Keresés

Részletes keresés

windproof Creative Commons License 2022.09.12 0 0 2163

Sziasztok!

Biztonsági fóliás topicot nem találok, így itt kérdezem, van valakinek Bp-en tapasztalata megbízható céggel kapcsolatban? Milyen márkát érdemes keresni?

Mindenképpen olyan kell, amit a biztosító is elfogad, gondolom itt is van valami típusbizonyítvány, mint az ajtóknál.

Bosanac Creative Commons License 2022.09.04 0 0 2162

Köszi, valamikor megpróbálom.

Előzmény: trebront (2161)
trebront Creative Commons License 2022.09.04 0 0 2161

belső oldalon a felső csavar kereszthornyos. az és ugyanaz alul tartja össze a rendszert. (a kilincs és a palást gyárilag van egybeművelve, oldalanként külön-külön).. legalábbis szerintem. végső megoldás a flex, de akkor is ezeket kellene elvágni vagy kifúrni valahogy

Előzmény: Bosanac (2160)
Bosanac Creative Commons License 2022.09.03 0 0 2160

Egy kicsit off topic, de hátha valaki tud segíteni: 

 

Ezt a kilincset hogyan/mivel kellene le/kiszedni az ajtóból?


Semmi csapszeget, csavart nem látok, kézzel feszegettem, de meg se moccant.
kacagógerle Creative Commons License 2022.02.22 0 0 2159

Sziasztok!

A képen látható kis forgatót lehet még kapni valahol? Csak ennyi baja van az erkélyajtózárnak, ennek a cseréjével tovább működhetne, nem kellene az egészet cserélni, amit gondolom már kapni sem lehet sehol.

Köszönöm!

 

Razor177 Creative Commons License 2022.01.27 0 0 2158

Hasonlóan szar beepitest csinalt nalam

is a nívó. 
most eltelt 1,5 év és az alsó zárat már nem lehet bezárni. A zàrnyelv nem talál bele a horonyba. Elvetemedett vagy lóg az egész ajtó. Ultra gagyi egy fos minőség is..

 

Előzmény: Soha-NÍVÓT (2154)
Iza1971 Creative Commons License 2022.01.24 0 0 2157

Kedves Aartoo!
Épp ajtóvásárlás előtt állok, nagyon szépen köszönöm, hogy ilyen részletesen leírtad a tapasztalataidat! Valószínűleg én is az általad említett és javasolt két magyar cég közül fogok választani.

 

Előzmény: aartoo (2150)
Péterbp Creative Commons License 2021.12.28 0 0 2156

Érdekes történet, amennyiben ezt nem írod meg, másnál is ezt fogják csinálni. Amennyiben másnak is szeretnél segíteni, írd meg a történetet nekik.

 

Borravalónak mára már semmi értelme sincs, még 90's évek előtt volt, de most már pénzkidobás és teljesen felesleges.

Előzmény: Soha-NÍVÓT (2154)
yama303 Creative Commons License 2021.12.19 0 0 2155

Szia. Nálam pár hete cserélt a Nívó ajtót. Két fiatal srác volt, le a kalappal előttük. Szép munkát végeztek. Szerintem egy levelet nyugodtan küldhetsz a cégnek a történtekkel kapcsolatosan.  

Előzmény: Soha-NÍVÓT (2154)
Soha-NÍVÓT Creative Commons License 2021.12.17 -1 0 2154

A NÍVÓ biztonsági ajtót nem ajánlom senkinek sem!
Nem az ajtó műszaki paramétereivel van baj, hanem az emberi tényezővel.
Az ajtó egyébként egy jó középkategóriás biztonsági ajtó lenne, de a gyártásban és a beépítésben részt vevő emberek hozzáállása a minőségi munkához bizony kifogásolható.
Elmesélem az én történetemet.
A héten, Luca napján beépítettek nekem egy biztonsági ajtót oldalvilágítós panellal, 600 ezer Ft feletti árban. Addig nem is volt baj, amíg az ajtólapot fel nem rakták, és az ajtót megpróbálták kilincsre zárni. Nem sikerült, pedig erőteljesen próbálta jobb belátásra bírni az ajtót a szerelő. Mindenféle ék alkalmazásával próbálta beljebb hajlítani az ajtószárnyat, sikertelenül. Nem maradt más hátra, a zárnyelvek ellenoldali fogadására szolgáló „perselyeket” szedte le a rögzítő szegecsek kifúrásával. A szükséges mennyiséget leköszörülte a keretből, majd az új helyen szegecsekkel rögzítette a perselyeket. Az ajtó most már bezáródott. A javukra legyen írva, hogy a beavatkozásnak nem maradt zavaró, látható nyoma csak annyi, hogy a perselyek egészen szélre kerültek.

A tanulság az, hogy ennél a cégnél nincs minőségbiztosítás, minőség-ellenőrzés, az elkészült ajtókat senki nem ellenőrzi, hogy egyáltalán becsukhatók-e.

Sajnos a történet itt nem ér véget. Történt ugyanis, hogy ilyen előzmények után egy árva fillér borravalót sem adtam a szerelőknek, akik ezt zokon véve távozóban okoztak egy kis kárt a társasházban. (Egyébként szándékomban volt adni, mivel elég magasra kellett felcipelni ezt a nehéz ajtót, és szerettem volna díjazni a fáradozásukat.) A társasházi folyosót a lépcsőháztól egy tűzbiztos fém ajtó választja el, aminek a belső oldalára egy rétegelt lemez van felragasztva. A rétegelt lemez egyik alsó sarka már kezdett elválni az ajtótól, de még kezdeti stádiumban volt a folyamat. A „derék” mesteremberek távozóban ezt a lemezt az ajtó feléig feltépték.
Innen is üzemen: EZ ALJASSÁG!!!
A NÍVÓ-nak nem írtam meg a történetet, mert feleslegesnek éreztem a reklamálást. Széllel szemben nem pisilünk, a mi kutyánk kölyke az más stb. stb., de okulásul közreadom a történetemet.

 

Péterbp Creative Commons License 2021.12.01 0 0 2153

Igen de már egy olcsó Hisec esetében is megvan ez a hang kzárási élmény, csak a biztonsággal vannak gondok :)

Előzmény: evodia2010 (2151)
Péterbp Creative Commons License 2021.12.01 0 0 2152

Nivó ajtó esetében javítsad ,mert 195 ezerért nem a 3 perceset kapod, így a doksi félrevezető. Nivo esetében van a sima fém ajtólap, teljes tokburkolás nélküli ami szintén lehet 15 peres és van a jóval drágább csili burkolással rendelkező ajtó jóval magasabb áron de színtén 15 perces.   Továbbá van 15 perces ajtó 2.5 mm edzett acél borítással. 

 

De még mindig úgy gondolom teljesen félrevezető az excel.

 

Egy nagyon fontos, a MABISZ nem vizsgálja be az ajtókat, a gyártó bemondásra mondja be, hogy hány perces az ajtója.

Mint korábban írtam a magyar MABISZ minősítés egy vicc, persze ha van ház/lakás , ingóság biztosításod akkor kell a mabisz, de amúgy ez alapján nem fogsz jó választani.

 

Zárak és zárbetétek esetén a német VDS vagy a svéd SKG a mérvadó a mabiszt felejtsétek el, mivel ott igazából tesztelik a biztonságtechnikai eszközöket.

 

 

 

Előzmény: aartoo (2150)
evodia2010 Creative Commons License 2021.12.01 0 0 2151

PRS ajtót építtettem be, br. 340 volt.

Sima (nem falcos) felület, szolid lakótelepi design.

Alul tollas, fent cilinder zár.

30 centinként csapolták a falba, MABISZ műbizonylattal.

Ami a meglepő(!): folyosó zajok eltűntek. Nincs kukahuzogatás, bejárati kapu csapódás, trappoló bérlők, pletykázó öregek. :)

aartoo Creative Commons License 2021.11.29 0 0 2150

Leírom azokat a tapasztalataimat, amiket az összeállított táblázatomon felül az árajánlatkérések során szereztem a neten található adatokon felül. Remélem, segít az utánam jövőknek a döntésben.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1c-4ok8ngDTL30OkP1dGmk-TuKTBJddY0/edit?usp=sharing&ouid=101523115645335369364&rtpof=true&sd=true

 

Az Unisec nevű cég több féle ajtót is forgalmaz, több telephelyen is van bemutató termük és több honlapjuk is van. (Gerda, Hisec)

Miután emailben érdeklődtem a hisecdoors.hu oldalról másnap jött egy szokványos marketing levél, amely fogalmazásában személyre szabottnak tűnt és persze olyan kedvezményről tájékoztatott, ami csak 24 óráig érvényes, de a honlapon hetek óta fent van a mai napig is és persze a honlapon is úgy szerepel, mintha mindig csak aznap lenne érvényben. Ez szerintem kimeríti a fogyasztók szándékos megtévesztését, ami után az már kevéssé érdekelt, hogy valójában milyen minőségű ajtót is kapnék. (Amúgy a Gerda ára is túl magasnak tűnt, rc2-es ajtó lemez tokkal és lemez ajtólap szerkezettel, 1 cilinderzárral 300e felett.)

 

A Nivónak is két honlapja van és számomra túlteng rajtuk a marketing szöveg és pl. az árak sem egyformák. A valódi műszaki tartalmat ill. az ajtók közötti különbséget még az ügyfélszolgálattal váltott jónéhány levél után sem tudom 100%-ban leírni. Pl. a zárak és a cilinderek típusát nem voltak hajlandóak leírni. Itt a forumon olvastam, hogy a zár Kale, de hogy minden ajtótípusban ugyanaz-e, és milyen típus pontosan, az kérdés. A cilinderről szintén csak annyit tudtam meg többszöri kérdés után is, hogy van egy alap és van egy "minden igényt kielégítő". A különböző biztonsági fokozatokat az jelenti, hogy ezt a kétfajta cilindert kombinálják minden lehetséges módon 2-3 ponton (2 ilyen 1 olyan, alul, felül, középen vagy mindhárom egyforma ...) 200eFt körüli minimál áron tehát csak egy "pinceajtó" kinézetet kapsz, 2 db "elzett" szintű cilinderrel és ugyanilyen szintű, 1-1 ponton záródó zárral. Kiemelésgátló ennyiért nincs, drágábban is csak csavarozott. Ezen felül minden apró részlet súlyos 12-20-40-50 ezres felárakon fut és persze áfa nélkül, holott lakossági piacon nem jellemző, hogy valakit is a netto ár érdekelne. Természetesen nem okoz gondot kiszámolni a bruttó árat, de pszichésen ez mégis úgy hat, hogy a döntéshozatal folyamán alacsonyabbnak tűnjön az ár, mint amilyen valójában. Kicsit hasonlít ez a 9-esre végződő árazási stratégiához. Az ajtók szerkezete minden ajtójuknál azonos, zártszelvény tok, zártszelvény ajtólap keret és 3 vízszintes merevítő. A több ponton záródás felárért is csak a zár mellett történik, függőlegesen működő aktív zárási pontok még a legdrágább ajtóban sincsenek, aminek már bőven 500e feletti ára van. A beépítés 8 pontos hegesztéssel történik, ami jónak tűnik, de mégsem éri el a mabisz előírást, ami 30cm-t ír elő.

 

A Dierre ajtókról is elég homályos infókat kaptam telefonon és az árakat is csak lebegtették, hogy az "sok mindentől függ". A tűzállóságot egy kalap alá vették a betörésvédelemmel.

 

Nagyon korrekt és részletes leírást, árajánlatot kaptam a Mercurius ajtókról (betoresvedelem.hu), végre nem volt az az érzésem, hogy valamit el akarnak hallgatni.

 

Végül az Andalf mellett döntöttem, ahol szintén nagyon készségesen elmondtak és megmutattak minden részletet marketing duma nélkül (dupla zártszelvény tok szép precíz hegesztéssel színazonos szinterezéssel, letakart 30 cm-enkénti rögzítéssel, 7+8 pontos záródással, stb.) nyitáshatárolós kényelmi zárat is kapok, ami idős szüleim miatt fontos (szerintem a kukucska nem sokat ér, mert azon keresztül nem lehet megállapítani, hogy milyen szándékkal jött, aki az ajtó előtt áll, kommunikálni nem lehet rajta keresztül).

Péterbp Creative Commons License 2021.11.23 0 0 2149

Szívesen!

 

Sajnos a Gerda ajtóval nem sok kapcsolatom van, ebben nem tudok hasznos lenni :)

Előzmény: aartoo (2148)
aartoo Creative Commons License 2021.11.23 0 0 2148

Köszönöm, nagyon fontosak és hasznosak, amiket írtál.

A táblázatom valóban elég hevenyészett, nem törekedtem teljességre, csak 1-2 példát szedtem össze amolyan kiindulási alapnak. Tudom, hogy szinte minden gyártónál van több féle ajtó, én mindegyiknél az alsóbb kategóriákból választottam, ezért a példák szerintem valamelyest összevethetők egymással. Aztán persze jobbak vannak mindenhol (kivéve a Hisec-et).

 

A Gerda lengyel gyártmány, legfeljebb infót szerezhetek tőlük, megnézni, vásárolni viszont itthon kell. Tudsz javasolni itthoni forgalmazót? A kategóriákat pontosító írásod alapján azonban sajnos akkor az alap ajtójuk (RC2) még gyengébb, mint én gondoltam.

 

Még egyszer nagyon köszönöm - mások nevében is.

Előzmény: Péterbp (2147)
Péterbp Creative Commons License 2021.11.22 0 0 2147

Ezeket táblázatba nem lehet foglalni, mert pl DTP esetében is van legalább 3-4 ajtó, vagy Inisec esetében 6 fajta, amelyek között mások a vasalat vastagságok, edzett acéllemezek.

 

Egy biztos, ha olcsón akarod kihozni, akkor a Nivo 10 perces ajtaját is írd bele, mert az bőven Hisec árak közelíti, igaz nincs benne világító kilincs.

 

A hisec ajtó megítélésem szerint csak látszat biztonságot ad, valamint nem méretre készül, míg a DTP, NIVO, PR, ALFA stb.. igen, így biztosítva a legkisebb hézagokat, hogy még pajszerrel se lehessen nyitni.

 

Nézzél meg egy HISEC ajtót, hogy 1 cm hézagok vannak.

 

Gerda, javasolom ne itt hanem a gyártóval vedd fel a kapcsolatot.

Én úgy gondolom, hogy a HISEC lehet a legolcsóbb, csak igazából nem tekinthető igazán olyan ajtónak, ami megnehezíti, vagy ellehetetleníti a behatolást. Ebből kiindúlva, nem éri meg az árát. A biztonságot meg kell fizetni, ingyen nem adják. 

 

Az emberi élet biztonsága a legfontosabb, szerintem ezt kell figyelembe venni, ha az ember biztonságtechnikai berendezést vesz.

Előzmény: aartoo (2143)
Péterbp Creative Commons License 2021.11.22 0 0 2146

Itt vannak a pontos megnevezések

http://www.kepfeltoltes.eu/view.php?filename=338N_vtelen.jpg

 

 

Péterbp Creative Commons License 2021.11.22 0 0 2145

Szia,

 

Nem jól sejted az RC2 az 3 perces MABISZ és csak egy kis csavarhúzó és faék kell hozzá és nyitható. Az RC3 5 perces, RC4 meg 10 perces.

De az RC4 nyitásához már elektromos eszközök is kellenek, elektromos fúró, elektromos körfűrész stb.. Míg a HISEC esetében egy csavarhúzó és egy fogó.  Tehát nem az időket kell nézni, valamint az RC osztályok között az is különbség, míg az RC2-höz nem kell gyakorlott betörőnek lenni, RC4 esetében felkészült, tapasztalt betörő a megfelelő eszközökkel.

 

Ezek mint ott vannak a mabisz oldalán.

 

 

A listából hiányzik a Nivó ajtó, ami kb 200 ezerért RC4-et ad, igaz ekkor nem fával borított a felület, tehát az már legalább igazi biztonságot nyújt a 3 perces Hisec ajtóval

 

 

https://tervezesisegedlet.wordpress.com/biztonsagi-kategoriak/

 

RC 1 N  

RC 1 N

RC2  min.  3 perc   ---> MABISZ teljeskörű mechanikai védelem  ---> 2. osztály        ---->    3 mins
RC3  min.  5 pefc   ---> MABISZ III. kategória                            ---> 3 . osztály       ---->    5 mins

RC4  min. 10 perc  ---> MABISZ  II. kategória                            ---> 4. osztály        ---->  10 mins

RC5  min. 15 perc  ---> MABISZ   I. kategória                            ---> 5. osztály        ---->  15 mins

RC6  min. 20 perc  ---> MABISZ  kiemelt kategória                     ---> 6. osztály        ---->  20 mins

 

Mabisz

http://www.mabisz.hu/hu/biztonsagtechnika/320-biztonsagtechnika-kategoria-1.html

merQree Creative Commons License 2021.11.22 0 0 2144

Baráti házaspár Hisec autóját roncsolás mentesen kinyitották, azaz betörtek hozzájuk.

A helyszínelő rendőr - a sértettek elmondása szerint - az egyik zárt simán kulccsal, a másikat fésüléssel nyitották ki.

Van a családunkban Hisec ajtó, kiszereltem az egyik zárat. Egy tök gagyi 45/45 mm-es zárbetétet találtam, amit a csavarok eltávolítása után simán kihúztam. Azaz, a kulccsal nem kellett semmit sem fordítani, holott eddig mindig azt tapasztaltam, hogy a zárbetét kivételekor egy picit kell fordítani a kulcson, hogy a "nyelv" a zárbetét síkjába kerüljön.

aartoo Creative Commons License 2021.11.22 0 0 2143

Köszi.

Értem, amiket a Hisecről leírtál, nem is akarok mellette korteskedni, csak szeretném pontosan összehasonlítani az ár/érték viszonyokat.

Jól sejtem, hogy az RC2 kb. a Mabisz 5'-nek feleltethető meg, és így tovább: RC3 ~ Mabisz 10', RC4 ~ Mabisz 15'?

 

A Gerda oldalán viszont nem igazán találok kielégítő műszaki adatokat, annál többet az egyebekről (kinézet, hangszig., stb.). Ha jól olvasom, alapból az ajtók RC2-esek, és lehet kérni RC3, RC4-et bizonyos típusoknál. A magasabb fokozatokhoz azt írja, hogy erősített edzett acél rudazat és 2-3 kiegészítő zár. Arról azonban nem írnak, hogy a tok (ami lemezből van!), az ajtólap kerete és az ajtólap borítása milyen vastag és edzett acélból van-e vagy ugyanolyan puha, mint a kínaié, van-e zármegerősítés. Így tehát jelenleg azt sejtem, hogy az alap Gerda ajtó nem igazán erősebb a kínainál, az ára viszont jelentősen magasabb.

 

Még egy dolgot nem értek. A PRS alap ajtói csak 3'-esek (pedig zártszelvény szerkezetűek). Létezik, hogy ezek még gyengébbek - legalább is minősítés szintjén -, mint a kínaiak, amik 5'-esek???

 

Csináltam magamnak egy összehasonlító táblázatot, de talán másoknak is hasznos lehet a döntésben:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1c-4ok8ngDTL30OkP1dGmk-TuKTBJddY0/edit?usp=sharing&ouid=101523115645335369364&rtpof=true&sd=true

 

Megnéznétek, hogy mit kell benne javítani, hogy valós infókat tartalmazzon?

Köszi, R.

Előzmény: Péterbp (2141)
Péterbp Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2142

2.5 mm acéllemez borítás, nem edzett acél, tehát puha és hajlékony, mivel lemez. Igen volt kapcsolatom a céggel, első ajtómat náluk akartam megrendelni, kifizettem a foglalót, majd utána jártam a dolgoknak és szépen vissza is léptem.

Hisec ajtó van a lépcsőházunkban is kb 4 db.  és hát siralmasak.

Biztonsági szakértők mondták, hogy a Hisec Ajtónál még az is jobb ,ha műanyag ajtóra hevederzárat rakatsz, mert nagyobb védelmet nyújt mint egy Hisec csili vili ajtó. A betörők szeretik a Hisec ajtókat, mert pillanatok alatt törhetők. 

 

Javaslom hívjál fel egy zárszakértőt aki betörések után, vagy zárak javítására specializálódott és majd mesél neked a Hisec ajtókról.

Nálunk a lépcsőházban 2 éve berakattak 1 hisec ajtót, majd miután a szomszéd kicsit utána nézett egy 10 perces mabisz rácsot is szereltetett  a szupi Hisec ajtó elé :) 

Előzmény: aartoo (2140)
Péterbp Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2141

Gerda ajtók edzett acél, Hisec és társai, acél lapok, tehát igen konzervnyitóval nyitható, fúróval lukasztható.  A HiSec ajtók nem méretre készülnek, nagyok a rések ( egy Gerda vagy Nivo ajtóhoz képest kb. 3x nagyobbak a rések, így könnyen becsusszan a feszítő stb.. A hisec és kínai ajtók gyengéi a zár pajzsok, amelyek könnyen feszíthetőek és a zárbetét pár másodperc alatt törhető, tehát konstrukciós gondok vannak. 

 

https://gerda.pl/en/  itt vannak a pontos leírásai az ajtóknak részletesen, és igen van 5 perces és van 15 perces ajtó is. Hisec az 5 perces, ami MABISZ leírás szerint nem képzett betörő 1db csavarhúzóval, 1db fe ékkel, 1 kis kalapáccsal már feltudja törni Ezekről korábban írtam.

 

 

 

 

Előzmény: aartoo (2139)
aartoo Creative Commons License 2021.11.18 0 0 2140

Van-e valakinek tapasztalata a hisecdoors.hu céggel?

Ők második generációs Hisec ajtókat hirdetnek, elvileg 2,5 mm-es acéllemez borítása van. Más ez mint a többi Hisec?

Előzmény: aartoo (2139)
aartoo Creative Commons License 2021.11.16 0 0 2139

Kedves Péterbp! A javaslatod alapján próbáltam utánanézni a Gerda ajtóknak, de nem sikerült összehasonlítanom őket. Nem de az Unisec is gerda ajtókat forgalmaz? De náluk csak Prémium nevűeket találok 3-500eFt-ért, máshol viszont ilyet nem. Máshol TT-t látok 160-250eFt-ért, de ott meg premium nincs. Nem tudsz olyan oldalt, ahol a Gerda különböző típusait összehasonlítanák?

Valahol azt olvastam, hogy 0,7-es acéllemez borítással készülnek. De akkor mivel jobb a Hisecnél? A vázszerkezetükről ill. a tok vastagságáról semmi infót nem találok.

Köszi.

Előzmény: Péterbp (2092)
Péterbp Creative Commons License 2021.11.15 0 0 2138

A 10 cm teljesen  szabványos, egy ajtóhoz kb. 3 féle tok kapható, így azzal nem lenne gond. A 10 cm leírás szerint 40 dbA-t fog meg, de a 40 dba ajtó soha nem fogja hozni azt az értéket, mivel ezek labor eredmények.  Ugye azzal is kell számolnod, ha kérsz kulcslyukat, ami ugye nem kötelező, de akkor a hangszigetles sem lesz megfelelő. Aztán ott az automata küszöb, ami általában nincs az árban...

Én 5 db hangszigetelt ajtót építtettem be az ingatlanomba, és vettem zajszintmérőt is, mert a beépítés ha nem megfelelő akkor sem sokat ér az egész.

 

 

 

 

Előzmény: zsolt_lak (2137)
zsolt_lak Creative Commons License 2021.11.14 0 0 2137

mé annyi hogy 10 cm-es protherm tégla a falazat

Előzmény: zsolt_lak (2135)
Péterbp Creative Commons License 2021.11.14 0 0 2136

http://doorina.hu/  akik porta doors ajtókat szerelnek be, van 57 db hanggátlós is, bár az már stúdió minőség.

https://www.portadoors.hu/documents/katalog_porta_2021_hu.pdf

 

Előzmény: zsolt_lak (2135)
zsolt_lak Creative Commons License 2021.11.14 0 0 2135

sziasztok,

 

most épül a ház amibe bekültüznék , az építettő 45K HUF-os beltéri ajtókat tenne be, ami ha jól sejtem éppen a Praktikeres legolcsóbb felett van kicsivel

 

és jó hangszigetelő ajtókat szeretnék, mert 3 gyerek van, hangosak és is hangos vagyok ;) , szóval a hálószobákba és a fürdőszobába és WC-be, fokozott hanggszigetelésű ajtót tennék 

 

segítsetek melyik cég melyik terméke lehet jó 

 

elsőre a pascaldoor árlistáját láttam , az jó kiindulási alap

 

CPL EXTRA felülettel

33dB hanggátló ajtólap + tok

33dB hanggátló ajtólap

37dB hanggátló ajtólap + tok

37dB hanggátló ajtólap

42dB hanggátló ajtólap + tok

42dB hanggátló ajtólap

az árak ebben a sorrendben

135.036 Ft+ÁFA 171.496 Ft

94.908 Ft+ÁFA 120.533 Ft

317.328 Ft+ÁFA 403.007 Ft

166.980 Ft+ÁFA 212.065 Ft

351.648 Ft+ÁFA 446.593 Ft

201.300 Ft+ÁFA 255.651 Ft 

 

hát nem olcsók

köszi

Zsolt

calella1 Creative Commons License 2021.11.02 0 0 2134

Sziasztok!

 

Meg tudja nekem valaki mondani, hogy a beltéri ajtók (CPL) esetében a klimatechnikai betét mit jelent? Mennyivel növeli meg az ajtó súlyát? Csak üveggyapottal van "kitömve" vagy valamiféle aluminium v. acélmerevítést kap? 

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!