És az életedet? A biztonsági övet be szoktad kötni? A biztonsági öv szép? A biztonsági öv kényelmes? A biztonsági öv kulturálisan hozzátesz az élethez? A biztonsági öv helyét te határozod meg?
Vagy csak egy nyomorult öv ami csak azért létezik, hogy a 0,0000001% valoszinüséggel bekövetkező balesetet nagyobb eséllyel tuléld? Teszel muskátlit az autód szélvédője mögé?
A vilá9 99.999999999999999%-án gond nélkül nöhetnek a virágok, miért pont a világ területének 0,0000000000000000000000000000001%-át kitevő menekülés útakba akarod beletenni?
Nyilván másképp látja ezt a kérdést, aki civilként élete során várhatóan 0,0001% valószínűséggel lesz lakástűz áldozata, mint aki minden mentéskor szembesül ezekkel a kérdésekkel.
Akkor miért nem hallgatsz azokra, akik nap, mint nap szembesülnek vele?
Ez csak nekem tűnik úgy, hogy idén kevesebb pénz jutott a katasztrófavédőknek, ezért megteremtették a lehetőségét egy kis mellékes keresetnek? Vagy a kormányunk egy újabb csodálatos jogszabállyal, vagy a katved ásott elő valami 18. századi törvényt.
Van olyan a toronyházakon(ilyesmiken is dolgozok),ahol kötélről mentés,vagy a magaslétrás mentés esetén a nem használt, közlekedést ,menekülőútvonalat nem akadályozó helyekre kirakott tárgyak is akadályozhatják a mentést ...
,,...A menekülési útvonalon lévő – de a minimális szélességet hátrányosan nem befolyásoló – terek más célú használatát az illetékes katasztrófavédelmi kirendeltséggel (tűzvédelmi hatóság) kell egyeztetni. Vagyis engedélyükkel például el lehet helyezni ott virágot."
Egy ismerősömnek is volt pár virág a lezárt közös részben. A tűzoltók kilátásba helyeztek neki egy jókora büntetést, be is szedte.
Ezen nem értem, miért kell kiakadni, ha a teljes szereléssel benyomuló tűzoltó besszorul és a lakó gyereke bent ég, akkor persze a tűzoltó a hibás.
Én nem büntetném, főleg nem feltételesen. Kapna minden évben egy borsos számlát, amely tartalmazza a lezárt részben tárolt dolgok díját (a lezárt rész nem az övé, hanem a társasházé) és egy biztosítási díjat.
Persze, tartsd csak ott. Legalább növeled a bevételt.
Havonta több alkalmam van tapasztalni,mekkora kínlódást jelenthet egy kismamának bávásárlás után ,kisgyereket kézenfogva megközelíteni a lakásajtót az ilyen kirakott muskátlik miatt ....
kevered a szezont a faszommal. Tervezésnél épitészeti kérdésben nekem kuss van. Hiába szeretnék nádszálon föggő tükörszobát a homlokzat elejére, nem fogja megcsinálni, mert a nádszál nem birja el a tükörszobát akkor se ha a seggem a földhöz verem és esztétikailag hatalmas gyönyört okozna.
Viszont a tüzvédelem nem elmetan, hanem kökemény fizika. Ebben az esetben konkrétan leszarom hogy Náncsinéni mosolyogva száll-e be a liftbe mint ahogy a rendőr is leszarja, hogy zavar-e téged ha a biztonsági öv kitakarja a BonJovyi pólódon Józsi arcát.
Gondolom ki lehet, egyeztetni kell a hozzáértőkkel. Nem a virágkötökkel hanem a tüzvédelmisekkel és elfogadni amit ők mondanak mert a Náncsinénivel szemben értenek ehhez.