2.ERDÉSZ RÓBERT: Welcome To My Brain / Isten hozott az elmémben I.-II. 2CD + kétkötetes regény / 2LP
3. SOLARIS: Los Angeles 2026 CD Idézet innen: " (...) Mindezt együtt, korai, eredeti, alternatív verziókban hallani, maga a tömény gyönyör. A pompás torta tetején pedig természetesen ott van még a marcipán rakéta is, mely extra ajándék nem más, mint A kígyó szíve 2021-es vonósnégyes változata a Sturcz Quartet előadásában. A Solaris nemzeti kincs. Sokadszorra is le vagyok nyűgözve."
Itt, a saját honlapjukon a teljes termékkínálatukat átböngészheted, Erdész Róbert sci-fi regényei is megrendelhetők itt: http://solaris.erdeszrobert.hu/
A most megjelent Isten hozott az elmémben c. 2 kötetes regénye valójában a MyWords trilógia 2. része, de önmagában is olvasható. A trilógia 1. kötete: a COLOSSUSis megrendelhető itt.
És megjelent az első lemezkritika Erdész Robi WTMB-kiadványáról (dupla CD, dupla LP) - a Rockinformban. 🥰 Minden szavával egyetértek: zseniálisan jó album, meghökkentő zenei fordulatokkal, kimagasló zenészi teljesítményekkel!
Kollár Attila beharangozója erről, a FB-on: https://www.facebook.com/photo?fbid=26292931533627944&set=a.1179037232110721 "…és akkor már végre fizikai valójában, sőt “kézzel foghatóan”… és sőt, sőt: füllel hallhatóan is megjelent a Solaris Együttes archív 3. CD-je: “Los Angeles 2026”! Ez a kompozíció személyes KEDVENCEM! Nem csak egyszerűen a kedvenceim közé tartozik…Akit ez igazán zeneileg megérint, az ténylegesen megérthet valamit abból, hogy anno “miért is kezdtünk az húroknak pengetésibe”!Legjobb tudásunk szerint raktuk össze ezt a demó anyagokból Robival, hogy közelítsünk még jobban a zenei tartalmához… és sztem méltó darabja lett a Solaris archív sorozatnak!Ja…, még annyit hozzátennék, hogy Cziginek is emlékeim szerint a kedvenc szvitje volt az LA 2026 - sajnos ezt már nem kérdezhetjük meg Tőle… No persze Gömör László és Tamás Tompox Pócs is kb. ilyennek érezhetik ezt a “hosszúkás kompozíciót”, de majd ezt később elmesélhetik Ők is!"
Sajnos, az Archív-sorozat 3. része - a Los Angeles 2026 - mára még nem érkezett meg. 😥 De korlátozott példányszámban a jövő héten már megjelenik, a többi megrendelt példányszám pedig majd jövő évben érkezik.
2025. december 07-én, vasárnap 11h-kor az ELTE Gömb Aulájában, a Lemezbörzén! (belépes ingyenes) díjátadás, lemezmegjelenések és persze dedikálás 🤗 💗 😍 🥰
- az Év progresszív rock albuma díj (2024): Marsbéli krónikák III. a Periferic Records díja (külföldi és magyar prog rock szavazatok évvégi összefoglalása alapján)
- megjelenik a Solaris Archív sorozat befejező, 3. CD-je: a LOS ANGELES 2026
- és végre megjelenik Erdész Robi újabb szólóanyaga, a 2003 óta annyira várt Welcome To My Brain - dupla CD-n és dupla LP-n !!! (az ehhez kapcsolódó könyv jelent meg nemrég, november 15-én: Isten hozott az elmémben címmel)
2025. november 15-én szombaton 12h-kor KÖNYVBEMUTATÓ !!!😊 🤗 😊
Ezen a napon jelenik meg Erdész Róbertnek, a Solaris zeneszerző-producerének "Isten hozott az emémben" című, két kötetes science fiction regénye. "Kétszázezer világ története. Kétszázezer összekapcsolódott, titokzatos céllal bolyongó űrobjektumé. A múltjuk ismeretlen. A Föld csak egy bizonytalan emlék. Van, aki hisz benne, van, aki nem. Talán sosem létezett." Az "Isten hozott az elmémben" november 15-én, a HUNGAROCON-on vásárolható meg, ahol Erdész Róbert 12 órától dedikálja a köteteket.
A sci-fi irodalom kedvelői újból elmerülhetnek Erdész Róbert ,,My Words" világában. A ,,Colossus" után most itt az ,,Isten hozott az elmémben".
Kétszázezer világ. Kétszázezer összekapcsolódott, titokzatos céllal bolyongó űrobjektum. A múltjuk ismeretlen. A Föld csak egy bizonytalan emlék. Van, aki hisz benne, van, aki nem. Talán sosem létezett. És most a világok alkotta hatalmas rendszer, az évszázadok óta működő Föderáció is a nemlét határára sodródik. Ijesztően közel kerül a teljes széteséshez. Ebben a lassan kialakuló káoszban akad össze két életút. Az egyik egy tömeggyilkosé, akit személyiségváltoztatásra ítéltek, ám az agyában végzett beavatkozás után tettének emlékei az őrület határára sodorják. A másik egy múltját vesztett nőé, akit épp az emlékek hiánya kerget az őrületbe. Egymásba kapaszkodva próbálnak túlélni, miközben a szemük láttára omlik össze körülöttük minden.
Egésezn hihetetlen! Ilyen gyorsan még sosem lett telt ház SOLARIS koncertre! 😍 Oltóber 7-én délután hirdették meg - és ma estére már minden jegy elfogyott 2026.03.21-ére! 👏👏👏 🥰
Valószínűleg sokat számít, hogy ilyen jegyárak mellett is ennyire gyorsan fogynak a jegyek, hogy itt OIP Szép kártyával is lehet fizetni. Bár tudom, ez sincs mindenkinek ......... 😒
A kezdetektől szeretem és tisztelem a Solarist, de sajnos be kell valljam: ezek a hazai viszonylatban és az adott helyszínre vonatkozóan kiugróan magas jegyárak engem eltántorítottak attól, hogy ott legyek a koncerten. Annak csak örülni tudok, hogy ennek ellenére szinte biztos telt házas lesz a rendezvény.
Magyar Örökség Díjat kapott a 45 éves SOLARIS együttes
Idén 45. születésnapját ünnepli a progresszív zenét játszó Solaris zenekar.
Ebből az alkalomból megérdemelten ítélték nekik a Magyar Örökség Díjat. A Magyar Örökség és Európa Egyesület elnöke, Böszörményi Gergely méltatásában kiemelte:
„Számtalan újságcikk és internetes kritika jelent meg a zenekarról világszerte, és szinte mindenhol csak szuperlatívuszokkal illetik zenéjüket. A Solaris sciense fiction ihletésű zenéje 45 éve etalon lett. Az újabb prog-rock zenekarokat általában a 70-es évek legnagyobbjaihoz hasonlítják: Pink Floyd, King Crimson, Yes, Genesis, Emerson, Lake and Palmer, Jethro Tull – most ebbe a sorba lépett be a Solaris. Akárhol zenélnek, vagy akár csak beszélnek róluk, mindig jó magyarnak lenni. A Solaris nemzetközileg is elismert zeneművészetével Magyarország jó hírét viszi el a világba.” Innentől kezdve a Solaris együttes nevét az Aranykönyv őrzi, többek között, András Ferenc, Koltai Lajos, Kocsis Zoltán, Snétberger Ferenc, Fa Nándor, és Cziffra György társaságában.
2025. szeptember 27-én MAGYAR ÖRÖKSÉGdíj-ban részesült a SOLARIS ! 🤗 "Solaris együttes nemzetközileg is elismert zeneművészete " szerepel az indoklásban 😊
A meghívó, a díj, az oklevél és egy csoportkép:
Ehhez kapcsolódóan tegnap pedig egy interjú hangzott el velük a Magyar Katolikus Rádió Iránytű c. műsorában. Az interjú itt visszahallgatható: https://www.katolikusradio.hu/archivum.php?firstaudioid=10&mev=2025&mho=10&mnap=11&mora=10&mperc=04 A beszélgetés résztvevői Kollár Attila éa Tereh Öcsi voltak, valamint telefonon bekapcsolódott Böszörményi Gergely is, aki elmesélte, hogyan esett a választás a Fiainkra. 😊
Interjú Bogdán Csabával és Kollár Attilával a Hír TV-ben:
Napindító – Marsbéli krónikák III – Mi vagy M.I. – A Solaris új albuma - HÍR TV https://www.youtube.com/watch?v=Edzljh3Mqzs És az interjúban is említett kígyózó sorok az ELTE Gömbaulájában, az MK III 2024. november 10-ei megjelenésekor és dedikálásán 😊
December 2-án, a Solaris együttes FB-oldalán: https://www.facebook.com/photo?fbid=1147940420035753&set=a.340953020734501 "Köszönjük azt a fantasztikus szeretetet és sok-sok pozitív visszajelzést, amivel az új, Marsbéli Krónikák III című dupla albumunkat fogadtátok! Ma, nem egészen egy hónappal a megjelenés után a lemez dalaiból készült klipjeink nézettsége átlépte az 50 ezret!Egészen pontosan 52.425-en láttátok ezeket a videókat!Sok-sok inspirációt ad ez nekünk a jövőre!Köszönjük nektek! Videó-linkek kommentben!"
"Adventi - bemelegítő - klubkoncert az INVOCATIO MUSICALIS (ex Musical Witchcraft) együttestől jövő héten szerdán este 19:30-tól! Utána, ugyanott - kis átszerelési szünet után - Őry Tamás másik zenekara, a Cold Shatterhand muzsikál!"
Nagyon szuper volt a tegnap este! Jó volt látni a zenészeket, hogy ők is mennyire élvezték az együttjátszást! Lélekemelő volt ez a jubileumi este! 🧡 Nagyon várom a videókat én is, több kamerával vették a koncertet + rengeteg fotó is készült. Jó lesz újra látni a koncert részleteit! 😊😊😊 Nem sokkal 19:30 után kezdődött a koncert és 22:30 előtt pár perccel lett vége, ráadással! 👌 👏👏👏
Attiláék most szombati koncertje elé egy interjú (ami még a múlt héten készült a Klasszik rádió Intermezzo c. műsorában, Bálint Edinával), szóba kerül a MK III. dupla album is: https://open.spotify.com/episode/5OJIY5E5d1PLv4SYNeBmYM
És a lehetőség ajándék CD-re, Attila írta a FB-on: " Ha a helyszínen vásároltok legalább két belépőt a koncertre, akkor ajándék CD-t kaphattok ezek közül: Musical Witchcraft III. - Zsoltárok és Filmzene, Invocatio Musicalis - Live Progrock ‘55 - szerzői válogatás CD! "
Jól emlékszel, menet közben változott meg a végleges borító. Ami megjelent, az egy 4-szános előzetes EP.
Ha még nem hallgattad meg azt. amit februárban már föltettem a 6308-as hozzászólásban, újból ideteszem: ízelító a végleges anyagból + Robi beszélgetett a mesterséges intelligenciával is. Ennek egy részletét is megosztotta velünk:
A teljes MARSBÉLI KRÓNIKÁK III. dupla CD-n és dupla LP-n fog megjelenni! 😊😊 Irtó izgalmas ez az egész témavilág és a zenék is hozzá! Libabőrös lesz az ember tőle.
Az október 12-ei jubileumi Invocatio/Musical Witchcraft koncerthez kapcsolódó mai infó a SOLARIS együttes FB-oldaláról:
"A Marsbéli III dupla CD megjelenésének “kapujában” egy roppant izgalmas dologra vállalkoztunk: az 1998-ban megjelent Musical Witchcraft lemez dalait az EREDETI közreműködőkkel szólaltatjuk meg október 12-én, a Marczibányi téri Műv. Ház színháztermében! Reméljük a Ti érdeklődéseteket is felkelti ez a nem mindennapi, jubileumi koncert! Jegyek már kaphatók… " Valamint kedvcsinálóként Attila pár napja ezt írta ki a FB-on:
"Mindenki, aki legalább 2 db jegyet vásárol a Marczi jegypénztárában - ami munkanapokon 8-18 h között van nyitva - (tehát nem a jegy.hu-n keresztül) - az választhat egyajándék CD-t az alábbi fotón látható kiadványaink közül…, aki négy jegyet vesz az 2 db CD-t választhat… és aki pedig 6 db koncertjegyet vásárol, az mindhárom CD-t elviheti! A CD-ket pedig október 12-én, a koncert után dedikáljuk is majd Nektek! Tehát irány a Marczibányi téri Műv. Ház jegypénztára, a CD-k már ott várakoznak Rátok! "
+1 beszélgetés Attilával, ugyanott, de immár az MK III-ról 😊😊😊
"A Balogh Tibivel folytatott riportsorozat utolsó része holnap délután, 14:04-től kezdődik a Katolikus Rádióban! A Solaris Együttes hamarosan megjelenő Marsbéli Krónikák III dupla CD-je a téma… amit már valóban izgatottan várnak a rajongók itthon és szerte a világon… és persze a zenekar tagjai is! " https://www.facebook.com/photo/?fbid=8875067795840921&set=a.1179037232110721
Hamarosan újabb Attla-interjú a Hangáriumban! 😊 Ezt írta róla a FB-on: "Az október 12-i, MARCZI-s Invocatio/Musical Witchcraft jubileumi koncertről lesz elsősorban szó a hétfő délutáni riportban a Katolikus Rádióban!
Nemrég osztotta meg Attila a FB-on: "A Katolikus rádióban a szeptember 15-i, a biai Református templomban tartandó Ars Sacra-s INVOCATIO MUSICALIS (ex Musical Witchcraft) koncertről beszélgetünk Balogh Tibivel - több remek dallal megspékelve - holnap, 14:04-től…! Az “éjszakai baglyok” pedig pénteken 0:30-tól hallgathatják meg a műsort!"
A beharangozó végéről: "A 2x60 percesre tervezett est vendégművésze Sturcz András csellista, a Sturcz kvartett vezetője lesz, aki a koncerten felcsendülő dalok egy részét segít majd újraértelmezni és új színekkel gazdagítani! Szeretettel hívunk és várunk minden zeneszeretőt erre a zeneileg igen színesnek és izgalmasnak ígérkező estére!"