Szerintetek létezik olyan konyha-trükk, amivel a vöröslencse megtartja a színét főzés után is? Vagy ezt a "trükköt" ételfestéknek hívják? :-)
Nemrég voltam egy konferencián, ahol nagyon finom (és gyönyörű) szendvicseket szolgáltak fel. Húsimádó létemre teljesen rákattantam a vega szendvicsekre.
Konkrétan ez a vöröslencsés volt a csúcs, remek fűszerezéssel.
A rántotthúst egy papírral bélelt tálban úgy rakom körbe, hogy ne érjen sem az aljához, sem egymáshoz. Szóval, hogy ne fedje. Csak a szélén éppen megtámaszkodik.
Balatoni igényesebb halsütőnél láttam, hogy ezt a lángos csepegtetőt használja. Szebben is nézett ki hallal felpakolva, mint lángossal. :)
Ha ez valakinek annyira fontos, egy sima fémből készült mosogatós edény csepegtető is megteszi, laposan vagy emeletesen, de mindenképpen töredék áron a fentihez képest. Egy jó formájú változat. 4-8 ezer.
Én persze papírtörlőzöm. Nagyon gyorsan (mert k. forró) rádobom, ráhajtom, de ahogy felitta amit kell, már veszem is le a papírt és megy szárazra. Az ökológiai lábnyomom, ennek megfelelően, nagyobb mint a jetié és bigfooté együttvéve.
Annyi papír kell... Ezt olyan gyorsan, hogy mire a következő adag bekerülne az olajba, már kész is van.
nyilvan arrol szol a dolog, hogy a lecsopogo zsiradek ne alljon meg tocsaban, amiben aztan uszik a sult lenyeg. termeszetesen az ilyen raccsal tavtartott dolgok jobbak.