Sziasztok! Van egy Yashica Electro 35 GSN-em. A gepet es az obit tisztitani kellene, a fenyzaro tomiteseket cserelni kellene es ha mar bontva lesz, akkor az egeszet at kellene vizsgalni. Tudtok ajanlani ehhez szakertot?
Sziasztok, van valakinek tapasztalata Zenit E gép film visszatekerő gombjábak a javításával? Beragadt, nem mozdul, és nem találtam a neten ezzel kapcsolatban tippet, hogy lehetne kiugrasztani. A film még benne van a gépben. Korábban remekül működött, több éve használom, viszont a visszatekerő most nincs szintben se, kicsit becsúszott az ASA állító skálába, és hiába próbálok bármit, mozdíthatatlan.
Ingyen odaadnám 2 db canon a1 vázamat. Mindkét váz elektronika hibás. Az egyik szakszerűen meg lett bontva, (minden darabja be van csomagolva.) a másik pedig teljesen egyben van. A bontott verzón dátumozó hátfal is van.
Olympus OM10 fényszigetelését kellene pótolnom. A régi, elöregedett masszától már megszabadítottam a vázat, viszont a pótláshoz itthon nem találtam anyagot.
Külföldről tudnék rendelni, 1.0-3.0mm-es vastagságban lehet kapni, 0.5mm-es lépcsőnként. Melyik vastagságot javasoljátok ehhez a típushoz?
Van egy Praktica zoom 801 AF gépem . Hátsó burkolati hiba ( ellemtartó záró és a film záróburkolat sérült , hol lehet beszerezni ? Valaki tud tájékoztatni ?
Lenne egy szép állapotú FED 4 gépem és a szellemes fénymérője meg állt. Tudna ebben nekem valaki segíteni? Tudom nem képvisel nagy értéket a gép,de nagyon szép állapotban van és jó képeket készítettem vele eddig. Van valaki aki ezt ki tudná cserélni ,vagy tudtok-e valami más megoldást? Egyszer láttam a vaku papucsban illeszthető fénymérőt, ez is érdekelne .
Nem teljesen ide illő lesz a kérdésem, de nem tudom hol tudnám máshol feltenni.
Szóval adott lenne egy régi Carl Zeiss Jena sztereó mikroszkóp, amit meg szeretnék venni oktatási célra, biológia órákhoz/szakkörökhöz.
Az ár viszonylag kedvező, 40.000 ft, viszont azt írta az eladó becsületesen róla, hogy: "Kb 20 éve állt a polcon becsomagolva, de ennyi idő alatt a lencséken a levegő páratartalma miatt enyhe opálos réteg képzodik. Szétszedni nem akartam a mikroszkópot emiatt."
Azt is hozzátette, hogy szerinte ki lehet tisztítani. Nos egyszer ilyesmit már csináltam korábban házilag, a másik mikroszkópomnál (fénymikroszkóp, PZO) ahol volt egy kis gombásodás, de szerencsére nagyobb szétszerelés és lencsekiszedés nélkül megúsztam és szépen le tudtam tisztítani. Csak a tubus részt kellett ehhez szétbontanom.
Ez az "opálos réteg" viszont nem tudom mit takarhat pontosan, ezért is fordulok hozzátok. Gondolom fényképező objektíveknél ehhez hasonló jelenséggel is találkozott már közületek vki. Tisztítható-e a dolog vajon házilag? Érdemes megvenni ezt a mikroszkópot ebben az állapotban ennyi pénzért?
Helló, profi analóg gép szervizt keresek Budapesten. Olyat, ahol értenek a Praktica javításhoz, és a gép az összerakás után is ugyan olyan csodaszép lesz, mint előtte volt. A keresőben látok egy elszíneződést, ami néhány nappal ezelőtt nem volt látható. Olyan, mintha belefolyt volna valamilyen kékes folyadék, vagy pára, de simán lehet gomba is. Van tippetek, hogy hova lehetne vinni javíttatni? Egy Praktica DTl 3-ról van szó. Köszi az ötleteket, infókat előre is!
Először mindenképpen pontosan diagnosztizálni kellene, utána ebay, lehet találni, de szerencse is kell. Nekem van egy gépem, amelyik nem száz százalékos, megpróbálhatjuk összeépíteni a tieddel.