Y vadászok! Mivel a YLH- sorsa bizonytalan, sehol semmi nyoma, következő listára majd felkerül. Scatty te láttad elvileg a 480-as markolót, nincs meg a kép valahol elfekvőbe?
Lehetne ebben jobban belemenni, de értelmetlen lenne. Mivel az általam kitalált rendszer mint írtad sosem valósul meg, teljesen felesleges szépíteni, és fejleszteni ezt a gondolatmenetet, legfeljebb egymás ötleteit megvitatni egy sör mellett.
Egyébként ez egy fantáziaötlet, egyáltalán nem foglalkoztam vele úgy komolyabban.
Nem igazán értem, mitől lenne ez a hónapos rendszer logikusabb a (többé-kevésbé) sorban kiosztásnál vagy hogy milyen célt szolgál a kiadás hónapjának rendszámba kódolása. Amit feltaláltál, az gyakorlatilag előző rendszer csak még beleütsz egy plusz karaktert, hogy melyik hónapban adták ki, ami információnak haszontalan és több rendszámot se tudsz kiadni tőle, mert a "futószám" ettől teljesen függetlenül megy a maga sorrendjében. Ezzel az erővel folytassuk a régi rendszerben a kiadást, csak mindegyiknek a végére beütünk pluszban egy A betűt, aztán ha negyven év múlva az is kifut, akkor áttérünk B-re és így tovább. Pláne zavaros, hogy miért pont a második karakter kódolt, a csehek is így csinálják a régiót jelölő betűvel, azt se értettem sose.
Abban sem látok sok rációt, hogy pont a buszok kapnak speciális tartományt, de ez már pláne részletkérdés egy soha meg nem valósuló rendszer kapcsán :-)