Keresés

Részletes keresés

Káun Creative Commons License 2023.12.22 0 1 163

Arra céloztam

 

Előzmény: Törölt nick (162)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.22 0 0 162

::arany középút

 

(nem tetszik beszélni idiótául)

Előzmény: Káun (161)
Káun Creative Commons License 2023.12.22 0 0 161

Nem tudom hogy hol van, de ha neked  ott van  akkor rendben.

Előzmény: Törölt nick (160)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.22 0 0 160

Szerintem középen van az Arany János utca. :DDD

Előzmény: Törölt nick (158)
Káun Creative Commons License 2023.12.22 0 0 159

Szevasz

Hát te döntesz, hogy örülsz e neki vagy bankódsz miatta 

Nem muszáj foglalkozni a negatív emberekkel.Ha nem így látod szólj.Nekem nem pálya hogy mindig negatív embereket figyeljem, más kérdés hogy így is észreveszem őket,hiszen nálunk sok van.(Ha csak a várost nézem, régen talán nem annyira, de most már beburjánzott a szomor)bocs ha érdekes szavakat használok.

Sajnos a negativat jobban észreveszem, mint a pozitívat.Te nyilván máshogy látod, ha megirnád, írd meg.

 

Előzmény: Törölt nick (158)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.21 0 1 158

Nekem emiatt bánkódnom kellene, vagy inkább örüljek neki?

Előzmény: Káun (157)
Káun Creative Commons License 2023.12.21 0 0 157

Igazad lehet.sokan rosszul is érzik magukat.

Előzmény: Törölt nick (156)
Törölt nick Creative Commons License 2023.12.21 0 0 156

az embernek minden percben jól kell éreznie magát.

 

Mondják: aki rosszul akarja érezni magát, úgy is fogja.

Előzmény: Káun (153)
Káun Creative Commons License 2023.12.21 0 0 155

Rendben,köszi a megértésedet.

Mostanában sok topicban kiírtam magam, valahol örömmel reagáltak, valahol nem

 

Előzmény: őszszakál (154)
őszszakál Creative Commons License 2023.12.21 0 1 154

Jól van. Csak írd ki magad rendesen, az nem árt! ;-)

Előzmény: Káun (153)
Káun Creative Commons License 2023.12.21 0 1 153

Igy se rossz

Nagyra tartom akit érdekel ez a téma.MAGA A TUDÁS.Sok topicban találkozom primitív, hülye topictagokkal akik olykor mégis jóval többnek tartják magukat , mint amik.Ezzel nem mondom azt hogy én ki tudja milyen okos lennêk, de igyekszem nem hülye lenni, más kérdés hogy sokszor nem megy..

Aki érdeklődik az befogadó ,nem hülyül el folyamatosan.Sajnos magyar ember nem befogadó, negatív gondolkodasú , nem.altalanositasként írom, de sokan vannak ilyenek.Aki negatív , nem érdeklődik a tudomány iránt se. Ráült ez erre a nemzetre.A mi városunk is tele van cinikus, ámde buta emberekkel.Bár ez már így marad.Nwm csak anyagi jólét van.

 

2012 ben ezen a napon ,,volt a világvége,,: persze elmaradt, mint már sokszor, a beígért dátumokon.Sokan várják, abnormálisan.Embet igyekezzen a napjait vidáman, pozitív gondolkodással élni ha nincs különösebb gondja akár egészségileg, akár masképp.Sokak leledzenek súlyos betegen, had ne soroljam, becsüljük meg hogy mi egészségen élünk.(akik)

Ez nem fizikai téma bocs hogy írom

De minden mindennel összefügg.A fizika tanárom mondott olyat , hogy az embernek minden percben jól kell éreznie magát.Műszaki gondolkodása nem sejtette azt velem, hogy ez a mondat el fogja hagyni a száját.De persze tetszett.sokak nem fogadják be ezeket a gondolatokat.Ez aggasztó is.

Én sokszor rémálom áldozata vagyok éjszaka.Beszélek magammal, és félálom ban történik ez,nyitott szemekkel, azon is gondolkodtam már hogy alvajáró lennék, mert olyat is álmodtam már hogy megyek.Mi van ha nem álom?ennek fizikai vonzata van?

Nem becsülik túl az álmok jelentőségét.Engem viszont aggaszt, ugyanis már majdnem 14 éve szokott lenni, és romlott az utóbbi időben.úgy sokszor gondolkodók rajta napközben is.Ha dolgozni fogok ez nem jelent problémát.De mar 4 éve itthon vagyok, gondolkodtam rajta, sokszor az határozza meg egy napi érzésemet hogy milyen éjszakám volt akkor.Nem misztifikalnam túl.

Ezek révén eszembe jutott hogy mitől lehet ez.Egyébként nagy buszbarat vagyok és többször volt kisebb buszbalesetem, lehet ebből fakad.Legalábbis egy része. Sokat álmodok azzal a hellyel, ahol a baleset történt.Bar nem sérültem meg, a (buszsofőr sem, más nem volt a buszon)de gondolok rá.Szerintem nem is feltétlenül jó megoldás, ha inkább egyáltalán nem foglalkozik vele az ember.Nyilvan kell, csak keveset.Habár ez egy ilyen kis balestnél jöhet szóba, egy olyan , 15 halottal jaró veronai buszbalesetnél nyilván örökbe bent marad az ember emlékezetében mi történt, Mád kérdés hogy azzal se kezdtek semmit ..pedig intézkedések sorát hirdették..

A busz egy kohószökevény Ikarus 280 volt, mint több helyre írtam.Dióhéjban annyit hogy nem.tudott irànyítani a buszvezető, nekiment egy fának egy kisebb végállomason.Nyilvan volt kisebb rémület, a sofőrnek.is.A busz mindig is rozoga volt nem is tudtam miért hagyták olyan sokáig forgalomban.De akkor nagyon jó állapotban kellene lennie, ha kényszerből 30 évig járatni kell

.De semmi karbantartást nem kapott, a féke szerencsére működött, a ominózus napon a sofőr nem.tudott irányítani, nekivezette egy fának.Nemrég múlt 8 éve.CKC 818 volt a rendszáma.

Erre is nyilván van fizikai magyarázat.Lévén 30 éves busz volt, nemvártam hogy kivaló állapotban legyen , rohadt mindenhol, de az alap hogy biztonságosan úton lehessen tartani.

Nem.tarzoznak a topicra amiket leírtam nagyrészt. Egyrészt ki akartam.irni ezeket, másrészt talán pár dologra tudnál magyarázatot adni ha átrágtad magad rajta.Nem rövid

Nem vagyok híve annak hogy a fizika nem.tölt be nagyobb szerepet az iskolában, noha én se voltam jó benne.2 es voltam .

Heti 1 óra kevés.Bar kevés diák megy ezzel tovább.

 

Idézet a fizikatanáromtól

Az Ikarus is csak összeszerelte a buszokat.Szerintem méltán büszke lehet a magyar hogy hazai buszgyar működött idehaza

Az is nagy dolog lenne ha csak összerakta volna, de ennél jóval többet csinált.Ikarus fan clubban részletesebben

Motor ugyan Rába gyartól érkezett, meg minden más alkatrész se Ikarus gyártmányú.

Zárszerviz

Zárszó:

Ha átrágtad magad a szövegen( bocsánat)akkor ne legyél mérges amiért ennyit írtam.köszi.szép napot.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Előzmény: őszszakál (152)
őszszakál Creative Commons License 2023.12.20 0 1 152

 

Nem vagyok fizikus, csak egy érdeklődő laikus. Vannak saját elképzeléseim, de azt mondja a fáma, működésképtelen elképzelése mindenkinek lehet. Íme egy példány.

 

https://agondolatteremtoereje.blog.hu/2023/12/20/az_ido_ideje

Előzmény: Káun (151)
Káun Creative Commons License 2023.12.20 0 0 151

Ugye?sokan nem terveznek.

Te gyakran írsz ide?Előttem két éve nem írt senki ide.Modt hogy megtörtem a topik csendjét, te is kedvet kaptál hogy írj .Fizikával foglalkozol?

Előzmény: őszszakál (150)
őszszakál Creative Commons License 2023.12.20 0 0 150

"FOGOK DOLGOZNI" Az dícséretes. :-)

Előzmény: Káun (149)
Káun Creative Commons License 2023.12.20 0 0 149

Még jó hogy maradtak gondolkodó emberek.Megnézhetnénk magunkat,  ha nem.lennének okos emberek.az egész emberiség veszélye lenne ha mindenki buta lenne akkor ne lennének gyári munkások, gyárak leállnának, tudósok nem.lennének, nem.lennének tanárok, kémikusok, fizikusok,és ami a legfontosabb, orvosok.

Bár én nem.tarzom okosnak magam, a felsoroltak hoz képest, és viszonylag későn kezdett el érdekrlni a tudomány, de érdekel.Bar nem dolgozom, de nem feltétlenül ezt tartom az okossag mérvadójanak.FOGOK DOLGOZNI jövőre találok valamit

Nem minkakerülő vagyok.

Nem állítok ugyan majd elő nélkülözhetetlen dolgokat, mint sok más  ember sem.

 

Előzmény: destrukt (146)
destrukt Creative Commons License 2021.03.06 -1 0 148

Szellemes.

De még tartozol a magyarázattal, hogy hogyan válnak szét a fotonok a féligáteresztő tükrön. 

Amit elsőre írtál, az nem vált be.

Előzmény: Hónix (147)
Hónix Creative Commons License 2021.03.06 0 0 147

Mondhatsz hétfőt, mondhatsz pénteket,

de valójában csütörtököt mondtál. :-)

Előzmény: BillStorm (144)
destrukt Creative Commons License 2021.03.05 0 0 146

Igen, jó látni, hogy maradtak még gondolkodó emberek. Még akkor is, ha a gondolkodás nem mindig vezet helyes eredményre. Még mindig hasznosabb ez, mint gondolkodás nélkül szajkózni a bebiflázott szövegeket. 

Előzmény: őszszakál (145)
őszszakál Creative Commons License 2021.03.05 0 0 145

 „jó látni, hogy maradtak még gondolkodó emberek ebben a lebutított világban” Majd:” Ha a Földön hétfő éjjel az összes ember elaludna úgy, hogy csak pénteken 00:00-kor ébredne fel, akkor pénteken kedd lenne.” No komment! :-)))

BillStorm Creative Commons License 2021.03.02 0 1 144

A posztolások aszerint következnek egymás után, ahogy a küldőik beküldték őket. Az csak egy dolog, hogy a számított és számontartott időt is meg tudod  tekinteni. Ha a Földön hétfő éjjel az összes ember elaludna úgy, hogy csak pénteken 00:00-kor ébredne fel, akkor pénteken kedd lenne.

Előzmény: Hónix (140)
destrukt Creative Commons License 2021.03.02 0 2 143

Köszi, jó látni, hogy maradtak még gondolkodó emberek ebben a lebutított világban. 

Előzmény: BillStorm (142)
BillStorm Creative Commons License 2021.03.02 0 0 142

Kaptál tőlem egy ÓRIÁSI piros pontot!

Előzmény: destrukt (141)
destrukt Creative Commons License 2021.03.02 0 1 141

Az ember éppen azért találta ki az idő fogalmát, hogy az eseményeket (pl. az itteni hozzászólásokat) abba a sorrendbe tudja berendezni, amilyen sorrendben elhangzottak.

 

Ettől azonban az idő fogalma nem válik fizikai valósággá. Aki arról beszél, hogy az idő lelassul, vagy megáll, vagy elgörbül, az butaságokat beszél. 

 

Az idő tehát csak mint fogalom létezik, amely az emberi fejlődés során alakult ki . De vannak, akik ezt már elfelejtették, és tévesen azt hiszik, hogy az idő fizikailag is létezik, és még görbülni is tud.

 

Persze előfordul, hogy úgy érezzük, hogy az idő lassabban vagy gyorsabban telik. Ha egy család elmegy nyaralni a tengerpartra egy hétre, akkor a gyerekek jól elvannak, és úgy érzik, hogy az egy hét pillanatok alatt elröpült. Az apa, aki nem tudja magát elfoglalni és már menne haza, úgy érzi, hogy alig vánszorog az idő. Pedig valójában mindegyikük számára éppen egy hét telik el. Ez egy jól ismer jelenség, úgy hívják, hogy "szubjektív időérzék". De ennek semmi köze sincs az idő állítólagos lelassulásához, amely nem létezik.

 

 

 

Előzmény: Hónix (140)
Hónix Creative Commons License 2021.03.01 0 0 140

"- Idő nincs!"

 

Ha ezt igaznak érzed, akkor miért ragaszkodsz a hozzászólásaidban a növekvő hozzászólás számokhoz?

(Idő nélkül a sorszámok tetszőleges sorrendbe megjelenhetnének.)

Előzmény: BillStorm (138)
destrukt Creative Commons License 2021.03.01 0 1 139

Alapvetően egyetértek veled.

Az idő az emberi gondolkodás terméke. Az ember  alkotta meg az idő fogalmát, annak érdekében, hogy az eseményeket rendszerezni tudja.

 

"Ha a Föld nem forogna a tengelye körül és nem keringene a Nap körül, akkor az ember sose találta volna ki az időt!"

 

Ha a Föld nem forogna a tengelye körül és nem keringene a Nap körül, akkor valószínűleg nem is létezne élet a Földön, így nem létezne az ember sem. 

De ha mégis létezne az ember, akkor is kitalálta volna az idő fogalmát, de akkor egy másik periodikus jelenséget választott volna mértéknek.

 

"Amikor az időt használod például egy fizikai test szögsebességének (radián/secundum) a meghatározására, akkor semmi mást nem teszel, mint a test forgását a Föld tengely körüli forgásához viszonyítod, mivel a számításodban használt másodperc az a Föld egyszeri körülfordulásának az 1/86400-ad része. Sem az atomóra, sem bármilyen más "időmérő" eszköz nem mér semmilyen időt, mivel ezek a szerkezetek csak azonos rezgésfázisokat számlálnak."

 

Ez így tökéletes, ahogy leírtad. 

 

 

Előzmény: BillStorm (138)
BillStorm Creative Commons License 2021.02.24 0 0 138

Bocs, elkapkodtam a küldést. Korrigálva így néz ki.

 

- Idő nincs!

- A tér pusztán egy fogalom.

- A kettő összerakása egy nesze semmi fogd meg jól katyvasz.

- Az idő egy emberi találmány.

Ha a Föld nem forogna a tengelye körül és nem keringene a Nap körül, akkor az ember sose találta volna ki az időt! Amikor az időt használod például egy fizikai test szögsebességének (radián/secundum) a meghatározására, akkor semmi mást nem teszel, mint a test forgását a Föld tengely körüli forgásához viszonyítod, mivel a számításodban használt másodperc az a Föld egyszeri körülfordulásának az 1/86400-ad része. Sem az atomóra, sem bármilyen más "időmérő" eszköz nem mér semmilyen időt, mivel ezek a szerkezetek csak azonos rezgésfázisokat számlálnak. Ezért van az, hogy a gyorsabban rezgő óra több azonos rezgésfázist számlál, mint a lassabban rezgő óra, így több nem létező időt mutat annak, aki az előzőekben leírtakat nem tudja felfogni. Mindig csak a jelen van! A múlt virtuális, a jövő pedig intuitív, illetve egy elkövetkezendő jelen lesz. Másodsorban ezért sem múlik a nem létező idő.

Előzmény: BillStorm (137)
BillStorm Creative Commons License 2021.02.24 0 0 137

- Idő nincs!

- A tér pusztán egy fogalom.

- A kettő összerakása egy nesze semmi fogd meg jól katyvasz.

- Az idő egy emberi találmány.

Ha a Föld nem forogna a tengelye körül és nem keringene a Nap körül, akkor az ember sose találta volna ki az időt! Amikor az időt használod például egy fizikai test szögsebességének (radián/secundum) a meghatározására, akkor semmi mást nem teszel, mint a test forgását a Föld tengely körüli forgásához viszonyítod, mivel a számításodban használ másodperc másodperc az a Föld egyszeri körülfordulásának az 1/86400-ad része. Sem az atomóra, sem bármilyen más "időmérő" eszköz nem mér semmilyen időt, mivel ezek a szerkezetek csak azonos rezgésfázisokat. Ezért van az, hogy a gyorsabban rezgő óra több azonos rezgésfázist számlál, mint a lassabban rezgő óra, így több nem létező időt mutat annak, aki az előzőekben leírtakat nem tudja felfogni. Mindig csak a jelen van! A múlt virtuális, a jövő pedig intuitív, illetve egy elkövetkezendő jelen lesz.

Előzmény: szőrinszálán (130)
szőrinszálán Creative Commons License 2020.10.02 0 0 136

Amennyiben létezik pozitív és negatív energiaforma, akkor a kettő egyensúlyi állapota lenne a nulla energia?

 

Avagy a nullponti energia, amely a helyzeti és mozgási energiák közös potenciája, alaprezgésű fluktuációja, aminek a téridő-kvantumok nem egyidejű, de folytonosan megújuló létezése ad végtelenséget, (energia megmaradást).

Előzmény: Hónix (135)
Hónix Creative Commons License 2020.10.02 -1 0 135

Hibás energia fogalommal szép badarságok kerekednek.

Előzmény: szőrinszálán (133)
szőrinszálán Creative Commons License 2020.10.01 0 0 134

Badarság! A javából.:-)

Előzmény: s-ombre-ro (132)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!