"Érdekesnek minősítette azt is, hogy az alkotmány a forintot nevezte meg magyar nemzeti fizetőeszköznek. "Érdekelni fog, hogy mi következik ebből az euró elfogadására nézve" - jegyezte meg a cseh államfő."
Persze maj mas megint probalja kisajatitani mint a NATO csatlakozassal tette!
Az euróval duplázhat a Fidesz
* MTI
2010. február 11., csütörtök 18:23 | Frissítve: 4 órája
A kiigazítás megteremtette a gazdasági alapot, a 2014-es céldátum reális lehet, az euróbevezetés pedig népszerű Magyarországon, írják londoni elemzők. A Bank of America-Merrill Lynch (BoA-ML) bankcsoport londoni befektetési és elemző részlegének csütörtökön kiadott előrejelzése szerint a jövőre várhatóan belépő Észtország után Magyarország lehet a következő euróövezeti csatlakozó a térségből.
És tegyük hozzá: Miért lenne jó az a hitelezőinknek, ha euró lenne nálunk? Amíg saját (gyengécske) jegybankunk, saját (gyengécske) fizetőeszközünk van, addig lehet bennünket sakkoltatni igazán. Elég, ha a szokásos, óriás könyvvizsgálók, hitelminősítők egyike elkezd bánatosan sóhajtozni hogy ajjaj, baj van Magyarországgal, ajjaj ... máris kúszik felfelé a hitelkamatunk.
Börtönbe kellene baszni mindet. Volt rá 7,5 év. Volt rá külön Keller féle osztag jó nagy költségvetési kerettel. Mintha már nem Polt lenne a főügyész egy ideje, nem? ferinek is volt ezer terve...
Egyáltalán mihez értenek a baloldalon elkúráson kívül?
Megaztán mi lenne, ha a baloldalon is minden korrupt politikust lesittelnének? Ki maradna?
Guantanamó nem jobb helyszín? Az ilyen országkifosztó pénzügyi teroristáknak való hely lenne. Fogolycsereegyezmény is születhetne. Onnan ide, innen oda.... A létszám nagyjából stimmelne is. Simán föltöltenénk az intézményeket. Jó pénzért persze. A new-york-i amerikai loppista lobbisták fizetnének. ;-)
Addig is dőzsöljön a valuta tőzsde-dőzsde! Egyszer majd, ha lesz időm lerajzolom, hogyan folyik ez az üzekedős űzlet, miközben még közpénzből (Nemzeti Bank beavatkozásai) folyik el tovább valahová a közpénz.
Én akkor értettem meg mire is megy ki a játék aforinttal, mikor SZaDeSZos Sexárdkörnyéki (jó messze onnan) birtokaira borvidék besorolás kiterjesztő Wekler Feri vagyonbevallását megláttam. Mi a fenének neki bankszámlán 30.000.000 Ft, 30.000 Euró és 40.000 dollár? Így együtt!? A számok nem biztos hogy pontosak, de nagyjából az arányok jók. :-(
A forinttal ezek azt tesznek, amit csak akarnak. Tavasszal az első forduló után meglátjátok. De ez még csak hagyján. Úgy csinálnak vele bármit, hogy ők szépen gyarapodnak, mi meg fogyogatunk. Bele a valutaalpaú hiteleink törlesztéseivel a bankok zsebeibe. Szerencsére húzzák a nadrágszíjat is, mert a végén még lecsúszna, oszt teljesen legatyásodnánk. Na én most tolom önként le ezeknek.... Nyalják ki... :-((
2007-es bevezetési terv óta nagyon jó (kéjbosszúttúl) jó úton vagyunk pont általuk. Na most még gyorsan húzzanak el a pécsába!!!! Egyébként 2010 őszére tényleg Eurónk lesz, lehet.... Csak nem mindegy milyen áron. És nem elsőként, ami már ma sem lehet, hanem egyszerre. (Lengyelország, Csehország, Románia, Bulgária, Magyarország)
Vértes András azt ajánlotta, hogy még ez a parlament hagyjon jóvá eurócsatlakozási menetrendet a lehető legnagyobb többséggel, s ebben az esetben 2010 tavaszán be lehet lépni az euró előszobáját jelentő ERM-2 rendszerbe.
Nem minden nyugdíjas él távfűtéses lakásban, például én sem, sőt, közeli-távoli rokonaim sem, nekünk csak a gáz és az elektromos energia árának, no meg az ÁFA emelése kedvez/kedvezett ...
Múltkor hallottam egy rádiós jegyzetet, ami pont arról szólt, hogy az eurózónához való csatlakozás sem jelent bebetonozott monetáris politikát, hiszen az EU még soha nem élt szankciókkal a "bentlévőkkel" , de a m.-kritériumokat megszegőkkel szemben, mert az hülyén festene, ha azt sújtanák még jobban, aki már amúgy is bajban van. Úgyhogy a rendkívül hatékony ejnye-bejnye marad az egyetlen szankció amivel élnek. Kérdés hogy ez hova fog vezetni hosszútávon ?
Ja. Rögtön Ausztria, Szlovénia, Szlovákia, Csehország, Lengyelország, Horvátország, Montenegró, Románia, Szerbia, Bosznia, Albánia, Ukrajna, Koszovó és Bulgária után. De utánnuk már elsőként.
Hacsak, el nem zavarjuk a senkiháziakat, vagy húsz évre, a hatalom közelből. Akkor egy kicsit előbbre is végezhetünk, minden elkúrásuk ellenére.