A wizardos turbó megy még a passatban, viszont elkezdett egy idegesítő hibát csinálni a kocsi:
Csak és kizárólag dombnak felfelé kb. 2200-2300 fordulat között csakis 5. sebességben kitiltja a turbót.
Ha visszarakom 4.-be akkor nem, ha megpörgetem 2400 fordulat fölé domban fel akkorsem. Ha alatta megyek 2100 fordulaton akkorsem.
Vízhőfokjeladó cserélve, mert azt hozta tárolt hibának, mást nem olvastak ki.
Asszondja a szerelőm lehet hogy vákum pumpa, amit a főtengely hajt, ez lehet??
Köszi
Azt képzeld el,hogy nekem volt olyan,hogy a kocsit alakítva csak turbót cseréltem.
Indítás után az adagolónak vége lett. Csak úgy. Előző nap mikor leállítottam,
még minden jó volt. Újratindításnál meg nyekk. Nem akart menni a kocsi.
Nem vonom kétségbe az adagolós szakit de én felpróbálnék egy másik adagolót,ha a villany terén nem találnék semmit. Ha mást nem is minimum a hdk-t cserélném le.
De simán lehet még kábelköteg. A hibakódokat ne vedd készpénznek
Ez nem 1edc 17es vezérlő,hogy mindent felismerjen.
Adagoló,vezérlő,kábelköteg. Villany részét elvileg látnod kéne diaggal ha gond van.
Nem levegősödik esetleg az üa,rendszer? Kannából megitatva gyorsan kiderülhet.
Valahol el kell indulni aztán keresni a lehetséges hibákat.
Szerintem már 100ért is kaptál volna egy normális szoftvert.
És ha gondod van vele azonnal visszatölthető bár mikor a gyári.
De lehet jobb ha nem íratsz programot,mert a szavaidból kivéve
olyan vagy akinek ha program van a kocsiján és neadj isten fél év
múlva ha szarul indul a kocsitakkor rögtön a szoftver a ludas.
Ne ért félre nem bántásból mondom,de lehet neked is így a jobb.
már rengeteg dolog van amit magamtól tudok,de ez az a kategória,amikor már fizikailag nincs ötlet a problémámra. nem csak nincs ötletem,hanem kb másik 20 TDI-snek sincs
csodát ne várj itt,,,anno én is így kedztem,írtam mindent minde hova egy kis tudásért....azt jobbnak láttam,ha magam járok utána,persze nem volt egyszerű a családdal ezt megbeszélni,mert itthon ezt nem akarták meg érteni....
lehet,főleg amikor egy héten 1 napot vagy a családoddal és azon idegeskedsz,hogy a párod már 4 hete nem tud kimozdulni az 1 éves kislányoddal meg mellékesen az eddigi hozzá nem értő embereknek köszönhetően 250.000-be van az amit 50.000ből meg lehetett volna oldani.
Meg elviszed az autót egy profinak mondott dízelszervízbe és kiderül,hogy otthon komolyabb progid van a kocsihoz,mint nekik.
közel egy hónapja futom a köröket,de senki nem tud hozzászólni a problémához,ezért írtam ide.
Nekem is ilyen motorral szerelt golfom van,400ezer van benne, gtb2260vzk (1.5baron), bosio pp764csucs , golf3 1z kuplunggal (lendkerek,kevlartarcsa, luk szerkezettel)! en 20ezret mentem igy vele problemamentesen!
Az atalakito szett nem tudom hogy mennyire birja a tobblet teljesitmenyt de szerintem biztosabb az enfajta megoldasom!
Nem tudom hogy eroben mennyi a kocsim de masodikban gyorsitaskor elforgatja a kereket!
235/45r17
Azért mert te kifogtál egy ilyet egyszer, még nem kéne a tuningboxok felé fordulnod. Ismételni tudom csak magamat, nem raknám be egyik gyártó boxát se az autómba :) Inkább maardjon széria.
Apám vatta új Hiace-ába beszereltek egy ilyen csodát, mert nem volt nekik klímás autójuk erősebb motorral. Győri cég volt, márkakereskedő! Ha érdekel valakit megkérdezem melyik konkrétan.
Mondtam hogy én azonnal kiszórnám belőle a fancba, mivel csak a rail nyomást növel. Végül ki is vették mert néhány ezer km után egyfolytában betiltogatott az autó. Ha jól emlékszem Denso volt talán, potival lehetett állítani telejsítményt. 130-körül volt az ára neten.
Most kb 400 angol fontért mondok színvonalas cégtől tuningot az autódhoz. Olyan cég aki jópár éve is létezett és tényleg tudnak, nem itthoni hobbizók. Ennyi pénz szerintem nem sok a Te kísérletezgetésedhez viszonyítva.
Talán azért gondolom, hogy ritka a 204 lovas 3d, mert itt Miskolcon még egy ezüst színű kupé fut ilyennel, de többet nem szoktam látni. Ha meg eldobok vaktában egy követ, akkor fele-fele az esélye annak, hogy egy 1.9TDI-t találok el, egy nagynevű (?!) cégnél tuti ez volt a leggyakoribb vendég és mégis egy katasztrofális programot írtak rá. Ez örökre elvitte a bizalmamat.
Nem fizettem 400e-et, mert visszaadtam őket. Amit megtartottam, az unichip, az most pihenget a garázsban 170e-ért, de elfér a zsízúj turbó meg néhány befecskendező társaságában.
Úgy tűnik egyébként, hogy nem tudjuk most, hogy a szinkronból kiesett-e a motor, mert megvan a másodlagos hibaok. Szóval a pumpa szorult, a bordáskerék eltört. Ill. a koszorúja letört a tengelyről, ha jól értettem. Ez volt a recsegés. Le is állítottam rögtön, ugye. Namost a főtengely így is hajtotta a kereket, ami a pumpát, ami a vezértengelyt, tehát lehet, hogy nem volt kocc a szelepek és a dugók között. Mivel a szerelő megtalálta ezt a széttört kereket, ezért nem vette le végül a hengerfejet. Pdgabival beszéltem tegnap, ő azt mondta, hogy a szelepfedél nélküli motornál a hidrók magasságából meg lehet állapítani, hogy görbült-e szelep, anélkül, hogy a fejet levennénk. Meg persze kompresszió méréssel, de ez egy falusi műhely, nem gondolom, hogy tud ilyet csinálni. Sajnos ilyen motort ill. ezen vezérlést is csak most csinált először, de legalább letöltötte hozzá a guide-ot:))) Na szóval a széttört bordáskereket összehevtelte, azzal beindította a motort és nem csörög. Bár azért nem tökéletes. Mondja ő. Ma elmegyek meghallgatom én is. Előtte sem volt csendes:) Kérem, ez egy régi konstrukció, sokat futott már. Minden esetre egy bontott bordáskerék azért felkerült már rá a törött helyett.
Meglátjuk. Az is lehet, hogy hazaballagok vele, aztán teszünk rá egy új fejet. Szóval tartsad még, lehet érdekel szíjtárcsával együtt, mert az már repedezik. Ha a szíjtárcsa elszáll útközben, akkor mi áll le? Gondolom a motor nem, de van ott még generátor, klímakompresszor, ... szervópumpa?
Oké, értem én, de ez nekem konstrukciós hibának tűnik. Főleg, hogy millió km-eket futó motorokat várunk el a VW-Audi konszerntől. Meg a Mercitől is. Na mindegy. Tehát a baj nem az, hogy a vízpumpa megmakkan, hanem az, hogy egy gyenge láncszem szétvágja a motort. Ha a vízpumpa külön körön lenne, akkor legfeljebb a hűtés szűnik meg. Azt észreveszed, megállsz, megjavítják, mész tovább. Ha a pumpa beáll, szíj ugrik vagy szakad, akkor - rossz esetben - kicsöngettek a motornak. A Merci pl. láncos vezérlésű és a pumpa külön körön van szíjjal. Szerencsésebb megoldás. Az Audi újabb motorjainál már okosabban oldják meg ezt a dolgot, gondolom nem véletlen. Ha jól tudom persze. Egy Q7 tulajjal beszéltem tegnap, ő mondta. Nyilván ti jobban tudjátok, mi hogyan megy mostanság.
Bár láttam a válaszokból, hogy ezt a véleményt erősíti a társaság, azért hozzátennék még 1et. Nekem is ilyen motorom van, 4oo.ooo körül jár. Egy 2. generációs V7o-ben (2ooo-es gyártás). Éppen kehes, de nem ezért, nem volt piszkálva.
Egy ismerősnek, szintén Volvóban (első gen V7o) ugyanez a motor főtengelytöréssel hálálta meg a nagyobb turbót és a 17oLE-re húzást. 14o helyett. 2o% különbség. Miután kinyiffant, most egy T4-es moci van a helyén. Talán a turbó más, de a szoftver nem igen különbözik, ha jól tudom. Szerintem jól gondold meg ezt az izmosítást. Asszem Szami mondta ezt nekem, ha nem akarom kinyírni a motort, jobb ha hagyom a gyári állapotában. Hagytam, de így is megsértődött:)))
Amúgy nekem is gondom van az erővel. Gyári minden, de 1 éve körül elkezdett gyengélkedni. Nehezen indul meg és nem is olyan vadul, mint régen. Emelkedőn úgy megy, mint egy 1,4-es Berlingo klímával. Hogyan lehet rájönni a hibára? Mit kéne vele csinálni? Okosítsatok már ki egy picit légyszi!
Nem arról van szó, hogy nem tudnak beleírni, hanem arról, hogy amit beleírnak, nem lesz minden körülmények közt jó. Ha most, még majdnem nyáron megíratom, és mondjuk téli -10°C-ban elkezd nem indulni, 4 hónap múlva, akkor honnan tudom, hogy meghibásodásom van, vagy a progi szar? Aztán ahány autószerelő, annyi felé fog mutogatni. Elég macerás az életem enélkül is.
Illik itt csipest szidni? Egyetlen egyszer, egy 1.9TDI-t elvittem csipeltetni hárombetűs céghez. Utána olyan fehéret füstölt a párezer km-es gép, mint egy ködgránát.
Annyira nem egy nagy csoda pedig a vezérlője ennek. Normális chipesnek nem jelent gondot. Szerintem csináltasd meg nyugodtan, ha nem jó az eredmény vissza íratod a gyárit és nem fizetsz :)
Nem bízok Mo-i csipesekben. Ritka autóm van, a legtöbb csipes nem is látott még ilyet. Bajban akkor leszek, ha a következő gép dpf-es lesz és rákényszerülök egy csipes csapat szolgáltatásaira.
A steinbauer nyitásidőzik, az a legrosszabb.
A küberl railnyomásozik, az volt a legbarátságosabb, mert otthoni hangolást lehet csinálni.
Az unichip a legokosabb, az emel railnyomást, turbónyomást, sőt befecskendezési időt is eltol. Programozható, de csak a dealer tudja megcsinálni. Ezt kivettem, de megtartottam, mert ebben látok fantáziát.
barg00001kukacocskagmailen vagyok, ha kell. Cseten, egyéb f@szbúk, stb oldalakon nem osztom az észt.
van egy ecm2001 6.2-m de nem boldogulok vele még nézegetni sem tudok semmit, elképzelhető hogy nem teljes verzió?
az lenne a cél hogy annyit meg tudjak állapítani hogy van e húzva a szoft vagy gyári, gondoltam a turbónyomás limit táblában látnám még kezdőként is, vagy ha látnám hogy mennyi a max nyomás mert a gyárit tudom mennyi
megírattad volna rendesen a kacatok helyett még jó is lett volna, a 4 hengeres cr Steinbauer a szomszédos peugeot márkaszervizben 60-80ezerért mérték 2007 körül, tették dpf-esbe is, kb mintha a gumis szöget szórna az útra :)
Barg én ilyen boxot nem engednék belerakni. Egy szolíd chip kell neki :) Turbó nyomást mennyire emelik ezek? Vagy csak időket, rail nyomást lehet variálni vele?
Nekem ilyen gépem van, meg még kupé is. Nem mertem belenyúlatni az agyába, dobozkákkal próbálkoztam. Volt benne nyitásidő nyújtó Steinbauer (250e), Küberl(120e), Unichip, kábelköteggel(170e) , ezek a dobozkagyártás csúcsai, de komolyabb nyomatékemelésnél mindig remegett az autó. Így aztán a próbák után mindig kikerültek az autóból.
2.0 hdi-hez kapta az user, előző hölgy tulajdonos szerint "turbó távirányító"
az autó meg van csöppet zavarodva, de boxot sem a porlasztó kábelek közé kötve sem a railnyomás érzékelő közé kötve nem találtam, meg az ecunál sem. Jó szét kellene bombázni hogy kiderüljön van e benne valami, hogy lehetne folytatni a hibakeresést.
Octit ja. Kis race,2260, kipuff könnyebb és szellősebb, cooler amekkora csak elfér,
Egr-t kidobom, vákumcsövek rövidülnek, új szívócsövet kap,
Erősebb üzemanyag rendszer, kicsit jobban odafigyelve a behangolásra.
Elég sokat várok majd tőle, épp ezért nem akarom elkapkodni.
Jövő héten talán elkészül ha megjönnek a csövek is.
Majd csinálok méréseket ha elkészül, hogy mit fejlődött. Sokba
lesz megint de ha jó lesz akkor szerintem tetszeni fog:-)
Ezt most én fogom,de nem megyek,mert nem jöttek még meg a porlasztók.
Örülök,ha holnap a coolert meg a gázolajhűtőt befaragom. Turbó,
kipuff,porlasztók csak jövő héten lesz meg.
Csak attól tartok lehet e gond ezzel a fixre alakított lendkerékkel. Nem Gagyi gyártmány, de nem akartam kettőstömegút bele. Hogy érted hogy milyen gyártmány? Annyit tudok hogy 2005 ben lett behozva hollandból. Csak a 110 lovas csúcsokat akarom, most is jól megy. Esetleg azon gondolkozom még hogy a hátsó dobot kiiktatom.
Az autóm: 2001-es golf 4 tdi ALH kód, 90 lovas chippelve kb 120 le
A váltóm: 2000 évjáratú 116 lovas AJM motorkodú DRW váltókód.
A kettőstömegű lendkerrék helyett kapott egy átalakítószettet kuplunggal, SACHS gyártmányút, tökéletes az autó minden téren.
Szeretnék ASV motorkódhoz tartozó porlasztócsúcsokat, csak ilyet, nem race csúcsokat, majd így chippelni, kb 140 lóerőre.
Szerintetek bírni fogja az átalakítószett? Úgy hallottam, Merciknél előfordult főtengelytörés. Szerintetek? Meg merjem lépni? (500 ezer van az autómban, ebből 300-at én tettem bele, semmi baj nincs vele.)
Turbó gyárilag geometriás van rajta, és kb 20.000 van benne, felújított új középrésszel. Egy jó szakember mondta nekem, hogy ez az ALH kód, ez egy butított 110 lovas motor. Motor adagoló turbó minden a 110 lovasé, csak a csúcsok a 90 lovasé, mert így tudták 2000 környékén ezzel a motorral hozni az EURO III normáit.
Mióta "erős" az autóm bátrabban vállalom az előzéseket...
Belekezdtem 2 autó kikerülésébe, majd ráválaltam még 4-et, viszont érkezett egy körforgalom. Ha nincs nagy fékem, lekaszáltam volna a virágágyást középen :DD
Nem lesz olcsó. Az 1Z blokkot rögtön le is lehet cserélni.
Ezek biztosan kelleni fognak:
jóképű blokk-lehetőleg pd belsős.
Hf, tengely, adagoló 12es, turbó, cooler, csövek, üa.rendszer ac-val,
szívó csonk, kipuff öntvény, kuplung, és még sok apróság.
annyi a lényege, hogy ha széthajtogatod a gyári szűrő papírt, akkor kb 2m, ha egy merci kisteher papírját, az meg kb 15m. A szűrő felület sokkal nagyobb...
Üdvw ha nem akarsz direktet akkor szoktak ducato légszűrőt ház nélkül,egyik vége le falaz másikra pedig a csövet valami közdarabbal ,mint a direkt csak mégsem:)
Üdwv.Hát én így ismerem lehet hogy ez csak valami ráragasztott név,de nem a sima keretes gázkar,hanem a keret nincs és egy a két végén kampós rugó van helyette.keresek képet.
Tudna nekem valaki segíteni abban hogy adagoló alkatrészt hol tudok venni,vagy ki tudna ebben segíteni.Egy magas fordulatú húzórugós gázkar érdekelne elsősorban akár használt is.előrre is köszönöm
heló mindenkinek valaki meg tudná nekem mondani hogy a Havasi vezérműtengelyen tompák vagy hegyesek a bütykök mert ami nálam van azon a szívó és a kipufogó bütyök tök hegyes majdnem v alakú
Tételezzük fel,hogy csak az ecuban és csak az órában
van a km állás. Na most ha mindkettőt átírják akkor
ugyan azt fogod látni nagyjából. Na és mi van ha nem-
ha pl többet találsz a vezérlőben mint az órán? Az eladó
simán rávághatja,hogy 1x elégett a vezérlő és ez 1bontott
kocsiból van. Szóval nem sokra mész azzal a funkcióval.
Ha netán újabb kocsid van akkor pl a szervó is tárolhatja,
a légzsák, az abs és így tovább. Szerintem nincs sok értelme
a km-t nézegetni igazából.
Szerinted az lényegtelen szempont hogy milyen autóról van szó??? vagy gondoltad ez a 10-15millió magyar a nagyvilágban mind tudja magától hogy neked milyen sz_rod van?
Sziasztok, nemtudom volt e róla szó mostanában (de az utóbbi huszonx oldalon nem találtam semmit) hogy ha egy autó vezérlőjében átírták a km állást azt vag com-mal hogyan lehet visszanézni, hogy valójában mennyi volt benne, ha visszalehet egyeltalán?
Köszi. Ezen agyaltam én is,hogy a geóval mit lehetne kezdeni
de az eddigiek alapján marad a wg csiga csak valami erősebb kellene.
Nyomást mit bírnak el mondjuk 2200tól 4000ig. 1.5bárt elviseli vagy
az már határeset neki tekintve,hogy 0,9báron megy gyárilag.
2000től kéne, hogy menjen ahogy írtam és 4000ig ha megy az elég.
Most van valami a csigával és 2600tól de inkább 2800tól van erő.
Szóval ha egy jobb csigával le lehetne ezt vinni 2000 környékére az már nagyon érezhető volna és persze jóval dinamikusabb.
De ha ezek a mocik ennyire szemetek akkor nem lesz feszegetve. Vagy ki lesz derítve mi a kínj a gyári turbónak vagy másikat kap. Tényleg-nincs kedved vele foglalkozni? Helybéli a srác(pest környéki)
Most van 3 a műhelyben. Gyenge pontja, hogy alulról nem szabad megtölteni, viszont ha szól, kurva szépet tud szólni az 5henger.... Csak hagyni kell kipufogni, az meg erős kompromisszummal jár.
Az autópálya a halála főleg nyomásos labdával. Nekem fullra kinyit a geometria, de nem merek emapot mérni, mert érzem, hogy gyűlől forogni 3000-nél,vagy felett....
Ez egy 2001es volvó s80ban van. Ez még mindig az első típus volna?
Ez már a 140 lovas talán ugyan ez van a T4ben. Te még a
80valahány lovas verzióra gondolsz nem?
Szerintem geós csigával egy időzített bomba a 2,5 r5 tdi Főleg olyan cipőgomb méretben amiben gondolkozol (gb2056)
A gyenge pontja pedig az , hogy 1987 ben rajzolták es ez volt a gyár első közvetlenes modellje. T4 ben már okosabb picit mert ott nem ilyen buta a légmennyiségmérés es okosabb a szoft is (r5 150 ps)
Az a moci még gyáriban is szét esik nemhogy még feszegetve, kérdezd már meg garret Tomit hány darabot evett már meg úgy hogy az eredeti 140lovas mocit mecha 140lóval feszegeti, vagy pl Szami szerintem egy másfél órát tudna káromkodni ha kiejted azt a szádon hogy öthengeres tdi :) ha nam akarsz bajt a nyakadba hozzá sem fogsz, mert ha ketté töri a főtengőt majd téged hibáztatnak
Jobb lenne valami tartósabb. Most 1,2báron megy a 0,9 helyett-nem merem jobban feszegetni mert XY okból rossz a szabályzása és hullámozva szabályoz. Ezt a tulaj kideríti azt mondta, de akkor is valami erősebb csiga kellene rá ami azért nem 2500nál kezd el dolgozni.
Volvóban van egy VW konszern 2,5TDI moci. 5hengeres.
A kérdések:
Milyen turbót érdemes rá felrakni-gyáritól erősebbet?
Geós turbót rakott e már fel valaki-hogy viselkedett vele?
Mekkora nyomást bírnak el ezek gyári 300 000km-es állapotukban?
Hol van a moci gyenge pontja-mi az ami besz@rik elősször az erősebb tuningtól?
Nem kell űrhajó csak legyen fürgébb főleg 2000-4000es tartományban.
Jelneleg valami van a csigával mert 2500ig nagyon gáz ahogy éled a gyári csiga+a szabályzásával is van valami mert hullámozva szabályozza a turbónyomást-gyári és chiptuningal egyaránt. Hallani a turbón, ahogy tölt majd szabályoz és megint tölt. Hullámzik rendesen a nyomás, 0,2bárt nagyjából.
Szóval erősebb csiga volna tervben és és olyan 180-200lóerő környéke amennyiben ezt a moci elviseli.
Minden modern autó időre van tervezve, és nem az örökévalőságra. Az időre tervezés manapság egy komoly megbecsült tantárgy a gépész karon :D Azért reméljük nem nagy a baj :D
Beszéltem a szerelővel. Megkértem vegye le a hengerfejet és nézzen bele, hogy lássuk mekkora a baj. Eddig csak a szelepfedelet (így hívják a legfelső elemet?) vette le, ill. a vezérlés csere után beindította, hogy meghallgassa hogyan jár, de csörgött, ezért mondta, hogy valszeg ütközés volt belül és néhány szelep elgörbülhetett, de nem lát bele, míg jobban szét nem szedi. Meglátjuk javítható-e vagy hengerfejet cserélünk vagy motort vagy elbontjuk az egész szekeret. Most tényleg. Egy kb. 3ooo eurót érő autóra költsek 1ooo-15oo eurót? Nem tűnik jó ötletnek, de lehet nincs igazam.
Amúgy a megnyekkenés álló helyzetben, alapjáraton történt. Amikor hallottam a fémes darálást egyből leállítottam a motort. Ezért reménykedem benne, hogy nincs azért nagy galiba. De a vezérlés csere nem volt elég sajnos. A szíj nem szakadt csak ugrott, bár lehet, hogy ez mindegy is az eredmény szempontjából.
Szóval lehet valamelyikőtöknél jelentkezni fogok. Addig nézzetek egy versenyképes szállítási lehetőséget Olaszországba:)))
Ui. Az újabb VW motorok is ilyen rendszerűek? Úgy értem a vezérlésben vagy egy gyenge elem (vízpumpa), ami ha betojik szétrúgja a motort/vezérlést? Ez nem túl szerencsés úgy gondolom.
Akkor nagyon ne feszegesd. Gyári teljesítmény +30ló.
Turbónyomás gyári nyomás + max 0,3bár. Ha azt akarod,hogy
hosszú életű legyen akkor ne szaladjon el a nyomás.Vagyis ha pl. 1.5bár
a kért akkor ne menjen 1.6fölé. Maradjon 1.5ön. Sokat kell játszani a
geóval a szoftverben de meg lehet csinálni.
Az elvárosom az lenne leginkább, hogy az új gyári turbóval illetve chippel sokáig tartósan tudjak közlekedni az autóval. Jelenleg egy gyengébb chiptuning lett feltöltve ami idáig be is vált, nekem csak az a lényeg, hogy a motor ne adja meg magát idő előtt mert az nem esne jól.
Először le szedném a fejet, ránézni, hogy mit kaptak a dugattyúk, ha nem számottevő, a dugókiállások egíformák, akkor én új csavarokkal új tömítéssel ráhúznám a másik fejet. Az a gumis belű vacak hosszbordás, csak egybe tartja 4 8-as csavar, és felfogja a bordás kerékkel együtt a főtengely csavar.Kell alá egy új "gyémántalátét" , és egy új bordás kereket is tennék, az már nem sok költség.Ha vízpumpa nem kell, akkor a fejet adom a hosszbordás kerékkel 50e-ben. A hf porlasztók nélkül tengellyel,hidrókkal,szelepekkel van. Ha jól emléxem 215e vagy 245e km-es 850 automatából van.
Nem az a lényeg, hogy hogyan megy hanem az, hogy a gazdájának tetszen.
Hiába megy egy kocsi jól ha a gazdinak nem elég vagy nem tetszik mert túl agresszív vagy épp túl finoman van építve az erő. Mindig a lényeg, hogy a tulaj meg legyen vele elégedve-szeresse használni.
Szerintem ha az ár érték arányt nézzük akkor jó kis csiga és
elég széles körben alkalmazható. 150-190ló közé egy jó választás lehet.
Emapra kell odafigyelni ha már a 200környéke van feszegetve.
196lovat tud több mint 100e km-n keresztül 2.0cr társaságában 1.72es
nyomás mellett. Rengeteg tdi-n és pd-n megy már 2-4éve.
Nálad voltam egyszer adagolót babrálni? 2 éve. Megvan már a számod!:))
Mi van rajta? Váltó, kuplung, kettős, vezérlés? Se turbó, se porlasztócsúcsok, se adagoló. azok végül is jók a mostanin is. Tuti 27o-et ment? Egy ilyet találtam 2oo van benne. Elvileg. Túl szép.
valaki tudna nekem választ adni SoS be hogy egy Bv50 turbón miért nem tudom a nyomást 1.5 fölé vinni kz labdával mielött a membrán kilukadt 2 bárt nyomott kaja az van 12 es adagolo 5*0.26 csúcs
A vezérlést már cserélték (pumpa, szíj, görgők), a tárcsát nem értem melyik. A főtengely végi gumis belű vacakra gondolsz? Az nem fogazott? A hengerfej nem tudom milyen állapotban van, a szerelő nem merte még leszedni, amíg nem döntjük el, hogy GO/NOGO.
A fejet nem kell piszkálni? Csak rárakjuk és mehet? Vagy síkolni bötykölni kéne azt is? Mennyi lenne a fej?
Üdv Mindenkinek. Eddig egy gyári 9-es elemes Bosch adagoló volt a kocsimom (Ford escort 1.8td) és most fölraktam rá egy 10es elemet. Az lenne a gond hogy mióta ez az elem van fönt ki lehet hallani egy hengert a kipufogón és egy kicsit rángat is alapjáraton mint ha csak három henger menne,de megy mind a négy, fejszelepeket kicseréltem egy olyan adagolóét tettem föl ami eddig tökéletesen járt és ezzel is ugyanaz. Egyébként megy rendesen ahogy kell csak az alapjárat nem tetszik. Szerintetek mitől van ez? Vagy a nagyobb elem ezt okozná?
G5 a gyári csigájával és egy közepes programmal is elég jó szerintem.
200lóval azért már kellemesen autózható főleg egy golf.
Nekem elég volna az biztos.
Nem is tudom volt ezekben kis cooleros ami valamelyik oldalon a
sárvédőben van?
Tegnap előtt fejeztünk be egy 2007es rs fábia turbó cseréjét és bv43sárga
csigát kapott+szoft. 1.7báros nyomás mellett elforrósodik a gyári
coolerja úgy hogy 1,2,3- a 3.ban már 4000es fordulatnál 134fokon
volt a beszívott levegő hőmérséklete. Szóval jövő héten coolerozás ezen is.
A turbóval kéne kezdened, azután cooler csövek cseréje( a coolert is ha nem a nagy cooler van bent)+kipuff ha nagyon feszegetni szeretnéd, kuplung és a végén ismét program.
Gyári csigánál a csiga szabja meg a határt-így az autód jelenlegi gyenge pontja a turbód.
1 jó hír, hogy keresik a 2.0PD-re a gyári turbókat szóval biztos, hogy el tudnád adni-nem annyiért amennyiért vetted de eladható az biztos.
2005-ös 2.0 pdtdi Seattal rendelkezem. Nemrég volt szofveres chiptuningom ami után gyorsan lement a turbóm. Kapott egy gyári újat helyette!
Sajnos nem nagyon voltam a tuning terén jártas ezért későn jöttem rá, hogy a gyári turbó árából tudtam volna egy nagyobb és erősebbet is szerezni illetve beépíteni. A cooler illetve kipufogó terén történő tuningolásról szeretnélek benneteket kérdezni konkrétan, hogy ehhez a specifikécióhoz( gyári új turbó, chiptuning) mit érdemes még változtatni az autón.
Tudom, hogy a 2.0 pd mindenki szerint szar de az engem nem érdekel mert szeretem és mindent megadok neki!!!
Konkrét műhely illetve beszerezési, beépítési forrás is érdekelne, turbó cserével együtt.
Most is 1,8báron vagy. Így a nagyobb csiga sokat nem hozna max a égszállításbeli különbséget.
Új program kellene, több kajával, más előtöltéssel, nagyobb nyomással. 2-2,1bárral már tetszene.
Nem emlékszem, hogy a coolerod milyen-illetve a hozzá és a tőle vezető csövezés.
Ha szűk akkor cserélni kell azt is-55ös belső átmérőjű kellene.
Ha még felejbb akarsz menni vagyis a maximumot akarnád a feszegetni a 14es időkhöz akkor 58-60as belső átmérőjű csövezés és 2,3-2,4báron kéne járatni a csigát annyi kajával ami a 14es időhöz szükséges--nagyjából a porlasztókon több nem is menne be.
Kuplung+kipufogó is egy másik kérdés.
Ezek után marad a gázolaj jobb hűtése+hf portolás+tengely ha nem elég ami lenne.
El kell dönteni, hogy akkor mi kell és ahhoz mérten gondolkodni, nehogy megint feleslegesen vegyél 1 csigát.
Én még nem raktam külső wastegate-t. Nem kellett eddig.
2056al is elég jó az emap és 2260al meg igazán.
VAgyis nem tudom miféle hatása lehet-én egy +gondnak tartom.
Szerintem nem kell-inkább nagyobb turbót vegyél ha a mostani nem elég.
Ha jó az emapod akkor nem kell az ilyen cucc. Ennek úgy is csak nagy fordulaton van előnyös szerepe-nem hinném, hogy annyit forognál 4500felett hogy ez kelljen.
Mentem olyan kocsival amiben volt és nem éreztem a jótékony hatását-máskülönben nekem is volna bent :-))
38mm-es wastegate szett Tial 8PSI (0.55BAR) vagy 14PSI (1.0BAR) rugóval szerelve Szia Norbi!Ez jó lenne a superbhez?
Tial 38mm-es külső Wastegate szett 8PSI (0.55BAR) vagy 14PSI (1.0BAR) rugóval szerelve
Prémium minőségű, saválló anyagból készült (mind a szelep háza és maga a szelep is) wasetgate, azaz turbónyomás szabályozására való kipufogó alkatrész. A szettben található rugó szabja meg a maximális turbo-nyomás értékét. Kétféle erősségű rugóval kínáljuk: - 8PSI azaz 0,55BAR - ajánlott 0,55-1,2BAR között szabályozható turbónyomáshoz tervezett autóba - 14PSI azaz 1,0BAR - ajánlott 1.0-2,5BARközött szabályozható turbónyomáshoz tervezett autóba
Mivel két kamrás, ezért ellennyomással elektronikusan is vezérelhető pl. HKS EVC-vel, így a turbo nyomás szabályozható (csak a gyári rugónál magasabb nyomás állítható elő EVC-vel). A wastegate alján vízhűtéshez is találsz csatlakozót. Használható vízhűtés nélkül is, ha az adott autóban nem melegszik túl forróra a wastegate.
Ez a Tial 38mm-es wastegate a legkisebb méretű, és legpraktikusabb 38mm-es wastegate a kínálatunkban. Csatlakozásai V-Band bilincsesek. Külső méretei minden eddigi 38-as külső wastegate-nél kisebbek, így nagyon kis helyen is elfér és az átlagosnál könnyeben szerelhető a forgatható rögzítés miatt.
A szett tartalma: - 38mm-es wastegate - 2db V-Band profil a wg rögzítéséhez - levegő csatlakozók vezérléshez (pl. EVC) - vízhűtés csatlakozók - 0.55BAR-os rugó
Úgy elvéve a kaját,hogy nincs látható füstöm egyáltalán 2.3báros nyomás mellett még mindig elkapar rendesen. Gumi nyomás 2.2báron. Több kaját nem vehetek el mert az előbb is 200nál 6.at raktam és szinte állt az óra mert alíg van kaja azon a fordulaton. 75mgr körül csak. Szóval sebesség alapján kell megfogni az üzemanyagot:-)
Nézd már meg hogy ACTIA e, mert ha igen megvan hozzá az interface flashelő progi, kb. 3hónapja csinálta meg a SCarty, azzal újra lehet húzni a kiütött interface.t nem kell kidobni
a gyártó fel tudná programozni ismét na de kinek kell olyan ami megpusztu fél és vagy 1 év után.
A mai klónok már nem szoknak-legalábbis nem találkoztam ilyen gondal már jó ideje.
Azt hiszem az ACTIA diag cuccban a kínaiban van még időzár-azt még árulják a mai napig. VAgy nem megy 1 év után vagy átvált kínai nyelvre aztán anyni vaolt ha csak nem tud az ember kínaiul.
Nincs az annyira hirtelen pakolvata kaja mert se látható se érezhető változás nincs nagy azon a fordulaton vagyis elégtfolyamatos a dolog nincs rúgás csak a gumi már előte is a kaparás határán van. Legjobb volna a sebesség alapján megfogni vagy úgy mint a fiatoknál fokozat szerint. Biztos meg lehet csinálni edc15ben is. Majd1x valaki rájön úgy is és akkor lesz az edc15 vw konszern dizelje egy jól gyorsuló ki kocsi. De addigra az edc16al szerelt vádak jóval fejlettebb lesznek szerintem.
Nekem az jött be, mikor gyakorlatilag végig csikorgott a 2-es, de pont csúszáshatáron, ergo nem rántotta vissza a kipörgésgátló, és ugye a legnagyobb tapadást egy gumi minimális (10% körüli?) slippel tudja. De ha egyszer elveszted a tapadást...
Neked szerintem ott a gond, hogy túl hirtelen adod rá a kaját.
Nekem ugyanazt a gumit a hirtelen érkező nyomaték 1749-cel eltekerte simán (fordulat tiltáson), míg 2056-tal gyönyörűen végig húzott, csúszáshatáron. Nem kell mondanom, melyik volt erősebb/nyomatékosabb amúgy.
Persze vokt ilyen sajnos. Így utólag könnyebb másikat venni.
Drágább a telefon meg az utánajárás meg a rá fordított idő mint egy új.
Mondjuk lehet nem ugyan onnét rendelnék. Mennyi idő telt el az 1használattól?
3500nél adok max kaját,de így nem jó. 3500ig ok-aztán meg fordulatszám tiltásig kaparja a 2est ami marha idegesítő. 3.ban már jó,de a 2es az katasztrófa. 1esről meg kár is dumálni.
Én nem igen nyúlok már autóhoz-mechanikus muka kerülő vagyok.
Turbó geó kart,meg hf portolást megcsinálom,de,hogy állítgassam meg ilyenek azt inkább mondom a havernak mit merre. Így nem kell szerelnem. Kicsit beleuntam már a szerelésbe. Így kerülök minden mecqha melót.
Van egy c 250-es (turbodiesel) autóm (w202) 2000-es évjáratú egy kis turbó problémával (lapáttörés).
Meg tudná valaki írni hogy milyen típusú turbó van az autón, mert én csak addig jutottam hogy garret, milyet keressek hozzá, és járható út-e
hogy csak a turbó belső részét cseréljem? Esetleg milyen Hibrid csiga lenne rá jó? Valaki próbálkozott-e hasonló motort felpöckölni?Itt a fórumon van-e aki tudna segíteni turbó beszerzésben, vagy hibrid csiga készítésében? Előre is köszönöm a segítséget :)
Akkor nem csak a hajtásveszteség hanem a súlytöbblet is sokat elvesz a lovakból...
Pedig bíztam a kapcsolható dologban... Egy passat syncro alól le van véva a kardán és a difi fent volt meg a hátsó féltengelyek mégis sokkal jobban megy. Első kerekesklént használja a gazdája már vagy 4 éve és azt mondta sokkal erősebb így.
A váltónál a bowdenház végén a fekete állítógyűrűket felhúzod h ott maradjon.
A kapcsolótornyon van egy rugós stift amit benyomsz a helyére, és az autóban a kulisszát stifteled egy 5-ös fúrószárral, utána visszaengeded a bowdenház végén az állítógyűrűt és kész.
Az se valami nagy durranás nekem kapcsolható a golf alatt nem sokat lendül ha nincs bekapcsolva ... hiába kapcsolod ki attól még a hátsó difiben forognak a fogaskerekek meg a kardán is és ha be van kapcsolva ha ki az a 200kg mindenhogy ott van
Szerintem meg kel a quatró. Látod nem bírok a gumikkal. 1szezon 3gumi ha nem vigyázok rá. Ha vigyázok a meg 2. Quatrónál nem kopna így meg bírna haladni ha 2ból teli gázzal gyorsítok,nem csak kaparna. Mindennek van előnye,hátránya. Legjobb volna,ha kapcsolhatóra építették volna. Így mindenki kedvére kapcsolgathatná.
Megnézetem. Köszönöm az ötletet. Dupla kuplung közgáz vagy akármi nem segít. Pont olyan mintha a bovden nem oda húzná a kiválasztót ahová kell, de a váltónál nem látni hogy mozdulna. Mindegy megnézetem.
Ha egy erős dinamikusan autót akar az ember 1,9-ből csak elsőkerekest vegyen ha meg 3.0 körül dízelt akar az ember akkor auidit semmi kép ne vegyen mert az is mind quattro egy 3.0 BMW lazán erősebb még gyárilag is.
Még annyi észrevétel, hogy tarom feszítve az 5.et hogy vegye be (6ból 5be váltáskor) és ha lassan engedem fel a kuplungot akkor picit darálva de beveszi a sebességet. Ez mi lehet-szinkon vagy mi pusztulmeg ilyenkor-javítható? KB mibe kerül?
Tiédet is meg lehet csinálni de ahogy mondtm tudo pénz és kitartás kérdése minden.
Na meg akkor elég sok dologról le kell mondani ami az utcai autózást illeti.
Nem lejet 2tömegű kuplung mert elcsúszik úgy is a gyári kevlárral is. elve az 180-200 000ft. Tengely+hf+csúcsok+cooler rohadt nagy hogy ne kelljen állandóan vízzel hűteni mint nekem.
Ha nem kapja el a rajtot akkor lassan tudom hozni-vagyis elvileg nagyjából egy erősek lehetünk csak én a hajtásból adódóan bírom Őt hozni mert nála anynit foghat a hajtás. 402m-en nem bírok vele álló rajtból de kint utcán igen. Lényeg, hogy ne álló rajtból induljunk. 2.ból már nem tud ellépni előlem. És akkor hol van a race csúcs meg a 2260 meg a szívója meg a nagy coolerja?
Én gyári csúcsokkal megyek 55ös rendszereim vannak mint kipuff mint cooler, kis cooler és GTB2056-igaz versenyen 2,4-2,5báron.
De Ő sem megy 2 báron a 2260al. Ha igaz 2,4bárral megy.
Szóval lehetne az jobb is ha kicsit még piszkállnák a programot.
Majd kialakul nála is mert tavaly ment 13,7et meg 13,6ot idén nagyjából ezt tudta de már 1x ment 13,3at aztán a 13,5öt már tudta párszor. Vagyis valamit javult.
14.0 167es átlépővel másodikat végig kaparva úgy, hogy játszok a gázzal.
Ugyan ilyen átlépő sebességgel G1 alíg kaparva tud 13.0át.
Vagyis ha betapadnék rendesen akkor 13 alja időt lehetne menni-mondjuk ekkor az átlépőm is több volna.
G2 13,1et ment még a múltokor 181es vagy 182es átlépővel úgy hogy 3.ban füstölt fehéren de rendesen a 16x225ös slick.
Namost gyorsulásin a superbet úgy is kipakolod, hogy minél könnyebb legyél így cca 1400kiló volnál.
Ahhoz ha van jó gumid akkor a 14,5öt meg tudod csinálni.
Én megyek 14,5öt bepakolva( 1440kilóval) Lefutott matador hectorra2 ultra sport gumikkal amitől vannak jóval jobban tapdó gumik. Vagyis 14,3-2 nem elképzeletetlen normálisabb gumival.
Nekem GTB2056VK van fent AA pd elemekkel. Kicsit többet tudnak mint a TE elemeid.
Ja nekem van HF portolás +tengely is.
De hogy közelebb legyen a példa a te gyári mocidhoz: haver széria ARL mocival 2260 2,1báron 14,3at megy kaparva szintén-szinte semmi füstel.
Szóval ha nem rosszak a porlasztóid-jók voltak mikor utoljára láttam akkor nagyobb csiga kell+cooler(vagy az van nem is tudom?), kuplung ami majd kibírja, gumi-nagyon fontos és 1400kilóval meg lehet csinálni a 14,5ös időt vagy jobbat is. De a nagy kérdés, hogy meg e éri ha netán elrobban a csiga vagy a moci, vagy a váltó vagy a féltengely szakad, mivel kupát 14,5ös idővel nem igen hozol a kategóriádban így dobogóra nem állhatsz, hogy legalább az az élmény meg legyen akkor meg miért van értelme erőltetni a gyorsulási időt?
Én speciel ma felkaptam az iszapot mikor megláttam a gumimat.
Márciusban raktam fel a Matador H2 ultra sport gumikat(17x225x45). Júliusban lekopott. Júliusban felraktam Dunlop Sport max gumikat szintén 17es 225ös méretben és félig elkoptak. NEm egész másfél hónap alatt pedig vigyázok rá. Szóval arra jutottam, hogy nem kell enyni erő lentre és elgyengítem úgy az autót, hogy még véletlenül se bírja magát 2.ban elkaparni akkor talán kibír majd 1 gumi 1 szezont.
Kész agyrém, hogy vigyázok rá és megint lassan vehetek gumit-de nem veszek az biztos. Inkább felrakom hamarabb a télieket.
Valaki találkozott már ilyennel?
G4 6os váltó. 6ból 5be nem lehet sebességet rakni. 6ból 4be majd 5 úgy oké.
Csak vissza vátltásnál nem lehet berakni az 5ket. 6ból-5be. Sehogy sem.
Dupla kuplung akkor rem. Váltó kart majd el törve akkor sem.
Jó esélyem van rá hogy a váltóban valami megpusztult? Furcsaság,hogy
nem is szoktam 6ból 5be váltani mert előzésnél 90%ban 4et vagy 3.at szúrok. Szóval még csak.
használva se igen volt.
Gtb2056 2.4báron gyári csúcsokkal jól tapadó gumikkal 14közepe meg lehet. A többihez elég sok dolog kell-főleg a tapadás. Pl. Leon 4x4 megy 13.3at 159es átlépővel. Ugyan ez első kerekes verzióban cca 14,0
Renault 1.9D szeleprugot szereztem, hat az rettentoen kemeny volt (kb 10 barhoz eleg:))
Tegnap 4 orat jatszottunk a rugokkal vegul egy "valamilyen" rugo illetve egy kispolski szeleprugo egyuttes hasznalataval jott letre az 1.9-2.0 bar nyomas.
koszi a segitseget... uzemanyag szuro benzinnel valo kimosasaval 60km.eket birt menni..
most meg viszatettem a regit amibe volt.mar 9000km es.most is gond nelkul meg.mig amivel szarakodtam.azt meg.1200km re.ezelott csereltem direkt hogy ne legyen y
enyit.szamitana 500ft os.toblet koltseg egy uzemanyagszuronel... ?
Micar vagy aki V6 ban jártas. Kipotyogtak ugye a himbák, szar volt alatta a hidrotőke (az új unixosok közt volt használt is)
cseréltem vezérlést, és az előtöltést nemtudom hova löjjem be, adagolót stiftelve a vez tengely szíjtárcsánál lyukaknak középen legyen a 3 csavar?
Néztem tdi graph-al, ha kiválasztom az AKN AFB kódot, a közelében sincs a kék vonalnak, sőt még a képernyőn sincs a jel.
Ha a 0 mérőblokkot alap állapotra kapcsolom akkor 30at mutat az első blokkban, az 1.9 nek kb 80 at kell de ennek is? Egyébként a kértnek a kapott szépen utána megy, pontos végig, de úgy szeretném hogy rendbe legyen. Cseréltünk 24hidrotőkét, meg 24 himbát is, hangja szép csak egyenetlenül jár érződik a kasztnin, hozamkorrekció szép egyforma. Sajnos ha helyén lesz az előtöltés és nem lesz változás akkor menni kell utána miért nincs meg a 6henger simasága. Porlasztók újak, a himba kipotyogás előtt is volt benne pici egyenletlenség de nem ennyi. A tengelyeken kb 2 bütyüknél volt nagyobb kopás a többihez képest, de kb akkora hogy azért körömmel érezhető válla volt, új tengőkre már nem futotta a tulajnak.
Most arra tippelek lehet a vez tengely kopás érezteti a hatását az új hidrotőkékkel és himbákkal, vez tengelyeket lapoltuk rendesen, főtengőt adagolót meg stifteltük, így helyén kell lennie mindennek.
Egy kis segitség kéne adott egy T4 es 2.5 tdi ajt motorkódu 88le intercoolert az elözö tulajépittete belel,azon kivül elméletileg minden gyári az autoban.Napi használatban van milyen lehetöségek vannak az auto erösitésére normál keretek között.
Nem tudok mondani pontos rugót mit tegyél bele. Játszani kell vele.
Ha netán KZ labda vagy ugyan olyan akkor kérdezd meg KZ-t hátha vágja miből lehet jó 2,2bár környékére, hogy miből vegyél ki.
1ik haver valami kis traktor szeleprugóját használta ha jól emlékszem de kitudja hogy működött. Már nem is emlékszem rá-de Ő is csak amit a földön talált henteregni abból variállta össze anno asszem.
Ha szűkben van akkor nem 3000nél kéne hogy meginduljon illetve ha nincs elég kaja akkor elképzelhető.
a 2260 szűkbe rakva tud 1 bár nyomst 1800as fordulaton. De nem kell elég 2000nél 1 bár és 2400nál pl. 2,2bár. Úgy sem tudja az ember leadni aszfaltra a nyomatékot ha nem 4x4. Csak kapar mint a barom az összes első kerekes. Inkább a 3200+tartományra kell koncentrállni, hogy ott menjen de ott aztán rendesen. 2260 1,9en úgy csak 2800felett érzi jól magát. Alatta már kezd lustulni váltáskor főleg a méretéből adódóan.
Vegyél gázolajat+ablakmosót 5literest vagy amekkora kana kell. Üzemdanyag vezetékeket húzd bele és el tudsz menni oda ahová kell. Szükség lehet még esetleg szigetelőszallagra.
00550 hibakódot ir be 3as golf 1.9 Tdi és azt a jelenséget produkálja h hidegben megy normálisan, ahogy melegszik annál jobban olyan mintha nem kapna uzemanyagot. ezaltal egyre kissebb fordulatszam tartomanyban tudok vele. menni.(ebben az esetben jelenlegi uzemanyag: tobbszorosen atszurt faradt olaj 15%os benzinnel higitva) ilyen uzemanyaggal eddig 3800km t problema mentesen ment uzemanyag szuro cserekkel.
jelen esetben az uzemanyag szurot tiszta gazolajjal felontve meleg motorral is problema mentesen megy tovabb. egesz addig mig ki nem fogy a gazolaj. es utana ugyanazt a jelenseget produkalja,hogy folyamatosan szukebb fordulatszam tartomanyban tudom hasznalni a kocsit.
jelen eaetben nem megoldhato a most hasznalt tankban levo uzemanyag kicserelese tiszta gazolajjal. (tele van teljesen a tank jelenleg messze vagyunk olyan helytol hogy a tankban levo uzemanyagot tiszta gazolajra csereljem.
egy csavarhuzoval rendelkezem es varom az ertelmes otleteket hogyan tudnam a problemat megoldani vagy 50 es tempo helyett normal sebesseggel tudjak hazamenni.
segito valaszokat elore is koszi!
Lenne még 1 kérdésem az 1.8td vel kapcsolatban, szerintetek a vezérműtengelyt el lehetne egy kicsit fokolni hogy gyorsabban fölpörögjön? Vagy akkor már beleérhet a szelep a dugóba?
Az 1.8d nek az adagolója van átalakítva td-re. A csúcsok 150bar nyitónyomásra vannak állítva, a turbónyomás 1.1bar és ehez betekerve a kaja:) szerintem elég jól megy ahoz képest hogy tényleg nem sok jót hallani erről a motorról, de nekem így megy két hónapja és kapja is rendesen de eddig semmi baja.
Az az 1.8 tádé motor nem egy műremek. Szerintem örülj neki, hogy megy! ;)
Egyébként milyen bosch adagoló van rajta? A td csak lucas-szal készült. Egy betegágy. Ki szokták cserélni bosch-ra, amit leszednek mondjuk a 2.3d-ről, de az csak szívó motorhoz készült, nem?
Aztán nem vagyok benne biztos, meg teljesen határozatlan vagyok, vagy mégsem? Én most szabadultam meg egy 1.8td Sierrától, miután többet szereltük, mint amennyit ment. Most nézegetem a 3-as TDI Golfokat. ;)
Játszani kell a berugózással. Egy kis kézi pumpán leróbálható, hogy mikor kezd a labda nyitni.
Valahogy az volna a jó ha 1700ig teljesen szűkben maradna és utána is csak lassan nyitna-így hamar épül a turbónyomásod és elég jó lesz a reakciólya is.
Ha túl hamar és sokat mozdul a labda szára akkor örökké lusta lomha lesz a 2260.
Ha van gyárilag vákumos vezérlésed akkor azzal 1xrűbb műcvelet a nyomás beállítása-nem tudom milyen autóról van szó.
Köszi de nincs időm farigcsálni-ha volna akkor a bontóban találnék erre acélra alkatrészt biztos-én ikább vennék egy olyat amit csak felcsavarozok, bekötök és kész.
Nem tudom milyen a renaulté-igényel valami nagyobb átalakítást? vagy semmit sem. Megkérdezem a havert hogy mit akar-Ő inkább vene mint hogy csinálni kelljen.
Az adagoló a 10jegyű Bosch szám alapján azonositható be legegyszerűbben, és akkor megadja az Esi-Tronic a robbantott rajzát az alkatrészek cikkszámával és az beállitási értékeit, meg azt, hogy mire szerelték.
De olyan adatot nem ad meg az Esi, hogy egy hullámostárcsában mekkora pl a meghajtó stift, vagy hogy mennyit emel.
Az Esi csak a szakszerű, gyári javitáshoz ad útmutatást, adagoló épitéshez nem.
Nem is gondoltak szerintem a Bosch-nál arra, hogy valaki majd adagolókat fog legózni...
1.6 td használtam mtz 50 csúcsokat...190 baros porlasztási nyitó nyomással...nem semmi volt a hangja,,menet dinamika emelt turbónyomással elégg drasztikus volt..
Üdv mindenkinek! Van egy mk4 es Ford Escortom 1.8td motorral és arra gondoltam hogy raknék bele 50-es mtz csúcsokat hogy kipróbáljam hogy működik vele de előtte kíváncsi lennék a véleményetekre hogy esetleg a kamrákat tönkre teheti e vagy menni fog vele. Esetleg valaki rakott e már ilyen csúcsot kocsiba? Én a nagy méretű csap miatt gondoltam hogy esetleg több kaja menne be rajta ugyanannyi idő alatt mint a gyárin. A motoron Bosch adagoló van nem Lucas:)
...föl kell tenni az ékszíjtárcsa helyére egy lendkereket, oszt kész:-)generátort/szervót/klímát majd hajtjuk fogaskerékkel, mi baj lehet:-DD, várjál, mégse jó...keresztmotornál ki kell flexelni a váznyúlványból, hogy elférjen a lendítő:-DDD
Akármilyen hietetlen a torziós lengései csavargatják a főtengelyt.
Ha leszeded az első ékszijtárcsát (torziós lengéscsillapitót) és helyette egy alu ékszijtárcsát raksz, vagy egy Golf 1 lemez ékszijtárcsát akkor széttöri a blokkot a motor. Erősebb 1,9-es még a Golf II 1,6td dupla ékszijtárcsájával is eltöri a blokkot.
Tipikus, hogy pl az 5 hengeres motorok tuningjakor leszakadnak a fekvőcsapágy fedelek, mert a gyári torziós lengéscsillapitó kevés.
De a V6-ból is csináltunk pár erőset és azok között is volt amelyik szétrepesztette a blokkot.
A 130-as pd-n a torziós lengések csökkentéséért is növeltek a hajtókar csapon.
"..a lent ébredő nyomaték csavargatja a főtengelyt.(a főtengely elejének és végének szögelfordulása nem azonos..."
Azért az elég csúnya lenne! Gondold végig! Ehhez az kellene, hogy a fekvőcsapok elmozduljanak egymáshoz képest a középvonalból. Azonnal beszorulna a főtengely és rövid időn belül kiverné a csapágyakat.
Maradjunk annyiban, hogy az szíjtárcsa egy főtengelylengés csillapító, és nem főtengely lengéscsillapító. Vagyis a főtengely szöggyorsulásait hívatott kiegyenlíteni a hajtott segédberendezések felé. (igen, a "kicsit kockásan jár" kifejezéssel már Te is ezt mondtad)
Bontóban találtunk sdi adagolót nagyon újszerűt és ezen volt a 248as hdk. Mondom ez fasza nagy gázkaros. Haver megvette és kérdem 48van a gázkaron? Azt mondja 46. Szuper. És bontatlan adagoló volt-szóval ilyen is létezik. Pedig valaki megkérdezte volna biztosra mertem volna venni,hogytaz 48w jelzésű lesz. De még sem-hogy szakadjon meg.
Másik porlasztóval kannából itatva nincs változás.
Egy deka füstje sincs.
Másik vezérlő, szoftvert basztatva semmi változás.
11x3.3as adagolóval se volt füst.
Nagyobb gázkarral lehet érdemleges mennyiség változás? Mért valaki ilyet. 46 VS 48as gázkar. Ha van érdemleges változás akkor csinálok egy 48tól nagyobb gázkart.
Persze mindent meg lehet csinálni csak akarni kell :). A kérdés, hogy megéri-e vesződni vele, csak azért, hogy szebben álljon le, vagy lenne valami más előnye is?
Igen-pontosan valami olyan kell. Benyás pillangó szelep csak az 1,9TDi tartóüját kell megcsinálni-mármint a szelep tartóját-aztán közdarabbal felrakható volna-csak össze kell válogatni az alkatrészeket és kicsit kreatívkodni amihez idő kell :-)))
Akkor ehhez csak egy sima pillangó vezérlő elektronika kellene (ami nem lehetetlen és túl bonyolult), bár szerintem nem lehetne annyiból kihozni egy ilyet, amennyiért még megérné a júzereknek csak azért, hogy simábban álljon le a motor.
Egy 60as csőben egy pillangó szelep ami nem ereszti el a turbónyomást a tengelyénél ahogy pl. egy gyári.
Semmi más funkciója nincs csak leállításkor bezár így szebben áll le a moci mert megfolytja a keletkező vákum mivel nem tud szívni-gyorsabban is áll meg a motor meg jóval finomabban. Szóval lényeges, hogy jól zárjon és ne szoruljon meg még véletlenül sem pl. 500bezárást követően sem.
Hja akora gyorsíttó áttételen keresztül,figyelembe véve hogy egy 120 amperes forgórésze közel 1kiló,hatalmas erőt fejthet ki a ftengelyre. Én rakktam 1z-re,hihetetlen hogy mennyivel szebben jár,és mennyivel szebben áll le!
Na igen, de általába BMW-be a mech adagolót (már ha visszaalakítják) az elektromos adagoló belével szokták beépíteni (2-es hullámtárcsa, 10-es adagolóelem, vagy nagyobbra cserélik a gyárit), tehát telj.növelésnél ezek a paraméterek mondhatni azonosak.
NA--valaki akkor nem gyárt 2 db-t? Szerintem 5 is elkelne rögtön :-)))
Valamilyen benzinesé biztos átfaragható-csak idő és kedve megcsinálni az első darabot. Aztán az már akár közdarabbal is de felrakható "bármilyen" csonkra.
Igen-kellene mindre szerintem is. Nem véletlenül az újítás.
Ez olyan mint a leállító szelep a szívó csőben-az sem rossz dolog mikor nem úgy rohad le egy autó megállításkor.
Már 10x ki akartam venni de mindig oda jutok mikor beülök egy öregbe, hogy marad az is inkább csinálok valami nagyobbat, de nincs rá idő. Valaki már csinálhatna 1re vevő volnék biztos.
60as csőcsatlakozással-belső átmérő ne legyen 60tól szűkebb. :-)
gyarilag az 1z-n és az afn nagy reszen nincs szabadonfuto. idovel tettek a gyarban is ra, az ujakon minden van. nem veletlenul. az utangyartott szerintem is szar. a gyari az fasza.
a főtengely gyorsító áttételen kerersztül hajtja a generátort.
a lent ébredő nyomaték csavargatja a főtengelyt.(a főtengely elejének és végének szögelfordulása nem azonos. a főtengely ékszíjtárcsa csillapítja ezt a csavarodást. ami ugyanakkor hajta a generátort.
a dízel motor forgó mozgása nem egyenletes, hanem kicsit kockásan jár. (felgyorsul lelassul egy fordulaton melül)
a generátor mindig ellenkezőleg akar menni, mint a főtengely hajtja.
a főtengely gyorsul, a generátor visszahúzza, a főtengely lassul, a generátor gyorsítaná. a szabadonfutó ezért kell. utánna mindig csak egyirányba "bökdösi" a generátort, nem tud a generátor visszahatni a főtengelyre olyan nagy mértékben.
a főtengely ékszíjtárcsát a generátor csavargatása fárasztja(van benne egy gumigyűrű ami fel szokta adniu a harcot)
van egy erőssebb fajta 028 105 243T, az jobban bírja.
ha ezek (szabadonfutó és erőssebb ékszíjtárcsa a főtengelyen) fent vannak, jobban tűri a geos által keltett alacsony fordulaton éberdő nyomatákot a főtegely.
Azért volt odasorolva, mert turbó miatt szorzószám van a köbcentire. Pár évet mentem rallyban, ugyanúgy nagyobb szívómotorokhoz voltam besorolva, de ez normális dolog nem?
Csináltam rallycrossba pd tdi Golfot tavaly, de t.k.-ra törték :)
Kinek mi a véleménye a mech. adagoló visszaalakítás vs. elektromos adagoló kérdésről? A szóban forgó motor a BMW féle 2.5-ös TDS (egy 95-ös Omegába), ami gyárilag elektromos. Egyesek szerint a mechanikus (jelen esetben a régebbi 24TD motoré, TDS-re azt szokták rápakolni, TDS adagolóbelsővel) strapásabb, egyszerűbb, kevesebb a hibalehetőség (nincs ECU, jeladós csúcs, elektromos gáz, stb.), mások szerint a mech. csak ilyen olcsó tuning, előbb-utóbb látszani fognak a határai, ink elektromos egy vagy kettővel nagyobb adagolóelemmel és egy jól hozzáírt chippel (esetleg nyomásemeléssel, de az egy másik kérdéskör). Ki mit mond?
Bocsánat. Tudom hogy ennek a sportnak kevés köze van a diesel tuninghoz. De néhány évvel ezelőtt, volt egy 1,9 golf /Dombi Imre/ aki szarrá alázta a benzines szutykokat. Persze csak olyankor, ha a hajtáslánc minden része kibírta a hatalmas nyomatékot ! Ja és ezt a 4000 ccm-es kategóriában !!!!!!!!! Szerintem ebben a sportágban is lenne jövője a dieseleknek !
Sziasztok ! Minden autosportot kedvelőnek figgyelmébe ajánlom. Most hétvégén, Nyirádon autocross európabajnoki futam lesz ! Ha gyorsulási rajtot akartok látni, itt tiz autó rajtol egyszerre ! Több mint száz nevező van eddig, európa legjobb karosszériás, és szöcske versenyzői ! Gyertek ti is !!!!!!!!!!!
én nem tapasztalok semmi rendellenességet, csak néha remegős akkor elindulok 3dikban lassan csúsztatva, és jó egy darabig, de itt áltam a gázon a kuplungról meg leléptem :)
a szerkezeted új volt, ha nem vissza lett álítva az önbeállító része?
Amúgy a múltkor kimentünk gyorsulni, egy 150lovas csipszes V6 Q és egy gyári 180lovas V6 Q ellen küzdöttem (nyertem is), és akartam egy 2-ből indolós rajtot hogy elönyt szerezzek nekik úgy is rövid az egyesük, na vagy 4000-es fordulaton leszáltam a kuplungról, nekem fix lendkerék kevlár 228-as, és nem történt semmi, de annyira nem hogy az autó meg sem mocant, ahogy ez eljutott a tudatomig, kinyomtam a kplungot, be egyesbe és mintha mi sem történt volna :) minden patent.
A ti fajtátokban az a buzi önbeállós szerkezet a szopatós.
Szerintetek egy 105 lovas pd-ből max 180-200 lovat ki lehet szedni egy gtb2056-al,katalizátor off-all és egy jó chippel, vagy erősebb motor kell bele(nagy csapos főtengely,erősebb hajtokarokkal, nagyobb elemekkel) ? - csak érdeklődés szinten kérdem....
Típusprobléma a leforduló himba. Nem kell hozzá még kopottnak sem lenni semminek, elég, ha tönkrement a hidrotőke, és nem feszít eléggé.
A kopásra meg azt mondom, hogy szerintem elsősorban kenési probléma. Nem megfelelő olaj, vagy a csereperiódusok be nem tartása okozhatja. Az enyémben 360ekm van (amiről biztosan tudok :)), volt már 2 lefordult himba, de kopás szinte semmi.
Régebben írtam, hogy másodikban indulásnál megcsúszuszik a kluplungom. Tegnap egy frissen regisztrált Passat klubtag írt nekem egy privát üzit, hogy gondok voltak a kuplungjával. Az én problémámról ő nem tudott.
Ezt írta: Nincs egy hónapja,hogy a passatomban ki lett cserélve a kettöst. lendkerék és a kuplung szett gyárira.Amikor elhoztam akkor tökéletes volt,de hamar felkeményedett a pedál és nagyon fent fogott csak,sőt többször meg is csúszott.Ma észrevettem,hogy folyatott a gázolajszűrőm ami pont a kuplung felett van és valszinü,hogy becsöpögött a két kis résen.Befújtam a két résen tisztitó sprayt és hamarosan vissza puhult a pedál és most sokkal lejjebb fog és 2-ban komoly teherrel is megnyikkantja az első kerekeket csúszás nélkül.
Szerintetek nálam is lehet ilyen probléma? A két autótípus azonos.
láttam olyat is aminek a hidrotőkélye eltörtt. az a göb alaku lofasz letörött a hidrotőkéről aztán kiesett a himba. Meg persze szarrá kopott az összes himba meg a tengelyek is.Lett bele 4 tengely meg 24 hidrotőke meg 24 himba. Nem olcsó de akinek audija van :DSzerelők biztos szeretik.
Valaki látott már olyat hogy V6 150 lovasnak annyira elkopott a vez tengő himbája hogy ki tudta dobni??? Úgy tűnik hogy alapjáraton 4.ben ez történt, két himba egy szívó ami nagyon durván kopott volt, meg egy kipufogó is kiesett ez nem volt kopott. Első gondolat a vezérlés átugrás volt, de szép és ép a szíj is a fezsítő is és minden a vezérlésben, ettől függetlenül kap új vez. szettet. A 12himbából 6közepesen kopott, 4 még tök jó, egy szinte új még csak nem is tükrös, meg egy ami kiesett az durván kopott, a tengelyeknek is van válla de nem durva, himbát is kap újat.
A VAGCOM most irta ki a hibát - Immobilizer. És most jutott eszembe, hogy a kulcsot beleejtettem a Harkányi strand medencéjébe, abban ázott pár percig. Holnap kipróbálom a tartalékkulccsal. Okozhat ez ilyen hirtelen leállás, ujraindulást?
Jóreggelt. Na ma reggel érdekes volt. Elindultam az autóval, elvittem a picit oviba. Majd ovi elött beszállok, akarok inditani, és a narancs izzitóvisszajelző nem villan fel, és csak teker, nem indul. Ezt eljátszotta kb 5-6x, majd felvillant, ekkor inditott is rendesen. Kezd leépülni valami? (g3 '96 TDI 1Z)
Motorféken hallod a mechanikus zajokat! Ilyenkor ugye nincs befecskendezés meg semmi..
Ha ilyenkor nem hallani akkor nem valószínű hogy az..
A kilométert azért kérdeztem mert van olyan h kikopik a hidró fészke a hengerfejben és hiába raksz új tőkét akkor is csattogni fog.. De 230e-nél nem illene..
Igazából amikor a kocsi mellett állok, akkor hallom a kipufogón keresztül. Motorféknél nem hallom. Ne úgy képzeljétek el mint a régi td motoroknál hogy "puffog".
nekem is ilyen motorral szerelt a kocsim,400ezer van benne es meleg motornal 1.5bar-t mertem alapjaraton ami jonak mondhato! Olajcserevel probalkoztal,vagy masfajta olajjal? vagy meg amit en tudok hogy hidrotoke osszeverte a hengerfejet,igaz hamarabb kopik a toke de sosem lehet tudni!
Kis segítség kellene. Kb 2 hete történt, hogy kb 1200-as fordulat mellett haladtam a 96-os 1Z TDI G3-al, amikor egy pillanatra rántott egyet, és kigyulladt az izzitó lámpa. Aztán semmi hiba, tegnap 2x csinálta, ma reggel lámpánál álltam, alapjárat, és egy pillanatra felugrott a fordmérő, meg kivillant az izzitólámpa. A neten olvastam, hogy valami HDK fej tud ilyet csinálni. Pécsett van valaki aki ért hozzá?
Heló mindenkinek valaki választ tudna nekem adni arra hogy egy 10 es kz adagolomitől csinálja azt hogy levegősen szívja a gázolajat szűrőt már cseréltem nem eresz egyik pillanatról a másikra kezdte el.
nekem kb 1 éve van úgy,,, 3000 felett csodát nem kell várni,viszont 10* 3.0 adagolóval és 90 Le csúcsokkal 4200 el pörög ,,de 3400 után már lasabban és 1,1 baron használva!
a wg-s turbóból egy kicsivel nagyobb, pl egy k14 már érezhető javulsát hoz egy jó adagolóval(most vagy T2 vagy T15 van rajta, az max 120 ló), 1300-3500 között jól megy a kocsi még 1-5 bar nyomással is. kisebbel ételemszerűen fent tovább szól.
Geossal is meg lehet csiálni jóra, de akkor több a macera, kell egy szabadonfutós generátor szíjtárcsa, meg egy erősseb főtengely ékszíjtárcsa.
Na innen kezdve nem olcsó.
szabadonfutó 10-20 között, és alakítani kell a generátoron, hogy felmenjen, a főtengely ékszíjtárcsa bontva 10-05, új 35-40
Ezek nélkül is beindul és megy a kocsi, de megeszi a főtengely végén a lelapolást a lent ébredő nyomaték.
a Mica-r nevü srácnak meg hinni érdemes. van egy 10.7 seces autó aminek főkonstrukőre.
Porlasztó az úgy indul hogy a 110 lovasé kb 130 lóig elég, a 2.5 5h tdi 502 porlasztója kb 170-180 lóig.
Igen... a nagy wastegate az egyik irány a geometriás a másik irányú tuning... a wastegate-st forgatni kell míg a változósat nem, és nekem inkább a kevésbé forgatom és van teljesítmény jön be mert az a fogyasztásban is jeletkezni fog, pláne egy 6 gangos váltóval...
A téma onnan indul, hogy rövidesen turbót kéne felújítani, de akkor már nem a régit tenném vissza... Átlagban amit lehet hallani, hogy egy ilyen beavatkozás olyan 130-150 Le közöttire tornázza fel a teljesítményt, úgyhogy még használható is marad a gép a mindennapokban.
Biztosan rengetegszer volt már róla szó, de nem volt időm nagyon vissza olvasni...
Van egy 1z motoros audi 80-am (B4), amit szeretnék egy kicsit optimalizálni.
Gondolom ehez egy vg turbóra egy jó adagolóra egy labdára van szüksége az ember gyerekének... a kérdés az lenne, hogy milyen gázpedált kellene beszereznem, mert ugye az említett installációban az adagoló mechanikus lenne és most elektromos pedál van az autóban. Nem lóerő gyárat szeretnék csak egy kicsit rugalmasabb fickósabb gépet!
Egy német tunning újságban láttam egy ilyesmi Púpos Volgát V12-es BMW motorral zongoralakk fekete színben kegyetlen szépen meg volt csinálva!Nem kevés zseton lehetett benne!
Mert sokat eszik, ritka a szép példány, meg mert nem akarok nulláról autót építeni. Na meg kilógnék a sorból :D Ízlések és pofonok valaki még ebből is jó autót fog építeni mert ez hóbortja
Lehet van valami bajom de én 1 szép 123-mast vagy 124-est előbb észre veszek meg előbb meg nézek mint 1 g4-et vagy g3 mat a régi mergákon még úgy észre lehet venni hogy nem 3 évre készültek :)
persze mert a magyarnak igen fontos a fogyi, és ha egy 1.9-et szét tuningolsz is eljársz óvatosban családdal 5literből, a 3literes merga motorral meg duplája, de mindenképp többel mint 5liter, sajnos ez van, én is váltanék szivesen V6ra, csak plusz adók plusz fogyik plusz komplikációk már el is veszik a kedvem
motor melegen nehezen indul (pontosabban melegen, ill. forron csak teker, teker nem indul, neha teker van nemi eges (tehat majdnem elkapja), de megsem nem indul, neha meg pöccre indul.)
(DIN szerinti) 3-s henger injektoranak a resolaja kb 5x annyi mint a többié
-> hol kapni ilyen olcson? (persze legyen jó is :-) )
-> ki ujit fel ilyet olcson? (es jol)
-> kapcsoloszelepet milyet erdemes venni es hol? (bardiban "gyari" Deplhi max. kedv. br. 21900Ft, ebay-n chinabol mar van 31€-ert postaval)
porlasztó felújító szaki ajánlotta, hogy érdemes egy kis /1:100/ 2T olajat tenni a tanba tankolásonként.az off kocsikon kipróbáltam és észrevehetően csendesebbek lettek szebben járnak . az a kérdésem, hogy részecskeszűrös rendszernél nem okoz esetleg károkat ez?
Ha én azt tudnám:-DD, szerintem 80 környéke, max.Full gyári 1Z, Toledo '96.
Ma méregettem kicsit, következő jött ki:
-500 adagoló fordulat, 30L/h visszafolyás
-1000 adagoló fordulat, 48L/h visszafolyás
-1500 adagoló fordulat, 60L/h visszafolyás
-2000 adagoló fordulat, ~68-70L/h visszafolyás?(nem pörgettem addig, de lerajzolva* az adatokat, ez jön ki)
Ezek ugye befecs nélkül értendők, de mivel állóhelyben pörgettem az autót, az nem lehetett több 1L/óránál, tehát elhanyagolható.
Tehát a tank ac bőven tudja még így bután is, a másfél/kétszeresét szállítani annak, amit az adagoló benyel - az nekem már jó.
Télen nyűglődtem itt a tragaccsal, szerintem lóerőhiányos, többiek szerint nem - ha szánsz rám 3 percet, a hsz-eim között hamar megtalálod az akkoriakat, ott mindent leírtam(nem voltál netközelben akkor valszeg) - köszi.
Én is hasonlóan látom a dolgot de a sok b..a embert vezetni kell ha azt akarja az ország hogy ne csak nyomortanya legyen, meg a sok ingyenélőt kelljen eltartani mert náluk van a szaporulat. A rendes melós meg fizessen 70féle adót hogy jusson mindenkinek csak épp neki ne maradjon szinte semmi sem.
szükségem lenne 2 db nagyon lapos 25-27 cm körüli fújó ventilátorra, 7 céget találtam eddig a neten - tunercity importtuning pwracing blabla stbstb - de nincs senkinél csak ígérgetnek. Sajnos elég sürgős az ügy mert vinnék nyaralni az autót.
Nem kéne ezt központilag szabályozni ! Kicsit okosabban kéne gondolkozniuk az embereknek és megelégedni azzal amit kp-re meg tudnak venni Dehát ott van az a sok reklám szép fényűző dolgok és hát a szomszéd is meg teheti hogy 4-5 millás autója van akkor nekem mé ne legyen ...... az nem számít hogy sokra rádől a ház :P
Szerintem az emberek hozzá állásával van baj senki nincs rá kényszerítve a hitelek tömkelegére mindenki maga dönti el hogy szeretne élni aki befürdik vele az meg is érdemli .
Úgy értettem, hogy az ember elmegy a banka hitelért és majd azt nyögi évekig, hogy legyen egy autója.
Sokan így vesznek pl. új autót. Aztán nincs semmije sem csak egy új autója ami romlik és drága fentartani.
MAnapság ez a divat nagyon. Sőt még nyaralni is hitelből mennek sokan vagy épp így karácsonyi ajándékot hitelre veszenk. Akkor meg már miért ne lehetne hitelből tuningolni :-)))))
Azért beszéltek le mert majdnem felesleges de ha raksz be egy puffert is akkor a levegősödést meg lehet oldani ha netán levegőt szív.
Na meg szűrő cserekor nem kell kínlódni. Csak gyújtás és tele a szűrő. 1xrűbb vele az élet. Én az összes TDI-be raknék. Ha erős ha gyenge akkor is. Jó dolog.
...ennyi pénze ha volna, akkor nem 123 szívódezső lenne alatta:-D, arra mondjál már valamit, amit kérdeztem itt a múltkor, hogy egy széria 10*3 adagoló, 1Z saját csúcsaival mennyi gázolajat szállít összesen(befecs+visszafolyás) 500, ill. 2000 adagolófordulaton saccperkábé, liter/óra?
Lehet tennék külső ac-t* a ótóba, de lebeszélnek itt róla emberek:-)
*adagoló szívóoldalon 0,15 vákuum helyett lenne 0,2 nyomás, vagy 120l nyál óránként, nyomás nélkül - tank ac ezt a két maximumot tudja, energy saving üzemmódban(9V-ot kap 14 helyett)
Tudsz nekem segiteni 99-es A4 Adagolos villany AFN-tdi be kellene tempomatot bekötni egyik barátomnak FACELIFT-es! 2 karos a tempomat kar világitáskapcsolós, de csak a régit tudtam szerezni amin 6 os csati van 2 sorban 3+3 Barna ami nembaj csak olyan Rajz kellene mint ELSA mert azon szétvan robbantva kar belseje is mikrokapcsolok lábai látszanak, mert nekem csak autodatás van amin nincs csak egy kocka számokkal...
96os A4 rajzom még megvan ami ezé a régi karé te küldted !!! de 99-es kellene szétrobbantott karos rajz ELSA-s, nekem sajna nemindul el progi, mert kékhalál bejön képernyőre, valami rendszerfájl megsérült...
ahhh. ami nem megy fektisztitoval az nem is motor :-)
meglatjuk. most en vagyok 1 hetig "nyaralni". jovo heten mind2-n ott leszunk, aztan meg kollegam megy 2 hetre nyaralni. (de a szavaibol ugy vettem ki ez a legkisebb gondja (gondolom megint bejoggingol a meloba...))
a HF-ben szokott meg meghalni a kabelkorbacs (?), az milyen tunetekkel jar?
(szombaton hivott amikor epp 300km-re voltam tőle, hogy furdogatyaban es flip-flopban all a strand elott es meg fektisztitoval sem indul... :-) )
ha inditasi mennyiseg gond lenne, akkor fektisztitoval be kene indulnia? vagy tevedek? (mert akkor beroffen egy picit es felmegy a fordulatszam, annyira hogy ott mar van inditasi mennyiseg beleirva)
Menyire eneltétek az indítási menyiséget? Haver 105lovas 2006os octija csinálta ugyan ezt. Indítás maxqa emelve+előtöltéshez kicsit hozzányúltam és rendben lett. 370000km-es a kocsija. Önmagában nála se segített csak az indítási menyiség. Csak fél megoldás volt.
Hallod Zoli Hagyd már a vakitást... 10-es elemmel mire eléred ezt a 220 kmh addig kiolvasok egy magazint.... csak nehogy kiessenek a bakok alóla azt kimenjen garázs falán, fényképezkedés közben...
Azért 12-es elemnek nincs párja, ezt teis tudod ! Irtad is adott secundum alatt betudja tolni a mennyiséget, mig a kis elem csak több fordulatra tudja betolni ugyanannyit és csak hánnya kormot meg forr mint xamovár.... ezt megbeszéltük már :DDD
Ment most az autó pályán kb 600 km-t, deka víz nem tünt el belőle, de 3000-es fordulat felett már nyomta volna ki. Alatta nyugsziba van. Csak marad a hf tömítés. Remélem!
Zoli, jöttek már csúcsok? Ezzel a 11-essel meg az 502-vel 1000-2000 között, ha picit is beterhelem eléggé füstöl. Fent már jól szól, és szinte semmi füstje, csak zavar, hogy normál közlekedésben füstölög, meg izgat mit tudhat a technila. Rusher Tompi vitt egy Balaton féle B3 quattroval, azóta megváltozott az életem :)
bocsi, rosszul irtam! nem a tartalyba hanem a tartalybol nyomja ki a vizet! Nemelyik szerelonel letezik olyan teszter amivel meg lehet allapitani a hutovizbol hogy hengerfejes lehet e! 90% ban pontos! Varom a valaszod hogy vegul mi volt a gond!
ha a tagulasi tartalyba nyomja vissza a vizet akkor nagy az esely ra hogy a hengerfej tomites ment ki! Repedni nem nagyon szokott a hengerfej de ha rossz minosegu a tomites vagy nem volt sikolva a hengerfej akkor lehetseges hogy a tomites engedte meg magat! Vizcsovek meghajtas utan milyenek? Ha ko kemeny akkor lehet hengerfejes! De lehet az is hogy a tagulasi tartaly sapkaja nem jo es a tobblet nyomast nem engedi el!
Üdv! Még mindíg gondom van az 1,9 Tdi AFN motorral. Nagy fordulaton nyomja ki a vizet. Termosztát kiugrott belőle, de ugyanúgy kinyomja a vízet. Alacsony fordulaton városban semmi gond, de kint erőteljes gyorsításnál megnő a nyomás és a víz kiugrik! A hf tömítés kb 1 éve cserélve. Létezne, hogy a fém hf tömítés át ég ill bedolgozhat mellette? Mert ilyet még nem nagyon hallottam. A szakik meg azt mondják, hogy ezek a hengerfejek nem szoktak gátasok lenni, nem nagyon van rá példa. Köszi!
Heló mindenkinek olyan problémám volna hogy most építettem egy kettest 1.9tdi 10es elemes kz mechanikus adagolo Bv50 nyomásos labdával Előző tulaj 1.9 báron használta nálam nagy colerrel 1barnal többet nem akar tölteni a turbó padlón mintha nem nyitna a geometria kormot okádja pedig a labdát levettem membrán nem lukas kompreszoral nyomáscsökkentővel 0,5 bárnál nyitva majdnem teljesen
2100nál 1,5bár épp elég szerintem. Ha rendesen éled a csiga akkor 2400körül meg van a 2bár vagy több.--az meg már majdnem sok is-nem kell.
Ne akarj több nyomást. Agyonvágod a kocsit.
1900nél ha 1 bár megvan az elég.
Inkább a kaját kell elvenni azon a fordulaton és nem fog füstölni.
Tök felesleges a nagyobb nyomás mivel úgy sem bírod leadni a nyomatékot az aszfaltra. 4x4 esetében sem jó a hajtásnak.
Vagyis nem kell 2500nál 500NM az 1,9es mocinak szerintem.
VK csonkal sem fog sokkal korábban éledni.
VK és VZK is tud 1bárt 1800nál de ekkor már szűkben van a csiga. Én nem próbáltam lejjebb, hogy jobb e a VK öntvénnyel mert általában 1900nál 1 bár, 2400nál 2,3-2,5bárra vannak állítva ezek a csigák-így jó az emap és szép a hangjuk is.
Raktunk fel így is úgy is de nem tapasztaltam lényeges változást ilyen beállításnál.
Nézd meg, hogy mikor nyissa el a geót diagnosztikában, mert lehet, hogy a programban van úgy megírva, hogy már 1400tól nyissa el kicsit a geót-pedig nem kéne. Nyugodtan szűkbe lehet tartatni 1800ig-főleg részterhelésen.
vzk csonkkal van most osszeteve de jobb lenne a vk mivel hamarabb meg hamarabb lenne meg a kivant nyomas! most se rossz ahogy van, 2100nal 1.5bar nyomas van de 1700-1800ig szinte alig van 0.5 fust meg rengeteg! Ezen szeretnek javitani
Sziasztok! Egy olyan kérdésem lenne, hogy 1Z-s blokkból mi a max lóerö, amit ki lehet hozni, és mi kell hozzá? Füst, fogyasztás nem lényeg, a maximum kell belöle. Köszönöm elöre a válaszokat!
Sziasztok,lenne egy problem,1.9 tdi 1z seat11'3.1 adagolö ami változtatva lett.A kocsi.olyat produkál,hogy terhelésen az autó tökéletes,ha azonban terhelés nélkül pörgetjük a motort 3200-as fordula körül bedadog nyomja a füstöt.és ha nem pumpálom a gázt lefullad.Leállít ujraindít elindul rendesen működik tovább.Hibajel nincs a tárolóban.Válaszotokat előre is köszönöm.
digithöméröveé _50 250 mér olyan mint egy lázmérö csak a höérzékelöje helyén egy m kábel va végén a szenzor és bele kell szegelni a viztérbe én egy gyári gombába tömitövel beragasztottam igy teszteltem nem e a müszerfal a köcsög de nem
nincs katalizátor csak egy üres 55 savállo csö + 1hátsodob van cooler elég jo nagy müködik is ki se fuj sehol 90 körül nem tom 110 a kényelmes neki ott 0,4 0,5 kb 130 150 km felé 0,7 ha folyamatosan megyek és nincs emelkedö a kipufogogáz nem tud bent maradni a dugattyu nem kérdez felmegy kitolja szelep becsuk viszlát fekete mind1 nem tom
szerintem tutinem mert kb 500 km van a vizpumpában ezt nem a hozzsbordás szij hajtja ahanem a vezérmü szijj (nem 1z)a termosztát is cserélve lett meg a hütö is k lett mosva söt még felszegeltem az 5 hengeres transporter ventiket a hütöre ami olyat fuj hogy lobog az ablaktörlö és mégis szopik
régi VAG TDI motorvezérlőt hol tudom átírni automataváltósra? Ez egy kiszűrése volt a beteg felhúzós indulásnak de elég régen volt már és én sem tartok örökké...