Egyébként biztos vagyok benne, hogy nem ő volt az egyetlen, aki valójában így gondolta. A háta közepére nem hiányzott (és most se hiányzik) senkinek itt Európában egy elhúzódó háború, amikor még ki se lábaltunk a kétévi covid-válságból. Ez is az igazsághoz tartozik, csak ugye vannak más, fontos szempontok is. Szerinted mennyire reális az, hogy ha még Merkel a kancellár, akkor talán ki se tört volna a háború, képes lett volna diplomáciai úton megoldani?
Na ja, en mar korabban is beszelgettem a nick kollegaval (egyszer meg egy segitsege apropojan irtam is egy kis vers-szöszenetet a probaüzem probaüzemeröl :-)), es en nem ertem hogy Te mit foglalkozol masnak az altalad velelmezett szexualis orientaciojaval, mindenkinek mindegynek kell lennie hogy mas felnött a negy fala között mit csinal ha a jogszabalyokat betartja.
PS.: de mentsegedre legyen mondva nem Te vagy az egyedüli ilyen aki mas felnöttnek a szexualis eleteben kutakodik, a kisgyermekes topikban is vannak hozzad hasonlok elegen.
Hogy valaki udvarias, az meg nem jelent ferfiatlansagot, nem az az igazi ferfi aki üt es vag es legyalogol mast,.
Egyebkent a nickvalasztas az valamihez kötödik, itt a gyermekekkel valo közös mesenezeseihez, egy Apanak ez termeszetes mint az adott esetben, nekem volt egyszer regebben peldaul a bumszli kutyankra -akit nagyon szeretünk habar mar öreg es kicsit kenyelmes de egeszseges- asszocialva egy kutyus nickem, voltam is -nekem erthetetlenül- emiatt szekalva, szoval en egyeseknek a felfogasat nem ertem, valoban, a Tiedet sem.
PS.: ha jol futottam most at a tegnap ota irottakat, akkor en nem ajanlom a kolleganak egy Veled valo talalkozast, mert Te nagy valoszinüseggel visszaelnel a talakozas soran megszerzett infokkal, es amit mondana azt Te ugysem hinned el, Te belemagyaraznal meg oda is valamit amibe nem kell, ezt nekem az eddigi tartalmaid mutatjak, meg akkor is ha azok a tartalomszamok eleg kevesek.
Amúgy nyilváncsak ez az egy nicked van, ki lenne az a barom, aki feltételezné, hogy annak az agyhalott idiótának vagy a sokadik nickje, aki csak ilyen módon mer burkoltan (vagy időnként kevésbé burkoltan) buzizni egy jóízűt...
Szerintem akinek egy nickje van, az nem feltételezi másról, hogy annak több van. Nem mellesleg féreg aki mondja. Egy héten elteltével (csak mert sokat dolgozom, itt szarakodni sincs sok időm), akármikor állok rendelkezésedre. Gondolom "férfiként", bármikor helytállsz a szavaidért, face to face.
Az a fiú, nem annyira határozottan erős férfi. Még abban sem biztos, hogy a férfiakat szereti vagy a nőket. Nyitott is ilyen topikot, most is megtalálhatod. Én nem keresgélem, de tudok róla, már betették, párszor.
Szerintem nem az ő alamuszi nyuszi típusát nevezik férfinak.
Ja, neha a szivar valoban egy szivar (Freud) :-), a legegyszerübb-legkezenfekvöbb magyarazat van.
gyerekeimmel nagyon sok Micimackót néztünk
Mi is :-), itt egy regebbi kepen az elsö unokammal a terdemen eppen nezünk egy mesefilmet, egyszer jo regen ezt a kepet mar betettem, aztan kivetettem, de most mar bennt hagyom :-) >
Ez a Johnson fele velelmezes ha jol emlekszem, akkor volt meg amikor a szakadar területeknek az elismerese lett, meg a 24.-i tamadas elött, ekkor lett a NS-2 üzembe helyezese is jegelve, tehat a meg a tamadas elött.
LNG-terminalok: most fog napokon belül az Unipernek az egyikje Wilhelmshavenba befutni, es meg iden masik kettö is (Brausbüttelbe es Lubminbe), aztan 23-24 forduloja környeken talan meg 2 vagy 3. Es ja, ez ahogy irtad az LNG-terminalok telepitese valoban el lett aludva, mert a szen-es atomenergia kivaltasara lett meg extra atmenetileg az NS-2 epitve, es itt is valoban mindenen -EU-ellenkezes dacara- keresztül lett ez nyomva, no aztan jött a kijozanodas ( az volt a terv hogy az NS-2-ön kesöbb valami mas legnemü anyag jön, nem a földgaz, szoval itt nemetorszag alaposan be lett etetve az oroszoktol).
Ez az allitolag gigantikus fegyverkezesi program valojaban a nemet fegyveres eröknek az allapotahoz kepest nem nagy szam, momentan meg löszer sincs nagyon, es jopar fegyvernem van ami valoban a beka segge alatt van (legierö meg a tengereszet), es ugye nincs is sorkatonai szolgalat, es a vagy 200 mrd jopar evre van, vagy 5-6 evre, oszt ahogy az utobbi evtized szokasa van, megint ennek a tizede majd tanacsolasra fog elmenni, most par napja ment lambrecht Lindnerhez hogy a löszerre extra penz, oszt Lindner nyilvanosan leintette, hogy ugyan mar, ott van a 200 mrd, abbol legyen tervezve.
Nem tett hot Merkelnek az a vonala, hogy nöket tett oda hadügyesnek (ez mar a 3. nö, a Lambrecht), ogaz hogy egy miniszter az egy politikai funkcio/szek, node mar ha egyaltalan valamihez nem ert, akkor mar megse megy az hogy allandoan milliok vannak tanacsolasra kiadva.
A 200 mrd az inkabb a nemet hadiiparnak szol, mint hogy most valami marha nagy hadsereg lenne felepitve, nem, erröl szo sincs, iden meg a NATO-tagallamok altal par eve vallalt 2% sem lesz meg, es ha igy megy, akkor meg jövöre sem.
Bocs, de nem nagyon hiszek abban, hogy egy nép gyökeresen meg tud változni.
A poroszok voltak a militans -es valoban nagyon fegyelmezett stb- resz, de Nemetorszag nem csak poroszokbol all :-)))
Akkor már inkább a közös európai hadsereg, lehetőleg kiküszöbölve a német dominanciát.
Nemet katonai dominencia nincs ma Europaban vagy az Europai Unioban, hogy közös europai hadsereg? Na ja, az EU-nak akar Macron egy közös hadsereget -ami eddig le lett intve-, es termeszetesen Macron ezt francia domonanciaval akarja :-)
A franciaknak es Nemetorszganak van valoban erös hadiiparja (a nemet eddig nemigen gyartott nagy belföldi megrendelesek hianyaban sokat a Bundeswehrnek), Scholz itt irt az aranylag egyseges technikara valo törekvesröl, no itt fognak megint a franciak is ezzel az igennyel fellepni, ugyhogy en magam boritekolnam azt hogy ez a ket azonos igeny a vezetesre meg azonos technikara egymast legyengiti/semlegesiti, oszt marad egy kis modernizalas mellett csak az hogy a NATO-ra van tamaszkodva a vedelemnel.
(Megy egyebkent mostanaban a Nemetorszagra valo köpködes, sokszor alaptalanul is meg csak a nagyvilagba valo allitasokkal is, talan par hete is az eredetben közepiskolai törtenelemtanarnö Maria Asszony -aki a Terror hazanak a nagyfönöke- kijelentette a hasara ütve csak hogy Scholz ellen a nemet allamügyeszseg vizsgal, eljaras van folyamatban Scholz ellen, oszt ez nem igy van. összekeverte Scholzot Kurz-cal, a volt osztrak kancellarral, aki ellen valoban folyik ügyeszsegi vizsgalat az osztrakoknak . Ez az allitas ami nem passzentos, abban volt amikor kijelentette hogy Nemetorszag megszünt :-), meg nevettem is volna ezen, ha a nö nem a Terror Hazanak lenne a vezetöje, es mar jo par eve ugye.)
A magyarázat egyszerű a névre: gyerekeimmel nagyon sok Micimackót néztünk, és Zsebibaba az egyik kedvenc karakterem (Tigris a másik).
Abban az időben, amikor készült a nick, volt egy kaanga nevű fórumozó. Kanga pedig Zsebibaba anyukája a mesében. És ekkor lett zseebibaba, ezért a két "e" betű. :)
Nekem a volt nicknev tetszik :-), a baba-utan gondoltam a nemet, de a zseb-(ee) utan meg a tele penzzel zseb is lehet :-), tehat egy nönemütöl adott becenev, igy több motivaciobol is lehetett a nicknevnek a valasztasa, mindegyiknek helye van.
PS.: ahhoz hogy egy ferfi lazan kezeljen egy ilyen becenevet -ha ez az volt valakitöl ra-, ahhoz nagy magabiztossag meglevösege kell, altalaban a valoban erös egyenisegü ferfiak nyugodtan ezt megengedhetik maguknak, es nem kell ezen meglepödni, mi majd 50 eve vagyunk hazasok, es en tudom hogy miröl beszelek :-)
Nalunk a Papa - a ferjem- is egy nagyon arös ferfias egyeniseg, az ilyen ferfiak jol türik a szinten erös egyenisegü es hatarozott nöket, meg akkor is müködik egy hazassag ha a nö nem eppen nagy mindenkeppen csak harmonia legyen hivö, hanem ha valamiben van egy allaspontja, ahhoz tartja is magat (termeszetesen a nö tudja hogy hol az a hatar amikor befogja a szajat :-) mert ertelmetlen dolgokon nem kell vitazni, de a legtermeszetesebb hogy esetekben - de nem a valoban fontosakban- különfele az allaspont).
(Regebben -jopar evvel ezelött erröl egy masik topikban temaztunk, de ma mar gondolom mas a felfogasbol vagy a szocializaciobol eredö elvaras egy ferfinak egy nö fele, avagy egy nönek egy ferfi fele olyan esetre hogy tartos kapcsolat -mindegy milyen kötödes-nevvel- legyen.)
PS.: de ebben nem akarom az eszt osztani -ahogy itt a forumon ezt szokas irni-, mindenki maga gondolja es tudja azt hogy kivel tud hosszu evekig együtt elni,
abszolute a lenyegre tapintottal gondoljunk csak a 30 eves haborura luther kiszogezi a nem is emlekszem hany pontjat hogy romat a papat lenyomja es par ev mulva egesz europa langban all a 0. europai vilaghabpruban az eredmeny az ami azota tobbszor megismetlodik a legnagyobb vesztes nemetorszag , a fele nemet nep legyilkolva , ezewr kis nemet allamra szakadva ............. a nemetek jo kereskedok de ok mindig haborukat akarnak megnyerni de mindegyuiket elvesztik a nemet kereskedonek jo katonanak HULYE aldi pennymarket lidl mercedes audi stb okos nep de BUTA
Igen erős fordulat ahhoz képest, hogy Boris Johnson szerint Scholz a háború kitörésekor még Blitzkrieget óhajtott, teljes ukrán megadással...Mondjuk, épp elkészült a Nord Stream 2, magasról leszarva minden tiltakozást, nem csoda, ha fájt rádöbbennie, hogy Németország mégse lesz fél Európa gázelosztója. Sőt, alighanem kénytelen lesz búcsút inteni az orosz gáznak (nagyrészt meg is történt, bár erre rá is segítettek "valakik"), LNG-termináljai pedig érdeklődés hiányában nem épültek.
Ami a nemrég bejelentett gigantikus fegyverkezési programot illeti, a múlt ismeretében számomra nem túl megnyugtató, hogy Németország kíván egész Európa őre lenni. Még ha igaz is, hogy a kontinensnek egyszerűen nincs saját ereje megvédeni magát... Bocs, de nem nagyon hiszek abban, hogy egy nép gyökeresen meg tud változni. Akkor már inkább a közös európai hadsereg, lehetőleg kiküszöbölve a német dominanciát.
sokan sokszor talalkoztak azert nem mentem mert mi ertelme van ott tovabb folytatni a politikai veszekedeseket abbol indulok ki hogy statisztikak bizonyitjak ugy nalunk mint az usa-ban hogy minden gyilkossagot veszekedes eloz meg nem attol feltem hogy ott meg-gyilkolnanak de MINEK SZEMTOL SZEMBE FOLYTATNI A VESZEKEDEST amugy 3 valasom volt mindegyoik valast sok veszekedes elozott meg
Igen, ezt mar korabban is olvastam, hogy regen a forumrol többen szemelyesen is talalkoztak egymassal, akkoriban ez meg gondolom mashogy volt, ma mar ujabb userek reszeröl en ezt nemigen tudom elkepzelni, habar en is par eve meg hasonlo cipöben jartam, de ezek az idök mar elmultak.
PS.: mar nem emlekszem arra hogy Te tudsz-e nemetül, de ha erdekel es nem tudsz akkor forditozzal ha erdekel a tema meg idöd is lenne, itt van Scholznak az irasa ami ma jelent meg, ez a közvetlen linkje a nemet szöv. szintü kormanynak (angolul is gondolom megvan ott ahol ez megjelent, de ott nem neztem, lehet hogy ott is csak nemetül van, van par nagyon erdekes dolog benne, Nemetorszag uj strategiat keszit, kora tavaszra meglesz, stb, >
Talan most egy dolgot emelnek ki belöle: Scholz szerint az EU-szankciok Oroszorszagra -orosz cegekre/allamra,maganszemelyekre- sokaig lesznek ervenyben -meg is indokolja hogy miert-, node Magyarorszagon most van valami ujjabb un nemzeti konzultacio, melynek ha jol emlekszem a temaja az EU-szankciok, szinten ha jol emlekszem akkor a szankciokat hosszabbitani kellene, node ahogy latom itt talan az Orban-FIDESZ arra megy ki hogy belföldi erdekekböl vezetve ez ne legyen meg, de Scholz egyes dolgokat is belengetett, es akkor meg Matolcsynak az eszrevetele (talan megint 8-at vagy melyik szamot latta?) , na ja, ...
(Ahogy en latom Orban-Köver-Fidesz nemigen kepes a politikai megujjulasra, mar tetözött ez a politika 2014-15-ben, no, majd meglatjuk.)
Hehe, Veled is mar eleg regen talalkoztam össze :-)
Ki ez a zsebibaba? Valahogy nem remlik Nekem hogy valahol összetalalkoztam volna Vele, ez egy regebbi nicked volt?
A nicknev utan en egy nönemüre asszocialok, de ugy emlekszem mintha Te fiu lennel :-) (Ez nem egy olyan dolog hogy most a nemedet ird meg, most csak egyszerüen eszreveteleztem ezt a fiu-lenneltet.)
No, örülök annak hogy idönkent ide benezel, es megertem azt ha vegyes erzeseid vannak, az okay.
PS.: most este mielött beneztem a forumra atfutottam az indexnek a hircimeit, egyet olvastam el, a Matolcsy fele bejelentes-ertekelest a gazdasagra, meg gyorsan par reakciot arra.
PSS.: ez a Matolcsy mar vagy a 68. eveben van, igazan elmehetne nyugdijba mar.
Hali.:-) Legjobb emlékezetem szerint elsősorban az egészségügyről volt szó, de sajnos, a trécs valóban törlődött. És úgy rémlik, én azt írtam, hogy orbán embert rendel a feladathoz, és nem feladatot az emberhez. Ezt el is mondta egyébként valamelyik sajtótájékoztatón. Megvannak az egyes ciklusokban a prioritások, ennek megfelelően vannak a feladatok és a hozzájuk rendelt erőforrások, most például az energetika. Hogy ez jó vagy rossz, mindenki döntse el magának.
A tanártüntetésekkel kapcsolatban nekem vegyes érzéseim vannak. Még a kirúgásokkal is. Az nem kérdés, hogy a béreket meg kell emelni, mert az átlagbér erőteljes emelkedését nem követte le a pedagógusoké. Ezzel együtt az árakét sem. Viszont ugyanúgy beleraknék bizonyos minőségi követelményeket, ahogy az orvosok új jogviszonyába. Az is igaz, hogy nem megoldás a tanárok kirugdosása, csak olaj a tűzre, a törvény viszont rájuk is vonatkozik. Ahogy a szintén közpénzből fizetett, fontos ellátást biztosító orvosok nem sztrájkolhatnak akárhogy, úgy a pedagógusokra is vonatkoznak szabályok. Ha ezt többszöri figyelmeztetés után sem tartják be, akkor annak van törvényes következménye.
Bromhold vagyok (azt a nickemet sajat magam megmurderoltam :-), de van mar egy Bromhold2 nickem is, de azzal itt nem irok), no, kedvem lett most a fözes közepette egy kis beszelgetesre Veled, talan benezel ide.
Az apropo erre az volt, hogy amig a trecs megvolt, anno ott mi ketten arrol is temaztunk, hogy en kerdeztem Töled hogy mire volt jo az aprilis eleji valasztas utan a belügy ala az oktatast es az egeszsegügyet beszervezni, a Te erved meg az volt erre, hogy a korabbi evekben rengeteg penz lett ebbe a ket területbe benyomva es emiatt most mar szerinted ez a ket terület magatol is elmegy (ja, es most irhatod hogy idezzem be azt ahol Te ezt irtad, no, nem tudom mert a topik be lett ugye csukva, de Te is meg en is tudjuk hogy mik voltak az erveid itt a belügy ala valo beszervezesre, amikböl most a lenyeget irtam csak meg).
No: szerimntem ide mar szinte senki sem nez be, igy egy kicsit a szokasosnal is talan böbeszedübb leszek, de mostanaban ha atfutom az indexnek a hireit, allandoan a tanaroknak es a diakoknak a tünteteseröl van szo, most megint a rendörseg = belügy :-)))) elbocsajtott a Karinthy gimnaziumbol vagy 8 tanart valami polgari engedetlenseg??-ben gyökerezö tüntets miatt (itt az ar iranyado ami irva van a mediakban, nem jegyeztem meg a pontos szohasznalatot), es diakok is sokat vonulgatnak az utcakon szolidaritasbol a tanaraikkal ugye, no, ha jol tudom akkor ez az egesz a beremeles miatt indult, oszt aztan Orban-FIDESZ megigerte ha jön az EU-penz, akkor lesz beremeles, de ugye az EU-penz iden nem jön, oszt kerdeses hogy jövöre igen-e.
Es ugye tavaly valasztasi kampanykent megigerte Orban-FIDESZ azt, hogy a gyermekes csaladok visszakapjak 2022. ev elejen (valamikor febr. 15-ig) a 2021-ben befizetett sz. jövedelem adokukat, nem csak az aki csaladi potlekot kapott, hanem a hazastars is (es nem csak alkalmazottak, hanem masok is ugye), tehat ez kb jo 2,5 millio adofizetöt erintett, ez iden valoban ki lett fizetve valamikor februat közepeig, oszt egyszercsak itt volt az oroszorszagi oroszoknak az Ukrajna elleni tamadasa febr. 24-töl, az aprilis elejen tartott valasztasoknak sem lett az Orban - FIDESZ-nek több voksa mint csak a szavazasra jogosultaknak (kb 8, 1-2 ?? mio fö) a harmada (inkabb ezalatt), oszt ezzel a harmad stavazasra jogosultak megbizasa alapjan kormanyoz megint az Orban Ur a FIDESZ itanyvonala szerint.
Aztan hipp-hopp beindultak az energia arak az egekig, megfogni nemigen lehetett azokat (maig sem igazabol), a januari-februari kextra kifizetesek az allamkasszabol mint a valasztasi igereteknek a teljesitese jol meggyepalta az allamnak a renkelkezesere alo penzikeket, elelmiszer arak elszalltak, az EU-s penzek meg nem jöttek, oda volt a pedagogusoknak a beremelese, oszt meg lett egy nagy es uj hatarvedelmi tarsulat is csinalva, a FIDESZ nem targyal senkivel sem, meg a Parlament bizottsagaiban sem, de alighogy kiment a virusidö miatti különleges veszelyallapot, maris Orban-FIDESZ elvitte Magyarorszagra az ukrajnai haboru miatti veszelyhelyzet kihirdeteset, tehat különleges allapot van Magyarorszagon immar vagy jo 2 eve, es a vege nem is latszik. Orban Ur meg flangal Nagy Magyarorszag saljaval a nyakaban a Magyarorszaggal szomszedos orszagok lakoinak-politikusainak a kedelyeit borzolgatva, meg lengeti az elhibazott brüsseli szankciok-zaszlot annak ellenere hogy Magyarorszag minden eddig ervenyben levö EU-szankciot megszavazott.
A kerdesem tehat az lenne: ha a korabbi evekben szerinted rengeteg penz az oktatasba es az egeszsegügybe betoltak hogy az mar szerinted magatol is elmegy (ezert lettek a szaktarsak szerinted megszüntetve, oszt a rendörseg :-)))-hez kerültek, akkor most mi ez a (jogos) berigeny a pedagogusok reszeröl? (Arra mar gondoltal, Darling, hogy a közepiskolasoknak lassan egy egesz fölsöje > ti ertve a 14-es 18 közötti közepiskolasokat -- a virusidö tavoktatasa es a mostani oktatasi problema es az esetleg meg jövö hosszabb szünetek--- lassan egy elveszett retegnek lehet tartani? A jelen lenne a jövö, de a mai -ahogy latom politizalo közepiskolas retegnek ---mert az oktatas a belügyhöz tartozik, igy a belügynel--- lesz talan jo nehany fekete pontja? A jövöre kihatoan? Az egyetemek ki vannak szervezve Alapitvanyokba, ki ellenörzi az allam reszeröl öket hogy kit vesznek fel es kit nem es azt miert nam? Es akkor a kinai kommunista ideologia szerinti Fudan ugye, ahol a kutatasi szabadsag is -sok mas mellett- be van korlatozva, es ugye a Fudan az viszi Magyarorszagra az oktatasi know-howjat is. Xi elvtars az levalthatatlan amiota a szemelyi kultusz visszatert Kinaba, ha Magyarorszagon a valasztasra jogosultaknak a harmada alatti aranynak a megbizasaval lehet kormanyozni, akkor a Köver/Orban-FIDESZ szinten levalaszthatatlan marad.)