A bográcsolás úgy az igazi, ha magadnak csinálod, mert akkor annyi KOLBÁSZT tehetsz a bográcsba, amennyit akarsz :)
A golyóson kívül nem nagyon hirdetik, de biztos van a több tucatnyi vendéglátó közt, aki megfelelő ellenszolgáltatás ellenében elvállalja, hiszen pl. rengeteg esküvői helyszín is van a part közelében.
Tud valaki olyan helyet a Golyóson kívül, ahol főznek gulyást vagy pörköltet társaságnak? A Rombusznál van hely, de magadnak kell csinálni. (A Golyós már foglalt a kinézett időpontra.)
Tegnap idénnyitó hekkelést folytattunk a Rómain a Nyárfásban. Jó hír, hogy a megközelítése tavaly óta jelentősen javult: a Kadosa utcát megnyitották (visszaállították?) a partig, így a 106-os busz megállójától 2 perc alatt lehet elérni. Az új utcácskában van néhány új parkolóhely is.
Én is így voltam vele eddig, de túl sok csalódás ért. Játékelméletszakmailag nem éri meg a kockázatot vállalni, ha semmi esély a nyerésre, csak veszteni lehet.
Azt hiszem, ideje végleg lemondani arról a förmedvényről, amit manapság pálpusztainak mernek csúfolni. Többet nem kísérletezem vele. Maradnak a szép emlékek. :-(
A mai az "Én szakaszom" :) Reggel úgy indultam el hogy a meló után futás. Aztán délután már majd leájultam a székről az álmosságtól. A manóba, én ma nem futok majd szerdán, vagy ma este egy kis bringa. Itthon úgy döntöttem tekerek egy lazát, a Szomszédokra még haza is érek(ha meg nem, akkor holnap megvárom Vágási Ferit meló után és egy sör mellett majd elmeséli mi volt). Gyors nyomásellenőrzés, hopp, ebbe nyomni kell kicsit, indulás. Tekerek kifele, egy balos, egy jobbos. Óóóóóóóóóóó....ajajajjjjjjj.... a távolban vagy 12 bringás(a 'mezőny'). Neeem, nem szaggatok...persze a tudatalatti máris szabadítja fel az energiákat, rövid időn belül a vonat végén vagyok már. Úgy fél perc múlva már unalmas, mert olyan mintha ha az előttem tekerőhöz lennék kötve, alig tekerek és 30cal megyünk. Hmmm...de ha most 'elszökök' akkor nyomni kell rendesen. A következő másodpercben már előzöm őket :) ez durva lesz, de remélem legalább a vasúti átkelőig nem fognak megenni. Hátra sem nézek, nyomom ahogy bírom. Pulzust csak egyszer néztem meg, inkább le sem írom :) Jön az átkelő..., meg persze a vonat is. Ha utol érnek, 'jóváírást' kérek :) Ha már megálltam, csak hátra nézek. Nem látom őket, szóval van vagy 300méter előnyöm. Viszont most jönnek a dombok. Érzésre lassabbnak tűnik de aránylag jól tartom a tempót felfele is. Már a fülemen is próbálok levegőt venni. Felérek, kis szusz és váltok lefele. Beérek a városba, van még egy le-fel de nem értek utol, 'hazaértem' :) Visszafordulás, visszaúton nem fogok szaggatni. Feltekerek a domb tetőre, ott találkozom szembe a 'mezőnnyel' :) Baráti intések, biccentések. Ha megesznek hazafele nem bánom, majd beállok a végére. Tekerek, azért tempósan, de nem szaggatósan. A fenébe...a következő ívben két bringás előttem... Neeeeeeeeem...de persze már gyorsulnak is a lábak és rövid időn belül bedarálom őket is :) Persze a bringáscsapat nem akart üldözni, de azért jó volt kicsit azt gondolni hogy sikerült elszökni és hazaérni :) Ennyit a 'csak egy lazát tekerek'ről. jól esett :)
A velencei álom egyik évben az év fagyija volt, valószínűleg azt az ízt alkották újra sütiben. (Ahogy a világhíres pátyi cukrászdának is előbb volt az Opera Royal fagyija, aztán a sütiszelet. :) )
Rántott sajt és egy hamburger utáni desszert a Pétervásárai Fodor Cukrászda és Pizzéria nevezetű nyugati színvonalú intézményben:
valami velencei álomnak hívták a narancsost, a többi süti ismertebb
Szerintem a hölgy kint dolgozhatott, a kis étterem a német életérzést sugározza, a falon autentikus bajor képek, rend, tisztaság, jó kaják, amíg ott voltunk kétszer törölte le az asztalokat, vitrineket... pár hónapja vette át az üzletet egyébként.
No,de nem is ezért írok igazán, csak tudom hogy itt vannak kisgyerekesek, és ha nekem még picik lennének a gyerekeim akkor valószínűleg visszahoznám ide őket, a hölgy istenmezejei szállására a Szikla Vendégházba.
A barna spagetti a kompozíció leggyengébb eleme, nem magamnak választottam, nem fogok ilyet vásárolni.
Sárga, narancssárga és piros sajt van rajta, kétféle fűszerrel, amik a képen nem tűnnek fel. Mindez már csak emlék, a fényképen kívül csak egy üres tányér tanúskodik róla.
HÁLA NEKTEK!! Nagyon szépen köszönjük a megosztásokat! Megtaláltunk a megfelelő embereket csapatunkba! Szeretnénk Meglepni Benneteket Hálánk jeléül! Május 1.-én Bográcsban készült Mennyei Halászlé lesz az aznapi ajánlatunk amiből 10% kedvezményt biztosítunk mindenkinek akihez eljut az üzenetünk! Lehet osztani ezt az üzenetet ha meglepnéd ismerősöd, barátod, családtagod egy erdei, kisvasút melletti hangulatos ebéddel!"
Na nehogymá' lemaradjon bárki, aki nincs a legnépszerűbb közösségi oldalon. ;)
Hát nem is úgy értettem. :-) De valószínűleg eléggé passzív pihenésre lesz szükségem. Ha másképp alakul, akkor hívlak reggel! Jászberény egy óra alatt megvan. Egyébként én már mentem oda biciklivel is, nem olyan nagy vállalkozás. A jász találkozóra érdemes menni, amikor megfújják Lehel kürtjét, meg van sokféle program.
ööö, sportszakmailag azért nem olyan nagy kihívásra gondoltam, hogy Jászberényig is tekerjünk :)
Azaz autóra biciklik fel, Sasközpontban 9:30-körül autókat letesz, tanösvény megtekintése, az érkezések szinkronizálása után a központ megtekintése, aztán időjárás és lelkesedés függvényében kerékpározás, vagy egyéb tevékenység igény szerint :)
Jól hangzik, de a szombati Balaton-kör után valószínűleg összetörten fogok heverni, és azon tépelődni, hogy este el merjek-e menni a Sárgára. Közben délután ínyenc vendég érkezik anyámhoz, úgyhogy biztosan adva lesz a sportszakmának.
Egyébként az írást azért tettem be, hogy lássátok, hogy milyen a medvehagyma virágja és milyen a gyöngyvirág virágja.
Güszi a teljesítménytúra topicban berakott egy képet (62073), amin gyöngyvirág látható. Ahol kisgyerek van, ez ott is veszélyes. Nem régiben történt, hogy egy vázában elszáradt a gyöngyvirág, az anya kidobta, kisgyereke megitta a vázában levő vizet és sajnos meghalt...
Sonka tojás torma mustár kalács vajaskifli retek vaj hagyma valamint unortodox uborka és paradicsom. Előtte - hogy jó legyen az étvágy - ligetes szakaszon vezető alig létező turistaút teljes felújítása, kb. minden darab jelzésnél 5 perc szakmai munka machete fűrész metszőolló és társaival. Zebegényben sör majd bevásárlás a fentiek kiegészítésére túrós és almás rétes, Déryné szelet, dobostortaszelet, túrós rolád (csokival borítva), és krémes.
A kertben a nyúl/sün/macska éhes lehetett mert estéről reggelre virradóra három kis tojásnak is már csak a papírja maradt, szerencsére maradt még elég.
még nem virágzott, csak némelyiknél már megjelentek a virágbimbók. Én is szedtem, igaz csak 2 szerény csokrocskát, egyikből medvehagymás pogi lesz, a másik egyelőre megy a fagyasztóba :)
Előfordult már veletek, hogy Pusztamaróttól Tbányáig ingott és lengett a hátizsákotok, mert fejnehéz volt a medvehagymától? Mégse akartam szatyorban lóbálni, alulra meg nem tehettem, mert összetört volna.
Ezek a dögök a tévében megvárják, hogy este 11-kor pukkadtra zabáljam magam nutellával meg kesudióval, aztán mikor kész vagyok, benyomnak egy Nutella-reklámot. Margit, nóóórmális?
Ez a böjt téma nagyon durván lefagyasztotta a topikot...
Tegnap feldobta a facebook emlékként, hogy 1 éve ezt a posztot írtam. Egy kis nosztalgia a (számomra) legszebb időkből:
"10 éve... Az első közös maratonunk SC-vel és Sancival. Egy felejthetetlen debreceni hétvége, sok baráttal és rengeteg nevetéssel. Mindhárman az elsőt futottuk akkor, utólag belátva, hogy lényegesen nagyobb lelkesedéssel, mint edzettséggel. :-) Mit nem adnék most egy közös szerda esti futásért... Sanci évek óta Kanadában, SC pedig... remélem, most mosolyogva néz le ránk.
Jó nektek, délután a Muflonban az orrom előtt vették meg az utolsó raklap zsíros kenyeret. Úgyhogy maradt a 2-9 sör. De legalább kékturista voltam. Főleg a hidegtől.
Tegnap Bátaapátiban a Naspolya panzió éttermében vacsoráztunk csirkesaslikot fűszeres steak burgonyával, illetve gombalevest és bakonyi sertésszeletet rizzsel, mindegyik elég jó volt, és tisztességes adag. (Fotó nincs.) Ma sajnos nem kéktúráztunk arrafelé (bár már illene), hanem csak túraversenyeztünk a Bakancsos Atom kupán.
Krysta jó sok hegyet látott azóta. Tavaly(?előtt?) viszont a Bián pecsételt, rácsodálkoztunk egymásra, az ő haja épp sötét volt, az enyém világos. Cseréltünk. :).
Az ember elmegy az SZTK-ba az egyik rendelésre 11:30-ra, kijön 12-kor, és megpróbál sorszámot szerezni a 14 órakor kezdődő másik rendelésre, hátha kicsit kevesebbet kéne várakozni, ha már kétszer jön, és szét van szabdalva a napja. Naná, hogy a kétórás rendelésre csak egytől adnak sorszámot.
Harcsasteak grillezett zöldségekkel a Fekete Gólyában:
De igazából nem ezért írok, hanem ezért:
Gyerekekkel egy jó kis kirándulást lehet csinálni a Szarvasi Arborétum és Mini Magyarország érdekességeihez, interaktív makettek ezek, Bajmócnál pl gombnyomásra hangok+szellem emelkedik a magasba, a székesegyházak zenélnek stb.
És ami gyerekeknek nagyon érdekes lehet még hogy április 1-től élethű, méretarányos vasútmodellek futnak a kialakított vasúti pályákon, amelyek szintén gombnyomásra indulnak.
Budapest, Bajmóci vár, vasúti őrház, Eger várának makettje, nagyon szépen, igényesen meg vannak építve.
Remélem tudtam adni egy ötletet, annak aki még esetleg nem ismeri. Mi kb 20 éve voltunk, pedig itt van a szomszédban... és most nagyon tetszett.
Hello! Veletlenul neztem ide, ugy latom emlegettek. :) Ha valaki eszetlenul lesz vegetarianus es csak krumplit eszik sajttal, akkor problemas lehet az elhizas. Ha ertelmesen eszik, valtozatosan, sok zoldseg/gyumolcsot, nem csak tofut es sajtot akkor okes.
Legkevesbe sem szerettem volna arra celozni, hogy maga a vegetarianus eletmod karcsusagot hoz. Inkabb csak arra, amit Te is mondtal, hogy a ketto kozott egyeb okokbol azert altalaban nagy a korrelacio :-)
Ha kiiktatnám a kicsi maradékot (kb. ovo-lakto-bacon-vega vagyok, és a füstölt hús a ritka drogom), akkor látnál legalább egy kövér példányt. A többség azért nem az, mert nem csak elhagyja a húst (egyebet), hanem mindent nagyrészt tudatosan, testszeretettel csinálja. És így CH-ból is okosan eszik, akár még mozog is.
Neha ra kell nezni az ebernek a gyerekere... Hat, en nem sok tulsulyos vegetarianussal talalkoztam eddig eletemben, hogy oszinte legyek :-D Nalam mondjuk valoszinuleg nagy resze izom azoknak a plusz kiloknak.
Sir Dan mesélte, hogy a vegetariánusoknak nagyon oda kell figyelniök, mert könnyű sokat enni (=elhízni) a növényi kajákból. Lehet, hogy a futás, bringázás miatt lett csak 13 kilo.:-)
En 100%, hogy nem jol csinalom, mert ahhoz tul lusta vagyok. De kb 5 eve vegetarianuskent (hogy pontosak legyunk: ovo-lakto-vegetarianus) elem az eletem. Hajhullas, sulyvesztes nincs. Idokozben 13 kilot felszedtem, bar ebben valoszinuleg erosen kozrejatszik, hogy elkezdtem futni, bringazni, stb :-) A lenyeg, hogyha meg nekem is sikerul nem bajban lenni, akkor nem olyan nehez nem tul rosszul csinalni ezt. Vegankent valoszinuleg mar par het utan bajban lettem volna, mert tul lusta lennek utanajarni, hogy mit, hogyan kell. (Bar jegyzem meg, hogy a vegan is eszik pl tojast, HA...)
Fánk, baracklekvárral. Gluténmentes lisztből, saját kezűleg. Ahhoz képest, hogy még sohasem próbáltunk itthon fánkot sütni, egész jó lett. Kicsit aprók lettek, de majd ha belejövök, akkor mennek a szép, nagy szalagosak is. :)
Ami a vegánságot illeti, elég esélytelennek érzem. A sajt miatt főként, meg a tojás.
Egyébként valóban, mint mindent, ezt is lehet ésszel csinálni. Ismerek több vegánt aki köszöni jól van, egyesek komolyan sportolnak, más gyereket szült/szoptat és teljesen rendben van az egészsége. Azt gondolom, egy jól megtervezett, tudatos vegán táplálkozás sokkal változatosabb és egészségesebb is lehet, mint sok mindenevőé, de természetesen ehhez nagyfokú tudatosság kell. Azok kerülnek rossz állapotba akik valami divatból egyszercsak komplett élelmiszerlcsoportokat iktatnak ki az étrendjükből, de a helyettesítésükről nem gondoskodnak, ami hiánybetegségekhez vezethet. (volt okos ismerősöm aki ugyan nem evett húst, de zöldségeket se ... kb. margarinoskenyér kólával...."szép" lett a laboreredménye hamar)
Farokhossza 45 centiméter és testtömege 60-140 kilogramm. Le kell térdelnie ahhoz, hogy ehessen, mivel a nyaka nagyon rövid, a lába pedig viszonylag hosszú. :)
Oszoly lesz az. Egyrészt rémlik, mintha még csillagtúrát is szerveztem volna ide (mármint az emlékmű ott lett volna akkor), másrészt nem olyan régről a kép is ismerős.
Szerintem a tejtermékekről, tojásról nem is szabad, ennyire szélsőségesen nem egészséges belemenni a vegetáriánus étkezésbe.
Gimnáziumban divat lett egyszer csak a vegetáriánus kajálás, aztán az 5-6 lányból akik csinálták 3 vagy 4 kórházba került, hajhullás, különféle gyulladások, fertőzések, legyengülés stb miatt és nagyon sürgősen lebeszélték őket róla.
Én is követtem a divatot kb 2 hónapig, úgy hogy közben versenyszerűen úsztam, a végeredmény a 68-70 kilós versenysúlyom lement 62-re, ami már nagyon kevés volt. Abba kellett hagynom nekem is, utólag mindenki belátta hogy hülyeség volt,.
Ha a húst elhagyja valaki az már nagyon elég, szerintem, ez tőlem sem áll távol, egyre kevesebbet eszem, és nem elhatározás miatt, egyszerűen így alakul.
Tejet évek óta nem iszom, de a sajtról, túróról, tejfölről, joghurtokról nem mondanék le semmi pénzért, szerintem amit tartani lehet az ez a fajta vegetarianizmus, ha jól tudom lakto-vegetáriánusnak hívják ezt a típusú kajálást.
A korhelyleves vagy a kolbász fagyasztotta be a topikot? :)
Vegán kihíváson gondolkodtam, de már elkezdeni sem sikerült :) Kolbász nélkül meglennék, de a tejtermék annyira alapélelmiszerünk, hogy fájdalmas volna elhagyni...
Ha valaki Kecskemét felé veszi az útját és egy jót akar enni akkor nagyon ajánlom a Fekete Gólyát, jelenleg talán a legjobb étterem a város környékén, a 44-es mentén, Tőserdő felé van.
(pár éve még másik éttermet mondtam volna, de minden változik...)
Remélem. Ezt azért nehéz alulmúlni. Ezzel szemben kenyérben nagyon jók. Eladják nekem a hagymás kenyeret, hazahozom, kibontom, és rögtön hagymaillatú lesz az egész konyha. Csak az a baj, hogy a pizzát is kenyérként csinálják.
Köszi, ha arra járok, megnézem. Bár mostanában inkább az örmény borokra lennék kíváncsi. Kedvenc Monoton pontőrtársam járt arra nemrég hegyet mászni, aztán mivel állítólag onnét ered a teljes borkultúra, ráizgultam. Sajna, nem kapni a mi utcánkban.
Tamás, bocs hogy itt írok, de tudom hogy olvasod, és a kéktúrásba már nem akarom hogy túl sok legyen:
Az iphone geotaggeli a fényképeket? Mert az indafotón kitette a google-térképet, pontos helymegjelöléssel, pedig csak simán feltöltöttem a lányom panorámaképét az albumba, tehát mindezt automatikusan tette.:
Nekem olyan emlékem van valami évekkel ezelőtti szlovén borról, hogy furán édeskés, málnaszörpös jellege volt, mint néhány szekszárdi sváb borász dolgainak (Dúzsinál, Heimannál voltak ilyesmik régebben, szerencsére Heimann nagyon szépen kinőtte).
A kiírásban benne volt, hogy "Nagy-Hárs-hegy csúcsára felérve elmegyünk a kilátó mellett és 100 méter múlva, a tisztáson találjuk a 3k+2. ellenőrzőpontot. "
Mellesleg mikor nyitott a pont hivatalosan?
Nem hinném, hogy sokan értek volna fel a 6:00-s rajt után 6:04-ig :)
Vagy előtte még a ponton meg akartál reggelizni? :D
Ööö, vagy esetleg arra vagy kíváncsi, hogy az én k-m mennyi lett? Nem ebből a szempontból izgatott a pont, hanem mert én őriztem az első két órában, és meg akartam nézni a tuhun, hogy biztos odaérjek. Nem találtam, el is késtem, 6:04-kor nyitottam csak :(
Monoton Minimaraton behúzva, előtte volt kolbász is. Adminisztratív okokból a Maratonra neveződtem (az 1. rajtszám arra a távra volt allokálva), úgyhogy átnevezés is történt.
Sajnos, a tuhu adatbázisában nem csak a 3k+2. pontra mostanság épített padok meg tűzrakóhely nem szerepelnek, de a több éve ott található ellenőrzőpont sem.
Sűrű elnézéseket kérek amiért hanyagoltam a topikot az utóbbi időben. A topicbuli meghívás továbbra is él, ha sikerülne egy időpontot egyeztetnünk - ami így az őszi túra/iskola szezonban egyre nehezebb....
Ma egy izraeli ismerősömmel üldögéltünk a Rómain. Mondta, hogy halat akart enni, de nem bízik benne, mert nem esznek elegen körülötte. Mire én: akkor egyél kolbászt, ha már itt vagy, az igazi magyar étel, máshol nem kapsz.
"Actually, I already ate kolbász today at the hentes."
Ipolymente 95 ttúra. Csak a sportszakmai részt emelem ki: nagy tálca kakaós és lekváros palacsinta a célban. Utolsó beérkezőként erős unszolást kaptam a korlátlan fogyasztásra. Sajnos hazahozni nem tudtam, nem volt felkészítve rá a kerékpárom. De a helyszínen kitettem magamért, persze csak a kakaós szakágban.
Akkor elárulom, hogy ebéd közben Sütő Laciékkal, akik a Less Nándor 120-as távjának bejárásán voltak, is találkoztam. Bár ez inkább a társtopikba volna való, de ettek is: tárkonyos vadragut, rántott sajtot, illetve sztrapacskát.
Na, ezek szuperjól néznek ki, gondolom még ennél is finomabbak lehettek...
Mióta mi ott voltunk szemlátomást még tovább fejlődött a gasztronómia a Koronás Vadban, jó ezt így látni, egyszer csak vissza kéne menni, de hát a francba, mindig foglaltak mikor mi mennénk...
Te mennyivel előtte foglaltál hogy volt helyetek?
Annak is nagyon örülök hogy nem hiába hájpoltam őket végre valaki ki is próbálta, és úgy látom nem csalódott! :-)
Szlovénia, Bohinji-tó környéke, Mostnica-szurdok és vízesés, utána ebéd a közeli büfében. Padler valami ricet nevű sűrű levest evett, én jota nevűt. Természetesen mindkettőbe jutott kolbász.
21km tekerés,korsóbarnasör,6km tekerés, fagyi, 7km tekerés, koppanás, hogy nem jár a komp, még 3km tekerés, korsóbarnasör, hajókázás, korsóbarnasör, halászlé, rántott harcsa, korsóvilágos, tekerés tovább, víz :O, még tekerés 60km-nél fagyi, pár korty meggysör, még tekerés haza, uhhhh.
Kaszón, a kisvasúti napon törökméz és kakasos nyalóka, majd utána Fonyódligeten megkezdtem az idei balatoni fürdési szezont. A víz hivatalosan 17 fokos, de megvolt az 18 is. :)
Bár már kint vagyok a szintidőből, a tegnapi, jubileumi Sárga 70 megérdemel egy nyúlfarknyit. A rendezők remek időjárási és útviszonyokat biztosítottak: mindenhol el lehetett menni száraz lábbal, éjszaka nem volt túl hideg, a nap felkelt, ugyanakkor kellemesen felhős ég tartotta vissza a túlzásoktól. A jelzések szuperek voltak, térképet egyszer sem vettem elő (nem, a jelzésváltásoknál sem), bár a Törökugrató utáni utca- és szalagkeresgélés a végén kissé morbid tréfa volt.
Frissítésszakmailag a szolgáltatáshoz tartozó zsíroskenyereket és pizzaszeleteket, saját zsákból két almát és egy darab kolbászt, valamint a Mufflonitatóban egy isteni Krusovice Svetlét, a Szépjuhésznénál egy Staroprament, a Nádasban pedig egy Edelweiss jutalomfalatot fogyasztottam.
Volt egy holtpontom, Vörösvárról továbbmenve azt gondoltam, hogy Hűvösvölgyben kiszállok, mivel a cipőm szétkapta az achilles-sarkamat, de Zsíros-hegyen jól összeragasztottam, és a Krusovice teljesen rendbehozott. Időben 14:40 alatt volt meg (gyalogos üzemmód), a végén belassulva (társasági kirándulássá vált), meg háromnegyed órát elsörözve.
Kiskunhalas után mindjárt ott a Sóstónál a csárda, azt nem szoktam kihagyni, ha arra járok.
Soltvadkerten is van pár étterem, ott régebben az Anna vendéglőbe jártunk, igaz az vagy 2km kitérő.
Az öreg tó csak 1km kitérő, az sem rossz, meg természetesen a cukrászdába is sokat járunk:)
Az Akasztói halászcsárda is nagyon jó, elég nagy a választék, és jobbnál jobb halételek vannak, az a 200 méter kitérő igazán megéri, nem is értem miért gond, ha nem közvetlen az út mellett van?
Kalocsától a Duna-part vagy 5 km, de azt is sokszor megtesszük a Kék Duna vendéglő miatt.
Ill. Hartán a Panoráma halászcsárda is nagy kedvenc, ha nincs épp árvíz és nyitva van, nem szoktuk kihagyni.
Az 52-es úton a 40-es km kő körül van a Kígyósi-csárda, egész jókat ettünk ott az utóbbi alkalmakkor, mindig kellemesen csalódtam (elmúlt 2 évben 3-4-szer)
Szintén 52-es út, Kecskemét előtt a 7-es km körül a Csalánosi-csárda pár évig talán a legfelkapottabb hely volt a város környékén, de az utóbbi 1-2 évben rámentek a kamionparkolós bizniszre, elég nagy hátrányára az igényességnek.
Ma, egy Rezét kupa nevű tájékozódási túraversenyről hazafelé, Kiskunhalason kihagytuk a gulyásfesztivált a nagy számú parkoló autó miatt, viszont Solton, a Halászcsárdában elfogyasztottunk egy harcsa halászlét. Ketten egyet, mert errefelé az adag, az 1 literes, bográcsos, és a pincér szerint „általában nem szoktak mellé már mást kérni”. Én túrós csuszával, Padler rántott harcsával kísértem le.
Az 53-as út mellett eléggé bezártnak tűnő helyeket láttunk, talán az Akasztói Halászcsárdát tudtuk volna még kipróbálni, de az meg nem a főút mellett volt.
Van még az 53-52-51. utak mellett felkeresésre ajánlott csárda?
Most hogy mondod én is elgondolkoztam hogy útba kéne ejteni...
Egyébként Szerencsből nekem az maradt meg hogy a volt cukorgyár kapuján van egy nagy tábla, (mentem vagy két kört mire a kocsiból elolvastam) és ha jól emlékszem olyasmi van rá írva hogy egy hektár cukorrépa valami 4-szer annyi oxigént termel mint egy hektár erdő.
Elgondolkoztam a tartalmán a dolognak, ezért maradt meg.
nekem kissé csalódás volt mert lényegében mozivetítés/történetmesélés és kóstolás volt csak, magát a műhelyet csak üvegfalon át nézed és ott épp csak sütikészítés ment kb. mint egy cukrászdát látnál.
A helyszíni műhelylátogatást még nem próbltam de most hogy feljött a téma elgondolkodtam hogy útba kéne ejteni egy családi nyaralás/túrázás keretében Sátoraljaújhely felé... vagy inkább jutalmul inkább a végén? Nehéz döntések.
Ajánlani szeretnék egy helyet Eger közelében, Makláron, ahol ma a Bél-kő túránk után ettünk egy jó sütit és vettünk akciósan a gyártótól közvetlenül némi édességet is.
Ez pedig az egyetlen ma itthon termelő csokigyár (tudomásom szerint) a STÜHMER Csokoládégyár mintaboltja és cukrászdája, amely közvetlenül a Füzesabony-Maklár-Eger főút mellett található gyárépületben van kialakítva.
Minden nap 10-19-ig van nyitva ha jól emlékszem.
Igényes, szép, és érdekes hely, sok-sok finomsággal:
Megkezdtük ma az idei hekk szezont a Rómain. A babgulyás csipetkével kifejezetten jó volt, a fokhagymakrém leves mártás sűrűségű felejtős, a hekk a szokásos, a krumpli olyan másfélszeres adag. Tömeg még nem volt, de azért sokan élvezték kint egy óra körül a napsütést. Úgy láttam, hogy a Party Sörkertben a tavalyi csapat van, a környékén is nyitva volt mindegyik kajálda.
Én úgy jártam, hogy nem lehetett bejelentkezni egy szoftverbe. 2 óra volt, mire rájöttem, hogy 5 percet siet a szerver órája és emiatt nem megy a hitelesítés.
vagy 3 órán át keresgéltem, hogy miért nem kap IP címet egy win7-es gép. Egyszerűen nem látta a kártyát az internet beállításnál, holott az eszközkezelőben meg látszott. Újra installáltam a drivereket, meg küzdöttem mint őrült, nem ment a rendszernapló sem...
Aztán a megoldás: msconfig Majd normal setup -hoz pipa és restart ...
Azért azt be kell vallanom, hogy a palacsinta második falatjánál már éreztem, hogy egy kicsit túltoltam a halat, nem vagyok én ennyi pontyra kiképezve. :) Igazából a levest hús nélkül kellett volna kérnem, mert a levet szeretem. De azt nagyon. Elbíbelődtem a darabokkal és szálkákkal is, de az volt az igazi élvezet, mikor már csak nagykanállal ehettem a sűrű lét. Hiába, hiányzott Tamás meg Annamari, átpakolhattam volna a pontyokat.
Örülök neki, nem véletlenül ajánlottam! Bárcsak én is ott lehettem volna, de meló volt ma a program. Bútorakció a Jysknél, és egyedül voltam csak a raktárban. Mit mondjak... Délután három körül már kinyúltam, és csak jöttek, jöttek, és még.. na mindegy, nem nyavalygok, túl vagyok rajta, és lehet pihenni két napot.
Otthoni kajákat nem szoktam fotózni, de ezt le kellett, olyan jól sikerült vizuálisan. Ezt a műalkotást fiam készítette a saját szülinapjára, 1kg duplán darált marhahúsból.
Azt hiszem egy konyhaművész veszett el a gyerekben, de még az sem biztos hogy elveszett...
Ha nincs üres asztal, akkor még a Baracsi csárdát szoktuk útba ejteni, meg természetesen Pakson a halbüfét, ahol már reggelire is lehet halászlevet meg rántott halakat enni :)
Csak megerősíteni tudom, ha arra járok mindig betérek. Nagyon jó a halászlé, szerintem a korhelyt is érdemes megkóstolni, finom. Valamint a halas palacsintájuk is eszméletlen jó!
Én jelenleg 2-9 féle gyógyszeren vagyok, íz- és illatérzékelésem konkrétan nulla (ja nem bocs, az egyik undorító porba gyömöszölt édesítőszer meg ocsmány aroma még ezen is áttört).. Kb nem is kell enni, mert semmi értelme.. :(
néha rámtör, hogy ennék valamit, de ennyi energiát nem kell ráfordítani, elég egy kanál só, cukor ecet meg keserű gyógyszer, és lefedtem az ízpalettát.
Éppen befejezve a töpörtyűből, sajtból és kenyérből álló, 18 óra előtt fogyasztott vacsorámat, olvastam el a hozzá kortyolt "Kúcs Gyula Cabernet Sauvignon 2013" címkéjén a mottót:
"Nagy test, nagy élvezet"
Most akkor kezdem újra az elejéről? És mi lesz az egészséges életmóddal???
Aki az új évben a saját testsúlyát korlátozó fogadalmat tett, nem menjen Jászberényben az Arizona steak house-ba, és ne kérje Vad Bill kedvencét... ami amúgy meg remek :)
Itt mindenféle vegyes volt, hidegtál, saláták, töltött kenyerek, badacsonyi meg sabar-hegyi bor, és pénzszaporítás céljára mákhab. Lencse majd a következő ébrenléti periódusban.
Kecskemét, Fekete Gólya vendéglő, bélszínsteak borsmártással tetszőleges körettel, én a rizst szeretem. (telefonos kép)
Nem tudom hol kérjek tanácsot, nem tud valaki valamiféle múzeumot, vagy nem is tudom mit, az egykori Szerencsi Cukorgyárnak nincs múzeuma, gyűjteménye?
Ha még csak magáról mesélt volna, de visszament a Törökökig, sőt :)
Ez persze nem baj, mert sok érdekességet mondott Szekszárdról, a Rómaiakról a Dunáról és a Sárközről.
Meg eléggé bele ment vallásos dolgokba is.
Látszott rajta, hogy igazi megszállott, és nagyon szereti, amit csinál.
pl. eddig egy borász sem mondta nekem, hogy mielőtt belekortyolok a borba, tisztítsam meg a lelkemet és akkor egészen máshogy járja át a testemet a bor, és sokkal többet kihoz magából.
Csináltunk csukott szemmel borkortyolást, és közvetítette másodpercről másodpercre, hogy mit érezhetünk.
Nekem minden esetre tetszett, ahogy beszélt és a megszállottság és zsenialitás határait súrolta.
Ez a szolgáltatás része. Ha csak a bora érdekel, azt megveheted közelebb is. Éés ha sikerül felvenni a fonalat és úgy beszélgetni vele, hogy számára is érdekes és értelmes legyen, akkor esetleg félrehúzódva kinyílhatnak olyan palackok, amikkel kevesen találkoznak.
Ez egy borászszokás, én is voltam pár pincészetben az elmúlt időkben, és mindenhol ezt tapasztaltam. Azt hiszik, csak úgy lehet egy pincét bemutatni, ha elmesélik a komplett élettörténetüket, mindenféle életbölcsességeket nyomnak le a vendégek torkán és népnevelést is tartanak. Tisztelet a kivételnek.