Keresés

Részletes keresés

RnD Creative Commons License 2021.08.20 -3 1 3079

Elek Gábor a Fradi bajnoki győzelméről:

 

– Össze lehet hasonlítani a mostani és a legutóbbi, hat évvel ezelőtti bajnoki címüket?
– Hat éve más volt a lebonyolítási rendszer, akkor még rájátszásban vívtunk bajnoki döntőt a Győrrel  Nagyon más a helyzet, az előzőnél a nagy bravúr után lefújták a…

 

– …most viszont a Győr május eleji legyőzése után még öt mérkőzést kellett lejátszaniuk, hogy csúcsra érjenek. Nem hiányzott a katartikus élmény, amilyen a 2015-ös is volt?
– Nem, igazából az utolsó öt meccs sem hiányzott… A viccet félretéve, hat évvel ezelőtt Győrben zártunk, most a Népligetben, és nekem eddig nem adatott meg, hogy hazai pályán ünnepeljünk – ez rendkívül emlékezetessé teszi a mostani sikert. Eleve elszoktunk a szurkolóktól a járvány miatt, most pedig ekkora ünnepen találkoztunk újra velük, ami pokolian jó volt.

 

– Mi volt a legnehezebb az utolsó öt bajnoki meccsen...?
– Önmagunk legyőzése. A feszültség és az új helyzet kezelése miatt, hogy onnantól már nem volt szabad hibáznunk, a Győr elleni siker után talán kicsivel a tudásunk alatt teljesítettünk. Mi adtuk magunknak a legnagyobb megoldandó feladatot, de megcsináltuk, és ez a lényeg. Már nagyon a végén jártunk a bajnokságnak, mindenki fáradt volt. Ráadásul a hajrá előtt az egyik legjobb és legmeghatározóbb játékosunk, Kovacsics Anikó kiesett, ám hála istennek tudtuk pótolni. A legfontosabb lépést Debrecenben tettük meg, elbírtuk a lelki terhet is. A korábbi években az volt a legnagyobb problémánk, hogy a nagy feladatokat lelkileg nem tudtuk elviselni és megoldani.

 

– Ez volt edzői pályafutása legnehezebb idénye?
– Ezt semmihez sem lehet hasonlítani, ez nem egy idény volt, hanem három! Háromszor ért véget, majd indult újra, itt szakadt meg, ott állt meg a meccsritmus – volt ebben minden. Szeptember közepe, amikor Norvégiából és a karanténból „menekültünk haza”, olyan régi emléknek tűnik, mintha három éve történt volna.

 

 – Folyamatosan a helyzethez és a világhoz alkalmazkodást hangsúlyozta a nyilatkozataiban, illetve, hogy mindent túléltek.
– Ez volt a kulcsa mindennek. Minden problémát el tudtunk intézni egy vállrándítással. Hirtelen az a példa ugrik be, amikor ránk kényszerítették, hogy a norvég Vipersszel játsszunk szombaton és rögtön utána hétfőn is a Bajnokok Ligája csoportkörében, mire mi azt mondtuk: jól van, akkor legyen így! Mindenféle felesleges terhet le tudtunk dobni magunkról.

 

– Ez minek volt köszönhető?
– Ezeket nyilvánvalóan ki is kellett mondani. Az idény elején majdhogynem szövetséget kötöttünk a csapattal. Az MTK elleni múlt pénteki utolsó bajnoki után az öltözőben elmondtam, hogy amikor tavaly július hatodikán délelőtt ugyanígy ültünk, és beszélgettünk, sokan nem értették a játékosok közül, hogy miről beszélek. Szó szerint úgy fogalmaztam, hogy lesznek időszakok, amikor nem tudjuk még kedden, mi lesz csütörtökön. Sejtettem, hogy valami hasonló vár ránk, de azt nem gondoltam volna, hogy ennyire bejön, amit mondok. Azt mantráztuk az idény során, hogy nem kesergünk, nem mondjuk, hogy a fenébe is, ez miért történt így vagy úgy, hanem eldobjuk magunktól.

 

– Önnek is át kellett állítania a gondolkodásmódját már az idény előtt?
– Egyértelműen. Ráadásul én borzasztó tudok lenni, mert rendkívül nagy tervező vagyok, és ha felborulnak az elképzelések, idegbeteg leszek. Így roppant egyszerűen oldottam meg: folyamatosan egy hétre terveztem előre – amitől viszont a kollégáim kaptak agyvérzést. De azért csináljak meg egy tervet, hogy aztán kidobjam három nap múlva? Volt olyan, hogy egy heti tervet háromszor kellett átírni. Emberfeletti munkát végzett a stáb, a volt és jelenlegi klubvezetőink is, mindenkinek nagyon nagy köszönet jár, aki ezért a bajnoki címért dolgozott. Biztosan nehéz lehetett elviselni a megváltozott helyzeteket és az állapotot, amelybe én kerültem néha.

 

Ha túljutottunk volna a Buducsnoszton, és a nyolc között kétszer találkoztunk volna a Győrrel, akkor harmadszor, a május eleji bajnokin nem verjük meg kilenccel… Ennyi. És akkor eldönthettük volna, hogy mi a jobb: a BL-negyeddöntős szereplés és a bajnoki ezüst vagy a nyolcaddöntő a BL-ben és egy NB I-es arany?

 

(NS-online, 2021 június 2)

RnD Creative Commons License 2021.08.20 -2 0 3078

A Siófok 2020 szeptemberben tíz légióssal kezdte a szezont. Közülük erre az évre maradtak ketten:

 

 

kapus: Eckerle

 

jobbszélső: Böhme

jobblövő: van der Heijden

beálló: Jezic, Snelder

irányító: Pena, Niombla

ballövő: Kobetic, T. Horácek

balszélső: C. Aoustin

van_Persil Creative Commons License 2021.08.20 0 3 3077

Itt az ideje korrigálni a topic címét vagy úgy, hogy a topicnyitó törölteti a 2020/21-et, vagy nyitunk egy új topicot "Női kézilabda bajnokság" címmel, mert 11 nap múlva minden hsz OFF-topic lesz itt, nem csak a csacsogás.

RnD Creative Commons License 2021.08.20 -1 0 3076

Tomori Zsuzsanna sem folytatja Siófokon. Ahogy erről saját maga mondta:

 

Nem újítottuk meg a nyáron lejárt szerződésemet Siófokon. Az olimpia után úgy érzem, jó formában vagyok, és egy-két évet még képes leszek magas szinten játszani. Tokióban nem akartam ezzel foglalkozni, ezért menedzseremmel, Szörnyi Attilával ezekben a napokban beszéljük meg, hogy milyen lehetőségeim vannak. Bízom benne, hogy megtaláljuk a megfelelő ajánlatot, és a következő egy-két idényben még ki tudom hozni magamból a legtöbbet. Külföldi és itthoni ajánlataim is vannak, egyelőre várok a döntéssel.

van_Persil Creative Commons License 2021.08.20 -2 0 3075

Hogy úgy mutatta-e be, ilyet nem hallottam, de a Maki Egér a Kézi avezérlésben kifejezetten beszélt róla, hogy egy élsportolónak nem szabadna ennyire hájasnak lennie.

Előzmény: Amíg a hat húr kitart (3073)
RnD Creative Commons License 2021.08.20 -1 0 3074

A 2020/21-es bajnokság kései utózöngéje Tamara Horácek váratlan távozása Siófokról.

 

Fodor János, a klub ügyvezető-tulajdonosa erről ezt mondta: „Azzal szeretném kezdeni, hogy klubunknak 2023-ig szóló, jelenleg is érvényben lévő szerződése van Tamara Horacekkel. 2021. július 12-én, megdöbbenve értesültünk a Metz hivatalos bejelentéséről. A játékos élő szerződése ellenére minden kapcsolatot megszakított klubunkkal, és nem érkezett meg a felkészülés kezdetére. A múltban történtek alapján továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy aki nem akar Siófokon kézilabdázni, annak nem is kell. Élő szerződéssel lehet távozni, de csak bizonyos feltételek mellett. A kötelezettségek nem csak a klubokra, hanem a játékosokra is vonatkoznak. A szükséges lépéseket megtettük, innentől fogva ez már egy jogi ügy.”  

 

Horácek nevelő egyesületéhez igazolt Metz-be, ahol a sérülés miatt hosszú időre harcképtelen Orlane Kanor posztján játszik majd. A L'Équipe francia sportlap is tud siófoki szerződéséről, de ahogy írják a Siófok anyagi helyzete bizonytalan, és Horácek szerződésében van egy kikötés, amire hivatkozva távozhat Magyarországról.

Amíg a hat húr kitart Creative Commons License 2021.06.29 -5 4 3073

Koni az is. Még egy kommentátor is úgy mutatta be,hogy Hámori dagadt Konszuéla.

Előzmény: labdajatek (3070)
mijmij Creative Commons License 2021.06.29 -6 6 3072

A 80-adszor felhozott Lancz B. témakör igazán jobb helyen lenne a társalgóban :-D

Előzmény: RnD (3069)
RnD Creative Commons License 2021.06.28 -4 7 3071

Te is folyton ezzel jössz. Szállj már le erről a témáról.

Előzmény: labdajatek (3070)
labdajatek Creative Commons License 2021.06.28 -10 1 3070

Lancz jóval robusztusabb mint Keti.

.

Győri szurkolótársaid, azonnal ledagadtoznák, mint Konit vagy Vamoszt.

Előzmény: RnD (3068)
RnD Creative Commons License 2021.06.28 -4 6 3069

Lancz Barbi most áprilisban a szerbek ellen a felnőtt vb-selejtezőn is jó volt (az első meccsen a szlovák válogatott legjobbja).

 

Ugyanezekkel a szerbekkel játszottunk mi egy hónappal korábban az olimpiai selejtezőben.

Előzmény: labdajatek (3065)
RnD Creative Commons License 2021.06.28 -4 6 3068

A magasság nem minden. Lancz jóval robusztusabb mint Keti. Védekezésben különben is az első öt percben mindig bunyózik, aztán meg már tudják akik szembejönnek vele h mire számíthatnak...:)

Előzmény: labdajatek (3065)
RnD Creative Commons License 2021.06.28 -3 5 3067

".....Ferenczy Diana a 3 meccsen KIZÁRÓLAG jobbszélen lépett pályára"

 

Ez nem így van.. Az oroszok ellen tegnap az első félidő végén jobblövőben is játszott és akkor Feles Dia volt a jobbszélső. (Az U19-es felkészülési tornáról van szó, ha valaki esetleg kérdezné...)

Előzmény: labdajatek (3064)
Amíg a hat húr kitart Creative Commons License 2021.06.28 -9 0 3066

Nem félsz?

Előzmény: van_Persil (3062)
labdajatek Creative Commons License 2021.06.28 -7 2 3065

Van már egy fiatal törpe jobblövőnk Klujber személyében, és gondolom azért se kerül be Kovács Anna a válogatottba mert védekezésben nem optimális ha a hosszú oldalon mindkét jobblövőnk törpe, miközben az ellenfelek jobbkezes ballövői általában mind 1.8 fölötti vagy a körüli játékos.

Ezért a szakvezetés próbálkozik Kiss Nikivel. Most te Lancz személyében hoznál egy 3. törpe jobblövőt, az opciós Kovács Anna, és a fiatal Klujber mellé úgy, hogy Lancz egyelőre még csak up. szinten mutatott maradandót.( a magyar junior válogatotnakt szórt vagy 8-9 gólt.) Klujber maradhat törpe lövőnek 10 évig a válogatottban. Mellé kéne egy magasabb stabil játékos. Albek? Planéta? Kiss Niki? Vagy Afentaler aki azért nem túlzottan magas és sajnos sérülékeny?

Lancz realista mikor a szlovákok mellett döntött.

Előzmény: RnD (3026)
labdajatek Creative Commons License 2021.06.28 -6 1 3064

Értem én, hogy az nso-n a jobbátlövő posztra kéred, hogy írják a nevét Ferenzcynek és ne a ballövők közé, de Ferenczy Diana a 3meccsen KIZÁRÓLAG jobbszélen lépett pályára. Egyszer a svájciaknak lőtt felkanyarodásból az eredeti helyéről egy klasszikus átlövésgólt, az összes többi kísérlete szélről történt.
A jobbszél problémás poszt, ezért játszik Kürthi is sokszor ott, ha nem sérült.

Előzmény: van_Persil (3062)
mijmij Creative Commons License 2021.06.28 -5 0 3063

Válaszoltam ott, de már unalmas az ismételgetésed, annak ellenére, hogy folyamatosan újabb cáfolatokat kapsz.

Mellette, pedig, nem általános kézilabda, hanem a bajnoksághoz kötődik a kommentem, itt a helye... :-D

Előzmény: jamaica2 (3057)
van_Persil Creative Commons License 2021.06.27 -7 3 3062

Ahogy látom, neked sajnos a nagy osztogatásban már nem jutott, elnézést, ha legközelebb marad, gondolok rád.

Előzmény: Törölt nick (3061)
RnD Creative Commons License 2021.06.27 -2 4 3060

Hozzáteszem: a játékidő és lövőstat adatok azért a meccseknél messze nem pontosak. Írtam ebben a szezonban néhány meccsről részletesen, közben néztem a stat-ot és néha egészen kriminális hibákat találtam. (A rontott lövéseket és a technikai hibákat gyakran összekeverik, sokszor lemarad a stat-író a lövésekről ezért be sem írja etc. etc.)

RnD Creative Commons License 2021.06.27 -3 4 3059

A 2019/20-as szezonban az MKSz adatbázisban összesített adatok is voltak a játékosok lövőstatjáról, játékidejéről etc. Akkor tudtam olyan listát is összeállítani h ki hány percenként lőtt gólt, sőt az akciógólok számából kivontam ezt a perc/gól értéket, ezt elneveztem ∆-nak, és az már nagyjából jól mutatta h ki milyen jó.

 

De idén újfajta csilivili stat van és az ottani adatokat nem adja össze a szoftver (ezért az MKSz oldalon a lövőstat, játékidő stat és kapusok védésstat oldalakon az idei szezonban nincs is semmi...) Remélem ezen javítanak előbb-utóbb.

Előzmény: Ernie McCracken (3056)
Amíg a hat húr kitart Creative Commons License 2021.06.27 -7 1 3058

A Győr meg az Fradi nem a kézilabda bajnoksághoz tartozik?:O A feljelentést megtettem a bíróságon,ott már nem menekülhetsz!

Előzmény: RnD (3051)
jamaica2 Creative Commons License 2021.06.27 -4 0 3057

 

 

Gyere át ide: https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9243059&la=158518722

 

Kettős mérce, hogy RnD nekem írta ezt csak!

Előzmény: mijmij (3054)
Ernie McCracken Creative Commons License 2021.06.27 -2 2 3056

 Név               akciógól/meccs     akciógól%    lövő%     átlag játékidő    lövés(~hetesek nélkül)

 

Vámos P.               4,27                 68,52         68,86          44p.              167           162

Pál T.                    4,42                  64,97        70,75          31p.              253           177

Zácsik Sz.             5,64                  59,62        60,19          46p.              211           208

Kovács A.              4,8                   55,3           60,93           42p.             279           217

Kukely A.              4,35                  55,06         55,75          49p.              174           158

Szalai B.                4,68                     ?                ?               ?                   ?              ?

Kácsor G.              4                      51,74         51,47           50p.             204           201

Walfisch M.            5,33                 44,76         49,55           50p.             335           286

 

Monti listájáról az első 8 helyezett magyar játékos más szempontok alapján rangsorolva, azt kiegészítve.....(Babettre már nem volt időm, akinek viszont van az csinálja, valahol Kácsor és Walfisch elé lőttem be hasraütésszerűen, őket biztos megelőzi).

Előzmény: RnD (3055)
RnD Creative Commons License 2021.06.27 -3 5 3055

Minden évben több játékos is van akit neveznek meccsekre, sérülés vagy rehab után közvetlenül, ez nem ritka. Pásztor Nonó tavasszal több mint két hónapot kihagyott például, a szünet előtt az ETO, a szünet után meg a Szombathely elleni meccsre nevezték, bár egy percet nem játszott. Utasi Linda a statot írta május elején Békéscsabán, három hónapos rehab után akkor volt először meccskeretben, de pályára nem lépett (valószínűleg tudott volna játszani).

 

Az ilyesminek különböző okai lehetnek ezért ezt lehetetlen figyelembe venni, a statot a hivatalos adatok alapján készítem.

Előzmény: Ernie McCracken (3053)
mijmij Creative Commons License 2021.06.27 -5 0 3054

1 Még mindig nem tűnik fel, hogy csak te hozod fel állandóan ezt és csak arra kapod válaszként, hogy a Fradi ugyanezt csinálja? Vedd már észre, hogy a kettős mérce nálad van, nem kicsit, nagyon

A pénzes csapat kérdéshez: nézz utána mennyit kapott 2016 óta az FTC Fradivárosra, az épülő új csarnokkal, ami tulajdonjogként ráadásul folyamatos bevételt is fog hozni... nyugodtan visszaoszthatod szakosztályokra és egy olyan számot fogsz kapni, amit meg sem közelít egy magyar klub sem ...

 

2. A meccs feladás szintén csak a kettős értékelésed része, a bajnoki eredmények nem ezt jelzik, főleg nem .

 

Abszolút gólarányt nagyon sokáig alkalmaztak a versenykiírásban és a szabálykönyvben is csak az szerepel a pontegyenlőség esetére. (1953-óta)

18.05.02-án volt az ETO-Fradi. Ekkor derült ki, hogy az egymás elleni összevetés döntetlen.
Ezután az ETO 3 meccset játszott (+57 gólarányjavítás), a Fradi 4-et (+71)

A gólversenyben érintett csapatok elleni eredmények ( korábban, május 2 előtt):
                         ETO            FTC
Vác                   31-23        42-24
Kecskemét       39-19        46-18
Budaörs           47-33        47-22
B.csaba           39-14        37-25
Kisvárda          25-17        36-22
Alba                35-17        29-23
----------------------------------------
Össz:             216-123      232-135


Vagyis az Alba és a Bcsaba kivételével mindegyik érintett csapatot nagyobb arányban  vert meg a Fradi, mint az ETO... akkor melyik csapat ellen léptek feltartott kézzel pályára a csapatok?
Előzmény: jamaica2 (3050)
Ernie McCracken Creative Commons License 2021.06.27 -4 1 3053

124/22=5,63636363636.....

MTK - DVSC: Az utolsó meccsre a bajnokságban csak nevezték, nem játszott, nem is tudott volna, mert ugye tudod, hogy megsérült...)

 

Az első tíz helyezettel lassan kész vagyok(a légiósokat most nem számolom, az sok idő lenne, csak a magyarokat....egyszerűbb lett volna ha te csinálod, ahogy kértem, de nem lehet ilyet rád bízni, még a végén az érdekeid elvinnének a rossz irányba) :)

Előzmény: RnD (3052)
RnD Creative Commons License 2021.06.26 -3 5 3052

Zácsik 124 gólt lőtt akcióból, 3 gólt hetesből. Összesen 23 bajnoki meccsre nevezték.

 

124: 23 = 5.3930 azaz 5.39 gól/meccs.

 

Ezek szerint nem tudsz számolni...

 

 

Előzmény: Ernie McCracken (3049)
RnD Creative Commons License 2021.06.26 -5 6 3051

Ezt a Társalgóban folytasd szerintem, ha képtelen vagy befejezni.

 

https://forum.index.hu/Article/showArticle?t=9243059&la=158518722

Előzmény: jamaica2 (3050)
jamaica2 Creative Commons License 2021.06.26 -3 0 3050

1. ETO-nak erkölcsi joga van akármilyen csapatból igazolni Magyarországról, a világból akár Dél Koreából és akárhonnan még a magyarországi vetélytárstól is, de a Fradinak ekölcsi fertő, ha igazol más csapatból, mint a saját ifi. Ez nem a klasszikus kettős mérce? Bár én szerintem a sok pénzü csapat híveitől inkább arisztokratizmus.

 

Vitatkozzunk:

 

1A:  Kettős mérce

 

vagy

 

1B: Arisztokratizmus.

 

2. Amennyiben a két első csapat azonos pontszámú akkor az egymás elleni eredményeket tekintik. AMENNYIBEN A PONTSZÁM AZONOS, A GÓLKÜLÖNBSÉG ZÉRUS, AKKOR A TELJES BAJNOKSÁG GÓLKÜLÖNBSÉGE DÖNT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 

Vitatkozzunk a bajnoki kiírásban játszik e szerepet a gyöngébb csapatok melyik csapat ellen adják föl többen a meccset?

 

2A: Abszolút soha sem és 2018 tavaszi gól gyártási verseny nem is volt.

 

vagy

 

2B: 2018 tavasszal volt gólgyártási verseny, mert azért még is számított az egész bajnokság gólkülönbség.

Előzmény: mijmij (3036)
Ernie McCracken Creative Commons License 2021.06.26 -3 2 3049

Legjobb góllövők (akciógólátlag alapján)

 

1. Zácsik Szandra 5,39  5,64

 

Már az elsőt elrontottad, tovább nem néztem, de a többi biztos jó....inkább csinálok egy sajátot.

Ez van, ha a játékidőt nem nézed....az akciógóllövő% :) meg elég fontos, ha már a legjobb góllövőket keresed, keresgéled, vagy mindegy neked, hogy valaki 100-ból 45-öt vagy éppen 70-et dob be mezőnyből?

Előzmény: RnD (2906)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!