Már úgy vásároltam 2 és fél éve, hogy szólt a feszítő görgő. Kicseréltem, csend. 20 e km múlva megint megszólalt. Hosszú úton voltunk, néha belocsoltam fagyállóval, akkor egy ideig elhallgatott. Otthon kicseréltem a feszítő görgőt, a feszítő teleszkópot és a himbát. Csend. Kb. 400 km-ig. Épp egy hosszú úton voltunk, nem tudtam mit csinálni, vettem út közben görgőt és teleszkópot, hogy kicserélem, ha rosszabb lesz. Kibírta a hátralévő 3200 km-t. Érdekes, hogy alapjáraton nem szólt, ill. akkor sem, ha menet közben üresbe tettem a váltót. Hazaértünk, kicseréltem a görgőt és a teleszkópot. Beindítom, csend, de hallatszik halk cincogás. Biztos vagyok benne, hogy nem valamelyik másik csapágy, hanem a feszítőrendszer a ludas.
tudtok ajánlani valakit aki képes diagnosztizalni és javítani Command fejegységet?
2014-es E klasse 4.5 fejegysége nem kapcsol be.
Csak lassan villog az ON gomb. Xentry nem lát hibát.
Olyan embert keresek aki házon belül maga képes egy ilyen eszközt diagnosztizálni, és esetleg javítani, ha lehetséges, nem pedig autohifi cég aki továbbküldi valahova.
Kiolvastattad a hiba kódokat? A klimahűtő nyomáscsökkenése hibajel okozhat ilyet ami vagy a nyomás szenzor hibája vagy a tényleges klima gáz hiánya miatt van.
Segítségeteket szeretném kérni. Van egy 1993 as w124 220 benzin autómata mercink. Menet közben véletlenszerűen olykor úgy viselkedik mintha leállna 1 vagy 2 henger, a kipufogó erőteljesen füstöl. Majd a motort leállítjuk, vissza kapcsoljuk és minden megy normálisan, majd 1x csak újra csinálja. Idáig cserélve az üzemanyagszűrő, az üzemanyag szivattyú, gyújtás kábelek cserélve, akku saru tiszta, gyertyák cserèlve, váltó pontosan vàlt stb.. stb...
Ha esetleg valakinek lenne tapasztalata azt nagyon megköszönném. (autószerelő látta már, de ő sem találkozott ilyen problémával még)
előzetes tippre lenne szükségem, hogy milyen hiba lesz az autómon. S212 E200 CDI 5G Tronic az alany. A jelenség pedig, hogy hidegen elindulás után a váltások előtt ráz az autó hátulja ( inkább kicsit darálós a hang). Kb. 8-10 kilóméter után ez teljesen megszűnik. A váltó egyébként szépen vált, nem ránt, tényleg jól működik. Tavaly volt olaj cserélve benne. Váltó problémám lesz mégis, vagy valami más?
Üdv ! C180 ,2000 benzin, 2001 évhez keresek vezető ajtózároldalán található infra érzékelőt. Lehetőleg olyant ami előzőleg üzemelt. Szerintem a C osztályban nincs különbség. 6-os torz kulccsal a guminál benyúlva kiszedhető a zár. Magánban kérnék árajánlatot. Köszönöm előre is !
A masina egy CLK320. Néhány hete azt csinálja, hogy néha elpirosodik a komputer kijelzője, és "Visit workshop" + egy akkumulátor-ikon világít. Aztán 5-20 mp múlva elalszik. Van feszmérőm (ilyen kínai szivargyújtós), amíg világít a piros, addig lemegy a feszültség 11-11,5 V körülre, aztán visszaugrik a szokásos 14-14,2 Voltra. Egyébként megy minden, ezt a hülyeséget naponta max. 1-2-szer csinálja (így használom már vagy 2 hete).
Jelzi a Malfuncion-t, de következő indításra elfelejti. Érdemes megpróbálni kiolvasni a hibatárolót?
Ahogy olvasgatom külföldi fórumokon, vagy akku, vagy generátor. Merre tapogatózzak tovább először...? Nézegettem az akkut, de nem látok rajta dátumot.
---
Ehhez kapcsolódó kérdés: akkucserénél kér kódot a rádió? (Mert persze azt nem kaptam hozzá...)
néha meg-megmozdulnak a gombok , inkább .1 mm magasságban, valami kis hang is van....demost már 3 hónapja biztos nem zárt vagy nyitott egyik bal oldali se.
Egyébként úgy kezdődött , hogy bal első néha! nem zárt be. aztán szép lassan kifejlődött.
Azért nyújtózkodom ezzel a bajjal - is-, mert az autó ha érhet jó 3 Mforintot .....ez nem bír el 35e rezsióradíjat
A bajos autó W212 E250CDI... a bal oldali ajtók szarakodnak bezáródni, most már inkább 100 % , hogy nem záródnak be a kulcs zárásakor. ( vészkulccsal zárodik nyílik az első ) Mi lehet az oka , javította e már valaki....hogy működik, pneumatika van -é benne ( nem hiszem)
Van egy érdekes problémánk, CLK 270 2004-es évjáratú autónál. Jelez az autó, hogy kiégett a bal hátsó világítás. Kicseréltük az izzót de ugyan úgy hozza a hibát. Amikor felkapcsoljuk a világítást egy rövid időre (pár másodperc) rendesen működik de utána átvált a féklámpára. kivettük az izzótartót és úgy adtam neki 12v-ot a benne lévő izzó tökéletesen működik. Vettem másik izzót de ugyan az a probléma, Vezetékeket néztük nincs eltörve, a foglalatot ha nem tolom be teljesen bizonyos pozícióban világít de egy idő után átkapcsol a féklámpa izzóra. Esetleg találkoztatok már ilyen hibával, mi lehet a probléma?
CLS 320 CDI 2007 kiégett a baloldali tompított izzó. Azt hittem, hogy csak úgy mint a Bálnámnál benyúlok és kicserélem. De ezt oda bebetonozták, úgy körbe van építve, hogy még légrés sincs. Mit kell lebontani egy izzó cseréhez? Vagy kiszerelhető a lámpatest? Vagy egyből szerviz?
Sziasztok, segítség kellene. C220D 1997. Átugrott vezérlés miatt le kellett venni a hengerfejet. Három előkamra vége elégett, keresek bontott előkamrát vagy bontott hengerfejet. 5 éve vettem ezt az autót és látszik, hogy bontott volt már, az égés mértékéből ítélve szerintem ezekkel a vég nélküli kamrákkal rakták össze. A főtengely szíjtárcsa el van fordulva amit szintén nem raktak helyre inkább tettek egy jelet az OT-nek amit most látok bontott állapotban és ezért is nem tudtam helyrerakni a vezérlést a bontás előtt. Még nem vettem le a szíjtárcsát de szerintetek mitől tud elfordulni egy éken lévő tárcsa ami gyárilag 300Nm van meghúzva?
Üdv a tagoknak kellemes husvéti ünnepeket kivánok minden fórumtagnak. Kérdésem a következő hátha van valakinek rá ötlete. Adott egy 320CDI turbóvezérlő ami behalt a hiba megvan a elektrónikai panelja baromi vékony ponthegesztett átvezetések egyike eltört nem tudom milyen anyag lehet de nem fogja a cinezés fényesre megtisztitottam de nem lehet forrasztani.Hogyan lehetne javitani.
Köszönöm. Megnéztem. Igen, ez más árkategória, mint a gyári. Valószínűleg megrendelek egyet és ha lesz időm, kicserélem majd, ahogy ígértem meg is írom, hogy ez elég volt-e.
Nagyon köszönöm ezt a tanácsot. Akkor én is körbenézek Exide fronton, amit találok majd megírom és amikor lesz egy szabad hétvégém, akkor kicserélem. Lehet a normál akksit sem lesz már elég tölteni. Megírom, hogy mi lett az eredménye. Neked a start-stoppossal szerencséd van. A Skodámban azt három évente cserélni kell.
Nem csak a gyári jó bele, én Exide-ra cseréltem a gyárit kb. 3 éve, edddig jó, és sokkal olcsóbb. ;-)
A start-stoppos akkum meg 10 évesen adta meg magát, arra nem írt hibát, csak néha vészüzemmódba rakta magát indítás után. Kevés volt a "volt" a váltónak. :-) Akku csere óta hibátlan. ;-)
Dehogy, meg sem fordult a fejemben. A tények miatt írtam csak ezt le. Ha jól tudom, ezt a kis akksit meg csak a gyári Mercedest lehet kapni vagy legalábbis érdemes megvenni. Most már gondolom 100 E felett lehet az ára is.
Csak az indítás-tiltás összefüggésében olvastam különböző hozzászólásokat és ebben a témában csak külföldi fórumon találtam bármit is erről. Van benne tapasztalatom, hogy a normál akksik is akkor mennek leginkább tönkre, ha nem használjuk az autót. Régóta van hobbi autóm, amely évi kb. 500 km-t megy. Az akksik és a gumialkatrészek ezt megszenvedik.
Amúgy a gyári rendes akkumulátort a 11. év után kellett csak cserélni, amikor elkezdődött a többet áll, mint megy használat.
Azért is írtam a fórumra, ha valakinek sbc rendszerrel ellátott modellje van és tapasztalt már hasonló jelenséget, akkor talán megosztja velem az infókat.
Köszönöm. Nem ismertem. Nem is volt soha szükségem rá, mert az éves szervízeken kívül + egy garnitúra gumi+ egy garnitúra fék csere, soha nem kellett javítani. Rákerestem a neten, RS szervíz néven van fent, gondolom erről van szó.
Köszönöm. Gondoltam már én is erre, hogy az nem árthat, azonban angol fórumokon korábban azt olvastam, hogy attól még indulnia kellene. Bár logikus lehet, mert az sbc hiányát okozhatja a kis akksi lemerülése, ami biztonsági kérdés. Igazából semmi előjele nem volt ennek a jelenségnek. Sokáig nem volt benne az akku, csak ennyi. Gondoltam már valamilyen elektronikai letiltásra vagy a kulcs jelét elvesztette a rendszer, ami persze a találgatás kategória. Mivel van másik napi járós autóm és időm sem volt, így most már az 5. éve, hogy csak áll a garázsban. De nem maradhat így örökké.
Korábban már jelentkeztem ezzel a kérdéssel, azonban nem tudtam rá megoldást találni, bár nem is intenzíven kerestem.
Az autó 2005, 220 cdi, w211, 116 ezer km. Az autót műszaki után beállítottam a garázsba, kb. másfél évig ki volt véve az akksi és utána nem indult már el. A 378884 hozzászólásban részletesen leírtam, hogy a motort forgatja,de nem indul. Megnézték azóta diagnosztikával. Hibakódot nem írt semmit. A lemerült akksit igen, de fel lett töltve. Az autó nem indul továbbra sem, bár a motort forgatja. Az órában piros akku jelzés világít. Angol fórumokon olvasva lehet ez az sbc akku is, ha gyenge vagy tönkrement. Az enyémben még eredeti.
Volt akinél a csere után beindult a motor. Volt, akinek az infrakulcs volt hibás, a motort forgatta, nem indult, a kulcs újra programozása viszont segített.
Elképzelhető, hogy akár ez a két dolog is akadályozhatja a motor beindulását? Volt valakinek már ilyen problémája?
Szinte biztos vagyok benne, hogy a probléma elektronika. Jó lenne valakit találni, aki már találkozott hasonlóval.
Akkor kerestem egy megbízható mercedes szervízt-szerelőt Pécs környékén, de senki nem tudott ilyet mondani. Ha esetleg azóta van valakinek jó tapasztalata, azt megköszönném, ha megírná.
Az autó most már kb. az 5. évét tölti a garázsban mozdulatlanul, ami nem jó, így szeretném ismét feléleszteni.
Valaki használt már ezekből az utángyártott 50-51ezer Ft-os(W212-höz kellene) légrugókból? Érdemes pénzt adni értük vagy inkább valamelyik nevesebb gyártóé, netán gyári az ajánlatos?
Nézesd át egy szakszervízzel vásárlás elött. Nagy dolog nem lehet vele. Ami meg kijöhet, az kijön más autón is. Legyen mindig 1millió ami nem fáj ha rá kell költeni.
Ha jól rémlik, az adagolón van, vidd ell adagolós szakszervízbe, azok rendbe rakják. Ne állj neki Te, mert csak rosszabb lesz! :-) Nem a világ pénze, és akkor jó lesz nagyon sokáig. ;-)
van egy 2004-es automata CLK 270 CDI-m, amit 5 éve hoztam magamnak Belgiumból.
355ezer km van benne jelenleg, eladni egyelőre nem akarom, ezért szeretném egy átfogó átvizsgálásra elvinni, hogy kiderüljön mit kellene megcsinálni rajta. A legjobb az lenne, ha diagnosztika után a szükséges javításokat el is végeznék az adott helyen. Sajna elég sok megbízhatónak tűnő merci specifikus szervizről olvasom, hogy átvernek az alkatrészcserével stb. így kicsit elkeseredtem
Leginkább injektor hibára gyanakszom, valamint a futómű is kezd lógni, stb
Esetleg tudtok valaki olyan Mercedes szerelőt/szervizt
, aki ismertség vagy tapasztalat alapján korrekt munkát végez mondjuk nem Pappas áron, és látott már OM612 motort közelről?
Plusz igy 2024/25ben bármilyen normális számlaképes komoly háttérrel biró (márkaspecifikus softwerek, szerszámok) szakszerviz nagyon durván drága, sajnos meg kell szokni.
Köszi. Általában nehezen indul hidegen, bedobja az izzítás lámpát. Ráadásul a star kommunikációs hibát olvas az izzítás és az ecu között. Aztán van, hogy elsőre, ködösítés és hiba nélkül indul...
Bocsi, hogy fárasztottalak, de mint mondtam, nem értek az autókhoz, így azt sem tudom mi a PCV és hol van. Egyébként tegnap orvosolták a problémát a szervizben, egy tűzkarikát, egy rögzítőcsavart és egy tömítést kellett cserélni. 30.000-be fájt és még örülök is, hogy nem valami nagyobb, összetetteb hiba volt.
A PCV-t mikor nézted utoljára? Lehet, eldugult, és nem tud másfele menni a gáz. Vagy ha szétszakad benne a membrán, az is tud dugulást csinálni. Szedd ki, nézd meg, tök könnyű, semmit nem kell hozzá +ban bontani.
CLS 320 CDI 2007-es elkezdett ütemesen zakatolni, mint egy traktor és a motorból enyhe fehér füst szállingózik, ami bemegy a kocsiszekrénybe is. Volt már valakinek ilyen problémája? Tudom, hogy szerviz, mert én nem értek hozzá, de mire számíthatok?
2. Ha jól rémlik, a régebbi Mercik így "fújnak", pl. a 124-es is, de erre nem esküszöm meg. ;-)
3. Kicsivel 80 fölé kellene mennie, de van több fajta thermostát, különböző hőfokon nyitnak. Pl. van, amelyik 87-nél nyit. Keress rá, vagy autós boltban kikeresik neked alvázszám szerint!
Most tettem szert egy 1994-es w202-re még a békebeli 75 LE- szívó diesel motorral.
Egyáltalán nem ismerem a típust, ezért gondoltam itt keresek válaszokat.
Az első probléma, hogy hidegben első inditásnál nagyon alacsony 500 -as az alapjárat.Ezt nem tudom gond-e de kis ketyegés után fel megy 700-750 körüli értékre.
A második gondom, hogy két oldalt nagyon jó idő van benne télen, de középen sajnos hideget fúj.Hol keressem a hibát?
A harmadik probléma amit észrevettem, hogy a vízhöfok, nem megy 80 fölé, és mivel nem tudom , hogy ez normális-e ( hozzá vagyok szokva a a másik autóm VW 90 fokos vizéhez), így Titeket kérdeznélek. Termosztát lehet a ludas?
Ha bárki tudja a kérdéseimre a választ az kérem ne tartsa magában. Szeretném gatyába rázni 17 éve a családunk tagja a járgány.
10 éves start-stoppos akut cseréltem, még gyári volt, tavaly! Szerintem fölöslegesen vettél újat, de Te tudod.
Lehet, hogy lejegesedett a rögzítő fék, azért tiltott, nem kizárt, de azért én akkor is alánéznék 1 kicsit. ;-) (Sima kéziféket sem illik használni ilyen időben, az is befagyhat, és ugyanúgy ott maradsz, csak járó motorral.):-)
Nincs sajnos. Viszont most hogy ätneztem a biztositekokat, gondoltam hätha, igy elinditottam az autot, es beindult !! Szombat ota amit csak lehetett, megneztek, megneztünk, de semmi nem segitett. A fekpad, ami az auto menüjeben van, azszerint , halläsra is kiengedett az elektromos kezifek, es maga a komputer is rendben talälta. Ami viszont lehet segitett, az az idöjäräs. Szombat ota eleg fagyos idö volt, lehetseges hogy meg is le volt fagyva, viszont azert az felettebb bosszanto, hogy ezert nem engedi az autot inditani, es tulajdonkeppen senki nem tudja, mi a baj. Nem vitettem el az autot a szervizbe, mivel ugye a szerelöm mär szabadsägon volt, es mäs sem vällalta volna be mär az iden, bar az ÖAMTC mivel klubtag vagyok, elvitte volna ahovä kerem, ingyen, de azert ezmäsnak, de akär nekem is , kerülhetett volna több 100 €-ba, csak mert az elektronika ilyen. Mondjuk az uj aksi is 350 € volt, amit azert kihagytam volna most igy a sok kiadäs utän :) Ettöl függetlenül köszönöm a segitseget, es Boldog Uj Evet kivänok mindenkinek.
Ha nem rakta vissza rendesen, kijöhet hetekkel kesöbb ez a problema ? Gondolom hideg, nedvesseg stb miatt talän igen. Nem tudok mäsra gondolni, mivel a bal hätuljät csinältäk, es a belsö särvedö dob, vagy mi a neve, az cserelve lett, szoval lehetseges hogy ö cseszett el valamit
Igen, probältam üresben is inditani. Most 3 helyen vegig neztem a biztiket, azok is jok. A kasztnisra gyanakszom , de ez dec 2-än volt, az auto meg tökeletesen müködött szombatig. Ha sikerül mäsik emelöt szereznem, talän meg tudom nezni, mi van a kerek mögött. Egy csati elerhetö a felnin keresztül, de egy regebbi modelnel lättam videon, hogy van egy mäsik csati is, azon a fekete müanyag dobozon.
Mielött bärki is irnä, vigyem szerelöhöz az autot, ausztriäban januär 7-ig zärva vannak. A problemäm a következö. Gondolt egyet az autom, es szombaton nem indult. Kezifek hiba a kijelzön, pirosan. Az ÖAMTC volt kint, minden müködik (kezifek) de az auto nem indul. Hibakod a diagnosztikai müszeren nincs. Az akksit kerdezte, hogy volt e lemerülve, mondom dec 2-än jelzett az app, akkor az auto karosszeriäsnäl volt, utäna került a fenyezöhöz, onnan kaptam az üzenetet, de ott elindult az auto, vittek vissza összerakni a hätuljät. Tanäcsära feltöltöttük az aksit mäsnap, mondvän lehet gyenge. Ez is megtörtent, de az auto toväbbra sem indult. Ja, es a sarukat is lehuztuk, legaläbb fel ora hosszära. Vettem egy uj aksit, mivel a start stoppos autoknäl, 70 000 km , vagy 36 havonta illik aksit cserelni. A hiba toväbbra is fennäll. Eg nemet forumon azt olvastam, hogy a kezifek csatlakozojät a hätso kereknel, ki kell huzni, ekkor az auto elindul, erröl egy hasonlo problemäval küszködö ur irt. Kezifek nincs, viszont az auto megy. Ami rendelkezesemre ällt, mindennel probältam lefotozni az aljät, hogy hol van ez a csatlakozo, de csak egyet talältam, azt a felnin ätnyulva is elerni, bär vältozäst ez sem hozott, lehet, hogy belül is van egy csati, de azt nem lätom, megemelni meg nem tudom, hogy a kereket levegyem, es ugy nezzem meg, mert a krokodil emelöm, nem emel ekkorät. (Mercedes GLC, 2019) Es a parkolonk is lejt, elöre. Ezek utän meg szilveszter elött , hetfön, talältam egy nyitva levö mühelyt, ahonnan a szerelö, eljött velünk, hozta a diag masinäjät, es ujra räkötöttük. Amit lehetett vegig futtatott rajta, de hibät nem talält ö sem, pontosabban a müszer. Az auto szerviz menüjeben sincs hiba, szoval ott sem mutat semmit. A biztositek tbla alapjän, a fontosabb biztositekokat ätneztem, de lätszatra azok is jok voltak, ma kapok müszert, igy inkäbb az egeszet kimerem, sorban, mivel a täbla es a rajz közt van nemi elteres. Az auto egy Mercedes GLC 200d , 2019-es evjärat, most van benne 45 000 valamennyi km Lehet valakinek valami ötlete, talälkozott e hasonloval ? 7-ig meg van 5 nap, es bosszant, hogy lehetseges valami apro dolog miatt, nem indul az auto, amire meg 8-än mär szüksegem lenne, de most sem ärtana ha müködne. Välaszokat , ötleteket elöre is köszönöm.
Köszönöm!!! Ha ez a 90 fokos elforgatás bejönne...ezek a zseniális dolgok! ....mondjuk nem tudom, hogy működik...de az ajtópanelt lebontani, nem sok kedvem van hozzá.
Mindenekelőtt Boldog, Balesetmentes, DPF,EGR, etc, minden hibától mentes új esztendőt kívánok mindenkinek!!!
Az autóm- W212, E250 CDI-- bal hátsó ajtajának (központi ) zárja vagy működik vagy nem, egyre inkább nem,
az hogy kinyit, még előfordul, bezárni már szinte soha. ...épp csak megmozdul a bütyök. Kézzel működtethetó , könnyen, (jelentős) ellenállás nélkül , mindkét irányba.
Az a kérdésem, hogy 1., ez hogy működik, 2., némi manuális készséggel, meg egy csomó szerszámmal meg tudom -é csinálni? ( A youtube nem sokat segített, mert nagyon balf...sz videók születtek)
C220d mechanikus adagolóra átszerelve már régen. Egy emelkedőre próbáltam feljutni havas úton, kb. 4 perc kínlódás után felpörgött a motor szerintem maxra, nagy fekete füst hátul, megállítottam a motort ami nem azonnal de megállt. A víz felforrt de nem olajos, a nívópálcát felnyomta. Az autó nem indul de tudom forgatni a motort. Trélerrel haza majd lebontottam a szívócsonkot meg a karter szűrőt és csövet de mindegyik tiszta, olajfolyást nem látok. A gyanúm az, hogy blokkon belül van hiba. Ha van valami ötletetek szívesen veszem.
Adott egy C238-as, 2017-ből, 200 ezer alatti futással, E400 tipusjel, ikerturbós V6 benzin, 333LE. Esetleg vennék ilyet. (Sosem volt még mercedesem, de ez annyira elvarázsolt, hogy már-már ölni tudnék érte).
Ezer meg egy éves hozzászólásodra találtam rá, mivel én is ezen a sz..rolleren ülök. Végül feltanult a fojtószelep és jó lett az autó? Emlékszel még rá, hogy milyen programmal sikerült? Egyszerű programmal csináltuk az enyémet, de mintha nem tanulna fel rendesen. El se indul az autó, gyújtáson már vissza is jön a 2074 hiba :/
Szia! 99% az EWM, más néven a váltókulissza, vagy ahogy írtad a szelektor elektronikájának a hibája. Egy gyári diag nem ártana, hogy 100% biztos legyen. Ezeknek a felújításával is foglalkozom, 3 év garanciával adok Dunakeszin azonnal cseredarabot, vagy igény szerint a sajátodat újítom fel. Ha messze vagyok, akár postán is. 30/9060803
Van egy W211K E280-as, 2007-es évjáratú autóm. Most olyat csinált, hogy D-ből csak N-be lehet tolni a szelektort. Leállítás után tudom az R és a P helyzeteket kapcsolni. Visszafelé semmi akadály. Mi ennek az oka?
Megvan a w211-em első futómű cseréje. Swag szett ment bele 240 ezer Ft(febi, Lemforder, swag vegyesen a csomagban) néhány csavar nem volt benne a készletben ez kb. plusz 15 ezer Ft volt, illetve Lesjöfors rugókat tettem a gyári helyébe, 30 Ft/pár (a festék elkezdett hámlani az eredetin) a teló 2 éve lett cserélve toronycsapággyal együtt, ezek maradt.
A (részben) gyári futómű elemek nem kopogtak, futómüves szerint sem lógtak, de 10 éve van nálam a kocsi, már érezhető volt, h nem az igazi, kiszerelve látszik, hohgy kb. minden szilent v gömbfej gumin felszíni repedések voltak. Csere után sokkal jobb lett az úttartás, csendesebben siklik át az autó az úthibákon.
A hátsó futómű most következik, itt nincs készlet, elemenként kellett összeválogatni (Swag, Lemforder, Trw, Metzger dobozban febi cucc)
A futómű elemek, plusz az összes szilent kb. 300 e Ft, ehhez jön még a gyári csavarok, alátétek, bizgentyűk, par patent 170 e Ft-ért.
A nagy tartó szilentjeim elég ernyedtek, ezért borítjuk szét a hátulját is.
Egy szónak is száz a vége, kb. így kalkuláljon, aki belefog egy E-osztály futómű frissítésbe.
Sziasztok! C180Kompressor 2006-os (futás:300000km) kigyulladt mai napon az autó különböző hibaüzeneteket dobált, majd az akkumulátor hibáját jelezte, néhány óra múlva újraindítás után megszűntek a problémák, majd kb 50km megtétele után a motor gázadásra rángatni kezdett és kigyulladt a CHECK ENGINE. A szomszéd nagyon egyszerű OBD-je az 1. henger kopogásos égés-t olvasott ki hibának! Mire számítsak? Nagy a baj?
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni. Ma délután az autóm ami 350 d bleutec motorral van szerelve, kiírta, hogy tankoljak adblue-t, mert 800 km múlva nem lehet elindítani a motort és kigyulladt a motor engine sárga lámpa. Ok furcsa volt mert 4 hónapja tankoltam tele, de ok, ha kéri, nem gond. 8 liter ment bele és tele a tartály, ami 25 literes. Vagyis nem volt indokolt a tankolás. A probléma nem szűnt meg. Ötlet? Köszönöm!
Egy W169 A160 benzines 2011-es 5 ajtósom van, a mellékelt navigációs fejegységgel. Az lenne a kérdésem, hogy a navigációt tudom valahogy frissíteni? Még jó 10 éves Európa térképem van hozzá, ami kicsit idejét múlt. Illetve valaki meg tudná mondani, hogy a gyári helyeken milyen típusú hangszórók találhatóak?
Ne hidd! Még így is több mint fél órát kínlódtam vele. A könyv mindig visszautal különböző oldalakra, hogy ott találod a leírást, aztán onnan megint egy másik oldalra.
Kedves urak, Van esetleg itt valaki Bp. III. kerületéből / dolgozik valaki a környéken, aki rendelkezik újabb (2014-15<) Mercivel? 10 percre szeretném igénybe venni az idejét és az autója OBD csatiját a lentebb írt iCarsoft tesztelése miatt (a gyártó javaslata alapján egy fiatalabb autó "beolvasásával" ki szeretném zárni a CAN kommunikáció hibáját a kütyüben.)
Előre is nagyon köszönöm, ha valaki tud segíteni :)
Hah, ez jó :D Most levelezek a supporttal, meglepően kedvesek (káeurópai tapasztalatokkal a puttonyban ugye... :)) Szóval meglátom, mit tudunk kihozni belőle - ha nem megy, akkor eladom, és veszek valami bluetooth-os kis gyöszt. Itthonra nekem a StarDiag kb. olyan, mintha vennék egy Heidelberg nyomdagépet az irodai dolgaimhoz, szóval azt elengedném :D
Neheny evvel ezelott nekem is volt, sok hulyeseget irogatott. Akkor telt be a pohar, mikor tetoablak vezerlo hibat irt egy autora, amoin nem volt tetoablak. Na masnap ment is fel a hirdetes, es vettem StarDiag-ot :-)
Manuálisan meg tudom adni természetesen, úgy próbálkoztam.
Írtam közben a supportnak tegnap, és mára valaszoltak is, hogy rögzítsek az eszközzel egy log-ot a problémáról. Ennek a mikéntjét ki kell fundáljam, de az pozitív, hogy ilyen gyorsan válaszoltak.
YT videókon azért ennél sokkal többet "lát", konkrétan minden beépített rendszert olvas. Szerintem ez azért otthonra nem az egypálcás temus adapter... (Sajnos más autón nem tudom kipróbálni most.)
Érdeklődöm, hogy van-e köztetek olyan, aki behatóbban ismeri az iCarsoft MB V2 diagnosztikát?
Pár hónapja vettem egyet, vadonat újan, közben frissítettem is a legújabb SW-re, de olyan hibákba futok bele, hogy nem olvassa be az alvázszámot (elvileg tudnia kéne), és a diagnosztikában a vezérlőegységeknél csak a sebességváltó vezérlőt és a motorvezérlőt látja, minden másra azt írja, hogy "nincs beszerelve" - miközben vannak még a kocsiban (parkradar, légzsák, stb.):
Előre is köszönöm, ha van ötletetek, hogyan tovább...
Van egy 2010es A160(W169), 5 ajtós blue efffinency classic autóm. Ehhez keresnék magyar nyelvű letölthető felhasználói kézikönyvet (kezelési útmutatót). Sajnos én sehol se találtam.
Úton voltunk, így nem nagyon nézegettem, hanem leragasztottam. Szerencsére nem tört, hanem minden nyitásnál egy csavart húzunk ki a műanyagból. Most megadta magát. Egy vastagabb csavar megoldotta.
S211 hátsó futómű felújításába kezdenénk bele. Amit sikerült kibogozni, hogy a hátsó bölcsőt tartó szilent csavarjait mindenképp cserélni kell, illetve a futómű állításához vannak spec alátéttel ellátott csavarok, azok is bekerülnek az új futómű elemekkel. Valakinek van tapasztalata, hogy ezeken túl melyik csavart érdemes még megrendelni előre? Melyik szokott beletörni...stb? Előre is köszi az ötleteket?
Én úgy vagyok a diesellel mint te a benzinessel: sose volt, és valszeg sose lesz, nem is nagyon érdekel, úgyhogy ebben nem én leszek a segítséged :) De pl itt meg tudod nézni hogy melyik modell milyen motorokkal volt szerelve:
Én úgy látom hogy diesel tisztán nincs, csak mild és plugin hybrid elrendezésben (teszem hozzá, a benzinesek is minimum mind mild hybridek)
Valójában ha már az angol wikipedian rákeresel egy-egy modellre, nagyon sok infót megkapsz (A magyar wiki oldalak elég hiányosak). aztán vannak a nagy mercis fórumok az usa-ban és angliában, azok se rossz infóforrások (német is van persze, csak azt a nyelvet elég harmatosan beszélem). Szóval ha pl egy konkrét típus érdekel, érdemes megnézni valamelyik nagy márkafórum szakosodott topicját, pl
2019 ha jól emlékszem, de erre nem esküszöm meg. a motor meg a generációtól függ: a régi v8, az új sor4. Mindig. Nincs átfedés.
Teszem hozzá, amúgy az új kis motor lelépi a nagyot egy gyorsulási versenyben, de hát ugye a hang, meg úgy egyáltalán a feeling, hát az nagyon más. Nem is nagyon fogy az új, úgyhogy már bejelentették hogy jön vissza a V8, valamikor (amikorra meg tudják oldani hogy megfeleljen az új euro szabványnak).
W211 rögzítőfék jobb bowden cseréhez nem kell levenni a kardán tengelyt ugye? Azért kérdezem, mert a kardántengely és a kardántengely alagút között vezetik!
Ha jól értem, akkor a Coupé szó lesz itt a hunyó (már ami a külsőt illeti), de vannak olyan hirdetések, amikben a sima GLC van a képen és mégis Coupé-ként árulják. Akkor ott az eladó sincs tisztában a dolgokkal.
Egyébként mikor volt a váltás? Azt lehet tudni? Mármint, mióta van 2000-es + villany motorral szerelve? A V8-as szimpatikusabb számomra.
Még egy kérdés! Már nem gyártanak dízelt? Mindenhol azt látom, hogy benzin vagy benzin+elektromos.
Világéletemben dízel autóm volt, kicsit ódzkodok a benzinestől, de valószínű, hogy csak azért, mert nem ismerem.
Nem facelift, tök új modell. A GLC a C-klasse technikájára épül. A képeiden az egyik a régi C-klasse, a másik meg az új, illetve nyilván annak GLC variánsai.
A GLCn belül pedig valóban két típus van, a coupe és a sima, amik főleg a hátsó kialakításban különböznek.
Ami nagyobb difi, már ha tényleg 63ast akarsz venni, hogy az újban az egy 4 hengeres motor egy 6kw akksival, míg az előző modellben még a V8 volt.
x253/C253 és x254/c254, az alvázszám árulkodni fog mivel állsz szemben.
Én is erre tippeltem, de pl. itt van egy autó ami 2024-es, ill. első forgalomba helyezési ideje 2024, ettől persze lehet, hogy a gyártási ideje előbb volt...viszont annyival nem lehetett előbb, hogy ebben már a teljes érintőképernyős megoldás van...
Pár napja kezdtem el ismerkedni a mercik világával. Eddig kicsit elrettentett, hogy annyiféle "alfaj" van típusokon belül, hogy teljesen el lehet veszni köztük. Ezért inkább bele sem mélyedtem a témába...
Most viszont autó vásárlás előtt állok és gondoltam mégis veszem a fáradtságot, hogy beleássam magam ebbe a végeláthatatlan feneketlen kútba.
Sikerült is találnom egy számomra tetszetős típust, a glc 63s-et.
Olvasok róla leírásokat, nézegetem a képeket és ezek alapján két kérdés fogalmazódott meg bennem (egyelőre)...
- Azt veszem észre, hogy kétféle hátsóval létezik ez a típus!?!? Most lehet, hogy én nézem be, de a használt autós oldalakat is böngészve egyre jobban azt érzem, hogy nem. Gondoltam rá, hogy facelift-en esett át, de a gyártási éveket nézve ez sem igaz.
A típusjelzéseken sem veszem észre azt, hogy bármivel is jelölnék, hogy ez most ilyen, az most olyan hátuljú...pedig gondoltam a Coupe megjelölésre is, de nem. Az is lehet, hogy az eladók adják meg rosszul, nem tudom.
- A másik észrevételem, hogy van amelyikben a légbeömlők fölött van egy kisebb kijelző és van olyan amelyikben egy teljes, nagy érintőképernyő kapott helyet. Ezt sem jelölik sehol a típusleírásban.
Szóval teljes a káosz e téren a fejemben, egyszerűen nem tudom, hogyan eldönteni (ha csak nem látom), hogy milyen autóval állok szemben, ill. egyszerűen, hogy lehet megkülönböztetni őket? El nem hiszem, hogy sehogy...
Képeket csatoltam, ezek segítségével már tudni fogjátok, hogy mikre gondolok.
W211-ben a műszerfalon a középső szellőzőkön semmi levegő nem jön.
Kiszedtem a klímavezérlőt, a terelőlapát fixen zárva van a vezérlő minden állásában. A rádió mögött van egy állítómotor, a kesztyűtartó felől is láttam egyet, de ezek működnek, a lábtér zsaluját állítják.
Hol lehet az a motor, ami a középső zsalut nyitja?
Köszi megnézem létezik hogy a gyári diag szerint 0% a koromtartalom és a részecskeszürő terhelési állapota 15% A Xentry nem ir hibát. Amikor pár éve levettem mindkét szivósort az olajhütő tömitéscsere miatt akkor kitakaritottam mindkét szivósort a koromtól volt benne azért rendesen.
Üdv fórumtársak olyan dologban kérném tanácsotokat hogy van egy 2006.w211 320CDI V6 autóm és nagyon sürün regenerál holott Xentryvel kiolvasva a szilárd égésmaradvány koromtartalom 0g a szürő terhelési állapota 15% és akkor is inditja a regenerálást amikor még hideg a motor éppen melegedés alatt van ilyenkor büdösen füstöl érezni az elégetlen gázolajat. A nyomáskülömbség jeladó cserélve lett hátha az a ludas de nem irta hibásnak a xentry ennek ellenére nem változott semmi. Várom hátha van valami ötlet mit nézzek még meg.
CLS Mercin cserélt-e már valaki pótféklámpát? Ki kell hozzá venni az egész kalaptartót a két fejtámlával? Van a kalaptartón egy kipattintható dekni, azt kivettem, de a nyíláson benyúlva, éppen hogy csak elérhető a lámpa, de nem tudom kiakasztani. 2007-es évjárat.
Gyári cuccokat en is No.-ból rendelem javarészt, illetve a Presidentből és a Vianno-ból, mindkét nagyon korrekt hozzáállású és normális áron adják a portékájukat. Előbbinek bontóa szekciója is van, es pl. cikkszám alapján szednek ki neked alkatrészt, ha szólsz.
Köszi az infót! Abszolút hiszek neki, "ismerem" őt (bár nem találkoztunk, de nagyon ajánlották) :) Még egy ajánlatra várok, aztán én is elkezdem összelegózni a dolgokat. Amit érdekes volt látni, hogy az originalteile MB oldalon jó pár alkatrész olcsóbb, mint idehaza a merciboltban... (tudom, áfa, meg azt ide is kell szállítani).
Nincs tapasztalatom a Meylével, emiatt nem veszem.
Csabais szerelő, pár évtized rutinnal, hihetsz neki.
Végül alig lett swag alkatrész a hátsóban. Febi, Lemförder, trw. Ezekből tudtam összelegózni a komplett hátsót karokkal, es szilentekkel együtt. Így is közel fél misibe került az alkatrész az első és hátsó futóműbe együtt, lengéscsillapítók és csavarok nélkül.
Swag szett lett előre. Vegyesen van benne Febi, Swag és Lemförder alkatrész a csomagoláson belül. A hátsó is Swag lesz túlnyomó részt, de nincs szettben, úgy kell összevadászni, ráadásul nem is gyártanak mindent, valószínű, h vegyesen lesz ebben is Swag és Lemförder. A hátsó keret szilentjei Lemförder, azt már megvettem.
Én is ebben a cipőben járok most, első futóművet szeretném rendbe tenni. Sokan Meyle HD-t ajánlottak, amivel állítólag bár romlik a komfort, de cserébe jobban bírja az adóforintokból kátyúsan maradt hazai vályúkat... Komplett, minőségi szettet itthon én sem találok, illetve van pl., amihez van kormányösszekötő, van, amihez nincs... szóval így is - úgy is "összevadászás" lesz a vége azt hiszem :/
dízel és b@lf@sz megrögzött benzines felhasználó: 2011.04.15-én vettem át újonan a V6 CDI-t és nem is volt gond az indítással egészen úgy kb. az 5. télig amikortól egyre szarabbul indult hidegben a verda. itt jegyzem meg nincs benne izzítás visszajelző nem világít semmi sem a műszerfalon. sebaj majd segítünk neki az állófűtéssel, fagyos napokon alágyújtottam így szépen beindult. izzítógyertya mind jó. ezzel így elvoltam "ez ilyen" megjegyzéssel, egészen ez év januárjáig, mikor is indultam gyors valahova és nem fűtöttem elő. épp beültem és gyújtásra tettem mikor csörgött a telefonom. gyors lezavartam a beszélgetést majd elfordítottam a kulcsot és láss csodát pöcc-röff indult :-DD csak 13 évig indítottam izzítás nélkül :-) és mindig beindult szóval nem gondolnám, hogy a nehezen indulás gyári sajátosság ;-)
Igausd lehet, ugyanis amikor vettem a 270 cdi-met, elovigyazatossagból csereltettem az izzitogyertyakat, szamotevoen konnyebben indult. Azota sem izzitok 2x soha (pedig sieleskor siman -20 fokokban ejszakazott), mondjuk premium gazolajat tankolok mindig.
Lehet meg kellene nezni milyen izzitogyertyak vannak benne. Az enyem eleg rovid ideig izzit nagy hidegben is, 2x-3x szoktam izzitozni -10 alatt. Nem mindegyik marka izzik fel ugyan olyan gyorsan (olcso kontra draga), ergo nem lesz megfelelo hofok a hengerben. Esetleg az akksi inditoaram kapacitasa nem eleg, csak lassan forgat inditas kezdetekor (olcso kontra draga, oreg kontra uj)?
Sajnos, gyárkapui tapasztalatom nincsen. De igen, egyetértünk, hogy nem így kellene indulnia. És akik evvel foglalkoznak, néznek bután, és vágják zsebre a nemkicsi pénzeket, megállapítva, hogy minden jó, ez ilyen... :-(
Azért füstöl mert nem indul rendesen. Én sem venném meg, ha füstölve, nehezen indulna. Nem kell elhinni olyan baromságokat, hogy legendásan nehezen indul stb. Természetesen jól indul minden elképzelheto hőmérsékleten, ha rendben van.
Van valami celsius fok határ, ami felett nem is izzítanak a CDI-k, hiába a jelzés a műszerfalon. Ennek tudsz utána nézni. A füst az szintén nem jelent jót.
Ez V6 320, vagy még sor? Nem vagyok szerelő, csak kíváncsiság.
Köszi így indul, csak az érdeklődők elriadnak, hogy valami baj van, mert hidegben nem idul "pöccre". Ez egyébként új korában is ilyen lehetett, vagy csak az évek múltával lett ilyen? Valahogy lehet rajta javítani, vagy ez már ilyen marad?
Köszi így indul, csak az érdeklődők elriadnak, hogy valami baj van, mert hidegben nem idul "pöccre". Ez egyébként új korában is ilyen lehetett, vagy csak az évek múltával lett ilyen? Valahogy lehet rajta javítani, vagy ez már ilyen marad?
De 2 akksi van mindegyik uj.tele volt can hibakkal a rendszer.torolve lett minden kb300 km kett megteve a kocsival azota semmi hiba semmi betiltas..nem lett meg a hiba miert tiltott be meg miert bolondult meg a muszerfalon minden...
StarDiag-ot vagy StarFinder-t lehet valakitől kunyerálni? Ahogy elkezdem keresni, egyre darkosabb régiókba próbál terelni az internet. Kapcsolási rajzokat nézegetnék.
A 320 legendásan nehezen indul hidegben. Télen mindig gyújtás, 20 mp műlva gyújtás le, gyújtás, 10 mp múlva indítás. A második pöffenésre már megy is...
W211 320 CDi facelift utáni gépem van. El szeretném adni, de éppen ma veszítettem el egy komoly érdeklődőt az alábbi hibák miatt.
- Hiba kód nincs
- Hidegben indításkor a visszajelző kialvása után indítva csak sokára indul, nehezen kapja el, ahogy elindul füstöl is. Utána már szépen, egyenletesen jár.
Ha a visszajezlő kialvása után indítom kb 10 másodperccel, akkor könnyen indul.
- Melegen könnyen indul, csak hidegen van a probléma. Szerelő szerint nem az izzító gyertyákkal van a gond, de mivel nincs hibaüzenet, azt mondja akármi is lehet.
A másik probléma a próbaút során az volt, hogy városban a 7-es automata váltó a próba sofőrnél egyszer -kétszer rántott egyet váltáskor.
Az autóban 350 ezer van, a váltó olaj cserélve volt. Nálam is rántott már kb. kétszer, mert városi forgalomban pont rossz ütemben vettem el, vagy adtam gázt. De ez csak a lábamnak köszönhető és a rossz ritmusnak.
A hidegindítással kapcsolatban ha valakinek volt már hasonló problémája és megoldódott, megköszönném ha segítene merre induljak el.
S211 (W211 kombija) csomagtartóban van az az önműködős ponyva, amit felemel ha kinyitom a csomagtér ajtót. Ez a rész rendben működik, de amikor lecsukom, akkor a leeresztésnél nem áll meg végállásnál, hanem kattog vagy fél percig. Tudja valaki mi lehet a baj? Végállás reed-et már néztem, az jónak tűnik (mondjuk nem tudom mennyire érzékeny, én kb 40ohmot mértem zárt állásban). Most kínomban lehúztam a kék csatit a biztosíték tábláról, hogy ne kattogjon amíg megoldást nem találok.
Sziasztok van egy w220 s320cdi 2000 évjáratú autóm injektor tisztításon volt amivel szerintem atbasztak és azóta az autó leáll magától be indul és egyenlőtlenűl jár és leáll valakinek tippje ? Magas résolajra gyanakszok nagy felujitas után.....
Nemrég vettem egy w211 270cdi-t. Előtte 210-esem volt, ugyanilyen motorral, ami belül sokkal csendesebb volt. Olyan, mintha a műszerfal alól jönne a motortérből a hang.
Ki volt repedve a kormányoszlop gumiharangja, azt már cseréltem, jobb is lett, de még mindig zajosabb, mint a másik volt. Futott már valamelyikőtök ilyen hibába?
Akadt egy kis problemam.Neha csinal olyat az auto hogy betilt,fordulatszamot nem mutat ilyenkor kiir abs esp minden letezo hibat hutoventillatort is pedig az zsir uj.Check engine is vilagit.Egyszer rossz akksi miatt bolondult meg minden, de az is uj van benne.Hibakod nincs az autoban csak ilyenkor dobja tele mindennel az is hibas ami jo benne..
Wandler szelep lesz cseres egyedul.Napokig semmi neha megbolondul ujrainditas utan megint jo.
StarDiaggal meg kellene nézni hozzáértőnek az autót. Ha egyszerű megoldást keresel, kormányzár emulátort a neten tucatszám találsz olcsón. A tippet a szüleim hasonló típusú autójának produkciója alapján adtam. Ott egy hibatörlés segített, viszont csak simán nem reagált semmit az autó a kulcs elfordítására és azt a modult írta hibásnak a diag. Törlés után magához tért, egyébként 300 e Ft-os mutatvány lett volna a modulcsere Mercedes műhelyben.
Az miből derül ki számodra, hogy az EZS a ludas? Eddig én kormányzárakat, és annak a motorját kerestem a neten mivel a kulcs elfordul. Viszont az hogy az óracsoport nem kapja meg az áramot tényleg elképzelhető az EZS hiba, amit baromi könnyű cserélni csekély bontással (találtam egy 2 perc alatt kiszedős videót a neten) viszont akkor a kulcsokat hozzá kell programozni?
Gödöllőn lakom, az autó Aszódon vesztegel. Ha nagyjából a környékhez közeli hozzáértőt tud valaki javasolni talán az lenne a legnagyobb segítség.
Sziasztok! Másfél hete voltam egy w204 C180 boldog tulajdonosa 2008-ból. Két napja, este kiszállásnál beleakadt a kisujjam a kulcson lévő karikába és gyakorlatilag kitéptem a kulcsot a zárból mielőtt a szervó rendesen kioldott volna. A kulcs nyitja, zárja az autót, ha beteszem a gyujtáskapcsolóba akkor a szokásos szervó hang nem hallatszik, olyan mintha egy relé 4x próbálkozna sikertelenül. a kulcs forog a gyujtáskapcsolóban de semmi nemű műszerfal fény nem jelentkezik nem is indít, a kormányzár nem old ki. Akku sarut levettem vissza raktam kétségbeesésemben, pótkulcsal próbálkoztam -sajna ennyit tudtam önerőből megpróbálni.
Az autóvak kb 20km-ert mentem előtte az akku feszültségem 12,4- volt a próbálkozásoknál.
Felhívtam egy bizalomgerjesztő oldalról egy erre specializálódott szakit, kis hümmögés után azt mondta ez kormányzár hiba lesz, ki tudjuk váltani egy emulátorral 150e + áfa+ kiszállási díj. Ez elsőre elborzasztott mert akkor nincs többé kormányzáram, plussz az autóvásárlás+átírás+nagyszervíz kicsit megtépázta az anyagi helyzetem. Azzal együtt, hogy van egy olyan érzésem, hogy a hirtelen kirántott kulcs csak valami banális mechanikai elakadást okozott ami egy egyszerű trükkel kiküszöbölhető lenne. ( utoljára a remény hal meg)
Ki tudja, hol lehet szerezni bontott kézi váltókart egy 1997-es évjáratú C kombihoz? (202-es széria). A kocsi váltóühibával megállt, a váltókat meghibásodott, de fokozatban maradt a rendszer, így hazsnálhatatlan. 5 napja a szervizben van az autó, egyelőre nem talált hozzá a szerelő bontott kézi váltókart.
Sziasztok , szerelőket kérdezem, szerelt már be valaki AZ meiszterteile lánckereket m 271 motorba. kb 30000 kilométert kellene kibírnia. addig csak találok kevés km motort bele.
Szasztok lenne egy Mercedes w211 E220 ás autóm és nem tudom mi a baja 2355-2 Elenorize a kipufogógáz -vissza vezetés vezérlés rendszert .A levegő tömege túl nagy
Az Egr széletet cseréltek a nyomas jelszót is ami az Egr melett van vagy mi az és ezt a kodot írja ki valami tip ? Előre és koszonom
Érdeklődöm, hogy van-e valakinek tapasztalata eső/fényszenzoros szélvédőcserével? Van egy 2004-es CLK-m, amiben van ez a szenzor. A szélvédő sajnos borzasztó karcos, és van rajta pár kőfelverődés is, így elgondolkodtam a cserén, de hallottam olyan tapasztalatot, hogy mivel nem gyári szélvédő kerül be, a szenzor nem a megszokott módon működik utána. (Amúgy nem használom ki a szenzort, szeretem magam "kézben tartani" a fényszórót és az ablaktörlést is, de ugyanakkor nem szeretem a hibaüzenetet a műszerfalon...). Szóval: cserélt-e már valaki ilyen szélvédőt mondjuk Pilkingtonra? "Bevállalhatom" bátran?
Miután leszedtem a motort kipróbáltam és nem működött. Szétszedtem, maga a motor jó, de ha a csatlakozóra adok 12V-ot akkor nem megy. Szóval a vezérlésén pusztult el valami. Mindegy mert nem került rá vissza.
Köszönöm a tippet. Közben a fiam megnézte a motortérben lévő biztosítékdobozban lévő dolgokat. Az 54-es számú biztosíték el volt szállva, kicserélte és eltűnt minden problémája az autónak. Engedte kitörölni a kódokat is, most hibakódmentes az autó. Ment vele pár kört a városba, rendben működik minden. De valamiért csak elszállt az a biztosíték, az autó könyvében annyi van írva, hogy a motorelektronikáért felel, de azon belül mit kellene megnézni ami kicsaphatta azt nem tudom. Gondolom ha állandó lenne a probléma biztosíték csere után gyújtás ráadásnál már ki is csapta volna?
Nekem is hasonló problémám volt,a beszívott levegő hőmérséklet jeladó ment tönkre.Egy gumicsőbe van,szerszám nélkül cserélhető,nem drága.Érdemes ránézni.
Köszi a választ, nekem a venti folyamatosan megy a legnagyobb fordulaton. És az az érdekes, hogy az összes hibakód egyszerre jelent meg minden előjel nélkül. Azt azért nehezen hiszem el, hogy az autó több alkatrésze egyszerre ment tönkre. Azóta újabb kiolvasás után a következőket találtam: P0100-001,P1636-008,P1403-008,P1470-008,P1189-008 Szóval szerintem valami elektromos hiba lehet.
P1636 Elektromos ventilátor motor hűtőkör
P0100 Légtömeg-mérő, nincs jel
P1403 Kipufogógáz-visszavezetés (EGR)
P1470 Bemeneti pillangós mágnesszelep
P1189 Fojtószelep működtető, szívócsatornák Lehet ezek egy áramkörön vannak vagy valahogy kapcsolódnak egymáshoz mivel fizikailag más helyen vannak és mondom egyszerre nem hiszem, hogy tönkre mennének, de kitudja az is lehet.
tavaly augusztusban az autóm ugyanezt a hűtőfolyadék figyelmeztetést dobta minden indításkor egy "visit workshop" üzenet kíséretében, vízszint ellenőrzés után megállapítottam, hogy minden rendben és nem rohantam a szervízbe, kár volt :-( kb. egy hét múlva otthontól 600km-re többé nem indult be a ventilátor (37°C volt épp). egyértelműen a ventilátor elhalálozására kívánta felhívni a figyelmet, készülj fel a cserére.
Szeretnék segítséget kérni tőletek. Az alany egy 2004-es évjáratú 270-es clk. Reggel melóba leállítottam, délután indítom beindult de kiírta, hogy nézessem meg a hűtővizet és a venti pörgött folyamatosan. Kiolvastam és a következő kódokat dobta: P0243 ,P0403,P0661. Természetesen vészüzembe tette 2000 fölé nem engedi a fordulatot. Azóta ha a gyujtást ráadom a venti folyamatosan megy. Semmi előjele nem volt, esetleg találkoztatok már ilyen vagy ehhez hasonló esettel?
Sziasztok! w124 2.5 td 89 , hidrotöke csere után, hidegen pörcre indul de rángat a motor mintha ki akarna esni belölle , mintha nem menne az összes henger. melegszik 1 percet , kis gázadással ugy jár mint a zsebóra. Összes töke cserélve . mi lehet a gond? köszi elöre is
Viszont szofverem nincs hozzá, vagyis van egy mini cd, de gondolom hogy az kevés lesz ide. Mondjuk még nem néztem. A szokásos internetes helyemen nem találtam star diag-ot, csak vásárlós oldalakon.
Szerintem nincs, csak kisebb blokkok a szervizprogramban. Egyébként sem mennél sokra vele, mert vezérlő vezérlő hátán... szerintem van vagy ötven dobozka...
De legalább leállt az első park radarom. Azt csinálta, hogy amikor lassan mentem, akkor a bal oldali összes led világított, ezt csinálta két három alkalommal (dugó nagy féktávokkal), majd a középső kettő kettő piros világított, és azóta semmit nem csinál.
Egy fotót lőjél már nekem légyszi a navi meghajtójáról hogy lássam hogyan kell kinéznie, meg a csatijáról hogy mit keressek! Szerintem ezt kilopták. Addig kár is a lemezekkel foglalkoznom.
A menetfény egyedi, ok. De bekötni hogyan szokták? Az a bajom hogy auto állásban teljesen sötét az eleje, erre kellene a menetfény. Astránál úgy csináltam, hogy kapott egy fix 12-őt, a negatívja meg a parkoló fény pozitívja volt. Így ha fel volt kapcsolva akkor nem volt menetfény mert mindkét lába 12-n volt, de ha le volt kapcsolva, akkor az izzón keresztül kapott negatívot, tehát világított. Trükkös, de működött.
Azt, hogy a lemez + vagy - holnap megnézem (ha el nem felejtem), az írási sebességre ilyen esetekben általában a lehető legalacsonyabbat szokták ajánlani. Én anno ezt (W211_High_ECE_E10-40_3067_kN172_18014.md5) töltöttem le ilyen célból, de aztán a Te gondolataidat is lefuttatva magamban, vettem egyet készen :)))
Egyszerű autóhasználó vagyok magam is, de abban 98%-ig biztos vagyok, hogy az elülső betöltőnyílás nem való a navigációhoz. Legalábbis a W211 gyári fejegységének esetében esetében.
Annyi a változás, hogy a 3. és 4. biztosítékot is elégette, de most már nem várt vele semennyit, gyújtás-indítás után el sem alszik egy másodpercre sem a BAS/ASR, mint eddig, hanem égve marad.
Azt nem néztem még, hogy csak gyújtásra már elfüstöl-e, de gyanítom, hogy igen
Villamosságissal érdemes kísérletezni, vagy behúzómágnes csere kapásból?
(Most látom, hogy már nem látszik minden előzmény, szóval ez egy 202-es 200kompresszoros motorral.)
Igen, vagyok annyira járatos hogy megtaláljam az interneten a dvd-t! :D
Benéztem hátra a burkolat alá, és csak az üres keretet láttam, lemezolvasót nem. Gondoltam hogy akkor azt is kilopták, de nem láttam kóborló vezetéket, szóval lehetséges hogy nem is volt benne és anélkül is működött? Nem tudom hogy a fejegység cd vagy dvd olvasót tartalmaz-e hátha onnan tudja olvasni a térképet. Ráadásul amikor indítanám a navit, akkor cd lemezt kér olvasásra, nem dvd-t. Lehet hogy csak egyszerűsítő hibás megnevezés és valójában dvd-re gondolt a szerző?
Szépen körbejártam a jelenséget, és elvileg ha kiirom a lemezt ki lehet próbálni. Csak ahogy láttam nem mindegy milyen a dvd lemez, hogy pluszos vagy mínuszos, és hogy mekkora tempóval van megírva. Tehát ha megpróbálom és nem jó, akkor nem tudom hogy miért nem jó. Pláne ha még rossz lyukba is dugdosom.. az se segít sokat hogy amit letöltöttem azt se tudom hogy jó-e.
Nyáron csináltuk ezt a kompresszor behúzómágneshez, és meglepő módon azóta tökéletesen teszi/tette a dolgát.
Pár hete kigyulladt a BAS/ASR lámpa a műszerfalon, és megszűnt működni a kompresszor. Smafu súgta, hogy a biztosíték szokott kimenni, nézzem meg azt. Tényleg az volt.
A gond az, hogy ma délután a 3. biztosítékot fogom betenni, mert egy darabig megy vele (1-4 napot), aztán megint villan a BAS/ASR és megszűnik a kompresszor behúzni.
Az a kérdés, hogy van-e még valami, amit egy úgy kompresszor vagy legalább egy behúzómágnes vásárlása előtt lehet illetve érdemes megnézni, megcsinálni?
Elvileg a navinak külön dvd olvasója van (a kombinál bal hátul a csomiban). DVD-t a Face-n rendszeresen árulnak (~ 5.000 Ft), de tudnod kell hogy 2018-19 a legfrissebb és nem is lesz már újabb kiadás :(
Egyébként ha jártas vagy a számitástechnikában a neten megtalálható az a dvdkép file ami kiírható és használható ;)
Most vettem egy w211 E280 cdi-t, és látom hogy elvileg tudna navit is a gép, de úgy tűnik hogy kicsórták belőle a dvd-t! Ha rányomok a navira, akkor panaszkodik hogy kéri a lemezt. Felteszem ezt a felső nyílásba kellene tenni ha lenne, és nem a cd-tárba ugye? A kesztyűtartóban találtam egy üres navis tokot, arra APS 5.1 van írva, gondolom ez volt benne.
A kérdésem tehát az, hogyan lehetne életet csiholni bele?
Vezérlést 4-500 000-ig nem kell piszkálni. A faceliftesek már nem porladnak úgy, mint az elődje, változtattak a fényezésen. Talán 2005 után módosították, mert előtte gyalázatos volt a rozsdásodási hajlam. :-(
Ilyen motorral volt autónk, meg van is, szerintem jó motor, persze kell hozzá a gondos gazda.;-) El kell felejteni a 30000-es olajcserét, én 10-nél cserélem, nem érdekel, mennyit "enged" az autó.
Féket kötelező karban tartani, ebben nincs kérdés, futómű meg adja magát, hogy hol használod. Sajnos itthon fog látni ez az autó "csodákat", ha megveszed. :)
Tűzkarikára nyügös, de az nem tétel, többe fog kerülni a munkadíj.:-)
Ez látom kézi váltós, abban is érdemes cserélni az olajat, sokkal finomabb lesz a váltás, pláne minusz 10 fokban.;-)
De ami érdekel. mik a tapasztalatok. Fenntartási költségek. mint pl. vezérlés csere, olajcsere, futómű javítás ha adódik probléma, fékcsere, esetleges elektronikai hibák szoktak-e lenni. (nyilván tudom nem új autó, de gondolom más is használ hasonló korút..)
volt már dolgod franciával? az az igazi ;-) Lincoln: 2db L alakban hajlított lemez, felhúzod és kiveszed a lámpát előre: kb. 5 másodperc, így is lehet autót tervezni.
1.gen? Rákerestem gyorsan, és letéptem az arcom, mennyire macerás a lámpatestet kivenni. :O (Igy már értem miért volt ennyire buszke magára a ford, hogy 20mp kivenni a lámpát :D...én nem becsultem, mert inkább legyen hely a kivétele náékül is :D )
Nem egyszerűbb kikapni a lámpatestet? CLS-nél nem rémlik hirtelena bonyolultsága, de pl Focusnál egyetlen csavar rögziti, 30mp kikapni a helyéről, izzócsere, és klatty vissza. :D
CLS Mercimnek kiégett a jobboldali tompított izzója (ez van a leg szélén). Hogyan lehet ezt cserélni, mert a lámpa hátulja olyan szűk helyen van, hogy még egy kisgyerek keze sem fér oda?
Nemrég óta van egy C kombim (202-es széria, tehát első generációs), még ismerkedem a dolgokkal. A kérdésem, hogy az üzemanyag jelzőnél, ha a sárga mező kigyullad, mennyit lehet még menni vele?Illetve van-e olyan gomb, vagy beállítás, ami mutatja valamelyik digitális kijelzőn, hogy mennyi km van hátra? Sajnos nem találtam ezekről rendes leírást sehol. Előre is köszönöm!
Nálam az segített (A170 CDI), hogy (kivülről) előbb tenyérrel erősen BEFELÉ nyomtam a kilincsművet, és utána általában a második próbálkozásra rendesen kinyílt.
Szerbusztok ! Segítségeteket szeretném kérni ! W221 s500 l évjárat 2009 szeretném a jobb első ,alsó lengő kart kicseréltein ! Kérdésem az lenne hogy valaki tudja hogyan lehet szerviz mód /szerviz állásba mert azon a lengő karon ül a légrúgóm. Előre is köszönöm a segítségeteket :)
Köszönöm. Ritkán és csak egészen kis súlyra /pl. könnyűszerkezetes kempingágyra, ami ugye még összehajtva se nagyon fér be az A170-es cipősdobozba :-) /.
Attól függ, hogy mire és milyen gyakran akarod használni. A gyári is jó megoldás, akár használtan is. Westfalia, Thule, Oris készít gyári logóval EU-s autómárkáknak tartót.
Saját tapasztalat, hogy az áramvonalas keresztrúd halkabb ,mint a négyzet keresztmetszetű, az alu nem rohad, zárható legyen. Illetve az áramvonalas rúd is tud fütyülni, ha nincsen minden alkatrész ( a nút-ban a gumi, a rögzítő takaró műanyagok) a helyén.
Esetleg rejtőzik köztetek egy-két MB spéci.., Clk W208 2000 puha tető müködésre vonatkozó speciális ismeretekkel és néhány jó gyakorlati észrevételt megosztana???
A tető Mechanikusan Zárható-Nyitható. Az elektromos tetö nyitás-zárás funkció viszont egyáltalán nem müködik-,magyarul el sem indul!!! Biztositékok 100% jók.., elektromos ablakemelök mindkét üzemmódban jók--fejtámlák megsemozdulnak! Fejtámlák müszerfali kapcsolóról sem müködnek.,,esetleg gyenge relészerűkattanást hallani a csomagtartóból...
Mechanikus tetőnyitáskor ablakok lefutnak...., Fejtámlák meg se mozdulnak....ezzel vége is mindennek...
MB Start-Xentry-t és hasonlót ismerjük és nagyon végsőesetben tudunk kérni kölcsönbe ., de eddigi guglizásom szerint jelentős segitsége ., pláne a facelift elötti modelleknél annyira mégsem mindenható..,Tehát egy gyakorlati tanács nyilván többet ér.., legalábbis ez jött le idáig., kivált mivel diagolás jelenleg nem elérhető...
Kérdésem: 1. Milyen " biztonsági" feltételeknek kell "együttállni" egy kifogástalan rendszer esetén., a korrekt müködtetés lefutattatásához?? Nyilván vannak jónéhányan....,
2.Milyen tipikus hibák tudják leggyakrabban blokkolni a mükődés elindulását??? Pl a rakás mikrokapcsolóból melyik-ek a leggyakoribb hibásak? Minden segitséget nagyon szépen köszönök!!!
Sziasztok. Tudnátok abban segíteni hogy akkumulátor töltése után feltettem a pozitív sarut és valószínűleg kiment valamelyik biztosítékom a táblát elöl hátul átnéztem de nem találtam semmit.Ajtó kinyitásnál feléled a műszerfal de gyújtás állásban semmi.w212 200cdi 2011es.
Ja persze, igazad van, nem cáfolni akartalak. Én amúgy is a mechanikai hibák, rezonanciák betege vagyok. A karcolások kevésbé zavarnak, mint ezek a hibák. Készítem is a lelkem meg a pénztárcám egy komplett futómű cserére. Csak egy kicsit fáradt el minden része az elmúlt 20 évben, hiába mondta a futóműves, hogy nem lóg sehol, de 10 éve vettem az autót, akkor finoman siklott, most meg....
Lehet, hogy a váltó sz@rakodik, de a többit azért ki kell zárni. ;-) Csak olcsóbb 1 hardy csere, mint 1 váltó felújítás. :-)
Szemre azért jól meg lehet állapítani, ha pl repedezett a hardy, vagy ha megrángatod kézzel a tengeiyt, és lóg a csapágy. A csapágy is tud morogni. ;-)
Annak idején ezek ez a kérdés nálam is felmerültek a w211-nél, cseréltük is ezeket az alkatrészeket, csak más sorrendben,mint ahogy Te írtad. Nálam volt rezonancia is, különböző tartományokban. A rezgések elmúltak, aztán egy felújított váltó megoldotta morajló hangot.
2013-mas Cls 350 nulláról történő indulásnál, erősebb gázadás esetén morgó hangot ad. Egy motortartó bak rossz volt, cserélve lett, de a morgás megmaradt. Csak nulláról, illetve nagyon alacsony sebességről történő gyorsításnál produkálja. Találkozott már valaki hasonló problémával? Köszönettel
Zárd be a távirányítóval az autót, várj pár percet, aztán a távirányítóval nyisd ki. Próbáld így elfordítani a kulcsot.
Ha így sem jó, újra zárd be, majd nyomd folyamatosan a nyitó-záró gombot egyszerre, amíg nem villog a piros led. Ha már abbahagyta a villogást, nyitó gombbal nyisd ki, próbáld indítani.
Sziasztok!! Adott egy 1999 és Mercedes Benz c220 w202 a probléma az,hogy a riasztót Nem bírom kikapcsolni illetve az infrás inditotkulcsot Nem bírom elforditani. Az elektromos kormányzat viszont kulcs behelyezesnél kihúzza. De fordítani Nem lehet. A probléma észlelésénél cseréltünk a kulcsba LM-et de a probléma maradt. A probléma egyik pillanatról a másikra történt. Az autót leállítottam,bementem egy boltba kb3 perc volt. Be sem zártam. Köszönöm a segítségeteket:)
Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem skoda Superb utan váltottam egy SW221-gyes Mercire azonban hidegben rangat a motor és a furcsaság hogy csak beindítása utan jelenik meg az előizzító lámpa. Kérdés. Rángatást okozhatja az hogy elvileg az előizzitas(t)nak motor beindítása előtt kéne végbemennie?
Van nekem egy 1997-es W210-es E200 benzinem (manual), és vettem hozzá egy 1998-as E200 benzin (automata) donort (az sem faceliftes, a műszercsoport is azonos), amiben van tempomat, esőérzékelős ablaktörlő is, gyári műszerfalról kapcsolható riasztó.
Tudja valaki, hogyan lehetne ezeket átépíteni az enyémbe?
Esetleg nehezítő tényező, hogy papírok igen, de kulcsok nincsenek hozzá :D Kormányzárat hogyan lehetne oldalni?
Bármi lehet, de most már próbálkozok hozzáférni. A megrendelt újon is van kb. 60 cm kábel, ami vagy forrasztható, vagy csokiba tehető, mert nincs rajta semmiféle csati, mindössze piros-fehér kábel, csak úgy natúrban, csati nélkül.
Szerintem ledes, mert amit most vettem, az is ledes. Mégis tönkrement és csak komplett házzal cserélhető. De még nem jöttem rá, hogyan lehet hozzáférni a kalaptartó kárpit alatt.
CLS Mercimben kiégett a pótféklámpa. Rendeltem újat az Autodoc-tól, tegnap meg is érkezett. Ha valaki cserélt már ilyent, hogyan lehet hozzáférni a kalaptartó alatt? Hogyan lehet megbontani azt a kárpitot?
Közzel 10 éve van meg. Tiltani már tiltott le valamikor, a fordulatot nem engedte 3 e, fölé. Akkor a szívósor ban lévő négy pillangó szelepet vezérlő rudazat húlott szét. Ki kötöttem a vezérlő kismotoron a csatit rajta hagytam h az agya érzékelje h az dolgozik. Igy megoldódott a tiltás. Gondolom h ha lenne benne valami utólagos indítás gátló,ennyi idő alatt már csak tudnánk róla.Meg azt vásárláskor csak mondta volna a volt tulaj.
Ha behalt a vezérlője, letilthat. Tuti van hibakód az "agyában", ki kell olvasni!;-) Addig csak fölösleges találgatás minden, meg esetleg fölöslegesen cserélgeted az alkatrészeket.
Amúgy igen ritkán tilt le ennyire, a Merci hagyja, hogy elvánszorogjon az ember a servicébe.
Nincs benne vm utólagos immo esetleg, aminek van külön akkuja? Az is tud vicceskedni, ha behalt az akkuja.
Azzal kezdtem! Nyomás szabályzó szelep hibát írt ki. Azt ki cseréltem de semmi nem változott. A műszer fal EPC hibát jelez! Tehát üzemanyag ellátás. Már arra gondoltam lehet h valameik porlasztó elektronikája szált el.
Üdv mindenkinek!Egy kis segitséget szeretnék kérni! Alany egy w203-as 2.2 dci 143 lo. Nyolc éve van meg a drága nagyon meg vagyok vele elégedve ismerem minden rigojáját! Legalább is azt hittem eddig. Most ki fogott rajtam. Meg állt menet közben! És azóta nem tudom újra életre kelteni! Ez ügyben kérném a segitségeteket. Kezdtem a relékel,a nyomástartó,nyomás szabályozó,szelepekkel,a pedállal,a főtengely jeladóval,kis sziattyú,nagynyomású szivattyú és csak nem inddúl még szprével sem! Ezt úgy képzeljétek el, hogy a fiamnak is egy ilyen autót vettem egy nagyon jó állapotút, és az övéről le vettem ezeket a dolgokat és megcseréltem az enyémekkel. Az övé indul ,az enyém nem. Ami fel tűnt hogy amikor rá adom a gyújtást a motortérből egy halk zúgás hallatszik, azaz csak hallatszott mert már nem hallatszik! A fiam én viszont igen. Mi lehet a gond? Ki lett lámpázva,azzal kezdtem és a relékkel. Ha azokkal lenne a gond akkor a másik sem indulna. Ha valaki járt már így kérem segítsen . Előre is köszi. Tehát a fő ok hogy menet közben állt le és nem hallik az a kis zúgás a motor térből!
Kedves Topiktársak! Meg tudná valaki erősíteni, hogy a W215 (CL55 AMG) kormányszervója is az ABC szivattyúról működik, és a saját tartályába ugyanúgy zöld Pentosin CHF 11s olaj szükséges?
Nagyon köszönöm...megnéztem a céget, igen megbízhatónak látszik, több tízezernyi vélemény , 97%+ pozitív.
Az ár- ha jól néztem- 120 euro/db...+ 50 depozit, amit visszakapsz , ha megküldöd a még használható lecserélteket. ( Még mindig jóval kevesebb, mint a gyári - négy év előtti mondás - 120.000 /db )
Én 3 éve cseréltem 6 db injektort, Németországból vettem felújítottat, 1 év garanciával adják, mindegyik tökéletes. Úgy működik a dolog, hogy megrendeled tőlük cikkszám szerint az injektorokat, átutalod a vételárat, elküldik az árút, kicseréled és a használtakat visszaküldöd nekik. Ekkor ők visszautalják neked a pénz nagy részét, így csak kb 10-12000 forintba karül darabja. Mindegyik darabhoz külön specifikációt küldenek, a szerviz az alapján állítja be géppel.
Nagyon korrekt cég 40 éve vannak a piacon. Azóta már 3 barátom is rajtuk keresztül cserélt injektort.
Itt az elérhetőségük:
Diesel Technik Biberach GmbH Waldseer Str. 142 D-88400 Biberach
A " bajos " motor egy W212 E 250 CDI ben dolgozó OM651 motor , a releváns előélet:
1., 180.000km körül, 4 éve , hosszas városi /pesti döcögések ( 12l/100km fogyasztás )után sárga CHECK MOTOR jel, pályán hajtás után eltűnik, városban visszatér. Volt gyári szerelő , diag után : a DPF előtti Bosch nyomásszenzor haldokló, DPF 46-szor regenerált, szenzorcsere 12e-ért......mostanáig, 310.000km, rendben.
2., 250.000 körül , jó két éve, futómű elemek, motortartó bak etc . csere szalonszervizben, "gratis" engine diag, verdikt: " az egyik befecskendező a 4-ből késik, előbb utóbb cserés lesz, mindet érdemes egyszerre "
Mostanáig OK, fogyasztás nem nő,
Jelen helyzet: kevés, 20-50 km városi menet után Check Motor jel sárgállik , ÉS.....hidegen mintha kissé imbolyogna a motor, nem tudom jobban kifejezni.
Kérdésem : tud -é valaki olyan felújított befecskendező forrást , felújítással foglalkozó műhelyt, ahol emberi árért lehet felújított befecskendezőt kapni, vagy a saját felújítását normális idő alatt megvárni ?
Sziasztok! Tud nekem valaki segíteni abban, hogy van egy Cls 320 dízelem aminek az a baja, hogy nem minden esetben, de az esetek többségében, indulás után az izzítás kontroll lámpa világít. Hidegebb reggeleken nehezebben is indul. Természetesen meleg motornál könnyen indul, és a visszajelző lámpa világít. Az izzító gyertyákat már kicseréltettem.
CLS-el jártam így. (Ami ugye w211:-)) Egyik O gyűrűnél fújt ki, csere után jó lett, aztán meg az intercoolerről eljövő cső repedt meg, akkor is tiltott. Sajnos ez már nem az a régi Mercedes minőség. :-(((
Mégújabbat nem is fogok venni, műanyag, menagertervezett autók azok már. :-((
Jartam mar ugy 2 automnal, hogy elrepedt, a fiam 211-esen meg rosszul rakta vissza a "mesterember". Mondjuk az a "mester" ugyanakkor visszarakta az olajszurot fedeltomites nelkul...
"Mit jelent a P0299 hibakód? A P0299 kód azt jelzi, hogy az "A" turbó- vagy kompresszor túlságosan alacsony teljesítményű. Az ECU egy meghatározott lökettérfogat-tartományt keres, és amikor az ECU alacsony lökettérfogatot észlel, beállítja a P0299 kódot."
Erre keresgéljetek. Valahol elmegy a turbo nyomás.
Sziasztok lenne egy olyan probléma hogy van egy E220(211)DÍZEL Mercedes és 2000 fordulaton tartva rángat aztán 2200 nal el múlik 120 után le tilt az autó nem gyorsul és azt a hibakodot írja ki P0299 elvileg a Turbo unboosted vagy mi nem nagyon értek hozza.Egr szelep csere és katalizátor tisztítás volt az auton . Esetleg valaki valami tip hogy ki lehet a baj :) előre is koszi
Elsősorban tapasztalt A osztályú (170 CDI, 2001-es évjárat) Mercis fórumtársak tanácsaira vagyok kiváncsi egy apró, ám igencsak bosszantó dolog felderítésében, de bárki ötletét hálásan fogadom.
A csomgatér ajtó telesen sima úton csendben van, ám rázósabb részeken, például villamos síneken keresztben áthajtva, "recésebb" aszfalton, vagy kockakövön úgy zörög, mintha kavicsok lennének benne. Ráadásul ilyenkor a belső világítás is felvillan, és mert gyakran úgy is marad, annak ellenére, hogy fülre-látszatra a csomagtér ajtó rendesen be van csukva, kénytelen voltam "semlegesíteni", nehogy éjszaka leszívja az akksit. Az ajtó kézzel mozgatva-rángatva stabil, a csomagtér zárat két éve cserélték gyári újra (illetve utángyártottra) . Már mindent átnéztem, a kis oldalzsebeket, emelőt, pótkereket is, de semmit nem találtam, ami indokolná a zörgést Ami feltűnt: ha a csomagtartó alaposan meg van terhelve, akkor mintha csökenne a zörgő hang, de nem szűnik meg. És még valami: az egyik ajtókitámasztó teleszkópban kihúzott állapotban kissé lötyög a ki-becsúszó rúd.
Gond: nem gyári üléssel vásároltam annak idején, az SRS lámpa folyamatosan világított. Később megjavult: gyújtáskor világított, majd kialudt. Most, mikor vinném műszakira teljesen sötét, sem gyújtáskor, sem utána nem világít.
Úgy szeretném megoldani a problémát, hogy a légzsák működjön, ha kell! Viszont mivel sürgős lenne, egyelőre ideiglenes megoldás is szóba jöhet! Izzót még nem néztem meg, de az sem megoldás, ha az égett ki. Gyári vezetőülést nem hiszem, hogy a közeljövőben találok. Autóvill.i szerelők, 2-3 hétre vállalnák, de addigra már kellene az autó.
Négyet kicserélt, kapott új kódott mindegyik, hogy tudja az autó, mi van. Kettő maradt, amik ugyanannyit mentek, mint a 4, a méréskor még jók voltak, de semmi garancia nincs rá, hogy 3 nap múlva is jók lesznek. Én mindet cseréltettem volna. ;-)
Fogalmam sincs, nem vagyok autószerelő. Az, aki evvel foglalkozik x éve, célgépekkel azt mondja, hogy az jó, akkor elfogadom. Nem tudom, hogy mik ezek a kódok,mire szolgálnak, mi változik ha van, vagy ha nincs. Azt láttam, hogy mikor visszakerültek a helyükre, akkor a diaggal beírták...
Legalább 3 porlasztód cserés vagy javítandó. Olyan nincs, hogy beragad a regenerálás. Amennyiben mihamarabb nem viszed el egy komolyan vehető diesel szervizbe a csúcsok ügyében, csapágyas lesz a kocsi. Nem, a hangjáról nem fogod hallani, abból ne indulj ki abba az irányba, hogy biztos jók mert szépen jár, a 642-nél ez nem releváns. És ha már hozzá kel úgy is nyúlni, a turbót is vizsgáltasd meg, szintén gyenge pont.
Elképzelhető az, hogy azért gyűlik a gázolaj a motorolajban, mert beragadt regenerálási fázisban az autó? Valamiért termeli a motorolajat ... nagynyomású szivattyú cserélve, a helyzet nem jobb... semmilyen füst nincsen.
Eddig teszteltem úgy tünik hogy a katalizátor hőmérséklet jeladója volt a hibás a csere után estétől reggelig tök hidegen szinte azonos hőmérsékletet mutatnak a részecske szürő elötti jeladóval.Most azóta megszünt az állandó regenerálási folyamat.Eddig minden jól működik. Köszönöm az ötleteket.
Ha még időszerű a válasz, akkor próbáld meg, lehúzod valamelyik csatlakozót és kiolvasod, utána kiderül melyik a hibás. Előfordul az egyik zárlata lehúzza a másik jeladó feszültségét. A 990 -t hiba esetén írja ki.
Ez igaz hogy nem olyan nagy az eltérés de egész éjszaka ált az autó és reggel jéghideg állapotban néztem úgy már közel azonos hőmérséklet lenne a jó.Most kicseréltem a katalizátor hőmérséklet jeladót igy már hidegen pár fok eltéréssel azonos a részecske szürő elötti hömérséklet jeladó értékével.Most tesztelem.
Na most reggel megnéztem a Xentry-vel hidegen. igazad lehet a hőmérséklet jeladóval tök hideg motornál a katalizátor hőfoknak 45.8 fok-ot ir a DPF előtti hőmérsékletnek jeladó 25 fok-ot ir. mondjuk ez hitelesnek vehető de a katalizátor 45.8 fok-ja az hibás.A nyomáskülömbség jeladó értéke 990.
Köszi az ötleteket úgy értem hogy állandóan regenerál hogy kb 2 hete bármikor hideg vagy meleg mindegy ahogy beülök és indulok bárhová azonnal kezdi a regenerálást.Egyébként a Xentry koromtartalomnak forditja a gram értéket.A többi dolgot még megnézem amit emlitettél köszi.
Mit jelent az h szinte mindig? 1000km enkent automatikusan inditja a regeneraciot, ha az ellennyomas nagy, akkor hamarabb. A 30% nalad az 300 megtett km az elozo regeneracio ota. A homerseklet szenzorok a katalizatorban es a szuro elott jo erteket mutatnak? A szuro elotti el szokott romlani.
Ellennyomas ertek mekkora?
Amugy regeneracio hidegen is indul azzal nincs gond. Fustolni persze nem szabadna. Amugy az nem koromtartalom hanem hamutartalom sztem.
Sziasztok volna egy problémám hátha tud valaki ötletet a megoldásra van egy 2006-os 320CDI V6 olyat produkál hogy szinte egyfolytában regenerál még hidegen is ilyenkor kéken füstöl és büdös.Gyári diaggal nézve terhelési állapot 30% részecske szürő koromtartalom 0% nincs semmi hibakód.ha van valami ötlet amit meg kéne nézni megköszönném.
Segítséget szeretnék kérni. Van egy 2013-as E-osztályos kombi mercim. Olyat csinál a klímája, hogy induláskor tökéletesen működik. (Tökéletes alatt azt értem, hogy megfelelő intenzitással bármilyen melegben is eléggé hideg levegőt fúj.) Egy idő után, viszont eléggé lefolytja a ventilátor intenzitását. Pl. automata 21 fokon van, egyre kevésbé fúj, annak ellenére, hogy az autó visszamelegszik. Hiába rakom alacsonyabb hőfokra, akár 17 fokra, vagy állítom kéziben intenzívebbre a ventilátor fokozatot, búg nagyon, de az utastérbe alíg fúj be levegőt. (A befúvott levegő viszont elég hideg.)
Ebben szeretném a segítségeteket kérni, hátha találkozott valaki már hasonlóval. Tehát a ventilátor nagyon dolgozik, de mégsem jut be az utastérbe a lehűtött levegő. Olyan, mintha elzárná valami a levegő útját.
Sziasztok - tudnátok ajánlani szervízt Budapesten, ahova vihetném a 2007-es B180 CDI Mercimet? Sajnos a szervíz színvonala ahová évekig hordtam az autót nagyon leromlott. Például tavaly cseréltek légkondi kompresszort (új gyárira), azóta ez az első nyaram vele és mar két alkalommal kellett visszavinnem mert nem működött. Most állt le harmadszorra és oda már nem viszem vissza.
Köszönöm szépen az iránymutatást a váltó kulisszával kapcsolatban. A nyák átforrasztása után tegnap össze szereltem, azóta mentem vele kb 10km-ert, eddig minden normálisan működik. Remélem így is marad, hibakódot töröltem és nem jött vissza eddig. Szóval még egyszer köszönöm.
Van egy 2004-es 270 cdi w209 clk autó a családba. Ma reggel indulás után 4-5km megtétele után, check engine lámpa, ment tovább az autó nme volt semmi más jele. Megálltam és nem lehetett P-be tenni az autót, miután leállítottam már engedte. Viszont mikor pár perc múlva ismét indulta volna el nem indult, és nem mutatta hogy milyen állásban van a váltókar. Gyujtás le-fel, és elindult. Viszont nem akart váltani, megálltam leállítottam, ujra indítottam akkor már ment minden rendben. Hazaértem kiolvastam álltalános(Autocom) műszerrel, ezeket dobja:P2314 Hibás kommunikáció az elektronikus vezérlő egységgel,P2315 CAN kommunikációs hiba a műszeregységgel,P240C CAN jel az elektronikus sebességválasztó vezérlő modul fokozatválasztó kar pozíciójától, valószinűtlenszakadt. Törlés után csak az utolsó hibakód jött vissza. Mit lehetne tenni, lehet javítani? Köszönöm.
Csak picit volt kormos, ennél már láttam sokkal csúnyábbat is, de behozta a 1408-at. Megpucoltam, kitöröltem a hibát, azóta jó. (Kop-kop!):-)
Holnap megrúgom neki, meglátjuk. ;-)
Nem voltam vele mostanában hosszabb úton, csak rövideken, szerintem azért hisztizett. Hosszú utakra a 350CDI-t használom, annak van ideje regenerálni, meg abban új az egr is. (Ez csak 320CDI)
A videóban egy légtömegmérő nélküli sprinterhez szereli be. Neked nem fog működni, mert a te autóban van légtömegmérő. A motorvezérlő tudja mennyi beszívott levegő kell minden fordulatszám tartományban, ha a feltételek adottak, és nyitja az egr szelepet, mivel ez egy megkerülő szelep, azonnal csökken a beszívott levegőtömeg , ha ez nem történik meg, tudja , hogy valószínű nem működik az egr vagy ledugózták, elkoszolódott, gyújtja a check engine-t és tilt. Ez a diódás módszer csak a szívósor szab motorhoz jó a v6 642-be. Fejből nem tudom hány ómos kell oda.
Titkon reménykedtem egy "ezt szinte mindig a fluxuskondenzátor tömítésének kopása okozza" jellegű válaszban, de tudtam, hogy nem fog megtörténni. :) Egy kérdést megért, köszönöm a hozzászólásokat!
Az pedig nem rossz. ;-) Ha tényleg csak ilyen rövid utakat mész, talán jobb lenne 0W-30, az hamarabb bemelegszik. 1 próbát megérne. Ha nincs változás, akkor másfele kell tovább menni.
Sok újabb autókban már ezt írja elő a gyártó. (KIA, Opel, usw.)
Én is 5W-40-et teszek az autókba, de nálam van ideje bemelegedni. :-)
Azért nem ártana meghallgatni azt a zörgést 1 szakértőnek is, szerintem. ;-):-)
Minden februárban cserélek olajat, kb. 8000 km-t megyek két olajcsere között. De a többi stimmel. Valóban olyan "érzés", mintha pár nap alatt lecsepegne az összes olaj alulra, aztán szerencsétlen olajpumpa nem győzné vissza pumpálni.
Motorolaj mikor volt cserélve? Talán elöregedett, és nincs megfelelő nyomása a tőkékhez, azért csörög. Gondolom amikor kicsit bemelegszik, elhalkul. ;-)
2009-es A160 (W169) motorjával van problémám. A home office miatt iskolába és vissza szállító autó lett, rendszeresen hideg motorral közlekedem kis (<15km) távokat. Azt tapasztalom, hogy minél többet áll az autó két használat között annál tovább csörög a motorja. Egy hét állás után már kilométereket megyek, mire befejezi. Ha napi szinten használom nagyobb távra (>30km) akkor minden tökéletes. Két éve használom, határozottan romlik az állapot. Van esetleg valakinek valami tippje, hogy mi okozhatja? Tudom, hogy ez így nem sok infó, de hátha el tudok indulni valamerre. Köszi, előre is!
Egy próbát megteszek a kérdésemmel: benzines W204-et ti LPG-sítenétek, tehát rakatnátok bele gázt? Vagy az a kompresszoros motorral mennyire van összhangban?
Vezető oldali visszapillantó tükörlapot keresek, esetleg tudnátok ajánlani megbízható helyet ahol lehet kapni? W209 2004-es CLk-ról lenne szó. Köszönöm.
Egy kis remény felcsillant, mikor az egyik alkatrészboltos ismerős mondta, hogy van utángyártott kuplung a kompresszorhoz, de miután átvettem derült ki, hogy a klímakompresszort találta meg. Szóval csak gyári és bontott.
De szétszedtük, megnéztük, hátha menthető legalább ideiglenesen utazás előtt a helyzet. Mutatom, mert "szép" amit a vizsgabiztos csinált, és még egyébként az is lehet, hogy már évek óta kicsit sz@r a kuplung, és nem enged el rendesen vagy nem húz be rendesen és súrlódik folyamatosan, de menet közben valószínűleg jobb a hűtése ill. én nem pörgetem használat közben hosszú percekig 5000-s fordulaton. Tehát leolvadt, nem kicsit...
összehasonlításnak a 380025 hsz-ban az eredeti állapot
Amire az ember igazából nem büszke, de azért egy icipicit mégis, hogy létezik ideiglenes megoldás. Azt még majd holnap próbáljuk, hogy úgy működik-e, mint a gyári, de fölrakva, üresen megjáratva úgy tűnik behúz.
Van a végén egy csattanó is, mert a tárcsa műanyag részén megmaradt egy számsor. Ez látható még rajta:
...és hogy mit mond erre a gugli, azon mi is meglepődtünk, nem is kicsit:
KIA Sorento klímakuplungon ugyanez van, kinézetre is gyanúsan egyformák, bontva létezik elvileg kishazánkban is, de majd még megkeressük az utángyártottat is, mert ha a 202 klímakompresszorához van utángyártott kulpungszerkezet, akkor a Kia Sorentohoz is kell lennie...
Az elbeszélgetéstől tartok, hogy nem vezetne eredményre, mert valószínűleg a jó szándék vezérelte, hogy meglegyen a CO, csak szegénykém az agyatlanság miatt nem jut el addig, hogy kevés az a motor, amelyik jól tűri, már-már szereti, ha üvöltetik percekig. Sajnos mondhatta volna, hogy kérem, nincs meg a CO, nincs vizsga, ágyő, nincs neki erre ideje. De nem, nyomta, hogy melegedjen a kipufogórendszer., jó legyen a CO érték Melegedett, nem volt azzal baj, csak minden más is melegedett. Biztos lett volna más lehetőség is, mint a túlpörgetés, de ehhez azért gondolkodni kellett volna.
Megnéztem az oldalt, de ott is csak addig jutottam, hogy az A1110970128 a kompresszor kuplungja. Ürömön volt az év elején egy, de ott még kuplungot sem adnak külön, nemhogy annak egy tárcsáját, csak egyben az egész kompresszort. DE most az sincs, és nem kecsegtettek sok jóval.
Hát ez szép, nem lehet "elbeszélgetni" a buzgó elvtárssal zárás után?? Pofám leszakad...
Sajnos cikkszámot nem tudok, de ezen az oldalon, ha beírod az alvázszámot, robbantott ábrákon ki tudod keresni a megfelelő alkatrészt (kis angol tudás szükséges, de a google fordító is segít): http://www.catcar.info/en/
Tudom, mindig akkor írok, mikor baj van, nincs mentségem, de segítséget szeretnék ismét kérni.
Vizsgázott a W202 200kompresszoros, és addig pörgették a motort, hogy jó legyen a CO, míg leolvadt és/vagy eltört a kompresszor kuplungjának az első tárcsája. Szét még nem szedtük, de nagyon úgy néz ki. Így most nem húz be a kuplung, nem fújja meg levegővel, és elég gyengus így a motor.
A legjobb nyilván az lenne, ha valakinek épp lenne egy ilyen eladósorban, de már az is segítség, ha ennek a cikkszámát valaki meg tudná nézni és írni, mert eddig csak a kuplungé van meg, de az egyben a kuplung (A1110970128), az meg igaziból nem kell.