Keresés

Részletes keresés

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.16 -5 9 434951

Dehogy fogyott el az olaj.

 

A  világ  olajkészletének még csak az alig 5 %-át  kutatták meg.

 

A  JEGES-tenger alatti mezőket még fel sem tárták.

 

A Föld ma ismert hagyományos kőolajkészlete 244 milliárd tonna [BP Statistical Review of World Energy 2019|68th edition], de hatalmas területeken még nem volt a modern technika szerinti geológiai és geofizikai kutatás sem.

 

Másrészről:

 

Azt azért dr. Szabó Tibor hozzáteszi, Magyarországon nagyon intenzív szénhidrogén-kutatás folyik. Az ország geológiája sok titkot már nem rejt, azonban a mélyfúrásnak jelenleg van egy technikai korlátja. Van egy olyan mélység, ahol a fokozódó nyomás mellett az emelkedő hőség is megálljt parancsol. Ezért hiába sejthető, hogy bizonyos területeken lehet ebből az említett négyesből az ottani csapdában valami, még tudni sem lehet pontosan, mi az, nemhogy a gazdaságos kitermelésen kezdjenek el gondolkodni.

Ez utóbbinak az állatorvosi lova a makói gázmező, ahol már az 1960-as években tudták, a talaj 5000 méter mélységben hatalmas mennyiségű földgázt rejt. Pontos adat máig nincs, csupán becslések vannak arról, nagyjából 600 milliárd köbméter földgázról van szó. A kitermelést 2005-ben kezdték meg, majd a kutatásokat a kitermelés nagyon magas fajlagos költségeire hivatkozva a Mol és az ExxonMobil is feladta. 

Egyelőre Makó kudarctörténet, de egyáltalán nem biztos, hogy évek múlva is ez lesz a helyzet. A mostani energia-veszélyhelyzetben és a várhatóan egy ideig még elhúzódó energiaválságban hatalmas segítség lenne, ha a makói földgázkincset a felszínre lehetne hozni.

 

Vagyis a 600 milliárd m3  gáz  a magyar  évi 11 milliárd m3 gázfogyasztásnak az  54  szerese.

Előzmény: zdcmchy (434949)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 434950

Olaj, olaj, olaj! 

Fejezetek a magyar kőolaj- és földgázipar történetéből

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.16 -1 0 434949

Ez van, elfogyott az olaj, ezt látod, mindegy mennyit termelnek a kutak. A hiány nem az hanem ez

 

 

Persze írogatom 20 éve, hogy az olaj csak az egyik a sok egyéb fenntarthatatlanságközött.

A covid volt az első amit már nem lehetett ignorálni. Próbálták sokan, de azt már nem lehetett.

Előzmény: Capibara2 (434947)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 434948
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.16 0 0 434947

Nincs itt semmi pékolaj. Az új kutak nyitása folyamatos és zavartalan. Ilyenkor összes klímaharcos bespájzol olajrészvényekből, utána kimegy a kifutóra ragasztani. Egyszerű néphülyítés zajlik.

 

Előzmény: zdcmchy (434946)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.16 -1 0 434946

Ebben az összefüggésben lehet helyet találni sok mindennek.

Pdig azt látod, az folyik a rendszerváltás. Azt hiszitek, hogy a rendszer jó csak jobban kellene csinálni. De nem így van, ami 30 éve kezdődött annak ez a csúcsa, a fidesz csinálja a legjobban. Mi a probléma akkor? Pontosan ez, hogy egy bukott dolog amit jól csinál, tehát minél jobban csináljuk a bukásunk annál nagyobb lesz.
Ezt látjátok amikor a sámán beront a capitoliumba, amikor párizsban gyújtogatnak, amikor az orosz zsoldosvezér fellázad, majd látjátok itt is azt amit.... azt látjátok, bocs, nézitek,nemlátjátok csak nézitek, hogy 

píííííkoil

2020. egy korszak vége.

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434945

 Csak remélni tudom, hogy a háború végeztével takarodtok vissza a mocsaratokba, és talán a PO is magához tér...

 

ez a háború ennyi volt, oroszország határát áthelyezték kicsit nyugatabbra és megoldottákazt a víz problémát.

ami esetleg lesz az már más,  a lengyel és a magyar hadsereg az békefenntartó lesz a volt ukrajna nyugati részén.

Előzmény: advocatusdiaboli (434943)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.15 -4 8 434944

A  ZÖLDEKNÉL  veszélyesebb lény nincs az emberiség között:

 

https://www.bitchute.com/video/FDWc5Zlsk6xY/

advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.07.15 -1 1 434943

Nem, én téged fasisztázlak és hülyézlek - mert illik rád maradéktalanul mindegyik jelző.

Egyébként meg itt most megint lezártuk a beszélgetést, egyszerűen olyan szintű már a megvetésem irányodba, hogy nem óhajtom az időmet ilyen véglényekre pazarolni...

 

Éppen elég baj, hogy sikerült ezt a valamikor nagyon értékes topicot totálisan tönkretennetek, és a náci-moszkvai propaganda egyik fő fórumává tennetek. Csak remélni tudom, hogy a háború végeztével takarodtok vissza a mocsaratokba, és talán a PO is magához tér...

Előzmény: zdcmchy (434939)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434942

Ez a cerbeus. Mint a hurrikánok, a hőhullámok is kapnak nevet újabban. Két hét múlva várják a Kharont. )-:

De az el nino akövetkező évben szokott melegebb lenni. Szerintem itt most már problémák lesznek. )-:

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434941

...de érdekes, hogy az arab-izraelikben se szokás emlegetni a vizet. 

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434940

....nem kellett se cia se más hírszerzés, a 2021. ősze már világossá tette, hogy a Krím félsziget most már nemlesz alkalmas emberi tartózkodásra, legalábbis civilizációra, tehát valami fog történni. Történt is.

 

(...ja? lehet fordított ozmózissal stb...vel? Ez talán érv lenne, de mondom, írom, más problémák is voltak. )

Előzmény: zdcmchy (434939)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434939

Elon Musk az utóbbi időben már inkább elqr mindent, egyébként sem tudom, hogy akkor most ő szerinted maga az Isten, és amit gondol, az úgy is van?

Rengeteg hülyeséget gondolt és tett, erősen narcisztikus szociopata vonásokat mutat ő is, még a legjobb nők is lelécelnek mellőle most már igen rövid úton, pénz és hírnév ide-oda.

 

Akkor ezt tisztáztuk, őt fasisztázod nem engem.

 

A Krím vízellátása önmagában nem volt, és nem is lehetett háborús indok, és újra csak, míg a nagyonhülye megszállott agyad fel nem fogja: EZ MAGUK AZ OROSZOK SEM ÁLLÍTJÁK. 

 

Oké, lejjebb adtam addig, hogy ha a kievi kormány nem akart háborút 

akkor legalább kísérletet tehetett volna nem dobálni zsákokat abba a csatornába.

Semmi baja nem lett volna ha legalább megpróbálja.

Írtam, az csak az volt ami már túl a tűrhetőség határán, a forróságok.

 

Csak neked egy kis flood:

 

A FÉLSZIGET IVÓVÍZELLÁTÁSÁNAK 90 SZÁZALÉKÁT BIZTOSÍTOTTA UKRÁN OLDALRÓL A DNYEPER FOLYÓBÓL.

 

Régebben a Dnyeperből szerezték a vizet.

Ezzel tulajdonképpen az 1960-as évekbeli, a szovjet időkre jellemző állapotba taszította vissza a térséget, gyakorlatilag sztyeppei szintre. Ehhez jöttek még az elmúlt évek nagyon komoly szárazságai és forró nyarai, ami azt eredményezte, hogy jelenleg a fővárosban, Szimferopolban már vízfejadagot kapnak az emberek.

 

https://index.hu/kulfold/2021/05/27/ukrajna-krim-felsziget-oroszorszag-vizhiany-szankciok/

Előzmény: advocatusdiaboli (434937)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 0 0 434938

Az izraeli-iraki viszonylatban Osirak sztorija mond neked valamit? Ugyanaz a történet, Izrael nem keveredett háborúba Irakkal/Szaddammal - de lerombolta azt az atomerőművet, ami létfontosságú lett volna ahhoz, hogy Szaddam atomfegyverhez jusson.

 

De Iránnal már nem lehet ezt megcsinálni. Úgy kell kezelni mint ha atomfegyverrel rendelkezne, úgy is kezelik.

Ukrajnát viszont nem, pedig gyárthatna ez is egyszerűbb atom robbanófejeket, tehát összetettebb kérdés ez is.

Ha csak nem abból a szempontból, hogy le azért nem rohanta oroszország se.

Előzmény: advocatusdiaboli (434932)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.07.15 -1 1 434937

Elon Musk az utóbbi időben már inkább elqr mindent, egyébként sem tudom, hogy akkor most ő szerinted maga az Isten, és amit gondol, az úgy is van?

Rengeteg hülyeséget gondolt és tett, erősen narcisztikus szociopata vonásokat mutat ő is, még a legjobb nők is lelécelnek mellőle most már igen rövid úton, pénz és hírnév ide-oda.

 

Hivatkozási alapot bármilyet találsz, ez nem igazol semmit.

 

A Krím vízellátása önmagában nem volt, és nem is lehetett háborús indok, és újra csak, míg a nagyonhülye megszállott agyad fel nem fogja: EZ MAGUK AZ OROSZOK SEM ÁLLÍTJÁK. 

Nem mondják azt, hogy a Krím vízellátása miatt kellett háborút indítaniuk, még "az ukrán fasiszták elleni küzdelemről" is inkább hazudoznak, de a víz nincs ott az első tízben sem az érveik között. Te nem Musk-al, hanem valójában magával a háborús agresszor oroszokkal vitázol, amikor egyfolytában arról hablatyolsz itt, hogy nem is amiatt háborúznak, ami miatt saját állításuk szerint is teszik...

 

Az a helyzet, hogy egyfelől szívvel-lélekkel egy nácibolsevik, diktatúra-elnyomás hívő, mélyen frusztrált, nyugatot, "kapitalizmust" gyűlölő bukott életű vénülő lúzer vagy, akinek nem jött be, amit elképzelt magának, és most ezért legszívesebben az egész világ bukását szeretné látni. Mondván, hogy akkor már legyen szar másnak is...

Egyfelől ez gusztustalan és végtelenül hitvány - másfelől benned még mindig megvannak a jóérzésnek és morálnak azon szikrái, ami mentén nagyon is érzed, hogy ez a népirtó háborús agresszió a világon semmivel sem menthető, igazolható, magyarázható, ez egy rohadt háborús bűntett, és ha putlert nem nyírják ki a saját haverjai-emberei, akkor remélhetőleg egy börtöncellában fog majd kipurcanni, mint Milosevic. De te mégis neki szurkolsz teljes gőzzel, és ezért saját magadnak gyártod a hülye és aljas elméleteidet, amivel legalább saját magad számára próbálod igazolni, hogy "de szegény nem tehetett mást".

 

Hogyne tehetett volna, és még egyszer és utoljára - azt a gátat háború nélkül is ki lehetett volna iktatni. De talán nem kellett volna eleve a Krímet elrabolni, meg általában a létrejötte óta megállás nélkül megpróbálni Ukrajnát tönkretenni, elbuktatni. Semmilyen valós biztonságpolitikai vagy gazdasági fenyegetés alatt sem volt Oroszország, nincs semmilyen méltányolható indok arra, ami történt. Nincs és kész, ha mást állítasz, hazudsz, mint a vízfolyás, egyben beállsz cinkosnak a háborús bűnösök közé.

Előzmény: zdcmchy (434935)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434936

Nem a viz hanem Putyin Cár vágyai miat támadta meg ukrajnát

putyin soha nem a Krim vizér támadot Hanem egész más "okokbol" ezt Te is tudod

 

De azért ezt a gesztust megtehette volna a zelenszki is, semmi költsége se merült volna fel ha nem dobáltat homokzsákokat abba a csatornába.

 

Ha nem távolitják el idöbe akor ez a ember képeslehet bármite, de szerencsére idöbe ellesz távolitva, mert vesztes let politikailag a félpucs után ami meg bélyegezte.

 

De eltávolítják miközben a német AfD bekerül a kormányzásba. Az orosz-német konvergenciát nézed csak nem látod.

Amerikát verik ki most Európából mert az az Uralig tart.

A magyar külpolitika végre egyszer okosan a győztes oldalra állt be.

Előzmény: ,m,1710 (434934)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434935

Fasiszta blabla. Ahogy írtam volt - ha ez valóban kardinális kérdés lett volna, az oroszok meg tudták volna oldani, nem kellett volna Ukrajnát lerohanniuk, hogy azt az egyébként nem különösebben nagy és erős gátat bármikor lerombolják.

 

Engem fasisztázol most vagy mr Elon Musk az a szemedben? A zöldkomcsi nem saját kútfőből táplálkozik.

 

Na de a kievi kormány is tehetett volna annyit a békeségnek legalább a látszatáért, hogy nem tesz semmit. 

Ha a víz nem kellett neki akkor miért csinálta?

Háborút akart?

Megkapta.

Lehet akár igazad is, de ezt a gesztust megtehették volna, nem került volna semmibe.

 

Putler pontosan tudta ezt, de esze ágában sem volt lépni nyolc éven át, mert egyfelől tudta, hogy így is megvannak, másfelől meg jó volt ezt a talonban tartani háborús okként. Ha azt tette volna - amit valahogy még meg is lehetett volna magyarázni - hogy csak ezt a gátat célzottan kiiktatja, akkor rögtön eggyel kevesebb mondvacsinált ürügye lett volna az invázióra. 

 

 

De szánalmasok vagyok ezzel a putlerezéssel, szégyelem is magam miattatok. Rikácoltok, köpködtök, sétapálcát vagy esernyőt rázva fenyegetitek az nyugodt erőt. Nem tetszene de jobban elfogadnám azt is, hogy oda küldeni a megfelelő erőt, aztán kuss legyen mindenkinek, de ez a szánalmas rikácsolás megalázó.

 

Ott a részletes cikk egyébként, sokáig húzták azok, fúrtak kutakat is az azovi tengerfenéken, nem olaj hanem víz kutakat. Tulajdonképpen a klíma változás számlájára is lehet írni mert egyre gyakoribbak lettek a forróságok, 21. őszén lett már kritikus a helyzet, a vízellátást rendezni kellett. Persze egyéb problémák is, etnikai, ideológiai, minden forradalom ilyen, k-ukrajna nem csatlakozott a majdan térihez. ....amiként pl a horvát Jelasics bán se az 1848. március 15.-höz, minden forradalom ilyen, a nagyfrancia se terjed ki az akkori franciaország teljes területére, kolcsak, wrangel, gyenyikin se a nagyoktóberihez, semmikülönös nincs ebben a majdan tériben se. Itt beavatkozott két nagyhatalom, az egyik az erősebb a másik ami közelebb van, az utóbbi nyerte meg, ez már ígymaradt.

Na de ez mind elhúzható lettvolna végtelenig,

kivéve a vizet, az ami nem tűrt már halasztást.

Ha abban enged a kievi kormány akkor nincs háború, vagy lehet, hogy akkor is, de meg se próbálták ezt,

ez jelent valamit, hogy meg se próbálták.

 

Nem véletlenül nem hivatkoznak okként most sem erre, tudják ezt ők is - csak a magadfajta ütődött szektások nem értik...

 

 

De igen, mondom, pl. Elon Musk az erre hivatkozik.

Előzmény: advocatusdiaboli (434932)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.15 0 0 434934

Nem a viz hanem Putyin Cár vágyai miat támadta meg ukrajnát

putyin soha nem a Krim vizér támadot Hanem egész más "okokbol" ezt Te is tudod

egyés féléve megy a háboru Egy ország tönkretéve  a másik meg jouton jár oda

putyint meg körözik Europába mind háborus bünös

és Ha nem távolitják el idöbe akor ez a ember képeslehet bármite, de szerencsére idöbe ellesz távolitva, mert vesztes let politikailag a félpucs után ami meg bélyegezte.

a tévébe látni, hogy megvan törve, nyugotan kezdi majd kifakad

mind egy profi bokszolo aki "punchdrunk" vagyis kibir bármit mert már nem érzi, de még nemeset össze és eszeágánincs feladni, mig benem dobják a törülködzöt

(ez a hasonlat  jutott eszeme, hehe)

 

 

Előzmény: zdcmchy (434930)
_Berci Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434933
advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.07.15 -1 1 434932

Fasiszta blabla. Ahogy írtam volt - ha ez valóban kardinális kérdés lett volna, az oroszok meg tudták volna oldani, nem kellett volna Ukrajnát lerohanniuk, hogy azt az egyébként nem különösebben nagy és erős gátat bármikor lerombolják. Egy cirkálórakéta elég lett volna, egy éjszakai támadással, emberi áldozatok nélkül, és ha újra megpróbálják felhúzni, akkor az elkészülte után egy nappal megint szétlőni.

Az izraeli-iraki viszonylatban Osirak sztorija mond neked valamit? Ugyanaz a történet, Izrael nem keveredett háborúba Irakkal/Szaddammal - de lerombolta azt az atomerőművet, ami létfontosságú lett volna ahhoz, hogy Szaddam atomfegyverhez jusson.

 

Putler pontosan tudta ezt, de esze ágában sem volt lépni nyolc éven át, mert egyfelől tudta, hogy így is megvannak, másfelől meg jó volt ezt a talonban tartani háborús okként. Ha azt tette volna - amit valahogy még meg is lehetett volna magyarázni - hogy csak ezt a gátat célzottan kiiktatja, akkor rögtön eggyel kevesebb mondvacsinált ürügye lett volna az invázióra. 

Nem véletlenül nem hivatkoznak okként most sem erre, tudják ezt ők is - csak a magadfajta ütődött szektások nem értik...

Előzmény: zdcmchy (434927)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.15 -3 8 434931

Fokozódik az űrverseny, a kínaiak másodikként juthatnak el a Holdra, és orosz támogatással állandó bázist is létesítenének még 2030 előtt.

Szerdán új részletek kerültek napvilágra Kína űrkutatási programjának holdra szállással kapcsolatos terveiről, miután a Kínai Emberi Űrrepülési Ügynökség főmérnöke, Hajlian Csang ismertette azokat a Xinhua állami hírügynökségnek Wuhanban. 

Az ázsiai ország általában nem ad bővebb információt az űrkutatási programjáról, azonban eltökélték, hogy az Egyesült Államok után másodikként juttatnak embert a Holdra. Mivel az 1970-es évek elején lezárult Apollo-program után Amerika szintén a következő évtizedben tervez visszatérni a Holdra, egyfajta versengés is kialakult a két ország között.

A kínai holdra szállásra még 2030 előtt sor kerül, és egyik célja egy leendő állandó állomás építésének előkészítése lesz. Az első küldetés leszállóegységét és űrhajóját külön, két hordozórakétán juttatják el a Holdhoz. A két egység csak a leszállás előtt kapcsolódik össze, hogy az űrhajósok átszállhassanak. Az asztronauták leérkezés után anyagmintákat gyűjtenek, és tudományos küldetéseket teljesítenek az égitest felszínén, mielőtt visszatérnének az űrhajóhoz, és sorsára hagynák a leszállóegységet.

Előzmény: EgyfejűSárkány (434929)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.15 -1 0 434930

E z Nemigaz, mégha Te ezt Vagy átgondoltan hazudzod a háboru kitörése ota

vagy csak a te rögeszméd, tulajdoképpen mindegy

 

Elon Muskal beszéld meg, az valószínűleg nálam tájékozottabb.

 

Rengeteg cikk van erről, semmi okom neked hinni jobban.

https://index.hu/kulfold/2021/05/27/ukrajna-krim-felsziget-oroszorszag-vizhiany-szankciok/

 

A FÉLSZIGET IVÓVÍZELLÁTÁSÁNAK 90 SZÁZALÉKÁT BIZTOSÍTOTTA UKRÁN OLDALRÓL A DNYEPER FOLYÓBÓL.

KAPCSOLÓDÓ

Régebben a Dnyeperből szerezték a vizet.

Ezzel tulajdonképpen az 1960-as évekbeli, a szovjet időkre jellemző állapotba taszította vissza a térséget, gyakorlatilag sztyeppei szintre. Ehhez jöttek még az elmúlt évek nagyon komoly szárazságai és forró nyarai, ami azt eredményezte, hogy jelenleg a fővárosban, Szimferopolban már vízfejadagot kapnak az emberek.

 

A kievi kormánynak nem a vízre volt szüksége hanem a háborúra.

A víz onnan már csak lemegy a tengerbe.

Előzmény: ,m,1710 (434928)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.15 -2 4 434929
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.15 0 0 434928

"Az orosz ukránt azt oroszország kezdte mert elzárták a vizet a Krím félszigettől,"

 

E z Nemigaz, mégha Te ezt Vagy átgondoltan hazudzod a háboru kitörése ota

vagy csak a te rögeszméd, tulajdoképpen mindegy

 

Ez a mellékalkulát háboru Már tulszárnyalt mindent amire a emberi gondolkodás képes.

 

maga a  háboru kitörése OKA, már elvan felejtve, Vagyis, Hogy miért is tört ki EZ MAMÁR NEM TÉMA

ami jouton jár, hogy tonkre tegye Oroszországot vagy totális katasztrofával végzödjön.

 

Ez a háboru Nem kellet Oroszországnak ebe a formába ahogy kialakult, Ukrajna egy totálissan tönkretett ország let-Oroszország meg soha nemfog felálni eböl, mind 2022 februar 24. elöt vplt.

És még holvan a vége??

Előzmény: zdcmchy (434922)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.14 -1 0 434927

Ez volt az egyetlen jelentős esemény ebben a háború szerűségben, erről szólt az egész:

 

Krimi Köztársaság felszólította a helyi szerveket a csatorna üzembe helyezésére, és két nappal később, április 26-án az orosz csapatok felrobbantották a víz útját elzáró betongátat, és ezzel Észak-Krím vízellátása fokozatosan helyreállt.

 

De érdekes egyébként mert az arab-izraelikben se esett szó soha erről, pedig a vízről szólt mindég is az is. Arról is alig lehet olvasni, hogy Kínában kész műszaki tervek vannak a Brahmaputra elterelésére Kína szárazabb vidékére. Az már több 100 millió embert érint. .... vagy miért népszerűsítik nyugaton a dalai lámát? A facebook tele a bölcsességeivel. Segítek, mert onnan erednek az ázsiai folyók, a vízenergia is több ott tibetben mint egész d-amerikában. A szabad békés demokratikus szuverén tibet biztosan felvenné a kölcsönöket és onnan a vízzel uralni lehet egész ázsiát.

Előzmény: zdcmchy (434926)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.14 -1 0 434926

Megérdemelnéd, hogy végül bíróság elé kerülj ezért a fasiszta propagandista vérhányásért, amit folyamatosan előadsz..

 

 

Majd járj már közbe léci, hogy egy zárkába kerüljek Elon Muskal, lesz miről eszmecseréljünk mert az is ezt jelölte meg első helyen a twitteres közvélemény kutatásán, hogy

a béke első feltétele a Krím vízellátása.

 

Ez egy aljas húzása volt zelenszkiéknek, nincs rá bocsánat.

Háborút akartak de ilyet amit nem ők kezdtek.

 

Nem azonnal ált be az a krízis helyzet ami 21. őszén már zacskós víz osztással járt Szevasztopolban. Évek alatt kezdett szavannásodni, putynék sokáig tűrtek amikor aztá ...repül a nehéz kő ki tudja hol áll meg....

 

 az öntözési lehetőségek híján a 2013-as évi 130 000 hektárról mintegy tizedére, 14 000 hektárra esett vissza.

 

https://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%89szak-kr%C3%ADmi-csatorna

Előzmény: advocatusdiaboli (434925)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.07.14 -2 1 434925

Megérdemelnéd, hogy végül bíróság elé kerülj ezért a fasiszta propagandista vérhányásért, amit folyamatosan előadsz...

 

Maga putler sem hivatkozott a Krím vízellátására - olyan segghülyének nézel te mindenkit, hogy elhiszi bárki, hogy a Krím 8 éven át létezni tudott az ukránok által blokkolt (egyetlen csatornát érintett ez amúgy, EGYET csupán, ami ott és akkor is a Krím vízellátásának egyszámjegyű százalékát jelentette) víz nélkül? Miközben még a Kercsi híd is csak öt évvel később állt üzembe? 

A Krím vízellátását kétségtelenül nehezítette az ukránok gátja, de nem lehetetlenített el semmit, még érdemi vízkorlátozások is csak a Krím egy jól behatárolható, kisebb területén voltak, azok is csak kezdetben, közönséges hazugságokat adsz elő folyamatosan, amit már hússzor cáfoltunk, de téged nem érdekel, elmebeteg papagáj módjára hazudozol tovább...

 

Ha igaz lett volna, hogy a Krím létezése az ukránok vízkorlátozása miatt ellehetetlenült - akkor maximum napokkal a gát üzembe helyezése után, még anno 2014-ben muszáj lett volna az oroszoknak támadást indítaniuk - de sosem volt igaz. Mellesleg ebben az esetben is bőven elég lett volna a gát folyamatos újra és újra lerombolására szorítkozniuk.

 

Sima muszkabérenc hazaáruló vagy, semmi több, és nyomatod reggeltől estig a gusztustalan propagandádat. Legalább fizetnek is érte, vagy sima hasznos hülye vagy???

Előzmény: zdcmchy (434922)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.13 -1 0 434924

Feladom.

 

(-:

 

Dehogy is akar oroszország bárkit megtámadni. Az usa se, ezek csak ott avatkoznak be ahol érdekeik sérülnek, az usa gyakrabban mert az az egész világon ott van, az orosz meg csak a határai közelében. Bár újabban aktív lett afrikában is. Egy Burundiban készült riportban mondja valaki bosszúsan, hogy amiben ott pénz van az minden orosz, de nem is arany bányára hanem pl a sörgyárra értette.

Előzmény: ,m,1710 (434923)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.13 0 0 434923

Feladom

Előzmény: zdcmchy (434922)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.13 -1 0 434922

MÉEGYSZER

senki Nem akarja megtámadni Oroszoerszágot

 

MÉEGYSZER

senkit Nem akar megtámadni Oroszoerszág.

 

Az orosz ukránt azt oroszország kezdte mert elzárták a vizet a Krím félszigettől, azt biztosítania kellett. De az amerikai - orosz háborút már nem, azt amerika kezdte. De a svéd és a finn az nem releváns, azokon keresztül soha nem lesz Oroszország megtámadva. Csak bomlasztják a natot, politikai vitákkal terhelik. 

Előzmény: ,m,1710 (434920)
jee_c Creative Commons License 2023.07.13 0 0 434921

Semmi gond. Jó lett az összeállítás szerintem is.

A Gripeneket eléggé szeretik a pilóták, ha jól tudom. Volt már alkalmam többször látni is repülni a gépeket, de Draken-t is láttam már légibemutatón. Jófajták.

 

Előzmény: ,m,1710 (434919)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.13 0 0 434920

MÉEGYSZER

senki Nem akarja megtámadni Oroszoerszágot

 

a Fin meg a svéd NATO tagság azt jelenti, hogy ez a két ország biztonságba érzi magat

mivel a nato "esernyöje" alatt vanak

mivej putyin nem elösször fenyegette ezeket aukri háboru kitörése ota.

Nem szorakozásbol léptek be a natoba

Ha érted?

Előzmény: zdcmchy (434918)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.13 0 0 434919

Ha félre értettelek akor én kérek bocsit elösször

 

Ez a info a svédlégierö hajnalátol máig, szerintem nagyon jol sikerült

mivel ez a "én témám"

ésmég mindeg hinyzik kért gép. az egyik egy iskolagép sugárhatoásu SAAB 105

a  másik meg civil turboprop meghajtásu

Előzmény: jee_c (434917)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.13 -1 0 434918

ahogy oroszországot nem lehetséges legyőzni mert atomfegyverei is vannak, ugyan úgy angliát és franciaortszágot se.

Na de a svéd és a finn arra nem is alkalmas az biztos, nem is sokat foglalkozik ezzel az orosz külpolitika. Ukrajna nato tagsága idegesítené, de a finn és a svéd az nem érdekli.

Előzmény: ,m,1710 (434915)
jee_c Creative Commons License 2023.07.13 0 0 434917

Jogos, hogy nem érted, mire gondolok.Tipót írtam, de ezt magyarul elírásnak, vagy félreütésnek (még az írógép korából) mondjuk.

Ha már helyesírásnál tartunk - bár nem tudom miért - akkor az inkább analfabéta.

 

Egyébként meg nem értelek. Kapsz egy dícsérő hozzászólást, erre veszettül rátámadsz egy szóra, amit nem is értettél (ami az én hibám volt, még egyszer, szal bocs érte).

Előzmény: ,m,1710 (434913)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434916

gyerek gyerek

 

Ezek  Svédgyártmányu Hadirepülögépek 1947 ota Máig

a magyaroknak is van MOST

Irigy  buta és tudatlan vagy

gyárcsad a saját hireidet ami neked passzol

Előzmény: zdcmchy (434909)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434915

Khomchi

 

A NATO Nem akarja megtámadni Oroszországot

Előzmény: zdcmchy (434908)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434914

Ki vagy te. hehe

Előzmény: Törölt nick (434906)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434913

Na  mifélel "tipo"?

evel elárultad, hogy  ANALFABETA vagy a témába

teljessen analfabéte

 

Előzmény: jee_c (434903)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434912

(-: Szoktam néha csak úgy megmutatni, hogy tudok olyat én is, olyan hangnemet használni. (-:

Előzmény: Platon (434910)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434911

ja? és ami érdekesség, hogy legújabb amerikai repülőgépek leszenek együtt az orosz légvédelemmel. Kinek lehet ez hasznosabb?

Platon Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434910

Ez a szánalom személyeskedés, vajon miért kell ide?

Ezzel a mondanivalódnak akarsz nyomatékot adni, vagy csak jobban érzed magad, ha anonimitás meleg biztonságából gyalázhatod a másikat?

Előzmény: Tomsz85 (434904)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434909

Ijen infot sem lapsz mindenap

 

Írtam, hogy volt egy ilyen machbo modellem, vagy már a gyereké, az is lehet. Amit írtam azt valami képeskönyvben olvastam valami fegyverekről szóló, az már a gyereknek lett véve, arra pontosan emlékszem.

Előzmény: ,m,1710 (434902)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434908

Az orosszal nem összemérhető, fegyver eportőrök szerintem inkább. De más szempontokból se alkalmasak megtámadni oroszországot, semmi értelme ennek a nato tagságnak.

Előzmény: ,m,1710 (434902)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434907

Igen, azt hiszem én akarlak kioktatni. Azért idétlenkedsz itt, hogy a zöldkomcsinak elmagyarázzad, hogy 1+1=2, hát köszönjük, ezért ne fárasszad magad. ((((-: 

Lehetett éppen így is, de nehogy már tőled tudjuk meg. (-: Régi ügy egébként, de a svéd hadseregnek ellenségképe sincs, az alkalmatln támadásra. Erre modták ezt is, hogy nem eportálni akarják, ott náluk viszont praktikus. Persze biztosan írtak róla mást is.

Előzmény: Tomsz85 (434904)
Törölt nick Creative Commons License 2023.07.12 -1 1 434906

"SAAB J 29 650 e gyártot 1950-1674"
"Ijen infot sem lapsz mindenap"
"450 legyáerot 1966-1979"
. . .
Tudsz te egyáltalan magyarúl?? Legalább odafigyelnél arra, amiket leirsz! :) A komcsizason kivűl nem értesz semmihez sem. Csak ilyen seggbuta ügynökökre telik az ukránoknak manapság?
. . .
Peace! Мир! :) God Bless Russia and Putin! :)

Előzmény: ,m,1710 (434902)
Platon Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434905

Ja ja, a svéd fegyvergyártás nagyon ott van. Remek cuccokat gyártanak.

Előzmény: ,m,1710 (434902)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434904

Te szerencsétlen. Téged a tények továbbra is hidegen hagynak. Jól mondod, te vagy itt az ügyelete sültbolod 

Te akarsz kioktatni engem...pont hogy jóideje csak nagyritkán nézek be ide és még ritkábban írok. Amit a svédek torony nélküli tankjáról írtam az is konkrétum. Egy fejlesztési elképzelés volt, amiről később kiderült hogy zsákutca. Pont. 

 

Előzmény: zdcmchy (434901)
jee_c Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434903

Ezt jól összeszedted (pár tipó becsúszott, de sebaj). Kösz a képeket!

Előzmény: ,m,1710 (434902)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434902

Figyu kkpomchi

hogy "alkalmatlanok" meg nincs fegyverük? közben  Nagy fegyvergyártok mindeg azok voltak

Csak Te nem tudod, de se bajJ

 

 

SAAB J 29

650 e gyártot  1950-1674

 

 

SAAB J 32 Lansen

450 legyáerot 1966-1979

 

 

S 37 Draken

1985 1995 Nincs  le gyártot szám

 

 

J 38 Vigen 1990200 évek

Nincs legyártott szám (300 sac)

 

 

Jas 39 Gripem

 

Tank S

 

Ijen infot sem lapsz mindenap

 

 

 

 

Előzmény: zdcmchy (434892)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434901

Az volt akkor a kommunikáció, hogy Svédországban a forgó torony csak hátrány. Legalábbis volt ilyen is.

De az biztos, hogy se a finnek se a svédek nem ukrajna, azokon keresztül nem lehet megtámadni oroszországot. a tagságnak semmi értelme nincs, cak két nato ellenes taggal több lesz a nato-ban.

 

Amit ide összehordasz az csak a te agyszüleményed.  

 

Nem te vagy itt az ügyelets sültbolond ki semmi másért nem jár ide, csak a zöldkomcsit okítani, hogy 1 meg egy az kettő? Egy éppeszű hozzászólásod nem láttam még ami jelentene valamit. (-:

Előzmény: Tomsz85 (434900)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434900

Hüle. 

Megint sikerült egy emeletes baromságot írnod ezzel a svéd harckocsival kapcsolatban. 

Annyi igaz hogy volt a svédeknek egy torony nélküli harckocsi típusuk,  az Strv 103, mert azt gondolták hogy ez így sokkal jobb lesz. Nem lett az. Már réges régen rendszeresítettek melléjük, helyettük Leopardokat. És senki más gyártó se vette át ezt a kialakitast.

Komoly saját repülőgép fejlesztésük és gyártásuk van. Meg sok minden más is. Amit ide összehordasz az csak a te agyszüleményed.  

 

Előzmény: zdcmchy (434897)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.12 -1 0 434899

Nem, volt egy ilyen kis matchbo makettem 30-40 éve körül. Olvastam is róla, hogy az az, harckocsi és azért olyan mert ők csak a saját teületükön ha háborúznak és erdőben a torony csak útban van.

Előzmény: orgonatündér (434898)
orgonatündér Creative Commons License 2023.07.12 0 0 434898

A "torony nélküli harckocsi" az a rohamlöveg. Más néven vadászpáncélos.

 

Nem tévesztendő össze a páncélvadásszal, aminek jóval gyengébb a páncélzata (felülről esetleg fedetlen is), odalő az alapharckocsinak lesállásból, aztán odébbáll, különben kilövik.

És nem tévesztendő össze az önjáró löveggel sem, ami jóval pontosabb és állíthatóbb - és tüzelés után szintén gyorsan odébb tud áll.

 

No persze ami tegnap nehézharckocsi (alap hk.), az ma közepes, holnap könnyű.

Ami ma alkalmas harckocsinak, az holnap már csak páncélvadásznak jó.

Stb.

 

Ami tegnap lövészpáncélos, az ma már csak páncélgépkocsi.

Stb.

Előzmény: zdcmchy (434897)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.11 -1 0 434897

Erejük se lenne hozzá, de attól a belépés kérelemnél már elzárkóztk, hogy ott idegen hadsereg állomásozzon.

A svéd annyira lkalmatlan támadásra, hogy régebben legalábbis gyártottak torony nélküli harckocsit ami a lánctalpával végezte a cézást. arra hivatkoztak, hogy mivel náluk erdős a terep a torony csak útban lenne. ezek nem támadó hadseregek. Szóval jelentősége semmi.

Egy dolog lehetséges esetleg ha világháború van akkor az orosz atomfegyverek felperzselik őket is, azt követően már mindegy kit hirdetnek nyertesnek.

Arra jó ez csak, hogy több politikai vita legyen a nato repedezzen.

Előzmény: Tomsz85 (434896)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.11 0 0 434896

Hüle.  

Előzmény: zdcmchy (434892)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.11 -1 0 434895

Konvergencia? Lehetséges az is mert ahogyan

az oroszoknál gyengül a putyin, ugyan úgy a németeknél meg erősödik az AfD?

Ezek össze fognak olvadni?

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.11 -1 0 434894

Nem így van, van magánhadserege pl a Gspromnak is, de összesen 5 vagy 6. Ami az érdekessége, hogy törvény szerint tiltottak de még is vannak. Az amerikai magánhadseregek törvények alatt működnek.

 

Ez egy figyelmeztetés volt, és bizonyiték, hogy Putyin gyenge, Ö már csak papiron Vezér

 

Mint Joe Biden amikor a sámán betört a kapitoliumba. ...aztán a brazil..... most a francia, mindenhol van valami nyugtalanító megnyilvánulás.

Előzmény: ,m,1710 (434893)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.11 0 0 434893

Kezdesz belegabajodni a egészbe ahogy plvasom, na mindegy.

 

A oroszba kétfajta hadsereg van, a másik az zsoldos ami csecsénekböl, megy börtönböl verbuvált

Jevgeni Prigozsin a fönök (Prigo) aki kéthete majdnem moszkváig ment

és e közbe elfoglalt egy jo pár várost a utjába. de meg ált

Ez egy figyelmeztetés volt, és bizonyiték, hogy Putyin gyenge, Ö már csak papiron Vezér

 

Ha ez a ukri ofenziva elhuzodik, és felörli a Igazi hadsereget vagy keményen meg tizedeli

akor Putyin is mehet ebe a évbe.

Előzmény: zdcmchy (434892)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.11 -1 0 434892

Putyin nagyon melé kalkulát, kapot két NATO tagállamot a nyakára

 

azok alkalmatlanok támadásra, se ideológia se arra alkalmas fegyver arzenáljuk sincs hozzá. Idegen hadsereg viszont nem állomásozhat egyiknél se. ezt írogatom ide kezdete óta, hogy putyinéknak ez jó ha bomlik a nato, ha politikai viták zavarják a működését.

A svéd és a finn az nem ukrajna, onnan soha nem fogják oroszországot megtámadni.

Előzmény: ,m,1710 (434891)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434891

Putyin nagyon melé kalkulát, kapot két NATO tagállamot a nyakára

nemkellet volna tologatni a határokat a nyaper folyo felé ahogy mondják a khomchik

roszvége lesz enek

Prigo Moszkvába is volt visza hozta a miliádokat (rubel) neki is van nagy privát repcsije

most máshol van

hogy milesz a zsoldosoka azt mos csak Ö tudja, lehet, hogy visza megy ukriba, de lehet, hogy afrikába

kitudja.

érdekes örszág ez

Előzmény: zdcmchy (434889)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 -1 0 434890

Erőlködés ez már csak, látszik rajta. Így nem lehet oroszországot megtámadni.

Előzmény: EgyfejűSárkány (434884)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 0 1 434889

Írogatom, hogy vagy nem lesz ebből semmi, vagy putyinéknak ez jó ha bomlik a nato. A finnekkel is lett egy újabb nato ellenes nato tag. Dehogy akarnak ezek sivatagot a szép országuk helyére.

A svéd és a finn alkalmatlan támadásra, de idegen hadsereg ott nem állomásozhat, semmi értelme az egésznek, csak politikai viták forrása lesz mindég.

Előzmény: ,m,1710 (434886)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 0 1 434888

De nemsokára belönek a ukrik egy pár Kazetebombát ide oda Valami oknál fogva, nem tudom

 

De az idén már nem, majd jövőre, vagy majd 25 vagy 26 ban ha megérkeznek a modern nyugati fegyverek. ....és emelik még az amerikai államadósság plafont is amin belül szabad keze lesz a fehérháznak.

Nem nagyon ajánlott már ott lövöldözni mert a válaszcsapás már az usa területén is volt, egy autópálya híd.

Előzmény: ,m,1710 (434887)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434887

Tudom, hogy mivan Afrikába 

Közeledik a oktoberfesztivál Windhoek ba (Namibia)

a Lufthansa dupla jératokal

 

ahogy a khomci mondja, hogy csak elöretolta a határokat a muszka, ez lehetséges

De nemsokára belönek a ukrik egy pár Kazetebombát ide oda Valami oknál fogva, nem tudom

Előzmény: zdcmchy (434880)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434886

Turkey's Erdogan to back Sweden joining Nato 

 

Skandinavia  a legeröseb lánc

jee_c Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434885

Pont erről van szó, h ez egy ilyen napos, megújulóban gazdag napon ilyen durva különbség.

Előzmény: FRANKYE (434876)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.10 0 8 434884

Vagyis a visszatérő  ukrán lakosság  megcsonkulása, felrobbanása  az majd  járulékos veszteség  lesz  még potom 10  évig.....

50 % fel nem robbant kazettás bombák miatt. 

Amiből 10 %  az amerikai gyártmány, és 40 % az orosz.  Mert ha az ukránok bevetik, akkor bizony az oroszok sem fognak tétlenkedni...

ÉS bizony ez már a jelenlegi  ukrán vezetésnek a felelőssége a JÖVŐ felé !!!!!

Előzmény: zdcmchy (434881)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.10 0 9 434883

Világgazdasági Fórum (Klaus Schwab) :  "  2030-ra  semmi  tulajdonod nem lesz, de boldog leszel."  (  Ígérik a félig már a sírba lógó    DISZTÓPIKUS  vénségek)

 

https://www.bitchute.com/video/FDWc5Zlsk6xY/

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.10 0 6 434882
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434881

A vén Joe most fog küldeni Cluster bombákat (kazeta) ami "felháborodást kelttett)

vagyis Álszent reakciokat

 

az még 10 év mire a nato lőszergyártó kapacitása megközelíti az oroszt. Egyelőre nincs más, azért küldik ezt.

Előzmény: ,m,1710 (434869)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434880

Ez a utolso háboru Europába, ami megfogja mutatni minden agresszornak, hogy mamár

Nem kifizetö más országok területét elfoglani csak ugy, mind régen

 

De ez nem háború, csak az orosz határt előretolták nyugatabbra a Dnyeper folyamig. Mivel ott nagy számban van orosz ajkú kisebbség vagy többség. A világ nagyobb részét alig érdekli ez a téma. Téged se, hogy mi van Afrikában.

Előzmény: ,m,1710 (434870)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434879

ny-európa már félig meddig iszlám, a multikulturális társadalom már tény kérdés, az van, de az már iszlám jellegzetesség.

Előzmény: EgyfejűSárkány (434872)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434878

Igaz, ez így volt. De szerintem nem ennyire síma ügy ez, el kell fogadtatni a képviselőkkel egyenként is költségeket.

Tulajdonképpen a másik megoldás szabadabb kezet ad a fehérháznak mert a limitig viszont azt finanszíroz ami akar.

Szerintem az utolsó, 800 milliós ukrajnás, amiben a kazettás bombák is vannak, (hivatkozva arra, hogy már nincs más) szerintem az még a régebben jóváhagyott 38 mrd nak a terhére megy, abból maradt még egy kevés.

Előzmény: Salvor2 (434877)
Salvor2 Creative Commons License 2023.07.10 -1 0 434877

Mar megemeltek az amerikai adossagplafont. Egy honap alatt nott is ezer milliard dollarral az allamadossag, es megy tovabb. Most ugyesen tortent a plafon megemelese, nem egy uj szamot rogzitettek, hanem 1.5 evig felfuggesztettek, ezert nohet az allamadossag, ahogy a csovon kifer. Most 32.5 ezer milliard dollar az allamadossag, a teljes (allami+privat) adossag meg 94.7 ezer milliard dollar. Fenntarthatonak tunik a kapitalizmus?

Előzmény: zdcmchy (434841)
FRANKYE Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434876

Éves szinten több 398 g/kWh a németeknél. 

 

Energiewende

Előzmény: jee_c (434875)
jee_c Creative Commons License 2023.07.10 0 0 434875

Németország: mi lett volna, ha nem vezetik ki a nukleáris energiatermelést?

https://twitter.com/energybants/status/1677671646205820928/photo/1

 

Megtermelt 1 kWh hány gramm CO2 kibocsátással jár:

 

nukleáris megtartásával: 103 gramm

jelen helyzet (nukleárisok bezárásával): 398 gramm

Capibara2 Creative Commons License 2023.07.09 0 0 434874
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.09 0 0 434873

Na,  és ez a" Izlam" mejik országot fogja megtámadni?😎

Előzmény: EgyfejűSárkány (434872)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.09 0 6 434872

Ne igyál rá mérget !!!!

 

Még egy  bazi  nagy  összecsapás azért  lesz a végére !!!

 

Az pedig a  NIHIL Nyugat-Európa  és az ISZLÁM.

Előzmény: ,m,1710 (434870)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.09 0 5 434871

 Eszement Zöldség

*Alice Weidel megmondja*

Ezért kellene Alkotmányba foglalni a közüzemi vállalatok állami tulajdonban tartását és ezért kell megvédeni a rezsicsökkentést a brüsszeliek ármánykodásától.

A cél ugyanis a Világgazdasági Fórum jelmondata: "2030-ra nem lesz semmid - és még örülhetsz!"

,m,1710 Creative Commons License 2023.07.09 0 0 434870

Ez a utolso háboru Europába, ami megfogja mutatni minden agresszornak, hogy mamár

Nem kifizetö más országok területét elfoglani csak ugy, mind régen

bárki ezt megprobálná a jövöbe ijen primitiv modon ? az számithat ara, hogy egzedül marad

Előzmény: ,m,1710 (434869)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.09 0 1 434869

a magyar khomchiknak mindenre van válasz, a menedéket keresö civilemberek kilencven százaléka volt

a orosz terrorbombázsok okozták a katasztrofát

Mamár minden elvan könyvelve, sok külföldi civil  szervezet dolgozik

Prigozsin privát "hadserege" a jolfizetett Csecsénnekel a élen hiresek lettek a kegyerlenségükér

egy fegyelmezetlen banda, nagy ember veszteségekel, a börtöntöltelékez nem számitva.

A vén Joe most fog küldeni Cluster bombákat (kazeta) ami "felháborodást kelttett)

vagyis Álszent reakciokat

(De már ezt a Orosz használta) mert Ök nem kérdeznek meg senkit

HA a orosz elhadja  a elfoglalt területeket és haza negy , akor egyböl Vége enek a Rémálomnak

ijen egyszerü

Előzmény: EgyfejűSárkány (434865)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.08 0 0 434868
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.08 -1 0 434867

De Putyianal ez soha nemfog meni, igy ez a háboru "soha" nem fog befejezödni, Egy ember akarata

meg kis környezete. teszi tönkre  Oroszországot

 

Csökken az amerikai finanszírozás.

Előzmény: ,m,1710 (434857)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.08 -1 0 434866

Kár menteni a Orosz aggressziot amilor  2022 február 24. mebtámadták ukrit

 

Megnyitották a krímnak a vizet, átvették az atomerőművet és oroszorzághoz csatoltak területeket amiken jelentős az orosz kisebbség, vagy többségben van. Ennyi a tényszerű helyzet ami azóta se változott semmit.

Mióta csökken az amerikai finanszírozás egyre unalmasabb, már csak az ukrán hírszerzés tartja fenn az egészet.

Előzmény: ,m,1710 (434862)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.08 -2 6 434865

"..g telt el 48 ora a elsö nagy lakoház belövéséhez, majd egy szinház bombázása  tele menekült emberekel.."

 

 

És mint kiderült, a színházba is  ukrán katonák fészkelték be magukat, amik igazolása  akkor történt meg, amikor  újságírók bejutottak és  egy csomó  ukrán katonai egyenruha volt  szétszórva....

Előzmény: ,m,1710 (434862)
jee_c Creative Commons License 2023.07.08 0 0 434864

(ajtókat)

Előzmény: jee_c (434863)
jee_c Creative Commons License 2023.07.08 0 0 434863

Jaj. :D nyitott aktókat döngetsz.

Előzmény: FRANKYE (434861)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.07 -1 1 434862

Kár menteni a Orosz aggressziot amilor  2022 február 24. mebtámadták ukrit

 

alig telt el 48 ora a elsö nagy lakoház belövéséhez, majd egy szinház bombázása  tele menekült emberekel

szoval igy kezdödöt. De minden elvan könyvelve, külömbözö szervezetek által. Számon lesz kérve

Előzmény: jee_c (434858)
FRANKYE Creative Commons License 2023.07.07 0 0 434861

Gyengébbek kedvéért min te! !

 

1 kWh áram előállításártól van szó!!!!!!!!!!!!

Előzmény: jee_c (434860)
jee_c Creative Commons License 2023.07.07 0 0 434860

Peak Oil szempontjából nem is off ez.

Ha fair módon szemléljük, akkor azért Németországban többen laknak. Az arányuk milyen? (mennyi CO2 kibocsátás jut egységnyi elfogyasztott energiára ott?)

Előzmény: FRANKYE (434859)
FRANKYE Creative Commons License 2023.07.07 0 0 434859

OFF

 

Azért "vicces" Németország majdnem 2x annyi CO2-t bocsájt ki mint Magyarország NYÁRON NAPSÜTÉSBEN (mai napról van szó). LOL 

Megnéztem a felhőképet: Németország sem felhős. 

Energiwende :) 

Előzmény: jee_c (434858)
jee_c Creative Commons License 2023.07.07 -1 0 434858

"a kártéritések a oroszra hárul mivel ök teték tönkre a drnokal meg a rakétáikal"

pontosítsunk: az ukrán hadsereg már az orosz támadás előtt lőtte a szakadár területeit (Dombass), komoly károkat okozva (anyagiakat és emberéletekben is). Az orosz hadsereg is komoly károkat okzott - legfőképpen az infrastruktúrában, és természetesen az ukrán hadsereg ellen is (ahogy a másik irányban is történt, az ukrán hadsereg is meggyepálta az oroszt).

 

Előzmény: ,m,1710 (434857)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.07 -1 0 434857

A Orosznak feléell adni a egészet, és kivonulni a elfoglalt ukri területekröl a kártéritések a oroszra hárul mivel ök teték tönkre a drnokal meg a rakétáikal

De Putyianal ez soha nemfog meni, igy ez a háboru "soha" nem fog befejezödni, Egy ember akarata

meg kis környezete. teszi tönkre  Oroszországot

mégha ez a utolso hábu is Europába

 

 

Előzmény: ,m,1710 (434855)
jee_c Creative Commons License 2023.07.07 0 0 434856

Igazából nem is attól tartok, hogy esetleg elfogyna a gáz, jóval inkább attól, hogy a kereslet és kínálat arányai miatt az ára rakétázna fel az egekbe. (és ez maga után húzza az egyéb energiafajtákat is)

Emiatt a szegényebbek egyszerűen nem fogják tudni megfizetni.

Előzmény: Tomsz85 (434852)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.07 0 0 434855

Ez mind Igaz a atomerömüvel kapcsolatba

 

Ez a háboru nem áll meg, a ellenfelek Ölik egymást. Ez nem egy Uriemberek háboruja

 

A Atomerömü mégis veszélybe van, a következményeket meg Senki nem tudja

 

Ha "'nem találtak bombüákat" a alagutakba? hehe. Az nemjelenti azt, Hogy Nincs szándék

a Atomerömü most Oroszkézbe van a Rosatom üzemelteti méha ukri személyzettel is, De Roszatom emberei vanak a csaparba . Egy dolog a biztos üzemeltetos, de másdolog ha szabotálni kellene

egy esetleges Orosz visszavonulásnál. És Ezt Senki nem tudja, hogy akkor mi történe.

Ez a Probléma.

Uhesmi még nem történt a világon. Ez egy piszkos háboru lett "két "testvér" között

Ahol a Orosz a fö felelös, mert ök támadtak meg egy másik országotIgy látja a világ

mégha a Oroszok ez másképen látják az nem segit.

A Gát robbantás hihetettlen károkat okozot évekre elöre. És ha valakik ijesmire képesek? akor atomerömüvekre is képesek, ami évtizedekre lesz hatása Talán Europára is.Aztán mitsem segit, hogy KI rongája meg

Maga a háboru kirobatoja a felelös. mégha a ukrik robantottak fel mindent

amibe valoszinü, hogy a orosz is ugyanugy robanthatot.

 

 

Előzmény: zdcmchy (434853)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.06 0 0 434854

Nem tudom mi ez. azért fizetek valamiért többet, hogy akitől veszem az kapjon érte annyival kevesebbet? 

Előzmény: EgyfejűSárkány (434846)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.06 0 0 434853

A gátat aláaknázhatta volna úgy is, hogy a nyugati partot érintse jobban. Ha ukrán lett volna az meg úgy, hogy a keleti partot. De így középen jó mert mindenki mondhat gondolhat amit akar.

Vége ennek a háborúnak, már volt válaszcsapás az usa területén is, egy autópálya híd ellen, a megemelt állam adósság plafonban már nincs ukrán háború.

 

A Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) szakértői nem találtak arra utaló jeleket, hogy akna vagy bármilyen más robbanóanyag lenne a zaporizzsjai atomerőműnél, ugyanakkor nagyobb hozzáférést kértek a területhez az objektumot ellenőrzése alatt tartó orosz hadseregtől – írja a reuters.com.

Én innen szeretek tájékozódni:

https://infostart.hu/kulfold/2023/07/06/kiderult-hogy-a-nemzetkozi-atomenergia-ugynokseg-talalt-e-robbanoanyagot-a-zaporizzsjai-atomeromunel

Előzmény: Future 184 (434850)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.06 0 0 434852

Jobban megfogy a betárolt gáz. 

Előzmény: jee_c (434851)
jee_c Creative Commons License 2023.07.06 0 0 434851

Nem tudni, hogy milyen lesz az idei tél. A legutolsó kimondottan enyhe volt. (mi már régebb óta fával fűtünk, és láttam, hogy mennyi fa fogyott az előzpő évekhez képest)

 

Ha az idei tél egy igazi hideg tél lesz (bár utóbbi években azért nem nagyon voltak ilyenek, az is igaz), annak elég komoly következményei lesznek.

Előzmény: Tomsz85 (434848)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.06 0 1 434850

Az orosz aláaknázta azt is, mint a gátat, és fel fogja robbantani, csak az a NATO ellen való támadásnak számít, mert a sugárzás nem áll meg a határon.

Előzmény: ,m,1710 (434849)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.06 0 0 434849

Veszélybe va a ukri atomerömü rongálást várnak  a napokba mondta Zelencky

Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 434848

Hüle....

Európa nagyjából ugyanolyan áron veszi az orosz olajat, olajtermékeket, csak az orosz kevesebbet kap érte, a közvetítők meg keresnek rajta valamennyit. 

Európa nem fagyott meg, nem ettünk hódot, nem fűtöttek a németek se gyertyával, nem feküdt meg az európai ipar, mint azt többen jósolták. 

Ja és el kéne hagyni ezt az olcsó orosz energia témát, az orosz is ugyanúgy világpiaci áron adja, adta a termékeit. egy-két kivétel van, pl. a MOL a csövön importált olajat olcsóbban kapja, de az is főleg azért mert az orosz olajnak nyomott ára van, persze a MOL se adja olcsóbban a benzint, sőt, inkább drágább.  

Előzmény: zdcmchy (434845)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.05 0 0 434847

Holvanak a "régi" szépidök amikor pénzbe fulladt a orosz a gáz meg a olaj pénzböl

mosz meg rozaga tankhajokal pakisztánba meg indiába kell lavirozni

mekora baklövés, de nem tudták

Előzmény: zdcmchy (434845)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.05 0 3 434846

Egyre  több  uniós  ÖNÁLTATÁS.

Előzmény: zdcmchy (434845)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434845

az lett elérve, hogy tudni se lehet hová ad el mennyit és milyen áron. európa ugyan úgy használja azt a gázolajat mint eddig csak drágábban veszi, hogy az orosz kapjon érte kevesebbet. ebből mi lesz?

Előzmény: ,m,1710 (434844)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434844

Van ukri vagy nincs ukri? vagy hogyvan

Prigonál miliárdokat találtak megy "arany rudakat" Ö asztmonta , hogy a zsoldos hadsereg fizetése

lehet, hogy kibékül Vladiniral megint

a orosz miliárdosok kezdig megszokni a szankcios életet azok akiknek nemsikerült kimenteni a százméteres hajoikat

de néha egypár mégis "eltünik" a kikötöböl eztörtént egy horvát kikötöbe elment törökbe

 Barcelona csilivili kikötöjéböl nehezeb, tul nagyok a hajok (zagértettem)

Putyin sok olajat ad el Pakisztának meg Indiának most, minden öreg tankhajot elövettek megint

a háboru emészti a pénzt, a Orosznak is kell, a Gazprom Svajci irodája bevan zárva

a Rosatom nembiztos, hogy meépiti a Paks ketöt sö valoszinü, hogy nem

hogy mit nem tesz egy hááboru, mégha nagy szükság is volt rá.

 

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434843

Agyon is lehet lőni ha szükséges, de sok millió választót nem lehet. Diktátort könnyebb leváltani mint népet.

Előzmény: Capibara2 (434842)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434842

A háború előtt égette be Putyin az alkományba, hogy nem lehet leváltani x idő után sem. Valami ilyesmi volt. Egy diktátor hosszú távra tervez.

Előzmény: zdcmchy (434840)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434841

Lesz, de nem az idén, majd ha megérkeznek a modern nyugati fegyverek és emelnek még az amerikai államadósságon. Lehet, de ebben az évben már nem várható ilyesmi.

Hosszabb távon persze lehet, hogy ázsia nyomul megint mint ahogy voltak a mindenféle mongol kánságok k-európában.

Túlértékeled ennek a jelentőségét, putyinnak, rendszernek, beszélt nyelvnek.

Előzmény: Future 184 (434837)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434840

ott más baj van, a diktatúrák azért rugalmasabbak mert a diktátort cserélni sokkal egyszerűbb mint sok millió választót.

Előzmény: Capibara2 (434838)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434839
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434838

Nem személyi kultuszos országokban könnyebb cserélni a vezetőket. Senki nem foglalkozik Jóskával. 

Előzmény: zdcmchy (434836)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434837

Az orosz fel lesz osztva, oszlatva.

Előzmény: zdcmchy (434836)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434836

Elképzelhető, Biden elnök se fiatal és egészséges, meghalhat az is, tulajdonképpen akár te is vagy én is.

A rendszerek mindenhol recsegnek ropognak, most éépen franciországban, előtte az oroszoknál az az incidens, washingtonban a sámán a capitoliumban, aztán brazíliában egy kis cirkusz. Minden rendszer omladozik, az orosz csak nem kivétel ez alól. A zöldkomcsi azt hirdeti réges régen, hogy az orosz szeretne betagolódni a 4. német birodalomba, az amerikai külpolitika tart be neki.

Előzmény: Future 184 (434835)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434835

Putyin még idén meghal, a rendszere meg összeomlik.

Előzmény: zdcmchy (434834)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434834

Igen, majd igen. De az Oroszország most, majd egyszer.... az idén már biztos, hogy nem. Majd ha megindul a modern nyugati fegyverekkel az ellentámadás, 25. ben lehetnek abrams tankok is ott.

Előzmény: Future 184 (434832)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434833
Future 184 Creative Commons License 2023.07.04 0 0 434832

Dehogy marad a Krímt is vissza fogják adni, kártérítés mellett az oroszok.

Előzmény: zdcmchy (434830)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.04 0 5 434831

Robert C. CastelFacebook

„Sokszínűség, innováció, haladás.

 

A ťfiatalokŤ sikeresen véghezvitték azt, amit a dekadens Európának nem sikerült.

Végleg leszakadtak az orosz energiáról. Ezentúl csak Citroënekkel fűtenek.”

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434830

Ugyan miért robbantanák fel az ukránok, a saját atomerőművüket, Ukrajna területén?

 

Az az atomerőmű több mint egy éve orosz területen van. Te is látod már, hogy ott is marad, ez a dolog ott így befagyott. Ha olyan lesz a helyzet a nyugati részen majd lengyel és magyar békefenntartók lesznek, szerintem nato felhatalmazással.

Előzmény: Future 184 (434812)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434829

Egyszerűen belátták az usa-ban is, hogy ennek semmi értelme, Oroszországot nem lehet egy proxin keresztül megtámadni. Egy teljes vagy több éves védelmi költségvetését nem áldozhatja erre de a kimentele még akkor se biztos.

Előzmény: ,m,1710 (434824)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434828

Fizet egy frászt, már régebben is mondogatták, hogy ha az usa kiszáll akkor ők is.

Majd mostanában ha lemond Urshula, elmegy a nato-hoz.... vagy nem tudom hová, az eu. politika is jelentősen megváltozik. Azt nem gondolnám, hogy nyíltan szembefordul az usa val, de a gázvezetékeket rendbetszik. Ha putyin ott az elnök ha valaki más, mindegy de az orosz betagolódik ebbe a 4. német birodalomba.

Európa az Uralig tart.

Előzmény: Future 184 (434825)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434827

Te is látod, írogattam már a törvényhozás választás előt, hogy az ennek véget vet. 

Ha ameria elnöke lennék Afrikábn állítnám meg az oroszt, ott megtehető, de ukrajnában nem, ott 10 szeres túlerőben van. Mindegy milyen modern fegyvert küld oda, akkora túlerővel szemben halálra van ítélve.

Amúgy nem alakul ez roszul mert Trump nem Oroszországot támadta volna meg hanem Iránt, de most már ha vissza is tér az a politika már nem teheti meg mert közben azok kibékültek a szaudiakkal, Izrael meg kevés hozzá.

Előzmény: Tomsz85 (434826)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434826

Na ne mondd! Gondolom Biden felhívott téged.  :)

Előzmény: zdcmchy (434823)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434825

Dehogy, akkor Európa többet fog fizetni.

Előzmény: zdcmchy (434823)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434824

A magyar a nyakára hozta a ukrit, kicsit várni kellet volna

csak enyi

Előzmény: zdcmchy (434823)
zdcmchy Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434823

Megazűnt az amerikai finanszírozás, ez a háború ennyi volt.

Előzmény: ,m,1710 (434822)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.03 0 0 434822

Nagy probléma elöt ál a mostani magyar politika ukrajnát leradirozta (

A meccsnek mesze nincs vége

Nem valami rafinál dolog eláruni, hogy mire gondoluk,, csak a butának van nagyszája. aki halgat az nyer. semi diplomatikus.

ezek a ukrik veszélyesk mind a harctéren mind a politikába, ugy adják el magukat, hogy amire rámutatnak azt megkapják 

zdcmchy Creative Commons License 2023.07.02 -1 0 434821

Az ukrán nép akart puccsot, az orosz segg nyalonc vezetése ellen, elegük volt a szolga sorból, jönni akarnak az EU-be, ahonnan Orbán kivezeti a magyarokat.

 

Nem a teljes nép, a zavargások, szobor döntögetések poltavánál keletebbre soha nem voltak. Minden forradalom ilyen, nem szokott kiterjedni egy ország teljes területére. Itt is volt a jelasics akkor, 1848.-ban.

Előzmény: Future 184 (434788)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434820

Válság bevan kodolva Ha nem lenne váság Soha akor a biztonsági szelep belenne rozsdásodva

felrobanna minden a végén a nyomás véget a válság szabájoz

igy már érthetö

egy háboru okozhat vválságot, egy világ foldrengés is

De ami most van az még nem válság, mesze atol, a világpiac meg a pénzpiac korrigálja magát

Előzmény: EgyfejűSárkány (434818)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434819

Nem érted te a világot, a válságokra szükség van, mert ha mindenáron el akarod kerülni, akkor csak az inflációt pörgeted, aminek a vége egy még nagyobb válság lesz.

Előzmény: EgyfejűSárkány (434818)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.02 0 4 434818

A  PÉNZÉRT  bármit.

Főleg a MAGÁNURALMI pénzért.

Akár  gazdasági  világválságot is, ha az jobb megoldás a globalista oligarchák számára.

Előzmény: Future 184 (434812)
Platon Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434817

Honnan tudod hogy vittek? Mert az Ukránok azt mondták?

 

Azok az ukránok akik hónapok óta lövik az erőművet?

Előzmény: Capibara2 (434809)
Platon Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434816

Ide is benéztél trollkodni? 

Előzmény: Tomsz85 (434813)
Platon Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434815

Az IAEA jelentésből.

Előzmény: ,m,1710 (434811)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434814

Elárultad, hogy egy megszálott ember vagy

a Atomreaktorhoz  meg fogalmad nincs, már  ahogy irkálszit

 

"el kéne szállítsák onnan az összes fűtőelemet, a pihentetőmedencékből is, ez azért a háborús helyzet ellenére is lehetséges"

 

A "uránrudakat" Nem lehet "szálitgani"  hiszen állando Hütés alatt kell tartani)

enyit már egy iskolás lurko is tud ha olvas.

Előzmény: padisah (434804)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434813

Ő mindent tud. :) Mindent is. :) 

Előzmény: ,m,1710 (434811)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434812

Ugyan miért robbantanák fel az ukránok, a saját atomerőművüket, Ukrajna területén?

Előzmény: padisah (434804)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434811

"Nem. Az Ukrán reaktorokat ugyanaz a személyzet üzemelteti aki korábban. Csak most már a Rossztom fizet nekik. Sokkal többet

 

Honan tudod ezt ??😀

 

 

 

 

Az Energoatom alkalmazottai továbbra is az erőműben dolgoznak, bár az továbbra is az oroszok ellenőrzése alatt áll.

 

 

(leforditás)

Előzmény: Platon (434807)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434810

 

"Aki reaktort akar robbantani az felfűti nem leállítja. Csak úgy mondom.!

 

Még Soha Nem robantottak fel egy Atomreaktort. ha "felvan fütve" ha nem.😀 amugy is mindegy.

 

De meglehet jo rongálni, de tudni kell, hogy  "hogy" hehe

De akoris a tüzel játszanak.

És nem lehet titokba tartani, sem kidumálni vagyis egymásra tolni.

Egy atomerömü Nem roban fel magátol, Ha Van Hütés ami müködik vagyis VIZ

Ha ez megáll akor  roban fel (Fukushima)

 

A Rosatom felelos a elfoglat reaktorok felet

Előzmény: Platon (434807)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434809

De akkor minek vittek több teherautónyi robbanóanyagot az erőműbe? Minek kell ennyi r.anyag egy erőműbe? Illetve most miért nem vitték el? Amikor bent jártak az ellenőrök még videó is készült róla.

Előzmény: Platon (434807)
Platon Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434808

A berogyást kivéve teljesen igazad van ez az egész balhé a pénzről szólt.

Előzmény: ,m,1710 (434803)
Platon Creative Commons License 2023.07.02 0 0 434807

Nem. Az Ukrán reaktorokat ugyanaz a személyzet üzemelteti aki korábban. Csak most már a Rossztom fizet nekik. Sokkal többet. 

 

https://www.cbsnews.com/news/last-reactor-shut-down-at-ukraines-largest-nuclear-plant-as-fighting-flooding-continues/

 

 

Aki reaktort akar robbantani az felfűti nem leállítja. Csak úgy mondom.

Előzmény: ,m,1710 (434802)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.07.02 0 3 434806

A hajók ölik meg a bolygót, mégis szegény autókat piszkálják?

És van értelme egyáltalán ezen vitatkozni?

Capibara2 Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434805

Megérkezett Európába egy speciális amerikai WC-135R Constant Phoenix nukleáris megfigyelő repülőgép, amely légköri levegőmintavételre és radioaktív kibocsátások kimutatására szolgál.

padisah Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434804

el kéne szállítsák onnan az összes fűtőelemet, a pihentetőmedencékből is, ez azért a háborús helyzet ellenére is lehetséges, és akkor kb a felaktivált reaktortartályokat tudják robbantani az ukránok

Előzmény: Platon (434801)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434803

A ukrik szimplán nemérdekelnek egy csonig korrupt országvolt mond a orosz

de mamár a oroszrol hallani sem akarnak föleg amit ot tettek.

 

A "wagner" az egy privát zsodos hadsereg a csecsények meg Pénzér harvolnak

Ha nem kapnának pézt haza menek

ezt a privát zsoldos sereget Prigosin alapitotta, ez egy Válalkozás, ha kellene akor ezek Bárkinek harcolnának Ha megfizeti

A oroszoknak ez most jöl jött a ukri báboru munkát ad és jol fizet

ha nemlettek vola akor a orosz hadsere berogyott vola a emberi veszteségek alatt, De mostmár enek vége, mert ez a wagner "be olvad" a orosz hadseregbe julius elselyétöl

sokan azt monják, hogy ez a keverék soha nemfog müködni

Prigo nagy nagy pénzektöl esett el

 

hogy nekem keljen informélni mindenröl.

Előzmény: Platon (434799)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434802

A Rosatom üzemelteti a ukri  reaktorokat szoval háborus bünösök

Ha ugy adodid a helyzet akkor ugy megfogják rongálni, hogy na

és ezek fogják Pak ketöt épiteni

(amiböl nnemlesz semi)

Előzmény: Capibara2 (434798)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434801

Vicces Danyilov mint az összes többi ukrán. Hónapokig lőtték a gátat, majd mikor sikerült végre lerombolniuk fapofával benyögték hogy az oroszok voltak. Hónapok óta lövik az atomerőművet, most megpróbálják felrobbantani, és már előrre mutogatnak az Oroszokra. Közben az Oroszok meg leállították az atomerőművet hogy bárkinek, akárkinek 1000x nehezebb legyen nukleáris katasztrófát csinálni. De... Van olyan hülye aki hisz, mert hinni akar.

 

Előzmény: Capibara2 (434798)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434800

Ha katintasz a feltett kép jobfelsö sarkába? kinyilik egy uj világ elöted

ha tudsz kicsit oroszul is akor mégjob.😎

Előzmény: ,m,1710 (434796)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -2 0 434799

lol.

 

1, Szoliálliberális vagyok, és jogpozitivista.

2, 1979 óta folyamatosan háború van, és mindegyiket szinte kivétel nélkül az USA kezdte, de neked csak Ukrajna fáj (Súgok azt is az USA kezdte, a puccs háborús tett volt, és Budapesti memorandum USA felrúgása innentől technikailag jopgalap Oroszo.-nak a beavatkozásra, még ha helytelen is a dolog.)

3, A Csecsenek Putyin szövetségesei, összekeverted a Wágnerrel. Prigozsin se mondott egy rossz szót se Putyinra, sőt végig azt magyarázta hogy nem Putyin ellen van, csak a sereg vezetésében tünet változásokért.

4, FYI: Az Ukránon másfél éve a frontra küldték az összes börtönlakót.

 

 

Előzmény: ,m,1710 (434796)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434798

Egy atomerőmű elleni terrortámadás egyenértékűnek minősülne a nukleáris fegyverek polgári lakosság elleni bevetésével - nyilatkozta a Szabad Európa Rádió/Szabadság Rádiónak június 30-án Olekszij Danilov, a Nemzetbiztonsági és Védelmi Tanács vezetője.

Capibara2 Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434797
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434796

A végén teljessen elvesztetted a fonalat, elöjött a kommunista belölled.

és megkaptad Putyintol ezt a jo háborut, amire szüség volt

és végén ez lesz a veszte akik kezdték

a multhéten majdnem Moszkváig mentek a zsoldos csecsének

és menet közzbe elfoglaltak mindent ami a utjukba volt, mig Prigo megálitotta a menete

 

Na ki ez a Jevgenij Prigosin? Putyi fiattalori barártja egy kis gandszter volt, de feltört a börtönt is jolismeri belülröl Jo toborzo volt a wagnernek. Bármijen büncselekvény nem számit, ha hathonapot aláir- utána szabad

de a veszteségek nais gyok

Prigo mamár milliárdos, igy müködik oroszország ma, kicsit maffia, kicsit nacionalista kicsit hazudik ide oda. NEM PRTNER

 

Előzmény: Platon (434785)
Capibara2 Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434795

Amit mondanak, hogy állítólag felrobbantanánk önmagunkat, miközben egy nukleáris létesítményben tartózkodunk, nos kell-e ezt kommentálnunk, ez színtiszta hazugság

https://index.hu/kulfold/2023/07/01/haboru-orosz-ukran-konfliktus-oroszorszag-ukrajna-kijev-moszkva-kreml-vlagyimir-putyin-volodimir-zelenszkij-jevgenyij-prigozsin-wagner-csoport/kifakadt-az-orosz-kulugyminiszter-hazugnak-nevezte-az-ukran-vezetest/

Előzmény: Future 184 (434780)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434794

A valóságban az orosz nem demokrácia, Putyin 24 éve leválthatatlan, csak ha megölik, lehet tőle elvenni a hatalmat, az ukrán meg minden választáson leváltotta eddig az elnököt, sőt, még a választást sem várták meg, mikor elárulták az országot.

Előzmény: Future 184 (434793)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434793

Felmondtad az orosz propagandát, mehetsz a kasszához.

Előzmény: Platon (434792)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434792

Ukrajnában nincs demokrácia a puccs óta. Igazából senki nem is állítja komolyan hogy lenne.

Előzmény: Future 184 (434790)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434791

Az ukrán Zelenszkíjt is el fogja zavarni, ha nem nyerik meg a háborút.

Előzmény: Future 184 (434790)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434790

Most jöttél le a falvédőről, egy választott vezetés, is indulhat, a népnek nem tetsző irányba, és akkor el lehet zavarni a korrupt vezetőt, még a választások előtt, Orbán is erre készül.

Előzmény: Platon (434789)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434789

Amit a nép akart azt megmondta a demokratikus választásokon. Az az egy hely ahol a nép beszél. Az az oroszbarát kormány és Janukovics volt.

 

A puccsot az USA akarta, és vitte véghez, eltiporva az Ukrán nép akaratát. Rá is baszott az ukrán nép az USA éppen most hajtja őket vágóhídra. Ennyi a sztori.

Előzmény: Future 184 (434788)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434788

Az ukrán nép akart puccsot, az orosz segg nyalonc vezetése ellen, elegük volt a szolga sorból, jönni akarnak az EU-be, ahonnan Orbán kivezeti a magyarokat.

Előzmény: Platon (434785)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434787

Irán Irakkal nem bírt, a jenkiknek egy hét lenne.

Előzmény: Platon (434786)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434786

Irán ellen nem volt USA támadás, szerintem nem is lesz.

 

Irán túl nagy falat a Jenkinek.

Előzmény: zdcmchy (434778)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434785

Konkrétan a nyugat ment oda Ukrajnába puccsot szervezni. Konkrétan a nyugat volt az aki évtizedekig hazudozott az Orosznak. Konkrétan a nyugat volt ami úgy írta alá a Minszki egyezményeket hogy esze ágában sem votl betartani.

 

Akkor ezt most felejtsük el és mutogassunk az Oroszra?

Előzmény: ,m,1710 (434783)
Platon Creative Commons License 2023.07.01 -1 0 434784

Ta valami másik mozit nézel :)

Előzmény: Future 184 (434782)
,m,1710 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434783

"Mert a felejtsük el a múltat, az nem ugyanaz mint hogy felejtsünk el minden"

 

A multba rágodj te, De nem azt értettem, hanem Orosz támadást 2022 Február 24.

 

amit teknikailag és inkompetens hirszolgálatukal elkalkuláltak becsületessen , és Hazudtak,

hogy "nyugat" provokál és, hogy a hadgyakorlatnak vége, pakolnak és menek haza, szoval ezt értettem, " a multal"  Na mindegy.

meg kaptad a "jogos háborut"

Ez van most., ami valszinü, hogy Putyin poziciojába fog kerülni

vagy mégrosszab amit Atomháborunak hivnak, ha nem váltsák le ezt a embert.

De ez már a Oroszok problémája, mert a végégén a Orosz nép fogja bünhödni 

mégha teljessen bárgyuk is. politikailag teljessen "halottak" lövetnek bárkit.

Előzmény: Platon (434775)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434782

Jaj, az orosz már olyan erős, hogy egy 10 ezres magánhadsereg is képes lenne Moszkvát elfoglalni, mindenesetre Putyin elmenekült, onnan, még nem volt biztos, a Wagner visszafordulása.

Előzmény: Platon (434753)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434781

Gyere már ki az orosz seggből, az orosznak nincs beleszólása, ha egy ország NATO tag akar lenni, mert az az adott ország belügye.

Előzmény: Platon (434766)
Future 184 Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434780

Menekülnek az oroszok.

Előzmény: Capibara2 (434776)
brera. Creative Commons License 2023.07.01 0 0 434779

Tesék Itt van a háborud. a ukri mocsár.

Előzmény: jee_c (434774)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.30 -1 0 434778

A finanszírozás úgy néz ki leállt.

Nem rossz a helyzet mert trumpék nem oroszországot hanem iránt támadták volna meg, de most már ha visszajönnek se tudják megtenni mert közben azok kibékültek a szaudiakkal. Az ukrajnainak meg vége egyelőre.

Előzmény: Platon (434775)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.30 -1 0 434777

Ezt a háborúcskát már csak az ukrán hírszerzés tartja életben, az szolgáltat híreket.

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.30 -1 0 434776

Elkezdték kiüríteni az atomerőművet. Ez nem jelent túl sok jót.

Platon Creative Commons License 2023.06.30 -1 0 434775

Igen.

 

Mert a felejtsük el a múltat, az nem ugyanaz mint hogy felejtsünk el mindent az általam kiválasztott céldátum mondjuk 2022 február előtt. Mert ez utóbbi célzatos történelemhamisítás.

 

Ha felejtsük el a múltat van, akkor azonnali tűzszünet a logikus lépés és béketárgyalás a jelenlegi erőviszonyok mentén. Azért ott, mert máshol nincs remény megegyezésre, egyik fél sem hátrál a területéről csak ha katonailag kiteszik, ami pont az ellentéte a tűzszünetnek meg a béketárgyalásnak

Előzmény: jee_c (434774)
jee_c Creative Commons License 2023.06.30 0 0 434774

A múlt ismerete szükséges a jelen és jövő folyamatainak megértéséhez.

 

Egyetértek abban, h az lenne mindenki számára a legjobb, ha ez a háború minél hamarabb végetérne. Ennek az első lépése a tűzszünet. Az a baj, h eyik fél sem akar ilyet. Deklaráltan Ukrajna van egy a tűzszünetet mindenképpen elutasító állásponton (illetve akkor mennének ilyenbe bele, ha az oroszok komplettül feladnának mindent (beleértve Krímet is), sőt, fizessenek kártérítést, váltsák le az aktuális vezetést, Putyint, és adják át őket a hágai bíróságnak. Ez egy teljesíthetetlen követelés az oroszoknak több okból.

Előzmény: ,m,1710 (434769)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.30 0 0 434773

Mamárm aki keres az talál.

De még mindieg nem árul el semit ez a hosszu angolul irt valami,

vagy tán ez a "bizonyiték"? hogy Putyinak háborut kellet inditani ukri ellen?- Fogalmam nincs mit akar mondani ez.

Ha leszálnál a magaslorol, és körül néznél, egészen más dolgokat látnál, amit most látnak a emberek.

 

ukrib meg oroszba emberek tömegei halnak meg most Valamiér amit ott fent párember kitalált, és fontos nekik, mig a átlagembernek fogalma nics, hogy azt "eszi vagy iszák"

A Világ vátozik Europa is Nagyon meg változot a második világháboru ota, Országok alakultak vagy át alakultak, Emberk Jönek menek Europába,

Kialakult egy relatie Jolét 

Ami Most Tönkre ment egy csapásra, mert a emberek tudatlanság igy akarta. És mindere van Vevö.

mind itt.

akik elmagyarázák, hogy mekora szükség van ere  a háborura, hogy "visza áljon valami rend"?

De valszinü, hogy ez a utoso háboru Europába, ha enek véde lesz, mert ez nem fog "Patba" végzödni.

lehet az Atombomba is, és utána meg már mindegy. 

Előzmény: Platon (434767)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434772

Még te mondod rám hogy nonstop terjesztem az igét:) Vicces vagy:) 

Főleg mert pont te vagy az aki non-stop terjeszti a nézeteit, elég csak megnézni a mai aktivitásodat,  például itt. 

Előzmény: Platon (434745)
kobab Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434771

https://www.bbc.com/news/science-environment-65948544

Another factor could be the effects of a reduction in pollution from shipping.

Regulations reducing the sulphur content of fuel burned by ships were brought in by the International Maritime Organisation (IMO) in 2020.

This significantly reduces the amount of aerosol particles released into the atmosphere, the IMO says.

But aerosols that pollute the air can also help reflect heat back into space, so removing them may have caused more heat to enter the waters.

 

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.06.29 0 5 434770

Ne hagyd a szabadban az elektromos kocsidat, mert  kilopják az áramot belőle:

 

A Fossibot új F3600-as, hordozható energiaállomása abszolút modern megoldás lett, így teleszkópos fogantyút és kerekeket is kapott. Egyszerre lehet normál töltővel és napelemes töltési móddal újratölteni, az LFP akkuk így 1,5 óra alatt feltöltődnek.

Fossibot F3600Forrás: Fossibot

Az F3600 3840 Wh-s akkupakkot kapott, így még egy 200 wattos hűtőt is el tud látni energiával 16,3 órán át. Ehhez 220-240V AC portja van, de 12 további kimenettel is rendelkezik, szivargyújtóssal is.

Oda-vissza képes autóra csatlakozni, így szükség esetén tölti, máskor leszívja az autó akkumulátorát. Mágneses zseblámpa is van továbbá a zűrösebb helyzetekhez. Ennek ugyan nem sok értelme van első hallásra. Hacsak nem szeretnénk áramot lopni más autójából (ez persze nem lenne ilyen egyszerű), azt tudjuk elképzelni, hogy így tudhat segíteni egy elektromos autó tulajdonosa, bajba jutott társán, ha messze vannak a legközelebbi töltőállomástól.

Az újdonságért 3000 dollárt kér a gyártó.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434769

Átugrok a multon

A Háboru dul, százezrek estek el, Egy nagy  kilátástalan nocsár lett, a ká

rok felmérhetettlenek

Hogyan fog végzödni? mivel valamikor vége kell, hogy legyen.

Ere Viszont Nincs Válasz ma.

mostmár biztos, hogy sokan megbánták, de nincs vissza ut

Ez nam a orosz nép háboruja, ez Putyin háboruja, a átlag orosz nem sokat ért ebol, nemis érdekli

csak a érintettek

 

Előzmény: jee_c (434765)
jee_c Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434768

Ja, ja, ezt tudtam.

 

A videó jó, és milyen büszke rá, hogy hazudnak a diplomatáik. :D Nem semmi.

Előzmény: Platon (434766)
Platon Creative Commons License 2023.06.29 -1 0 434767

Közben a puccsisták miniszterelnöke is ráébredt mit is műveltek a hazájával, miben vett részt.

 

Arszenyij Jacenyuk:

 

https://t.me/ukraina_ru/157408

Előzmény: ,m,1710 (434763)
Platon Creative Commons License 2023.06.29 -1 0 434766

Az oroszokat folyamatosan átverte a nyugati diplomácia. A NATO bővítéstől Koszovón és Líbián át a Minszki egyezményekig. 

 

Csakhogy a diplomácia a bizalomra épül, ha a bizalom megszűnik akkor vége a diplomáciának, és jönnek a fegyverek a probléma megoldásra.

 

A Nyugat folyamatos hazudozása vezetett oda ahol most vagyunk. Az alábbi videón a volt moszkvai USA nagykövet véletlenül éppen nyíltan beszél.

 

 

https://twitter.com/DefensePolitics/status/1674396491086184448?s=20

 

 

Előzmény: jee_c (434765)
jee_c Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434765

Ezt nehezen tudom értelmezni, de leírom, hogy mire gondoltam.

 

Az oroszok előre, éveken át jelezték, hogy nem fogják annyiban hagyni. Ez több mindent jelenthet, de benne van a pakliban egy katonai akció, egy háború is.

 

Természetesen nem kötötték Ukrajna orrára, hogy épp mikor fognak támadni, hiszen ez stratégiai és taktikai hátránnyal járna. A felvonulás (eszközöknek, emberállománynak) hadgyakorlatnak álcázása egy sztenderd eljárás.

 

A nyugati hírszerzésnek tudniuk kellett, hogy mire készül Oroszország. Több oknál fogva.

Másrészt maga az a viselkedés, amibe belekényszerítették, inkább rávették (az akkor már velük baráti vezetést) Ukrajnát, gyakorlatilag belekényszerítette az oroszokat abba, hogy erőszakosan/katonai erővel, ne pedig diplomatikusan lépjenek fel. Emiatt aztán számítottak rá, hogy ez a háború bekövetkezik. És mivel ezzel kalkuláltak, megtették azt, hogy Ukrajna országot katonailag (valamint lelkivilágukat tekintve is*) megerősítették.

 

*: oroszok ellen hangolással

Előzmény: ,m,1710 (434763)
Platon Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434764

Hát.... Egy rakat ország szállt ki belőle hirtelen, és még több tervezi a közeljövőben.

 

Ráadásul a petrodollar az az informatikai háttér hiányának (akkor még nem volt ) köszönhető. Ma már gond nélkül lehet üzletelni saját valutában vagy akár bármilyen valuta mix csomagban is ahogy jól esik. Csak azért maradt meg mert "mindig így csináltuk" és kényelmes volt. De amióta az USA és a NATO megpróbálta ellopni az orosz valutatartalékokat (nem sok sikerrel) azóta nagy kijózanodás volt. 

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (434762)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434763

"Az oroszok többször megmondták, hogy nem fogják annyiba hagyni, nem csináltak titkot belőle."

A Oroszok Hadgyakölatozta ahogy montát és amikor már "nyugatnak" is gyanus lett a nagy gelvonulás

a Orpszok mégis hadgyakorlatnak nevezték

Egyszerüen nem ismerték el, gogy támadni akarnak, inkáb megvádolták nyugatot, hogy hamis propagandát terjesztenek Lavrov ezt humogta.

 

A nyugati hírszerzés egészen biztosan képben volt. Fel is készítették Ukrajnát a háborúra (ha nem tették volna, akkor a 2 hetes hadművelet működhetett volna)".

 

Igazi "uriemberek" voltak , felkészitették a ukrit eláruták neki, hogy Jövünk? készüljetek. hehe

mekora bolondok ezek a oroszok két három hétböl, egyés félév lett?

jol lerakétázva dronozva a egész

 

ijen mesékbe hisztek?

 

 

 

 

Előzmény: jee_c (434759)
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434762

Lófaszt bukta be a petrodollárt.

 

Nincs helyettesítő valuta katonai erővel.

Előzmény: Platon (434753)
Platon Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434761

Érdekesség hogy Zelenszkij azzal nyert hogy ő békét köt Oroszországgal. Aztán pont az ellenkezőjét csinálta.

Előzmény: jee_c (434759)
Platon Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434760

2022 február 24 elött Senki nem hiotte volna, hogy Háboru lesz ukriba

 

Ez érdekes hogy ezt mondod, mert 2014 óta konkrétan háború van Ukrajnában. Akinek szeme van az látta.

Előzmény: ,m,1710 (434758)
jee_c Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434759

"Senki nem hiotte volna, hogy Háboru lesz ukriba"

 

Az oroszok többször megmondták, hogy nem fogják annyiba hagyni, nem csináltak titkot belőle.

A nyugati hírszerzés egészen biztosan képben volt. Fel is készítették Ukrajnát a háborúra (ha nem tették volna, akkor a 2 hetes hadművelet működhetett volna). Az oroszok ezt benézték.

 

A Zelensky "gyerek" nem csak úgy jött, hanem egy hosszú, gondosan előkészített és kivitelezett művelet eredménye az ő elnöksége. Már a sorozattal elkezdődött, amivel "megpuhították" a lakosságot, hogy tárt karokkal, jó szívvel fogadják őt.

 

Úgy tűnik, az oroszok túl kemény diónak bizonyulnak ebben a mocskos műveletben, aminek Ukrajna, Oroszország és Európa issza meg a levét), és persze ilyenkor mindenfajta megoldás szóba jön. Puccs? Hogyne, az egyik legolcsóbb megoldás. (már Ukrajnában is bejött, és sok más helyen)

 

Nem Prigozsin állította meg a puccsot (a csapatai még Moszkva előtt leálltak), az ő szerepe nagyon is kérdéses az egészben. Jó lenne megtudni, hogy pontosan mi történt (nem biztos, hogy valaha is megtudjuk).

Előzmény: ,m,1710 (434758)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434758

2022 február 24 elött Senki nem hiotte volna, hogy Háboru lesz ukriba, vagy nagyon kevessen, mert senki nemlátott logikábene "kivülröl", Háboru? ugyanmár.

a Otosz külögy is nyugati provokáciora hivatkozot. Vége a hadgyakorlatnak pakolunuk, Hazudtak

Ez a háboru már bevolt kalkulálva Regota a Orsobak

a többi csak szinjáték volt, a csilivili Nagy asztalnál. Olyan feltételeket tettek amit Lehetettlenség volt teljesiteni. egyszerüen Háborut akartak. Ere voltak felkészülve., de a Orosz hiraszolgálat (sfl) kudarcot vallot, de Putyin sem akart hallani másrol. De párhétmulva mégis elbocsájtotta  a SFL vezért.

Aztán jött ez a Zelencky "gyerek" és ugy elagta a ukrit "nyugatnak", hogy most ez lett.

Ez a háboru a leg mellékalkuláltab háboru, ami már a elején becsödölt

Nem lett egy "kéthetes"  belölle, Hanem egy ukri mocsár

és a muthétem meg egy pucs Putzin ellen amit Prigo megálitott, és elment Fehéroroszba.

De ha valaki asz hiszi, hogy enek vége? az tévedhet, (ez lesz a orosz bele rokanás)

 

Előzmény: jee_c (434757)
jee_c Creative Commons License 2023.06.29 0 0 434757

"Én igy nézem a dolgokat mindkettö belefog rokani"

Van különbség e két ország közt. Csak nézzük a lakosságot és a területet, de nézhetjük a GDP-jüket is.

 

Ha a nyugat (USA, Kanada, GB, EU) nem támogatná Ukrajnát, már összeomlott volna gazdaságilag és nyilván katonailag is (azt tippelem, hogy ez egy politikai összeomlást is eredményezne).

Sajnálom, hogy ilyen sorsra jutott Ukrajna, még akkor is, ha néha igen kemény szavakkal illetnek, sőt fenyegetnek bennünket. A belerokkanás a részükről már bekövetekezett. A jövőjük igen kérdéses.

 

Hatalmas mértékű segítségre lesz szükségük az ország és a gazdaságuk újraépítéséhez (ami nagy üzlet is, különben). Úgy néz ki, hogy ezt az európai országok és az USA fogják fizetni. Feltéve, ha belemennek, mert a gazdasági folyamatok, amiket ez a háború gerjesztett, igen negatívan érintették ezen országok gazdaságát is.

Külön nehézség, hogy nagy mértékben vásároltak fel külföldi cégek ukrán mezőgazdasági területeket, állítólag a jobb minőségűeket. Az aláaknásítás miatt azon földeket külön nehéz lesz azoket használatba venni.

 

Az iparos területek nagy része a Donbassz-ban található, amelyek háború utáni sorsa még kérdéses.

 

Az említett kivándorlás is nagy érvágás. A háború végével sokan hazaköltöznek, de elég sokan maradnak külföldön. Főleg a jobban képzett/dolgozó emberek/ és családjaik.

Előzmény: ,m,1710 (434755)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 434756
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 434755

A BBC  a CNN meg a NY Times a  én infom ahol ezek a számok nincsenek, de mindegy

sem a orosz sem a ukri nem ismertet számokat

a fentiek is saccolás, de 200- 250,000 elest meg sebesült, már horribikis

a tankok 7-800 öszessen ami szintén horibilis szám

mégha megfelezed a egészt akoris

és még messze nincs vége, a ukri teljesen tönkre van téve tiz év kel mig talpra ál

5-6 milio ember kovájo kint meg bent

Én igy nézem a dolgokat mindkettö belefog rokani

Előzmény: Platon (434753)
jee_c Creative Commons License 2023.06.28 -2 0 434754

"egy értelmetlen cselekmény ami csak egy hisztérikus  vén nagyravágyo ember fejébe  született meg"

Ez a nyugati narratíva (amit nyilván ukrajnaivezetés is visszhangoz).

Gyakorlatilag semmibe veszi (eltusolja, megfeledkezik róla) a 2014-ben és azóta megtörtént eseményeket azon a tájékon, illetve a korában megkötött egyezményeket a NATO és Oroszország közt, illetve az ezekkel kapcsolatos terveket.

 

Elő lehet venni azokat a nyilatkozatokat orosz részről (sok ilyen elhangzott), amelyek arra figyelmeztették a nyugatot, Ukrajnát, hogy nem fogja annyiban hagyni ezeket az eseményeket. Nem foglalkoztak velük, oda se hederítettek rájuk. És aztán - derült égből a villámcsapás - egyszer csak bekövetkezett a támadás, majd kitört a háború.

Előzmény: ,m,1710 (434752)
Platon Creative Commons License 2023.06.28 -3 0 434753

Nem olvastal eleg figyelmesen. Ezek az eu es a bbc számai. amit szamolgattam csak megerositi oket.

 

Oroszorszag koszoni jol van, a gazdasag novekszik a hadsereg egyre erősebb, a globalis del szepen osszezart az USA agresszorok ellen. 

Aki sosem fog innen felállni azok mi vagyunk, az EU. tudod itt van recesszio meg inflacio. Az USA meg bebukta a petrodollárt. Az sem olyan seb amit be lehetne gyógyítani.

Előzmény: ,m,1710 (434752)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.28 0 1 434752

"Ettől még az Orosz beavatkozés nagyon is elítélendő. Másrészt viszont picit sem von le az USA felelősségéből a háború kirobbantásában."

 

Hagyd a számokat a "1:6" arányokat amit a konyhaasztalon számolgatál.😀

 

Ez a orosz-ukri háboru a világ legnagyob háborus büncselekménye, egy értelmetlen cselekmény

ami csak egy hisztérikus  vén nagyravágyo ember fejébe  született meg

ami százezrek életébe kerül

és katasztrofához fog vezetni. Oroszország Putyinala élen, eböl Soha nem fog felálni

Előzmény: Platon (434751)
Platon Creative Commons License 2023.06.28 -3 0 434751

Ugye nem hiszed el ezeket a propaganda számokat :)

 

A BBC adatai szerint 25 ezer orosz halt meg. Pedig kurvára igyekeztek nagyon sok halottat találni.

 

Az Ukrán halottak, pedig tavaly novemberben voltak von leyen forrásai szerint 100 ezren.

 

De lehet becsülni a kórházas jelentésből is.

 

https://abcnews.go.com/International/2000-trauma-operations-year-inside-ukraines-leading-battlefield/story?id=100248211

 

Ukrajnában 3000 kórház van, és 300 ezer kórházi ágy. A legnagyobb 400 ágyas, legyen mondjuk pont ez az. Tegyük fel csak az ágyak ötödén kezelnek sebesülteket. Ami nagyon nagyvonalú becslés mert minden jelentés alapján még a lembergi kórházak is tele vannak sebesültekkel. Ebből ugye 2000 a súlyós műtétet igénylő sebesült ebben a kórházban évente. Az évente és ágyanként 5 súlyos sebesült. 60 ezer ágyra felszorozva az 300 ezer súlyos sebesült. A szokásos súlyos sebesült halott arány 2:1 hez az irodalomban, ez 150 ezer Ukrán halottat jelent. Évente. 450 ezres veszteség. De 15 hónapja tart a háború, azaz inkább 560 ezer fős veszteség.

 

Szóval a cca 150 ezer ukrán halott ami jól egybevág a von leyen féle tavaly novemberi minimum számmal, azaz elég jó minimum  becslés. Na most ha a két minimum számot összevetjük akkor látszik, hogy 1:6 a veszteség arány. Minden halott orosz katonára hat halott Ukrán katona jut.

 

Civil áldozatok száma az ENSZ szerint 15 hónap alatt 9 ezer. Irakban egy hónap alatt 12 ezret öltek meg az amerikaiak. Pedig irak népessége cca ugyanaz. 

A gázcsöveket a NATO (USA) robbantotta fel ahogy megígérte.

A gátat az Ukránok robbantották fel, pont az USA műhold felvételek bizonyítják ezt.

 

2014 Február 18. az USA puccsolta meg Ukrajnát eltiporva Ukrajna szuverenitását, USA kormány tisztviselővel az "Ukrán" kormányban. Ez volt az agresszió ami elindította a háborút.

 

Ahol amúgy jól látszik hogy az USA barbárokkal szemben az Orosz vigyáz a civil lakosság életére. tizede sincs a civil veszteségek mint az USA háborúiban.

 

 

Ettől még az Orosz beavatkozés nagyon is elítélendő. Másrészt viszont picit sem von le az USA felelősségéből a háború kirobbantásában.

Előzmény: ,m,1710 (434750)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.28 0 0 434750

Ere as.1zt válaszolom, hogy a orosz veszteségek külömbözö felbecsülések szerint

Orosz 180,000 halot sebesült

Ukri 110,000 halot sebesült

Civil 15-25,000 áldozat

5-6 milio menekült belföld külfölt

gázcsövek felrobantva

gát felrobantva

lakoházak, infrastruktur egyéb totálisan tönkretéve

a háborunak messze nincs vége

atombomba fenyegetés

2022 febr 24 beindult a orosz ukriba

 

Előzmény: Platon (434746)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.27 -1 0 434749

Hamis zászlók: az oroszok és az amerikaiak után ukránokat és lengyeleket vádolnak az Északi Áramlat felrobbantásával

https://24.hu/kulfold/2023/06/27/eszaki-aramlat-vezetek-robbantas-oroszok-ukranok-amerikaiak-vizsgalatok-elmeletek/

Platon Creative Commons License 2023.06.27 -1 0 434748
Előzmény: Platon (434747)
Platon Creative Commons License 2023.06.27 -2 0 434747

Szóval ilyen az amikor valaki célzottan, bevallottan és szándékosan a civil lakosságot támadja. 

 

Tessék, íme egy háborús bűnös:

 

Előzmény: Platon (434746)
Platon Creative Commons License 2023.06.27 -2 0 434746

Kilenc éve háború van.

 

De addig kutyát se érdekelt amíg csak az Ukrán bábkormány lőtte a lakónegyedeket. Hogy van ez?

 

Poroshenko büszkén magyarazta hogy a pinceben fognak rettegni a donbaszi gyerekek. Nem kéne bíróság elé állítani?

 

 

 

 

Előzmény: ,m,1710 (434741)
Platon Creative Commons License 2023.06.27 -2 0 434745

Ezt érvnek szántad vagy csak trollkodsz?

 

A számok nem hazudnak, még akkor sem ha neked nem tetszenek. Persze téged sosrm érdekeltek a tények csak az igét terjeszted. Non stop.

 

 

https://www.ohchr.org/en/news/2023/05/ukraine-civilian-casualty-update-22-may-2023

https://www.iraqbodycount.org/

 

Bizony az Usa egy hónap alatt ölt meg az iraki háborúban annyi civilt mint amennyi összesen meghalt Ukrajnában.

 

Nehéz szembenézni az USA mészárlással úgy látom.

 

Ilyen se volt kijevben csak bagdadban:

 

https://youtu.be/0yr-LaMhvro

 

Pedig hát sokszor annyi bombát dobott le az orosz…

 

 

 

Előzmény: Tomsz85 (434742)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.27 -1 0 434744

de anyit már tudunk, hogy komoly háborus bünök mentek végre, amit a háboru végen felfognak mutani a Europabiroságon

 

Olyan háború már nincs ami egy nagyhatalom teljes kapitulációjával ér véget.

Előzmény: ,m,1710 (434733)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.27 -1 0 434743

De Orpszország sem lesz ugyanaz mind háboru elöt.

 

Szerintem más se, eu. se usa se, kína se. A változásokhoz ennek az ukrajnai dolognak kevés köze van.

Előzmény: ,m,1710 (434741)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434742

Remélem a plafont jól megcsinalták feletted.  

Előzmény: Platon (434739)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434741

Valamikor végekesz enek a ukri rémálomnak

ukrajna nemfog talpra állni sok sok  évek után sem

kpmply segitségre lesz szorulva évekig

De Orpszország sem lesz ugyanaz mind háboru elöt.

Platon Creative Commons License 2023.06.27 -2 0 434740

Érdekes ez az amerikaiakat nem zavarta sosem. 

 

Amúgy az Orosz rakéta olcsó és sok van belőle. 10x annyi kalbr rakétát lőttek el eddig mint amit az USA Tomahawkból valaha összesen elhasznált. És döntő többségük nagy pontossággal el is találta a célt. Nem véletlen hogy ma a Kalibr -t tartja mindenki az elérhető egyik legfejlettebb cirkálórakétának. 

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434735)
Platon Creative Commons License 2023.06.27 -1 0 434739

Nézzük a számokat.

 

Az elmúlt másfél évben az OHCR adatai alapján 8895 civil halott volt. Ebben mind az Oroszok, mind az Ukránok által megöltek benne vannak.  Irakban évente 20-30 ezer civil halott volt.

 

Pedig Irakban a harcok jellemzően a sivatagban zajlottak Ukrajnában pedig az Ukránok mindig a lakott településeken alakítják ki a védelmi vonalakat. 

 

Úgyhogy bátran kijelenthető, hogy tényszerűen az Oroszok nem rakétázzák a civil lakóépületeket. Még céltévesztett rakéta is nagyon ritka. Sokkal sokkal gyakoribb hogy az Ukrán légvédelem célt tévesztett rakétái találnak el lakóépületeket, mert az Ukránok nem használják a termination funkciót, mert az kb 0.1% al csökkenti a Pk értéket. Persze a híradóban ezeket is mint Orosz rakétacsapásokat szokták eladni, de tudod egy orosz rakéta 500-750 kg töltete találat esetén alapjáig bontja a házat, ilyet talán 4 et láttunk az egész háborúban lakóépületnél. A többi az pár tíz kilós légvédelmi rakéta találat.

 

Általában az látszik hogy Orosz hadsereg kiemelten odafigyel a polgári lakosság védelmére, és ezt nagyon hatékonyan teszi. 

 

Itt szó sincs polgári lakosság olyan féktelen és értelmetlen írtásáról amiket az USA szokott bemutatni. Be kell tennem neked Bagdad bombázását, vagy érted anélkül is a különbséget? 

 

 

 

Előzmény: ,m,1710 (434730)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434738

orosz cuccok, magas meghibasodasi rataval es nem tul nagy pontossaggal. de nyilvan a gonosz putyin ovodasokat akar kiloni :P

Előzmény: jee_c (434736)
orgonatündér Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434737

Az is lehet, hogy ennyire gonoszak és őrültek. Őrülten gonoszak.

 

Sokan ezt mondják. Sőt, mindenki ezt mondja (mindenki, aki számít).

Előzmény: jee_c (434736)
jee_c Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434736

Nyilván, csak mi van, ha feltételezzük, hogy csutka hülyék, és ezt a két alap dolgot nem veszik figyelembe? :) (nem hinném, hogy így lenne)

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434735)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.27 0 1 434735

ez ennel egyszerubb. minden raketa es dron tul draga ahhoz, hogy ne katonai celpontra hasznaljak. (plusz ok is tisztaban vannak a propahanta hatasaval)

Előzmény: jee_c (434731)
jee_c Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434734

Én erre az egy kijelentésre összpontosítottam, a civil lakóépületek bombázásáról (mindegy, hogy rakéta, vagy drón, vagy szárnyas bomba, vagy sima bomba).

 

A civil áldozatok számáról milyen forrásaink vannak? Lehet ennyi, lehet ennél több is, és lehet ennél kevesebb is. Komoly információs háború is zajlik mind a két oldalon (sőt a harmadik, negyedik, ... külső oldalakon is) a lövöldözéssel egyetemben. És mindenki a saját érdekei szerint hajlítja (a teret) az igazságot.

 

Szörnyű ez a háború minden szempontból. És nem csak a támadó félt (őket nyilván) terheli felelősség az ukrán lakosság és maga Ukrajna káraiért, szenvedéséért.

 

Előzmény: ,m,1710 (434733)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434733

Te számokat keresel, vanak bzos valahol

vanak külömbözö szervezetek akik ukriba tevékenykednek a vörös kereszt a ameszit meg egyég

akik szerencsére dokumentáják ezeket a számokat szemtanuk stb

de anyit már tudunk, hogy komoly háborus bünök mentek végre, amit a háboru végen felfognak mutani a Europabiroságon

a civil áldozatok harmincezer körül mozognak.

 

Előzmény: jee_c (434731)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434732

Ha usa nem lene akor ki kellene találni

a khomchi hajlamuak oda menekülnek, bárhol a világon bárkik is háboruznak 

a Orosz soha nem emlegetik

a Kinát soha nem emlegetik

Ha azok háboruznak akor az nem probléma nekik, hisz usa az  van.

Mi jot tett a Orosz a világnak? mit adott a emberiségnek? mit adot a Magyaroknak?

hogy egyesek anyira vissza kivánkák ezeket? közbe mégis "nyugatra" menek pénzt keresni nem Oroszba, hogy van ez?

usa tárolja a  legtöbb mérget, nemirt alá semit tehát Gonosz, de még egyetlen egy ember sem halt meg a mérgeiktöl

mig a Kalasnikov géppuska öltmeg a legtöb embert a világon mijota kitalálták ezt a cucot

a magyar khomxhi terelnek, ha kell hazudnak, csakhogy védjék a oroszt.

 

jee_c Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434731

Én azért kíváncsi lennék egy statisztikára, hogy

1. hány rakétát és drónt lőttek ki Ukrajnára

2. hány lakóépületet találtak el

3. ebből mennyi volt az, amit az ukrán légvédelem repülés közben megsemmísített (vagy meghibásodott) és emiatt zuhant lakóépületre

4. hány olyan eset volt, amikor a lakóépület katonai célponttá vált amiatt, mert csapatokat, egységeket állomásoztattak benne

 

A 4 pont közül az 1. és 2. számok lennének a legfontosabbak, ezeknek az aránya.

És talán érdemes még figyelembe venni, hogy a fronton levő, kitelepített városoknak (Mariupol és Bahmut ilyen szerencsétlen sorsú városok) a célpontjait beleszámoljuk-e a 2. pontba. Szerintem ezek már a 4. pontba tartozóak.

 

Ha ezt tudnánk, akkor lehetne megállapítani, hogy az oroszok rakétázzák-e illetve drónozzák-e a lakóépületeket. (aminek egyébként nem sok értelme lenne a háború jelen folyamatában)

 

Talán annyi segíthet megítélnünk a számokat, és a tényállást, hogy azt tudjuk, hogy naponta sok 100 rakétát és drónt indítanak az oroszok, míg az összes sajnálatos lakóépületek károsodásai megjelennek külön-külön a médiában (hiszen ez az ukrán érdekekből fakad, mert ezzel tudják indokolni a további kéréseiket a nyugati támogatóiktól). És nem látunk minden nap jelentéseket ilyen támadásokról.

 

Nem akarom mentegetni az oroszokat, hiszen ők a támadó, agresszor fél ebben a konfliktusban (bár a mögöttes összefüggséek azért már nem ennyire fekete-fehér képet adnak), de az a kijelentés, hogy "rakétázzák és drónozzák a civil lakóházakat" szerintem nem fejezi ki a valós történeseket.

Előzmény: ,m,1710 (434730)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434730

Usa nagyon gonosz azt tudjuk

Mi a véleményed a  Oosz hamüveletekrol MOST? amikor rakétázák meg dronozák a civil lakoházakat ukriba? ahol a károk mamár felbecsülhetettlenek?

tudom usázni nindek könyeb mégha semi köze a ehez a orpsz ukri háboruhoz ami lassan egy és féléve dul ahol a atombomba is szoba jön néha?

Előzmény: Platon (434728)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434729

Abban az időben a SZU is ezt csinálta. 77-ben ők is összehoztak egy influenza kitörést, mint most a kínai haverjaik.

--

https://infostart.hu/tudositoink/2023/06/26/kina-zold-utat-adott-egy-20-ezer-evre-elegendo-energiaforrasnak

Előzmény: Platon (434728)
Platon Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434728

Nézd, mondok pár okot amiért feltételezhetjük hogy rosszban sántikálnak.

 

1, Az USA katonai költségvetésből fizetik őket. Törvényileg az USA katonai költségvetésből csak védelmi célú kiadásokat lehet fedezni. Az USA védelmi célú kiadások NEM a te érdekeidet szolgálják, hanem USA katonai célokat. Biztos lehetsz benne hogy nem a terméshozamok javításán dolgoznak ott.

 

2, Az USA az egyetlen aláíró aki nem tartja be a vegyi fegyverek tilalmáról, és megsemmisítésléről szóló egyezményt, még mindig tonnaszámra tárol vegyi fegyvereket, holott több mint tíz éve lejárt a szerződésben vállalt megsemmisítési határidő.

 

3, Az USA több évtizede szisztematikusan megakadályoz minden kísérletet a biológiai fegyverek tilalmáról szóló egyezmény ellenőrzésére. Pl.

 

4, Az USA százmilliárdokat költött a saját biofegyver programjára, majd a tilalmi egyezmény után átnevezte biodefense programnak, és senki nem ellenőrizheti azóta sem. Mit tesz isten az Ukrán laborokat a Biodefense program finanszírozza.

 

5, Az USA biodefense program náci szinten elvetemült és gonosz. Még attól sem riadtak vissza hogy biológiai ágenssel terítsék be San Franciscót, Washingtont, New Yorkot és Panama Cityt, repülőtereket és buszjáratokat, hajókat és metróállomásokat, hogy élesben tanulmányozzák a biofegyverek terjedését polgári környezetben.

 

 

Előzmény: zdcmchy (434726)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.27 0 0 434727

Egy konkrét hirt itam be ide, hogy a Prgozsin (Prigo) hadserege akiket Ö pénzel, mert a csecsének nemám ingyen golgoznak

 

Julius 1 töl "beolvadnak" a orosz hadseregbe amit a putyin "alá irt"

 

Eszt a "wágner" sereget Prigo alapitotta ez kemény Üzlet (ha Te ezt egyáltalán megértenéd)

ez a sereg nagy emberi veszteségekel dolgozik, de job mind a orosz hadsereg Ukriba

 

ha ezek nem lenének akor a orosz veszeségek a égbe szöknének, 

És könyeb eészámolni velük

Te meg mind szokás dumálsz a vakvilágba és hireket gyártasz, de ez legyen a te dolgod

egyszerüen nemvagy képbe

Előzmény: zdcmchy (434725)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434726

Valaki valami támogatja mindet, nem tudom kik mik, tutira nem csak a magyar állam.

Nem, nincsen ok feltételezni, hogy valami rosszban sántikáltak ott ukrajnában, persze lehetséges, de nincs különösebb ok a gyanakvásra.

Előzmény: Platon (434722)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434725

A cubaiak az amerikaiba? De nem is kell feltétlenül abba, ez nem a 2. világháború, ilyen wagner féleségek vannak, az oroszoknál vagy 6 magánhadsereg, (pl. a gaspromnak is van, az usa ban is, mint a középkorban.

Az oroszban az a perverz, hogy törvényen kívüli, mivel a magánhadsereg létrehozása tiltott, viszont még is van több is. Az amerikai legális, szabályzott mind.

Előzmény: ,m,1710 (434724)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434724

A zsoldosok föleg a csecsnek soha nem illeszkednek be a vereshadseregbe

ezteket nyugotan elfelejthetik

Előzmény: ,m,1710 (434723)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434723

Hehe

mostmár Töb khochi van itt, egyformán fujnak

még a orosz tévé csatornát is überelnék, amugy putyin geszédet tartot

ugy adta el magát mind egy eröskezü, aki "kontrolál" mindent

ami a napokba történt, sz elvan itézve, Mehetünk továvb a "egyszerü Wagner katonáknak" aszt mondat, hogy hadsereg várja öket és dicsérte öket, 

aztán mind szökása Jol nekiment "nyugatnak" megint, a ukri "náciknak" is nekiment

ez volt a szokásos putyin, de mégsem az volt, enek a embernek Nagy problémái lehetnek.

valoszinü, hogy a végefelé jár

mondom mind amatör psziholog

Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434722

Csak nem egy külföldi állam hadserege fizeti őket.

 

A lényeg, a laborok léteznek.

Előzmény: zdcmchy (434720)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434721

Igen, mert az valahonnan kellett kapja az utasítást. Az persze még nem minden, de ő már valamivel többet tud a hátteréről.

Előzmény: brera. (434714)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434720

Magyarországon is vannak mindenféle laboratóriumok. (-:

Előzmény: Platon (434716)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434719

Azaz soha egy percig sem volt opció hogy komolyabb Ukrán csapatok keljenek át a folyón. 

 

Orosz se, beköszöntek a dnyeper nyugati partjára, de vissza is vonultak onnan. Az lett Oroszország új határa, akkora erő ott nincs egyik oldalon se amivel azon át lehetne kelni. Észak felé se nyújthatják mert annyi sincs, az már nem is hadművelet lenne csak valami vadnyugati szerű állapot alakulna ki.

Előzmény: Platon (434717)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434718

az orosz légierő és tüzérség ellenében ellássanak egy offenzívát a folyón keresztül

Előzmény: Platon (434717)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434717

A gát lerombolása eltüntette az orosz védvonalakat. Az Ukránoknak nulla kárt okozott. Ha egy picit és képben vagy katonailag akkor pontosan tudod hogy az Ukránoknak nincs meg az a képességük hogy hidak nélkül az orosz légierő és tüzérség ellenében ellássanak egy offenzívát. Azaz soha egy percig sem volt opció hogy komolyabb Ukrán csapatok keljenek át a folyón. 


De most hogy az Ukránok felrobbantották a gátat, már nem is kell átkelniük, a folyó északabbra ment, és akadálytalanul szárazon mehetnek az Ukrán állásoktól az atomerőműhöz és környékéhez.

Előzmény: Capibara2 (434695)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434716

Hogyne kerültek volna elő. Az USA kormánya eddig 46 biológiai labort ismert be Ukrajnában amint a védelmi költségvetésből támogatott. Nézd csak, nem tass. defense.gov, ugye tudod melyik USA szervezet honlapja ez?

 

 

Ugye most jön majd az hogy de azok békés laborok csak az Ukrán terméshozamokat akarták javítani a védelmi költségvetésből.

 

Ez az a pont hogy mennyire hajlandó magát hülyének tetetni valaki mikor szembesül a való világ tényeivel.

 

 

 

https://www.defense.gov/News/Releases/Release/Article/3057517/fact-sheet-on-wmd-threat-reduction-efforts-with-ukraine-russia-and-other-former/

 

Előzmény: Tomsz85 (434696)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434715
Előzmény: zdcmchy (434710)
brera. Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434714

"(Az tudhat többet aki a robbanás előtt pár perccel lekapcsolta az áramot a vezetékben ami a csövek mellett megy.)"

 

khpmchi

már megint gyártasz saját hireket? hehe hogy

 

(Az tudhat többet aki a robbanás előtt pár perccel lekapcsolta az áramot a vezetékben ami a csövek mellett megy.).😀😀

Előzmény: zdcmchy (434706)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.26 -6 14 434713

".A wtc 911 el kezdődött a korszak amikortól a háborút ismeretlenek vívják."

 

 

Jobban mondva  ISMERETLENEKre  van fogva,  majd  kreálnak  hozzá  anyagot.

 

Éppen úgy, ahogy az  ÉSZAKI ÁRAMLAT fölrobbantására,  illetve  ahogyan kreáltak az  IRAKI ATOMBOMBÁRA  is....

Előzmény: zdcmchy (434709)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434712

Az ukránok sehová nem nyomulnak, ez már nem harc tevékenység ami folyik csak valami vadnyugat féle állapotok.

Az orosz katonai művelet már hónapok óta véget ért. A magyar és a lengyel békefenntartók bevonulása várat még magára és ez az ukrajna végleg törölve lett.

Előzmény: Capibara2 (434695)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434711

z Azovstal acélmű alatti bunkerban tartózkodó NATO főtisztek előkerültek azóta? És a szupertitkos amerikai biolaborok, szintén ott? Ja nem, egyik sem. Persze szerinted igen. Tudjuk. 

 

De majd előkerülnek azok az iraki vegyifegyverekkel együtt.

Előzmény: Tomsz85 (434696)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434710

Konkrétan az amerikaiak voltak, ezt már jó ideje tudjuk.

 

Amerikai állampolgár tuti, hogy nem volt a környéken se, a többivel meg mindenki ki van szolgálva, mondhatja a magáét.

Olyan érvet is olvastam, hogy annyi minden szól az amerikaiak ellen, hogy ezért zárható ez ki. (-:

Előzmény: Platon (434708)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434709

Semmi értelme ehez nemzeti jelleget keresni. A wtc 911 el kezdődött a korszak amikortól a háborút ismeretlenek vívják, senki soha nem ismer el semmit, semmit nem lehet se bizonyítani se cáfolni. Jó példa a dnyeper gát erre mer ha a keleti part felől szakad akkor nyilván az ukránok csinálták, ha a nyugati oldalon akkor az oroszok, de ha középen akkor mindenki fújhatja a maga zsoltárát, lehet putlerezni is zelenszki bohócozni is, bizonyíték az soha nem lesz.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434701)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434708

Konkrétan az amerikaiak voltak, ezt már jó ideje tudjuk.

 

Próbálták mér rákenni az Oroszokra, senki nem vette be, volt már ukrán párti csoport, most éppen az Ukrán kormány.

 

De meglásd, a végén majd ráfogják a nyuszira. 

Előzmény: Capibara2 (434704)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434707

A csövezés az árfelverés időszakában volt. Putyin gondolhatta azt, hogy a németeknek elég az eredeti egy cső is. Felveri az árakat, a többlet gázt meg eladja ázsiába.

 

Keresd vissza a naptáron, éppen, hogy nem akkor volt.

De azt jól is gondolhatta, mert ha nincs ukrajna akkor el se kell kerülni a csövekkel, akkor lehet elég 1 cső is.

Ez viszont bejött neki mert a télre már nincs ez a probléma, nincs már ukrajna, az usa kilépett mögüle.

Előzmény: Capibara2 (434702)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434706

(((((((-: 

 

Ehhez nem kellett nagy forgalom, csak egyszeri az egész. Egy kisebb hajó elbírta a robbanóanyagot.

(Az tudhat többet aki a robbanás előtt pár perccel lekapcsolta az áramot a vezetékben ami a csövek mellett megy.)

Előzmény: ,m,1710 (434703)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434705

Senki nem gondolja komolyan, hogy az ukránok olyan balfékek lennének, hogy egy bejegyzett ukrán cégtől bérelt hajóval mennek túrára.:)

 

Erről szólnak a detektív regények, a balfékségekről. Valami mindig lebukik a gyilkos. Ez pl. most ezen.

Ha más bérli akkor más derül ki, lehet, hogy már azonnal szóváteszi a robbanóanyag nyomait, vagy gps el követi és az felkerül online nyilvános helyre vagy stb.... más probléma lép fel vagy kell megoldani valahogyan.

 

A jenki meg miért mártaná be így őket?

 

 

Mert olyanok nem léteznek, hogy a jenkik, hanem azon belül ez is az is amaz is. Mindent Washingtonban intéznek, ott lehet, de az lehetne akár a Holdon is.

Tudni vélhető volt az is, hogy a németek nem fogják ezt lenyelni, szerintem onnan fúj a szél, nem álltak le a nyomozással.

 

Maradnak az oroszok... tipikus false flag.

 

Maradnának, ha érték volna támadások az lng-t is, az is sebezhető. Nem kell se bejelenteni se elvállalni semmit abban az esetben se ha lng szállítót ér véletlen baleset. Az autopálya hídrobbantást se vállalták, pedig nagyon gyanúsak, esedékes volt már a háború kiterjesztése az usa területére. 

Az új a modern háború úgy látszik ilyen, senki nem vállal semmit, nem lehet tudni ki ki ellen tesz mit mikor hol.

 

Előzmény: Capibara2 (434704)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434704

Senki nem gondolja komolyan, hogy az ukránok olyan balfékek lennének, hogy egy bejegyzett ukrán cégtől bérelt hajóval mennek túrára.:)

A jenki meg miért mártaná be így őket?

Maradnak az oroszok... tipikus false flag.

Előzmény: ,m,1710 (434703)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434703

A svédek meg a dánok már tudják a németel is meg osztották, csak nemhozák nyilvánosságra

a csörobanásokat

egyhétel a robanások elot nagy volt a "forgalom" a gázcsövek felet orosz hajok lekapcsolt trasponderekel

mozogtak ideoda

 

Előzmény: Capibara2 (434702)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434702

Amikor kijött az ukrán változat, másnap kértek az ukránok a németektől újabb tankokat. Furcsállnám, ha ők lettek volna. Ha kiderülne, mennyi fegyvert kapnának utána?

A csövezés az árfelverés időszakában volt. Putyin gondolhatta azt, hogy a németeknek elég az eredeti egy cső is. Felveri az árakat, a többlet gázt meg eladja ázsiába.

Nem jött be.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434701)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434701

azert az eszaki aramlat ugyeben is megy a kavaras, csel, ellencsel, az en tippem a ruszkik voltak, aztan legutolso verzio szerint az ukran-lengyel szovetseg.

Előzmény: Capibara2 (434698)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434700

az ukiknak a kesobbiekben szukseguk lenne erre a mutargyra, ahogy az eromuvet sem erdemes robbantaniuk.

Előzmény: Platon (434690)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434699

abban igaza van platonnak, hogy ahhoz rendesen erdemes felporgetni a reaktort

 

bar ha ez lenne a feladatom, inkabb a vezerlesben hagynek valami trukkot, ami 2-3 honap utan aktivalodik, es azutan joindulatuan visszaadnam az ukiknak az eromuvet.

Előzmény: Capibara2 (434695)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434698

A céziumos ukrán ügynökök álhír is elég aggasztó. Kavarnak rendesen a ruszkik.

Előzmény: Tomsz85 (434696)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434697

Mert ez a rögeszméje neki, azért van rá szükség. Ja, meg mert ez az igazság (szerinte). Néha meg-megjelenik és akkor nagyon intenzíven tolja. 

Előzmény: Capibara2 (434688)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.06.26 -1 0 434696

Az Azovstal acélmű alatti bunkerban tartózkodó NATO főtisztek előkerültek azóta? És a szupertitkos amerikai biolaborok, szintén ott? Ja nem, egyik sem. Persze szerinted igen. Tudjuk. 

Előzmény: Platon (434685)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434695

A szélirány lesz a döntő: ha keletre fúj, akkor az ukránok voltak, ha nyugatra, akkor a ruszkik.

Bár nem értem, mi hasznuk lenne az ukránoknak egy keletre tartó hamuval, amikor épp azt a részt akarják visszafoglalni. A gátat is biztos azért rombolták le, hogy lassítsa az előrenyomulásukat. Rafkósak ezek...

Az oroszoknak meg pont az a céljuk, hogy a nyugati részt tönkre tegyék egy kobalt övezettel. A nyugatba beletartozik a Nyugat is.

Így nem kell taktikai/stratégiai, de a világ legnagyobb piszkos bombája elő van készítve.

Előzmény: Platon (434691)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434694

persze, scifi, sok hibaval :) 

Előzmény: Platon (434693)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434693

Hogyne olvastam volna. Úgy 35-40 éve.

 

Jó sokáig tudnám sorolni az összes minden tudományos alapot nélkülöző faszságot ami abban a könyvben szerepel, kezdve az amputációs jelenettel. De mondjuk az infravörös emisszió abban is szerepel, azt hiszem MIROS központ néven futott.

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434692)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434692

latszik az infravoros emisszion :)

 

nem olvastad a prometheus valsagot? jo konyv, olvasd el :)

Előzmény: Capibara2 (434689)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434691

Az nem öt perc, tudod...

 

És látszik az infra képen is. Ha felfűtik és utána felrobban rögtön, akkor az oroszok voltak, ha nem fűtik és felrobban akkor Ukrajna. 

 

Egyetértesz ugye?

 

 

Előzmény: Capibara2 (434689)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434690

Nem volt ott semmilyen belső robbanás, az ukránok úsztattak le drónokat a folyón.

 

Ha belső robbanás lett volna akkor a gát simán összeomlik, kívülről nem látsz semmilyen robbanást az mélyen a gát hatalmas tömegében történik. Ellenben ha a folyás felől nekiúsztatod a robbanóanyaggal tömött ukrán tengerészeti drónokat, akkor szép látványos robbanás lesz ami még az űrből is látszik.

 

https://www.reuters.com/world/europe/us-spy-satellites-detected-blast-ukraine-dam-before-it-collapsed-nyt-2023-06-09/

Előzmény: Capibara2 (434688)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434689

És mi akadályozza őket, hogy robbantás előtt felfűtsék?

Előzmény: Platon (434685)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434688

A gátat is lőtték az ukránok, oszt mégis belső robbantás vitte szét. Szerintem ezen már nincs vita.

Még video is volt róla, hogy lőszeres kocsikat visznek be az oroszok. Erre mi szükség?

Előzmény: Platon (434685)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434687

igaz :)

Előzmény: Platon (434686)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434686

Ledobnák egy taktikai atomot.

 

Az erőmű csak nagyon nagyon kevéssé alkalmas bármilyen katonai vagy stratégiai cél elérésére.

 

Persze ha nincs atomod...

Előzmény: Gabika(nem értelmiségi) (434684)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434685

Ezzel van pár gond.

 

1, Ha beteríteni akarnak akkor nem leállítják a reaktorokat, hanem felfűtik

2, Nem az Oroszok, hanem az Ukránok lőtték a reaktorokat.

3, Nem az Oroszok, hanem az Ukránok terveznek támadást a reaktorok térségében

 

De persze ha te a NATO-nak hiszel nem a szemednek...

Előzmény: Capibara2 (434683)
Gabika(nem értelmiségi) Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434684

de ahhoz jobb lenne 100%-on uzemeltetni, igy hogy hetek ota shutdownban van sokkal kisebb a szennyezes.

eleve egy jol megtervezett locaval + raengedett vizzel nagyobbat durranna mint robbanoanyaggal.

 

platon ha a te kezedben lenne a nuki es robbantani akarnad, hogy csinalnad?

Előzmény: Capibara2 (434683)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434683

Attól tartok, az oroszok csak a megfelelő szélirányt várják. Mint amikor a klórt engedték ki az 1. vh-ban. Nem kell taktikait bevetniük és Kijevet beteríti a hamu. Kész a kobalt-övezet.

Előzmény: Platon (434682)
Platon Creative Commons License 2023.06.26 0 0 434682

Az atomerőművet az Ukránok lövik hónapok óta.  Csak úgy mondom. 

 

Vannak szép képek az erőmű udvarán a látványosan Ukrán oldalról érkező rakétákról.

 

Másrészt a gátat is az Ukránok lőtték már mióta és persze csak nekik jó a hogy nincs már gát. A viz lement, elmosta az orosz védállásokat, és csak azokat mert Ukrán oldalon 15 méterrel magasabb a part, és most már az oroszok sem tudják rányitni a zsilipeket (mert nekik ugye nem kellett volna robbantani ha elárasztani akarnak) az Ukránokra ha átkelnek, plusz az atomerőművet védő víz is eltűnt.

 

Az erőmű egyébként cold shutdownban van, a krím, és az orosz területek nem kapnak vizet.

Előzmény: Capibara2 (434680)
_Berci Creative Commons License 2023.06.26 -1 0 434681

 

A 2023-as ev (közel fele) eltelt. Ennek az eredmenye (a megujulok reszesedese 57,4%):

 

 

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.25 0 0 434680
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.25 0 0 434679

Egyáltalán nem téma, ha lesz valami ilyesmi ott is akkor a lengyelek galíciában, a magyarok meg kárpát alján lesznek békefenntartók, mint nato mind a kettő. Ez van még hátra ebből az ukrajnai nem tudom micsodából. Az oroszt, putyinékat már hosszabb ideje alig érdekli. Amikor ősszel volt a nagy ukrán ellentámadás, akkor pl. elkezdték építeni Kamcsatkán az új csendesóceáni flotta bázisukat, később telepítették a hajók elleni cirkon rakétáikat. Tehát egészen más dolgokkal vannak elfoglalva, Szudánban volt utoljára olyan, hogy esemény.

Előzmény: brera. (434677)
_Berci Creative Commons License 2023.06.25 0 0 434678

Ugyanazt a nagy büdös semmit beszéljük meg újra meg újra.

 

Neked EZ, masoknak meg MÁS a velemenye ...

 

Pl. (mindössze ~1 perces video ... a megertese nagyon ajanlott)! Van, ahol biznak a jövöben (pedig nem lesz egyszerü) ... es van ahol (föleg gazdasagi "realitasok", lehetösegek miatt) ... pedig NEM! Mindenki döntse el maga, hogy mire "HIVATOTT".

 

A civilizációnkat fenyegető legnagyobb veszély

 

Én meg már unom ezt, ha ez kell nektek, legyen.

Mivel NINCS ertelme veled a temarol diskuralni, szerintem is hagyjuk ... ÖRÖKRE!

Előzmény: advocatusdiaboli (434669)
brera. Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434677

"Az ukri lezárt téma már jó ideje"

most nem téma, mert a két másik muszka hajbakapot

ezekre sem bizák egy háborut. hehe

Előzmény: zdcmchy (434676)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.24 -1 0 434676

Az ukri lezárt téma már jó ideje. 

Ha lesz ilyesmi ukrajnában akkor a magyar és a lengyel békefenntartás ami következik, az ország végleges felosztása.

Előzmény: ,m,1710 (434675)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434675

Te nemtudsz senmit, pedig a orrodelöt megy a egész, hogy a börtöntölteléke meg a vereshadsereg

balhézik egymásal

ahejett, hogy a ukrit nyirnák

ez nevolt bekalkulálva putyinak amikor megtámadta a ukrit tavaj.

Előzmény: zdcmchy (434674)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.24 -1 0 434674

Nem tudjuk miféle tárgyalás folyhatott amiben elkezdték ezt az eszközt is alkalmazni.

Előzmény: ,m,1710 (434673)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434673

A Wagner zsoldoscsoport főnöke a Telegram csatornáján közölte, hogy beleegyezett abba, hogy "megállítja" az orosz főváros felé előrenyomuló csapatai mozgását.


A megállapodás azután született, hogy Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnök megbeszélést folytatott Jevgenyij Prigozsin Wagner vezetőjével – írja a Rossija 24 orosz tévécsatorna.


A híradó arról is beszámolt, hogy a beszélgetést egyeztették Vlagyimir Putyin orosz elnökkel
Az egész akkor kezdődött, amikor Prigozhin lázadásra szólított fel az orosz hadsereg ellen. Tagadta a puccskísérletet
Miközben a Wagner-csapatok Moszkva felé tartottak, miután átlépték az ukrajnai határt, a csoport bejelentette, hogy elfoglalta az oroszországi Rosztov-Don városát és katonai létesítményeket foglalt el Voronyezsben.


Eközben Moszkvában a főváros polgármestere felszólította a lakosságot, hogy kerüljék az utazást, és július 1-ig minden szabadtéri tömegrendezvényt töröltek.

A biztonságot is szigorították
Putyin egy tévébeszédében „árulásnak” és „hazaárulásnak” minősítette Prigozsin lázadásra való felhívását, és megígérte, hogy megbünteti a lázadókat.

 

A Ukri háborunak ez lehet, hogy jo tesz

micsoda szedetvedet banda ez a wagner mega inkometet "veres"hadsereg

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.24 -1 0 434672

...vagy a medvegyev vonal követelőzik? akik el akarnák taposni ukrajnát? azért veszélyes mert zelenszkiéknél is kell lenni szélsőségeseknek.

Előzmény: zdcmchy (434670)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434671

Fenntartható beton.

Egy újabb fogadalom 2050-re.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.24 -1 0 434670

Na kinek szurkoljunk, az orosz börtöntölteléknek, vagy a tömeggyilkos titkosszolgának, remek választék.

 

az nem lenne meglepő ha a volt kelet ukrajna le akarna válni oroszországról. Kiev, Zelenszki ott már nem tényező.

Előzmény: Future 184 (434663)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.06.24 -1 2 434669

Ugyanazt a nagy büdös semmit beszéljük meg újra meg újra. Egy nap diadalmasan be fogod jelenteni, hogy most már 100%-ban megújulóról működik Németország - aztán az emissziójuk változatlanul ugyanakkora lesz, az áramár meg a legmagasabb a kontinensen.

És ezen a ponton sem fogod észrevenni magad sem te, sem azok a makimajmok, akiknek ez köszönhető.

 

Én meg már unom ezt, ha ez kell nektek, legyen. Ez sem baj - az egész világ tanul belőle, látják, mit lehet, mit nem, alkalmasint azt is, hogy nem érdemes valamit csinálni - ez sem haszontalan, végül is...

Előzmény: _Berci (434659)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434668

A Német energiapolitika igenis szélsöséges (ha már nem fanatikus vagy zöld fasuszta.🤣)

Nálam benfentessebek vagyis politikusok Is megkérdöjelezik a Tiszta jolmüködö biztos áram termelö Reaktorok leálitását Skandináviába, meg máshol.

Pont most amikor háboru is dul Europába Gázcsövek felrobantva, a orosz olaj meg egyéb Bizonytalanság Europába

HA a következö tél kökemény lesz akor a árampiac is elfog szálni europába, Mert a Németnek is kell áram , de ez csak spekulácio ami nem kihagyhato

amit a német tett az nemjo europának, ezt más országok politisai is igy lássák.

Előzmény: _Berci (434666)
_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434667

 

Mindkettönek.

 

Bar Putler mar "kifutoban" van ...

 

Előzmény: ,m,1710 (434664)
_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434666

 

De a német áram mégis piszkos és drága

 

Draga azert, mert rögtön (~10 evente kell megterülnie ... ilyen az atomenergiaval nem fordulhat elö).

De eppen azt irogattam, hogy ez gyorsan valtozik ... (ki kell varni) ... ugyanis törtenelmi hagyomanyrol van szo, aminek a letrehozatala ~100 evbe került) ... a korrigalasa pedig ~2000 ota tart. Amely orszagok fejenkent, következö ~20 ev alatt kepesek lesznek ~5000-10 000 $-t kiadni erre a celra, akkor azoknak sikerül is majd ... (az a GDP ~1%-a lenne). Aki ezt nem tudja, az pedig "felsül".

 

Ha te, pl. egy hazba vasarolsz, akkor a kezdeti költsegek szinten magasak. Ez törtenik a megujulok letrehozasaval is (de ez azert van, mert a ~250 eves modellt mar nem lehet tovabb "nyujtani" ... valami modernebb kell, ami nem teszi tönkre a Földet. Es ez pedig (az adottsagoknak megfelelöen) NEM egy messzemenöen centralizalt rendszer, hanem (ezzel ellenkezöleg) pont egy decentralis!

 

... de mást nemtudok talán fanatizmus?

 

Ez nem fanatizmus, hanem a "g a z d a s a g" törvekyzerüsegeinek vetitese a realitasra ... a PV pl. altal generalt delej ara az elmult evtizedben a ~TIZEDERE esett .... es ebben az evtizedben is van benne meg egy (legalabb) ~3-as faktor.

 

Ahol bezárják   JOLMÜKÖDÖ atomreaktorokat, ls szénbányákat nyitnak?

 

Ez a feltel a letrejött (a "specialis operacio" következmenye) ... atmenetileg ~2 evre (mert akkorra behozza a megujulo ... es nem lesz ra tovabbra szükseg).

 

Mo.-on pl. ~24% at infla ... Nemetorszagban pedig ~6% ... a különbseg pesig NEM elenyeszö.

A magyar gizdasag ~200 milliard Euro-s ... a nemet pedig ~4500 milliard Euro-s.

 

Angela Merkel a Orosz gázra tett, ami 100% bedöglöt, ...

 

Ez valoban igy van. Ö megprobalta "bekesen" megoldani azt (egy >70 eves folyamat kereteben) ... amit nem lehet igy megoldani (akkor, ha "valaki" az erö szavaival kivan megoldast keresni ... (lathatod a következmeyeit a "villamhaborunak" ... es legalabb 1 generacio "felreindoktrinalasanak" ebböl a celbol ...).

Különben az US LNG egy fillerrel se dragabb, mint korabban az orosz gaz volt. Ennek az allando hajtogatasa egyszerüen "tevhit".

(Pl. Mo.-on az infla kb. fele, ... (az ~12%), a szankciok betartasanak, vagy nembetartasanak  a következmenye ... ez az info pl. a Suranyi-tol szarmazik, ... aki a jegybank elnöke is volt ketszer ... es igen jo gondolatai is vannak.)

 

Előzmény: ,m,1710 (434662)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434665

putyin meg ez a prigozsin vagy hogy hivják ez a kettö jol ismeri egymást fiatal koruk ota

amikor putyin még feltörekvö volt prigo meg a vendégláto szektor nagymenöje volt 15 étteremel (mamár sokkal töb van neki)

a orosz politika mamár bazi egyszerü, kégi haverok politikusok lesznek, és Övék egész oroszország

mind a mafiák,

 osztozkodnak.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434664

Mind kettönek.😎

Előzmény: Future 184 (434663)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434663

Na kinek szurkoljunk, az orosz börtöntölteléknek, vagy a tömeggyilkos titkosszolgának, remek választék.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434662

Te Naggon tudod a számokar meg a %kokat meg mindent,De a német áram mégis piszkos és drága

Ilyen dolgokat csak egy nagyon gazdag ország engedhet meg magának

ahol züld fasizmus van, oke ez egy erös szo, de mást nemtudok talán fanatizmus?

Ahol bezárják   JOLMÜKÖDÖ atomreaktorokat, ls szénbányákat nyitnak?

Angela Merkel a Orosz gázra tett, ami 100% bedöglöt, pedig nem hijányoztak figyelmeztetések

mindeg a politikusok baxák el, legyen az akármi

 

Előzmény: _Berci (434659)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434661

Semi különös Csak egy bbc info. valmi kis lotyi háboruzsdirol ukriba.

Előzmény: _Berci (434660)
_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434660

 

Talan egy 1917 "reloadad"?

 

Előzmény: ,m,1710 (434658)
_Berci Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434659

 

Ebböl a velemenyböl kivalasztok nehany pontot, amelynek (szerintem) jelentösege van!

 

1. De miért omolna össze, ...

 

Hat azert, mert mar most is pont ezt allitjatok (a megujulok aranyanak a növekedesevel egyre kontrollalhatatlanabb lesz a rencör).

 

2. Csak azt mondom, hogy a tendencia az, hogy vadul telepítik a szélkerekeket meg a napelemeket - aztán valahogy mégsem csökken már sem az emisszió, sem az energia ára.

 

Ez igy nem müködhet! Azert nem, mert hova tünik a letesitett megujulo hatasa akkor, amikor mar ~80-85% a reszaranya ... es mindössze ~15-20% a fosszilisek aranya (arrol pedig mar volt szo, hogy "mindössze" max. ~30-40 oranyi üzem athidalasarol kell gondoskodni.

 

3. A fénysebesség néhány százalékát elérni még kvázi lineáris energiabefektetéssel lehet, az utolsó pár százalékot meg már jóformán a végtelenbe tartó energiabefektetéssel, ...

 

Ez igy is van ... csak itt eppen NEM NEHANY %-ROL VAN SZO, HANEM ~2030-BAN MAR (80-85_%-ROL). Az egy teljesen MÁS szint ...

 

4. Látom, évek óta látom, hogy nem az a baj, hogy nem tudod ezt értelmezni, hanem az, hogy NEM AKAROD, ...

 

Pontosan tudom, hogy mire van szükseg ... csak ugy gondolom, hogy egyes orszagok ebbe beleinvesztaljak a szükseges penzmennyiseget ... te pedig ugy gondolod, hogy "ebböl nem lesz igy semmi se". Az SWB rendszer (szerintem müködik ... es meg is valosithato).

 

De van itt meg valami ...:

A villamosenergia rendszer egyszerüen NEM ELEG, mert van itt meg hö is (fütesi, meg ipari hö), meg az EV-ipar letrejötte is (plussz meg (legalabb) az acelgyartas, repkedes, mezgaz).

 

(A villamosenergia rendszer ~500-550 TWh, a hö (ipar/lakasok_fütese) mennyisege is kb. megegyszer ennyi ... az EV terület is lesz vagy ~200-300 TWh ... a höpumpak is fontos szerepet jatszanak majd ...  vagyis arra lehet szamitani, hogy elektronyossagra lesz vagy ~1200-1300 TWh/ev igeny ~20240-2050-re.)

 

Ez pl. Mo.-on legalabb ~100-150 TWh uj energiaforrast igenyelne ... te pedig nem hiszed, hogy ennyi realis (megvalosithato es letrehozhato). En mondjuk ismerem (es meg is tudom itelni) a realis lehetösegeket (azt, hogy mit lehet elöallitani ~20-22 ev alatt ... te pedig teljesen mas szemüvegen kleresztül nezed ezt ... mert nem veszed figyalamba (es a magyarok többsege se) a kialakulo artrendeket). Pl. ar lehet ~40 $/KWh-ert akkut kapni. Az a Li-Ion (akku) szint kb. fele/harmada

 

(Es szo sincs vallasrol, csak trendek ismereteröl van szo.)

 

4. A német emisszió egyszerűen nem fog már tovább csökkenni, ...

 

Ezt mar kerdeztem, ... hogy MITÖL NÖNE, ha a gazdasag teljesen dekarbonizalt lesz (teged ismet teljesen felrevezet a "teljesen lehetetlen" beallitottsag).

 

5. Ami azt is jelenti amúgy, hogy a tárolás megoldásáig a további megújulós beruházások csak a

   költségek növeléséhez vezetnek, semmi máshoz ...

 

Ez egy alapvetö tevedes (es onnan szarmazik, hogy ismet technikailag lehetetlennek tartod (pl. a Pax2 szemleletetöl nem tudsz elszakadni, pedig az mar lejart a gazdasagtakansaga miatt) es azt feltetelezed, hogy "ez igy biztosan nem megy" ... pedig a cel pontosan az, hogy HOZZUNK LETRE egy olyan rendszert, amely segitsegevel elöall egy GAZDASAGOSABB rendszer, mint a korabbi volt ... valamint (a fütöanyag elmaradasa miatt) az legyen gazdasagosabb is (es nem kell evente ~100 milliard Eurokat kiadni szenre, olajra, földgazra). Ehhez MINDEN FELTETEL elöallt! A kerdes az, hogy hogyan muzsikal a ~200 allamszervezet összessegeben? Ha ezok "könnyeden leszarjak" a mutatvanyt, akkor (eredöben) elvesztünk (marpedig en ugy gondolom, hogy megadott idökeretben ez csak akkor valosithato meg), ha MINDENKI megfelelöen "huzza a kötelet".

 

Kb. ez van ... igy összessegeben ... en ugy gondolom, hogy. ha mindenki a tenyerebe köpne, akkor a cel meg elerhetö, te pedig ugy gondolod, hogy mar elment a vonat, oda mar nem lehet felszallni (se utanaugrani), mert minden remenytelen ...

 

 

Előzmény: advocatusdiaboli (434657)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.24 0 0 434658

Drámaian kiéleződött a belharc az orosz hadsereg vezetői és Wagner-zsoldos hadereje között.


Péntek este megszigorították a biztonságot Oroszországban, korlátozták az internetet, és katonai teherautókat vettek észre Moszkva utcáin
Szombat kora reggel ellenőrizetlen videók jelentek meg az interneten, amelyek állítólag Wagner-erőket mutatnak be az oroszországi Rosztov-Don városba.


Az egyik videón fegyveres egyenruhások láthatók egy kormányzati épület körül, miközben két harckocsi fegyverével a létesítményt veszi célba
Az ukrán határ közelében fekvő város lakóit arra kérték, hogy maradjanak nyugodtak és maradjanak bent
Ez azután történt, hogy Jevgenyij Prigozsin Wagner főnök lázadásra szólított fel az orosz hadsereg ellen – bár tagadta, hogy katonai puccsot kísérelt volna meg.
Ezenkívül azzal vádolta a hadsereget, hogy halálos támadást indított hadereje ellen Ukrajnában, ahol a Wagner-csapatok Oroszországért harcolnak.
A Kreml elrendelte Prigozhin letartóztatását, és lázadásra való felbujtás miatt nyomoznak ellene


Az orosz védelmi minisztérium tagadta a rakétacsapást, és követelte Prigozsint, hogy állítsa le az "illegális akciókat"

 

info

advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.06.23 -1 1 434657

De miért omolna össze, és miért és mi bukna be?

Nem erről beszélek, erről szó nincs. Csak azt mondom, hogy a tendencia az, hogy vadul telepítik a szélkerekeket meg a napelemeket - aztán valahogy mégsem csökken már sem az emisszió, sem az energia ára.  Helyesebben nem nagyon, aztán már csak alig-alig. Ez egy egyre jobban ellaposodó görbe, tudod, valahogy olyan, mint a fénysebesség - amit elérni sosem tudsz, csak egyre jobban megközelíteni, de egyre nagyobb és nagyobb energiákkal..

 

A fénysebesség néhány százalékát elérni még kvázi lineáris energiabefektetéssel lehet, az utolsó pár százalékot meg már jóformán a végtelenbe tartó energiabefektetéssel, teljesen elérni meg ugyebár szó szerint végtelen energiával lehetne....

 

Valahol ugyanez zajlik a megújulóknál is, pár százalékot, alkalmasint 10-15%-ot még tökéletesen lehetett integrálni a rendszerekbe, belefért az amúgy is meglévő kiszabályozási kapacitásokba. A 60-70% meg már kiszabályozhatatlan kifejezetten ezekhez rendelt forgótartalékok nélkül, és ezen a ponton elérjük a már szinte lapos görbét, és tolhatsz be akár a fogyasztás többszörösére rúgó megújuló kapacitást is, valahogy akkor sem fog végül (az ellátásbiztonság teljes veszélyeztetése nélkül) a fosszilis háttérfogyasztás már igazán csökkenni. Nem tudom, mi a frászt nem lehet értelmezni azon, hogy tök hiába megy Dánia egy adott időpillanatban papíron 100%-ban megújuló (szél) kapacitásokról, az energiarendszerének össz-emissziója mégis a duplája kapacitás-arányosan mint a tudjuk, hogy hűdeszar franciának. Németország ezen pillanatban 72%-ban megy megújulókról, mégis majdnem dupla akkora az emissziója, mint nekünk, miközben mi pont feleakkora arányban megyünk éppen megújulókról (35%, de ez sem kicsi amúgy).

 

Látom, évek óta látom, hogy nem az a baj, hogy nem tudod ezt értelmezni, hanem az, hogy NEM AKAROD, vallássá vált a megújulókba vetett hit, miközben innen továbblépés az ipari tárolás teljeskörű megoldása nélkül már nincs. A német emisszió egyszerűen nem fog már tovább csökkenni, sőt, most még nőni is fog, ill. nőtt az atomerőművek teljesen értelmetlen, zöldfasiszta erőszaknak engedés miatti leállítása okán - egészen addig, ameddig be nem indul például a kancellár által emlegetett hidrogénalapú gazdaság vagy valami efféle. Ez van, te is tudod, hogy ez van, nincs sok értelme örökösen ezen civakodni. 

Nem tudsz egy gazdaságot napelemmel, szélkerékkel ellátni, NEM LEHETSÉGES és pont. Egy krvanagy akkuról, egyéb tárolórendszerről már el lehet - aztán azt lehet tölteni alkalmasint szélkerékről, napelemről is akár - de egy ilyen puffer nélkül beüti a homlokát a dolog egy ponton - és a német energiarendszerben ez már bekövetkezett, pont azt mutatják az emap adatai is évekre visszamenően, hogy hiába nő folyamatosan tovább és tovább a megújulók részaránya akár a németeknél, akár a dánoknál - az emisszió, a fosszilis-felhasználás már nem tud csökkenni.

Ami azt is jelenti amúgy, hogy a tárolás megoldásáig a további megújulós beruházások csak a költségek növeléséhez vezetnek, semmi máshoz. Sem a környezetet nem védik, sem a fosszilis fogyasztást nem csökkentik - csak viszi előre az egészet a tehetetlenség, meg a politikusok teljes inkompetenciája.

Előzmény: _Berci (434653)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434656
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434655

A korona járvány kitürés gocpontját nemkell meg ? jelezni.

A gát robbantás a kolera veszéj követi, de az nem terjed, de egy alattomos cselekedet volt, az biztos

akárki is tette sok sok kvadrát km lett viz alatt, Nincs ivovit Palackokba viszik oda

a ember nagyon gonosz, megis fogja bünhödni idövel

de anyi biztos, hohy ott most nem klimáznak.

Előzmény: _Berci (434654)
_Berci Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434654

 

 

A koronavirus kikäbol j0tt

 

(Talan Kinabol?)

A "hantavirus" pedig van/terjed ... a kolera pedig felütötte a fejet az elöntött területeken Ukrajnaban ...

Ugyhogy vidam az elet ...

 

Előzmény: ,m,1710 (434652)
_Berci Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434653

 

Ugy tünik, hogy senkinek se sikerül egy (feltetelezett) idöpontot "kiköpnie" ahhoz, hogy mikorra bukik be a nemet megujulo-termeles!

 

Pedig egyszerü lenne ... hiszen mindent tudunk. Ugy van tervezve a törtenet, hogy (az elmult, krizis evekben) ~50% volt a megujulo termeles mennyisege ... ~2030-ra pedig ~80-85%-nak kellene lennie (ez az ertek szerepel a hivatalos tervekben).

 

Ez pedig ~30% növekedes lenne, vagyis ~5-6% evente (550 TWh/ev felhasznalas eseteben ez kb. ~25-35 TWh/ev lenne). Ha pedig a ~80-85% elerhetö lenne (eves atlagban, ~2030-ra), akkor mar minden jo uton jar ... A maradek ~15-20%-t majdcsak "összeköhögi" valahogyan (~2030-2045 között) a vilag negyedik legnagyobb gazdasaga (csaxolok, hogy akkor mar (a ´30-as ´40-es evekben) a szelerömüvek atlagteljesitmenye ~20-30 MWp/db lesz ... a PV hatasfoka pedig a mostaninak legalabb a duplaja, vagyis 1 km2-re "felfer" nem csak ~100 MWp/km2, hanem inkabb ~200 MWp/km2 ... a most müködö szelkelepek nagy resze pedig mar nem is fog letezni ...).

Közben persze növekszik a villamosaram-igeny mennyisege is ...

 

Vagyis mi a feltetelezett datum?

 

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.23 0 0 434652

A koronavirus kikäbol j0tt

a párt adig titkolta amig lehetett akprona járvány már dult kinába honapokkal elötte

a Fugyelmeztetöket be börtönözték, igy a járvány terjedt a világon

A Wohan nemzetközi repülöteret honapok után zárták be

a kinai turisták viték a járványt a világba, utána meg ezerszeresére növekedet

Kina a felelös ezért.

Előzmény: zdcmchy (434647)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434651

Ott van az ábrán, amit osztogatok, a hiány az az ami a növekedő szakasz és tényleges között van. Az fordul e krízis szerű összeomlásba azt még nem tudjuk.

Előzmény: _Berci (434650)
_Berci Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434650

 

Az közel mind1, hogy mit mondott ~60 eve Gabor Denes. Az szamit, hogy mi törtenik a közeljövöben (hiszen a fosszilisek reszaranya meg mindig ~80% felett jar) ... es az okozta azt az EROI-t, ami most van.

 

Az pedig (szerintem) nem valoszinü, hogy mely orszagok NEM TELJESITENEK rendesen ... mert a problema nem ismer hatarokat es csak az szamit, hogy eredöben mit lehet elerni ...

 

Marpedig (itt es nekem erösen ugy tünik), hogay az nagyon NEM VALOSZINÜ, hogy a ~200 allamszervezet mindegyike (maradek nelkül) es kivaloan ellatja majd a "hazi feladat"-at.

 

Előzmény: zdcmchy (434648)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434649

A zöldkomcsi az így hirdeti már 10 vagy 20 éve:

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434648

Nem feltétlenül összeomlás. Bár pl. Gábor Dénes is az összeomlás kifejezést használta egy tv riportban nagyon régen. Azt mondta, hogy ha az olaj helyett nem lesz találva valami akkor  civilizáció 100 éven belül összeomlik. ...és nagyon sajnálja, hogy azok a technológiák állnak nagy fejlődés előtt, a szuper számítógépek, mondja az 1960 as évek közepén ezt, amikre tulajdonképpen semmi szükség. 

Reméljük ő is túlzott az összeomlás kifejezés használatával.... egyelőre reméljük? )-:

Előzmény: _Berci (434642)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434647

Kina kikonkurál, mert ott álitolag 2060 ig fognak szenet égetni

 

A járvány megingatta, de a következő járvány vagy háború amerikával viszont véglegesen. Ezek összefüggenek a szén égetéssel, írogattam ide talán 100 szor is, hogy a járvány a covid csak egy sok egyéb fenntarthatatlanság közt, az durrant be először.

Előzmény: ,m,1710 (434644)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434646

Még egykis klima, vagyis a ember Isten lett?

A világ olajat, szenet meg gázt éget ami CO2 bocsát ki a atmoszférába

van Atomenergia, Szélenergia meg Napenergia is CO2 nélkül

a világ gazdaságát energia hajtsa, ez a életszinvonal alapja,. Háboruk lapanganak itt ot a világon, de akor a klima hátra szorul, senkit nem érdekel

a emberi tevékenység kiszámithatattlan

A klima ideologia, nem más.kizárolag  Europa játszotere. a politikusok játszotere

meg a jolakott divat klima aktivisták mind a mi kis Gretánk

egy Szinház messze a valoságtol. ahogyan a világ müködik ma.

de mind a Struc bedugják a fejüket a homokba, hogy nelássanak semit

csak egy pár gondolat

a bolygo forogni fog emberekel vagy nélkülük, mind edig tette.

a ember vesz egy palack cocacolá majd eldobja a palackot, a csendesocán akora területe mind Franciaország televa ezekel, csak egy kis példa

A világ acél termelése a Cement termelése töbször anyi co2 bocsájt ki mind a auto

a álattenyésztés szintén, de kit érdekel?

_Berci Creative Commons License 2023.06.22 0 0 434645

 

A szélenergia meg a Nap energia magába Nem elég, csak csökenteni tudja a Co2 kimocsájtást

 

Az SWB rendszer viszont eleg (Solar, Wind, Battery).

 

De nem ez volt a kerdes, ... hanem az, hogy "mikor" nem lehet a nemet rendszert tovabb skalazni? Melyik evben döl össze a rendszer?

 

Előzmény: ,m,1710 (434644)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434644

A szélenergia meg a Nap energia magába Nem elég, csak csökenteni tudja a Co2 kimocsájtást

Áram kell Nagyon sok áram és olcsonak kell leni, külömben  berogyan a Europai gazdaság

a életszinvonal csöken

Kina kikonkurál, mert ott álitolag 2060 ig fognak szenet égetni

Ha valami? akor  Klima Globális, Ha Europa befékez, de a vilál meg Nem akor mehet a Bolygo klimája

Ha kizárolag a Ember okoza, amit magára vesz olyan magabiztosan.

lkizár mindenmás lehetöséget

Hogy ez a bolygo amin él, az állandoan rotyog, a bolygo atmoszférája, esetleg a tengeri áramlatok stb

a természetes klimaválozások felmelegedések kiseb nagyob lehülések, meg hasonlok

A Ember Istenek képzeli magát? holott bármikor eltünhet a Bolygorol, anélkül, hogy a hangya tudomást vene rola

 

Előzmény: _Berci (434642)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434643
_Berci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434642

 

Még tovább és tovább lehet feltornázni ugyan papíron a megújuló részarányt - csak aztán lehet csodálkozni azon, hogy az emisszió már semmit sem csökken, ...

 

Pesszimizmusodat mar megszoktuk ... de meg tudod-e taksalni, hogy valojaban mikor is omlik össze az a rendszer, amelyet "hülyesegnek" tartasz (legutobb ~2015-re taksaltad a teljes összeomlast ... meg azt is, hogy "ez nem mehet igy tovabb")?

 

Vagyis ... az összeomlas datuma (az ugye eleg nagy gond lenne, ha az EU egyik legnagyobb gazdasaga csak ugy "fuccs" ... es mar nincs is)?

 

Előzmény: advocatusdiaboli (434639)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434641

Szerintem van az, vannak kutak a tengerfenéken is, próbálták megoldani, 21 ben lett a helyzet már odázhatatlan.

Azt nem tudom, hogy a dnyeper duzzasztása feltétele e annak, hogy folyon a víz az -krími csatornába?

Előzmény: Capibara2 (434634)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434640

a sokat emlegetett évszakos tárolásnak a megoldása nélkül talán már el is értük ennek a modellnek a korlátait.

 

Ne túlozzunk, ha növekedik a kapacitás vagyis romlik a kapacitás faktora, akkor viszont növekedik az aránya az összesen belül. Van ebben még tartalék, 100% soha nem lesz, az világos. De olyasmiről már írt a blomberg vagy rayters, már nem emlékszem tavaly ősszel, hogy esetleg offline lesznek a mobil eszközök 1-2 hónapon keresztül.
Nem biztos, hogy mindég természetes állapot lesz a folyamatosan rendelkezésre álló energia.

Előzmény: advocatusdiaboli (434639)
advocatusdiaboli Creative Commons License 2023.06.21 -1 3 434639

Az a baj, hogy ez az állítás nem igaz... Az a baj, hogy nem lesz fosszilismentes attól a rendszer, hogy egy adott időpillanatban éppen napelemről meg szélkerékről megy akár az egész ország teljes egészében - ettől még sajnos azok az elengedhetetlenül szükséges - és vadul füstölgő - fosszilis melegtartalékok ott lesznek mögötte...

 

Mindenesetre kevesebb fosszilis fogy ilyenkor, az biztos is, és örvendetes is - de sajnos messze nem annyival, mint kívánatos lenne, annak a sokat emlegetett évszakos tárolásnak a megoldása nélkül talán már el is értük ennek a modellnek a korlátait. Még tovább és tovább lehet feltornázni ugyan papíron a megújuló részarányt - csak aztán lehet csodálkozni azon, hogy az emisszió már semmit sem csökken, már fosszilis sem fogy kevesebb, ellenben egyre drágább lesz az áram...

Előzmény: _Berci (434628)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434638

A német áram, csak tízszer piszkosabb, mint a francia, és kétszer, mint a magyar.

Előzmény: _Berci (434628)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434637

Pogátsa egy hülye komcsi, más pénzére fáj a foga.

Előzmény: _Berci (434635)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434636

A "lényege" enek a háborunak kezd homályba meni

 

mamár a orosz propaganda sem emlegeti a háboru igaz okaát, hogy a nyugati aggreszio ellen

"honvédö"  háboru maszlag, meg ijesmik

mamár teknikai dolgok menek, a propaganda ugy adja el, hogy minden átgondolt semi probléma, stb stb.

a hihetettlen rombolés ami ukriba megy, az elven simitva és a nácik vessenek magukra, oroszország joban teljesit mind valaha, putyin sem beszél mindennap, a hihetettlen kirohanásai a gyülölet mamár nemmüködik a tévébe, talán?

_Berci Creative Commons License 2023.06.21 0 0 434635

 

Pogátsa Zoltán, egyetemi docens és közgazdász a FutureTalks Krizsó Szilviával podcastban - III./12.

https://youtu.be/kajQUFtM-9w?t=2079

 

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.20 -1 0 434634

Most akkor a Krím vizével mi a helyzet? Mert itt már nincs

Palackos vizet visznek nekik?

S=k*logW Creative Commons License 2023.06.20 -1 7 434633
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.20 -1 8 434632

A  Brüsszeliták egyértelműen az  amerikai globalista oligarchák  kiszolgálói:

 

Kiszivárgott tervezet: szélesre tárná Brüsszel az ajtót a génszerkesztett növények előtt

Se engedély, se kockázatértékelés, se címke nem kéne, a kozmetikázott nevű génszerkesztett haszonnövényeket úgy kellene kezelni, mint a hagyományosan termesztetteket.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.20 -1 0 434631

Kezdetek óta írogatom, hogy ez a szokásos blokád akar lenni amit azngolszászok szoktam a német birodalom ellen alkalmazni:

 

Arra a következtetésre jutottak, hogy a szankciók nem hatottak számottevően Moszkva kőolajból származó bevételeire, a jelenlegi politikai környezet azonban nem engedi meg a Nyugatnak sem a lazítást, sem a szigorítást. A helyzet igazi nyertesei a mosodaországok lettek, a legnagyobb vesztesei pedig Európa versenyképessége.

 

https://index.hu/gazdasag/2023/06/20/haboru-orosz-ukran-konfliktus-olaj-gaz-szankciok-bevetel-vallalatok/

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.19 0 0 434630

Amire válaszoltam annak semmi köze se orosz se más fórumho

 

DE VAN KÖZE

hiszen onan olvastad .

 és be gerjedtél valami oknál fogva, kit érdekel

nemis kapsz töb orosz forumot az biztos

 

 

Előzmény: zdcmchy (434629)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.19 -1 0 434629

Amire válaszoltam annak semmi köze se orosz se más fórumhoz, hogy itt az életszínvonal alakulása semmi összefüggést nem mutat az orosz jelenléttel. Sőt, akár rá lehetne fogni, hogy akkor nagyobb ugrásokkal fejlődtünk míg itt voltak.

Előzmény: ,m,1710 (434626)
_Berci Creative Commons License 2023.06.19 0 0 434628

A nemet megujulok reszaranya ebben a honapban elerte a ~70%-t ... eenyi mindenestre mar fosszilismentes.

 

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.19 -2 0 434627
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.19 -1 0 434626

Akor mondom neked is

Ez egy orosz forum 9500 beszolásal 

semi közöm a beirásokhoz ugyhogy mond a orosznak,  amit nekem mondtál

ha lesz idöm bemásolok huszat, mert nemárt tudni, hogy másemberek, hogy irjkálnak, gondolkodnak

(természetesen le forditva oroszrol magyara)

Előzmény: zdcmchy (434623)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.19 -1 0 434625

.... az usa egy főre jutó gdp is sokat csökkentene ha oda számolnák pl a 300 millió arabot. azok legfontosabb természeti erőforrását leválasztották róluk úgy, hogy pénzügyi szempont mint ha texasban lenne.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.19 -2 0 434624

a szovjet társadalom fölényét ezek az idióták akkor látnák ha a teljes birodalmakat hasonlítanák össze.

A teljes britet a teljes szovjet-orosz birodalommal. Míg a szocializmus szinte szárnyalt a kapitalizmus maradt a faeke műszaki kulturális színvonalán. Ott is maradt attól függetlenül, hogy most egyik kezében az ökör húzta eke szarva a másikban meg az androidos teló van.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.19 -2 0 434623

 - Nem, de ismerek olyan országokat, ahol az oroszok távozásával jobb lett az élet: Csehország, Németország, Észtország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország...

 

De hülye vagy már megint! (-: Víz se volt az utcánkban se 1960-ban, de 70 ben már fürdőszoba, 80 ban személyautó, új dácia. ) 90 ben inkább romlott is valamennyit, de az olajkorszak csúcsa az nem tért vissza attól, hogy az oroszok távoztak.

Persze igaz, 2010-ben is jobban éltönk mint 2000 ben, de az a dinamika ami 40 évvel az előtt míg itt voltak az oroszok az nem térhetett vissza.

Előzmény: ,m,1710 (434612)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.19 -1 0 434622

Senki nem hívta őket "szovjeteknek", ilyen nem létezett már akkor sem. Nem csoda, hogy megszűnt.

 

Nem csoda, de pl. olyanok, hogy yugoszlávok már kezdtek lenni, belgákat is ismerek akik nem is flamandok, nem is vallonok, nem is németek, hanem belgáknak tartják magukat és a kívülről is mások, mindegy milyen nyelven beszél.

A szovjetnél ez nem alakult ki, hanem ukránt, kozákot, kazahot, oroszt akármit, egységesen mint az oroszokat emlegettük.

Persze európaiak sincsenek csak németek, franciák, spanyolok stb...k. Pedig már ezeknél se elsődleges, az ideológia a fontosabb, jobboldali, baloldali, zöld, nagyjából ez a 3, ami felül írja már a nemzetiséget.

Előzmény: Capibara2 (434614)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.18 -1 0 434621
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.18 0 0 434620

Ez egy orosz forum amit itt bemutattam, hogy hogyan is megy ott a duma 9500 beszolásbol

betetten egy párat a beszolásokbol

szolj be a orosznak ne nekem ha problémád van a beszolásával mert "te másképen tudod" mid ö.🤣

Előzmény: S=k*logW (434619)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.18 -1 8 434619

Minek ??

 

Nem TE  citáltad ide??

Akkor ITT válaszoltam a citálásra .

Előzmény: ,m,1710 (434615)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.18 0 6 434618

na és ??

https://epa.oszk.hu/01700/01739/00108/pdf/EPA01739_eszmelet_123_110-121.pdf

 

Ha  SOROS  képes  egy  nyílt-társadalom eszményű GENDER-akárki  nihil-embert  létrehozni és azt  a NYÍLT TÁRSADALOM lapjában  HOMO SOROSENSUSnak  nevezik,  akkor miért  ne lehetne "szovjet"  ember...

"AMERIKAI"  ember sincs  , hiszen az  ezernyi egyéb  nemzetiségű  ember ÁLLAMszintű  elnevezése.....

Előzmény: Capibara2 (434616)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.18 0 7 434617

Attól, hogy senki nem hívta őket, nem nevezhetted orosznak sem, ugyanis  én számos olyannal találkoztam, aki éppen grúz volt, vagy üzbég, vagy éppen ukrán.....

És bizony piszkosul rosszallta, ha orosznak nevezik.

 

KATONAKÉNT  pedig  egyértelműen SZOVJET  volt.  Akár  homokba dugjátok a fejeteket, akár nem.

Előzmény: Capibara2 (434614)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.18 0 0 434616

Eleve a "szovjet" tanácsot, bizottságot jelent. Bizottsági tagok szállták meg K-Európát? Egyáltalán ki választ ilyen nevet?

Előzmény: S=k*logW (434613)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.18 0 0 434615

Regisztrálj aba  a orosz forumba és válaszolj a lenti cimre

@user-qi3sy8cl2g .🤣

Előzmény: S=k*logW (434613)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.18 0 0 434614

Senki nem hívta őket "szovjeteknek", ilyen nem létezett már akkor sem. Nem csoda, hogy megszűnt.

Előzmény: S=k*logW (434613)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.18 0 6 434613

".Ismersz olyan országokat, ahol az oroszok megjelenésével jobb lett az élet? - Nem, de ismerek olyan országokat, ahol az oroszok távozásával jobb lett az élet: Csehország, Németország, Észtország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország...

 ..."

 

 

KláriFáni !!!!!

 

Nem kéne összekeverni   az oroszokat a  SZOVJETEKKEL !!!!

 

SZOVJETEK ugyanis   50 %  orosz, 20 %  UKRÁN, 7 % üzbég, 6 % kazah, 3 % fehérorosz  stb....

 

 

Előzmény: ,m,1710 (434612)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.18 -1 0 434612

Egy kis be pillantás  egy orosz forumba  "youtube

9500 beszolásbol kragadtam egy párat

 

@user-qi3sy8cl2g

- Ismersz olyan országokat, ahol az oroszok megjelenésével jobb lett az élet? - Nem, de ismerek olyan országokat, ahol az oroszok távozásával jobb lett az élet: Csehország, Németország, Észtország, Lettország, Litvánia, Magyarország, Lengyelország...

 

Bravó

@Stanislav__

100%

@evgeniylvovich3751


Finnország, a lista folytatódik

@user-uw8wh3hb9f

Hát ahol nincsenek oroszok.

@maxpro5658

Németország tele van oroszokkal


@maxpro5658 debil, állami szinten beszélünk

@maxpro5658, aki elmenekült Oroszországból


Ez igaz💯👍

@maxpro5658 kész. De ezek nem érintik az állam gazdálkodását és gazdaságát.

 


@user-el6xs7jj3x

A Szovjetunióban éltem, így és igen, büszke vagyok rá, büszke vagyok arra, hogy olyan tisztekkel találkoztam, akik valóban ennek a rangnak felelnek meg, emberek voltak... Soha nem felejtem el, hogy a parancsnokomat képeztem ki, a kiképző kihelyezett őrs vezetője, aki feltépte a jelentésemet azzal a kéréssel, hogy helyezzenek át további szolgálatra a DRA-ba (afgán), de mit, 19 év esze nem) a következő szavakkal: - a Szülőföld küldött ide, így itt fog szolgálni...

Aztán az előőrs, a szolgálat. Az előőrs főnöke egy volt afgán volt, igazi ember volt, aggódott a katonákért, egészségért, pihenésért..., a fenébe is, olyan volt a hozzáállás, mint egy családban... Miért vagyok én mindez ... Ukrajna 8 évig bombázta a Donbászt !!!???

A fenébe,  Donyeck épségben állt, meg a többi város is... Ti teremtmények, néhány hónap alatt romokká változtattak mindent, amihez hozzányúltak.... Mondd meg nekem, Rasenci, milyen orosz (szándékosan egy C-s) világot viszel így, hol vannak a tiszteid és a becsületük?

Igen, és csak ismerik a becsület fogalmát.És a beosztottjaik?

Igen, ezek nem katonák, ezek tényleg orkok, egy vad szemétláda.

Nem fogok belemenni a tetteikbe Buchában, Irpenben, Izyumban, Khersonban és más városokban... (ez az udvar sorsa) Vedd a városod, Shebekino-t, (sok aluljáród még csak nem is tudja helyesen kiejteni) az orkok leolvasztják, hogy van? Ez raiiiia!!! Szóval a te skizo Zsirinovszkij ordított??? És a fejéből kiment kopasz, teljes hóvihart cipelő nagypapa, aki még mindig a Szovjetunió ország tunikájába próbál bejutni (a madárijesztő lóg rajta) és azt kiabálja, hogy a rohanás annak az országnak az örököse. .. NEM, közel sem, nem vagy .., és soha nem leszel... hatosok megengedik maguknak ezt.... Beteg vagy, nagyon beteg, de a gyógyulás már megtörtént
Bezárás…..

 


@boss-ry3lo

Jól mondod, nincs mit hozzátenni.

 

@oceanwave62

Amit a hozzászólásodhoz írtál, minden helyes!!!! Szóval én!!!! A fenébe rohannak az orkok!!!!!

 

@user-ww6qc7to8j

Sándor, Respekt! NEKED!👏👏👏👏👏👍👍👍❤❤❤
💙💙💙💙💙
💙💙💙💙💙
💛💛💛💛💛
💛💛💛💛💛

@user-ol4pf8dx1e

Minden a helyén van!

 

@xenum6249

Ugyan, ki kopogott papuccsal a pódiumon, és megígérte, hogy megmutatja Kuz'kin anyját?

 

@user-os1bs5bh6j

Lehet, hogy az a probléma, hogy az orosz hadsereg csúcsáról érkező feladatokat úgy határozzák meg, hogy nem veszik figyelembe, hogy valahol emberek élnek. oroszul beszélő emberek. Az Orosz Föderáció hadserege pedig csak a tüzes tengely taktikájával támadhat. Általában úgy engedik el őket, hogy ne kívánd az ellenséget. Nos, legalább volt olyan kagylóéhség, mint...

@yuliakoval1214

Mély kommentár. Egy pozícióra és egy órára egyfajta V hozzárendelt egy megjegyzést, hogy írjon

 

@dmitryermak325

Kiszabadították az embereket otthonaikból és a normális életükből. És általában sok az életből. Köszönet Oroszországnak, mint mindig. Hamarosan eljön nekik is ugyanaz a "szabadság", ez már kezd eljönni.

 

@user-im8gl4nr5v

Milyen kár ezekért az emberekért! Már belegondolni is ijesztő, hogy ilyen helyzetbe kerülök. És még mennyi szerencsétlen állat, házi és vadon egyaránt!

@tonymudol3008

Véleményem szerint egyáltalán nem "látott fényt", csak a feladatellátási módszereket kritizálja.

 

@user-ey9wl2ej6t

Végül az egész világ (beleértve néhány oroszt is) kezdi ezt megérteni, bárhol is legyen

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.17 0 0 434611

Orosz Szerb Magyar  eurppai "tengely

 

A berlin-róma is kezdi mutogatni magát, közepén az osztrák-magyar, a végén szokás szerint a török.

Előzmény: ,m,1710 (434606)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.16 0 5 434610

Érdekes ez a hisztéria,  mert  2001-ben is  már 2000 milliárd  volt az MNB  adóssága, és nem tépte  senki közületek a haját.....

Előzmény: _Berci (434607)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.16 0 0 434609
Előzmény: Capibara2 (434608)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.16 0 0 434608

Viszont a központi bankok tiltják, hogy a nyereséget befizessék a költségvetésbe. Gondolom ezért kezdtek alapítványozni.

The Money Masters

Előzmény: _Berci (434607)
_Berci Creative Commons License 2023.06.16 0 0 434607

 

Brutális mínuszban lehet Matolcsy jegybankja: Paks II fele kijönne belőle

 

2000 milliárd körüli mínusz jöhet össze ebben az évben, és nehezíti a helyzetet, hogy a veszteséget az államnak kell kifizetnie.

 

https://www.penzcentrum.hu/gazdasag/20230615/brutalis-minuszban-lehet-matolcsy-jegybankja-paks-ii-fele-kijonne-belole-1138073

 

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.16 0 0 434606

Mégha usába azt sem tudják ugy hirtelen , hogy holvan magyarország attol fügetlenül magyarország a világ közepe

alakul egy Orosz Szerb Magyar  eurppai "tengely" természetessen  putyin irányitásával

a Gonosz usa lesz a elsöszámu ellenség.😎

Előzmény: _Berci (434605)
_Berci Creative Commons License 2023.06.16 0 0 434605

 

Ahogy lenteb irtam valahol, hogy a magyarok nagyrésze usa gyülölö

 

Az utobbi evszazad azt diktalja, hogy ennyi idö alatt, alaposan le lehet maradni.

Aki pedig idejeben szedte a labat (es elönyökre tett szert), azt a legegyszerübb gyülölni/utalni ... :-(

De nem baj! Magyarorszag majd magarol vesz peldat (1914-2023-bol, hiszen az az igazi "success story").

 

Előzmény: ,m,1710 (434604)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.15 0 0 434604

Ahogy lenteb irtam valahol, hogy a magyarok nagyrésze usa gyülölö

Nem azért mindha tudnának sokat, csakugy szokásbol ahogy tanitották nekik

és inkáb kinába menének melozni mind amerikába, gondolom

Előzmény: S=k*logW (434603)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.15 -1 7 434603

Okoska !!!

 

Az USA-d  hamarosan  eljut abba a 600 milliós  kínai  nyomor szintjére,  ugyanolyan arányban !!!

 

https://www.youtube.com/results?search_query=homeless+LOs++Angeles

 

https://www.youtube.com/results?search_query=homeless+California

Előzmény: ,m,1710 (434599)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.15 -1 8 434602

Okoska !!!

 

Az a mennyiségű  kínai  éppen annyi sőt több, ( MÁSFÉLSZER!)  mint az összes  amerikaid együttvéve !!!!!

 

ÉS MIÓTA  növekszik Kína ??

 

Alig  60 éve !!!!!

 

 

Mióta  nőtt föl az USA???

 

120  éve !!!!

 

 

Örülök hogy segítettem.

Előzmény: ,m,1710 (434599)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.15 -1 8 434601

Mi a gond Pubi ???

 

Nem tetszik a REALITÁS ???

Előzmény: ,m,1710 (434600)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.14 -1 1 434600

Mekora fax idiota video, mind a gazdája.😎

Előzmény: S=k*logW (434598)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.14 0 0 434599

Nagy meg csilog, de ez még  mégsem a igazi kina talán ugy  450 milioé  nemtudom

hátravan 600 milio kinai kb

egy europainak ez nehéz.

Előzmény: S=k*logW (434598)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.14 -1 7 434598

 

 

"Szép ÚJ VILÁG" a LEÁLDOZÓ  USA:

 

https://www.youtube.com/watch?v=rsZtuAOMegQ&ab_channel=LivinginChina

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.14 0 0 434597

Evel csak azt akartam a forumkhomchiknak  mutatni akik arol vizionálnak, hogy mikor esik "darabjaira" usa

amit nagyon komolyra vesznek 

itt jegyzem meg,  hogy statisztika szerint 20% a magyaroknak ektökélt usa ellenesek

amit csak szerbia überel Europába

hogy miért van ez igy azt nem tudni, talán a negyvenéves agymosoda hatása? 

 

Randy „R Dub!” Williams

Legjobb öltönyét és napszemüvegét viselő Slowjamastan szultána

 
12 óra 26 perckor hivatalosan kikiáltotta függetlenségét az Amerikai Egyesült Államoktól.

2021. december 1-jén, amikor élőben közvetítette az elszakadást Dublândiában, a Slowjamastan Köztársaság fővárosában található szabadtéri kormányzati „irodájából”.

 

edig terjedt a usa darabokara törése.😎

Előzmény: vitéz Ebőváry Nyüglönc (434595)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.13 0 0 434596
vitéz Ebőváry Nyüglönc Creative Commons License 2023.06.13 0 0 434595

Ezek hack-ek.

Ismertem egy sorhajóhadnagyot (47 lábas vitorlás).

Ott van a weblapjukon a ketch.

Hajóztam velük pár hetet a 90-es években.

 

Ezek hadat üzentek az USA-nak régebben.

 

https://conchrepublic.com/

Előzmény: ,m,1710 (434594)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.13 0 0 434594

A Magyar khomchiknak- USA darabjaira törik

 

 

 

 

Dub diktatúra: "Az idő nagy részében diktatúra vagyunk" - mondja Williams. "Alkalmanként külön szavazási ceremóniákat és népszavazásokat tartunk.

Nemrég lehetővé tettem, hogy a polgárok szavazzanak arról, mi legyen a nemzeti gyümölcsünk, sportunk, sőt, mi legyen a nemzeti állatunk neve."
Határőrség: Williams "határőröket" alkalmaz, és "biztonsággal" veszi körül magát, amikor rendezvényeket szervez a Slowjamastan Köztársaságban.




Üdvözöljük Slowjamastanban: Kint a kaliforniai sivatagban egy kopár földterület egy új "országgá" - egy saját bevallású mikronációvá - változott.


Slowjamastan Köztársaság Kommunikációs Minisztériuma
A szultán: Randy "R Dub!" Williams, egy késő esti "slow jam" San Diego-ból, az ország létrehozása után "Slowjamastan szultánjává" nevezte ki magát.
 A Slowjamastan saját útlevelet állít ki azoknak az embereknek, akik állampolgárságra jelentkeztek.

Williams elmondása szerint legutóbbi utazásai során 16 különböző ország pecsételte le Slowjamastan útlevelét, köztük Dél-Afrika, Új-Zéland, Vanuatu és az Egyesült Államok.
Jóváhagyás bélyegzője: A Slowjamastan Köztársaság több mint 500 regisztrált állampolgárt állít, míg további 4500 feltételes jóváhagyást kapott, vagy az állampolgársági "sorban áll".


Az ország fővárosa: tábla fogadja a látogatókat Dublândiában, Slowjamastan fővárosában, ahol Williams szabadtéri kormányhivatala található.


Turisztikai attrakció: A Slowjamastan polgárainak és látogatóinak ügyelniük kell a tilalmakra, hogy elkerüljék a száműzetést.

Ide tartoznak a következők: „Crocs”, „mumble rap” és „azok, akik a műszerfalra teszik a lábukat”.


 Hivatalosan a Slowjamastan Népköztársaság Szuverén Nemzetének Egyesült Területeként nevezték el, Williams önhatalmúlag "országának" nyilvánított országa a California State Route 78 mellett található, két és fél órás autóútra San Diegótól északnyugatra.

 


Duble látása: A Slowjamastan saját pénznemet nyomtat -- a dublát.
Állatmágia A helyi időtöltések közé tartozik a megfoghatatlan Slowjamastan mosómedve, a nemzeti állat keresése.
Dub diktatúra: "Az idő nagy részében diktatúra vagyunk" - mondja Williams. "Alkalmanként külön szavazási ceremóniákat és népszavazásokat tartunk. Nemrég lehetővé tettem, hogy a polgárok szavazzanak arról, mi legyen a nemzeti gyümölcsünk, sportunk, sőt, mi legyen a nemzeti állatunk neve."
Határőrség: Williams "határőröket" alkalmaz, és "biztonsággal" veszi körül magát, amikor rendezvényeket szervez a Slowjamastan Köztársaságban.
A kaliforniai sivatagban egy puszta földterület egy új "országgá" - egy saját bevallású mikronációvá - változott.
Randy "R Dub!" Williams, egy késő esti "slow jam" DJ San Diego-ból, az ország létrehozása után "Slowjamastan szultánjának" nevezte ki magát.
Slowjamastan: A San Diego-i DJ létrehozza saját nemzetét a sivatagban

 

„Szeretem egyszerűen fogalmazni” – mondja Randy „R Dub!” Williams, egy késő esti „slow jam” San Diego-ból, akit „Slowjamastan szultánjaként” is ismernek. "Kifogytam az országokból, ezért létrehoztam a sajátomat."

Williams éjszakai műsorszolgáltatóként azzal töltötte az életét, hogy a világ minden országát megkísérelte ellátogatni. Mivel már csak egyetlen, az ENSZ által elismert nemzetet kellett meglátogatnia, úgy döntött, hogy vesz egy 11,07 hektáros üres, száraz földet a kaliforniai sivatagban, hogy új „országot” építsen, amelyet rádióműsoráról neveztek el.


Legjobb öltönyét és napszemüvegét viselő Slowjamastan szultána 12 óra 26 perckor hivatalosan kikiáltotta függetlenségét az Amerikai Egyesült Államoktól. 2021. december 1-jén, amikor élőben közvetítette az elszakadást Dublândiában, a Slowjamastan Köztársaság fővárosában található szabadtéri kormányzati „irodájából”.

 

 

Két év telt el, és bár Slowjamastan szultána több, mint néhány bizarr törvényt sürgetett (például betiltotta a Crocs viselését), a Köztársaságban is megvannak a születő nemzetállamok minden eszközei.

Saját útleveleket állít ki, saját zászlóját lobogtatja, saját valutát ("kettőt") nyomtat, és van egy nemzeti himnusza, amelyet állami alkalmakkor játszanak.

A Slowjamastan Köztársaság több mint 500 regisztrált állampolgárt követel, míg állítólag további 4500 feltételes jóváhagyást kapott, vagy sorban áll az állampolgárság megszerzésére. Most, hogy Williams eléri élete során kitűzött célját

 

 

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.13 0 0 434593

" egy idő után az ellencsapások már az usa területén lesznek eszközölve.

Ott aztán rengeteg a sebezhető infrastruktura."

 

A magyar khpmchi álmodozik, usázik mind szokása

 

közben most ukriba robantanak gátat, mert stratégia, a viz meg véd, mehet a "sereg" máshová

ha a reaktort fohják bombázni, mert fogják,  ha ukri kézre kerülne megint

ez már egy ijen háboru

Előzmény: zdcmchy (434581)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434592

egy kicsit másrol beszéltem

A embert NEM LEHET megálitani aember bármire képes

a emberi vivmányokat Soha nemfogja feladni, lerombolja, hogy ujra felépitse még joban

százévmulva a Artificiel Inteligencia fog Dönteni mivel a ember nem alkalmas

de ezt a mai ember még nem érti, de sokan már kezdik érteni

 

 

Előzmény: _Berci (434589)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434591

Azt nem tudjuk, de azt igen, hogy az emberi tevékenység sokkal gyorsabb mint a természetes folyamatok. Van e jelentősége azt nem tudjuk. A bizonyítási teher inkább ott illene legyen aki azt akarja bizonyítani, hogy az ember okozta gyors változásnak nincs jelentősége.

Előzmény: S=k*logW (434585)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434590

De nem tudjátok megmagyarázni, hogy a 280 ppm CO2 miért biztosít kellemes 15-20 fokos átlaghőmérékletet. Mitől olyan kitüntetett érték?

 

Ahoz vagyunk szokva. Könnyen billen a földi klíma hógolyóba is, felforrt vízbe már nehezebben mert a kisugárzott hő a hőmérséklet 4. hatványával arányos, de lehet olyan is.

 

Viszont, ha nem kitüntetett érték, akkor miért aggódunk a duplázástól? Távolról nézve sem ezen a néhány ppm-en múlik a földi élet sorsa.

 

 

Inkább csak a civilizáció szempontjából lényeges. ...és az ember szempontjából mivel az alfajok száma 1, alig tud alkalmazkodni. A társadalom alkalmazkodik klímához, földrajzi helyhez, de az eszkimó és bushmann közt nincs genetikai eltérés, anyai ágon bizonyított, hogy 1 egyedtől származik ez is az is.

A bányász a csákánnyal és a lapáttal sokkal gyorsabban alakítja légnemű halmazállapotba a szenet mint a lemeztektonika. 

Előzmény: Capibara2 (434586)
_Berci Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434589

 

Fajok jötek mentek ezen a Bolygon, a Emberi faj az utolso, hiszen alig huszezer éves a mai formájába

 

Elötte inkabb ~1 millio even keresztül pedig "ösember"-kent eldegelt (vadaszott ... es gyüjtögetett, azt ette, amit talalt ... annak minden következmenyevel) es az ösember funkcioi szerint cselekedett ... Most pedig ~8, vagy inkabb ~9 milliardnak kellene majd tulelnie ... (es naponta ~24-30 milliardszor ennie valamit).

Ez az igazi kihivas ... miközben mar evmilliardok ota nem kapott semmilyen utanpotlast (az anyagok/elemek/vegyületek területein) ... a tartalekai (banyak jelentös resze) pedig eppen kimerülnek ... ezekben az evekben/evtizedekben ... (vagyis a MOST ELÖ emberek problemajarol van/lenne szo).

 

Nyilvan lesz, aki "mindent megengedhet" majd maganak ... es lesz aki semmit se (meg annyit se, mint eddig). De itt eppen milliard emberekröl beszelünk ... akik valszeg (tartosan) hoppon maradhatnak ...

 

Vagy ~20 ev alatt majd megoldunk minden (a problemak kicsit összesürüsödtek) felmerülö problemat (ahhoz pl. legalabb kellene minden haztartasba ~20 even belül egy EV, epületszigeteles (a fütes kb. annyi mereteben, mint az összes villamosenergia felhasznalas) ... es egy klimaberendezes) ... vagy pedig nagy ivben leßarunk mindent ... es ugy lesz/alakul minden, ahogy eppen (itt azert csaxolok, hogy az utobbi ~30 evben egettük el a fosszilisek ~90%-t, amit az utobbi ~250 evben egettünk el, az ipari tarsadalmak kialakulasa ota) ... es a repülessel is, meg a mezögazdasaggal is, meg az acelgyartassal/ammoniagyartassal/vegyiparral/cementgyartassal  is kellene valamit kezdeni ... különben a legtöbben ehen maradnak ...? A vollamosenergia kesziteset meg kellene kb. ~3-szorozni, amikor MOST is a fosszilisek komponensek reszaranya meg mindig ~81%.

 

Előzmény: ,m,1710 (434579)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434588

Jugoszlávia lángokban

Hihetetlen, mennyire hasonlóan zajlott a délszláv háború is.

S=k*logW Creative Commons License 2023.06.12 -1 8 434587

Szegények nem tudják, hogy a páratartalom is  nagyobb,  ami a nagyobb CO2-vel  TÖBB ZÖLD LEVÉLZETET eredményez,   (  Ezt az ÜVEGHÁZAK  is kellően bizonyítják, ahol CO2-vel gyorsítják a növények növekedését.)

ami pedig több felhőzetet produkál, ami meg kisebb napbesugárzást eredményez.

Előzmény: Capibara2 (434586)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.12 -1 0 434586

De nem tudjátok megmagyarázni, hogy a 280 ppm CO2 miért biztosít kellemes 15-20 fokos átlaghőmérékletet. Mitől olyan kitüntetett érték? És a duplázásánál miért nem járunk már 25-30 foknál? Még az a szerencsétlen +1 fok is tűnik inkább mérési hibának, mint tényleges melegedésnek.

Viszont, ha nem kitüntetett érték, akkor miért aggódunk a duplázástól? Távolról nézve sem ezen a néhány ppm-en múlik a földi élet sorsa. Ettől összetettebb a rendszer.

Előzmény: zdcmchy (434584)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.12 -1 5 434585

AMI NEM az ember.

Előzmény: zdcmchy (434584)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434584

Igen, de akkor más okból, az időjárás volt de ez most klíma, globális klíma jelenség, az oka is ismert.

Előzmény: Capibara2 (434583)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.12 -1 0 434583

Ha senki nem mérne semmit, és nem mondanák be a tv-ben, senki nem gondolná, hogy most 1 fokkal nagyobb az átlaghő, vagy nőtt a CO2 mennyisége. Kétszáz éve ugyanez volt a helyzet. Akkor is volak hidegebb-melegebb periódusok, olvadozott a sark, stb. Ennek már utánanéztünk.

A fősodratú kezd lejönni a CO2-ről, már a Ninja a sztár. 2050-re őt akarják kihozni bűnbaknak, hogy tovább lehessen gyártani az ICE-ket, a mostani fostalicskák helyett.

Tisztán látszik az irányvonal.

Előzmény: zdcmchy (434582)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434582

Ami most az extra, amilyen még nem volt az a sebessége ennek. Nem a 10 év, az semmi lenne, hanem a 200 éve rohamosan emelkedő szén-dioxid koncentráció, ami olyan amilyen még nem volt a Föld történetében.

Meglátjuk az eredményét? Mi talán nem sokat belőle de akik lesznek majd. ... de úgy kezd kinézni, hogy mi vagyunk azok a bizonyos "majd az unokáink".

Előzmény: Capibara2 (434580)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.12 -1 0 434581

 

Ezt lehet találgatni megint. Mint a gázcsövek? Kinek akart kárt okozni az is aki azt csinálta? ...vagy az etalon a wtc 911.

 

Igen, lehet találgatni ezt is: 

 

https://index.hu/kulfold/2023/06/12/egyesult-allamok-uzemanyag-szallito-kamion-tuz-hid-omlas/

 

Írtam vagy tucatszor, hogy ez nem lesz jó, egy idő után az ellencsapások már az usa területén lesznek eszközölve.

Ott aztán rengeteg a sebezhető infrastruktura.

Előzmény: zdcmchy (434530)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434580

A Bolygo "klimája" a felmelededést és jégkorszakok váltsák ami tiz husz ezer évente vagy több ciklusba müködik, e közben vanak kisebklima változások

Ez bizony így van, de sok CO2-fan struccot játszik. A jelzések szerint már 10 éve újabb hűlésben vagyunk.

 

Előzmény: ,m,1710 (434579)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.12 0 0 434579

A utolso PRIMITIV gondolkodásu ember  háboruja zajlik most europába

gát robantások gázcsö robantásök más infrasrruktura robantások lakoház robantások

százezer számba emberi áldozatok, mindenek az a Célja, hogy a emberek alárendeljék egymást a saját Primitiv  akaratuknak.

a Artificirl Inteliges mindezt Lehetettlené fogja tani, és megfogja védeni a emberrt saját magátol

az ember nem alkalmas dönteni, mert a  primitiv destruktiv érzelmei a ellensége. A következö háborukba spekulál

De azis valoszinü, hogy a emberiség javarésze elfog tünni a bolygorol, hogy egy átélöb emberi faj vegye át a helyét a Arificiel Inteligencia irányitása, döntése  alatt.

A Bolygo "klimája" a felmelededést és jégkorszakok váltsák ami tiz husz ezer évente vagy több ciklusba müködik, e közben vanak kisebklima változások

a tengeri áramlatok, a atmoszféra áramlatotok a Nap "kitörésk" vagy a "Napfoltok" hatása

Fajok jötek mentek ezen a Bolygon, a Emberi faj a utoso, hiszen alid huszezer éves a mai formájába

csak egy pár gondolat ami teljessen dogma mentes

 

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 -1 0 434578
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 -1 0 434577

GONDOLATRENDŐRSÉG  már javában működik NYugaton...

De egyre több az ellenkezés, és az erősebb tiltakozó hang.

 

De nem tán erre gondolsz? Nem ez a tiltakozás hangja?

Közel van a véleményünk, de ez nem alternatíva az biztos:

 

Előzmény: S=k*logW (434574)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434576

mindez legyen a te problémád

Előzmény: S=k*logW (434574)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.11 -1 7 434575
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.11 -1 6 434574

".kommunistáknak mindég ellenség kellet,.."

 

 

KOMMUNISTÁK  ma NYUGATON vannak.

És a liberálfasizmus  azért  veszélyes, mert a DEMOKRÁCIA  hazudozása alatt terjeszti ki a valódi  kultúrdiktatúráját,  a GONDOLATRENDŐRSÉG  már javában működik NYugaton...

De egyre több az ellenkezés, és az erősebb tiltakozó hang.

A népet meg nem tudja lecserélni ez a oligarcha-csicska  bagázs, mert előbb kerülnek lámpavasra, minthogy megtegyék...

 

Előzmény: ,m,1710 (434567)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434573

https://infostart.hu/kulfold/2023/06/11/kina-atlepte-a-kozepvonalat

 

Mitől hír érték ez? Az Kína belterülete? Vagy nem? Taiwan ország olyan nincs.

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434572

Kherson öntözött földjeinek mintegy 94%-a víz nélkül maradt. A khersoni sztyeppék, ahol gabonaféléket, olajnövényeket, görögdinnyét, paradicsomot, paprikát, padlizsánt és más zöldségeket termesztettek a jól kiépített öntözőcsatorna-rendszernek köszönhetően, jövőre sivataggá válhatnak. A régió elárasztott területein pedig a jelenlegi görögdinnye termést szinte teljesen elmosta a víz.

https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1667814630327033856

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434571

A Lényege mindenek vahyis a bizonyiték, hogy a Orosz politika veszélyes a emberiségre

A emereknek Nincs szüksége ijesmikre manapság, mert a világ meg változott

a emberek gpmndplkodása egészen más, kommunistáknak mindég ellenség kellet,

 

De hiszen te írod, hogy az orosz politika veszélyes. akkor kinek is kell folyamatosan az ellenség?

Előzmény: ,m,1710 (434567)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434570
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434569

be ám! megy a nagy tavaszi ellentámadás. Az idén még biztos megtartja a muszka a koncot, de majd 24-25 körül akkor indul a mégnagyobb ellentámadás ha megérkeztek a modern nyugati fegyverek és még emeltek az usa-ban az adósságplafonon. 

Előzmény: ,m,1710 (434568)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.11 0 1 434568

Beindult a ukri ellentámadás a Orrosz meg védekezik, hogy megtartsa a koncot, Mindegy, hogy  hogyan lesz vége. Ez egy jácma

De a primitiveknek ez komoj dolog erre aztmondják, hogy ez "geopolitika", hogy asztán az mitjelent? azt nem tudják. Nagy szükségevan a csorinak ere, de nem tudja, hogy mirt, mert a primitivség azt diktála.

A jozanok a ellensg, buta megosztott  keleteuropa elmaradott gondolkodás állandoan ellenséget talál magának

asztán ha berogyik a kupijuk, akor mégis "nyugatra menek, mert ot müködik minden.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434567

A Lényege mindenek vahyis a bizonyiték, hogy a Orosz politika veszélyes a emberiségre

A emereknek Nincs szüksége ijesmikre manapság, mert a világ meg változott

a emberek gpmndplkodása egészen más, kommunistáknak mindég ellenség kellet,

Ez a ukri háboru bizonyitsa a Agressziojukat

Putyin meg a környezete Nagy károkat okozott Europának, és Nem tudni a végét ennek.

Miért Kellet Ez Europának?? Putyin szétveri Oroszordzágot, Senki nem fog "tárgyalni" vele Europa átfogja élni

A Orosznak választani kell ha akar ha nem, kell, hogy legyen ott is valami normális gondolkodás

Nem csak Gyülölet akik nem nézik Europát ellenségnek ami ment is  pár évtizedik

aztán Egy ember meg kis környetete véget vetett enek

Senki nem hitte, hogy Putyin Háboruba gondolkodott, De már régen az volt a célja

Átvágott mindenkit, , a bárgyu orosz meg követi, de mamár kezd nem hinni , Nemis igazán érti ezt a Ukri háborut, söt még mindeg ugytesz mindha ez nemis létezne

csak a szankciok zavarják, Hogy nincs ez meg nincs az meghogy minden baziul meg dágult

Nics Semi nemzetközi foci sem nemlesz olimpia se bevan zárva minden

 

Előzmény: zdcmchy (434566)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.11 0 0 434566

Nem ettől, azok voltak mindég, hanem rászállt valaki, amikor jöttek azok a felszivornyázzuk a vizet a padlásra nickek, azok verték szét. Te se vagy éppen semmi de a tied még is csak egy vélemény amivel számolni kell, én se tudok semmi újjal válaszolgatni ugyan arra.

Előzmény: ,m,1710 (434565)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.10 0 1 434565

Jpl összegyünek a kis khomchik ebe a forumba átis veszik

 

ezért döglött meg

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.10 -2 0 434564

Ebből nem látszik más, minthogy Brüsszelnek a célja  TÖNKRETENNI a kelet-európai gazdaságokat,

 

Más vélemény szerint ez amerikai érdek, ezért nem engedték a 90 években felvirágozni mert akkor olyan hátországa lenne a német lenne brutálisan erős. Már az orosz is betagolódott volna ebbe a 4. német birodalomba. Persze csak elhúzni lehetett, 30-40 év történelemben nem nagy idő, de egy egy ember életéről van szó.

Előzmény: S=k*logW (434561)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.10 -1 0 434563
FRANKYE Creative Commons License 2023.06.10 -2 0 434562

CEU . :)

 

Hasznos dolgokat tanulnak ott. 

 

https://spiler.blog.hu/2017/04/06/ime_10_veletlenszeruen_kivalasztott_ceu-s_diplomamunka

 

Nekem a 2, 4 ,6, 7 számú munka nagyon tetszik. :) :) 

Előzmény: S=k*logW (434561)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.10 -2 5 434561

Ebből nem látszik más, minthogy Brüsszelnek a célja  TÖNKRETENNI a kelet-európai gazdaságokat, hogy a SOROS-féle oligarcha bagázs  teljességgel  elérje azokat a célokat, amiket nem sikerült  neki a 90-es években, és nem volt képes  a totális uralom átvételére.

Sőt, sorban tiltják ki az országok a HOMO-SOROSENSUS-keltető  CEU-t is...

Előzmény: S=k*logW (434560)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.10 -1 4 434560

Az orosz gyémánt-cézárok is finanszírozzák az oroszokat, mégsem  szankcionálják a gyémántkereskedelmet, mert  az betenne Hollandiának.

Ezért aztán folyton kiveszik a szankciókból, pedig a gyémánt  nem olyan  LÉTfontosságú dolog, mint mondjuk az atom által előállított energia.

No persze a Kelet-európai kis államokon keresztül lehet gyalogolni, még akkor is,  ha a ROSZATOM az amerikai atomerőműveknél 19-hez szállít hasadóanyagot...

 

https://www.vg.hu/nemzetkozi-gazdasag/2023/02/a-roszatom-az-uj-gazprom 

 

Előzmény: ,m,1710 (434557)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.10 -2 0 434559

A finnek már ottvanak a svédek meg párhétmulva

a NATO egy  védelmi szervezet A Agresszor ellen.

 

Világos, a finnekkel egy újabb nato ellenes nato tag került a nato-ba. Az képtelen is lenne támadásra oroszország ellen, ezért nem nagyon figyelnek oda rá de szándéka sincs olyan, be se engedi oda a nato-t, legalábbis nem állandóra, ideiglenes gyakorlatok ilyesmik, de felvonulás terület oroszország ellen ott biztos, hogy soha nem lesz.

A svéd meg nem kell belépjen se, hivatkozhat a törökökkel vitára, hogy olyat támogat ami azoknál terroristának minősül. Putyinék biztosan örülnének neki, ha ez a vita mérgezné a nato egységét, de szerintem nem fog bekövetkezni.

Ezek most politikai manőverek, az usa diplomácia kapkod már össze vissza, mert úgy néz ki befejezik a háború finanszírozását.

Előzmény: ,m,1710 (434554)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.10 -1 0 434558

Rosatom részben üzemelteti a eldoglalt  ukri Aerömüveket tehát részt vesz a hábotruba

 

az ukránok viszont pár hónapja még az orosz atom rakétákat üzemeltették, január körül mondták fel a karbantartási szerződést.

Előzmény: ,m,1710 (434557)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.10 0 0 434557

Brüszelnek van beleszolása

Rosatom részben üzemelteti a eldoglalt  ukri Aerömüveket tehát részt vesz a hábotruba

Előzmény: S=k*logW (434556)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.10 -1 4 434556

NINCS  BELESZÓLÁSA.

SE Kijevnek, se Brüsszelnek.

Előzmény: _Berci (434542)
S=k*logW Creative Commons License 2023.06.10 -1 4 434555

Népszaga ??

 

Már régóta ZÁP.

 

Előzmény: _Berci (434543)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.10 0 2 434554

Egy megszálot ember vagy 

nemhiszel aba ami megtörtént egy honapja pedig képek bizonyitanak

ird be  google keresöbe, hogy "aurora23" és km infot kaosz 

A finnek már ottvanak a svédek meg párhétmulva

a NATO egy  védelmi szervezet A Agresszor ellen. 

 

 

Előzmény: zdcmchy (434553)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.09 -2 0 434553

Azt tudjuk, a belépés kérlemmel egyidőben jelezték, hogy idegen haderő ott nem fog állomásozni.

Az oroszt nem is irritálja különösképpen mert ezek gyengék is lennének megtámadni és nem is olyan a hadseregük, nem támadó jellegű.

A svédek tudhatták, hogy a belépésből úgy se lesz semmi, a finnek sokáig húzták azzal a kifogással, hogy majd a svédekkel együtt, aztán a kormány váltás előtt fel lett gyorsítva. Ez csak az amerikai diplomácia nyomása lehet. Nyilván most járulna hozzá svédország, hogy onnan támadjanak, ez valami politikai demonstráció akar lenni. a cikk amit linkeltem ki is emeli, hogy ideiglenes művelet. Amerikai részről jele valami idegességnek.

Szerintem most már valami magyar - lengyel következik, a lengyelek lembergnél a magyarok meg ungváron harcolnak majd a muszka agresszor ellen.

Előzmény: ,m,1710 (434552)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 434552

Egy megszálott khomchi "hirei", hehe

De a valoság egészen más.

 

1 Honapig ment egy nagy hadgyakorlat Svédbe  "AURORA 23 "

27000 katona 14 NATO országbol

info

 

 

 

Ahogy szokás  cucok ide oda

Előzmény: zdcmchy (434551)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.09 -2 0 434551

Na ez azt hiszem tényleg a végéhez közeledik, az amerikai külpolitika össze vissza csapkod:

 

https://infostart.hu/kulfold/2023/06/09/svedorszag-mar-a-csatlakozas-elott-beenged-nato-csapatokat-a-teruletere

 

A svédek a belépés előtt megmondták, hogy állandó idegen hadsereg ott nem lesz, a finnek is dettó.

Maga a belépés kérelem is amerikai nyomásra, a finn megúszta volna ha a magyar kormány vár még pár napot. ...persze ez lehet putyinék kérése is mert a finnekkel egy nato ellenes taggal több lett a nato -ban.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.09 -1 0 434550

Az oroszt ide csaltuk, ide kellett jöjjenek szétzúzni a fasizmust. 

Azt akkor nem lehetett tudni, hogy 1956. amúg is megtette volna, a nyilaskereszt is ki lett volna vágva a zászlóból és a tigris tank se szerette volna a molotov koktélt. Aztán a szocialista fordulat az sok helyen következett, ahol nem jártak ott is, yugoszláviában, kínában, vietnámban sk helyen, vagy ahonnan hamar távoztak mint pl lengyel, román, de pl ausztriában nem lett pedig sokáig ott voltak, tehát semmi köze annak az oroszhoz, a politikai rendszer azokat nem érdekelte.

Nekünk nem volt jó az a tömb mert kiegyenlítette a területek közt a különbségeket ami minket visszatartott, igaz, ez mostani meg azért nem tetszik mert ez meg növeli a különbségeket.

Előzmény: ,m,1710 (434541)
FRANKYE Creative Commons License 2023.06.09 -2 0 434549

Nem olvasom végig a  gyurcsányék kezdték el 2009-ben az egészet. 

 

Előzmény: _Berci (434548)
_Berci Creative Commons License 2023.06.09 0 0 434548
Előzmény: FRANKYE (434544)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.09 -1 0 434547
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 434546

A Vének idejébe még mentek a üzletek. de mamár a  orosz politika maffia modon megy

Putyin a világlegazdagab embere

a Orosz miliárdosok aluxus hajojikal repülögépeikel Nem Oroszba élnek, Hanem külföldön hihetettlen lukszusba

A komministábol lesz a igazi vad kapitalista ahogy momdták azelött, és igaz lett

Maffia ország atombombával a hadserege szedetvedet banda

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.09 0 0 434545

Nem lesz Paks II mert a magyar el "baxta"a orosz már nem üzleti partner

Előzmény: _Berci (434543)
FRANKYE Creative Commons License 2023.06.09 -3 0 434544

Uszító hazug aljas "népszava" . 

Amerikai gyűlölködő újság! 

 

Előzmény: _Berci (434543)
_Berci Creative Commons License 2023.06.09 0 0 434543

 

Bizonytalan Paks 2 biztonsága, az oroszok nem teljesítik az Orbán-kormány atomálmait

 

Az orosz állami kivitelező, a Roszatom a szerződéskötés kilencedik évében sem képes a magyarországi előírásoknak megfelelő tervekkel előállni – szűrhető le a gigaberuházásról szóló újabb dagályos és ködös bejelentésekből.

 

 

Előzmény: _Berci (434542)
_Berci Creative Commons License 2023.06.09 0 0 434542
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.09 0 1 434541

Jó nagy sületlenséget hordol ide már megint, hogy legyen mindenki demokratikus

 

Nembirod azt, hogy "demikratikus" te diktatura párti vagy komunista, De már az sincs

Europába megszünt a háboru Ott ahonan  két világháboru indult k i

vas fügöny meg béketábor megbutitott két haáom generáciot, a Magyarokat föleg

de Europa Unio lett ahol a mgyar kihuzta a nyerö lotto számot

de mamár nyilvánossan belülröl rombolja. és putynra tesz., egyedül Europába

husz % a magyarnak usa ellenes (statisztika) kirivi szám ezis Europába

Mi jot tett a Orosz a magyarnak?? csak szerencsétlenséget hozott rá, Mégis a oroszra tesz

de nem oroszba megy  hanem Nyugatra pénzt keresni, És harapja azt kezet mégis

százévmulva aliglesz magyar, elsorvad, mások jönnek a helyére, akik életképessek

 

Előzmény: zdcmchy (434540)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434540

Kizárolag Csak a egyemberes Diktaturák Kezdenek háborut

Két demoratikus ország Soha nemháboruzik egymás ellen

 

Jó nagy sületlenséget hordol ide már megint, hogy legyen mindenki demokratikus és mindég kínai nyerje a világ elnök választást. (((((-: 

Előzmény: ,m,1710 (434539)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434539

Na, látod tudod te ha akarod, csak nem akarod

Persze, hogy nem a embereknek van problémájuk egymással ukri vagy ruszki

Hanem a politikusoknak van problémájuk egymássa

Putyin jo példa ere. Jelcin kinevezte Putyint enek a embernek Nagyzás mániája lett

hiszen huszéve van ot, A többit ismerjük, ha csak fele idöt lett volna goré, akor Most nem lene háboru

Kizárolag Csak a egyemberes Diktaturák Kezdenek háborut

Két demoratikus ország Soha nemháboruzik egymás ellen

Előzmény: zdcmchy (434536)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434538

...semmi probléma nincs orosz ukrán vonatkozásban. (-:

Előzmény: zdcmchy (434537)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434537

(((((-: 20 tonna, ne írjam már ide, hogy mi, orosz, szankciós, ukránok segítenek kijátszani. ((((-:

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434536

Azt mondják, Telavivban a milliomosok utcájában tényleg azok, van ukrán és orosz háztulajdonos is egymás közelében de semmi problémájuk egymással. Ott vagyon lefoglalás és efféle hülyeségek sincsenek divatban.

Előzmény: brera. (434535)
brera. Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434535

A Gonosz van a hátérbe

hiszen a orosz-ukri jobarát

Előzmény: zdcmchy (434534)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434534

...értve? az ukránoknak se érdeke ennek az ammónia vezetéknek a robbantása, nyilván lenne tranzit díj. Az orosznak főleg nem érdeke. De akkor kinek?????? Aki várná a műtrágyát, legyen mit egyen annak főleg nem érdeke.

De akkor kinek az?

Ezt kellene tisztázni, hogy ki az akinek ebből következés képen több lesz a pénze.

Valami globalizáció ellenesség is sejthető ilyesmiben, de bizonyítékról szó se.

Előzmény: ,m,1710 (434532)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434533

Semi modern nincs ebe a háboruba csak hihetettlen rombolás ahol nem a ellenségek lövik egymást hanem gát gázcsö laloházak vizcsövek áramdrotok párezer civil

 

ez világos, de hagyományosan ezeket szemben álló ismert felek követték el egymás ellen, de ilyen most nincs. Sőt, ez a gát robbantás jellemző, hogy se a jobb parton se a balparton hanem középen, így a putlerezők és a zelenszkit bohócozok is ki vannak szolgálva, fújhatja mind a kettő a magáét. A tengeri gázvezetékek dettó, ez az ammóniás is ilyen, teli üzem közben még se akarták mert halottak is lennének, de kellett már valami esemény is amiről a média tudja tájékoztatni a putyin és a zelenszki rajongókat egyaránt.

Előzmény: ,m,1710 (434532)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.08 0 0 434532

Semi modern nincs ebe a háboruba csak hihetettlen rombolás ahol nem a ellenségek lövik egymást hanem gát gázcsö laloházak vizcsövek áramdrotok párezer civil

a bachmuti "csata" ahol mindkettö "gyözelmet hirdet" eredmény nélkül

a elesettek csak jácma senki nem halt meg szombat este összeülnek sörözni

Putyin hadvezér viszont állandoan mérges és parancsokat ad ki ha kell ha nem

a vénkorára ezt érte el egy diktátornak sem  megy a végén, ez bevan bizonyitva

 

Előzmény: zdcmchy (434530)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434531
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434530

Ha egyik akar kárt okozni a másiknak akkor nem ezt robbantja fel, hanem ami mögötte van és az ellenség oldalán.

Ezt lehet találgatni megint. Mint a gázcsövek? Kinek akart kárt okozni az is aki azt csinálta? ...vagy az etalon a wtc 911.

Előzmény: zdcmchy (434529)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434529

Senki nem vállalja, ez az új divat, a modern háború úgy látszik ilyen.

Előzmény: ,m,1710 (434528)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434528

Nincs itt semi probléma csak egykis árviz 2500 négyzet kilométer 

egyes helyeken csak  háztetö látszik

tulajdonképpen nincd itt sem látnivalo a ukri- orosz jo barát, nato áll a háttérbe Na meg a Gonosz

mgyek békét szervezni.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434527

Szó  sem lehetett ukrán ellentámadásról, majd pár év múlva esetleg, az nem volt oka ennek, ez ennyi volt egyelőre.

Előzmény: Capibara2 (434523)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434526

Tűzszünet van érvényben szudánban, ukrajna nem érdekli már azokat.

Előzmény: Future 184 (434522)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434525

A megemelt amerikai plafonban nincs már ez benne, ez ennyi volt úgy látszik.

Ez a gátszakadás ha robbantás volt ezt akkor tudjuk meg amikor a gázvezetékeket. ez új módi, a modern háború már ilyen, senki nem vállalja a cselekményeit.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.07 0 0 434524

A Oroszok érzik a vesztüket Krim elvesztését  a gát felrobantása stratégiailag a oroszt szolgálja

ha tábornok lenék szoros helyzetbe énis felrobantottam volna

a ukrán támadást most átkell  dolgozni egy kicsit de 200 tank amik a világlegjobjai várnak egy kicsit

Ha normálisak lenének a oroszok egyböl tüzszünetet tágyalásokat kezdeményeznének

amig nem késö nekik

Capibara2 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434523

Ha robbanás történt, akkor én is erre tippelnék.

Előzmény: Future 184 (434522)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434522

Oroszok által megszállt, az oroszok által aláaknázott részen történt a robbanás, ergo az orosznak jó, mert így akarta, illetve ennyire félnek a háborús vereségtől, hogy inkább elöntik a megszállt területeket.

Előzmény: Capibara2 (434521)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434521
Előzmény: Future 184 (434520)
Future 184 Creative Commons License 2023.06.06 -1 1 434520

Az oroszok úgy félnek a nyugati tankoktól, hogy magukra robbantottak inkább egy gátat, és a mögötte lévő hatalmas vízkészletet, az se baj, ha Krímbe nem jut ivóvíz, nyáron.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434519

Ez a háboru Teljessen elkülönitette a ukrit aorosztol, Ha volt ukri szimpátia? az teljessen eltünt, soha nemjön visza ezekután..A orosz Soha nemlesz békénhagyva amig kinem fog vonulni ukri területekröl

 

Semmi oka nincs ilyesmire. Terrorizmusnak nem szabad engedni, legközelebb valaki kitalálhatná, hogy pl az usa vonuljon ki alaszkából mert elkezd ott robbangatni infrastrukturákat.

Bár példa éppen lenne, az angolok pl meghátráltak a terroristáktól amikor feladták a területet ami lett Izrael.

 

A Orosz politikának kell egy 180 fokos kanyar csinálni, külömben sajátmagát fogja bellülröl tönkre teni, mert Europa nélkül soh nem fog meni, a Nép belfog rokkani

 

 

az amerikainak? az is jó, Trump engedélyezte a gázvezetékeket, visszatérőben van is az a külpolitika.

Előzmény: ,m,1710 (434514)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434518

Az jó, abból lett az egész háború. Nagyon erőlködik már valaki kiterjeszteni ezt a konfliktust mert pár hónapon belül leáll a finanszírozása.

Előzmény: Capibara2 (434516)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434517
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434516

A gát felrobbantása után a Krím friss vízforrás nélkül maradhat.

https://twitter.com/front_ukrainian/status/1665992836452343808

Salvor2 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434515

China will add about 45-50 GW of coal-fired generation capacity in 2023.

,m,1710 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434514

Ukri egy nagy ország soknépel, de ugyanolyan korrupt mind a orosz,de mostmár két külömgözö ország évtizedek ota, nem tartozik a "federáciohoz"

Ez a háboru Teljessen elkülönitette a ukrit aorosztol, Ha volt ukri szimpátia? az teljessen eltünt, soha nemjön visza ezekután..A orosz Soha nemlesz békénhagyva amig kinem fog vonulni ukri területekröl

a krim egyenlöre nem ide értendö, a krim hosszutávu .

a orosz magára huzta  a vizeslepedöt. Nem látta át a Maai Világot ami nagyon meg változott a cár ota meg sztalin ota, 2023 egészen más, szoval Itt kalkulált a el magát Putyin becsületessen

A átlag orosz népet Nem érdekli Ukrajna ukri ottvan ahol van

a orosz vigyázzon, hogy ne terjedjen a hoboru  Oroszba idövel, mert egy háborunak sok arca van

amit könyü elkezdeni, de nehéz véget vetni

ha aba reménykednek a posztkhomchik, hogy Europa belefárad, és nem ad a urikak? és igy "véde lesz"? aba téved, Mert a Oroszal senki nemfog leülni tárgyalni SENKI ezét Putyinak végevan mind politikus

A Orosz politikának kell egy 180 fokos kanyar csinálni, külömben sajátmagát fogja bellülröl tönkre teni, mert Europa nélkül soh nem fog meni, a Nép belfog rokkani

vége lesz a csirázo jolétnek amit millio orosz meg kostolt a utobi huszonöt évbe 

a szankcio kemény fegyver ez alulrol üt, ez nem "deopolitika" a zagértök elmehetnek geopolitizálni

ahogy akarnak hisze eböl élnek, de milio embererröl fogalmuk nincs

Ha a bárgyu orosz felébred.

Előzmény: zdcmchy (434513)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434513

a ukrinak mindegy ök már szétvannak zilálva és birják  Europa mindig adnekik anyit, hogy marják a ozoszt mig az belebolondul, és a báegyu orosz is megérti, hogy miis ez a ukri shit,

 

Igen, de ebben az évben szerintem már semmi nem változik. A tél viszont ha hideg lesz, offlineba a mobil telefonok meg stb... az jelentősen változtat az európai közhangulaton is. 

Előzmény: ,m,1710 (434512)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.06 0 0 434512

Két három hetes invázio máafélével ezelött a vereshadsereg meg a börtön banda  most VÁRJA a Ukri

Ellentámagásokat

egy ekkora mellékalkulát háborut még nem látott Europa és még több évig is eltartha 

Hogy a muszka öeökre bele rokkanjon Mert Kina is otthagya a végén vagy ha nem akor mindkettö belerokan kina a piacba, mert háboru egy dolog a világpiac meg más dolog

a ukrinak mindegy ök már szétvannak zilálva és birják  Europa mindig adnekik anyit, hogy marják a ozoszt mig az belebolondul, és a báegyu orosz is megérti, hogy miis ez a ukri shit,

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.05 0 0 434511

Az idén szerintem elmarad az az ukrán ellentámadás ami kisepri ami még esetleg megmaradt a putlerista hadseregből.

25-26 körül, majd ha megérkeznek a modern nyugati fegyverek.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.05 0 0 434510

Szerintem nincsenek nagy bajban. A trolik is elektromosak már 100 éve.

Előzmény: Future 184 (434508)
_Berci Creative Commons License 2023.06.05 0 0 434509

 

Papíron 266 milliárd forintot ér a még építeni sem kezdett Paks 2.

 

A Paks II. Zrt. beruházásainak értéke 51 milliárd forinttal nőtt. Bár a magas kamatkörnyezetben szépen fialtak a befektetések, a cég így is veszteséges lett.

 

Igy köll a "semmiböl" varat epiteni ...

 

Future 184 Creative Commons License 2023.06.05 0 0 434508

A régi autógyárak nagy bajban vannak, még normális töltőt sem képesek gyártani.

Előzmény: zdcmchy (434507)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.04 0 0 434507
_Berci Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 434506

Abban viszont erösen ketelkedem, hogy MINDEN orszagnak lesz eleg forrasa. Pl. Magyarorszagon az van ervenyben, hogy a vallalatok ~72%-anak nincs semmilyen tartaleka a megujulokra. Hat igy pl. nem lesz egyszerü a törtenet.

Marpedig az "összeredmeny" szamit (az pedig a ~200 allamszervezet), hiszen a CO2 nem ismer hatarokat ...

 

Előzmény: _Berci (434505)
_Berci Creative Commons License 2023.06.03 -1 0 434505

 

Oda van írva: 2030. Most 2023 van.

 

Mindent meg kivan tenni pl. Nemetorszag ahhoz, hogy igen komoly legyen a valtozas ... Csak eppen arra nem hajlando, hogy "megnyomoritsa" a gazdasagat ... A XX. szazad kielölt egy utat ... es ezen ut menten probalja megtenni azt, aminek ertelme van ... A fosszilismentes idöszakot ~2040 utan kell megvalositani ... addig pedig a "menetrend" ervenyes ...

 

 

Előzmény: ljfxx3 (434501)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434504

Miféle kérdés ez? Mert még kell. Nagyon gyors váltás ez, alig 30 éve kezdődött, én is jóval lassúbbra gondoltam. ...és több krízissel, bár azt még nem tudhatjuk.

Előzmény: FRANKYE (434502)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434503

A usa belpolitika nem a te asztalod, mégha reménykedsz is, hogy a ukri nem kap

 

 

Ha nem kap akkor ebből a szempontból mindeg kinek asztala vagy nem asztala.

Semmi harctéri esemény nem jelzi se patriot, se leopard se stb.... jelenlétét.

Azt nem tudjuk ha pár év múlva esetleg a nato is tud már sok lőszert gyártani, ha megérkeznek a 40 éves f16 ok és más modern nyugati fegyverek, akkor majd nem tudjuk mi lesz, de az valamikor 2030. körül.

Ez a háború nem fizikai hanem propaganda.

Tudhatod jobban, de én úgy gondolom, hogy az amerikai támogatás ennyi volt, legalábbis ami nagyobb arányú, évente több 10 mrd dollárt tenne ki.

Előzmény: ,m,1710 (434493)
FRANKYE Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434502

OK de addig MIÉRT KELL lignitet égetni amit FALUK ALÓL bányásznak??? 

Előzmény: ljfxx3 (434501)
ljfxx3 Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434501

Oda van írva: 2030. Most 2023 van. 

Előzmény: Igazmondó Juhé! (434492)
FRANKYE Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434500

Amúgy még MOST IS jobban szennyez a fejlett Németország mint az elmaradott Magyarország. 

Jun 3 és süt a nap. Energiewende

FRANKYE Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434499

javítom 13%

 

Előzmény: FRANKYE (434498)
FRANKYE Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434498

Én 35% szenet látok de lehet rossz a szemem. :) :) 

Előzmény: _Berci (434495)
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434497
Capibara2 Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434496

P2 nélkül mivel töltjük majd a sok vellanykocsit? Gondolt erre a b-oldal?

Előzmény: _Berci (434494)
_Berci Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434495

Az elmult het termelese pedig mar igy nezett ki ... (pl. a szenenergia mindossze ~3%-t tett ki.

 

 

Előzmény: _Berci (434494)
_Berci Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434494

 

El kellene mar lassan felejteni "masok" ekezeset (hiszen nem tudod, hogy mi es miert törtenik).

 

1. A nemet 3 db (atomerömüben aprilisban kellett volna kicserelni a fütöelemeket). Addig müködtek is ,,,

Ez belekerült volna nehanyszaz millio Euroba (tovabb müködesre pedig nincs mar szükseg).

 

2. Most eppen "energia-veszhelyzet" van (pl. Europaban, amitöl Mo. sincs megkimelve) ... A szenerömüveket pedig ~2030-ra teljesen kivonjak a forgalombol (mivel nem lesz rajuk mar szükseg). Különben jelenleg is csak ~9,5%-t termelnek (abra), ennyi pedig kell ahhoz a "rugalmassaghoz", amit pl. a francia energiarendszer követel. A franciaknal van ugyan atomerömü, de azok mar tul öregek es nem is szabalyozhatoak ...

 

3. Mellesleg a villamosenergia termelese (megujulobol) MOST (es eves atlagban) ~56%. A szenenergiarol is le lehetett volna mondani, ha eppen az lett volna a cel.

 

4. Mo.-nak inkabb arra kellene koncentralnia, hogy legalabb Pax 2 (ugyan nyögenyelösen), de idövel megiscsak elkeszüljön (különben majd ott allnak ellenszelben es "masok segitsegere" lesznek utalva, ami mar igy is ~30% függöseget jelent, ... es ~2040-ig ben lesz sem semmi se, ... a delejfelhasznalas pedig majd növekedne).

 

5. Mellseleg a szenfelhasznalast az utobbi idök "folyamatai" feleslegesse tesik, mert ennyi energia a következö 2 evben helyettesitve lesz megujulokkal,

 

 

 

Előzmény: Igazmondó Juhé! (434492)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.03 0 0 434493

A usa belpolitika nem a te asztalod, mégha reménykedsz is, hogy a ukri nem kap

europa nyomja a ukrit csak a spanyolok képeztek ki harmincöt Leopárd legénységet tankokal, asztán jönek a töbiek ukri europa katonája kapnak mindennt amire rámutatnak

a orosz elszámolta magát, ök senkinek nem kellenek europába


de itt durva  háborus büncselekményekröl volt szo amit a oroszok elkövettek

 

 

Előzmény: zdcmchy (434491)
Igazmondó Juhé! Creative Commons License 2023.06.02 0 0 434492

 

Ennyit a német  józan észről, ami nincs :

 

Nem hiszi el: lekapcsolták az atomerőműveket a németek, most külföldről veszik az áramot

Kérdés, mi lehetett a koncepció volt a „zöldesítés” mögött.

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.02 0 0 434491

Azt nem tudom a világ mit enged mit nem, de bár a cikk erre nem tér ki, de szerintem a tízmilliárd dollárok Ukrajnának ezentúl elmaradnak.

 

The New York Times elemzése szerint a most elfogadott javaslattal 2024-ben 55 milliárd, míg 2025-ben további 81 milliárd dollárral csökkentik a szövetségi költségvetést, 

 

https://index.hu/kulfold/2023/06/02/egyesult-allamok-joe-biden-kevin-mccarthy-adossagplafon-deal-megegyezes-kepviselohaz-szenatus/

Előzmény: ,m,1710 (434490)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.02 0 0 434490

Te Nem Látsz nem halasz semit szerinted alig van ott háboru

szombat esze leülnek sörözni, hogy hétfön megint öldököljék egymást

a lényegét a egésznek már elfelejtették

de komolyra véve a dolgokat. a szervezetek ez meg az, teljesgözel dolgoznak a elhagyott orosz területeken, meg ugy általába, mid hábou, hogy ez a háboru ellegyen könyvelve dokumentálva a jövöbe

egyszerü emberek filmek szemtanuk meg minden, rakétázások  Civil célokra , stb a orosz nagyon fegyelmezetlen, nem profi hadsereg

fizetni fog a felelös akárhogy is végzödik, mert a világ nemfogja engedni csak ugy

putyin ezt soha nemfogja átélni mind politikus

 

zdcmchy Creative Commons License 2023.06.02 0 0 434489

most kezdödik a második félidö Putyi csapata nem szimpatikus a világon

Zelencky gyerek ukri csapata joladja el magát mindenki simogassa semi probléma háborusbün gyanuval,

 

Jól adja el, de nem nagyon kap semmit, fenn van tartva, ennyi, nem semmi de ebből nem lehetne háborút viselni egy kisebb országgal se. Nem olyan nagyon érdekli ez a világot, az orosz is afikában nyomul jobban, ezt azt hiszem nagyjából lezártnak tekintik.

Háborús bűn meg csak elmélet, azért csak vesztest lehet elítélni, ez a hagyomány is.

 

de putyinék néha megeröszakolnak ukri lányokat is meg lopnak ha visszavonulnak, ez a probléma

mindez elvan könyvelve dokumentálva

 

Nem láttam ilyen dokumentumokat, ukrán propaganda az nem dokumentum, lehet igaz is de nem tényfeltárás. Szerintem egy visszavonulás volt, amikor a Dnyeper keleti oldalára a nyugatiról. 

 

méregdrága rakétázás lakoházak "ellen" is háborus bün mert civil emberek nemtudnak vissza köni

Ha te wcdet eltalálná a rakéta, mit szolnál?

 

Olcsó rakétákkal már millió halott lenne, de így még az egészségügy is zavartalanul üzemel, legalábbis híreket nem látok, hogy lennének problémák, várólsiták, vagy sorban állás a sürgősségin vagy ilyesmi.

Előzmény: ,m,1710 (434488)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.01 0 0 434488

Háborús bűnös csak háborús vesztes lehet, legalábbis eddig az volt a gyakorlat.

Maje elvállok

most kezdödik a második félidö Putyi csapata nem szimpatikus a világon

Zelencky gyerek ukri csapata joladja el magát mindenki simogassa semi probléma háborusbün gyanuval,

Öldökölni szabad söt kell is mennél többet, erre megy ki a jácma

de putyinék néha megeröszakolnak ukri lányokat is meg lopnak ha visszavonulnak, ez a probléma

mindez elvan könyvelve dokumentálva

méregdrága rakétázás lakoházak "ellen" is háborus bün mert civil emberek nemtudnak vissza köni

Ha te wcdet eltalálná a rakéta, mit szolnál?

lehetne "háborusbün a protokolba?

Előzmény: zdcmchy (434487)
zdcmchy Creative Commons License 2023.06.01 0 0 434487

Háborús bűnös csak háborús vesztes lehet, legalábbis eddig az volt a gyakorlat.

Előzmény: ,m,1710 (434486)
,m,1710 Creative Commons License 2023.06.01 0 0 434486

Ameszti Unternacional a Human Right meg töb szervetet dolgozik ukriba, hogy katalogizálják

a orosz háborus bunöket, a bizonyitékokat a civillakosság ellen tett bünökér gyikoságo megeröszakolások lopások stb

meg a sziszématikus bombázásokat a korházak ellen

A lista élen Vladimir Putyin van négy Tábornok is van a listán meg miniszterek

 

 

 

Capibara2 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434485

https://www.autoszektor.hu/hu/content/mutatjuk-hol-lehet-mar-menet-kozben-tolteni-az-autokat

 

Ezt már régebben is javasoltam, szikrázós felső áramszedős dodzsem változatban.

Capibara2 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434484

Az EU-ban tényleg a friccek a legnagyobb szennyezők.:)

Előzmény: Capibara2 (434483)
Capibara2 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434483

Putyisztán kékül-zöldül a CO2-től. Mit csinálnak?

A színezés pont rossz, ahol sötétbarna, ott a legkevesebb a CO2: Trópusok és K-Európa.

 

zdcmchy Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434482

2020. január 01. az olajkorszak vége. 

(kitermelt mennyiség alapján persze lehet kőkorszak is, mert tonna körül használ egy ember évente)

Előzmény: Törölt nick (434481)
Törölt nick Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434481

Még most is olajkorszak van. A kitermelt olaj mennyisége alapján.

Előzmény: zdcmchy (434480)
zdcmchy Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434480

volt már sok inla a világon, de mamár sokat tanultak eböl, ugyhogy idövel jöban is kezelhetö

 

De az más korszak volt még, az ami évtizedre kerekítve 

1920. és 2020 között, az olajkorszak.

Előzmény: ,m,1710 (434479)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434479

A Inflácio az áremelkedés amit lekell "hüteni" ami nem könyü Ha megnövekednek a béremeléssek

amit megesz a infla (drágáb árak" ugyhogy a béremelés elment, De a inla növekedet

ami mégnagyob béreket követel

És ez csak egy ok 

volt már sok inla a világon, de mamár sokat tanultak eböl, ugyhogy idövel jöban is kezelhetö

ugyhogy Totális Piac csöd mamár nem valoszinü, csak a csorori érzik meg egykis munkanélküliség is orvosság pár%. hehe

,m,1710 Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434478

Talláltál valamit, hehe

de maga a inflácio ami ugy  párévente elkapja a világot tudod, hogy az miamano?

a árak emeákednek sok sok ismert és ismeretlen okokbol

a energia árak kezdenek elszálni  ami most történt és kiveri a biztositékot apiacon

van Jo orvosság ellene és van Rosz, hiszen kivan már probálva

az egyik a kamatemelés majd csökentés ha ezt "jöl" kezelik ami nem könyü akor Talán csöken a infla (áremelések)

mások ársapkába gondolkognak ami garantáltan Soha nem jött be, inkáb a inflácio (áremelés) mégjoban növekszik, De a populista politikusok szeretik eladni röviden: kudarc a vége magassab infla követi (a magyar infla a legmagassab europába) mivel a import árut megkell fizetni

A inláscio (áremelés) idövel csöken, mert a piac irányit és idövel visszaál a rend, hogy idövel megint elkezdödjön,

igy röviden

Előzmény: Capibara2 (434473)
zdcmchy Creative Commons License 2023.05.31 0 0 434477

Ukrajnában nem, ezeket az egyenként oda adogatott viszonyleg modernebb fegyvereket egyenkén megsemmisíti a mindég 10 szeres orosz túlerő, oké, ez világos. De Afrikában meg lehetne állítani, de érdekes, ott nem teszi senki:

 

BEREZNAY ISTVÁN         1 ÓRÁJA                         Afrikai vezetőkkel találkozhat Putyin a nyáron

Az orosz elnök találkozni fog Burundi elnökével, Evariste Ndayishimiyével júliusban, a második orosz-afrikai csúcstalálkozón – közölte Szergej Lavrov orosz külügyminiszter.

A csúcstalálkozót július végén tartják Szentpétervárott, és Putyin több afrikai vezetővel is találkozhat majd. Szergej Lavrov azt mondta, hogy Burundival a nukleáris energia, az egészségügy,  az oktatás, a vállalkozások és humanitárius kérdések terén fognak együttműködésről tárgyalni. 

Capibara2 Creative Commons License 2023.05.30 0 0 434476
_Berci Creative Commons License 2023.05.30 0 0 434475
Előzmény: _Berci (434474)
_Berci Creative Commons License 2023.05.30 0 0 434474
Capibara2 Creative Commons License 2023.05.30 0 0 434473
Előzmény: ,m,1710 (434468)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434472

bolondok háza lett ez? hehe  ki beszél it focirol ebe a khomchi forumba?

Előzmény: EgyfejűSárkány (434471)
EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.05.29 0 3 434471

Akinek a fociról is az infláció jut az eszébe, az már  soha nem lesz normális ember....

Előzmény: ,m,1710 (434465)
zdcmchy Creative Commons License 2023.05.29 -1 0 434470

Tudták, hogy víz nélkül nincs élet, háborút akartak de ilyet amit nem ők kezdenek.

Előzmény: Tomsz85 (434469)
Tomsz85 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434469

Ukrán invázió.  Van baj nálad, nem is kicsi.  

Előzmény: zdcmchy (434461)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434468

A infláciorol beszélsz? csak kérdem

Előzmény: Capibara2 (434467)
Capibara2 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434467

Ez nem elb..s, hanem tervezett extrainfla az extraadó mintájárá. Az xtraadó kivezetésekor ez is meg fog szűnni. Láss majd csodát. Zseni volt, aki kitalálta.

Előzmény: ,m,1710 (434465)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434466

A Paks2 kétes talán soha nemvalosul meh majt tizévmulva elvállik

egy halvaszületett hibrid

Előzmény: _Berci (434464)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.29 -1 0 434465

Mégegy érgekes meglátás a maiforumozok silusárol, de szerintem ötvenév fölötiek lehetnek ugy általába, de nem harmincsak az valoszinü

a fociforumbol is kiragadta egyet, igy szol: 

 

"reggel hallgattam a Kossuth Rádiót, és azt mondták be, hogy kiesett a Honvéd. tudom, divatos most Kispestnek nevezni, de ez ne tévesszen meg senkit: a Honvéd az Honvéd. Rákosi Mátyás és Kádár János csapata. ez van, mondja a művelt ember, és napirenrdre tér"

7- 4+

még ezt a lotyi ezernézös focit is igy veszi

i

a Magyar egy különös nácio legalábis egy része, Mindehonan kilognak, a Csehek viszont Nem ha csak egyet emlitek vagy a Román meg más a  magyar Inflácio is a legmagassab eurppába

Miért pont a Magyar baxa el?

_Berci Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434464

 

Jávor Benedek, Budapest brüsszeli képviselője szerint ezt követően az várható, hogy ,,a szankciós rezsim kiterjed az orosz nukleáris iparra, ezen belül a Roszatomra is, ami pedig tovább nehezítené a Paks2 beruházásnak a sorsát, gyakorlatilag a kegyelemdöfést megadná ennek a projektnek". A zöld politikus úgy véli, Paks2 mára szinte kivitelezhetetlenné vált, és szerinte a problémákra a kormánynak nincs válasza.

 

Előzmény: _Berci (434463)
_Berci Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434463

 

Szijjártó Péter szerint a német kormány döntése két dolgot tud eredményezni: vagy keleti irányítástechnika lesz az erőműben, vagy sikerül megoldani a németek nélkül a nyugati irányítástechnikát.

 

A "keleti iranyitastechnologiat" preferelja a magyar kormany ... ennek igy nem lesz jo vege ... söt, valszeg vege se lesz. ...

 

https://www.atv.hu/belfold/20230526/tovabbra-is-a-roszatom-a-paks-ii-projekt-fovallalkozoja

 

,m,1710 Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434462

Oke khomchi,  itt nincsmit teni

bentvoltam egy másik forumba most ami nem szokásom, csak ottt a láncot (magyaru"

cgain (angolul) kinának godolta forumozo. hehe a töbi lényegtelen

mindenhol a megszálottak nyomják

Előzmény: zdcmchy (434461)
zdcmchy Creative Commons License 2023.05.29 -2 0 434461

2022 február 24. megtámadta  orosz a ukrit,  ezt semiféle "aláirás" nam tudta volna megálitani

ez már évekota ért lassan Krim után. enyit eröl

 

De igen, megtarthatták volna amit Minszkben aláírtak, előrehozott önkormányzati választást, majd később esetleg területi autonómia, amilyen pl. a valon és a flamand terület Belgiumban.

Azután volt lehetőség arra is, hogy a parton hagyni a homokzsákokat 14.-ben, nem zárni vele a Krímben lakó, akkor még ukrán állampolgárok elöl az ivóvizet. Jog volt elzárni, de nem volt kötelező se.

 

Egyhonap urán ugy áprilisba már látni lehrtett, hogy a orosz egy fegyelmezetlen hadsereg.

Kijev elfoglalása becsödölt, a viszavonulás után kisültek a háborusbünök Bucsa let a az a város ahol

halomra löt civil embereket találtak

 

Az a hadsereg simán megnyitotta a vizet, 1 nap kellett hozzá, átvette az atomerőművet, élőerő veszteségről nem tudjuk mennyi, de a sebesülteket gond nélkül kezeli ukrajna egészségügyi rendszere, tehát csak kevesebb lehet mint a covid idején mert akkor nem tudta.

Háborús bűn végül a függetlennek nem nevezhető bíróság által se lett megállapítva, csak jóval később az orosz államigondozott gyerekek áthelyezése egy veszélyes területről biztonságosabb környékre, annak a tisztázását gondolnák a bírák, de pl. Moszkva nem alkalmas hely a gyanúsítottak kihallgatására, jogos tehát a gyanú, hogy más a szándék, nem a vádlottak kihallgatása.

 

Ide sülyedt ez a elkalkulát ukri invázio, persze  most lehet usázni meg nátozni. De a orosz mondott csödöt, 

 

 

Folyik a víz? Igen, ennyi a lényeg, az usa meg kiszáll lassan, érdektelen kezd lenni ez az egész náluk. Ami számomra érdekes, hogy Afrikában nincs ez a 10 szeres orosz katonai fölény, ott az usa meg tudná állítani, de nem teszi. Ez érdekes legalábbis.

Előzmény: ,m,1710 (434460)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.29 0 1 434460

"elővenni amit utoljára aláírtak és onnan folytatni. Akkor senki nem bombáz tovább senkit. Ilyen egyszerű lenne ez"

 

2022 február 24. megtámadta  orosz a ukrit,  ezt semiféle "aláirás" nam tudta volna megálitani

ez már évekota ért lassan Krim után. enyit eröl

 

Egyhonap urán ugy áprilisba már látni lehrtett, hogy a orosz egy fegyelmezetlen hadsereg.

Kijev elfoglalása becsödölt, a viszavonulás után kisültek a háborusbünök Bucsa let a az a város ahol

halomra löt civil embereket találtak

Ez mamár elvan könyvelve. Ez volt a kezdet azota töbmind egy év telt el és viládos lett a orosz taktika- A Civileket kell tönkre teni A lakoházakat kell kilöni Drága rakétákal, Majd Olcso Iráni dronokal

 

Ide sülyedt ez a elkalkulát ukri invázio, persze  most lehet usázni meg nátozni. De a orosz mondott csödöt,  mert nem foglalta el és Zelncky sem futamodott meg

Ha kéthétalat elintézte volna a medve? akor mamár régesrégen ellett volna felehtve

Nagyon kis szankciokal és Putyi lene a "fönök" ahelyet, hogy ma elkapnák Europába mind körözött háborus bünös

Előzmény: zdcmchy (434457)
zdcmchy Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434459

A svédek akkor megússzák a nato tagságot? A finnekkel a magyar kormány cseszett ki, pár napot várhatott volna még a ratifikálással.

zdcmchy Creative Commons License 2023.05.29 0 0 434458

Nem ment gyorsan, csak ahogyan szokott, de ezt még nem tudjuk, elvi megállapodás van telefonon.

Előzmény: Capibara2 (434454)
zdcmchy Creative Commons License 2023.05.29 -1 0 434457

Tűzszünetet kell elrendelni, visszamenni oda Minszkbe ahol utoljára tárgyaltak, elővenni amit utoljára aláírtak és onnan folytatni. Akkor senki nem bombáz tovább senkit. Ilyen egyszerű lenne ez.

Azt nem tudjuk egyelőre, hogy az usa ból lesz (másokból is, de azoknak nincs jelentősége ebből a szempontból) e vajon rádioaktív sivatag csinálva? 

Előzmény: ,m,1710 (434455)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.28 0 0 434456

Ha konyitanátanának egy kicsit a usa belpolitikához? hehe

akor nem irkálnának ijen gyerekes badarságokat

 

Ez a jácma nem a elsö és nem a utolso

Előzmény: Capibara2 (434454)
,m,1710 Creative Commons License 2023.05.28 0 0 434455

Khomchhi

mostmár tényleg megbolondultál

usázol meg atomvilanásozol

miközben Most dronozák a ukri lakoházakat

anélkül, hogy a ukri hadsereget lönék ripityára?

agy egyszerüb háborusbünöket csinálni és civileket bombázni?

Előzmény: zdcmchy (434449)
Capibara2 Creative Commons License 2023.05.28 0 0 434454

Ez gyorsan ment, pedig még van 3 nap. Attól nincs rosszabb, amikor nem jön meg a képviselői fizu elsején. Lépni kellett...

https://www.portfolio.hu/gazdasag/20230528/megszuletett-a-varva-vart-megallapodas-elkerulte-amerika-a-technikai-csodot-618000

EgyfejűSárkány Creative Commons License 2023.05.28 -3 7 434453
Platon Creative Commons License 2023.05.28 0 0 434452

Ami elég fura, mert a NATO bombázta le az országot.

Előzmény: mica-r (434451)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!