XQD-re. CF-express -szel még nem találkoztam. Kapható az már?
A lassított felvételekkel 3 perc és 190x1080 felbontás a maximum.
A 4K UHD (3840x2160) felvételeknél 1 perc kb 1 GB. Szóval amilyen XQD kártyát a géphez adtak, arra kb 1 órányi MP4-es videó fér rá, de persze nem egyetlen fájlban.
Ma volt a 15-i ünnepség az iskolában. A fotózással nem volt baj, de a videót úgy elrontottam, hogy ihaj! Nem vettem észre, hogy slow-motion módban van! Jól néznek ki a táncoló gyerekek lassított felvételen! :D Az is érdekes hogy a fénycső villogását milyen szépen lehet látni!
Az egy órás műsor alatt végig be volt kapcsolva a monitor, azon keresztül készültek a képek és néha egy-egy (lassított...!) videó. Az akku ez alatt 95%-ról 76%-ra csökkent.
Nagyon hasznosak a beillesztett képek annál is inkább, mert nekem úgy tűnik mintha nem is ugyanazzal a típussal készültek volna. Attila képei élesek, míg Edlac madaras képei nem igazán meggyőzőek, pedig a 400 2.8 nagyon jó obi. Elképzelhető, hogy a dedikált obikkal ennyivel jobb a váz? Az FTZ adapterrel egyébként milyen tapasztalatok vannak? (Már akinek van persze.)
Az tapasztalom, hogy az akku szinte csak a monitor használatától függ. Ha a keresőt használom és nem nézegetem az elkészült képeket, akkor ezernél is többet bír.
A kereső-monitor váltás nem tetszik. Fényre vált, ez normál körülmények között megfelel annak, hogy a szemem előtt van vagy sem. De ha a sötét van, akkor azt hiszi, hogy a szememnél van, pedig nem. Ilyenkor gombnyomogatás kell. Be lehet állítani, hogy ne váltson, azt is, hogy csak egyik vagy csak másik üzemmód működjön, de pl rendezvénynél jó lenne, hogy a keresőt is és néha a monitort is használjam. Ilyenkor szívás, mert a gombbal több másodperces késleltetéssel tudok csak váltani.
Valamint az, hogy a monitoron az AF sokkal lassabb és közeli témáknál néha nem is talál fókuszt. A keresővel piszok gyors és pontos. Fázis vs. kontraszt AF, illetve ennek következménye.