Keresés

Részletes keresés

zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 511
A barátomnak.
Előzmény: Dave Bowman (510)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 510
kinek írtál Sydneybe?

mindenesetre lekötelezel, köszönöm.

Előzmény: zöld agyar (509)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 509
Írtam Sydneybe, ott könnyebben megtalálják. Nézz majd be ide, beteszem ha megjön. ZA
Előzmény: Dave Bowman (508)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 508
oksz. majd én is rákeresek, de azért köszönöm.
Előzmény: zöld agyar (507)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 507
20 perce ezt keresem és nem találom, origo index helyi keresőjét is aprítottam pedig. Majd csak előjön. Virtuális kamerák voltak az épület több pontján és ezeket lehetett körbe forgatni. Az egész épületet be lehetett járni, szintenként több kamera volt az ép. belsejében és kívül is. ZA
Előzmény: Dave Bowman (506)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 506
rendben, mindenesetre kíváncsivá tettél, szavad ne feledd!
Előzmény: zöld agyar (505)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 505
Kerestem a linket de nem találom, majd előkerítem mert kezd bosszantania dolog.
Előzmény: Dave Bowman (504)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 504
s válasz is érkezett.
Előzmény: zöld agyar (503)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 503
Kössz a linket igazán értékes hely, feltettem a kedvencek közé. Mail ment, a linkre mindjárt rákeresek.
ZA
Előzmény: Dave Bowman (502)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 502
nem leltem, de ajánlok fiygelmedbe egy linket, ha érdekel az építészet... :)

ez az.

persze itt sincs minden, de most elkezdtem nézegetni az Operaházat. ezt a poént is csak egyszer lehet elsütni, olyan eredeti, s egyszerű.

na, ezt nem tudja Márti néni, s görcsöl keményen. sokszor láttam már ilyet, ez ennek az iskolapéldája, csak sajnos túl drága mulatság.

zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 501
Kb. 2-3-hete volt az Origon egy link ami a Sydney Operaházba kalauzolt. Most néztem nem tettem-e el a linket, sajnos nem volt meg, de a keresőjéből könnyen előjön. Ilyen jól demonstrálva egy épületet mint ezzel megtették még nem láttam. Mintha ott lennél a Harbour Bridge környékén. Én láttam élőben is, de így virtuálisan is érdemes felkeresni.

ZA.

Előzmény: Dave Bowman (500)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 500
nem persze, csak kíváncsi voltam.

sajnos az egész már inkább szól politikáról, mint építészetről. láttam például a norvég nemzetit, no, az úgy is nézett ki (terven pesrze), mint egy nemzet színháza. a felelősség persze más, mint négy éves választási ciklus, hiszen hosszú évekre itt fog állni.

mikor magát a modellt megláttam, nem hittem a szememnek, ilyen nincs, az a formai kavalkád egyszerűen hihetetlen volt. annak idején Bán Ferenc nyert, a kor és a Műszaki Egyetem hangulatának erősen megfelelő tervvel, s az mai szemmel fényévekre van SM "győztes alkotásától". este is írogattam ide mindenfélét, nem szeretném magamat ismételni.

Előzmény: zöld agyar (499)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 499
Számít ez?

Szerintem nem, én a véleményemet írtam le. Kérdezz nyugodtan amire tudok felelek, vagy mondd mivel nem értesz egyet.

ZA

Előzmény: Dave Bowman (498)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 498
tán csak nem Te is építész vagy?
Előzmény: zöld agyar (497)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 497
Mindhárom építmény a maga korában formabontó alkotás volt, a mienk sajnos nem. Makovecz Pázmány P. Tud. Egyeteme az (formabontó) nem is tetszik még a híveinek sem, ez pedig egy remek alkotás. Nem véletlenül van nevesítve (MI) mint a világ ma élő 10 egyik legjobb építésze.

Siklósi Mária néhai építészről és munkájáról hasonló jókat sajnos nem lehet elmondani. Semmilyen jelentős alkotása SM.-nek ezidáig nem volt gyalázat hogy egy építészetileg egy senki tervezi a nemzet színházát. Lehet hogy Swajda Gy. családi házának megfelel egy ilyen kvalitás hát lakjon benne.

zöld agyar

Előzmény: Papirhold (495)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 496
Lujzi is építész? :)
Előzmény: Papirhold (495)
Papirhold Creative Commons License 2001.04.25 0 0 495

"Attól nem kell félni hogy ez BP. jelképe lesz"

ZA !
Az Eiffelről se gondolták volna :)
Egyébként nem értem mi vele az a nagy gond ?

Lujziiiiiiiiiiii ! Te épitész vagy !
Gyere és magyarázd el miért nem jó ? :(

Előzmény: zöld agyar (494)
zöld agyar Creative Commons License 2001.04.25 0 0 494
"Annakidejen az Eiffel tornyot is egy torzonak tartottak es nezd meg: Paris jelkepe lett."-írod

Attól nem kell félni hogy ez BP. jelképe lesz. Botrányoktól hangos volt egyébként a Sydney Operaház és a Big Ben építése is.

ZA

Előzmény: Papirhold (484)
Papirhold Creative Commons License 2001.04.25 0 0 493
"Mondd! Szándékosan írtál ekkora marhaságot, vagy csak ennyire nem ismered budapestet?
:-)
(Azért a IX. ker. még Csepeltől is picit messze van, nemhogy Soroksártól :-)) ) "

Vszin Soroksári utat akart irni :)
Előzmény: Utálom a Narancsot (489)
lujza Creative Commons License 2001.04.25 0 0 492
Nekem se tecc. Nem a Duna partjára terveződött.

Sőt, szerintem nem is mostanában kellene építeni.

Előzmény: Utálom a Narancsot (491)
Utálom a Narancsot Creative Commons License 2001.04.25 0 0 491
Tudod... Egy kém... pardon, egy hírszerzőnek, legalább a saját hazájában legyen egy kis helyismerete... (1ébként tényleg a IX. kerületben van az a förtelem)
Előzmény: lujza (490)
lujza Creative Commons License 2001.04.25 0 0 490
Na, most jól eligazítottátok szegényt.

A színház a Boráros tér és a Lágymányosi (lánykorában déli vasúti összekötő) híd között épül. a Dunaparton.

Előzmény: Utálom a Narancsot (489)
Utálom a Narancsot Creative Commons License 2001.04.25 0 0 489
Mondd! Szándékosan írtál ekkora marhaságot, vagy csak ennyire nem ismered budapestet? :-)
(Azért a IX. ker. még Csepeltől is picit messze van, nemhogy Soroksártól :-)) )
Egyébként amit látok belőle nap mint nap... Hát jobb lett volna, ha marad az Erzsébet téren...
Előzmény: liberálmensevik (479)
Papirhold Creative Commons License 2001.04.25 0 0 488
En is jo ejszakat kivanok:Ph
Előzmény: Dave Bowman (487)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 487
kedves Papírhold!

kérlek ne vedd magadra, semmi ártó szándék nem vezérelt, mikor ezt írtam. örülök, hogy Neked tetszik, de ha megfeszülök, se tudom elfogani ezt a tervet, de ezt nevezzük valamiféle szakmai ártalomnak.

a pontos történetre nem emlékszem, de eredetileg V. Gy. nyerte, aztán Schwajda ezt keresztülhúzta, hogy már neki nem, Siklósi Márta a nyerő pályázat nélkül. de ez egy hosszú mese, fejből nem is tudom minden részletét felidézni.

no, most egyenlőre ennyi, jó éjt.

Előzmény: Papirhold (486)
Papirhold Creative Commons License 2001.04.25 0 0 486
"Vadász György terve valamelyest hasonló hozzá."

Na, en meg azt nem ismerem, de most mar nem is akarom, hatha jobban tetszene es csak a szivem fajna. Habar...

...vagy éppen eklektikus, megszámlálhatatlan mindenféle van rajta."

Nekem eppen ezert tetszik, modd kerlek ez nagy baj ? :(
Sajnos teged itt egy epiteszetben teljesen jaratlan Papirholldal hozott ossze a rosszsorsod, ugyhogy ezt annyira szegyellem, hogy el is bucsuzom mara. Meg egy piciket varok, hatha valaszolsz, addig korulnezek a forumon.
Ha netan nem talalkoznak, jo ejszakat kivanok, holnap nagyon szivesen hallanek meg errol egy kicsit, akar a tarsalgoban is, ha itt offtopic.
:)*Ph

Előzmény: Dave Bowman (485)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 485
no, a Sacra Coronát többször említetted, ehhez nem tudok mit hozzáfűzni, ugyanis nem láttam, földrajzi akadályok miatt.
baráti körömben sokan megnézték, nem tudom, milyen véleménnyel, de mint madarat tolláról... szóval jelemezzem engem is ez a mondás, így látatlanban.

egy szó mint száz, nekem nagyon nem tetszik az a ház, s mindenféle politikai nézetet elhagyok ilyenkor, mert építészetileg nem tetszik. ebben minden van, ami lehet, stílustalan, vagy éppen eklektikus, megszámlálhatatlan mindenféle van rajta. nem tudom persze, a színészeknek hogy fog tetszeni, vagy a közönségnek, milyen belül, stb., de építészeti szempontból sehol sincs.

Vadász György terve valamelyest hasonló hozzá. nem tudom, ismered-e a történetét, nem akarlak untatni, de a lényeg az, hogy neki bizonyos elemeket meg kellett hagyni, stílusosan fogalmazva kapott egy drámát, amiben a rendező fekete filccel kihúzgálta a feleslegeset, a többi benn maradt. jgy történt vele is, ha nézed a két modellt egymás mellett, ez látszik rajtuk. homlokzatilag meg már nagyon elmaradt, sehol sincs.

szóval mégegyszer szeretném mondani, nem pártpolitikai vagy miféle meggyőződésből állítom ezeket, hanem ez az őszinte kritikám.

Előzmény: Papirhold (484)
Papirhold Creative Commons License 2001.04.25 0 0 484

"kedves Papírhold, a szépség természetesen relatív fogalom. írhattam volna persze "nem tetszik", egy és ugyanaz. én most Siklósi Márta "tervéről" beszélek, "

En is arrol beszelek es nekem tetszik a terv.
Az is igaz, hogy a szepseg relativ dolog, es en nagyon megvesztegetheto vagyok :(
Nem tetelezem fel rolad a rosszindulatot a tervvel kapcsolatban.
A Sacra Coronaban nagyon elbizonytalanodtam. Nem tudtam, hogy en vagyok -e ennyire elnezo, vagy igaztalanul bantjak sokan a filmet, nemzrti identitastudat ebreszto mondanivaloja miatt.
Most, hogy a tervrol beszelunk, megint eszembejutott, hogy valoban en egy kicsit elnezo vagyok ugyan, ha valami megtetszik elso latasra, nem keresek benne hibat, elfogadom, hacsak nem taszit mindjart elso latasra.
Elhiszem, hogy vannak nalam szakavatottabb kritikusok, en csak a magam velemenyet tudom mondani, az evek soran fog ugyis kiderulni elfogadjak - e az emberek . Annakidejen az Eiffel tornyot is egy torzonak tartottak es nezd meg: Paris jelkepe lett.

Előzmény: Dave Bowman (483)
Dave Bowman Creative Commons License 2001.04.25 0 0 483
no, kérlek.
kedves Papírhold, a szépség természetesen relatív fogalom. írhattam volna persze "nem tetszik", egy és ugyanaz. én most Siklósi Márta "tervéről" beszélek, és beszéltünk rengeteget az egyetemen. ha van kedved, Veled is szívesen beszélgetek róla, mert érdekes téma.
egyfelől nemes dolog, hogy épül az ország budapesti Nemzetije (pl. Szegeden már rég van), és hogy eredetileg, igaz sokadszorra a Világkiállítás magyar pavilonjának tervezője nyerte, mégis, ma nem az övé épül. Vadász György el, Márta néni be. és maga a terv, nos... ezt hosszú beszélgetés lesz.
Előzmény: Papirhold (482)
Papirhold Creative Commons License 2001.04.25 0 0 482
"Nem szep"
Latod, Dave, ettol tudok felmaszni a sima falon.
Miert nem tudod azt mondani, hogy nem tetszik. Ez a baj a Sacra Coronas topikban, nem azt mondjak az emberek, hogy nem tetszik ezert/azert,amazert, csak igy chategorice> nem jo. Sot, mondanak csunyabbat is.
A Nemzeti epulete modern, talan kicsit szokatlan epulet lesz. Az igaz, hogy nem szokvanyos. 1szoval nekem tetszik.
Talan pont ezert:)
Előzmény: Dave Bowman (481)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!