Hölgyek, Urak,
Előre szólunk. Bármiféle utalás, említés olyanra, akit itt nem szivesen láttok, nem is ír ide, az nagyon komoly következményeket fog maga után vonni.
Elméletileg már korábban megvagy, és szerintem a lehajtón már a rendszámodról is készülhet értékelhető kép. Én nem akarom kipróbálni, engem már kaptak le ott, igaz, hátulról, a kútnál álló autóból.
Tenyleg. Az emitett Káplnásnyéki példa. Ha ott jol lemegy az ember jobbra a kuthoz, akkor utanaforditjak vajon vagy már megvan előtte is a rendszám, vagy nem foglalkoznak vele es merik a következőt?
Nem látszik, de ilyenkor több kép van fent. Az első messziről amin a sebesség jó sok, utána meg egy vagy több közeli és egy jó kis nagyítás a rendszámról. Ha közte nincs kép akkor talán nyerhető, de ha van akkor bukta. Persze a neten csak ez a két-három kép van fent ki kell kérni a többit, hogy ha valamit akar az ember.
Ide fogom rakni az ontopik dolgokat, mert a másik topikon megint a trollkodás megy :-)
Szóval, megnéztem a képeket a két legutóbbi dokumentált gyorshajtásomról, az első alkalommal 854 (!), a másik alkalommal 456 méterről készült az első fotó, amit a sünök feltettek a netre. Szóval aki abban reménykedik, hogy csak közelről mérnek, és nem is néz messze, az ráfaraghat. Ezt csak azért írom, mert a másik topikon az egyik troll emlékeim szerint azt állította régebben, hogy 200-300 méternél messzebbről nincs értelme mérni...
Ezenkívül úgy látszik, mostanában erre játszanak..... Igaz ebben a cikkben nincs ilyen leírva, de erős a gyanúm, hogy a tárgyaláson elő fog kerülni indokként.
"„Nehogy az legyen a cikk végkicsengése, hogy a rendőrök ellopják a táblákat, hogy a hűlt helyükön agyonbírságolhassák a rutinból vezető autósokat”, figyelmeztetett egy névtelenséget kérő rendőri vezető."
a CE, a MEEI, meg az OHM hiteles, az magán a gépen is megvan mint matrica.
ja a laserclass kötelező matricája is
innentől ez egy webes nagyonrégi fakemail, élő emberről nem hallott senki soha, aki erre hivatkozva sikerrel kibujt volna a büntetés alol
ami szomorubb és valóságos, le is irtam már a régi topikban is részletesen, simán a működési elve (annak hiányosságai) miatt NEM alkalmas a használt lasertachnográf arra és ugy, ahogyan a hazai sünbanda gyakran használja, gyakorlatilag általában szándékosan
sajnos pont a szerencsétlen szégyenfalra kitett "rekorderek" közt lehetett nem egyszer jó példákat látni erre
a parkolás az eddig egy polgárjogi vita volt, egyértelműen látszott, az elvtelen fűnyíróelv, korrupt kaszálás a cél, semmiféle jogelvekkel kapcsolatos minimumot nem tartanak szem előtt, nemcsak az egybites csicskák, de a rendszer adminisztrátorai, üzemeltetői, tulajdonosai, döntéshozói sem
aki nagyon pattogott, akár engedtek is, utóbb másnál perre mentek pár ezerért is, (mert ez is egyfajta pénzcsappá vált, amivel "elköltségelték" a beszedett pénz fincsi részét, látszólag legálisan)
sajnos mostmár a parkolós maffia is kezd a legrohadtabb módon összemosódni a hatósággal, miközben a pénzt ugyanugy ellopják+elsikkasztják jórészt, csak mostmár máshol és máshogyan
Áááá, nekem ilyen szépségek tetszenek benne: "Akkreditáció tanúsítása a laboratórium részére (OMH) a kalibráció elvégzésére."
Készséggel elhiszem, hogy a kalibrációt végző laboratóriumnak megvan a tanúsítása az OMH-tól, de hogy a rendőrségnél is megvan-e az a papír amelyben az OMH tanúsítja, hogy az adott laboratórium végezhet ilyen tevékenységet azt már más kérdés. Azt meg, hogy helyszínen a rendőröknél megtalálható egyenesen hihetetlennek tartanám. :) Természetesen itt ha másolatokról van szó akkor hiteles másolatnak kell lennie, nem egy fénymásolt sajtfecninek. :P
Bár topiktárs írt nekik szerelmes levelet a joghatással való mérés és a hitelesített mérőeszköz kapcsolatáról, spórolt vele egy harmincast. Igaz, az parkolás volt. Mondjuk azt el tudom képzelni, hogy a trafikat hitelesíttetik és mérőszallagból kevesebb omh ellenőrzött van. :))
Az benne a poén, hogy mindkét esetben meg lehet tenni. Persze fellebbezéskor könnyebben fogják produkálni, helyszínen én is megnézném a kékek arcát. :)
Szinte előttem van a kép, amint a polgárt bemérik, megállítják, próbálják aláíartni vele a jegyzőkönyvet, mire felkiált: -Ááááácsi ! Mielőtt aláírom lesz szíves bemutatni a lentebb említett tanusítványokat ? Kivéve persze anddot. :)))
Vagy ezeket utólag a fellebbezéskor kéne kikérni ?
Ezt azért bemásolom ide hátha valakinek később jól jön :)
Az alábbi dokumentumok szükségesek a mérőműszerek hitelesítéséhez:
Műszer száma, típusa, típusvizsgálati engedélye
OMH-bizonyítvány száma, időpontja, érvényessége
Akkreditált kalibrálólaboratórium kalibrációs jegyzőkönyve (legalábbis másolat az akkreditáció érvényességéről a labor részéről) időpont, szám, érvényesség. Akkreditáció tanúsítása a laboratórium részére (OMH) a kalibráció elvégzésére.
Csak a kanyarodó sávra akkor vonatkozna, ha a sáv fölött helyeznék el a táblát, vagy sávjelző táblában jelölve. Így viszont a teljes úttestre vonatkozik.