Amerikában létezik csak olyan . De a temun is létezik kinaiban . Ezt én élőben láttam viselni a MOL mélyfúrásánál is csak ilyenben lehetel . Ez natúr bőr de vaskos bőr és a kollégám ilyenben melózott télen bokáig érő sárban is ment benne 12 órában és nem ázott be ! Akár hiszed akár nem jóval praktikusabb viselet mint a cipő ! A zokni nem izzad bele ,mert felfelé kimegy a pára belőle és a lábad száraz marad ,és nem meleg ! Régen is csizmában jártak és kapcát tekertek bele . De ezekbe csak télen kell -5 fok alatt vastag zoknit húzzál . Sok párat elnyűttem már ! Jelenleg egy temús műbőr bokacsizmát nyűstölök ami most is kb 13000 forint és az sem izzadós ,ez nagyon jól bírja már lassan 1 éves lesz de a talpa kezd leválni . Ez is jó volna de a láncfűrész feszt megtölti forgáccsal ,túl rövid a bokacsizma szára . a féllábszárig érők a jók arra ráhúzod a nadrág szárát és bármibe bele mehetel vele nem lesz a csizmádban szemét ,föld stb.
Ajaj én ilyet nem veszek még ingyen sem kell, egy ilyen cipő nálam kb 2 hónap és kuka ! A sok ezres bőr csizmáim se tudtak 4-6 hónapnál többet az ilyen talpak ,programozottak és amikor a programjuk odaér a talp elporlad ha használod ha nem . A cipész azt modta csak olyan lábbelit vegyek aminek varrott a talpa ! Azt tudja javítani a többit nem ! Az 54 ezreszuper csizmám is így járt a felső része kiváló állapotú volt csak a talpát hagyatam el és a talp közepét ! A fél lábszáras csizmákat szeretem csak amit a mélyfúrásnál használnak megfizethetetlen áron van 80 000 forint itt !
Épkézláb cipő se létezik amibe nem rohad bele az ember lába ! A bal lábam nagyujj körmét már az acélbetét deformálta . Borzasztó azt is deresre kéne húzni aki ezt ebben a formában kiagyalta . Tette volna kívülre egy műanyagba öntve .ott legalább volna értelme is .
Mindig nevetek ezeken a szabályokon ! 50 méteres kútat csak komoly berendezéssel lehet fúrni 10 méterhez még fúrni sem kell ha a lyuk meg áll ! Én láttam olyan kutat amiben még cső sem volt még is adott vizet ,csak egy lyuk volt a földben ! A felső részébe volt egy cső beletéve ne mossa be az esőzés . Még lehet most is azt használják ! Az én kertemben pl nem állna meg a 4 méteres is összeomlik már ,pedig víz sincsen benne !
Az baj akkor ha nincsennek friss bejegyzések . Dátum szerint megnézted ,mert nem mindig a vége jött be nekem régen hanem a közepét adta be . Kicsit olyan hülye a rendszere .
Nem tudom a jelenlegi árakat 2-3 éve fúrtak a szomszédba egyet az 120 000 volt cakpakk . 18 méteres . De hogy mi garantálja hogy lentebb is lesz víz ,semmi sem ,de akkor nem is szoktak érte fizetni csak a kiszállási dijjat . Meg méterre is dolgoznak általában . A neten szerintem találsz ilyen kútfúrót rengeteget . Vagy az agroinformon van kutfúrós fórum is ott biztosan lesznek páran .
Számolgattam kicsit, ha azt mondod egy ilyen fúrás 500.000 Ft, akkor az nem éri meg, hiszen kinyitom a csapot akkor és 1000 ft/m3 áron kb. 40 évig locsolok ennyi pénzből, mert egy nap a kiskertre kb. 100 liter víz kell, a fűre kb. 50 l.
Kizárt, hogy a kútba itt az almafa belenőjjön, a védőcső van vagy 2,5 cm-es, viszont az almafa már lassan kipusztultóban van, szóval nem lesz ott sokáig, de 1-2 évig még biztos.
Én pedig még ősszel meg szeretném csináltatni akkor ezt a kb. 20 méterre bővítést.
De mi garantálja azt, hogy ha 7,5 m-en van víz, akkor 20 méteren is lesz még sokkal nagyobb vízadó réteg?
Ill. ilyen kézi pisztolyfúrós kútfúrót Borsod megyében hol találok?
Ebben tudsz segíteni?
Ill. csak kb. egy ilyen munka milyen összegekben kerül majd nekem?
A kút mellé nem sikeres semmit sem telepíteni ,mert a gyökerek akár 6 méter mélyíg is lemennek főleg a kút melleti furás mellett ! Most vágtam ki a fügénket ,mert a kútba hatoltak a gyökerei ,de olyan mértékben benőtte hogy szinte nem volt víz felület az ásott kútban !!! Alig bírtam kiszedni belőle ! A másik kutunkba meg az akác nőtt bele azt is jó móka volt eltávolítani belőle . Kézi pisztolyfúrós kútfúrót keress az fog tudni neked segíteni !