Keresés

Részletes keresés

hello40 Creative Commons License 1,5 órája 0 0 3394

Nem tudom, Te is szereted-e Papadimitriu Athinát - délelőtt néztem végig a neten az alábbi beszélgetést vele:

 

https://www.youtube.com/watch?v=Ed3mmCLdskU

 

Anno, mikor még létezett a Nyugatinál az Alexandra Könyváruház, a IV. emeletén rendszeresen voltak a legkülönbözőbb irodalmi és egyéb kulturális programok - én ott abszolút törzsvendég voltam évekig. Ottani emlékem többek között Athina akkor megjelent lemezének bemutatója is, természetesen az ő előadásában.

Akkor hallottam őt először személyesen mesélni a görög gyökereiről és persze énekelni. Mondanom se kell, hogy autogramot is kértem tőle. Nagyon szimpatikus volt a természetessége, az őszintesége, a szókimondó stílusa, a kedves közvetlensége. Az ott szerzett pozitív élményeimet csak erősíti minden vele készült riport, beszélgetés - hű önmagához, 70 évesen is úgy pörög, mint fiatalon.

Külön lenyűgözött a fenti beszélgetésben, ahogy az állatokról- a Lovasszínház-beli egyik szerepében a ló partneréről  - beszél!

Csimpolya Creative Commons License 2 órája 0 0 3393

Ez tényleg jó hír, gratulálok Fischer Ivánnak!

Előzmény: hello40 (3390)
Csimpolya Creative Commons License 2 órája 0 0 3392

Ezért nem is hibáztatom a jelenlegi vezetést, csak furcsállottam a körülményeket. Aki színházat tervez, nem árt, ha időnként a néző szempontjait is figyelembe veszi.

Előzmény: hello40 (3388)
hello40 Creative Commons License 15 órája 0 0 3391

Még egy jó hír mára:

Korosztályos világbajnok lett Benedek Tibor 17 éves fia

Lényegében mindent pontosan úgy csinált, mint édesapja.

 

Megvédte világbajnoki címét az U18-as magyar férfi vízilabda-válogatott, a Buenos Airesben rendezett világbajnokság döntőjében, 12-10-re legyőzve a szerb válogatottat. A győzelemhez két góllal járult hozzá Benedek Mór, a 2020-ban elhunyt, legendás sportoló, Benedek Tibor 17 éves fia.

hello40 Creative Commons License 18 órája 0 0 3390

Egy mai, szerintem nagyon örömteli hír: Fischer Iván lett az Európai Unió Ifjúsági Zenekarának zeneigazgatója

 

Fischer Iván kezdeményezésére az Európai Unió Ifjúsági Zenekara (EUYO) és a Budapesti Fesztiválzenekar új zenekari akadémiát alapított, a budapesti közönség már szeptemberben, az Európai Hidak fesztiválon hallhatja a tehetséges fiatal muzsikusokat.

hello40 Creative Commons License 19 órája 0 0 3389

Szerintem a tárgyilagos megállapításokat miért vezérelné rossz vagy jó szándék, a tények makacs dolgok.

Előzmény: Csimpolya (3387)
hello40 Creative Commons License 19 órája 0 0 3388

Az már az színház tervezőjének és építtetőjének a sara minden valószínűség szerint.

 

Az építkezés 2000 szeptemberétől nem egészen 16 hónapig tartott. Az építését Schwajda György irányította – kezdetben kormánybiztosként, később a Nemzeti Színház Rt. vezérigazgatójaként. A tervező építész Siklós Mária volt.

 

Schwajda György. drámaíró, dramaturg, színházigazgató.

 

Nemzeti Színház Építtető: Nemzeti Színház Nonprofit Zrt.

Felelős tervező: Siklós Mária

 

A Nemzeti Színház eredeti felelős tervezője Siklós Mária. Cégünk ügyvezetője és vezető tervezője, Vincze Krisztián, már a Teátrumot létrehozó, megtervező építész csapat tagja volt. Vincze Krisztián, Siklós Mária mellett, mint építész munkatárs, már 1998-tól kezdődően dolgozott az építész tervek elkészítésén.

Feladatai közé tartozott a tervfeldolgozáson túl a társtervezők koordinálása és generáltervezői feladatok ellátása is. Valamint a kivitelező megbízásából, teljes egészében az ő feladata lett a nézőtér feletti kupola kiviteli- és gyártmányterveinek elkészítése.

 

 

 

Előzmény: Csimpolya (3386)
Csimpolya Creative Commons License 19 órája 0 0 3387

Egy kis jóakarattal mindig lehet hibát találni. Rosszakarattal még többet. 

Előzmény: hello40 (3385)
Csimpolya Creative Commons License 19 órája 0 0 3386

Az év elején, talán februárban láttam a Nemzeti Színházban az Egy, kettő, három című darabot. A rendezés jó, a színészek csodásak, ez ellen nem szólhatok, annak idején hosszan lelkendeztem róla. Ami viszont meglepett, hogy a remek földszinti helyszín után a Gobbi Hilda terem nagyon "fapadosra" sikeredett! Elég nagy hely volt, de számomra zavaró, hogy a széksorok nem voltak középen elválasztva, és ez megnehezítette a nagy számú közönség ki és bejutását. Továbbá elég kicsi volt a hely a székek között is. lehet, hogy így több néző fér be, de elég kényelmetlenül érezhetik magukat. igaz, egy jó előadás mindezt feledteti. Hangsúlyozom, egy JÓ előadás! 

Előzmény: hello40 (3383)
hello40 Creative Commons License 20 órája 0 0 3385

Ha már paranoiát konstatálunk, adódik itt egyéb is ebben a kategóriában:

A Szuverenitásvédelmi Hivatal több MTI-hírt is háborúpárti propagandaként értékelt

 

A Lánczi Tamás vezette hivatal elemzésben tekintette át a kormányfüggetlen sajtó ad hoc tartalmait. Olyan híradásokra is ráütötte a háborúpártiság pecsétjét, melyek az állami médiát és a Mediaworks megyei lapjait is megjárták, sőt, amelyek egyenesen az állami hírügynökségtől, a Magyar Távirati Irodától érkeztek.

 

Avagy ide vezet a túlbuzgó bizonyítási vágy... :-((

Miközben ezek dobálózások szavakkal, mindenféle definiálás nélkül, azaz a céljuk valamiféle bizonytalanság keltése, a médiumok megfélemlítése, a kritikus hangok elhallgattatása.

És csodálkoznak, ha nem jön a pénz az EU-ból, amelynek az előfeltétele a demokratikus működés biztosítása!

 

A politikai kultúra helyén csak a kurzus hatalmi érdekeinek és akaratának gátlástalan érvényesítése létezik immár?

 

hello40 Creative Commons License 21 órája 0 0 3384

Bocs:  SZFE

Előzmény: hello40 (3383)
hello40 Creative Commons License 22 órája 0 0 3383

Ebben is tökéletesen egyetértünk.

Én csak a nagyon tehetséges fiát ismerem színpadról és filmekből, hogy az apjának milyen művészi kvalitásai vannak, arról még nem volt alkalmam információt szerezni, mert jó ideje nem járok a Nemzeti Színházba, de a törekvéseiről és azok megvalósítási módszereiről már többet tudok. A Nemzeti Színház vezetési stílusán kívül az FSZE elfoglalása és azt ott véghezvitt pusztítás, a kaposvári színészképzés kinyírása beszédes bizonyítékok egyben a habitusáról is. Amihez most ez a nyilatkozat...

Előzmény: Csimpolya (3382)
Csimpolya Creative Commons License 26 órája 0 0 3382

Ez már közel jár a paranoiához! Nagyon közel! Ami a Nemzeti Színház felrobbantását illeti, mint színház, már rosszul funkcionált, recsegett-ropogott, porzott, minden baja volt. Különben is, az a generáció, akiknek ebben döntési joga volt, javarészt már nem él.

Előzmény: hello40 (3380)
hello40 Creative Commons License 1 napja 0 0 3381

Most olvasom - ezek szerint nem csak nálam "akadt be" Vidnyánszky kijelentése:

 

Nem csillapodnak a kedélyek, újabb színművész bírálta Vidnyánszky Attilát (msn.com)

 

Idézet a cikkből: "Vidnyánszky Attila az adásban beszélt többek között a még ősszel súlyos balesetet szenvedett Szász Júlia és Horváth Lajos Ottó kártérítési ügyéről, illetve a Nemzeti Színházat elpusztítani vágyó erőkről és a múlt eltörléséről. Most Molnár Áron színművész üzent az igazgatónak a közösségi médiában, reagálva az ATV-ben elhangzottakra.

A színész úgy látja, hogy az igazgató nem tudja felmérni, hogy a támadások valójában nem a Nemzeti Színház elleni merényletek, hanem az ő személye okozta közfelháborodásra való reakciók.

 

Visszatér a »gyilkos erők« kifejezés, az »erő« ami azon munkálkodik, hogy »elpusztítsa« a Nemzeti Színházat. Nem Attila, senki nem akarja elpusztítani a Nemzeti Színházat, pont, hogy meg kell menteni. Tőled. Ahogy a társulatot is és az egész magyar kulturális közösséget

– fogalmaz bejegyzésében a színművész.

 

Előzmény: hello40 (3380)
hello40 Creative Commons License 1 napja 0 0 3380

Jobban vagy?

Remélem, legalább egy picit igen!

Gyógyulj sikerrel!

 

 

Ha már a hőség miatt úgyse mennénk sehová, most többet nézek tévét.

Az ATV Egyenes Beszéd-ét amúgy is mindig nézem, de a tegnap esti egyik beszélgetés azóta is foglalkoztat.

Vidnyánszky Attilát az emlékezetes Romeo és Júlia előadás közben történt baleset kapcsán a Szász Júliának nyújtott anyagiak miatti vitáról kérdezte Bodacz Balázs. Azonban közben Vidnyánszky olyan kijelentést tett, ami nem csak elképesztett, de azon kezdtem gondolkodni, mi zajlik ennek az embernek fejében!!!

Miféle összeesküvés-elmélet, illetve badarsághalmaz kavarog az agyában, eszméletlen képtelenségeket összepárosítva!

 

Idézem szó szerint, amit mondott:

"Keresik, mert el szeretnék pusztítani ezt az intézményt ugyanazok az erők, akik 65-ben fölrobbantották. Ugyanazoknak az erőknek van jogfolytonossága, gondolatfolytonossága. Ezek az erők 11-en mást se csinálnak, csak nagyítóval néznek és keresnek fogást rajtunk!"

 

Bodacz Balázs erre semmit nem reagált, tartotta magát az eredeti témájukhoz - de még azt se zárom ki, hogy olyan szinten képedt el ő is ezen, hogy egyszerűen nem tudott volna az interjú időkeretén belül ezzel mit kezdeni.

De azért kíváncsi leszek, az ATV szó nélkül elmegy-e e mellett...!

 

 

Előzmény: Csimpolya (3379)
Csimpolya Creative Commons License 4 napja 0 0 3379

Köszönöm!

Előzmény: hello40 (3378)
hello40 Creative Commons License 5 napja 0 0 3378

Ha nem vagy cukorbeteg, akkor köhögésre a mézet ajánlom: ne tedd bele a teába, hanem kend kenyérre - a teát pedig úgy idd hozzá, nem túl forrón. Én legalábbis így szoktam tenni, és segít. Ha nagyon erősen köhögsz, a gyógyszer mellett alkalmazd.

 

Egyébként lehet, hogy ezt az új vírust szedted össze. Itt a nyár, újabb covid-variáns terjedése indult be több helyen.

A FLIRT-nél a szaglás és az ízlelés elvesztése nem jellemző, inkább légúti fertőzéses tünetek jelentkeznek.

Előzmény: Csimpolya (3377)
Csimpolya Creative Commons License 5 napja 0 0 3377

További indok az, hogy szörnyen náthás vagyok, és nagyon köhögök, szépen kivárom, amíg ennek vége lesz. Köhögés elleni gyógyszert vettem, remélem, előbb-utóbb hatni is fog.

Előzmény: Csimpolya (3374)
Csimpolya Creative Commons License 5 napja 0 0 3376

Na tessék, mindig van valami felfedeznivaló!

Előzmény: hello40 (3375)
hello40 Creative Commons License 5 napja 0 0 3375

A múltkor nagyon meglepett, amikor egy hiánycikkről számoltam be - jelentem, ezennel belefutottam egy másikba is.

Ne gondolj valami hű, de extra dologra: kilyukadt a felmosóvödröm alja, elindultam másikat venni.  Csak egy abszolút egyszerű, hétköznapos, 10 literes műanyag vödörre van szükségem. NEM kicsavarós, meg különféle szettekként kapható vödörre, NEM habarcsot akarok keverni benne, NEM összecsukhatóra vágyom - ezeket azért sorolom, mert CSAK ilyenekkel találkoztam. És nem mellesleg 2500 - 5100.- Ft közötti árakban.

Csókoltatom a piacgazdaságot magyar módra! :-((

Előzmény: Csimpolya (3374)
Csimpolya Creative Commons License 5 napja 0 0 3374

Érdekel, csak egy szól ellene: a hőmérséklet. Tudom, hogy a bunkeran kellemesen hűvös van, de oda is kell jutni! Mi több, vissza is. Márpedig ilyen időben én reggel elintézem a bevásárlást, utána kornyadozom.

Előzmény: Shangri-La (3373)
Shangri-La Creative Commons License 5 napja 0 0 3373

Holnap is lesz a Komáromi úti óvóhelyen a szokásos látogatás (minden hónap első szombatja, a Budafoki Pincejárat keretében). Ott leszek. :D A kiállítás egyre bővül, épül-szépül.

 

https://www.facebook.com/events/347075568413671/

 

Csimpolya Creative Commons License 2024.07.04 0 0 3372

Igen, erre gondoltam! Legalább megtudtam, hogy itt a hídvámot szedték. Fura mód arra gondoltam, hogy a Nagycsarnokba érkező árusok fizettek itt a termékeikért. Holott sokkal egyszerűbb megoldás, ha ezt a helyszínen róják le. 

Előzmény: Shangri-La (3371)
Shangri-La Creative Commons License 2024.07.03 0 0 3371
Előzmény: Csimpolya (3370)
Csimpolya Creative Commons License 2024.07.02 0 0 3370

Az Index egyik cikkében esik szó (illetve írás) a Szabadság híd vámházáról. A kurátor személye ismerős volt, ő tartotta az előadást a Múzeumok Éjszakáján.

Csimpolya Creative Commons License 2024.07.01 0 0 3369

Elég ijesztő helyzet!

Előzmény: hello40 (3368)
hello40 Creative Commons License 2024.07.01 0 0 3368

Megáll az ész, mikre van szükség - éljen a technika fejlődése:

 

https://sg.hu/cikkek/it-tech/158041/a-japan-sportolok-a-kukkolast-blokkolo-anyagu-ruhat-viselnek-majd-az-olimpian

 

Egy japán gyártó olyan anyagot fejlesztett ki, amely blokkolja az infravörös fotózást - a technika felfedi a fehérneműket vagy a test vonalait, és olyan képeket készít, amelyeket pornográf weboldalakon terjesztenek. A lopakodó repülőgépekhez hasonlóan - amelyek a radarjelek detektoroktól való eltérítésével kerülik el az észlelést - a szövet elnyeli és megakadályozza, hogy az infravörös fény elérje a kamerákat és az infravörös érzékelőket.

Csimpolya Creative Commons License 2024.06.29 0 0 3367

Oróbáltam feliratkozni, de akkor nem működött a program, még nekifutok néhányszor.

Előzmény: hello40 (3364)
Csimpolya Creative Commons License 2024.06.29 0 0 3366

Azt hiszem, minden idők legjobb, angol nyelvű filmjeiről készült a lista. Mintha francia vagy olasz filmek nem is lennének, nem is beszélve a svédekről, Persze, alighanem az ún. populáris filmek kategória. Érdekes, hogy tízből négy irodalmi feldolgozás. És vajon miért maradt ki a Gyűrűk Ura egyik része?

Előzmény: hello40 (3365)
hello40 Creative Commons License 2024.06.29 0 0 3365

Olvasom:

 

Megválasztották minden idők legjobb filmjét: itt a végeredmény (msn.com)

 

Szerintem eléggé vitatható ez az eredmény.  Nagyon nem mindegy, hogy hol, melyik földrészen, országban, milyen körből, milyen életkori merítésből készült a felmérés.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!