Keresés

Részletes keresés

RW(USA) Creative Commons License 2003.09.03 0 0 17831
Milyen gyorsan gyogyul a seb, ha egy kis penzzel kenegetik?!
Előzmény: RW(USA) (17830)
RW(USA) Creative Commons License 2003.09.03 0 0 17830
A Mi kis szeretett Attisunk ismet sikeresen lejaratta magat!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FERENCVÁROS. A pénznél fontosabbak a szakmai célok, ezért nem engedték külföldre igazolni a támadót


Tököli Attila újra az Üllői úton



VAJDA GYÖRGY


NS, 2003-09-03


Tököli Attila sokak számára drámai bejelentést tett június 2-án. Az Üllői úton két nappal korábban megvert ferencvárosi labdarúgó rendkívüli sajtótájékoztatón közölte, nem kíván többet a Ferencvárosban futballozni: "Sok emberrel beszélgettem az elmúlt napokban, és sokan, közöttük szurkolók is, arra kértek, ne hagyjam el a Fradit. De a döntésem visszavonhatatlan. Remélem azonban, hogy évek múlva magamra húzhatom a Ferencváros mezét, de ehhez nagyon sok mindennek meg kell itt változnia.”





Tököli Attila (balra) jóval hamarabb magára húzhatja a Fradi mezét, mint azt gondolta (Fotó: Németh Ferenc)
Ezt mondta tehát a hússzoros válogatott támadó három hónappal ezelőtt, s bár semmi sem változott a magyar labdarúgásban, a gólerős csatár kedden mégis meggondolta magát, s a vezetők legnagyobb örömére edzésre jelentkezett az Üllői úton (ezek szerint, nem kell éveket várni a visszatérésére…) A vezetőség nyilván sejtett már valamit, hiszen időközben benevezték az UEFA-kupa-sorozatra…
Garami József szakmai igazgató szerint Tököli "…kezd magához térni”, legalábbis erről győződött meg a kedd délelőtti edzésen, amelyen a támadó külön gyakorolt a többiektől, de mozgásán, majd a kapura lövési gyakorlatok során látszott, nem felejtett el gólt rúgni.
"Örülök Tököli Attila visszatérésének – mondta a mesteredző. – Szükségünk van a támadóra, hiszen hiányoznak a góljai. Legutóbb huszonhat találatig jutott a Ferencvárosban, és remélem, fokozatos terhelés után visszanyeri korábbi formáját. Máltán sokat beszélgettem vele, szakmai érvekkel próbáltam meggyőzni arról, hogy maradjon a Fradiban. Három hónap kihagyás nem kevés, így azon leszünk, hogy mielőbb formába lendüljön. Egy mérkőzés van még hátra a büntetéséből, úgy érzem, az idő elég lesz arra, hogy Tökölit Attilát újra beépítsük a csapatba.”
Szeiler József, a Fradi Rt. vezérigazgatója is elégedett, mint mondta, így erősödött a keret, majd hozzátette, a Ferencváros jelenlegi helyzetében a bevételek esetleges növekedésénél is fontosabb, hogy a csapat szakmailag erősödjön.
"Megértettük Tököli érzéseit és döntését, amikor június elején tudatta velünk, hogy nem kíván egy ideig Magyarországon futballozni – jegyezte meg az elöljáró. – Igazat adtunk neki, s megpróbáltunk mindent elkövetni annak érdekében, hogy segítsünk rajta. Azóta alaposan megváltoztak a körülmények, hiszen valóságos bosszúhadjárat indult a Ferencváros ellen. Ez rendkívül nehéz helyzetet teremtett mindannyiunk számára. Az anyagi nehézségek mellett szakmailag is mélypontra próbáltak küldeni bennünket a hat pont levonásával. Ebben a helyzetben úgy döntött a menedzsment, hogy a talponmaradás érdekében minden lehetséges eszközt be kell vetnünk. Ezért határoztunk úgy, hogy Máltára elhívjuk Tököli Attilát, és beszélünk vele. Kértük, maradjon a Ferencvárosban, annak ellenére is, hogy több európai klub érdeklődött iránta, a Bajnokok Ligájában szereplő Olympiakosz Pireusz is csábította. Mégis visszautasítottuk az anyagilag kedvező ajánlatokat, mert úgy éreztük, hogy a csapatnak csak akkor van esélye a hazai és a nemzetközi porondon, ha megtartjuk a csatárt és persze a többi jó játékost. Érveinket Attila is megértette. Nagyra értékeljük döntését, örülünk, hogy visszatért hozzánk. Kijelenthetem, mindenki mindenben segíti majd a Ferencvárosban.”
Túlzás lenne Tököli Attiláról azt állítani, hogy a szavak embere. A csatár, ha csak teheti, kerüli a nyilvánosságot, most, a klub internetes oldalán néhány mondattal kommentálta a döntését.
"Nehéz hónapok vannak mögöttem, de azt hiszem ugyanez igaz mindenkire, aki akár játékosként, akár szurkolóként, akár vezetőként részese volt mindannak, ami május harmincadikán, és azóta történt a Ferencvárossal. Amikor három nappal a történtek után bejelentettem, hogy nem kívánok Magyarországon futballozni, eltökélt voltam, és most is az vagyok, annak ellenére, hogy mégis itthon folytatom. Az elmúlt három hónapban semmi nem történt annak érdekében, hogy a májusi eseményekhez hasonlóak ne fordulhassanak elő. Sokáig úgy gondoltam, külföldön folytatom, a Ferencváros vezetői ígérték, megfelelő ajánlat esetén elengednek. Voltak német, spanyol és görög lehetőségeim, amelyek megvalósulásának örültem volna, de időközben a Ferencváros vezetői kénytelenek voltak változtatni álláspontjukon, és más tárgyalási feltételeket szabtak, hiszen a csapat szakmai és gazdasági helyzete is megváltozott. Jelezték, csak nagyon sok pénzért hajlandóak megválni tőlem, emiatt aztán nem sikerült külföldre szerződni. Szeretném leszögezni, nem okoz lelki drámát, hogy a Ferenvárosban kell futballoznom. Jól érzem magam itt, és soha egy pillanatra sem azonosítottam az engem bántalmazókat a valódi ferencvárosi szurkolókkal. Biztosan lesznek nehéz pillanataim az elkövetkezendő időszakban, de erőt ad az a több mint háromezer levél, amelyeket a mai napig őrzök, amelyekben iskolástól nyugdíjasig vigasztaltak az emberek, és kérték, folytassam tovább a Ferencvárosban. Elfogadom a vezetők döntését, remélve, hogy azok, akik eddig szerettek, a jövőben is bíznak bennem.”


casa_ Creative Commons License 2003.09.02 0 0 17829
Kicsi fiad neked az akit te csináltál!
Ha neked nem tetszik a DFC topic, akkor minek tetetted fel a bannert? Vetesd le és legyél vele boldog!
Egyébként a te számodra külön is bemásolom Héger válaszát.

Héger válasza a DFC-s topicon arra a kérdésre, hogy mi legyen a focicsapat topicjának a neve:

Héger | 2003-08-28 16-29-35 | Válasz a 58 -számú hozzászólásra.

Elnézést, hogy csak most válaszolok.
Amíg a Dunaferr nem tud támogatni minket, addig legyen DFC topic a neve.

Azt hiszem egyértelmü a válasz!

Előzmény: cilon (17827)
RW(USA) Creative Commons License 2003.09.01 0 0 17828
...hat a Vasas elleni meccs tett valamit! Jol elvertek megint minket!

Nehogy nekem be akarja meselni valaki, hogy ennek a csapatnak meg a masodosztaly is tul eros, mert meg az elsoosztaly sem uti meg a Cseh, vagy Roman masodosztaly szintlyet es ha jol tudom a csapatban nem egy utanpotlas valogatott van. Lehet, hogy ujra kene gondolni a Feri vezetoedzoi kinevezeset? Tisztelem a Ferit, de ugy latszik ez nem neki valo.

HAJRA DUNAUJVAROS!!!

Előzmény: LaciFerr (17826)
cilon Creative Commons License 2003.08.28 0 0 17827
kicsi fiam! A banner elkészítése a nevemhez fűződik. nem én készítettem, de az alkotást én tetettem fel. S ha úgy teszik bármikor le is vetetem.

Előzmény: casa_ (17818)
LaciFerr Creative Commons License 2003.08.26 0 0 17826
Jó reggelt!

Azért látszik, hogy már nem vagyunk reflektorfényben, a Nemzeti Sport is érezteti. A tegnapiban a meccs tudósításában így szerepel: Dunaújvárosi FC. Aztán a Cseke-interjúban "véletlenül(?)" kifelejtették, hogy azért mellesleg nálunk is játszott. Ez már nem szorosan ide kapcsolódik, hogy a Mezőfalva edzőjét így írják: Miskovich, de ez is hiba.

Tehetnénk már valamit, hogy újra jobban figyeljenek ránk...

RW(USA) Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17825
Mar kezdem unni, hogy a vezetes utan a csapat antifocit jatszik! Ferinek at kene gondolni, hogy golra jatszak -e a focit vagy csak idore. Ennyire nem lehet gyenge ez a csapat! 1-0-nal biztam benne, hogy meglesz az elso gyozelem, de most latva az eredmenyt es annak tudataban, hogy 10 ember ellen rtuk el, elegge el vagyok keseredve.
Előzmény: Mancs_d (17824)
Mancs_d Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17824
HÁt ez nem igaz 1-1.

első féidőben hajtottak a srácok, irányitottuk a játékot és egy szép szabadrúgás után vezetést szereztünk. (Báló szépen gurított le Vaskónak, aki a bal alsóba bombázta)
Aztán jött a szünet és csakúgy, mint a Dabas ellen a második félidei érthetetlen játék.
Ráádásul a Bodajk szinte a teljes félidőt 10 emberrel játszotta, mert kiállitotak egyet közülük.
MI meg kb8 ember védekeztünk, Feri lehozta a két csatárt, CSehit is meg Jeferssont is (Igaz Rompos beállt, de egyedül képtelen volt bármit csinálni)
Húztuk az időt, a taktika kb annyi volt hogy a védők előrerúgták teljes erővel és majd lesz valami. Senki nem mozgott, és Bodajk irányitota 10 emberrel is a játékot. Aztán jött ami ilyenkor a szokásos, egy szabadrúgás után a labda szépen bepattogott a kapunkba. Jókora kapushibának köszönhetően. (Deli amúgy végig bizonytalan volt, ilyen termettel nem értem miért vonalkapus.)

Jó lesz ha Feri változtat ezen, hogy 1-0 után beállunk védekezni és csaljuk a focit, előrevagdaljuk a nagyvilágba a labdát, mert erre az antifocira nem sok néző lesz kiváncsi. (De hogy 10 ember ellen itthon is ezt kellett nézni ez elég elszomorító) (Regeteg hiba, rossz passz volt mindkét oldalon)

Előzmény: RW(USA) (17823)
RW(USA) Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17823
Ugy hallottam, hogy a Bodajk az erosebb csapatok koze tartozik. Igaz ez?

Aki tudja az eredmenyt azonnal irja be!!!!!!!!!!

RW(USA) Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17822
Ez az igazsag!!!!

Igy is ugy is dunaujvarosi!

Mi az eredmeny? Tud valaki valamit?

Előzmény: beppe10 (17821)
beppe10 Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17821
Nem tudom, te hogy vagy vele, de hívhatják bárhogy, én ugyanannak a csapatnak szurkolok.
Előzmény: casa_ (17820)
casa_ Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17820
Nem csak szponzorváltásról van szó. A tulajdonos és a klub neve is változott. Szerintem ez a topic a dunaújvárosi foci multjáról szól. Az újkori és a jövőbeli történet már csak a DFC-ről szólhat.

Hajrá Dunaújváros FC !!!!!!!!!!!!!!!!!!!! DFC!!!

Előzmény: RW(USA) (17819)
RW(USA) Creative Commons License 2003.08.24 0 0 17819
En kimondottan a jo emlekek miatt folytatnam ezt a topicot! Megha nem is a Dunaferr a szponzor, azert ez a topik a dunaujvarosi foci ujkori tortenete es jovoje.

HAJRA DUNAUJVAROS

Előzmény: casa_ (17818)
casa_ Creative Commons License 2003.08.23 0 0 17818
cilon! Mi a faszt baszogatod, sértegeted te itt Hüttét? Az egyik legnormálisabb az ide írók között.

Mi az, hogy te majd beszélsz a moderátorral, hogy vegye le a DFC topicról a bannert? A Dunaferr bannert sem kell lecserélni. Ki vagy te itt?
Igenis különbséget kell tenni a Dunaferr és a DFC között. Ebben Hüttének igaza van! Ha nem tetszik ne írj oda!
Ha orosz, vagy ukrán befektetői csoport nyer akkor sem lesz már a Dunaferrnek focicsapata.

Előzmény: cilon (17809)
Hütte Creative Commons License 2003.08.23 0 0 17817
Cilon! Köszönöm, hogy hiven önmagadhoz megint csak sertö modon mondasz masrol velemenyt. Hidd el, hogy van eleg "sütnivalom" ahhoz, hogy tudjam, hogy miert inditottam el a DFC-s topicot.
Azt is elhiheted, hogy feltünesi viszketegsegem sincs.
Senkinek sem kötelezö a DFC-s topicba irni. Akik eddig oda irtak azok önszantukbol tettek. A bannert sem en keszitettem. Gondolom olyasvalaki tette, aki egyetert a DFC-s topiccal.
Ha nosztalgiazni akarok, vagy a Dunaferröl akarok irni akkor majd idönkent benezek ide is.
De sertegetesek olvasasara nincs sok kedvem.

Hajra DFC!!!

Előzmény: cilon (17801)
RW(USA) Creative Commons License 2003.08.23 0 0 17816
Igazad van tenyleg az egvilagon semmit sem tudok errol a csapatrol, eppen ezert sem irok sokat. Bizom benne, hogy belerazodnak a sracok es kepesek lesznek valami szep eredmenyre, mert nem szeretnem sokaig nezegetni a dunaujvarosi focicsapatot a masodosztalyban.

Hajra DUNAUJVAROS!!!!!

Előzmény: imoT (17815)
imoT Creative Commons License 2003.08.18 0 0 17815
RW nem szívesen mondom, de te azért tisztában vagy az erőviszonyokkal onnan a távolból? Ez a csapat nagyrészt még gyerekekből áll, ezt azért tudni kell. Beszélek velük azért elég sokat és bár fogadkoznak, azért azt ők is elismerik, hogy az 1-6 hely elvárása azért nem reális. A bennmaradásért szerintük sem kell majd izgulni, de ha csak tizedikek lesznek azt is meg kell becsülni (mert minden meccsen kihajtják magukat, mindent megtesznek azért, hogy sikeresen szerepeljenek). Azt azért látni kell, hogy fizikailag bizony még bedarálják őket. Másrészt te asszem nem láttad a Dabas elleni meccset. ha az első félidő után 5-6 góllal vezetünk, egy szót sem szólhatott volna az ellenfél. Sajnos kell egy góllövő, mert így nehéz, de én bízom a srácokban, még ha tudom is, hogy a jó eredmnyek minden bizonnyal nem az idén kényeztetik majd el a fiúkat.
RW(USA) Creative Commons License 2003.08.18 0 0 17814
ERtheto!

..valoszinuleg mar mi is kiestunk volna, hiszen egy gyilkos DABAStol is kaptunk egy harmast!

Remelhetoleg lesz meg jobb is!
Nem szivesen neznem, ha harcolni kellene a masodosztalyu tagsagert!

Előzmény: Mancs_d (17813)
Mancs_d Creative Commons License 2003.08.17 0 0 17813
A Fót már kiesett, és ezért nem vagyunk bent már mint DFC sem a kupában.
Előzmény: RW(USA) (17812)
RW(USA) Creative Commons License 2003.08.17 0 0 17812
Szoval akkor en is itt maradok!
Sajnos lesujtott a hetvegi vereseg, bizom benne, hogy a folytatas ennel csak jobb lesz es a sracok vegre megtanulnak goltloni. Megis csak egy reszuk valogatott jatekos!

Teljesen meg voltam keveredve a hetvegen! Kerestem, hogy kivel jatszunk most, aztan csak MK meccseket lathattam dunaujvarosi szereples nelkul. Tenyleg mi miert nem indultunk? Ennyire eselytelenek lennenk, vagy csak ennyire akarnek koncentrelni a bajnoksagra, mivel a kupaban semmi eselyunk nem lenne maradandot alkotni?

HAJRA DUNAUJVAROS!!!!

Wixer Creative Commons License 2003.08.15 0 0 17811
Szakvezetőnek Mancsot !!!

Előzmény: Mancs_d (17803)
Liver Creative Commons License 2003.08.12 0 0 17810
CRESPO !

A góltotóban jelezd, hogy soproni vendégmunkás vagy, mert úgy nézem csapatnélkülinek vagy feltüntetve! Pl. minden tippelés után írd oda, hogy >>SOPRONI légiós<< :-)))

Csao.

cilon Creative Commons License 2003.08.12 0 0 17809
Gyorsan összeütöttünk egy bannert.A kedves Moderátor nem cserélte le a régit, pedig megkértem, hogy a Hajrá Dunaferrt cserélje le. Írok majd neki, ha nem cseréli ki, akkor megkérem, hogy vegye le a DFC topicról
Habi Creative Commons License 2003.08.12 0 0 17808
Hej,az elobb lattam valami uj bannert,de most megint a regi van itt...
Valaki(k)most dolgoznak rajta...
CRESPO Creative Commons License 2003.08.11 0 0 17807
Ok cilon az király lenne,és akkor nem lesznek ilyen gondok.Bitos vagyok benne hogy Hütte is örülni fog neki.
Előzmény: cilon (17806)
cilon Creative Commons License 2003.08.11 0 0 17806
Megpróbálok holnapra egy bannert összehozatni
CRESPO Creative Commons License 2003.08.11 0 0 17804
sziasztok.
Srácok döntsük már el,hogy hova irkálunk,mert ennek igy semi értelme,speciel nekem totál mindegy hogy hova irok,csak legyünk már egységesek egy kicsit.Csináljon már valaki aki érthozzá egy bannert,és onnantol nem lesz ez a megosztottság.Most a szurkolok egyikfele ide ir a másik meg oda,szerintem nem jo ez igy.
Mancs_d Creative Commons License 2003.08.10 0 0 17803
Ennyi ziccert kihagyni. Első félidőben megnyerhettük volna a meccset.
Baricsot meg talán le kellett volna cserélni. Egymás után kaptunk róla két gólt. Utána pedig már egy kontrázó ellenféllel szemben fölösleges a 4 védő. Ráadásul azzal a 11-es számú Dabasi gyerekkel nem tudtak mit kezdeni. (Lassúak a védők)

Sztem a mezünk nem csúnya. az elején rajta van a DFC és a város cimere is. Egy ilyen banner kéne.

És viszonylag sok Dunaújváros drukker volt.

cilon Creative Commons License 2003.08.10 0 0 17802
Dabas 1000 néző
Jegyár: 600Ft
Vezette Hanacsek.. jól

Elmentem megnéztem az első NB 1/B-s bajnoki meccsünket Dabason. Kényelmesen egy óra alatt ottvoltunk. Első benyomások: A meccs egy visznylag rendbetartott libalegelőn volt. Nagyon fura volt látni az ellenfelet fehér-pirosban, míg a mieink sötétkék mezben (a hátukon sárga számokkal a játékos nevével, és Dunaújváros felirattal) és sötékék nadrágban,sötétkék sportsszárban. A mezen Dunaújváros és a DFC címere is látható.
A barátom az első szabálytalanságnál (a Dabas követte el, értelemszerűen mi rúgtunk) ordított, hogy nem volt semmi, ezért miért fúj a bíró. Aztán figyelmeztettem, hogy mi a kékek vagyunk:-(
Szóval elkezdődött a meccs. Kezdeti tapogatózás után átvettük a játék irányítását és sokat birtokoltuk a labdát. Meddő volt a fölényünk, bár Csehi és Jeferson is szerezhetett volna gólt. Aztán focipályákon ritkán látható helyzetet hagyott ki csapatunk. Egy támadásból akár négyszer is betalálhattunk volna mégsem sikerült.:-(( A vezető gólt Csehi egy kiugrás végén szerezte, s ekkor a dabasi szurkolók is azt hitték 3-4 gólos vereség lesz a vége. Sajnos nem így történt. A szünet után a bal oldalunkon Barics kétszer is óriásit hibázott és 5 perc alatt fordított az ellenfél. Ilyen hibákat elkövetni... az eszem megáll.
Csapatunk küzdött, hajtott, de a csatárok nem tudtak helyzetbe kerülni. Jefersonnak volt két igéretes elfutása a jobb oldalon, de a tizenhatos oldalvonala előtt mindkétszer szabálytalanul szerelték, s a jó helyzetből elvégzett pontrúgásokból nem lett semmi. A Dabas őrízte előnyét, s kontrákkal kísérletezett. Sajnos azt kell mondjam, többször is csak a szerencse mentett meg bennünket az újabb góltól. A védelmünk nem állt a helyzet magaslatán. S a sok bizonytalanságnak a vége egy tizenegyes volt. A kitörő dabasi védőt kapusunk elütötte a 16-on belül, a megítélt jogos tizenegyest nagy erővel berúgták. Mindez a 88.percben történ. Sajnos kikaptunk 3-1-re. Ennyi nem volt a két csapat között, de ha nem rúgjuk be helyzeteinket, akkor a vereség törvényszerű.
A csapatunból Jeferson játéka tetszett. gyors, robbanékony, hasznos tagja lehet a csatársornak. A középpályán Tamási nyújtott elfogadhatót.
Off
Jolika! Az első félidőben nagyon csenben voltál. Új szemüveged van?

cilon Creative Commons License 2003.08.10 0 0 17801
Tudod RW az a baj, hogy egyeseknek (Hüttére gondolok)nincs annyi sütnivalója, hogy megmaradjon a régi topicnál és elindít egy újat. Hogy miért teszi az ő sem tudja, vde gondolom feltünési viszketegsége van. semmit se kellett volna tenni, itt kellett volna maradni. Az élet úgy is tartogat számtalan meglepetést.
Mi van akkor, ha a Dunaferr új tulajdonosa focit szeretne csinálni a városban. (ha orosz, vagy ukrán befektetői csoport nyer akkor erre nagy esély van) Akkor majd ismét idejárnak a tékozló topikosok?
Nem értem őket.

Ja és itt a mai összeállítás:
Deli- Szabó,Vaskó,Szatnó, Parics-Lajtos, tamási Kovács,Báló-Cseri, Jeferson

Előzmény: RW(USA) (17800)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!