Keresés

Részletes keresés

Dasa1978 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 95

Kedves Vork12!

A gyümölcsösnek nagyon jót fog tenni néhány méhcsalád, a beporzás szempontjából.

Valamint lesz finom házimézed, garantált minőségben ;)

Ha el akarsz kezdeni méhészkedni, mindenképpen ajánlom az egyik legnagyobb méhészeti fórumot, hol nagyon sok érdekes, és tanulságos témában találsz segítséget.  ( gugliba írd be: omme )

Valamint ajánlok még 1 könyvet: Őrösi Pál Zoltán: Méhek között ( Méhészboltokban kapható )

Köszönöm a biztatást, én is ebben bízok.

( privátban is szívesen válaszolok méhészettel kapcsolatos kérdéseidre, csak nem akarom szétlőni a Méz topicot.  Emilcímem: info@mezrendeles.hu  )

Üdv

Előzmény: Vork12 (90)
Dasa1978 Creative Commons License 2007.06.19 0 0 94

Kedves Vismaior!

( A többi fórumosnak a tisztánlátás kedvéért: A legismertebb méhészeti fórumon is található egy "Vismajor", aki nagy valószínűséggel nyagybani mézfelvásárló. Én nem modom, hogy az itteni Vissmaior megegyezik az ottanival, mindenesetre az utóbbi néhány hozzászólásából kiderült, hogy ő sem 'Termelőpárti'.)

1. Ezt már írtad korábban is

2. Köszönöm a biztatást

3. Lehet hogy majd a jövőben szükségem lesz HACCP-re a neten való mézértékesítéshez, de a jelenlegi szabájozás ezt nem követeli meg.

4. Honnan tudja hogy kiváló a méz? Hát nem a HACCP-ból azt már láthattunk ( Hisz a hamisított bolti mézek kiszerelőinek egy rész is rendelkezett ilyen minősítéssel. ) Mint már alább is írták, meg kell kóstolni, és egy rendeszeres mézfogyasztó, aki kóstolt már több mézet, az igenis hozzávetőlegesen meg tudja állapítani egy méz minőségét. ( Természetesen a pontos minőségmegállapításhoz laborvizsgálat szükséges. )

5. A mézem  minőségére valóban nincs HACCP-s bizonyíték, csak az adott szavam. Ez az a vevőkörömben -akik ismertek- többet ér egy HACCP-nél. ( Természetesen minden Magyarországon kötelező méhegészségügyi, és méhtartási szabályt betartok, rendelkezem egészségügyi könyvvel, és őstermelőként - a megfelelő élelmiszerhigéniai szabályok betartásával -  értékesíthetem is a mézemet. )

A weboldallal kapcsolatban köszönöm a jótanácsokat, és az építő kritikát:

Üdvözlettel

Előzmény: vismaior (89)
homerx Creative Commons License 2007.06.19 0 0 93
koszi az infokat.
Előzmény: Dasa1978 (87)
vismaior Creative Commons License 2007.06.18 0 0 92
Vork12,

életemben eddig megkóstoltam több száz termelő mézét. Olyan vakmintát is kóstoltam, amibe 50 % (írd és mondd ötven százalék) izoszörpöt kevertek. Nem mondtam meg, hogy nem méz... Sőt kifejezetten ízletes volt.
Na erről ennyit.

"A becsületnél és a tiszta munkánál jobb reklám nincs."

Ez oké. de honnan derül ki a honlapról, hogy Dávid becsületes és tisztán dolgozik???

Előzmény: Vork12 (91)
Vork12 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 91

"4. Nincs szükség kiváló termék előállításához HACCP-re ezt én is tudom. De a fogyasztó honnan tudja, hogy kiváló a terméked??? "

Szerintem sehonnan.   Meg kell kóstólni és késsz. Ha ízlik akkor nagy valószínűséggel vissza fog menni és ismét vessz. Nagyon fontosnak tartom a bizalmat.

A méhészeknek most van mit pótólni és helyreállítani.

Előzmény: vismaior (89)
Vork12 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 90

Szevasz Dávid!!!

Tanácsod szeretném kérni. Tervem egy kis méhészet kialakítása. Van egy kis csümölcsösöm és az az elképzelésem, hogy oda telepítek pár családot. Lenne is segítségem. Én nem nagyon,  tulajdonképpen semmit sem értek a méhekhez, azon kívül, hogy imádom a mézet.

Mi a véleményed telepítsek-e méheket a gyümölcsösbe?

Itt írják többen, hogy csináld úgy a weboldalad, hogy hihető legyen a mézed minősége.

Szerintem ez nem weboldal függő. Jó reklámmal a rosszat is el lehet adni.

A becsületnél és a tiszta munkánál jobb reklám nincs. Igaz nem látványos, de tartós az eredménye.

Kit5artó és jó munkát kivánok.  Vork 12

vismaior Creative Commons License 2007.06.18 0 0 89
Kedves Dávid,

1. megszegted az index.hu szabályzatát és mi még csináljuk is neked a reklámot, pedig speciel velem nem is egy oldalon állsz... :)

2. mint ahogy írtam, üdítő kezdeményezés, amit kitaláltál. Ez kell a magyar méhészeknek. Hogy saját lábukra álljanak, ne a kiszerelőktől várják a nagy lóvét az ilyen-olyan mézükért.

3. Nem akarlak elkeseríteni, de HACCP-re szükséged lesz, ha eladni akarsz így a neten keresztül... Hiszen kiszerelsz és forgalmazol... És még nagyon sok másra szükséged lesz. Számlatömbre, például.

4. Nincs szükség kiváló termék előállításához HACCP-re ezt én is tudom. De a fogyasztó honnan tudja, hogy kiváló a terméked???

5. Amit leírsz a mézedről, arra semmi bizonyíték. Én elhinném, de nem merem, mert már láttam sokmindent ebben a szakmában...

És mindezeket értsd úgy, hogy abszolút a segítő szándék vezérel a te lehetőségeiddel kapcsolatban. A teendőid:

- Csináld meg úgy a weboldalt, hogy bizonyíték legyen a minőségre. Referenciák, minőségi bizonyítványok, stb.
- Legyen az oldalad a fogyasztó számára szimpatikus. (képek a családi méhészetről, az idős méhész apukáról/nagypapáról, stb.)
- Gondolkodj el az értékesítés feltételein. Milyen formában, őstermelőként? Vállalkozóként? Magánemberként? Mi van ha bekopogtat az állategészségügy? Mi van ha benéz az ÁNTSZ? Kérdezz, olyat aki már csinálja, ha nem tudsz valamit. Kérdezz rá az OMME szaktanácsadónál.

Összegzésül. Ez a baj veletek, méhészekkel, hogy sírtok, ha alacsony a felvásárlási ár, de önállóan értékesíteni senki nem tanított meg titeket. És ez nem a ti hibátok...

Ja és ha egy kiszerelő el tudja érni azt, hogy az 1kg-os üveg mézét (vagy két 500g-os) eladja bárkinek 1200-1600 Ft-ért, annak kezet csókolok... Ti a felvásrlási árat látjátok, meg az áruházi árat. A kettő között még van legalább 1 ember, de inkább sokkal több, aki tartja a markát...

Röviden csak ennyi. Öszintén sok sikert kívánok, csak arra kérlek, sokkal körültekintőbben és kevesebb indulattal viseltess a jogosan kétkedők iránt...
Előzmény: Dasa1978 (84)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.18 0 0 88
Hasonlítsd össze árainkat a boltiakkal, és meglátod NEM vagyunk drágábbak, sőt... .
Ez volt az első csúsztatás.
Valamint ha még a minőségbeli különbséget is figyelembe veszed, akkor rájöhetsz, hogy a mézeink sokkal kedvezőbbek ár/érték szempontjából.
Ez volt a második.
Az elsővel nem kívánok foglalkozni, ha valaki bemegy a boltba, meglátja.
A másodikról annyit, hogy itt csak és kizárólag a Te szavad a biztosíték...márpedig mondani bármit lehet.
Visszatérve az általam vásárolt akácmézre, persze, mondhatod, hogy nem tiszta, meg a tied jobb meg ilyesmi, de valójában az egészről nem tudsz semmit. Én viszont tudom, hogy egy régóta ismert és százszázalékosan megbízható méhészetből veszem a mézet, jóval olcsóbban, mint Te adod, és igaz ugyan, hogy ők nem szállítják házhoz, viszont fenntartanak egy üzletet ami megintcsak nem két fillér...és isteni mézespuszedliket árulnak.
Ez nem jelenti azt, hogy a kezdeményezésed rossz. Valójában nagyon jó. Mindig bosszantott, amikor a méhészek sírtak-ríttak hogy nyakukon marad a méz, meghogy a nagyker ötszáz forintot ad az akácmézért, de ugyanakkor könyörögni kellett hogy adjanak el kissebb tételben is-dupla áron...és eszükbe sem jutott saját kezükbe venni az értékesítést. Tehát jó, hogy van ilyen lehetőség, az árakat úgyis a piac diktálja majd, a megtévesztő markeingszövegekre meg úgyis mindig lecsap valaki :-)
Előzmény: Dasa1978 (86)
Dasa1978 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 87

Ok, abbahagytam.

Azért ha valakinek van kérdése méhészettel, méhekkel, mézzel kapcsolatban, azért szivesen válaszolok.

Előzmény: ribizli (85)
Dasa1978 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 86

Kedves Boarhunter!

Konkretizáld pls. a hogy hol csúsztatok, mert szeretném kijavítani ( akár jöhet privátban is. ) Az oldal még nemrég indult, ezért elképzelhatőek még rajta hibák.

Célom semmiképpen sem megtévesztés lenne, hanem az, hogy termelőként közvetlenül a fogyasztó asztalára eljuttassam el minőségi temékünket, anélkül, hogy a mézkiszerelő üzemek, és hipermarketek extraprofitot gomboljanak le rólunk.

Nem hiszem hogy a 800Ft-os vegyesméz ár, illetve az 1100 Ft-os akácméz ár drága lenne, főleg úgy, hogy házhoz is szállítom ( még házhozszállítás nélkül sem ).

Utána lehet nézni a weben, hogy mennyibe kerül 1kg méz. ( gyakran találkozik az ember 1200-1600 Ft-os akácmézárral, és ezek gyakran nem is 1000gr-osak, hanem csak 900gr-osak)

A termelő, aki meg 8-900 Ft-ért adja az akácmézet, meg kell nézni, hogy valóban 1 kiló keül-e annyiba, és hogy valóben tiszta akác-e ( a tiszta akácméz -amit kizárólag akácról horadanak - vízszerűen átlátszó színű, kellően sűrű, és max nagyon picit sárga. Ha erősebb sárga árnyalatú, akkor van benne másfajta méz is. )

Tisztelettel......

Előzmény: Boarhunter (83)
ribizli Creative Commons License 2007.06.18 0 0 85
Azért azon érdemes lenne elgondolkodnod, hogy a topik olvasói higgyék el, amit mondasz, "csak úgy", miközben valószínűleg sikeresen figyelmen kívül hagytad a Fórumok használati szabályait, nevezetesen hogy tilos reklámtevékenységet folytatni az Index hozzájárulása nélkül. (Azért írtam, hogy valószínűleg, mert természetesen nem tudhatom, megállapodtál-e velük.)
ribizli
Előzmény: Dasa1978 (84)
Dasa1978 Creative Commons License 2007.06.18 0 0 84

Kedves vismajor!

Valóban nemrég indult weblapomra szerettem volna felhívni a topic figyelmét.

A mézeket én, illetve családi méhészetem termelte, és csak a saját méhészetemből származó mézeket próbálom értékesíteni az oldalon.

A méztermelés miden fázisát mi csináljuk, és biztosíthatlak felőle, hogy mindent a tudásunk szerinti legjobb, legmegfelelőbb módon végzünk  ( már több mint 15éve  ).

Véleményem szerint nem kell ahhoz HACCP minősítés, vagy valaki kiváló minőségű terméket állítson elő, akár házi körülmények között is.

Szerintem a mézfeldolgozó üzemek nagy részének volt HACCP minősítése, és - mint láthattuk - mégis több mint 70%-uk bizonyítottan hamis mézet forgalmazot.

Hogy miben különbözik ez bármelyik áruházlánc bármelyik termékétől?

- hogy nincs összekeverve alacsony minőségű import kínai, vagy délamerikai mézzel

- nincsenek benne adalékanyagok

- nincs a kelleténél magasabb hőmérsékleten hőkezelve ( a 45-50 celsiusfoknál magasabb hőmérsékleten kezelt mézben lévő jótékony anyagok nagy része megsemmisül )

- és benne van a családi méhészetünk odafigyelése, és méhek iránti szeretete :)

Üdvözlettel

Fórizs Dávid

méhész

Előzmény: vismaior (82)
Boarhunter Creative Commons License 2007.06.18 0 0 83
Igen, a kezdeményezés jó, ideje volt. Más kérdés, hogy az olvtárs csak ezért regisztrált be, így erősen spamszagú a dolog.
Az is más kérdés, hogy a marketingszöveg a honlapon egy kicsit csúsztat az árakkal kapcsolatban.
Az is más kérdés, hogy a minőségre valóban nem találtam semmi garanciát.
Egy kicsit drága is, én a termelőtől 8-900 forintért veszem az akácmézet, nálunk heti 1-1.5 kg fogy.
Előzmény: vismaior (82)
vismaior Creative Commons License 2007.06.16 0 0 82
Üdítő kezdeményezés a mézpiacon. DE!!!

Egy a bibi... Itt mi biztosítja, hogy nem hamisított a termék? Ki termelte? Honnan származik? Ki ellenőrzi? A forgalmazott méztermékek előállítása során betartották a HACCP előállításait? Vagy a forgalmazó őstermelő? Ez nem derül ki a honlapról...

Akkor miben is különbözik bármelyik áruházlánc bármelyik forgalmazójának bármelyik termékétől???

Ja és még annyi zárójelben, hogy szőlőcukor (glükóz) nem csak a szőlőben van....
Előzmény: Dasa1978 (81)
Dasa1978 Creative Commons License 2007.06.15 0 0 81

Üdv Mindenkinek!

Hát igen.
Ezért kell mézet csakis megbízható termelőtől venni.
Én már találtam egy ilyet:

www.mezrendeles.hu

H_G Creative Commons License 2007.05.22 0 0 80
"Nem a hatóságnak kell tiltani, lrá kellene végre ébrednie az átlagmagyarnak is, hogy nincs állambácsi "szülői felügyelete", az érdekeit mindenkinek magának - felnőtt ember módjára (a 18 éven felülieknek) - kell képviselnie."

Ez orbitális nagy hülyeség volt, már ne is haragudj! Az egyszerű felnőtt állampolgárnak nincs laborja egy ravasz élelmiszerhamisítás leleplezésére, a hatóságnak van, tehát ez igenis az állam (bácsi, néni, nekem mindegy) feladata.

Ha végignézted a táblázatot, látható, hogy egyáltalán nem stimmel a hamis méz = olcsó méz képlet. (Pl. egyik legolcsóbb a "Spar virágméz", ami átment a vizsgán, ennél jóval drágábbak hamisak,de még a legdrágább "Lune de Miel" is hazudik annyiban, h. francia eredetűenek mondja magát, miközben dél-amerikai.) Az emberi pofátlanságnak egyáltalán nincs határa és ha a magas ár bizalmat ébreszt, mi sem egyszerűbb a hamisítónak, mint még drágán is adni az amúgy olcsón előállított portékáját!
Előzmény: ribizli (78)
homerx Creative Commons License 2007.05.22 0 0 79
koszi a valaszt. igen, en is ugy gondoltam, hogy nagy kart nem okoz a szervezetben, inkabb erkolcsileg.
Előzmény: vismaior (77)
ribizli Creative Commons License 2007.05.21 0 0 78
Nem a hatóságnak kell tiltani, lrá kellene végre ébrednie az átlagmagyarnak is, hogy nincs állambácsi "szülői felügyelete", az érdekeit mindenkinek magának - felnőtt ember módjára (a 18 éven felülieknek) - kell képviselnie.
Meggyőződésem, hogy ha nem csak az számítana, hogy olcsó legyen az élelmiszer, akkor nem nagyon jutna eszébe a méhésznek (kereskedőnek?) hamisítani, mert normál áron el tudná adni a termékét.
Aki mondjuk 200 Ft/kg áron akar méznek látszó tárgyat venni, az ne csodálkozzon rajta, mit kap!!
Majd ha tudomásul veszi az átlagember, hogy a) minőségi élelmiszert nem olcsóság alapján válogatunk, b) jó minőségű élelmiszert kell enni, hogy ne legyen az elhízás "népbetegség", és általában is egészségesebb legyen középkorúként is!
ribizli
vismaior Creative Commons License 2007.05.21 0 0 77
a magyarázatot itt találod: magyarázat

Aggodalomra smmi ok, okozni nem okoznak semmit az emberi szervezetben ezek az anyagok, egy fél literes kólával a többszörösét viszed be naponta, mint ami megtaláható egy üveg hamisított "mézben".
A probléma nem az egészségkárosító hatással, hanem a hamisítással van. Ami erkölcstelen és gusztustalan. Kár hogy az egész élelmiszeripar ebbe az irányba megy az egész világon...

Ez ellen a hatóságoknak kell erélyesen fellépni. Működési engedélyt visszavonni, hosszú nehéz hónapokra bezáratni. Nem elég a 200e Ft-os pénzbírság, vagy hasonlók, semmi elrettentő hatása nincs... Én csak ezt várom, de nem bízom semmi jóban. :(

Előzmény: homerx (76)
homerx Creative Commons License 2007.05.21 0 0 76
es magyarazatot lehet valahol talalni a tablazathoz? mi mit jelent, mik a hatarertekek, mit okoz, stb?
Előzmény: Zitka (70)
Vork12 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 75
Bocs, hogy belekotyogtam
Előzmény: Vork12 (74)
Vork12 Creative Commons License 2007.05.20 0 0 74

Hallottam erről a laborról. Igaz, hogy nemzetközileg akkreditált, és jó gépeik vannak, sok mindent tudnak.

Nekünk is olyan gépeink vannak, és a szakembergárdánk is ugyan olyan jó. Nemzetközi összehasonlító vizsgálatokon vesznek részt. Elismerő helyeken végeznek. Ami azt jelenti, hogy az első 20 között valamelyik labor megtalálható.

Én az alkoholvizsgálatban vettem részt. 150 laboratórium vegyésze bizonyította rátermettségét. Nem büszkélkedem, első öt besorolást kaptam.

A méz rendeletünk olyan amilyen. Az Eu előtt nagyon szigorú volt, ezt enyhítette az eu-hoz való csatlakozás. 

A vizsgálatok egyértelmüek és kitudják szűrni a hamísítást. A bökkenő az, hogy a felüegyelők kiknek a kötelességük lenne ezeket a vizsgálatokat előírni, nem írják elő.

Én magam is jeleztem többször, hogy gond van, a szavam elszált az űrbe.

Hát itt az eredmémy. 

Abban egyetértek, hogy ha tett bele akkor mindegyikbe tett. Ezt bizonyítja a HMF tartalom amit egy bizonyos határomn belül mozog. Míg a nem hamisított mézben 10 körüi érték ez a szám.        

Nékem ez a véleményem a mézről.

Előzmény: vismaior (72)
Zitka Creative Commons License 2007.05.20 0 0 73

Nagyon vártam, hogy Te is véleményt mondj - köszönöm. :-)

Nem szeretek első látásra (hallásra) ítélkezni, de őszintén szólva egy kicsit jobban hiszek egy független német bevizsgálólabornak...  Olvasom, hogy nagy az ellenkezés, meg az itthoni bevizsgálást követelik. Na de minek, ha itt egy független labor eredménye...??? Persze ez csak költői kérdés volt. :-)

Elég lehangoló, bár én általában megbízható méhésztől veszek mézet. Legfeljebb karácsonyi mézeskalácssütéshez szoktam kevésbé minőségi mézet venni, a 180 fokon sütött méz már úgy is elveszti a hasznos anyagok egy részét...

Előzmény: vismaior (72)
vismaior Creative Commons License 2007.05.20 0 0 72
Lehet hinni a vizsgálatoknak, mert ezek nemzetközi szintű, akkreditált (csak nálunk ismeretlen) módszerek. Az a cég, pedig akinek minden méze rossz, csak egyet jelent: minden mézébe ugyanazt a szirupot keverte. Az ominózus cégvezető pedig nem segédkezett a mintvételnél, hanem pusztán csak jelen volt.

Sajnos megint eltusolják ezt az ügyet (is), pedig ez egy legalább 10 éves történet... A magyar hatósági laborok semmit nem fognak találni, mert lepukkantak, módszer-, ember- és forráshiányosak. Ennyi.
Előzmény: Vork12 (71)
Vork12 Creative Commons License 2007.05.18 0 0 71

Hát nem tudom. Egy kicsit elgondolkodtató, (ha hinni lehet a vizsgálatokban)

hogy van olyan mézforgalmazó akinek az összes méze rossz. Korábbi cikkben olvastam, hogy a mintavételezésnél ő is segédkezett.

Ezt nem tudom feltétel nélkül elfogadni.

A vizsgálat szerint egy forgalmazónál nem találtak hamisitott mézet.

Ezt a cikket tudnám ajánlai, és a táblázatot ami előző hozzászólásnál található.

Hamisítási vita a kaptárok körül    // <!-- // // --> Czauner Péter • 2007. május 18.

Előzmény: Zitka (70)
Zitka Creative Commons License 2007.05.16 0 0 70
Vork12 Creative Commons License 2007.02.02 0 0 69
Én nagyon szeretem a mézet. Rengeteget eszem belőle, csak magában. Nem nagyon kapok el semmi féle betegséget . Talán a méznek köszönhetem?
Törölt nick Creative Commons License 2007.01.05 0 0 68
Nekem a gyulladt ízületemre írt fel a csontkovács éjszakára mézes káposztaleveles borogatást, reggelre ott is eltűnt a méz, a borogatás meg tűzforró volt reggelre - annyit tudok, hogy gyulladáscsökkentő és fertőtlenítő, tisztító hatása van.
Előzmény: ElizabethBennet (65)
szomorce Creative Commons License 2006.10.12 0 0 66
Ha hűtőben tárolom a mézet, akkor elromlik?
ElizabethBennet Creative Commons License 2006.03.03 0 0 65

Üdvözlöm a Kedves Mézbarátokat!

Végigolvastam a topicot, de azt a témát nem érintettétek, amiről kérdezni szeretnék.

Egy természetgyógyásszal beszélgetve érintőlegesen szóba került a szauna. Javasolta, hogy a második periódusban kenjem be az egész testem mézzel. Nem foglalkoztam különösebben a dologgal, de az elmúlt hétvégén amikor uszodába mentünk csak vittem magammal egy kis üvegben akácmézet (kb.  evőkanálnyit). Bekentem magam és meglepődve tapasztaltam, nem lettem "ragacsos" inkább beszippantotta a bőröm és rendkívül intenzíven megindult a verejtékezés.

Hallottatok már ilyenről? Hogyan hatott a méz a bőrömre?

E. B.

vismaior Creative Commons License 2006.02.28 0 0 64
Szeretnék gratulálni a honlapotokhoz, valóban kiváló. Csak bízni tudok benne, hogy egy újabb maximálisan igényes és becsületes vállalkozás született a hazai mézpiacon általatok. Sok sikert.

üdv,
vismaior
Előzmény: master honey (59)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 63

jól = jók

Van valahol üzletetek (Bpesten, vagy Pest megyében), vagy csak gyártással foglalkoztok? 

Előzmény: Amerigo61 (62)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 62
Ha a mézeitek is olyan jól, mint a honlapotok, akkor azt hiszem, érdemes megkóstolni! :)
Előzmény: master honey (59)
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 61
Az utóbbi időben az Apimel mézeit vettük, erről a cégről van valami infótok? 
Amerigo61 Creative Commons License 2006.02.27 0 0 60

Ez a titkolózás azt mutatja, hogy nálunk nem a fogyasztót védik, hanem a selejtet gyártó cégeket (nyilván megfelelő baksis ellenében). Ugyanez volt a tavalyi szaloncukor (szaroscukor) mizériában is. Igenis hozzák nyilvánosságra, hogy kik a kóklerek, a fogyasztó meg ítélkezzen! Piacgazdaság van, vagy mi a fene ... !

Mellesleg az a 4 kiló méz nálunk 6 hétig sem tartana ki :)

Előzmény: H_G (58)
master honey Creative Commons License 2006.02.27 0 0 59
Sziasztok szerintem érdemes meglátogatni a Master Honey termékeket mert itt biztos hogy nem kinai a méz. És speciális mézek is vannak.
H_G Creative Commons License 2006.01.19 0 0 58
Nem tudom, mire jó az efféle titkolódzás! Illetve tudom: a nyaralásból eddig is hoztunk haza egy-egy kiló a magyarnál ízletesebb délszláv mézet. Ezentúl majd 4 kilót hozunk, annyival kihúzunk egy évet.
Előzmény: vismaior (57)
vismaior Creative Commons License 2006.01.09 0 0 57
sajnos az internetre még nem került fel, de szerintem ami késik, nem múlik... a fogyasztók érdekében fontos lenne, az ágazatnak nem biztos hogy jót tesz...

Mindenesetre az is érdekes, hogy a hatóságokat nem érdekelték (!) az eredmények, pedig az eredmények alapján 16 gyártóból 11 sértette meg az előírásokat a feldolgozás során... elképesztő.

Igazából az az 5 gyártó fogja megszívni aki tisztességesen, valódi mézet tesz a polcra. Ebből a vizsgálatból legfeljebb annyi fog megjelenni a médiában, hogy baj van a magyar mézzel és erre mindenki termelőtől kezd vásárolni, (ami bármilyen minőség lehet, hiszen őket szinte senki nem ellenőrzi), vagy importot vesz inkább...

a listára utaló információk az OMME fórumában találhatóak...

itt:
Országos Magyar Méhészeti Egyesület
Amerigo61 Creative Commons License 2006.01.08 0 0 56

Mivel elég nagy mézfogyasztók vagyunk, engem is érdekelne a vizsgálat eredménye.

Először itt kerestem, de sajna nem találtam:

www.meheszet.hu

Előzmény: vismaior (50)
szysssz Creative Commons License 2006.01.06 0 0 55
A miskolci piacon többen árulnak termelői mézet. Náluk kapható még virágpor, propolisz tinktúra, lépesméz és méhviaszból készült mütyürkék és gyertyák.
Előzmény: Altero (41)
vismaior Creative Commons License 2006.01.06 0 0 54
ezt a mondatodat én nem értem... kire gondolsz?
Előzmény: honey57 (53)
honey57 Creative Commons License 2006.01.04 0 0 53
a normális cég meg nem bírta elviselni a hülye méhészek miatt a megfelelő minőség bizonyításának  költségeit
Törölt nick Creative Commons License 2006.01.04 0 0 52
Csatlakozom az előttem szólóhoz! Engem is érdekelne az eredmény, de online.
Zitka Creative Commons License 2006.01.04 0 0 51
Véletlenül ;-)  nem került fel valamilyen weboldalra a vizsgálat eredménye?
vismaior Creative Commons License 2006.01.04 0 0 50
Sziasztok,

megjelent a Méhészet folyóiratban a hazai mézek laborvizsgálata. Több cég bukott meg hamisított, vagy fogyasztásra alkalmatlan termékekkel, melyeket ugyanazokról a polcokról vettek le a vizsgálat előtt, amiről ti is is vásároltok...

Szomorú...

vis
Elan Creative Commons License 2005.09.25 0 0 49
Sziasztok,

nem tudjátok, hol lehet itthol jó minőségű krémmézet kapni? (Ráadásul akác nem is jó, kifejezetten virág kellene)...
vismaior Creative Commons License 2005.08.25 0 0 48
küldenék mélt, de azt írja az adatlapod, hogy nem publikus...

ha felmész az adatlapodra és publikussá teszed, akkor tudok írni. Vagy írj az enyémre, az publikus.

üdv,

vismaior
Előzmény: angel_fire (47)
angel_fire Creative Commons License 2005.08.25 0 0 47

Méziparban érdekelt fórumtárs! Kérlek küldj nekem egy mailt. Felvásárlásról lenne szó.

üdv

Egy méhészcsalád

Előzmény: vismaior (19)
vismaior Creative Commons License 2005.08.23 0 0 46
Hát ebből is hír lett, pedig sajnos ilyen van nálunk is:

MŰMÉZ

Na ilyet ne egyetek...

vis
szomorce Creative Commons License 2005.06.14 0 0 45

Én még azt is hallottam, hogy diómézet csinálnak Melkben...

:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!