek nagyon,nagyon minimalis kovetelmenynek kellene lennie,hogy minden szepen bevan allitva rajta,es minden ajto szepen sikba van...
ja, valahogy fellehet huzatni az elso ajto uvegeket a kulccsal,ha levan zarva a kocsi ?
Ez a hivatkozott Sportage-sztori nem semmi kanosszajárás >" 3x próbálták beállítani sikertelenül, nem javítható, mert az ajtók íve eltér a karosszéria ívétől" Milyen présgépet használnak ezek? Egyébként úgy néztem, hogy nálam az ívek megegyeznek , az első ajtó alját kijjebb kell állítani. Ha nem tudják beállítani elviszem egy profi szakihoz. Sőt , lehet ott kellene kezdenem mi a véleménye.
Nem tűnt fel a szalonban , pedig körbe lett nézve , örültem , hogy arra tudtam figyelni , mi hogyan működik. Ha ott észreveszem , akkor mi van , hagyjam ott ? Ki van fizetve minden, menne az időhúzás , vagy beállítják jól vagy nem , a rendeltetésszerű használatot és a közlekedésbiztonságot nem befolyásolja hivatalos verzió szerint. Régi kocsim meg szinte el volt már adva , várta az új tulaj. Ezt az ajtó eltérést is csak azért vettem észre , mert hazafelé egy enyhe eső elkapott , és egy kis felcsapódó sárlé "ráült" erre a kiálló lemezélre.
Olvastam erről jogi esetet, átadás előtti kár gyári technológiájú javítása nem ad alapot átvétel megtagadására, árcsökkentésre.
Attól tartok, néhány milliméteres illesztési hézag eltérés sem.
Mint ahogy azzal is kanosszát járt egy ürge, akinek az autója majd dupláját fogyasztotta a gyári értéknek - még ha a szerviz vezette, akkor is - de nem emlékszem, hogy visszacserélték volna az autóját.
És mit tud csinálni? Onnantól kezdve, hogy aláírta a megrendelőt a kereskedésben, kifizette az előleget, a nevéhez csatolják az autó berendelési számát, onnantól kezdve az az övé. Sokminden történhet egy autóval amíg eljut hozzá a gyártás, szállítás, elsőműszaki, stb során. Rendkívüli esetekben lehet kocsicserét kérni, egyéni elbírálás kell hozzá. A szerződésben le van írva pontosan, milyen elbírálás alá esik pl egy szállítaási sérülés, stb. Minden országban, így nálunk is (pl. Majosháza) van egy központi szervíz, ahol sok különböző márkát gyári technológiával javítanak, lakatolnak, fényeznek, hogy ne kelljen visszaszállítani a gyártóhoz. Ez sajnos így megy. Prémiummárkáknál van csak esély tökéletes autót, vagy sérülés esetén másik autót kapni, de a mienk nem az az árkategória.:-)
Mint írtam nekem is hasonló gondjaim voltak. Sok mindent ezzel nem lehet csinálni. Állítgatják, állogatják gariban de sokra nem megy vele senki. Ez szerintem az életben nem lesz olyan amilyennek lennie kellene. Az enyém sem olyan. Vagy nem értenek hozzá a márkaszervizben, hogy hogyan kell beállítani. Az az érdekes, hogy némely Ceed ilyen hibákkal hagyja el a gyárat. Ez több mint felháborító. Tudjuk, hogy nem 10 millás autó de azért van sok hibátlan darab. Akkor miért vannak hibásak?
en igy at sem vettem volna a kocsit !!! ha megvan karcolva a,vegig van horpadva,akkoris hazaviszed ? En a szlonban jol atneztem mielott kihoztam. Ha ilyen hibak lettek volna rajta, mindenki engem hallgatott volna,es a kocsi onnan ki nemjon ! Rendesen latni ,h az elso ajtoddal valami gebasz van, a kuszob kilatszik. valami nincs jol beallitva..
Az új Suzuki Vitarában spec nincs :D Sosem csukódik elsőre a csomagtartó ha minden ablak fel van húzva, vittük is vissza a szervízbe garanciális javításra, de azt mondták ez suzuki sajátosság, húzzuk le az ablakot kicsit aztán menni fog :D
Köszi a fotókat , szerencsés vagy az autóddal (vagy én peches). Nem is a pattanás zavar , hanem hogy lassan ereszti át a levegőt a szellőző és ezáltal érzetre az ajtók becsukása sem zökkenőmentes , hanem "erős" légellenállásba ütközik , mintha az a csappantyú először beragadna , aztán a megnövő légnyomás kipattintja , de a hirtelen megnövekedett légmennyiséget így már nem tudja átbocsájtani.
Sziasztok Kedves Kiasok! Van egy 2016 os Kia cee'd sw( 1.6 dizel 100kw os JD) autom! Hatso ablaktorlo karra lenne szuksegem. A markaszervizben 15ezer forintert adjak... Ebay-rol tudnek rendelni kb 3000ft ert de az a 2012ig gyartott cee'd hez valo. Tudjatok esetleg, hogy kompatibilis e? Vagy marad a gyari 15ezer forintert? Koszonom a segitseget
Szinte minden autóban van légnyomáskiegyenlítésre, szellőzésre egy-kettő ilyen. Akkor látszik igazán, amikor a hátsó lökhárító nincs fent. Csomagtér alján két oldalt, téglalap alakú, fekete, reluxa-szerű lamellás betétes szellőzőnyílás. Az utastérbe az első szellőzőkön érkező levegő is erre jut ki.
A valtora sem tudok mondani panaszt , talan nagyon sok tolatasbol egyszer ha nemtudom egyre betenni a R - t. ujra kuplungolok,majd egyre beugrik. A hatra menetnel nincs szinkron en ugy tudom,azt nem mindig olyan konnyu berakni,eleg ha a fogak egy kicsit mashogy vannak... En egy 20 eves feliciabol ultem att,ott meg az egyes is 20 bol 18 X nemment be :)
hello. kuldok par fotot az en kocsim hezegjairol. Nalam a szelzaj sem jon elo,csendes minden korulmenyek kozt.A levego csappantyut ,most probaltam,es tenyleg a hatso ajto bacsapasakor valami hatul pattanik. eddig eszre sem vettem :)
Még néhány dolog eszembe jutott > A vezetőoldali ajtónál az ablak és a tető találkozása felől markánsan fütyül a szélzaj.
Az ajtók csukódása sem az igazi , elég jól be kell csapni őket. Itt van egy érdekes jelenség> Az új 5 ajtós tulajoktól jól jönne egy visszacsatolás erre: ha becsapom valamelyik hátsó ajtót (lehet az első is , de a hátsónál jobban hallatszik , mert közelebb van a zaj) akkor a csomagtér felől tompa pattanó hang hallatszik , mintha a levegő távozásának valami csappantyú útjában lenne , és egyszer csak enged és kinyit a szellőző zaj kíséretében. Ha a csomagtér ajtó nyitva van ez a hang nincs , a levegő akadálytalanul tud távozni. Aztán még a hátramenetet is nehézkesen veszi be a váltó. Hasonló tapasztalat valakinél esetleg? Köszi
Sziasztok.Keresek egy 2011 1.4 benzines CEED-hez szívócsövet ami a levegőszürőt köti össze a fojtószeleppel,ha valakinek van tippje azt előre is köszönöm.
Igen...motorháztető, műanyag homlokfal szintén, aztán a csomagtérajtónál (SW) is egyik oldalt másfélszer akkora a rés.. Eleinte gyanakodtam, hátha a miénket valami sérülés érte és javítás után adták el újként, mert a jobb hátsó ajtónál lévő rés is összeszűkül az ajtó hátsó csücskénél....csomagtérajtóval együtt így gyanús volt... de nem. Ahány ceedet néztem, az összesnek a jobb hátsó ajtónál ugyanolyan, a csücsök ívben sokkal szűkebb a rés, mint az ajtó többi részén.:-)
Ne kapcsold ki. A falu előtt épp csak annyira lépj a fékre, hogy engedje lassulni az autót - kialszik a jelzés a műszerfalon - , a falu után pedig ha felfelé billented (RES), akkor visszagyorsít az előző beállított sebességre.
sziasztok.. Elobbi 2 hozzaszolonak aki irtak a minoseggel kapcs. Enis februar elejen vettem ujan a kocsit,nalam egyik hiba sincs amit felsoroltatok szerencsere,ugyhogy biztosan csak faradt volt az osszeszerelo brigad :) Kerdesem az volna ,h a tempomatot hogy tudom ugy hasznalni,h visszagyorsitson az elozo sebessegre ? megyek 95 el egy kozuton.jon egy falu ahol elotte kikapcsolom,es mire odaerek ,csak keves fekezessel 50 nel vagyok. De miutan kierek a falubol es ujra 95 te akarok menni akkor mit kell megynyomnom ? ha ujra bekapcsolom a tempomatot,akkor csak a pillanatnyi sebessegre all be.. ezeknel ezt nemlehet ? baratnom fabiajaban palyan nagyon soxor hasznalom..
Az én autóm is ugyan ilyen színű. :-) Sajnos a lemezelési munka egy-két példányon csapnivaló. (A népiteletben pl. egy tulaj a Sportage-re panaszkodott.) Az enyémen is elállt a két első ajtó alsó síkja. Állítottak rajta de nem az igazi. A tetőspoiler jobb sarkának az éle meg minden lecsukáskor belevert a kasztniba, hogy nyomot hagyott a fényezésen. Ezek elég csúnya dolgok szerintem. Viszont a családban van egy újabb SW az meg hibátlan. Nagyon kíváncsi lennék én a minőségbiztosításra ott Zsolnán. Nem tudom hogyan engedik el az ilyen autókat? Vagy ez a gyári tűrésben még megfelelő?
Húsvétra meghozta a nyuszi az új Ceed -et , engedelmetekkel csatlakoznék a tisztelt társasághoz most már , mint Kia tulajdonos. A várakozás ideje alatt is olvasgattam a fórumot , kicsit szkeptikusan fogadtam az utóbbi pár hónapban az összeszerelési minőség kritikáit , hiszen a Ceed jó minőségéről is híres volt és kitűnt a tömegből , AZ Autó szerkesztők még egy Mercedes A osztállyal is összehasonlították egy videóban 2012. évi megjelenésekor , már-már prémium érzetet keltettek. Nos az tényleg régen volt , és sajnos tanúsíthatom én is , hogy az évekkel a minőség is elszállt. Az autóm karosszéria elemei szinte úgy vannak összedobálva (nem is csodálkozom , az alkatrészek azonosító cetlijein lévő dátum szerint 2018 első hetében szerelték össze... , őszintén , nekem sem volt nagy munkakedvem az új év kezdetén. Az első és hátsó ajtó síkja a B-oszlopnál 1-2 millimétert eltér az egyik oldalon , a motorháztető és a műanyag homlokfal találkozásánál ugyanez , a hátsó műanyag spoiler egyik oldalra el van csúszva. Visszaviszem a szervizbe , talán be tudják ezeket állítani. Ezektől eltekintve az autóval meg vagyok elégedve.
A segítségeteket szererném kérni, hátha valaki találkozott már hasonló problémával. Van egy Kia ceed 2007-es évjáratú autom, amiben nemrég önindító lett cserélve mivel az előző folyamatosan hajtotta magát és emiatt leégett. Egy pár napja az új önindítóval azt tapasztalom, hogy mikor ráadom a gyújtást már egy fokozattal hamarább indítja a motort a keletétől, és leállításnál amikor a motor már leállt az önindító még hajt,.
Sziasztok, Budapesten keresek olyan márkaszervizt, ahova vihetem az általam vásárolt motorolajat a kötelező éves szervizre. Eddig 3-ból 3 utasította el. (Gödöllő is)
Tudtok ilyet?
Nem vagyok egy UFB, de van cca 20 ezer Ft árkülönbözet, ezért már lehajolnék.
2011-es Cee'd ED-m 1.6 CRDi Ecodynamics (90 lovas) D4FB faceliftes szekerem van - kb. se a bárdi-nál se a unix-nál nincs benne az autó-listában (csak tudnám miért..). A napokban azt tapasztaltam, hogy városban - jellemzően ha nem üzemmeleg a motor - akkor alacsonyabb fordulaton érezni a turbó bekapcsolását. Nem mondanám az autóra , hogy rángat, de 1800-2000-es fordulat körül hirtelen megindul (alatta pedig lusta) - miindez 2-3-as fokozatban (bár lehet, hogy máshol is csinálja. Amit még észrevettem, hogy ilyenkor (tehát a "megindulás" előtt) sokkal jobban kerreg - dízelesebb a hangja, majd utána "átvált" normál hangra az autó.
Neten kutakodva - és tudom, hogy távgyógyítás nincs, és az internetnek mindent elhiszünk ami le van írva :) - EGR szelep koszolódás gyanuval élek. Műszerfalon hibakódom nincs, ha már üzemmeleg a motor a jelenség megszűnik. Van/volt esetleg valakinek hasonló problémája?
Arról is olvastam, hogy az EGR szelepet függetlenül a hibáktól érdemes rendszeresen kitakaríttatni (50e km-enként). Én még nem tudok róla, hogy az enyémen 200.000km-nél járok lett volna takarítva ez az alkatrész (de még csak adalékot sem töltöttem rá soha). Érdemes adalékokkal foglalkoznom, vagy esetleg vigyem szervízbe? Ha igen akkor "normál" szervízbe kerüljön az autó (hova?) mert félek, hogy a márkaszervízben egyből rámverik az EGR szelep cserét ami nem olcsó mutatvány. Tudtok esetleg szervizt ajánlani ahol foglalkoznak EGR tisztítással?
A tpms-es felnincserélgetni a gumit ugyanolyan lutri mert letörhetik ha nem figyelnek. Lètezik már amúgy szétszedhető is amiben lehet elemet cserélni. Persze az nem gyári :)
Elvileg kuka, de láttam már olyan videót, ami azt mutatta, hogy szétszedte a pasi (azt hiszem fűrészelte...), kicserélte a benne levő CR2032-t és összeragasztotta.
De ehhez ugye kellenek kiszerelve a szerelendő szenzorok, meg némi bátorság, hogy vajon nem fogja-e majd valamikor kiengedni a levegőt. Elvileg gondolom nem, de nem ismerem a szerkezetet. Szerintem pár év múlva lesz akkora igény hamis jeladóra, hogy gyártani is fogják :-), vagy Kínából lehet majd rendelni pár ezer Ft-ért.
annyit tudok róluk hogy a magyar piacon ezeket nem árulták, tehát kivétel nélkül kinntről lettek behozva, a behozott autók össze lehetséges problémájával
Szeretném tőletek megkérdezni hogy a 2008-tól gyártott kétezres dízellel szerelt autókkal(Kia Ceed) kinek mi a tapasztalata , mit hallotatok? Gondolok a itt a motor körüli problémákra. További szép napot! Kellemes Húsvétot mindenkinek!
a fenebe,erre nem is gondoltam, az a TPMS -az hol talalhato ? rajta van a szelepen ? mar akartam kerdezni,hogy is mukodik ez a guminyomas ellenorzo.. akkor szerintem tenyleg konyebb lesz mindig cserelgetni ..
Szia , én is ilyen verzióban gondolkozom hogy a gyári 10 küllős 16" alufelnire veszek télre gumit , az új kocsin lévő nyári gumihoz vennék egy szebb felnit (ez egyenlőre csak terv , még nem jött meg az autóm , de a gyári felni nem igazán tetszik) Egy kevesebb küllő- számú , jobban tisztán tartható felnit vennék (mostani kocsimon egy 5 küllős AEZ Icon felni van, az is megfelelne), de megtartanám a gyári nyári gumit.
A Marso oldalán elég jó kereső van , az autó képét is megjeleníti a választott felnivel.
Itt a korábbi hsz.-ben láttam azt hiszem szaboandras autóján van egy szép felni , azt hiszem az 17-es lehet , és talán gyári kivitel. Ha jól értem a nyári gumidat eladod , ha 17-es felnit veszel?
Sajnos lehet hogy te is abban maradsz, hogy cserélgeted szépen tavasszal és ősszel a téli és nyári gumikat, ugyanis ha veszel felnit akkor arra kell 4db max 5 évig működő TPMS szett is. Így kb. 80 ezer forintod fog 2 szettben 5 évente 0-ra amortizálódni. (elem merülés)
A most fontolgatott felni kiadásod mellett még sajnos ezzel kell számolnod. Szóval egyzserűbb cserélgetni a gumikat.
HALI. milyen felnit szoktatok nyarra hasznalni ? ugyebar februarban vettem ujan a kocsit,kaptam hozza nyari gumit+ felnit,es teligumit pusztan felni nelkul. azon gondolkozom,h nyar folyaman kicserelem, a gyari felnire menne fel a teli gumi,telre az jolesz,es a nyari gumiknak meg neznek valami 17 es felnit.. csak eleg huzos aruk van ..
Rázd meg kézzel a stabilizátor rudat! A függőleges rúd szokott kikopni, de az egész eleje "visszhangzik". Szervizzel én is így jártam. Ha főleg egyenetlen úton hallatszik, akkor az lesz az. Erős zaj mellett is kicsi a kottyanás. Egy pár ezer forintos tétel, én kicseréltem magamnak. Futóműbeállítással ezen nem tudsz változtatni
Egy olyan kérdéssel fordulok hozzátok, ami biztos nem új számotokra. Kia Ceed 1.6 crdi tulajdonosa vagyok. Mint olvastam, a kopogás nem ritkaság a kiákban. Menet közben, rázós úton a kormánymű irányából hallatszik kopogás, mintha két fém lemezt érintenénk össze. Szilent cserélve volt, szereli szerint ez volt a hiba és állítja, hogy a hiba megszűnt. Nos, hogyan tudnám orvosolni szerintetek?
Egy kis segítséget kérek, talán valaki tud segíteni.
A problémám "csupán" annyi, hogy az általam birtokolt Ceed-ben (1.4 benzin, 2009-es évjárat), tipikusan hideg reggeli indulásnál (értsd: 5-8 fok alatt), a kézifék kiengedése után is világít a műszerfalon a kézifék behúzását jelző lámpa. Amikor be van húzva a kézifék, akkor világosabban, ha kiengedem, akkor alig érzékelhetően halványodik valamelyest, de világít tovább. A jelenség nem érzékelhető ha a hőmérséklet 8-10 fok fölé kúszik. Sem 8-10 fokban való indításnál, sem úgy, hogy 5-6 fokban indulok, majd ahogy melegszik az időjárás, 8-10 fok környékén kialszik a lámpa.
Túl vagyok a kötelező körökön, ellenőriztem a fékfolyadékot: rendben. Független szervizben nézték a kézifék kapcsoló lámpát, állításuk szerint rendben van az is. (itt azért lenne kétségem, hogy valóban megnézték-e...)
Kia szervizben nézték, cseréltek egy fém konzolt a kézifék karnál, cseréltek kézifék kötelet, és cseréltek egy (illetve kettő) kézifék állító alkatrészt a hátsó kerekeknél, amely - állításuk szerint - be volt rohadva. Valamint beállították a kéziféket. Nem tapasztalták a fenti jelenséget (fűtött műhely!) próbaút során sem (több mint 10 fok), viszont ma reggel (3 fok), megint világít nekem ez a lámpa.
Egy dolgot elhintett a szervízvezető a legutóbbi szervízeléskor: lehetséges, hogy a vezeték kopott ki, és mivel az testre kapcsol, a vezeték hozzáér a karosszériához, az okozhat ilyesmi galibát.
Egy dolgot nem néztünk még sehol: az első tárcsafékek állapotát.
Két dolog miatt hoztam ezt most fel ide: 1. Okulásul az elkövetkező nemzedéknek... 2. Hátha esetleg valaki más tapasztalt ilyesmi problémát, és van rá tippje, valójában mi lehet a gond, vagy van esetleg konkrét megoldási javaslata...
ha mindenképpen budapest, akkor kia lurdy tudok adni privátban elérhetőséget egy gárdonyi független szervizhez, de gárdony az nem budapest, és egy dolog hogy a rutindolgokat meg a futóművet megcsinálják, de ha a motormorgás valami kiaspecifikus problémát takar akkor ahhoz talán jobb lenne mégis valami kiában kifejezetten jártas csapat ugyanez fennáll persze a budapesti független szervizekre is ha nem ismernéd, a kia lurdy egy határeset a független szervizek és a márkaszervizek közti területen
Sziasztok. Tudna valaki ajánlani egy hozzáértő, megbízható budapesti műhelyt, ahol kicsit rendbe tennék a tízéves, benzines Ceed-emet? Az éves szervizen és a zöldkártyán kívül meg kéne nézni a kopogó futóművet, meg a morgósabban, kevésbé finoman járó motort is. Köszi!!
Nem mindegy, hogy mennyit fogyaszt belőle. Gondolom a szerelő azt is tudja véleményezni.
Másrészt meg én csak a gyártói ajánlás szerinti olajat raknám bele (lehet, hogy a 10w40 is az), mert nem annyira bonyolult az a szívómotor, viszont nem is faék-egyszerűségű. Emlékeim szerint van benne pl. változó szelepvezérlés (az 1.4-ben nincs).
Szomszédnak van egy ilyen BMW-je.. Ő úgy vette meg, hogy már szar volt a lánc. A lánccseréhez ki kell venni a motort. Az egész mutatvány 580e volt. Szíjtárcsa (meg volt már repedezve a gumiágy, és ha már úgyis ki van szedve a motor...), lánc, vezetők, folyadékok, stb.... Aztán utána a szívósort kellett ganézni a koromtól... Aztán a DPF lett kitakarítva... mindez persze ócsóért... de hát akinek ez kell...
A hengerfejet úgy illik visszatenni, ha síkba van köszörülve. A hibajelenség -láncos motor lévén- nem megnyugtató számunkra. :-(
Isten ments, hogy általánosítsak, de lehet akármilyen megbízható egy műhely...én minden alkalommal ragaszkodom az általam vitt (könyvében előírt minőségű) olajhoz és ahhoz, hogy ott álljak az autó mellett amikor szervizelik. Csak két okot említek: még a márkaszervíz (ahol elsőre voltam) sem az előírt viszkozítású olajat (0w30 ECT2-es van a könyvében) akarta beletenni (nem is viszem abba a szervízbe többet, pláne, hogy eléggé szarkasztikusan megjegyezték, hogy esetleg a szűrőt is vittem tán, na meg ez egy tuti olaj lehet ha én viszem, stb...de az ő 10w30-as és 5w40-es olajuk az belevaló....) , a másik ok, hogy dolgoztam szervízben....:-)
Sajnállak, de ez tényleg nem lesz olcsó, osztom a "cartársak" véleményét, néznék másik motort egy olyanból ami karambolos és totálra vették, de a motor nem sérült.
Csak a motort kell kukázni, illetve jó része esetleg bontva még értékesíthető.
Nyilván nem tudom, mennyiért lehet venni komplett bontott motort, de hasonló kategóriájúak - úgy olvastam - 100 ezer Ft körül beszerezhetőek. Plusz szerelés, papírozás pár tízezer, ami talán visszajön a kikerült motor alkatrészeiből (ha van rá kereslet egyáltalán). Persze van rizikója a bontott motornak is.
Esetleg a cserélendő alkatrészeket érdemes bontottként beszerezni, a gyári új alighanem aranyárban lenne.
És a vezérműtengelyen kopások láthatóak (ezt én is láttam), de maródás állítólag nincs. És azt is mondták, hogy furcsa mód nem párhuzamosan kopott/rongálódott, nem tudom.
Igen, ilyet mondogattak az első autószerelőnél, aki megnézte, hogy úgy néz ki, mintha beesett volna a vezérműlánc vagy megnyúlt volna. A korábbi szervizelésben maximálisan megbízok, bár az olajat nem én vittem, de számlás, rendszámos, km feltüntetéses volt.
A második autószerelő mondta, hogy fel kell fúrni a hengerfejet, amit egy erre specializálódott szakember végezne és akkor valószínűleg a síkoltatásra gondolhatott (ezt egy 3. autószerelő említette).
Nem kötözködök, csak nem értek hozzá, tanulni szeretnék - amit te leírtál, az miért indokolja az olajpumpa cserét, és ha szelepek nem verődtek, vezérműtengely cserét? Ha mechanikailag nem volt gátolt a mozgása, miért deformálódott volna?
Eddig nem hallottam arról, hogy a KIA motorjában is ismerten előforduló, nem rendkívüli hiba lenne a lánc nyúlása, átugrása, 140 e km-nél.
ez eléggé úgy hangzik, mintha egy megnyúlt vezérmülánc -ami nem ismeretlen a Kia-motoroknál ekkora futásnál- indítás után átugrott volna egy-két fogat a lánckeréken - ha tényleg nem verték össze a dugattyúk a szelepeket (csak találgatok, mivel ezek az alkatrészek nem szerepelnek a felsorolásban), még szerencséd is volt. Hengerfejet egyébként nem lehet vonalba fúrni, talán síkolásról lehetett szó?
Az szinte bizonyos, hogy egy ekkora volumenü beavatkozás ilyen korú autó esetében gazdaságilag nem kifizetödö - vagy el kell adni az autót így, ahogy van, vagy egy bontott motort kell hozzá keríteni.
Ilyet elkerülni/megelözni nem egyszerü, az esetek egy részében a megnyúlt lánc miatt megváltozik a motor viselkedése (teljesítményvesztés), amiböl következtetni lehet arra, hogy nincs minden rendben, esetleg indításnál fémes súrlódó hang hallatszik, de ez sem törvényszerü, és aki nem figyel rá/nem tudja, mit hall ilyenkor, az talán észre sem veszi.
A kérdésedre nem tudok válaszolni, de érdemes lenne szakvéleményt kérned márkaszerviztől és/vagy független szakértőtől a hiba okáról.
Hátha nem volt annyira megbízható az a szerelő....az olajat ő adta vagy te vitted? Számlád van az általa végzett tevékenységekről, olajról, a számlán rajta rendszám, dátum, kilométeróraállás? Ha nincs, kár vergődni, le kell nyelni.
Amúgy lehet, külföldről olcsóbb egy komplett bontott motort behozni, mint az új alkatrészeket, ennek érdemes utánanézetni szerintem.
Van egy 2008.10-as évjáratú 80KW-os 1.4-es benzines Kia Ceed típúsú gépjárművem. 140 000 km van benne. 7 évig Kia márkaszervízbe hordtam az éves szervízre, utána megbízható autószerelőnél végeztettem az éves karbantartási munkálatokat. Legutóbb 2017.08-ban volt szervízen, átnézték rajta, amit kell, olajcsere is történt. Alapvetően városban használtam az autót (Bp-en), de 2-3 heti rendszerességgel 200 km-es útra is mentem vele.
Aztán hopp: balatoni utat követően 1-2 órával elmentem boltba és mikor a parkolóból indulni akartam a motorból kopogó hang hallatszott és egyes-kettes csak nagy gázfröccsel hajtotta a motort.
Bevontatták autószervízbe, azt mondták motorhibás: ki kell cserélni a vezérműtengelyeket, vezérműláncot, olajpumpát - át kell mosni az egész olajrendszert, olajteknőt, olajszűrőcsere, levegőszűrő csere (ezt nem tudom miért kell), hengerfej javítás gépműhelyben (vonalbafúrás).
A fő alkatrészeket (gyárit, vezérműtengelyeket, vezérműláncot, olajpumpát) szeretném szakszervízen KÍVÜL beszerezni és a kérdésem, hogy hol találok ehhez cikkszámot. Vagy fotót. vagy leírást. Mert külföldről hoznák be nekem, de fogalmam sincs, hogy a vezérműtengelyt hogy mondják más nyelven és igazából abban se vagyok biztos, hogy hogy néz ki :-(.
Pls HEEEEELP
Köszönöm előre is: egy gondos női vezető, aki nem érti miként mehetett tönkre a kocsija egyik percről a másikra, amikor mindent megtett annak érdekében, hogy kocsija a szép állapotát mind külsőleg mind belsőleg megőrizze...
Nem vagy egyedül ezzel az érdekes helyzettel, bár nálam ez kizárólag hideg indulás után jelentkezik. 50 méter hosszú az udvar, a kapunál lassítok, kuplung be, fordulok, kuplung felenged, gáz (nem padló, de kb. egyharmad, félállás)elkezd pörögni, és 2 felett hirtelen torpan egyet, ekkor fel is váltok kettesbe. Igazából ilyenkor játssza el, meg max. a következő sarkon álló helyzetből elindulásnál. 1,4 szívó SW, 3 éves.
nem vagyok egy elektromos, de mintha az lenne a probléma forrása hogy az usb aljzat az alig-alig tölt inkább csak lassítja a legtöbb telefonon a merülést, a szivargyújtó csati meg túlságosan tölt, aztán ha a telefon bírja akkor az gyorsan lerendezik de ha a telefonban van védelem a túltöltés ellen akkor lehet hogy nem tölt egy szemernyit se mert nem akar túlhevülni felrobbanni ilyesmi a túl gyors töltéstől
Így van, nekem is egy nagyon régi töltő, ami fél amperes, azzal merült a telefon, navigálás közben, az 1A-es töltő már nagyjából szinten tudja tartani, a 2A-es töltő (ekkora teljesítményű egyébként a gyári töltő is), az már menet közben, 100% fényerőn, GPS, mobilnet, satöbbi, minden együtt, és töltődik.
Kínából rendeltem valami jobbfajtát, ami akkor is tudja tölteni a telefont (hogy nőjön a töltöttség) ha fut a navigáció. Erre a beépített USB nem volt képes :-(
ez igaz :). ti milyen tel toltot hasznaltok a kocsihoz ? en vettem egyet tegnap,persze nemvolt olcso,de nem kompatibilis a kocsimmal,csak akkor tolt amikor kedve van,nemszabad hozzaernem,mert akkor nemtolt,vagy kikapcsol a telefonom tole.. :)
nemkell ahhoz nyitott ajto sem :) ha zarva van akkoris csinalja. koszi fiuk,megnyugodtam h masnak is ilyen :). ja,kisebb nagyobb godroknel,vasuti atjaroknal cicereg a visszapillanto tukrom.egesz auto nagyon halk,mas nem ciripel,de a tukor igen.megraztam,megmozgattam,de ugY semmi.nektek is? mit csinaljak vele?
Ez az enyémben is így van. Előfordulhat, hogy annak idején mikor programozták ezeket a biztonsági elemeket, akkor ez a rész egy kicsit "bogaras" maradt. Lehet csak figyelmeztetni akar. Esetleg a használatiban érdemes utána olvasni erről. Illetve akkor kikapcsolni az övet, ha megállt a verda, az a biztos. :)
hali. egy erdekes jelensegre lettem figyelmes az utoval kapcsolatban . tegyuk fel,ha autozok,bekotom az ovem persze. De megteszek mondjuk 4-5 km-t majd mielott megallnak 5-10 m elotte kikapcsolom az ovet es beallok a parkoloba.ez eddig meg okes,de mi a f ..ert csilingel akkoris az ov jelzo amikor allok,es lesek ki az ablakon??baratnom figylet fel ma este ra,h megalltunk ,elotte kikapcsolta az ovet.,es az az ov jelzo ikonja csinlingelt,amikor mar a parkoloban voltunk. aztan kitettem ot,eljottem par km t haza,es az enyemnel is kiproblatam. leparkolas elott kikapcsolatam az ovet es meg akkoris csilingelt amikor alltam a kocsival,es nyitva volt az ajtom ! ez normalis ?
Várjuk meg élőben. Szerintem most a szögletesebb formák a divatosak. Ellenben tény, hogy a mostani is frankó az egyik ok, hogy a Ceed mellett döntöttem, hogy nagyon tetszett a műszerfala. :-). Kicsit off de itt van egy jó hosszú teszt a Hyundai i30-ról. Szerintem a Ceed ugyan ez lesz csak láthatóan sportosabb irányt képvisel. A kormányzás direktségét dicsérték az új Ceed előzetes tesztjében ha tényleg ilyen lesz akkor az nekem igen tetszeni fog. :-)
Általában így működnek a vezérlőegységek. Eltárolják a hibát, pár indításig égve marad, utána már csak a szervízegységgel (Teck-2, Scan 100, stb) lehet kiolvasni hogy volt hiba, valamint a hibakódot. Ez természetesen akkor igaz, ha az ok, amiért kigyulladt a lámpa nem áll fent folyamatosan. Gondolom akkor arról sem hallottál, hogy az érzékelt hiba nem rögtön az első alkalommal kerül eltárolásra. Mondjuk egy tökéletlen égésnél ha bizonyos időintervallumon belül (pár mp) megadott darabszámnál többször adja be a jelet, csak akkor tárol el hibakódot és gyullad fel a lámpa.
Nekem 2008-as crdi-m volt,használtam vettem, 220000Km -mel adtam el.Mentem vele 40000Km.-et. A mostani is crdi,2015 és van benne 130000Km.Nekem még soha nem világított ez a lámpa,pedig egy nap 10-20 kilométert megyek vele.Mondjuk hétvégén,bevásárlás és kirándulás céljából 100-200Km haladok.Van benne ilyen izzó?
Nekem is magasnak tűnik...nem lehet, hogy a szervizes keverte a dolgot egy benzin üzemű EGR-kiégetésével? Házilagos megoldásra szoktak ilyen "járatást" javasolni, hátha kisebb a baj és megoldja nagyobb beavatkozás nélkül...
Szerintem más jele nincs, de jelentősen megnő a fogyasztás, azaz pulzál pár percig. Ez a 3500-3800 fordulat nekem durvának hangzik, de lehet akkor gyorsabban végez. Egyszer kipróbálom. Én ha észreveszem nem kapcsolok vissza ezért, megyek tovább tempomattal. Lehet ez így nem is jó?
Én a helyedben olvastatnék egy hibakódot, hogy biztosan amiatt volt-e? Az, hogy a lámpa elaludt, nem jelenti, hogy megoldódott a probléma. 4. indítás után elalszik a lámpa, ha pillanatnyilag nem áll fenn a hibajelenség. De a kódot eltárolta.
Hát a pill.fogyasztás nem sokat változik,csak egy kicsit nő talán.Én alapjáraton érzem,mintha egy kicsit keményebben járna.Nálam az a baj,hogy ugye a regenerálás akkor indul el,ha autópályán vagy országúton mész hosszabb ideig,és én
Kb.10 Km-t megyek autó úton,utána haza érek.Na,hát ennyi idő alatt el is indul a program,és ekkor kéne tovább menni.
Szia! Ezt "...elkezdett regenerálni...." , te is a pillanatnyi fogyasztás megemelkedéséből vetted észre? Vagy van ennek más érzékelhető jele , hogy az ember ne állítsa le közben. Azért érdekel , mert hamarosan nekem is lesz egy 1.6 CRDi-m.
Nekem is olykor elindulásnál van problémám, mint egy korábban hozzászólónak. Van amikor egy kis ideig üreges hangot hallok a motortérből, míg a kuplungot teljesen fel nem engedem. Egyébként egy 1.5 éves 1.4-es benzinesről van szó. Előre is kösz, ha valaki megosztja gondolatait.
Nem gyilkolom az autót - egy autómat sem gyilkoltam eddig - hamar felkapcsolok de már írtam. Gyakorlatilag amint jelzi, hogy kapcsoljak már fel is váltok sőt néha még előbb is.
Én szoktam klímázni főleg ha vizes kabáttal ülünk be, attól hamar bepárásodunk. Akkor még a gyorsítás lehet a különbség hogy ki mekkora lendülettel akarja elérni a megengedett sebességet :)
Én amúgy nem hiszek a computernek, manuálisan szoktam számolni tankolásnál, az a biztos :)
Télen nem jellemző, hogy menne a klíma. :-) Téli gumi Hankook, sensor nem jelez, ezen a téres minden okés. Motorral is minden rendben szerintem. Lehet alapba kellene tennem a computert. Ez az érték zömében napi 2x10 városi km-el (reggel-este) jön ki szerintem innen fújhat a szél. Talán fel sem melegszik mire megállok vele.
kepzeld, 2 napja aktivabban hasznalom,es kicsit batrabb gazt adok neki nemcsinalja,sot,van egy kis morgos hangja. szoval tenyleg a kuplungolassal volt a gondom,felenel kicsivel hamarabb engedtem ra a motrot,es kicsit megfulladt.egy feliciabol ultem att :) fene gondolta volna h 14 ev aktiv vezetes utan ujra kell szoknom a kuplungot :) koszi a valaszodat.,, egy ujabb kep rola :)
Nem tudom, hogy előtte, milyen autón vezettél, de meg kell szokni. Nekem is 1,4-es motorral van, s szokni kellett a kuplung kezelést benne. Valószínűleg gyorsan enged a kuplungot, s attól rángat. Nálam is csinált ilyet, mint amit leírtál, s a finomabb kuplungulás segít neki.
Az enyém 8,9-et ír jelenleg de 8 alá még nem ment, kézi váltó. Pedig amint lehet már fel is kapcsolok nem pörgetem. Ha kimegyek vidéki utakra ez rohamosan csökkenni kezd. Ősszel 80 km-es vidéki úton 5,4 volt az átlag ez volt a legkevesebb eddig. Pályán nyáron légkondival 130 körül 165 km-es távon (M1;M0) 6,4.
Az a 7,2 igen szép eredmény de nagyon nagy a különbség szerintem. Vagy a tiéd túl alacsony v. az enyém túl magas.
Az én 1.6-os benzines automatám most a tél végére - szeptembertől nézve - ment fel 7.2-re. Alapvetően budapesti reggeli és délutáni utak, szabadban parkol, nejem reggel melegítteti, amíg sminkel :-). Teljesen elégedett vagyok. Nemcsak a sminkkel, a fogyasztással is :-) Lehet, egy dízel 1, egy hibrid 2 literrel kevesebbet fogyasztana. A 14 éves 1.4-es Fusion-om 1 - 1.5 literrel többet fogyaszt.....
Szia! Nekem 1,6 SW van, vásárlás előtt volt szerencsém kipróbálni egy 1,4 SW-t nagyon nagy a különbség, nem 300e ft. Szóval csakis az 1,6 motorral vásárold meg. Megpakolva hegymenetben így is csak megfelel, nem bajnok!
Annakidején ilyen arányban volt a Suzuki 1.0 és az 1,3 közti különbség, utólag volt pár eset hogy nagyon kellett volna az a plusz lóerő utánfutózáshoz . És ha lehetett volna szívesen megadtam volna a különbözetet. Megveszel egy 1,4 es kocsit 4M Ft ért egy év mulva hiába fizetnél bárkinek 300E Ft-ot hogy lenne az 1,6 os motor.
Nekem 1.6-os a Ceed-em. Sajnos városban fogyaszt főleg hidegben, de ezen túl csakis előnye van az 1.4-hez képest. Ha pályázol is aránylag sokat szerintem megbánnád a kisebb motort. Ha többen beleültök csomagokkal azt is előbb megérzi, mint az 1.6-os. Nekem egyszer panaszkodott egy Ceed-es, hogy megbánta az 1.4-est. Kollégának is 1.4 van ő is mondta elvan vele de az 1.6 jobb lett volna. Szóval szerintem nem kérdés.
Nincs Ceedem de vittek 1,6 ossal, és teli csomagokkal jól bírta a pályát. Ha más kocsiból 1,4 est és gyöngének találod a választ meg is adtad csak megerősítésre vártál. Egyébként az autópálya tempót minden forgalomban lévő gépkocsi tudja, a kisebb lökettérfogatúak magasabb fordulaton működnek ( váltóáttétel ) Pl: 1000-es Swift is tudta a 130-140 et pályán 53Le
Tehát elbírja a pályázást, de az 1,6 ossal több örömöd lesz . A mostani off Japán kocsim is 1,6 os és pont jó, nem kell együtt venni a levegőt a motorral a Gödöllői part előtt, pláne ha nem lendületből tudok nekifutni akkor sem .
Gondolkodom új Cee'd vásárlásán. Csak benzines érdekel, és csak szívó.
Érdekelne, hogy az 1,4-es milyen a gyakorlatban? Gondolom városban, és országúton elegendő, de pl. autópályán használható? Nem zajos, nem pörög nagyon? Emelkedőket hogy bírja? Vagy azt ha 4-en ülünk benne néhány csomaggal?
Most egy 1,4-es 2005-ös Civic-em van, és az nem igazán alkalmas autópályára, nem szeretnék hasonlóba futni egy új autónál. Az 1.6-os 300e-rel drágább, erősen gondolkodom, hogy inkább a nagyobbat lenne érdemes választani.
Páromnak 1.6 Sportage van, és nem egy erőbajnok, így tartok kicsit a Cee'd-nél az 1.4-es motortól.
Mi a véleményetek? Esetleg van olyan aki próbálta már mindkét motort?
sziasztok.ugyebar 1 honapja vettem egy full uj ceedet,1,4 motorral. meg akkoris felfigyletem egy erdekes jelensegre,de nemfoglalkoztam vele a mai napig. de ma elkezdett erdekelni. ha pl indulok a lámpanal,es adok egy kis eroteljesebb gazt,kozbe engedem a kuplungot, megindul a kocsi,majd mikor elkezdene huzni,visszabvesz a gazbol egy pillanatra,majd ujra nekilodul es megy rendesen.de ha nagyon szepen csusztatva elindulok,teljesen felengedett kuplungal gurulok egyesbe,majd megtaposom a gazt,ilyet nemcsinal. mi a fene ez ? akik eddig velem ultek,azt hiszik nemtudok vezetni,teljes fej bologatas mindegyiknel,mert huz,nemhuz,majd megint huz szindromat jatsza.. nektek is igy van ?
az enyém is 2008-as, nincsen külön anya garnitúra az aluhoz amikor először mentem a gumishoz akkor megkérdezte, mondtam nincs, sóhajtott, mondta jó és azóta nem kérdezi
Köszönöm, ennél sokkal régebbi hozzászólásokig visszamentem, amire gondolsz, arra írtam email-t is, de úgy vagyok ezzel, több ember több mindenről tudhat. :-)
Két olyan autó volt eddig, amiért rendesen megdobbant a szívem, az egyiket mire telefonáltam eladták, a másiknál az eladó visszalépett (vagy másnak adta el, azt nem tudom, de végül is az Ő dolga). Szóval még keresem azt, amelyik nekem szól, rám vár... :-)
Szia! Köszönöm, írtam privát email-t az általad megadott email címre, még nem jött onnan válasz. Először is az árat kérdezem, mert az azért nagyon fontos tényező...
Van egy ujabb kérdésem :ugyanehez a 2008as SW ceed-vásárolnék alufelnit,talaltam is neten használtat jó áron, csak nincs hozza csavaranya,szerintetek a megoldhatom alátéttel a régi csavaranyák alá???
Van egy 2016-os Kia Ceed Sw (1.6 benzines) autóm. Gondoltam, hogy teszek bele egy jobb H7-es izzót és érdeklődnék, hogy ezért szerelő műhelybe kell/érdemes vinni vagy magam barkács tudásommal is meg tudom ugrani a feladatot? Nagyon szét kell kapni?
Autóvásárlás előtt állok, nagyon megtetszett a Ceed, de még kicsit bizonytalan vagyok az eddig látottak alapján, amit meg szerettem volna megvásárolni, azt közben eladták, ezért segítséget kérek Tőletek.
Tudtok-e olyan eladó benzines autót, ami megbízható előzményekkel rendelkezik, jó és szép állapotú és érdemes volna megvásárolni?
Az még rugalmas nálam, hogy kombi vagy sem, bár a kombi kicsit jobban bejönne. Bele kell szeretnem, akkor nem válogatok. :-)
Ha van olyan autó, amit eladnának és jó szívvel ajánlanátok, akkor megköszönöm a segítséget.
Sziasztok! Ceed vásárlásán töröm a fejem, 2010-2013-t szeretnék. Tudnátok nekem segíteni, melyik felszereltségnél van a középkonzolon nagy képernyő, illetve melyiknél van tolatókamera?
vidd be egy (nem feltétlenül márka) szervizbe ott először csináljanak egy átvizsgálást, rejtett hibák ügyében mert minden amit az eladó mondott az autó állapotáról az ujjbólszopott kamu ha nincs ilyen természetű probléma az autóval, akkor majd ők tudják milyen olaj szűrő fékfolyadék miazmás kell bele, cseréljenek ilyesmit mindent, és mérjék fel hogy mi a helyzet a vezérműszíjjal fékekkel kuplunggal, ez alapján tudsz kalkulálni a közeljövőre
Vagy esetleg egy 1.0-es 3 hengeres turbós benzines. Van 100 LE-s változat ami ugyanannyi, mint az 1.4-es turbó nélküli, és van a 120 LE-s is. Ellenben az 1.4-hez képest ami 134 Nm, ezek 171 Nm-t tudnak.
Köszi a választ! Akkor a legjobb megoldás a 4 évszakos gumi. A gond az hogy utaznánk haza Belgiumból húsvétkor de az osztráknak kell a téligumi április 15-ig ami van de 15" az autón a kerék meg16" .15" kerekem sincs úgyhogy azt is venni kellene
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne hogy fel kellene tennem a téligumikat az autónkra amiben benne van a TPMS rendszer ugyanis. Ha veszek rá fémfelnit akkor meg kell vennem a TPMS rendszert bele vagy sima egyszerű felnivel sem lesz gond vele?? Nem lesz baja vagy nem tilt le semmi benne? Vagy esetleg a garancia veszik ha gondom van?
Sziasztok! Egy kis segítséget szeretnék kérni! Kia Cee'd vásárlásán gondolkodom és véleményetekre lennék kíváncsi, hogy 1,4 vagy 1.6 benzines a jobb választás. /fogyasztás, menetteljesítmény estleges hibák stb... valamint a szalonoknál miket lehet-érdemes kialkudni :) / Amit néztem a jelenlegi akciós Silver felszereltség ami 1,4 benzinesbe 4,8 M és 1,6 benzinesbe 5,1 M. Használat kb. 80 % /kis/ város, 20% országút és évi max 4-5 alkalom autópálya. Segítségeteket előre is köszönöm!!!
Szia! Köszi az infót. Annyit csináltam reggel, hogy lehúztam a lámpa csatiját. Párszor ki be dugdostam és ma jónak tűnik. Remélem, hogy csak kontakt hiba volt. :-)
Ha jól tudom ez széria hiba lehet. A facen a kiás csoportban volt fent videó is. Talán gariban cserélik a lámpa testet, de majd a többiek megerősítenek vagy cáfolnak.
Szervusztok. Megtudná mondani nekem valaki, hogy az ablakkeretek milyen felszereltségi szinttől fémek? Hétfőn veszem át az új Ceed-emet. 1.6 benzines silver. Már megtekintettem a márkakereskedőnél, de voltam olyan izgalomban, hogy arra sem emlékszem mit láttam. A feleségem készített néhány képet és azon az ablakkeret nem fémes színű.
Sziasztok! 2015. augusztusi 1.4-es Ceed gépkocsim van. Meg tudja e valaki mondani, hogy mi a funkciója a menetfény foglalatban lévő 21/5W-os izzó 5W-os szálának?
Van egy kis hiba, hétha ti tudtok valamit mondani rá. A bal első ledes menetfény olyat csinál, hogyha a tompítottat felkapcsolom, akkor elkezd villogni a led. Normál esetben a tompított felkapcsolása esetén viszaább kéne venni a LED erejét, amit ajobb meg is csinál, de Bal oldaon virbál és hol felvillan erősen ( mintha csak nappali menetfénnyel mennék), hol pedig visszavesz ahogy kell. Elég gyorsan villog.
Van ötletetek, hogy ez mi lehet? Lehet vajon javítani? Volt már nálatok hasonló?
Szia! A "jégkockák" a nappali menetfény illetve a helyzetjelző (kb fele fényerővel mint alapban), ha ég a tompított. Alatta amit kérdeztél a ködlámpa. A kanyarfény a lámpában van egy kicsit oldalra fordított izzó formájában.
Erre most már nagyon kíváncsi vagyok , ha nem rendeltél extraként xenont , akkor talán nekem is beleteszik "tévedésből" a mosót a gold szériába :) Írd le majd a tapasztalatot légy szíves.
Az új Ceed már nem tűnik ennyire markánsnak , mint a leköszönő modell , de szép lesz az is. A "jégkockák" a ködlámpa? De milyen lámpa van alatta? Kanyar?
Nagyon szép verda! Őszintén szólva ez alatt a pár nap alatt nem volt időm megvizsgálni, de a 7végén rápróbálok. Valószínűleg nektek lesz igazatok. Köszi!
Elvileg ha ég a lámpa, és ablakot mosol akkor kellene működnie. Nálam legalábbis így van. Bár az enyém egy 2016-os GT Line. Illetve az enyém sem xenon csak első látásra, messziről hunyorítva, de egyébként H7-es izzó.
Szia ! Én még csak egy hete vagyok Kia tulaj ,de nekem xenon égő+halogén +nappali led +kanyar követő van. Szenon mosó úgy mint neked nekem is van . Szerintem a tiéd is xenon. Nem találtam én sem külön kapcsolót . Viszont ha az ablakra spricesz akkor megy a fényszóróra is. Én legalábbis úgy láttam .Nézd csak meg .
Van egy LED-es nappali menetfény, illetve sima halogén első fényszóró + kanyarfényszóró. Nincs xenonom. Még azt is el tudom képzelni, hogy véletlenül "rossz" lökhárítóval szerelték?
Nagyon köszönöm! Igen, én is megfigyeltem a fényszórómosót rajta, viszont semmilyen nyomógombot vagy funkciót nem találtam, amivel működésre tudnám bírni. Lehet, hogy beleszerelték, de nincs bekötve? Fogalmam sincs. A színe a Dark Gunmetall.
Nagyon szép , gratulálok! Hamarosan talán az enyém is megjön , szintén Gold felszereltséggel. Lehet egy kérdésem > Úgy látom a tiéden van fényszórómosó , nekem azt mondták , hogy az EX Premiumnak még része volt (ezt akartam rendelni , de már csak a limitált bronze-silver-gold-platimium szériákból lehetett választani), de a Goldban ez már nincs benne.
A képről nem igazán jön le a színe: Black Pearl , vagy Dark Gun Metal?
Igen, az égéskimaradás lehet gyakran a nem tökéletesen záródó kipufogószelep miatt, amire a korom rakódik le. Lacettinél ez P0301 vagy P0302, stb kód volt, attól függően, melyik hengerben volt. Bízzunk benne, hogy ezzel megúszod, de nem akarlak elkeseríteni...ha ez a baj, egy gyertyacserétől nem távozik el a korom. Nekem garanciában hengerfej-le, "kaparószelepek"-re lettek cserélve a kipuff szelepek, síkba köszörülés hengerfej-centerben, majd összeszerelés lett belőle. Szerencsére garis volt, mert ez bővan hat számjegyű volt már akkor is...
Azért mondtam előzőekben, hogy féligmeddig konstrukciós hiba is volt nálam, mert a szelep illesztése, szárkiképzpse nem volt megfelelően átgondolt az ilyen lerakódás tekintetében. A korom miatt szorult meg a szelepszár a vezetőben, ezért nem zárt rendesen, be is dobta a tökéletlen égés hibakódot. Nálad lehet csak a szeleptányér alá rakódott, kissé intenzívebb használattal (esetleg egy szeleptisztító adalékkal...mondjuk sárga STP) idővel letisztul és nem lesz gond.
Tanulság: tessék mindig rendesen felmelegíteni a motort, rövid távon gyalog közlekedni és már üzemmelegen pörgősebben használni, 3000 alatt nem felváltani...:-))
Tegnap végre átvehettük életünk első új autóját (vagy űrhajóját?!:) ), egy 1.6-os benzines, gold felszereltségű SW Ceed-et. A kereskedés udvaráról remegő kézzel-lábbal hajtottam el, annyira izgultam. Hogy miért, nem tudom. Mindenesetre ~150 km-t sikerült tegnap beletekerni és nagyon elégedettek vagyunk vele. Napi szinten egy 2005-ös, 1.3-as Fiestát hajtok, nyilván ég és föld a két autó. Bár mindkettő nagyon imádni való. Azt beszéltük a párommal, hogy manapság már tényleg csak márkában és árban van különbség az autók között, hiszen tényleg minden van már ebben az autóban is, ami a kényelmet szolgálja. Mikor kérdezik, hogy mik vannak benne, inkább azt szoktam mondani hogy inkább azt kérdezd, hogy mi nincs benne. Egy szó, mint száz, most hatalmas az öröm és egy hatalmas sikerként könyveljük el ezt a "mérföldkövet" az életünkben. Egyelőre még csak rendszám nélküli fotóim vannak.
Köszönöm a segitséged de ezt már letöltöttem nem segitett. Lehet az hogy kétféle menü van? Mert amit én tudok állitani az egy egész rövid menü néhány menüponttal a nyelv nincs benne.
Amire szoktak még hivatkozni, az a túl magas fordulatszám. Ezeket az alkalmakat a motorvezérlés is eltárolja valamilyen formában, amit aztán ki lehet olvasni diagnosztikai műszerrel. Bár szerintem ha nincs a könyvébe konkrét (felső) érték leírva, akkor csak a piros zónába beleforgatásra hivatkozhatnának eredményesen garanciamegvonásos ügyben, mert azt azért meg szokták említeni a használati/kezelési könyvek.
Sziasztok! Most vettünk egy új kia ceed swt csak azzal nem vagyok tisztában hol kell a computer menü nxelvét állitani. A szalonba beállitották a belgát mert itt vettük,néztem a könyvét de nem találok olyan gombot amit szeretne
A szervizkönyvben lévő dátum , és km értékek ne lépjék túl a gyári megengedettet.
Nekem 1 év vagy 15.000km az előírt ciklus. Pár száz km és 1-2 nap eltérését általában nem szokott a gyár problémázni. (az autó amúgy is figyelmeztet minden induláskor ( HA <30nap vagy <1000km)
HA beviszed egy KIA szervizbe (amúgy is gondolom át akarod nézetni) mindenképp mutasd meg a szervizkönyvet, hogy a szerviznek mi a véleménye. Sőt.. ha adsz egy kis borravalót, akkor talán még azt is elmondják, hogy milyen garanciális javítások voltak a kocsin.
Érdekes jogi eset lehet, ha a garanciális feltételek nem tartalmaznak ilyen kitételt. Aligha áll meg. A tulajdonosnak kell tudnia olvasnia a szerződést, betartani ami bele van írva, de nem kell közlekedés/gépészmérnöki ismeretekkel bírnia és kitalálnia, hogy az általa végzett felhasználás garanciavesztő.
Van olyan eset amikor a forgalmazó eláll a garancia érvényesítésének lehetőségétől, mert a használat módja nem általános, rendeltetésszerű. Ilyen eset lehet a versenyzés, a taxizás, stb, de halottam már olyant is amikor nem fogadták be a garanciális igényt, mert nem volt rendszeresen felmelegítve a motor. A minden napi 3 km nem mondható rendeltetésszerűnek. Ha be is fogadják garanciában, később megbosszulhatja magát az ilyen használat.
Én úgy oldottam meg ezt, amikor ilyen rövid távokra kellett használnom, hogy 10 perccel előbb indultam és mentem plusz pár km-t a kb. üzemmeleg olajhőmérséklet (nem vízhőmérséklet, az nem elég!) eléréséig.
Osztom a lenti véleményt, illetve 1 dolgot hozzáfűznék. Ha valóban ilyen rövid távon használod, az olaj cserperiódusát drasztikusan kell(ene) csökkenteni, ami szerintem 10k km maximum.
A mai 16 szelepesek nem szeretik az alacsony fordulatot, plusz még a károsanyagkibocsájtás miatt a gyártók mindenféle barom megoldásokkal próbálnak környezetkímélőbbek lenni. Ilyen szerkezet az EGR is. Rokon-koreai márkám volt ezelőtt, párezer km-nél (mondjuk típushiba is közrejátszott) kipufogószelep-csere lett a lerakódott korom miatt. Utána egyszerűen lezártam az EGR-t (szerencsére elektromosan is engedte, nem dobott hibakódot) és 150000 km-t mentem eladásig minden probléma nélkül.
A te esetedben is gyanítom, EGR tisztítás lesz a megoldás, bár ez csak ideiglenes. Van amikor csak a csere oldja meg a visszatérő hibakódot. Olvastasd kia ztán okosabb leszel, merre indulj.
Mindenesetre próbáld többet üzemmelegre futtatni és akkor 3000 alatt ne válts fel. Ja. Ha egyedül mászkálsz vele, inkább folytass sportos életmódot és menj bicajjal rövid távokon. :-)
Minden országban más-más felszereltségi szintet/összetevőket határoz meg az importőr...hiába silber mindkettőnké. És még erre jönnek az egyéni akciós felszereltségek.:-)
szep a tied is.ez eggyel nagyobb felszereltseg ahogy latom.ja,masnak is ugyvan,hogy amikor tolatok nem veszi le a hangot a radiorol? szolnak a hatso szenzorok,amikor tolatok,de a radiom hangja ugyanugy megmarad..
Koszi :) Nalunk silver felszereltseg,nemtudom,nalatok az melyik. ez a kepem van a belsorol amit tegnap este csinaltak :) a legmagasabb felszereltseg elotti szint. ezutan a gold lett volna .
igen,par kep a szalonban keszult,aztan egesz nap futottam, rendszmot intezni.de,elinteztek volna de plussz penzert. ma raertem,inkabb elinteztem en ,kolcseghatekonyabb lett :)
Típustól függetlenül én úgy szoktam hogy a középkonzolon levő szellőzőket egymás felé és felfele fordítom. A két első ülés között átfúj így a meleg, gyakorlatilag a vállad felett.
2010-es ráncfelvarrot kia ceedem van. Az lenne a kérdésem azokhoz akik hasonló típust hajtanak, hogy a fűtést milyen fokozatban és módban használják, hogy a meleg levegő ne csak az elől ülőkre hanem a hátul ülőkre is áramoljon.
Szívtam pár napot az Android Auto-val, leírom hátha másnak is segít. (Ceed SW Silver felszereltség)
A gyári navigáció Wazre akartam cserélni, hogy élvezzem a közösségi navigáció előnyeit. Egy Samsung S6-os telefonra raktam fel az APKMirror oldalról a legutolsó Android Auto-t (mivel itthon még nem engedélyezték). Telepítés után, USB kábellel azonnal indult is a kijelzőn, hiba nélkül. Navigációhoz Google Maps és Waze közül lehetett választani. A waze indítás után behozta hol vagyok és ki lehetett választani hova karok menni, de ez után nem frissítette, hogy mennyivel megyek és, hogy hol járok a térképen. Olyan volt, mintha kifagyott volna. Ezzel szemben a Google maps szépen mutatta merre megyek... Szóval így nem működött a Waze.
Pár napig kutattam a neten mire rátaláltam a hiba okára. A telefon energiatakarékos módban képernyő zárás után letiltja az alkalmazásoknak, hogy a helymeghatározást használják, ezzel energiát takarítva meg.
Szóval a megoldás az lett, hogy a telefonon ki kellett kapcsolni az energiatakarékos módot. Ez után már minden megy hibátlanul.
Én is kiegészteném egy aprósággal...nekem furcsa, hogy a külső tükörállító gomb nem kapott megvilágítást...pedig jól jönne ha nem kellene keresgélni vezetés közben ha hátulról nagyon veretnek.
S ha már lúd...az ablakmozgató gombok letiltását végző gombot sem értem miért hagyták ki a megvilágításból....vagy éjszaka úgyis alszanak a gyerekek, nem húzkodják az ablakokat? :-)
Jól jönne még egy anyósülés alatti fiók, hogy ne kelljen az amúgy sem hatalmas kesztyűtartót az autó papírjaival megtömni és régebbi autómban a kesztíűtartó alatt volt egy esernyőtartó is, ami biztosítja, hogy kéznél legyen az eszköz ha szükség van rá....a fene se száll ki és nyitogatja a csomagtartót zuhogó esőben! :-)
A tempomatot fel lehet okosíttatni adaptívra? Az oké, hogy utólag lehet betetetni olyanba amiben amúgy nem volt, de amiben van azt lehet adaptívvá tenni? Van egy adaptív tempomatos kocsi a családban, és elirigyeltem tőle hogy nem megy neki 130-cal az autópályán tempomattal a kamionnak, hanem befékez mögé és ha behúzza a belsőbe és nincs előtte senki akkor visszagyorsít :)
Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em 85 KW-os, 115 lóerős és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?
A Cee'd ergonómiájával nekem alapvetően két bajom van:
- a könyöklője használhatatlan, nagyon alul/hátul van;
- az ajtónyílás határoló, rögzítő idétlen helyzetekben rögzíti a részlegesen nyitott ajtót. Az első rögzítőpontnál kicsi a nyílás a második meg már túlságosan nyitott.
Az elsőn kicsit segített egy pár dolláros párnácska, Kínából rendeltem, rá kell gumizni a könyöklőre. Elfogadhatóan ronda, előbbre nem hozza, de magasít rajta egy kicsit.
Sziasztok! Egy olyan kérdésem vagy kérésem lenne, hogy van egy 2012-es 1.6-os Dízeles Kia ceed-em és ehhez keresnék komputert és hogy tudtok-e valakit akinek lenne ilyen?
Nekem meg vezetőülés felől látómező magasságban volt egy sárga kör alakú matrica (ezt a másik még telephelyen álló autókról lestem le, én már természetesen nem így vettem át) aminek a helye rögtön elkezd párásodni amint van egy kis nedvesség az utastérben. Jól szórakozok rajta, mert ha látom előbukkanni a kis köröcskét, akkor tudom, hogy nemsokára be kell kapcsolnom a szellőzést. (nem használom a kocsit állandóan benyomva). Próbáltam már mindennel (clin, denaturált szesz, lb higító, stb.) leszedni, de nem lehet.
Hogy őszinte legyek, tényleg furcsák ezek a vonalak, nem igazán láttam még ilyet. Feltételezem, hogy az üveggyártás természetes folyamata során keletkező apró vonalak mentén csapódott ki az utastérben lévő pára és fagyott meg. Lehet, hogy hülyeség amit írtam, de egy biztos; csak fokozatosan engedd rá a langyos levegőt, akkor nem lehet baj belőle.
Ne olyan könnyű megkarcolni az üveget. Talán csak valami korábbi törlés széle, valami amúgy nem látható szennyeződéscsík mentén rendeződik alakzatba a jég.
A belül lecsapódott pára fagy rá az ablakra. Teljesen természetes, ha párás az autód belül. A pára lehet attól, ha sok latyakot viszel be a lábadon, és a fűtés nem szárítja ki a szőnyeget, illetve ha beázik az autó.
Ezek a csíkok a szélvédő belsején vannak. Időnként, ha fagyos az idő és vakarom le a jeget előjönnek. Elég szabálytalan alakúak. Szerintetek mi lehet? Ezen a linken tudjátok megnézni, mert a telefonom felbontása természetesen nagyobb mint amit fel lehet tölteni képméret:
"2008-as, újonnan vettem, 197.000 km körül vagyok nem eladó "
Bocs ha félreérthető voltam , nem akarok itt eladó kocsira vadászni , hiszen már megrendeltem tavaly év végén egy új 1.6 dízelt. Csak a futás/km-ből arra következtetek most hogy azért nem olyan sűrűn kell égőt cserélni , ha kb 9-10 év alatt ötször cseréltek nálad égőt. Köszönöm!
Kösz a tippet , de csak az első generációról találtam videót , engem az újabb modell érdekelne, abból is a dízel. Kia márkakereskedésekben csak benzinesek vannak , nem tudtam lecsekkolni még mennyire lehet hozzáférni. Mindegy , majd ha megjön az új kocsi megtapasztalom...
Megnéztem az autót, és pár dolgot kiderítettem róla. Az első, hogy a Kia Ceed egy nagyon jó autó, vezettem és tetszett a motor, a váltó, a futómű. Viszont szerintem azért állhatott pár évet a járgány, mert törött volt az eleje, ill. a jobb oldala. A jobb visszapillantóját nem húzta be, a balt igen, a jobb első ajtó elég érdekesen (nem) csukódott, illetve a motorháztető és a hűtőmaszk illesztései is egész változatos szögeket zártak be egymással. Az sem igen erősítette a bizalmat bennem, hogy a motortérben a műanyag csövek, alkatrészek teljesen pormentesek voltak, mint egy 0km-es szalonautónál. Persze tudom, hogy motormosás stb is van a világon, de ez szerintem már túl tiszta volt. Amúgy a motor finoman és élénken járt, az automata észrevétlenül és simán kapcsolt, jól húzott stb. Az autót Ausztriából hozták be, ahol tudvalevő, hogy nem spórolnak az útszóró sóval. Vettem már Ausztriából olyan Subarut, aminek a jobb első lábterének kárpitja alatt ki lehetett látni az aszfaltra.
Szóval ez most felejtős, de amúgy mint autó pozitív csalódás a Kia Ceed ezért a pénzért.
Üdv , Kérdeznélek ,hogy jutottál e valamire az olaj nyomás kérdéssel? Miért van az ,hogy hidegen 2 mp mire elalszik a lámpa. 5w30 olaj 1.4 crdi. 14000 km van benne. Az előző olajcserénél is ilyen volt .
Köszi a válaszod , ezek szerint nem egyszerű , ha ötből 4 szerelő is a koreaiak felmenőit emlegeti :)
Azt hittem meg lehet oldani kisebb munkával és odafigyeléssel (eddig HDi peugeot-omban is én szoktam cserélni, mert ugyan annak is csurig van a motortere , de teljesen hozzáférni , azért az semmiképp nem bűvészkedés) , ugye az a leggyorsabb , ha nem akar az ember napokat egy lámpával közlekedni , amíg a szerviz vagy egyéb hozzáértő szerelő fogadni méltóztat.
Azért örülnék , ha valaki "barkács-vénával" megáldott emberke is tudna mondani valamit , visszaolvastam szinte az egész tavalyi évet , de ezt a témát nem nagyon taglaljátok.
Menj be egy kereskedésbe itthon és nézd meg, milyen az autó, mekkora a hely benne. Nem vagyok biztos abban, hogy van itt a fórumon olyan, aki perfekt lenne Touran hátsóülésből :-)
Alkatrészárakat pedig érdemes megnézni valamelyik online alkatrészboltban.
1:igaz,hogy a hátsó ülésen hasonló nagy hely van mindt pl. Touranban? Azért kérdem mert a tulaly esküszik rá( kocsi még németbe van).Környezetemben nincs Ceed ezért nem tudom leellenőrizni.
2: alkatrész drágább drágább mint pl.egy nemet autohoz?
én műszaki analfabéta vagyok ezért nem vállalkozok ilyen bonyolult műveletekre de eddig kb 5 mester cserélt a crdi ceedemben égőt, ebből egy van aki rutinszerűen kikapja ehhez a fél motorteret, a másik négy megoldja - heves káromkodások közepette - valamiféle a nőgyógyászatban használatos módszerrel ha bizonytalan vagy de magad szeretnéd csinálni, vidd el egy tetszőleges műhelybe az autót első alkalommal, és figyeld ki hogy hogy csinálják
Ha minden jól megy hamarosan lesz egy 1.6 dízel Ceed-em , aminek a motortere azért eléggé tele van zsúfolva , ezért tényleg érdekelne , hogy hozzá lehet-e férni otthoni körülmények között a lámpatesthez egy szükséges izzócsere miatt (akár tompított , reflektor , vagy index ). Itt sokatoknak van dízele , egy nem teljesen műszaki analfabéta elboldogul az égőcserével , vagy szakszervizbe kell vinni? Egyáltalán mennyire gyakori az izzók tönkremenetele a Ceedben? Köszönöm!
Köszi szépen, mindenképpen szánok rá pénzt, ha komolyra fordul a dolog. Azóta beszéltem egy ismerősömmel, aki egy ideig automata váltók szervizelésével foglalkozott. Azt mondta, hogy Kia automatával még nem volt dolga, de a d.koreai váltók általában elég macerásak, nehezen javíthatók. Kicsit japán, kicsit amerikai, kicsit európai egyveleg, kevesen értenek hozzá. Nagyon nem mindegy, hogy használták, és hogyan szervizelték. Ez is lehet alkualap.
A képek alapján 2014-ben volt benne 78 ezer km, így vagy nem használták 4 évig, ami szintén nem tesz jót a kocsinak, vagy nagyjából 60 ezer km-t visszatekertek.
Pár euro, de megéri. Ha nem akarja megadni az alvázszámot, már pedig nem fogja, akkor már mondhatod is neki, hogy az óratekerés miatt, adhat egy 300 ezer Ft kedvezményt, akkor talán megéri :)
Én sem tartom valószínűnek, hogy itthoni autó, így kicsit nehezebb lesz az előéletét kinyomozni. De köszi a tippet, utána fogok járni. Szombaton megnézem élőben is, sose vezettem még Kia-t, eddig még csak német autóim voltak. Kíváncsi vagyok.
Igen jónak tűnik :-) Gyanúsan kevés a km, ha itthoni autó (szerintem nem az), akkor kérdezd le a rögzített óraállásokat, ha külföldi, próbáld meg az alvázszám alapján lekérni az adatokat.
Nekem kicsit fiatalabb van, ez duplakuplungos, nagyon szeretem.
A 2008-asban nem tudom, milyen a váltó, az még a hagyományos automata vagy már a duplakuplungos. Ha a hagyományos, nézesd meg ennek specialistájával, hozzá nem értőként nem biztos, hogy jól tudod megítélni a működését. A duplakuplungosnak szerintem még nem alakult ki egyrészt a típushiba köre, sem a független szakértői, javítói háttere. Amúgy egy 10 éves autóval bármi lehet... de az automata vásárlását én csak támogatni tudom, jópár éve csak automatákat vezetünk/vásárolunk mindketten nejemmel.
Egy 2013-as Kia ceed kombit ajánlottak nekünk megvételre, 100 000 km-t futott 1,6-os dízel motorral, EX felszereltséggel plusz néhány extrával (csak az ülésfűtés, a navi, parkolókamera és a hátsó légbefúvás hiányzik). Az autó egyszer már törve volt bal hátul, ráadásul villamossal ütközött és másfél millió Ft volt a javítás. 3,2 millió Ft-ért szeretné eladni a jelenlegi tulaj, de én ezt sokkalom, főleg a hahu-n és az autoscouton lévő hírdetések alapján.
Néhány évre visszamenőleg visszaolvastam a fórumot, illetve a keresőbe is beírtam amit szeretnék megtudni, de minimális, vagy semmilyen infót nem találtam. Nem akartalak fölöslegesen fárasztani titeket, de sajnos muszáj rákérdeznem, mert tényleg nem találtam semmi hasznosat. Kinéztem egy 2008-as 1.6-os benzines Kia Ceed-et, ami automata. Életem első automatája lenne. Második autóként, főleg városban, ovi-iskola-bevásárlás stb körökben használnám, ezért gondolom, hogy kényelmes lenne egy automata. Van esetleg tapasztalatotok ezzel a motor-váltó kombinációval, mire érdemes figyelni vásárláskor /rántás, torpanás stb/?
A kettőstömegű lenkereket hallgasd meg . Elvileg ha már a végét járja van hangja . Ennyi kilométerrel esetleg már lehet vele valami bár ez koránt sem biztos :) Az egy kicsit drágább javítási költség lesz .
Hello! Ha szabad kérdeznem , milyen motorral szerelt a Cee'd-ed? Ha jól tudom 1.6 CRDi -ben elég nehéz hozzáférni az első lámpa izzókhoz (lehet , hogy a bal-jobb oldal sem mindegy nehézségi fokra)
Itt konkrétan be tudod állítani hogy mit mivel akarsz összehasonlítani. A valós műszaki állapot már más kérdés, hogy 9 év alatt mit kapott egyik másik járgány.
1.6 benzines G Astramat szeretném lecserélni. Kia Ceed 2009 kombi felé kacsingatok,de nem tudom melyik motrot válasszam. A kérdésem az lenne,hogy a kia 1.6 benzin tudja-e azt amit az astra 1.6 ecotec tud?
A márkaszervizrk listáját, hogy megtudd melyik van legközelebb. Nem vicc, még az adásvételi előtt vidd el és nézesd át. Alkupozíciónak is tökéletes a szerelők hiba- és várható javítási igény listája.
185ezer alatt bármi megtörténhet. Van olyan ismerősöm akitől 50ezer után se vennék kocsit, meg van akitől 250 után is nyugodt szívvel. Persze a hirdető gondolom egy nemdohányzó tanárnő aki csak hétvégente a kertbe ruccant le vele.
Most készülök vásárolni egy 2009-es évjáratú,1,6 crdi ceedet. km óra szerint 182000km van benne. mit érdemes rögtön átnézetni-cserélni hogy ne legyen nagyobb gondom. ( első kia-m lesz :D )
Sziasztok! Azt mi okozhatja, hogy általában indítás után engedem fel a kuplungot, váltó üresben és mégis elindul az autó. Lábbal nem nyomok semmit és szépen megy magától? 2010 Ceed. Köszi!
Kedves Gábor! A dpf szűrőt kellett tisztítani. Hiába regenerált, már nagyon telitett volt. Van hozzá egy folyadék amibe leszerés után ázni kell hagyni 10 órán keresztül aztán kimosni. Nálam bevált, szeptember óta semmi baj vele. Olvastam olyan véleményeket, hogy ez a módszer nem működik. Amit írtam saját tapasztalat és így nem kellett a dpf szűrőt cserélni. Az egész anyaggal munka díjjal kb 40000 Ft volt.
Jobb oldali izzócsere után(mivel ki kellett építeni a lámpatestet,hogy hozzáférjek,mert ugye az ablaktörlő tartálytól nem lehet...)a vetítési kép megváltozott, nagyon lefele hord a másik fényszóróhoz képest(eddig ez nem így volt)
Melyik csavarokkal lehet állítani a dőlésszöget és a vízszintes irányt(amennyiben azt is kellene)?
Természetesen szervízben fogom rendesen beállíttatni,csak annyira szeretném,hogy nagyjából jó legyen a vetítési kép.
Ha esetleg fényképet tudnátok csinálni és megjelölni rajta az állító csavarokat,azt megköszönném.
Kia cee'd ED2007 CRDi 1,6 modell.
Ha esetleg nem lehet ide fényképet feltölteni(nem tudom,lehet e, új vagyok itt), akkor úgy is jó,ha szerverre töltitek és linkelitek vagy megadom az email címem és oda is küldhető.
Üdv! Korábban olvasgattam itt,hogy nektek a ceedeknél is van akinek enyhén fütyül a turbo 2000 felett kigyorsitáskor. Én ezzel nem is foglalkoztam,mert azt hittem ez ilyen a kiánál. De most,hogy az év végén egr-kellett cserélni,már nem fütyül a turbo egyáltalán. Valószinű valami köze volt hozzá. Az Egr amugy tipushiba a márkaszervizes szerint a kiánál. Nem volt eltömődve,csak nyitva maradt és erőtlen lett a motor,nem lehetett vele menni otthagyott az út szélén. Televerte a részecskeszűrőt korommal,majdnem azt is cserélni,v tisztitani kellett. De szerencsére kiégette.
Az egr hiba ugy jelentkezett,hogy induláskor gázadásra nem reagált.
Köszönöm. Nem volt időm most futkosni ez ügyben meg hát a kocsi sincs még nálam. De ahogy lesz idő utánna járok . De ahogy írod hajlok a gyári megoldásra .
Tapasztalataitokra lennék kíváncsi. Szeretnék vásárolni egy Hyundai i30-t vagy egy Kia Ceed-t olyan 2010 körülit kombi verzióból. Melyik motorral szerelt a jobb választás? Benzin vagy Diesel? Melyik évjárattól kezdődően szerelték a dieseleket részecskeszűrővel?
Melyik a jobb az I30 vagy Ceed?
Automataváltóban mennyire megbízhatóak ezek a koreai autók?
Böngésztem már, kb 20 elégedettre jut egy lehúzós. Tudom, hogy erősen használatfüggő, de a turbó és a befecskendező fúvókák mennyire problémásak? Igazából egy észérvet se találok ellene...
Autó vásárlás előtt állok, és elég komolyan szemezek a ceed kombi változatával. 2008-as évjáratot vagy fiatalabbat vennék, dízel motorral. Kell félnem tőle? Mi a tapasztalatotok ezzel az erőforrással, és összességében az autóval? Miért van, hogy az 1.6os motorból különböző teljesítményűek vannak?
Sosem értettem ezt az ellenszenvet a fehér 'céges' színnel szemben. Közúton az látszik legjobban (vagy a piros) és a céges kocsik általában matricásak. Plusz a metálfény 150ezer.. Világosítsatok meg :)
igen,tudom, feheret nem akartam ,mert ceges kocsik legtobbszor azok,piros nemjon be.keken varialtam,de az meg i30 as szin :) .. neha kap egy kisebb szivacsos mosast,es jolvan :)
A kis kör vagy többet tölt mint amit az indítás kivesz, vagy nem.
Inkább vennék egy napelemes csepptöltőt, 5 ezer Ft körül már lehet rendelni. Bízva abban, hogy a téli nap ad elég energiát :-), és hogy tudsz megfelelően napos helyen parkolni.
Köszi! Azért akarom kivenni az akksit belőle, mert előre látható időn belül az autót nem használjuk és emiatt töltögetni akarom állagmegóvás céljából, utcán tölteni pedig macerás. (Nem az évi 1000 ft-ot akarom megspórolni)
Üdv! sziasztok! Napokban vásároltunk egy 2011-es,1,6 crdti motoros verdát.Kérdésem a következő lenne: ha kiszereljük az akkut állagmegóvás érdekében, a beszereléskor a rádió, vagy egyéb dolgok kódot fognak kérni? Sajnos az kereskedő nem tudott bővebb infóval szolgálni. Köszi a válaszokat
hali. Ma voltam a KIA szalonba ,megrendeltem az uj kocsimat. 1,4 benzin, fekete szin,teli,nyar gumi szett hozza. 2 het mulva megjon,majd lovok be ide fotot rola :)
Tud valaki nekem segíteni eredeti angol megnevezéssel vagy pontos cikkszámmal? Egy 2013-as JD Kia Ceed SW kihúzható kalaptartójáról lenne szó. Akárhogyan keresem, sehol sem találok se használtat, se újat/utángyártottat.
Az eredeti Kia kalaptartót picit drágállom 138.000.- + Áfa értékben.
A TPMS-t kötelezővé tette a Zunijó. Ahogy írod is, vizsgán elvileg számon kérhetik.
Az autóvásárlónak annyi mozgástere maradt, hogy olyan típust választ, amelyben a gyártó az ABS-szenzorokkal oldja meg a defektfigyelést. Az valamivel pontatlanabb, de nem okoz gondot a lemerülés, felnik csereberélése, stb.
Persze ez kicsit olyan, mintha gombhoz vennénk a kabátot. :-)
Ha egy adott autótípus egyébként minden igényünknek megfelel, ne ez legyen a döntő érv a vásárlásnál.
Plusz a másik nagy öröm, ha 4 év után az első vizsgánál nem működik (ha egyáltalán tényleg kipróbálják). Azonnali vizsga bukás. Bár állítólag öt év az akku élettartalma a szenzorban, de manapság ki tudja. Én részemről meglennék nélküle is....
Egy Rio van a látókörömben a gyengébbik, 100 LE-s háromhengeressel, a gazdája bevallása szerint néhány kilométeres, rövid városi utakra használva 8 liter fölött van a fogyasztása, autópályán 6 liter körül.
Sziasztok, használja még valaki a 1.0-és 120 lovas motort? Tudom, hogy a gyári 4.9 nem hozható, de 7.6os átlagom nagyon messze van, ha megszakadok 7,2 egy nyár alatt Budapesten + kirándulás. Van más tapasztalat?
én tavaly vettem kb januárban egy garnitúrát: téli hankook+16"alufelni+szerelés 180ért (a szenzorok asszem 12e volt - de azt nem vettem, viszont legalább én választottam ki a felniket :) ) a Méta utcai felnisnél
Szia ! Voltam gumisoknál és ahogy írod ennyi jött majdnem mindegyiknék pont ez a gumi amit írsz. Gondolkodom még a dolgon . De látom nem tudom olcsóbban ezt meguszni .