Tanulmányoztam több anyagot nemrég, mivel régebben nem ismertem Files nevét sem, de az egész figyelemreméltó.
A politikai környezet, indítékok, szervezési háttér és sok konkrét tény kézenfekvőnek látszik a Files-verzióban.
Néhány gyenge pont azonnal feltűnt azért, de lehet, hogy csak azért tűnik gyengének, mert nem olvastam el tüzetesen a nyilatkozatait.
Pl: odáig rendben, hogy Nicolettire osztotta ki a chicagoi maffia/CIA páros a merénylet végrehajtását, ő pedig bevonta kedvenc fiatal emberét, Filest. De egyrészt azt mondja, hogy nyár óta tervezték közösen, először nem Dallasban. Másrészt viszont azt is mondja, hogy nov. 22. délelőtt kéri meg rá Nicoletti, hogy legyen ott, és fedezze, támogassa a tüzelésben. Mintha addig nem osztotta volna ki neki ezt a feladatot. Akkor mondja neki, hogy lőjön, de csak akkor, ha nincs végzetes találat addig (tőle).
Akkor mit terveztek hónapok óta? És miért utazott Dallasba Files egy héttel előtte, járja be napokig a várost, a Dealey Plazát és a többi helyszínt, feltérképezve a megfelelő helyszínt és a menekülési útvonalakat, ahogy mondja? ezt olyannak kell csinálni, aki a merényletet végrehajtja, lő.
Tehát ez így elég értelmetlen.