Ezt egyszer nekem is csinálta akksicsere előtt, rám is hozta a frászt:-) mert előtte pont a motorteret tisztítottam, mondjuk újraindítottam a motort és eltűnt az összes hibaüzenet, de az a 15mp leizzasztott, amúgy a bim-bam-bolás is azt jelzi hogy kevés a nafta az akksiban.
Más: ma nekem is eljátszotta az autó (már nem is tudom ki írta) hogy elkezdett diszkózni menet közbe a belső pilács:-D én meg elkezdtem kapcsolgatni hogy mibaja, közbe kiírta a központi hogy !passanger door open! milyen okos ez a kisautó:-))))))))
Hát ez fura, az enyémben pont úgy kell cserélni ahogy leirtam. (magam is nem egyszer cseréltem már ott ism az óra mögött is, meg a műszerfalban is) Ezek szerint azóta változott (bár okát nem látom). Az enyém 2001 év végi.
Az, hogy meddig bírja, marhára függ attól, hogy hogyan használták előtted. Szóval még ha a 82 valós, akkor is elképzelhető, hogy megsütötték a kuplungot, vagy egyszerűen csak agyoncsúsztatta az előző tulaj, mert folyton dugóban araszolt...
Sziasztok. 1.4 hdi -m van. 82000 km.-rel ha minden igaz ( használtan vettem fél éve) és már eléggé fent fog a kuplung. Tudja valaki hogy menyibe kerül a csere mindennel együtt? Én úgy tudom tovább kellene bírnia és ha így van akkor valószínüleg több kilóméter van benne. Vezérmű szíjat hány km.-nél kell cserélni 1.4 hdi.-ben. Előre is köszönöm.
Bizony-bizony..... Az opeleknel ilyenkor az ABS lampa szokott discosat jatszani..... Nem rossz,hogy leirtad legalabb,ha valakinel elofordul kezdheti ezzel.
szerintem az nem a foglalat lesz, hanem a panel hátsó borítójának a része - fix, nem leszerelhető. A komplett konzolt kell kiszerelni, szétpattintani és a nyákban lévő foglalatba kell 3 db rizsszem izzót benyomni.
Ja és az autó minden reggel pöccre indult, semmi jelét nem adva akku hibának, nem is gondoltam volna, hogy ha jól indul, attól még bizonyos dolgoknak kevés lehet a nafta.
Egy hetek óta tartó bosszantó esetet leírok okulásként, hátha többeknél előjött már.
Pár hete minden reggel (csak az első indításkor) ilyeneket írt ki az autó ; PASSENGER AIRBAG DEACTIVE, AIRBAG FAULT, ENGINE INMOBILISER FAULT , és a mutatók őrült táncba kezdtek, sőt néha lennt maradtak alapállásban. Gondoltam kotakt hiba, a teljes autót szétszedtem (ülések ki, autó alján átmenő csatlakozók, kormány oszlop, műszerfal, utasoldali légzsák, BSI ,motortér biztosítékok, ... ) minden csatlakozót átpucoltam - kontakt spray - levegővel kifújni - kontaktzsír - összedug. BSI-t szétszedtem, kipucoltam, de semmi jele hibának, és természetesen másnap reggel ugyanazok a hibák! Közben minden este órákig kerestem valami hasonló esetet külföldi fórumokon is. Egyszer találtam egy angol srác leírását teljesen azonos hibajelenségekkel, és ő fél évig kereste az okot, márkaszervizekkel együtt, mire nagy nehezen megtalálták. A gond az volt, hogy indításkor (de csak egy éjszakán át állás után) az akkumulátor feszültsége leesett 9 volt alá, és ez az a határ, ahol a számítógép bizonyos dolgokat nem érzékel működőképesnek.
Tudom utólag már nem tűnik bonyolultnak, de hetekig a frászt hozta rám!!!
Szóval hasonló jelenséget lehet, hogy egy akksi csere megold, nálam azóta minden rendben.
Nekem is két literes dízelem van, (2003-as XS ) és az enyémben biztosan tudom, hogy sebességfüggő a szervo. Parkolásnál egy-két ujj, pályán meg egész kemény, így sokkal stabilabb a hatás, és nem tudsz egy kis mozdulattal úgy belenyúlni, hogy fejre állj.
Hát, én nyáron se nagyon nyitom az ablakot... ;) Eladáskor ugyan kivehető de szerintem elég hülyén néz ki ott egy üres konzol, vagy még az se (csak a lyukak a felszerelés helyén)... :( Én inkább eladnám vele szerintem, az egy plusz pont az autónak mikor dönt a vevő hogy melyiket veszi.
1hete vettem 206omba armster kartámaszt(nagyon minőségi), én is a Jókai utcán (nefelejts autósbolt). A srac simán beszerelte ott a helyszinen... nagyon kétélű a dolog, mert sokkkkal kényelmesebb az utazás hosszútávon, viszont kicsit szokatlan lehet elsőre és ami a legrosszabb: a kéziféket alig lehet behúzni, ügyeskedni kell (azóta csak sebességbe rakom megálláskor, kéziféket csak ritkán használom)+útba van az elektromos ablak kapcsolóinak is+nehezebb az övet kapcsolni (nem fér oda a kéz)...
elég gáz na... amúgymeg most télen tökre nem idegesít még, csak majd ha többet kell ablakolni akkor lesz bosszantó inkább.
a lényeg: nézzétek meg nagyon, h megéri-e a variálást, én nem bántam meg! ja, és ha eladod a kocsit, akkor kiveheted belőle, és csak a konzolt kell cserélni ha be akarod rakni egy másikba autóba!
Hat a szervo mar nem igazan szamit nagy dolognak,de valoban annal hasznosabb.... Igen en szeretem,ha benne van.... :-)) A sulya 980kg korul van az enyemnek......
El vagyunk kényelmesedve mi? ;) Amúgy hány kg lehet? Mert nekem a corsa-ban nem volt szervó de nem is nagyon szorult rá. Az is 1.4-es volt. Ha már 5-10-el mész szinte ujjal lehetett forgatni. Álló helyzetben meg ugye nem nagyon tekergetjük.
A fanclub (láttam regeltél) forumán, találsz a könyöklőről képet és árat, ha nincs meg szólj és teszek fel ide is. Nekem még az Armster van benne és az is marad, mivel már megfurtam a kardánbox-ot.
Hat azon csodalkoztam mikor a fater ceges Dacia loganjet vittem szervizbe es keseruen tapasztaltam,hogy szervo-nuku... :-(( Viszont,ha anno a puntona(city mod)l gondoltak erre varosi auto reven akkor a pug is megtehette volna.... :-((
Mondjuk nekem mind1....... A 206 a vekivel narancs....... Ha neha az anyamek micujat vezetem az feher-az sem zavar.... Az viszont igen,hogy itt a 2004-es mk3 mondeom meg olyan zold gagyi divatjamult,mint anno a kis tipome volt.
Könyöklő: Én épp ma szereltem be egy ilyet a kocsiba. 15040 Ft volt konzollal együtt. (Armster) Pesten a nyugatitól nem messze a Jókai utcában van egy Nefelejts autósbolt, ott lehet megvenni. Vagy postai utánvétellel. Elég korrekt anyagból és minőségben van, és 3 év garit adtak rá.
Nekem semmi gond vele....... Az autohoz magahoz doszt eleg. Viszont megnezheted az olajszintet a tartalyban,mert ha a minimum fele jar akkor lehet ez az oka......
Mostmár tulajként vagyok itt köztetek. Nem a 2004-est vettem meg (amiről kérdezgettem), hanem egy 2003.06 havi jószágot.
Patent kis autó, persze pár hibával, amiket már másnap elkezdtem kijavítgatni.
Nekem az összes kis 5Wos égő ki volt égve. Nem volt elől helyzetjelzőm, sem hátul rendszámvilágításom. Előre csináltam Sk. 12 SMD Ledeset, gyönyörűen teríti a kis sarkot, hátra pedig a leírás szerint kis hegyes próbalámpa végét bedugva és kifelé feszítve, egyenlőre kapott 2db sima 5Wos mezítlábas izzót.
A műszerfalon a középső kijelzőbe sem ég csak egy izzó, ezt most nem tudtam pótolni, nem volt kis foglaltosom kéznél. Innen a kérdés, látom valaki itt már ledesített. Belenéztem a lyukakon a kijelzőbe és látom, hogy narancs fólia (plexi) van előtte.
Mivel nekem fehér az autórádióm világítása, kijlezője, megfehéríteném..
Le lehet venni a fóliát, hogy a fehér fény fehér legyen??
Más, ami miatt elkezdetm körmölni: Mura23, tudsz képet (leírást) és árat küldeni a könyöklőről? Kicsit hiányzik beüléskor a könyökömnek és mivel nem el.ablakos hátul, így még útben sem lenne.
A mai napon boltban jártan Leóval. Út közben azon gondolkodtam, hogy a 206-osok mindegyikének ilyen nehezen jár a szervókormánya, vagy az enyémben van valami gigszer. Lehetséges, hogy a túl puha összetételű 4évszakos gumi miatt?
206 fanclub ez az oldal. Engem egyszer állított meg a yard, de akkor is azért mert nem világított, (fél évente egyszer valamiért nem kapcsol rendessen, és pont akkor talált meg), egyébként eddig még nem kötöttek bele, bár tény, hogy erősebb fénye van.
Az tényleg nagyon viszi az autót :) Mondjuk én magamnak a matricázást meg az alurácsot elhagynám, de amúgy 10/10-es!
Mura! Neked a LED-es hátsólámpád nem világít túl erősen (helyzetjelzőn), mert engem tegnap este megállított a yard, és mondták hogy kicsit erős az a lámpa, mondjuk a sima 1pár izzós gyárinál tényleg erősebb:) de aztán lehet csak kötözködni akartak.
Mondtam hogy nem tudok mit csinálni vele, ott van rajta az e11 meg minden, azt viszlát.:-/
Kb 1 liter pluszt jelent (ezt boncolgattuk a fanclub forumán), nekem sem eszik sokkal többet 17-es kerekekkel (plusz 2-3 deci), igaz én 195-ről váltottam 205-re, úgyhogy a tapadási felület nem nőtt sokkal többel.
Felhívtam a szerelőmet, azt mondta hozhatom én a hidat, de akkor gari addig van még leáll az autó az emelőről :( és persze akkor is számoljak egy nagyonsacc/kb 30ezres munkadíjjal........
A bontottat viszonyitasnak irtam......ilyen dologbol nem is igazan szabad hasznaltat venni... A muvelet nem 1,5 oras,de ha magat az anyagot megveszed es ismersz 1 jo szerelot-mindjart jobban josz ki... :-))
Még nem ugrottam:)) bontottat mondjuk tuti nem veszek, amúgy gondolom hogy a munkadíj ami húzós ennél a műveletnél, elvégre hátsó futómű ki aztán vissza, az meg nem 1,5óra :(
Igen 80%-a palyan ment bele.....amaradek kozott pedig van szar ut is,de azert nem Pest kategoria... :-)) Mivel te ott hasznalod javareszt nem csodalkozom es nem is az auto hibaja...
Az enyém most lesz 5, 65ezer van benne, kb. 62-nél kezdte, nem tudom, gondolom Te pályázol is ha már közel 200-nál jársz ;) én csak Bp. tehát egy olyan 1,5-2x szorzó simán bejátszik, no meg gondolom a 17-es kerék se tett jót neki.
Igen az az:) ha pontosak akarunk lenni akkor maga a torziós rúd "romlik el".
Gondoltam hogy ez a baja, csak maga a javítatási költség döbbentet le, de mint utólag kiderült alaptalanul, mert a Pugnál 120ezret mondtak, a munkafelvevő úgy rávágta mint a pinty:) gondolom nem ismeretlen előttük a hiba, tehát fix 120, ez tartalmazza a gyári alkatrészekkel való felújítást, +garanciát, x nap leadom, másnap vihetem, elgondolkodtató........
Amíg gondolkoztam;-) megleptem a kocsit két, átlátszó burás oldal-irányjelzővel, ennek azaz előtörténete, hogy láttam a parkolóba egy 206-ost amin olyan volt, kérdeztem a tulajt hogy ez valami tuning darab, mondta hogy tök gyári, megkérdeztem: 2005 végén volt még egy pici ráncfelvarrás, akkor lett ilyen az oldalindex, tök jó:)))
nekem kb. 3 hónapja kelett a hátsó hídhoz nyúlni és bizony annyi nekem: 82.000. ft volt és addig ne is nagyon használd mert csak rontasz a helyzeten. Szokott itt lenni valaki aki ezzel foglalkozik talán Pest megyében csinálják. Nekem messze volt én Békés megyében tudok szerelőt. Egyébként még mindig nem tudom mi került annyiba. de azóta jó.
Nem Győrben szervizelték, hanem Pesten a Peugeot Central-ban. Amúgy mint utólag kiderült ugyebár kopottak a betétek, és csökkent a fékfolyadék szint, és ezért volt csak a para! Amúgy igen furcsa lenne ja, ha emelkedőn megyek és bejelezne a rendszer hogy állj :D
Ha jól sejtem, akkor ez ugyanaz, mint amit úgy emlegetnek: hátsó híd. Olvass vissza, pár hónapja volt itt valaki, aki üzletszerűen foglalkozik felújított hátsó hidak árusításával, a gyári ár feléért. (bár ezt csak ő mondta :) , de ha van ajánlatod, könnyen eldöntheted, megéri-e)
A héten megnézettem a hátsó futóművemet, alulról vizsgálgatva semmi kirívót nem talált a szerelő, nem lógott semmi, nem volt beesve a kerék, aztán mentünk egy kört, megmutatta az autó a kattogást, ekkor mondta hogy a torziós rúd két végén lévő csapágyat kell felújítani(?) van hozzá szett is, semmi probléma, 80-100ezer forintot mondtak rá, nekem így elsőre kicsit sok, bár lehet én élek álomvilágba:) holnap megkérdezem a Pug-nál is, kíváncsi vagyok mit mondanak rá.
Nekem kívülről nem jött le, csak a műanyagot feszegettem, és nagyon úgy nézett ki, hogy elakar törni, a belső csomagtérborítást sokkal egyszerűbb leszedni, néhány patent tartja, és alatta kényelmesen kiszedhető az izzó foglalata, a bárdinál meg kifogtál valami ultraamatőrt, tőlem megkérdezték anno hogy milyen fékbetét kell hátra mert 2fajtát dob ki a gép, és azok teljesen különböznek, mikor kérdeztem hogy mi va'??? akkor mutatta a gyerek a gépen, aztán mondtam neki hogy igen mert az egyik az ELSŐ betét, azért teljesen más, mondja jaaaaaaa!
Amúgy sima, mezei 5w-os üveglábas izzó kell hozzá, sztem lehet még a Tesco-ba is kapni olyat,
Ma elolvastam a kézikönyben hogyan is kéne ! Elvíleg kívülről kell cserélni ! A műanyag búrának mindkét oldalán van 2 pici rés és oda kell betenni egy vékony csavarhúzót és azzal kipattintani ! Nem hangzik valami bonyolultnak , de azért megvárom , hogy neked sikerül-e ! Várom a visszajelzésedet !
Ja és ma benemtem a BÁRDI nevezetű üzletbe izzót venni a rendszámtáblához ! Közölte hogy nekik nincs, próbáljam meg bontóba vagy a márkakereskedésbe ! Tényleg ilyen nehezen lehet kapni hozzá cuccot?
Most legalább elolvastam a rendszámtábla izzó cseréjét, hát mitmondjak olyan 1szerű mint elől a fényszórókban:)) Nekem még mindég nem ég, holnap megpróbálom.
nem ugyanúgy kell, mert a burkolatot két db fém szegecs tartja a középső részén. Nekem belülről sikerült - mindkét oldalon a szélső patenteket ki kell venni, és a résen benyúlva, egy csavarhúzóval megtoldva a kezem elég hosszúnak bizonyult, hogy be tudjam nyomni az egyik oldali lámpatest szélső acél fülét. Ha már kiszedted, érdemes mindkettőt kicserélni, nehogy kétszer dolgozz. Ja, és 12V/5W izzó kell bele, mint a helyzetjelzőbe.
Amúgy elvileg kívülröl is ki lehet cserélni, de szerintem eléggé necces... bár többeknek már sikerült innen.
Erről van tapasztalatom, pont ez a premium szet volt a BVecimben, angel eye lámpatestben, H1 foglalattal.
A tapasztalatom nem rossz, nagyon jó a fénye, mondjuk én 4300K-est választottam, mert szeretek látni, nem "kékni". A fényével nem is volt baj, csak a már itt is említett minőségű angeleye gyengítette az élményt...
A vetítési képe iszonyat és beállíthatatlan
balkanyarban sz@rt se láttam, ellenben a jobbos kanyarban kapta a szembejövő a felfelé futó él fényét
Nem is szerettem autópályán előzni, mert az előzött járművezetők arcán nem mindig volt természetes a mosoly, amikor a tükörben élvezhették az elvileg 15°os felfelé futást, amit az optika nem tudott produkálni...
A lámpa belső kialakítása nem változtatható, a terelőlemez van rosszul beálítva :(
Viszont sima tükrös lámpába nem tennék xenont!
A közel háromszoros fényteljesítményből maradó szórt fény igen zavaró a szembejövőnek!
Az a baj ezekkel,hogy tomegtermek lett es a kinaiak,tajvaniak gyartjak szarasig ami bizony utal a minosegre....... En is elsosoron ezert tettem le a vectranal az angel-rol...... :-((
Megnéztem személyesen is a lámpát, nos az FK-ról kiderült hogy nem FK:))) hanem Sonar, ami az eladó szerint tökmindegy mert az FK is ugyanazt árulja csak átdobozolva.........
Mondjuk hasraesve nem voltam a lámpától, az angel eye két krómgyűrű része az a legolcsóbb műanyag-króm bevonat, helyenként kis festési hibával fűszerezve, bár lehet csak egyedi hiba volt, meg nem láttam még közelről FK lámpát se 206-hoz, tehát nincs összehasonlítási alapom, viszont a csati H4, tehát a 2003 előttiekhez jó, úgyhogy ez se jó hír.
Jó elhiszem :)
De mondom amit én néztem az H1, és talán ez se lesz nagy baj ;) a csatikkal remélem nem kell legózni, mert hogy én nem fogom szétvagdosni a gyári csatikat az is tuti :(
Mind2 H7-es nem csak a tavolsagi...... De,ha az a lampa tetszik es felsz kulfoldi oldalrol vasarolni vegyel ilyen atalakitot-ez vekie,de pug-hoz is van 3-5000 FT...
Sziasztok ! Kérdés !!!!!!!!!! CSERÉLT-E MÁR VALAKI MŰSZEREGYSÉGET ( FORDULATSZÁM MÉRŐ . KM ÓRA , STB ) MERT AZ A KÉRDÉSEM H ÖSSZE VAN E TÁRSÍTVA A COMPUTERREL VAGY CSAK ÁTDUGOM A CSATIKAT ÉS ÜZEMEL AZ ÚJ ! AZ ÉN ESETEMBEN 2001 2.0 HDI - RŐL VAN SZÓ ! KÖSZI MINDENKINEK !
Szia LIPI ! sikerült már műszeregységet cserélni ?! érdekelne h megjavult-e a dolog ! illetve én mintha hallottam volna olyat h a műszeregység össze van társítva a computerrel és nem lehet csak úgy cserélgetni mert utána hibát fog kiírni! tudsz erről valamit ?! köszi az előző válaszod is , lehet h segített !
ha már nem H4, akkor szerintem mindegy.. A H7 sem sokkal jobb..
BVectrámba tettem ilyen lámpát, igaz xenonnal, de eléggé szomorka a véleményem a vetített képéről és a NEM beállíthatóságáról. Abban is H1-es foglalatok voltak.
ja, meg múlt hét közepén bejelentettem ide fehérvárra arra a 3500ft os csomagra (tisztitas, meres, egyebre) és csak 18.ára kaptam időpotot... úgyhogy akkor elég sok autót pucolhatnak.
A DAM szám a te barátod, abból kiderül napra, hogy mikor rakták össze, és az is, hogy hol. A 206-ra nem találtam értelmes linket, de 307-re elég jól elmagyarázzák itt: (és tudtommal ez egyformán érvényes minden pugra) http://peugeot-foorumi.com/index.php?topic=17643.0 Ugyan finnül van, de a képek, meg a leírás magáért beszél.
Ablaktörlő csipesz: köszi az infót, én a Homasitában próbálkoztam, de ott sincs, csak kompletten. Közben a szerelőm valahol a fiók mélyén talált egy darabot, úgyhogy egyelőre ez megoldódott (köszi Petör-nek is a felajánlást). Nyitott szemmel járok majd, hátha vhol látok.
Ha amúgy minden téren OK az autó, és ráadásul még tetszik is, akkor miért ne?
De azért azt tudd meg mikor gyártás, nehogy 98-as legyen:)) az ablaküvegekbe benne van a gyártási év, az összesbe! tehát azt nézd körbe, legalább kiderül az is hogy nem legóztak e (nem volt e törve) valamelyik üveg.
Azt nem mondom, hogy ez a nagyátlag, de simán előfordulhat, mutatok Neked olyan autót aminek 2003 van (gyártási idő) a forgalmijában és 2005 januári forgalomba helyezésű.
Durván egy évvel előtte volt a ráncfelvarrás, tehát valószínűleg a forgalomba helyezése lesz 2004.
Más: megkérdeztem a Pugnál az ablaktörlő csipeszt, különböző a kétoldali, mert ugye a lapát se egyforma, de csak lapáttal együtt kapni, a vezetőoldali 6600 a jobbos 2200.
Ha minden igaz 2003 júniusától gyártották a ráncfelvarrott verziót. Persze bizos sokáig tartott amíg kifogytak a raktáron lévő autók. Én 2003 június 14-én rendeltem meg az autómat (mert amit szerettem volna nem volt raktáron), július 29-én gyártották le és már az új forma.
Azért nagyszám, mert ez nem kupakos (egybe van öntve), tehát nem lehet felrakni bármilyen centír gépre, mivel középen nem tudja hogy megfogni.... a kisebb gumisok pl nem tudják centírozni..
Sajnos nincsen hozzá csavarom.... Az hogy jó-e hozzá a lemezfelnié? Hát passz, általában az kisebb, de lehet felpróbálom a hétvégén... csavarok olyan 10 k körül vannak, minőségi újak /16 db...
Xenonom már van, azért mondtam, hogy csak akkor veszek ha áttudom menteni az új lámpába a H7-es szettemet ;-) mert most a gyári az 2x H7 (tompított-távolsági)
Nekem sima gyari van..... Evjarattol fugg,hogy h1 v. h7,de vegul is azt veszed amilyen csatid van..... :-)) Projektoros nekem az omegaban volt H1-ben,de xenon nelkul nem az igazi.... Ha xenont teszel bele akkor eg es fold a kulonbseg.....az ominal igy volt..
Somgagat kerdezd neki van angel eye a kocsiban o tud biztosat mondani......
És azt nekem kell kiválasztanom a rendelésnél?
Vagy egyik fajta H1 a másik meg H7?
Neked amúgy ilyen van?
Azt tudom hogy a magasságállító átszerelhető, maga a berakás mennyire bonyolult, nagyon szétkell bombázni, milyen a vetítési képe?
A jobb oldali (rövidebb) ablaktörlő karról kompletten leszedtem a lapátot, és teljesen másikat raktam fel (tehát nem csak az ablaktörlő gumit cseréltem). A lapátot a karhoz rögzíti ez a műanyag csipesz-szerű alkatrész, és ennek az egyik fele letört, így most bár az egyik oldal még valamennyire fogja, de nem látom tutinak. Egyébként Bosch lapát.
Meglevo es szeretett 206 XS-emet szeretnem lecserelni, es a 207-esek kozul a Premium 1.6 vti-t neztem. A 207-es forumon nem nagyon tudtak informaciot adni az uj motorrol, hatha itt van valakinek tapasztalata ezzel a kivitellel? A masik dolog ami izgatja a fantaziamat az az uvegteto. Van barkinek ezzel tapasztalata? Valaszokat elore is koszonom.
pl. autóklubnál se olcsóbb, ott is elkérnek 17ezret a vizsgára. A mozaik utcába meg szerintem tök szívás menni, mert a kintről hozott autókat oda KELL vinni, és emiatt ott mindig teltház van, és ráadásul még a fejedre is sz.rnak. Meg persze ők a legkötekedőbbek, hiszen ebből élnek. Szóval én biztos nem vennék ki szabadságot, csak azért, hogy idegeskedjek, malmozzak, és esetleg jöjjek újra, duplapénzért, mert nem hiszi el, hogy a hátsó, meg az oldalablak gyárilag sötétített.
Én nem sokallom ezt a 16 ezret, mert ebben benne van a műszaki hibafelmérés is. 10 perc alatt megmonták mi a helyzet a kocsival. (hogy rendben minden) Olajat még nem cseréltem ebben a kocsiban, de nem is szándékozok. Pont ezért vettem ezt a típust. Épp eleget bütyköltem, éjszakáztam a puntóval, hogy másnap üzemkész legyen. Úgy döntöttem én nem javítom magamtól, sufniműhelybe nem viszem (ahoz drága volt), így marad a szervíz. Ha azt veszed, hogy a szolnoki qualit'é-nél hogy megkopasztottak volna nem is drága.
Tényleg nem szabad (ha az autó amúgy rendben van) mindenáron szerelőn keresztül vizsgáztatni, mert ugyan miért fizetne az ember 14.000 Ft-ot egy órás procedúrára. Nem tudom merre laksz, de következő alkalommal érdemes magad intézni. Pesten a Mozaik utcába érdemes elvinni telefonos időpontegyeztetés után, adnak időpontot. Arra érdemes felkészülni, hogy az "ügyfélel darab szarként" viselkednek (talán ezért nem viszik el sokan maguk). Bezzeg a "nepperek" seggét kinyalják(nyilván nem véletlenül), aki három autóval áll a sorban, és egyikből-másikba ülve megy előre a sorba, és úgy viselkedik, mintha a társadalom legfontosabb tagja , de legalábbis agysebész lenne.
Az elejét megemeled, hogy aláférj aztán utána leegeded az olajat, emelő le, olaj kicsöpög, emelő fel, visszarakod a csavart és a borítást és máris megoldottad a leengedést! Nem kell ehhez akna. (igaz nem árt ha van)
A vizsgát úgy értettem, hogy azon felül fizettél 26.000 Ft-ot. Egyébként a munkadíjat meg tudtad volna spórolni, mert egyátalán nem bonyolult lecserélni őket és kicsit sokallom a 6.000-et.
Egyébként ha jó az autó, akkor miért nem a közelekedési felügyelethez vitted? Ott csak 8.000 körül van a vizsga.
Olyan létezhet, hogy benzinszűrő csere után aznap még mindig baromira ingadozott az alapjárat, aztán le is állt egyszer a szokásos módon. szombat óta viszont még csak meg se rezzent az alapjárat? Tökéletesen megy! csütörtökön volt cserélve. pénteken nem nagyon használtam.
No egy ilyen történet engem is érdekelne, mert nekem is eltört csere közben, bár ahogy nézem tartja az egyik oldala is a csipesznek, de azért jobb a békesség, Pug-nál nem kérdezted? néha egész elképesztő dolgokat is tudnak adni. :-)
Más: na én ma untam meg a futómű kattogást, most hogy hidegebb lett egyre gyakrabban és csúnyábban csinálja, cirka 1hét alatt drasztikusan romolhatott az állapota, mert régebben hetente 1x-2x csinálta, most naponta többX, úgyhogy a héten megyünk szervizbe a kisoroszlánnal. :-/
Ez elég érdekes dolog. És ha a hegyekben laknál a franciáknál valahol. Akkor mikor mennél fel a hegyre,hirtelen stopp felirat mert emelkedő és tolja fel a tulaj vagy mi?
Vagy kevés akkor az anyag a kocsiban vagy valami más baj van.
Ablaktörlő csere közben a kar és a lapátot tartó keret közötti rögzítő műanyag csipesz-szerű alkatrész egyik fele eltört (pedig óvatos voltam nagyon). Kérdésem, hogy lehet ezt külön kapni vajon? Pár forintos alkatrésznek tűnik, de nélküle nem tűnik túl stabilnak a rögzítés, félek menet közben elrepül.
Van eladó gyári alufelnim 206RC-hez illetve 307feline-hez adták asszem. Frissen fényezve, javítva és a közepe kiesztergálva, hogy ne kelljen vele szívni a gumisnál. Az elvégzett munka 78ezerbe került. Kupakot nem tudok hozzá adni, de úgy lett megcsinálva, hogy pl. a 207-es gyári (meg szerintem az legtöbb)kupak passzoljon bele. Új ára 60/db. Ajándékba adok hozzá 2db 80-90%-os és 1db 50%-os 205/40ZR17 84W erősített oldalfalas Pirrelli P Zero Nero gumit. Ár 120eFt
A helyzet jelzőbe W5W tipusu izzó való, ami a műszerfalban van az T5 tipusu úgynevezett rizsszem izzó, jóval kisebb a helyzetjelzőnél, de az oldalon van kép róla.
Igen.....lemesz folnyitod a motorhaztetot es megnezed azon a kis fekete dobozon ami a legszurohaz utan a cso tetejen van... Ez pedig tuti a te tipusod es szamod lesz.....
Megtudja vki mondani, hogy mi a gyári száma és a márkája a légtömegmérőnek ??? (GTi tipus). Cserélnem kell, és találtam egyet normális áron, de az eladó nem tudja megmondani hogy pontosan jó-e, csak egy gyári számot tudott mondani. Az alapján pedig nem találtam semmit.
Szia Laczko! Nekem is így kezdődött. Elsőként a ford.szám mérő ugrált, akadozva mért ill. teljesen falsh értékeket mutatott; majd meghalt a kilóméteróra is ugyanezekkel a tünetekkel. A legfrissebb pedíg az , hogy a kilóméterszámláló helyén nagy sötétség van. Most már csak a visszajelző lámpák ill. az üza.szint és a hőfokmérők működnek.
Úgy látom nem nagyon tudjátok az 1.1-es gumiméretét, és váltóméretét. Itt megtaláljátok: http://pug2061124ccm.atw.hu/ Más. Ma voltam műszakin, és úgy örültem csak olajat, és szűrőket kellet cserélni. 26k.- A régi puntóm ilyenkor elvitt egy százast is. Többek között ezért vettem ezt a típust. :-)
Szia LIPI ! sajnos nincs eladó műszeregységem de viszont nekem is pont ilyen autóm van és sajnos nekem is gondom van a műszerrel .... mégpedig a fordulatszá mmérőmugrál időnként össze vissza ! érdekelne neked mi a gondod vele ... köszi !
sziasztok, ma leszedtem a (hátsó) fékdobot, h cseréljem a fékpofákat, mivel súrlódó hangja volt... azthittem elkopott a fékpofa (en naiv)
na és a lényeg, h amikor levettem a dobot, ölembehullott az egyik pofa. ez a kopó felület egyszerűen le volt esve a fém "tartóról", és a dobon már a fém cucc súrlódott, ezért volt olyan nyomi hangja!!! asszem ragasztva van, az engedhette el... na mind1, most fennvan az új, 1dbig remélem nem kell vele foglalkoznom
Voltam náluk, de más okból kifolyólag :) De amúgy nagyon gyorsan, és szakszerűen akartam megcsináltatni az autót, mivel nagyon fontos, hogy legyen. Amúgy meg nem akartam barkácsolni, de mondjuk bontóból szerezhettem vna egy csőrészt... De sajnos csak a legvégén jöttünk rá mi volt a baj, és akkor már elegem lett, és csinálják meg szakszervizben, úgy voltam voltam vele nem érdekel a pénz már :S :) :( De van 1 év garim a cuccra :))
felszereltségfüggő volt, hogy 13 vagy 14-es kerék. a Présence-on már 14 volt Florida dísztárcsával. az 1.6-ra 14-esnél kisebb nem megy fel a fék miatt előre, de ha valaki király akar lenni hátra 13-as felmegy mert ott az 1.1, 1.4 első féktárcsája lapul.
Nem szívessen mondok ilyet, de lehet, hogy belőled tőrzs ügyfelet akar csinálni a márka szervíz, mielőtt jelentkezett az üzemanyag ellátás problémád nem voltál náluk?
Parkolófék, minimális fékfolyadékszint és elektronikus fékerőelosztó rendszer REF hiba visszajelzés együtt világít az azonnali megállásra figyelmeztető STOP jelzéssel, jelzi, hogy:
-a parkolófék behúzott vagy nem megfelelően kiengedett helyzetben van, (kurvára ki volt engedve) -a fékfolyadék szintje a minimális érték alatt van, ha a visszajelzés kiengedett kézifék esetén is világít -az elektronikus fékerőelosztó rendszer hibás, ha az ABS jelzéssel együtt világít! (nincs ABS-em)
Azonnal álljunk meg! (és a kulcsmondat:) FORDULJUNK PEUGEOT szervizhez :D
Ma pedig egy újabb érdekesség történt az autóval... Minden szép, és jó, kb. 20 fokos emelkedőn felmegyek az Árkád parkolóházába, autó leállít, 1 óra múlva visszamegyek. Berakom a kulcsot gyújtásra, és >> STOP felirat, és a kis piros kéziféklámpa elkezd villogni, na mondom ennyi, itt a vég, hívom a roncstelepet :D ... Beindítom az autót, még mindig villog a STOP és a !-jel, és pittyeg az autó, megyek 10 métert, leállítom, utána semmi baj... Szerintem az lehetett, hogy az emelkedő hatására még mikor felmentem a parkolóházba, akkor a fékolajtartályban a fékolaj kissé megingott, csak azt nem értem, hogy miért utána, és rá egy órával jelzett a STOP és a !-jel, mikor beindítottam..
Amúgy még csinál ilyet néha, mikor élesen veszem be a kanyart, és akkor bepittyen , és villan egyet a !-jel.. Ez mi lehet? Fékolajszint alacsony?
Na gyerekek, először is elnézést, hogy csak most írok, de egyéb okok játszottak közre. Szóval ugyebár nem indult az autóm, kézipumpa 2-3x , utána ment. Na és tessék itt is van a ludas.. Sajnos már nagyon elegem volt, én hölye bevittem a márkaszervizbe, kicserélték az egészet, mivel csak egybe lehet kapni, és csak gyári üzemanyagcső hálózatot. Nem baj, most már pöccre megy :-) Csak azt nem értem, hogy ilyen sérülést hogy kaphatott benn a motor mögött lévő csőrész.. Na mindegy :-)
Szevasztok! Segítségre lenne szükségem. 2001 évj. 2.0 HDI-hoz keresem a műszerfalba azt az egységet amiben benne van a kilóméteróra ill. a ford.szám mérő. Előre is kösz! Lipi
Sziasztok ! Keresek Bcsaba és környékén 5 ajtóshoz valami hasonló átvezető gumit, mint ami a képen látható. A hátsó ajtó és a B oszlop közé lenne, vezetékeket kellene átfűzni rajta (közp. zár, hangszóró). A neten találtam már, csak a 400 Ft-os gumi mellé 1500 Ft-os postaköltség társul... És még nem is biztos, hogy jó lesz nekem. Tudna esetleg valaki segíteni ? Pontos méret is segítség lenne, hogy így tudjak továbbkeresni.
A gyári acélfelni méret témához: a 2002 decemberi gyártású 1,1-es gyári acélfelnije (adattábla szerint is és a valóságban is) 5,5x14" ET34 és 175/65R14 gumi megy rá.
hol nézed...? a linkelt lapon nincs is más :-) Autó típus Peugeot 206 Acélfelni Peugeot acélfelni Autó gyártmány 1.1i/1.4i [1998-] Felni paraméter 4X108X65 Gyári gumiméret 165/70R13
Nekem nem eszik sokkal többet a 205/40R17-es gumival, gyárilag is 195/55r15 volt rajta, úgy hogy nem sokkal szélesebb, de a 14-es téli kerék majd igen furcsa lesz :-)
40-es....? Hol...itt M.o-on....na ne.....hacsak nincs vesekoved...... Itt kint most az St-n 17-es /45-os van es sokszor az is kenyelmetlen pedig az utak joval jobbak es a recaro bor sem rossz....
szép 15 vagy 16ost kell bele, egy alacsony profilú gumival valami 40es-sel.
Nagyobbat nem tenné a 206ba mert szerintem kevés olyan van ami szépen mutat benne-már túl nagyok bele a 17 vagy 18as kerekek. Megaztán a fogyasztás sem mindegy ugye?
Nem váltani akarok! :-) A kérdés azért volt, hogy elfére-e a féknyereg miatt, mert az 1.6-on már nem, de az 1.4-en, 1.1-en kisebb a tárcsa és a nyereg is.
Nagyon sokszor azt sem jó használni a tankba mert "erősíti a gázolajat" és így kopogósabb lesz a kocsi később. Úgy-hogy csak mértékkel. Én mindíg tél előtt szoktam rakni a tankba, hogy kitisztuljon minden, mert bizony a dízel nem szereti a telet.
Igen kell előre és hátra is,mivel ha elölről mérnek akkor elöl kell,hogy blokkoljo,ha meg hátulról fotóznak akkor meg hátulról kell,hogy blokkolja a jelet. A lényeg,hogy kell egy gyorsabb és stabilabb útfekvésű kocsi,mint a zsernyákoké,mivel ha nem tudnak bemérni akkor is nagy valószínűséggel megállítanak,mert eleve gyanús,hogy miért nem tud a faszi bemérni. és ha megtalálja blokkolót akkor nagy baj lehet. ezért ha már gyosan hajtasz és meg akarnak állítani,mivel bemértek akkor bizony jól jön a kocsi jó útfekvése, sebessége és elengedhetetlen a gyáritól jóval jobb fék.
Na akkor mar az elejen tisztazzuk mit is akarsz......
A detektorbol hatra nem kell mivel a jobbak elvileg 360 fokban dolgoznak....... A blokkolobol lehet es jobb is tenni hatra is..... Az alap blokkolo ami 2 fejes ,ha jol emlekszem 60.000 pinz es hatra nincs is semmid.. A hatar osszegben a csillagos eg is lehet......ha atmesz ezen topikra ott vannak profik-ok blokkolot es detektort is hasznalnak egyszerre....
A jobb detektorok megintcsak 50.000 korul indulnak ami olcsobb azt a tesztek is bizonyitjak nem a legjobb minoseguek....
Fix kamerakra ott a Gps mindig le lehet tolteni europa szerte es elotte igy figyelmeztetve vagy....nekem legalabb is igy van+a vekibe 1 bell 65-os.... Ha van tovabbi kerdesed megprobalok segiteni....
Ami most a 2 kocsimban van abbol 1 L ahol lattam 4260 ft... Nekem megvan 2000 korul.... Igen,meg vagyok elegedve vele teljes mertekben foleg a vectranal lehet erezni a tobb km vegett....A 206-ban elotte Valvoline Maxlife volt az sem volt rossz,de ez azert jobb...
Szia Zoli206 Ha a szaki infrással mérte a csövön, akkor lehet kicsit tévedni, én a termosztátház tövében szoktam mérni a hengerfejen, egy darabig pásztázgatni kell, amig megtalálja a legforróbb pontot, az az igazi! Ha kinyit a termosztát, egy kicsit visszaesik a vizhő természetesen, majd beáll az üzemi. De ha jó a gép, jó a fogyasztás felesleges ezen megakadni, a Peugeot 206 ilyen! De azért szeretjük! :-)) Szia!
Tegnap megvettem az alkatrészeket a kocsihoz. El is vittem a szerelőhöz.Láttam "felboncolva" a kocsim.Elég rossz érzés volt így látni. Remélem jövőhéten kész is lesz.
Vezérlés csere 10év vagy 120ezer km, RC-nél, GTI nél 10év vagy 90ezer.
Olajba én Totalt vagy Castrolt öntenék, de persze mindenki mást preferál, a Total7000-es olaj literjét 1200 forintért megkapod, nem tudom mennyi a Q8, de nem hinném, hogy sokkal olcsóbb......
Szia Zoli 206! Amig a motor üzemire melegszik a hűtő teteje is melegedhet kicsit mert a légtelenitő cső és a kiegyenlitő tartály között van minimális áramlás, de ha megnézed, a hűtő alja hideg, tehát arra nem megy a viz ! A cső az egy dolog, a motorblokk attól még lehet melegebb. Mondjuk a műszerfali vizmérő pontossága is kérdéses, mivel feszitett a skálája, sztm. 2-3 fok hiba bőven lehet! Szia!
Szia n206! A vezérműszijcsere 120E kilóméternél esedékes, olajnál nem a márka számit, hanem a specifikáció! A kezelési könyvben leirtnak kell megfelelnie az adott olajnak, sok márka bőven tudja amit ez a motor megkiván. Az olajcsere periódusnál nyugodtan bizd rá magad a műszerfali visszajelzőre, gyári beállitás ez a tuti!
Hat a szijnak a cserejere mindenki mast mond...... En mar megcsinalnam akkor+ha kell a gorgok es a vizpumpa is egyuttal es egy jo ideig megint nincs ra gondod..... Az olaj is olyan tema ha 10 embert kerdezel 20 fele valaszt kapsz.... Ezelott Valvoline maxlife volt benne,de most tudtam a vekihez jo aron Mobil-1 -t es azt kapta a 206-is 10w40-t amivel nagyon megvan ellegedve......
Sziasztok oroszlán tulajok! Van egy 2002-es 1,4i 75 lovas 206-osom. Egy ideje csak saját magam végzem az olajszűrő, olaj, légszűrő stb... cseréket, mert már túl van az "óvodás koron". Melóba járok vele évi kb 20 ezer km-t. Most Q8 advanced 10w-40 olajat tettem bele, aminek jó volt ár/érték aránya, de egy ismerős szerelő kicsit lehordta. Máshol meg jót olvastam róla. Mi a véleményetek? A total, castrol stb.. kicsit túl dárga
Mikor kell vezérműszíjat cserélni? most 91000 km van benne
Akkor ezek biztos annyira vannak felépítve mert több mindenkinek ott van a hőfok,csak lehet,hogy már mindenki hozzászokott a régi ladákból meg skodákból,meg opelekből a 90fok környéki adatokhoz. Ez meg egy teljesen új tecnológia,lehet,hogy ennek ez a jó-sőt biztos ezek szerint.
Tegnap ismét leállt az oroszlánom. Van benne stp is és most lett benzinszűrő cserélve. Van esetleg más szűrő is, ami a tankon kívül van a kocsin és az üzemanyagrendszerhez kapcsolódik?
Nem, mert gőzöm sincs hogy hol van... Ő a számitógépben nézte meg valahol... Igazából még 65 fok környékén néztem, akkor még tök hideg volt a hűtő és a csöve tehát szerintem nem szivárog mert már valamennyire kézmeleg lett volna akkor (a cső biztos, gondolom). Szerintem is hidegnek kell lennie a hűtőnek amig ki nem nyit, hisz addig ne hűtse amig nincs rá szükség. Persze az is lehet (lehet?) hogy hamarabb nyit(nak), de csak részben...? Mondjuk nekem ha nyomom neki sem megy 73-75 fölé. De műszerrel meg is mérte és tényleg 75 fok (a cső), tehát az érzékelő és a visszajelző műszer rendben.
Tiszteletem! Nézted már,hogy hány fok van ráírva? Vagy az az a 83?
Amúgy érdekes mert nekem is ezt mondták,hogy míg nincs fent a víz, addig a hűtőnek hidegnek kéne lennie. Elméletben szerintem is, de eddig vagy 10 TDI-t néztem már a haveri körből és mindenkinek szépen melegszik a hűtő,pedig még a víz a felénél sem jár a mutató szerint.
Én arra gondoltam,hogy lehet,hogy azért melegszik mert van a termosztát mellett egy kis lyuk és azon szivárog átt a melegvíz.
Nekem a helyi szerviz ma megnézte, hogy a termosztátnak 83 fokon kellene nyilnia. Viszont 75 fokon is meleg a hűtő már... (feljebb meg nem megy a hőfok) Szerintük termosztát.
Szia! Semmi különös, a frédiéknél mondták semmi gond vele ezek a HDI-ik ilyenek. Ők kicserélik a termosztátot de felesleges. Bár 1 szer már volt 90fok is de még nem hallottam a ventilátort bekapcsolni nyáron sem. :)
A Norauto az tényleg vicces. Szószerint igaz amit leírtál: a bolt jó, de a szervíz iszonyat. Kezdett a fék gyengülni az autón, én hülye elvittem hozzájuk. Egy alkalmazottjuk fékpadra tette(háromszor), eredmény elkészül nézegeti. Azt mondja minden rendben az autóval. Mondom az lehetetlen, megnézi mégegyszer, ja igen a hátsó fékeket cserélni kell, de nincs alkatrész rendelnek jöjjek vissza egy hét múlva. Egy hét múlva visszamegy , elfelejtették az ügyemet(?), másik ember kocsit újra megnéz . Mondom neki, hogy szerintem a hátófék rendben van, mert két hónapja lett csináltatva. Eltűnik főnökség irányában, visszajön. Mindegyik féket cseréltetni kell. :) Végülis elvittem egy mezei(de k.drága) szervízbe. 80 ezerért kicserélték az első tárcsákat, amik tropára voltak menve, meg a bal hátsó dobon a leesett fékpofát, és a szakszerűtlen szerelés hibáit kijavították(álá korábbi szervíz). Biztos lett volna olcsóbb szervíz is, de a fék nem játék, és tényleg faszányosra megcsinálták a fékeket. Most olyan az oroszlán, hogy gyakorlatilag csak gondolnom kell a megállásra, és már fékeződik is az autó.
Úgy rémlik hogy kb egykorú autónk van de nekem nincs a műszerfalon ilyen. Viszont a belső világitás tényleg villog, ezt már én is észrevettem, klassz. :)
én meg pl akkor lepődtem meg. Mikor nem csuktam be rendesen az ajtót és 20km/ó felett mentem és elkezdett csipogni meg villogni a belső világításom :-D
de a műszerfalon nem jelezte ,h nyitva az ajtó pedig azon is ottvan.
Nemrég írta valaki hogy bimbambol egyet az autója minden reggel indításkor, nekem is elkezdte hétfőn, ugyanaz a hang mint amikor kikapcsolod az ESP-t, közbe elég nyögvenyelősen indított az autó, és a műszerfal is kattogott, úgyhogy gondoltam, hogy közeleg a vég, ma reggel meg is adta magát, de legalább nem ért váratlanul.
Úgyhogy a reggeli bimbam a haldokló aksira utal :) ezt amúgy sehol se írják a kezelésiben, pedig elég hasznos dolog lehet.
Hogy megkönnyítsük a dolgunk, először vegyük le a kormánykerék burkolatát. Ezt alulról két csavar tartja. Ha ez megvan, akkor egy csavarhúzóval nyúljunk be a főpanel alá.
Ezután húzzuk a panelt hátulról magunk felé. 5 darab kis pöcök is tartja, ezeket ha kipattintjuk akkor könnyen le fog jönni, de vigyázzunk, le ne törjük őket.
Miután lejött a főpanel, a műanyag ablak-ot ne bántsuk, hagyjuk a helyén, mert eltörhet illetve bemehet a por, amit utána nehéz lesz kipucolni.
Ahogy ez is megvan, már csak egy csavart kell kivennünk, ami még tartja a műszerfalat. Ezután már kivehetjük. Hátul látunk pár kábelt, a fekete fogantyút megemelve könnyen ki tudjuk húzni őket. Majd a sebességmérő egységet kihúzva meg is vagyunk.
nem ad le nyomást a befecskendezőbe. az első hengerbe megy egy kevés csak. és valami finom forgács szerűséget találtak a tankban. idáig ez a diagnózis. de holnap valami szabályzó szelepet kicserélnek hátha attól nem engedi át a gázolajat.
hátsó fékpofákat kellene cserélnem. A dobot fel kell szabályoztatni? 145000km van benne... Textar jó választás?
A rendszámvilágításba meg olyan izzó való mint a helyzetjelzőbe, szal ha helyzetjelzőbe való LEDet veszel, oda is tökéletes. Nekem is olyan volt sokáig, nagyon feldobta a kocsit.
elvittem futómű beállításra a gépet aztán 1órát vártam mire bejelentették, h lóg a bal kormányösszekötőm és cserélni kell.
Mondtam oké. Erre még egyszer mondja a gyerek : De hát cserélni kell .
Én meg mondtam ,h most nem.
Erre barátságosan adott egy 3000Ft körüli számlát, h téli átvizsgálás és a kormányösszekötő mellé még a bal első helyzetjelző kiegétt észrevételük volt....
:-S
Aztán csak hozzájuk kellett vinnem mert még akkor pesten dolgoztam így már haza jó autóval akartam menni és az új gumikat sem akartam "félre nyalatni"
Bementem és megrendelték a cuccot : Másnap 9re menjek és csinálják rögtön.
9re ott is voltam.
Kérdeztem ,h kb mennyibe fog kerülni? (összekötő+futómű beállítás)
Válasz: Az összekötő cserélye kb 1órát vesz igénybe (5500Ft) futóműbeállítás 6000Ft
Hát akkor elborult az agyam :D Mondom 1óra a kormányösszekötő csere? pfff
Kik dolgoznak itt kőművesek? Én 15 perc alatt kicserélem.
Erre még feleselt velem: Hogy ő azt nem hinné :-D
(megjegyzem kb 2hónapja cseréltem a másik oldalon 20perc alatt. )
na nesze nekem kb 1,5óráig volt bent a kocsi és nem 9től hanem 10től.
valami 17.000Ft ért cserélték mert hát persze a bárditól vették az alkatrészt és + % ment még arra is.
Maga a bolt az nagyon jó. Meg érdekes dolgok vannak ott de szervíz :-S
Üdv mindenkinek. meg van az autóm baja. a magasnyomásúszivattyú ment tönkre ha valaki tudna valami segítséget adni ebben a kérdésben szeretettel várom. Pl: szervizelés és bontott olcson.
helló.Én voltam már náluk(soroksáron) futómű ellenőrzésen az audival.Az átvizsgálás nagyon komoly,és szerintem egy szaki nem tudja annyira átvizsgálni mint ott a gép....Az árak a javitásra viszont drágának véltem.Nálam bal első toronycsapágy csere és egy stabilizátor szilent cserére volt szükség,de ott kb 30 ezer lett volna.A szerelőm 10 ezerért megcsinálta.Bárdinál vettem a cuccot hozzá,mert az sem volt ott olcsó.Átvizsgáltatni érdemes oda vinni.Asszem 1500ft volt
Precíz a szervíz és normális árak vannak? Mert a boltban elég jó árak vannak és még csomagtértáskájuk is volt, amit már egy éve kergetek, de eddig sehol sem találtam.
Nos,azért adnám el,mert amikor vettük akkor volt egy audi a6 avantom,és gondoltam 1 kicsi 1 nagy autó....Most viszont az audit eladtam,és a peugeot nekem nagyon pici.Az asszony szeme fénye,de mondtam neki,hogy kell egy nagyobb és kész....Szóval csak a mérete miatt.Ha a józan eszemre hallgatnék akkor nem buknék közel 1milliót 1 év alatt..
Szintén Hdi, 1.4 - es, ami nekem most így az ősz kezdetén kezdett olyat produkálni, hogy egy munkahely - otthon viszonylatban (22 km, ebből kb. 5 km autópálya) a vízhőfok még csak meg sem közelítette a 70 fokot az út folyamán (úgy a 70 és az alapállás közötti alsó negyednél megállt).
Először arra gyanakodtam, hogy hőfok érzékelő, de egy kiadósabb dugózás után egyszer felment 80 - 90 fokra, úgyhogy termosztát csere lesz. Remélem nem állítottam fel hibás diagnózist -), csütörtökön cseréli a termosztátot Frédi-Béni Üllőn.
Egyébként mindenkinek ajánlom ezt a szervízt. Nálam, mivel elmúlt 4 éves a kocsi nagyon-nagyon kedvező óradíjat adtak meg a munkára, más fővárosi márkaszervízben ilyennel még nem találkoztam.
Ez nem csak a Fábiánéknál van, hanem több márkaszervízben is. Csak meg kell nézni a www.peugeot.hu-n ott fent vannak a márkakereskedések, akik részt vesznek az akcióban. Egyébként ennyiért nagyon megéri.
hitel van rajta? ha van menniy / ho? Igazábol 1,2-1,3 gurigánál többet nem tudok sajna rászánni, a tiéd pedig sejtésem szerint 2,5 körül lehet? Hitelt meg nem tom mennyire jo ötlet ilyen banki állapotok mellett felvennem...
Szerintem simán ülj be egy hdi-be meg egy benzinesbe, kb ugyanazon kategóriába pl 1.4-esbe. Aztán amelyik tetszik abba az irányba keresgélj. Kinek a pap, kinek a papné.
Ma szembesültem azzal, hogy szükségem lesz 16 db acélfelni csavarra. Valakinek nincs felesleges elfekvőben, aki eladná, vagy elcserélné pár üveg sörre, borra, vagy valami töményebre?
Köszi. :) Befeküdtem alá, és egy anyát találtam, merőlegesen a pedálra. Arra gondolsz. Olyan 10-12-es mérete lehet talán. Egyébként nem baj, hogy ingyé van :) És köszi. Jah, ez is 1,4 8V
nekem ugye fekete az autó és a lámpa meg piros. Most ,h aláraktam ezt a fekete panelt amin a ledek vannak így feketés piros lett a lámpa és nem üt el annyira a kocsitól.
Ugyanis a csere során 100%os takarítást nem lehet végezni a szűrőházban és a feloldott kozok bejuthatnak a motorba. Ennek a kockázatát elég ha 30ezrenként válaljuk.
Másik : a szűrőház menete olyan gagyi ,h ott a sok tekergetéstől egy idő után elkezd levegősödni a rendszer vagy kifolyik a gázolaj. Lehet ilyen házat venni 20eFt ért . na de kinek hiányzik ez?
A 2.0hdinek olyan nagy szűrője van ,h ha nem is 30ekm de 20ezret kockázat nélkül elmegy azaz 2 olajcserét.
Sajnos nekem is légtömegmérő problémám akadt!!! Tudtok vmi jó megoldást, hogy ne kelljen cserélni??? Tisztitani lehet? Hogyan? Egyáltalán merre keressem a motortérben? :) Annyira zsúfolt a motortér, hogy egy tűt nem lehet nagyon leejteni!
Szia blackhooligans! Jó gép a HDI 2000-es ráadásul a jól bevált öntöttvas alapblokkra van épitve, ez a záloga annak hogy sok-sok km-ert menjen, a kisebb alublokkosok szerintem nem lesznek olyan hosszú élettartamúak. Sajnos sok támadás éri a dieseleket a korom miatt ráadásul még nincs kiforrott technika a szűrésére, a gyárak a kisérletezést a diesel vásárlókkal fizettetik meg. Figyu, ha sokat akarsz menni vele hiba nélkül, jó üzemanyag és jó szűrő!Nem lehet elégszer leirni :-)
Sziasztok! 2000 HDI-vel kapcsolatban: az enyémben 240E. van, üzemanyagrendszer dugulás, és a hátsóhid csere volt eddig probléma. Természetesen az olajcserék, fékbetétek, vezérműszij, ami vele jár! Az üzemanyag rendszer dugulása addig tartott, mig rá nem jöttem, hogy ez nem Fiat diesel, ami olajos ronggyal is megy! Maximális tisztaság, szűrők sceréje, garantált jó üzemanyag, és öröm vele az autózás! Szerintem a nagy mutatványa a hosszú húzós emelkedő! Vigyorgok, amikor nagy komoly kocsik melett tépek el és csak gyorsul-gyorsul akár 180-ig! Lehet hogy utolérnek a sikon, de mint a költő mondja "sekély e kéj!" Bocs hogy igy belemerültem de sztm. EZ ennek a motornak a nagy erőssége.
Most fejbol nem tudom es kb. 3000 km-re vagyok most tole,de ugy 165.000 korul... A fogyija 6-8 liter kozott ,lab es klima fuggo..... Annyiban jobb a benzines -foleg ez mert ahogy irtam ez 8 szelepes-ami ha ertesz a dolgokhoz akkor tudod,hogy egy igenytelen kis joszag...... Ja az akksi is tavaly lett benne cserelve meg arra is van 1-2 ev gari + tavaly kapott meg kleber nyari gummakat is......
Jarjal utanna es dontsd el hogy mit valasztasz benzin vs. disel....... Viszont a kereskedoket keruld,probalj olyan maganszemelytol venni barmelyik mellett is dontesz mint en v. itt a topikon barki......
:) Hát igen mindíg csak figyeltek, nem normális ez a csaj ilyen kicsi autóval 130-al tekerni én ezért szeretem mert ha előzni akarok nem kell nagyon visszaváltanom egy kis lóerőért! :))) Bár 1 bőröndnél több nem fér el benne de azért nagyon szeretem a fekete 206 -omat:)
Na en pont decemberben akarom eladni az enyemet....... 2002.11.-dik havi......1.4 es 8v. 75 le.. Friss szervizzel-szurok,olajak,elol fekbetetek,+elso futomu 50.000 papir,+futomuallitas ,friss muszaki 1 ev zoldkartya.... Km van benne,de ez legalabb nincs visszatekerve es 80%-a autopalya.... Bevizsgalni lehet nyugodtan barhol-barkivel+korbe lehet jarni retegvastagsagmerovel is nyugodtan.....ha benzinest szeretnel akkor megnezheted ezt is-erre nem kell kolteni.... Ha pedig barmilyen mast veszel akkor ezeket ne hagyd ki(szerelo+teljes atvizsgalas)
Legutóbb egy új A4es (2.0pdti) után mentem direkt.
Próbált lerázni de nem sikerült neki :-) Aztán már olyanokat csinált, h kivárt míg jönnek velünk szemben és úgy előzött, h ő éppen megtudja előzni a kocsit én meg ne tudjak utánna menni aztán meg kihúzatta. De a következő autónál megint beértem. :-D
De itt már mikor így kell ,h lerázzon elég szégyen szegénykémnek.
Kiváncsi lettem volna mit gondol... volt a két kocsi között vagy 8millió külömbség :-D
rendszámtábla világítás duci izzója helyett lehet kapni szép fehéren világító izzót? Mert kiégett, nem tudtam leszedni a műanyag burkolatot az egyiket el is törtem szerintem. Az utastérvilágítást is kiszeretném cserélni!
Nekem is a légtömegmérőnél gyorsítottam aztán jól pofánvágták a kocsit és le is állt.
3mp után újra indult.
Üzemanyagnál is csinált ilyet és a computer az alacsonynyomásúra panaszkodott olyankor.
Én még mindig azt mondom ,h kosz van a rendszerbe. Megbolygatták a sok lerakódott koszt. Aztán tuti nem lehet sterilre takarítani a tankot így bemosódott a retek valahová.
pl kanyarban vagy lassitáskor egyszerüen leállt a motor (kontrollámpák), vagy menet közben néha kapott egy "pofont", egy pillanatra visszarántott. Ilyesmik... Olyan is volt, hogy megálltam, kiszálltam a kocsiból a postaládát megnézni, mire visszaértem leállt a motor.
Kivételesen? Akkor azelőtt még nem tankoltál ott? Csak mert amikor nekem volt gondom, akkor "kivételesen" a közeli OMV-nél tankoltam és tessék... én sem gondoltam erre, direkt azért mentem oda mert jót akartam a kocsinak. Aztán meg nem indult be. Egész addig jöttek a gondok, mig nem alakult úgy hogy máshol kellett tankolnom. És utána egy csapásra megoldódott minden. Alig hittem el. A név (sajnos) nem mond semmit mivel ezek a töltőállomások alvállalkozóknál vannak akik úgy vizezik ahogy akarják az üzemanyagot. Szóval ha előtte nem tankoltál ott akkor akár ez is lehet. Nálunk is van pl Shell is ahova nem szabad menni, meg OMV is. De a márkaszerviz MOL-ról is tud, ott pl belefagyott a kocsiba az üzemanyag amit tankoltak.
2.0hdi diesel első osztályú erős és jól fogyaszt. de hásó híd és első gőmbfej 120 ezer. ami csak ugy kijött rajta. viszont a vezérmü cuccok fele annyiba kerülnek mint a 2.0hdi-be. gázolajszűrő:1000ft.
Én a sajátomról tudok nyilatkozni: HDi 2.0 (már ilyet nem kapsz csak használtban, újban csak 1.4-est) Fogyasztásom vegyesben 4.3 - 4.9 között, vidékel lakom, pesten dolgozom, tehát ebben van minden. Már benne jár a korban illetve a kilóméterben (140 felett), de szerencsére (kopp-kopp) nincs semmi baja. Most. De azért 1-2 apróság volt amikor megvettem (pl: légtömegmérő), de szerencsére ezek leküzdhetőek. Én nem szeretem pörgetni a motort, jobb szeretem a mély brummogását ezért vettem a HDi-t. De van aki meg a sportos, pörgős, benzines hangot szereti (meg az ezzel járó vezetési stilust), az olyat vesz. Dízelt - szerintem - akkor vegyél ha nem lealázni akarod a többieket a lámpánál, ellenben normális dinamikával szeretnél közlekedni és előzni. A gázolaj most drágább, de kevesebbet eszik a dízel és jóval nyomatékosabb. De szerintem sok minden függ attól, hogy mióta vezetsz, miket vezettél eddig, hol használnád és mennyit, stb..
ez most kivételessen mol kuton kapott anyagot. hátul a tanknál van egy kis érzékelő a tank tetején ebbe egy cső megy és egy kis golyó van benne. az mi? nem tudtok valami jó és olcsó szerelőt? computeren volt és nem írt semmi hibát. ha a nagynyomásúval lenne baj azt azért ki írná nem?
206-os vásárlást tervezek. Szeretnék tippeket kérni, miket vegyek figyelembe. Milyet érdemes venni? Benzines vagy HDi? Mit kell tudni roluk? Fogyasztás? (benzin, HDi, vegyes, orsz.ut). Használt autonál mire figyeljek? Mennyi km/ kor után kezdödnek a gondok (ha vannak)?
Annyit hallottam, hogy az 1,1es benzines gyenge a kasznihoz.
Ha volt nemrég erről topic, az is elég ha megmondjátok mikor;
most hétvén takarítottuk ki a tankot és kapott új szűrőt is. tökjól indult elmentem vele pestre kb 30 km és haza fele már meg-meg állt. dabason vagyok 4-5-re indul csak be.
Hellóka nekem van egy 206 2.0 hdi. és motor egyfolytában menet közben megáll. és nehezen indul be hidegen és melegen is. mintha nem kapna üzemanyagot. akkor csinálta ezt mikor az üzemanyag szivattyú koszos volt. de mos tiszta.kérlek segítsetek. köszi :Peti
Szia! A nevét nem tudom, de felhivod valamelyik pözsó szervizt és megmondják. Én annó az izzókat is ott vettem. Ugyanaz kell oda mint a műszerfalba. Sőt, ha jól emlékszem felül az óra háttérvilágitása is ilyen. Vagy kiszerelsz egyet (pl legegyszerűbb az óra mögül) és elmész vele egy autósboltba :-) Üdv, Z.
Szia! Ha a gombok háttérvilágitására gondolsz az időnként kiég és cserélni kell. Leveszed a fenti óra alatti műanyagot (felvelé felhúzod), majd hozzáférsz felül 2 csavarhoz (Torx). Azokat kicsavarod és kipattinthatod a teljes előlapot. Utána már hozzáférsz a klima kezelőpanelét rögzitő csavarokhoz. Ha kicsavartad, úgy rémlik befelé kell elmozgatni és úgy kivenni, kiforditani. Ha kiszedted már hozzáférsz az izzókhoz. Elcsavarod őket egy negyed fordulattal és kiveheted. Üdv, Z
Nem az enyém, de szerintem megcsinálom. És szerintem az ajtókba belülre is csinálok 1-1 ledsort, hogy ha nyitom az ajtót sötétben, más autó is lássa hogy ott van egy autó, és ne vigyék el az ajtómat.
igen, néztemmár énis a számlapok.hu-t, de az enyém dízel és az nem pörög 7000et:D
1ébként nagyon nyűglődök, igazából szeretem az autómat, de nekem kicsi (187cm vagyok), meg az a sok nyöszörgés, és most még majd kuplungot+hátsó fékbetétet+lengéscsillapítókat kell majd cserélnem... ráadásul januárban műszakis lesz, és a kipuf is elég rossz állapotban van, már heggesztgettük...
ja, és mostanában olyat csinál, h indulás után egyből fullad... beindul egyből, de ha nem adok kis gázt, lefullad... ez 10ből 4szer fordul elő... szal néha el akarom adni, bár a csajom imádja! :D
namind1, köszi a tippeket a műszerfalra, lehet visszamennek az izzók, már unom, h nem látom mennyivel szaggatok...
206-osomban a digitális klímánál kialudt az izzó (vagyis remélem csak annyi van). Hogy lehet azt kicserélni, hogy sötétben is lássam melyik gombot nyomkodom??? :) Nappal nem gáz, mert látom a jeleket, de este elég vicces, hogy a belső világítást kell felkapcsolnom, hogy tudjam kezelni... :(
Hát ha találnék én is olyan frankó lámpát,mint amit belinkeltek ott lejjebb, akkor én is inkább egy kész szépet vennék, de látod,hogy azok hogy néznek ki. A legóba jobb tuning lámpák vannak :-)
De még sokára lesz olyan amilyenre én szeretném.Hamarosan megy morcosításra és a két szellőző is el lesz tüntetve a gépháztetőről.Igaz egyenlőre a hengerfejtömítést kel kicseréltetnem.
Sziasztok. Látom valaki a plazma számlapot emlegette.Nekem az van.Imádom nagyon jól néz ki és nagyon jól is látszódik a sötétben.A mutatók azért nem világítanak a képen mert még kiszerelve próbáltam ki.Ha sikerül rakok ki képet is róla.Ja és a kicsi kocsimról is.
Én az octiba már attcsináltam. Minden kék de a mutatók jégfehérek. Mindenki azzal jött eddig,hogy nagyon szép de miért nem pirosak a mutatók? Mondtam nekik: Látod,hogy mi van a kormányon? Nem VW. :-D
Persze,hogy csakm olyat raknék,hisz lehet kapni már szinte mindenféle színben. Csak amiket én szeretnék majd rakni, az mind fehér ha nemvilágít,de ha világít akkor meg piros,meg amilyen kell. Majd azért kombinálok valamit előbb otthon,csak most marhára be vagyok havazva,nincs ilyenekre időm sajna. Majd valamikor nekiülök.
Műszerfal számlapokból nagyon szépet és egyedit is lehet csináltatni, vagy épp csak szinén módosittatni. Valahol láttam ilyennel foglalkozó oldalt. Azt hiszem a szamlapok.hu volt az.
szerintem a műszerfalba valami nagy fényű led kellene.
vennie egy pár ledet aztán a műanyag foglalatve beforrasztgatni őket. persze valahogy ezeket is össze kell hozni az ellenállásokkal vagy pedig 12v-os ledet kell szerezni. Viszont azt tudni kell ,h a műszerfal műanyagja eleve narancssárga így a kék ledből nem lesz olyan kék mint a led.
De szerintem a legjobb megoldást a plazma számlap jelentene. 18eFt igaz de az nagyon szépen világít.
A leddel mire az ember kitapasztalja ,h melyik a jó melyik nem addigra elkölti a plazma árának a felét és közel sem lesz olyan.
somgaga, látom nagyon benne vagy a LEDes mókákban, műszerfalvilágítást esetleg csináltál már LEDesre? jó lenne, ha lennének idevágó ambícióid, elmesélhetnéd hogyan csináltad meg magadnak!
szétkaptam a műszerfalamat, kicseréltem az izzókat foglalatos LEDekre (kék), de nem elég a fénye! asszem több LED kell egy izzó helyére, akkor talán elég erős lenne...
Láttam már olyat, hát a gyáritól azért jóval jobb ,meg szebb is az biztos. azokat már én is lestem a golfba még de aztán nem lett belőle semmi. Most megpróbálok szerezni egy octi hátsólámpa belsőt, és azt áttcsinálni,hogy ne a gyárit tegyem tönkre. Megaztán valamivel járni is kell addig míg az készül. :-)
megérne egy trafó cserét- próbaképpen. de lehet légmennyiség mérő, vagy lambda szonda is. melyik városban,településen laksz? peugeot gyári diagnosztikán voltál e vele -PPS műszerre gondolok. mert a bosch kts diag nem tud mindent-sajna a pugoknál.
Értem,de az csak egy jukba van berakva ugyan úgy mint egy hagyományos égő nem? Én valahogy így szeretném: pl. így: csak krissz krassz de valami ilyesmit: hogy narancs: az irányjelző
2sor piros a féklámpa
1sor ott lila de majd a valóságban piros a világítás
Ledes izzót? az csak ugyan úgy egy pontba világít majdnem. Én teljesen új belsőt akarnék,Ott egy kép,a 9.oldalon ha visszalapozol.Azokat a csúnya piros lámpákat szeretném besötétíteni annyira,hogy jóformán csak a fehér közepe maradjon meg. Az a lényeg,hogy olyat szeretnék,hogy több sort kirakni pl. a féklámpa 3sor-1sor pl.6ledből állna, így valami olyan faszám égne,mint a legújabb audikon,vagy valami fasza tuning lenne. :-)
Szia, nekem a fenti ablakban lévő féklámpám gyárilag is az. az oké.
A hátsó világítást akarnám átbarkácsolni. Szép tuning lámpát még nem láttam octáviába csak azt a szar körökből álló milotec-osat. Az octávián marha randa. Nincs is belőle sok.
Kívülről maradna a műanyag borítás csak erősebbre csinálnám a fényerőt, mert be akarnám sötétíteni egy kicsit. Nemúgy mint egy két paraszt csinálja hogy besötétíti aztán meg ha fékel nemlátni hogy most a világítás megy vagy fékez a parasztja.
Vennék 3000candelás ledet az már elég erős,vagy erősebbet. csak nem tudom hogy,pontosan hogyan kell ezt összehozni. Annyit tudok,hogy 1db ledhez kb 680 ohmos ellenállás kell,hogy ne égjen ki. De nem tudom hogy hogyan kell bekötni,hogy sorba vagy párhuzamba vagy valami spéci módon,meg hogy akkor hová kellenek ezek az ellenállások. vagy csak elég 1db ellenállás és pl.24led, már akkor sem ég ki?
Veszel bele ledes izzokat,ha nem akarsz barkacsolni......-nekem is az van es kisebb aramfelvetel mellett gyorsabb reakcioido folkapcsolasnal es erosebb fenyero az elettartamrol meg ne is beszeljunk....
Hirtelen felindulásból kicseréltem a hátsó rendszámvilágítást is LED-esre:) az egyik oldali úgy is állandóan vacakolt, (hol égett-hol nem) meg maga a búra is tiszta piszok volt. (belülről)
Volt még otthon két üveglábas fehér LED-em, a gyári izzók nagyon komolyak voltak, full szürke mindkettő, amíg csak az egyik oldal volt kicserélve, olyan volt mintha egy gyertya égne mellette :-D
Szia. Miféle ledek ezek?Gondolkodtam már én is hasonlón csak nem merem széttdarabolni a hátsó lámpámat. Miért kell hogy 4el legyen osztható? És milyen ellenállás kell hozzá? Ledenként kb.680Ohm? vagy ahány led annyi szor 680 ohm?
Persze, a LED szemmel láthatóan hamarabb reagál, tehát nemcsak jól néz ki még baleset megelőzés szempontjából is ottvan.:)
Én azt hittem izzós a pótféklámpám, de mikor beraktam a LED-es hátsólámpákat, akkor láttam, hogy totál együtt villannak fel. Már csak a ködzáró kéne, ilyet néztem, de ez elég drága, itthon meg nem is nagyon forgalmazzák.
Egyébként ha megfigyeled, határozottan előbb gyullad fel a felső ledes, mint a normál égősök. Persze tudom, hogy erről szól, de valóban észrevenni a külömbséget...
én teljesen szétvágtam a lámpát és a piros üveg alá regasztottam azt a műanyagot amire a ledeket erősítettem majd mindent vissza a két komponensű ragasztóval.
Gondolkozom a lexus lámpámon is , h megcsinálom. De azt nem tudom ,h szedjem szét :-S