Keresés

Részletes keresés

nagypapi51 Creative Commons License 2023.12.06 0 0 100090

Nyilván nem egész tököt (pl. Hokkaido) dugna a mikróba, hanem daraboltat,

az meg mitől robbanna?

Előzmény: Popenka (100088)
Popenka Creative Commons License 2023.12.06 0 0 100089

olvastam, kurkumától biztos nem lesz vörös, de a pirospaprika esélyes

Előzmény: nagypapi51 (100087)
Popenka Creative Commons License 2023.12.06 -1 0 100088

Engem inkább az érdekel, miért nem robban szerteszét...

 

Grillezős mikro jó lehet

Előzmény: yüz karasi (100085)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.12.06 0 0 100087

A Sóborson van egy vöröslencse krém, itt kurkumával és fűszerpaprikával segítenek rá a színre.

Előzmény: Fleur de sel (100081)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.12.06 0 0 100086

Sztem próbáld meg úgy, hogy csak grill funkciót használsz, a kioldódó cukor karamelizálódik.

(vagynem...)

Előzmény: yüz karasi (100085)
yüz karasi Creative Commons License 2023.12.06 0 0 100085

Grill funkcióval sem pirul?

Előzmény: Bubo.Bubo. (100083)
55judit Creative Commons License 2023.12.06 0 0 100084

Írd a keresőbe:"vegán kencék". Ugyanezt a youtube-on is beírhatod. mennyei recepteket találsz.

Előzmény: Fleur de sel (100080)
Bubo.Bubo. Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100083

én szeretem, lehet 2-3 szeletet sütni egyszerre csak (nem lesz pirult, de a finom tök finom lesz)

Előzmény: yüz karasi (100077)
dulci_nea Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100082

A Krisnavölgy boltja. A termékeknél írja az összetevőket. Nem pontos recept, az arányokat ízlés szerint...

Előzmény: Fleur de sel (100080)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100081

megpróbálom egy kis mennyiséggel. Kíváncsi vagyok, hogy mennyire lesz ilyen intenzív vöröslencse-színű. Mármint amilyen a nyers v.lencse.

Előzmény: Popenka (100078)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100080

a krishnásokra gondolsz? Vagy melyik buddhista weboldal?

 

Előzmény: dulci_nea (100079)
dulci_nea Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100079

Vannak a buddhista kolostor honlapján nagyon finom vega kencék, szendvicskrémek.

Popenka Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100078

A sütőtök nem lesz édes, ha csak főzöd és nem sütöd.

Másik a répa lehet még.

Előzmény: Fleur de sel (100076)
yüz karasi Creative Commons License 2023.12.05 0 0 100077

Van valakinek tapasztalata sütőtök mikróban történő sütéséről?

Fleur de sel Creative Commons License 2023.12.04 0 0 100076

Gondoltam én is pl.sütőtökre, de annak az édessége szerintem kiérződött volna.

 

Megpróbálok kísérletezni az ízesítéssel, fokhagyma-római kömény vonalon. Vagy esetleg garam masala keverékkel.

 

Jó egy kis változatosság, a szokásos tojáskrém-körözött-padlizsánkrémen túl.

Előzmény: öreg_néne_b (100074)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.12.04 0 0 100075

Szerintem itt elcserélték a képet. Ez a zöldborsós mártogatós lehet.

Az a szendvics is nagyon ízletes volt. A són kívül szerintem nem is volt benne más fűszer. Vagy legalábbis nem érződött ki.

 

https://dearbudapest.hu/termek/zoldborsokremes-szendvics/

Előzmény: GPF (100073)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.12.04 0 0 100074

Vagy ezt a "trükköt" ételfestéknek hívják? :-)

 

Ha nem is feltétlenül festék, de biztosan nem a lencse, hanem valami más összetevő adja a színét.

Előzmény: Fleur de sel (100072)
GPF Creative Commons License 2023.12.04 0 0 100073

Úgy tűnik, nekik se mindig őrzi meg a színt:
https://dearbudapest.hu/termek/voroslencse-kremes-martogato/

 

De érdekes a kérdés... Engem is zavar, hogy a gyönyörűnek induló főzelék vöröslencséből a végére olyan semmilyen lesz...

 

Előzmény: Fleur de sel (100072)
Fleur de sel Creative Commons License 2023.12.04 0 0 100072

Szerintetek létezik olyan konyha-trükk, amivel a vöröslencse megtartja a színét főzés után is?  Vagy ezt a "trükköt" ételfestéknek hívják? :-)

 

Nemrég voltam egy konferencián, ahol nagyon finom (és gyönyörű) szendvicseket szolgáltak fel. Húsimádó létemre teljesen rákattantam a vega szendvicsekre.

Konkrétan ez a vöröslencsés volt a csúcs, remek fűszerezéssel.

 

https://dearbudapest.hu/termek/vegan-fuszeres-voroslencse-szendvics/

 

Megpróbálom otthon is előállítani. Nyilván nem a szín az elsődleges, de azért "die Auge ißt mit" - plusz a kíváncsiság is hajt.

(Ilyen áron persze magánemberként nem vennék 5-6 cm-es szendvicset, szóval emlékezetből kell majd kísérletezni)

 

dulci_nea Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100071

A rántotthúst egy papírral bélelt tálban úgy rakom körbe, hogy ne érjen sem az aljához, sem egymáshoz. Szóval, hogy ne fedje. Csak a szélén éppen megtámaszkodik.

nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100070

Hasonló rm. edényszárítónk van (30-50cm), ekkorát nem vennék az évenkénti 2x lángos sütéshez.

A pezsgősdugók távtartók, hogy a tányérok ne érjenek a tálcához.

(a mosogatóban lesózott tócsni alapanyag várja a sorát, hamarosan összerakom és sütöm a maradék baconös csirke mellé.)

Előzmény: Popenka (100069)
Popenka Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100069
Előzmény: Popenka (100068)
Popenka Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100068

szerencsés esetben egy ilyen is elfér, lásd méretek, ez tárolhatónak látszik

 

mondom, nekem nem ingem, biztos maradok a saját módszeremnél

Előzmény: nagypapi51 (100067)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100067

...egy sima fémből készült mosogatós edény csepegtető is megteszi...

Plusz helyet foglalna, az én rácsaim simán beférnek a sütőbe a többi tepsi közé.

Előzmény: Popenka (100065)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100066

Én úgy kezdem, hogy a megsült cuccot csipesszel kiveszem, lefújom a zsiradék habot, utána megy a rácsra.

 

Előzmény: Popenka (100065)
Popenka Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100065

Balatoni igényesebb halsütőnél láttam, hogy ezt a lángos csepegtetőt használja. Szebben is nézett ki hallal felpakolva, mint lángossal. :)

 

Ha ez valakinek annyira fontos, egy sima fémből készült mosogatós edény csepegtető is megteszi, laposan vagy emeletesen, de mindenképpen töredék áron a fentihez képest. Egy jó formájú változat. 4-8 ezer.

 

Én persze papírtörlőzöm. Nagyon gyorsan (mert k. forró) rádobom, ráhajtom, de ahogy felitta amit kell, már veszem is le a papírt és megy szárazra. Az ökológiai lábnyomom, ennek megfelelően, nagyobb mint a jetié és bigfooté együttvéve.

Annyi papír kell... Ezt olyan gyorsan, hogy mire a következő adag bekerülne az olajba, már kész is van.

Előzmény: nagypapi51 (100061)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100064

Drága is, meg el sem fér. De az élére állítva lecsepegtetés ötletét elloptam. :)

Előzmény: nagypapi51 (100061)
homerx Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100063

nyilvan arrol szol a dolog, hogy a lecsopogo zsiradek ne alljon meg tocsaban, amiben aztan uszik a sult lenyeg. termeszetesen az ilyen raccsal tavtartott dolgok jobbak.

Előzmény: nagypapi51 (100055)
nagypapi51 Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100061

Ez profi lángos csepegtető, nyilván otthonra nem éri meg, de ötletnek jó.

Előzmény: öreg_néne_b (100060)
öreg_néne_b Creative Commons License 2023.11.30 0 0 100060

Igen, nem erre készült. Meg az enyém nem is egészen ilyen, csak ezt a képet találtam a neten. Az ötletet egy lángossütőből loptam. :)

Előzmény: nagypapi51 (100059)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!