Keresés

Részletes keresés

QuantumSingularitas Creative Commons License 20 perce 0 1 90298

Nekem a kínai nevenincs is évek óta működik, nem használok emelt fényű csodákat mert az EUNuCCCP gyártókban is kínai gagyit is alámúlta élettartamban. Nagyon nem mindegy hogy az izzóig mekkora feszültség jut el. A generátorok 14,4-14.6 V töltenek, ha ezzel egy 12 V tervezett izzót megkínálsz az 144% terhelést jelent az pedig elég jelentősen csökkenti az élettartamot.

Előzmény: Fricu1 (90289)
SSG 69 Creative Commons License 30 perce 0 1 90297

Oppá-oppá!!☝️

Ultimátumot adtak a tiszás képviselők Pötyinek!.

Lehet,megy a lecsóba Petike??

https://www.facebook.com/share/v/19XaRdgztH/

QuantumSingularitas Creative Commons License 45 perce 0 2 90296

A párolgásnál folyadékból lép át gáznemű halmazállapotba.

A szublimálásnál szilárdból gázneműbe.

Szublimációnál, párolgásnál egy adott atom, molekula mozgási energia meghaladja a "rács" kötési energiáját ezért tud elszabadulni, az hogy ezt szilárd vagy folyadék fázisban teszi teljesen mellékes a jelenség ugyanaz. Jó példa erre a magas hegységekben a gleccserek párolgása (szublimációja) jóval fagypont alatt olvadás nélkül. Hármaspont mond valamit?

A D2-t nem a cég telepítette át DK-ba, hanem a felszámoló adta el, kb. sza...de hagyjuk is.

Nem hinném, hogy a délkoreai bérek sokkal alacsonyabbak lennének, mint nálunk. Működtetnek itt is, adófizető cégként, adófizető alkalmazottakkal, jó pár másik életképes gyártósorral. 

Az EUNuchCCCP végtelenül ellenséges gazdasági környezetének hatásának a következménye, hogy Dél Koreában megéri D2 gázkisülési lámpákat gyártani itt meg nem. Nem mindenki megy a "divattal és nem csak az EUNuchCCCPből áll a világ mint ahogy brüsszelita fasszopó TiSzAIszaposok képzelik.

Előzmény: vonRotburg (90287)
vonRotburg Creative Commons License 3 órája -1 1 90295

Az autógyárak megkövetelték a magas minőségi paramétereket, és az előírt élettartamot, mert ha a garancia időtartamának kiég az izzó, a éppúgy garanciális javítás, mint akár egy fődarabcsere.

A Tungsram egyféle minőséget gyártott, a "dobozos", boltban polcról árult lámpák ugyanazokat a paramétereket tudták, mint az autógyáraknak szállították.

A Hellát nem ismerem, de jól írod: papíron az. Kb. mint a designt Germánok légpuskák. Kínyai lesz az.

Milyen lámpa van az autódban?

SSG 69 Creative Commons License 3 órája -3 1 90294

Jó reggelt Fijjjjughy!

Pötyi a Szent Korona előtt!...

Tudjátok ugye,mire vágyik???

Bizony bizony.....

Egyszer a fejemre kerülsz....Isten engem úgy segéljen!

És ti ezt kajoljátok ugye????...🫶😜

szimizso1 Creative Commons License 9 órája 0 2 90293

Lázár János elmondja az igazságot:

https://www.youtube.com/watch?v=gNXoQDqi-_s

szimizso1 Creative Commons License 11 órája 0 1 90292

Feri!

Gyárilag nem emelt fényű izzót raknak a kocsiba, hanem (L) long  hosszú élettartamút. Viszont annál semmit sem látsz. Én emelt fényűt használok. 3x annyiba kerül, és jó, ha két évig működik. De legalább látok éjjel! ;-)

SSG 69 Creative Commons License 12 órája -1 2 90291

Pócs hírek!

Okos beszéd a mezőgazdaság helyzetéről!..;)

https://www.facebook.com/share/v/1SJ3D527cE/

Fricu1 Creative Commons License 12 órája -1 2 90290

Loptam a szomszéd fórumból

https://www.facebook.com/reel/1333880142193919

Fricu1 Creative Commons License 13 órája 0 0 90289

Hamár!

Mi igaz abból, hogy teljesen más minőséget képviselnek azok az izzók, amit a gyárak kapnak beépítésre, mint amit a pótalkatrészként meg lehet venni?

A gyári izzóm 6 évet ment, azóta - fél év - már a harmadik van benne.

Nem kínai szar - papíron legalább, Hella.

Előzmény: vonRotburg (90281)
-remény- Creative Commons License 13 órája 0 1 90288

https://www.facebook.com/reel/1380929853458430     Hm-hm!  Igen!Ez a pártoktól való függetlenség,vagy pártok fölötti gondolkodásmód    JÓVÓNA  !Na!

vonRotburg Creative Commons License 13 órája 0 1 90287

A párolgásnál folyadékból lép át gáznemű halmazállapotba.

A szublimálásnál szilárdból gázneműbe.

A D2-t nem a cég telepítette át DK-ba, hanem a felszámoló adta el, kb. sza...de hagyjuk is.

Nem hinném, hogy a délkoreai bérek sokkal alacsonyabbak lennének, mint nálunk. Működtetnek itt is, adófizető cégként, adófizető alkalmazottakkal, jó pár másik életképes gyártósorral. 

De tényleg befejeztem. Jó hétvégét...

Előzmény: QuantumSingularitas (90286)
QuantumSingularitas Creative Commons License 13 órája -2 0 90286

A wolframszál nem párolog, hanem szublimál.

A szublimáció is párolgás. 

A BASF Kínában is BASF. 

De már Kínában adózik, kínaiknak ad munkát, kínaiaktól veszi az energiát és nyersanyagot stb.

Előzmény: vonRotburg (90284)
vonRotburg Creative Commons License 14 órája 0 1 90285

Ja, még annyi: a higanygőzlámpagyártást a GE Tungsram 20+ éve befejezte, mint korszerűtlen és nem környezetbarát típust. A kevertfényű típus, amiben valóban volt wolfram izzószál, ezen belül elenyésző, ezreléknyi-tízezreléknyi hányadot tett csak ki, az olyan helyeken használták, ahol szükség volt erős fényáramra, de nem akartak tökölni az előtét-elektronikával. 

Volt egy UV lámpa változata is kobaltüveg búrával, a Discokban használták előszeretettel. 

Előzmény: vonRotburg (90284)
vonRotburg Creative Commons License 14 órája 0 1 90284

A wolframszál nem párolog, hanem szublimál.

A halogén gáztöltés ezt sem akadályozza meg, de elősegíti, hogy a szublimált wolframrészecskék újra lecsapódjanak a spirál felületére, így egyensúlba kerülnek a szublimált és lecsapódott wolframrészecskék.

A BASF Kínában is BASF.

A higanygőzlámpa  fényének vörös komponensét az Yttrium-európium- vanadát, esetleg az Yttrium-aluminát fénypor (lumineszcens por) adja. Szerintem Európában én voltam az utolsó ember, aki még ezeket az anyagokat gyártotta. Tudom, miről beszélek. A kevertfényű higanygözlámpában is, amiben valóban van hagyományos wolfram-izzószál, de ott annyi a szerepe, hogy kiváltsa az előtét- elektronikát, így az közvetlenül i betekerhető egy sima 230V-os foglalatba, hogy hozzájárul a fényéhez, az abszolút másodlagos.

Nem gázkisülési, hanem GÁZKISÜlŐ.

Olcsó kínai szar: a halogén autólámpa-típusokról volt szó, amit még rengeteg 8-10+ éves kocsihoz használnak.

Mondom: ne okoskodj. Én részemről lezártnak a témát.

Előzmény: QuantumSingularitas (90283)
QuantumSingularitas Creative Commons License 14 órája -1 0 90283

Hagyományos wolframszálas izzólámpának az argontöltésű vagy kryptontöltésű izzólámpákat nevezik. A H3 (H1, H4, H7) töltőgáza halagéngázt is tartalmaz, ezért jóval kisebb térfogatú búrában tud ugyanakkora teljesítményt az izzó volframszál.

Még véletlenül sem. A halogén gáz azért van, benne hogy megakadályozza a wolfram párolgását így növelve az izzószál élettartamát és növelve a működési hőmérsékletet ami picit jobb hatásfokot eredményez és ehhez kell a szűk búra.

Megjegyzés, a koreaiaknak megérte a teljes D2 gyártósort megvenni, szétszerelni, elszállítani egy másik földrészen és újból üzembe helyezni. 

Mint ahogy a BASFnek leszerelni a német gyárát és felépíteni Kínába és az USAban.

Hogy bonyolítsam, a gázkisúlőlámpákban is van wolfram elektród, csak ippeg nem az izzásával kelt fényt.

Mindjárt elsül az agyad, benne van a nevében hogy gázkisülési lámpa. De ez sem teljesen igaz, mert a higanygőz kisülési lámpa a vörös fény komponenst wolfram izzószállal biztosítja.

Példa : a Tungsram autólámpagyártása a magas minőségi kóvetelményű autógyárakhoz igazodott, és ahogy az autógyárak átálltak a LED-re, a cég már nem bírta az árverseny az olcsó kínai szarokkal. 

Olcsó kínai szar, azért kerül 1-2 millába egy jobb LEDmátrix fényszóró, nem de?

Előzmény: vonRotburg (90281)
-remény- Creative Commons License 15 órája 0 1 90282

https://www.facebook.com/reel/1653517309720292    Hm!   És téllleg kikerüljük!       No persze akad,aki mentegeti a xart,sőt!Szét is keni azt !Dicséri is!

vonRotburg Creative Commons License 15 órája 0 1 90281

Hagyományos wolframszálas izzólámpának az argontöltésű vagy kryptontöltésű izzólámpákat nevezik. A H3 (H1, H4, H7) töltőgáza halagéngázt is tartalmaz, ezért jóval kisebb térfogatú búrában tud ugyanakkora teljesítményt az izzó volframszál. A megnevezésük halogénizzó, halogénlámpa. A D2 már gázkisülőlámpa típus. Megjegyzés, a koreaiaknak megérte a teljes D2 gyártósort megvenni, szétszerelni, elszállítani egy másik földrészen és újból üzembe helyezni. 

Hogy bonyolítsam, a gázkisúlőlámpákban is van wolfram elektród, csak ippeg nem az izzásával kelt fényt.

Megķérlek, hogy ne nekem okoskodjál. Felesleges.

Nem a Kínába költözött európai multik nyomták le árban a termékeink nagy részét, hanem a kínai kínai gyártók.

Példa : a Tungsram autólámpagyártása a magas minőségi kóvetelményű autógyárakhoz igazodott, és ahogy az autógyárak átálltak a LED-re, a cég már nem bírta az árverseny az olcsó kínai szarokkal. 

Előzmény: QuantumSingularitas (90278)
szimizso1 Creative Commons License 16 órája 0 0 90280

Engem csak az érdekelne, hogy hogy került a belvárosba egy vaddisznó! Tudom, hogy ott a Parlament, és valaki inkarnálódott. De, hogy jutott le az alagútba? Nem volt aki megállítsa? Kikergeti? Mielőtt a sínek közé vetette magát egy metró elé szégyenében.

https://index.hu/belfold/2026/08/08/vaddiszno-kettes-metro-kossuth-ter-gazolas-budapest/

SSG 69 Creative Commons License 16 órája -2 1 90279

Ezt csak nektek csak tőlem Fijjjjughy!

A nyelvezet kissé csípős,-de ezt nézzétek el nekem így szombat délután!!.:-D

https://www.facebook.com/share/p/194jG1rWCU/

QuantumSingularitas Creative Commons License 16 órája -2 1 90278

sok autólámpa típus a H3-tól a D2-ig

Ezek nem wolframszálasok okoska? 

A csődbe vezető út ezenkívül címszavakban: covid, ukrán háború okozta energia és alapanyagemelkedés

EUNuchCCCP saját inkompetenciájának ékes bizonyítéka, úgy megbüntetjük az oroszokat hogy mi döglünk bele. Németektől sorra menekültek el az egykor meghatározó nagy német tulajdonú multik Kínába és az USAba és most az autógyáraikon van a csődök sora.

Előzmény: vonRotburg (90275)
szimizso1 Creative Commons License 17 órája 0 0 90277

Érdekes, hogy az elektroncső gyártásáról milyen hamar leszokott a gyár. Pedig most aranyárban adnak jó csöveket. Most például néztem az erősítőmbe EL34-es csöveket quadba válogatva. a négy darab cső, 60 ezertől a csillagos égig adják. Ecc83, ecc808 szintén egy vagyon. Azt miért kellett a ruszkiknak eladni?

Előzmény: vonRotburg (90275)
-remény- Creative Commons License 17 órája 0 0 90276

Habony azzal,hogy Londonba települt,abroszos migránccsá vált? ;-) Mostantól Őt is az angol rendőrség védi az "őslakosokka"l szemben,mint a többi szikével kereszteltet?

vonRotburg Creative Commons License 19 órája 0 3 90275

Hagyományos fénycsöveket a Váci Fényforrásgyárban gyártották, az pedig 20+ éve bezárt, akkor még a 8 GE-Tungsram 8 gyárából az egyikként.

Kompakt fénycsövet Nagykanizsán gyártották, majdnem a csődeljárásig.

A termékpaletta ennél jóval szélesebb volt, sok autólámpa típus a H3-tól a D2-ig, rengeteg gázkisülölámpa típus, hagyományos wolframszálas spec. lámpatípusok, és sorolhatnám.

A GE valóban nem fordított sok energiát a LED fejlesztésre, de a kínyai konkurenciát tekintve nem is lett volna sok értelme.

A csődbe vezető út ezenkívül címszavakban: covid, ukrán háború okozta energia és alapanyagemelkedés. A cégnek volt egy - nagy létszámleépítéssel járó - de müködőképes kilábalási terve, amit az Eximbank elkaszált. Az egyik BP.-i telephelyén már akkor körözött dögkeselyüként egy ismert emberke, amikor már a csőd után egy hosszabb távon is működőképes utódüzemen dolgozott ott jópár tucat ember. Most épp stadiont épít ott a MOL. Szerinted?

81-től a végéig dolgoztam a cégnél, addig, amikor a váci úti Törzstelapen a valamikori közel 10ezer dolgozóból csak alig tízen voltunk már, és volt rálátásom a dolgokra, a vidéki gyárakat is beleértve.

Szóval lécci, nekem ne oszd az eszet...

Előzmény: QuantumSingularitas (90273)
vonRotburg Creative Commons License 20 órája 0 0 90274

Váci fénysugár

Előzmény: QuantumSingularitas (90273)
QuantumSingularitas Creative Commons License 20 órája -1 0 90273

Hát pedig de. A fénycső piacot a LED kannibalizálta, LEDben pedig sehol sem voltak.

Előzmény: vonRotburg (90272)
vonRotburg Creative Commons License 20 órája 0 0 90272

Hááát, kurvàra nem a hagyományos wolframszálas izzó volt a fő termékünk.

Előzmény: QuantumSingularitas (90266)
-remény- Creative Commons License 20 órája 0 1 90271

https://www.facebook.com/reel/1358418852397905     Bekaki!!!  Ekkora napraforgászatot még Szotyi,a kapitány sem mutatott be,pedig nagy egy simlis az Istenadta! ;-(

karul Creative Commons License 20 órája 0 0 90270

És hová lett ez a 400 milliárd?

Mire költötték?

Előzmény: -remény- (90269)
-remény- Creative Commons License 20 órája 0 1 90269

Hm!Ha ez igaz,Forintban sem karcsú.Egy vád alapjának SEM    ;-(

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!