Miután mindenféle rendszámmal foglalkozó topic-kal találkoztam, de olyannal nem ami az 1990 előtt kiadott rendszámokkal, azok történetével foglalkozik, vettem a bátorságot, egy ilyent nyitni.
Arra kérem az ide írókat, az általuk feltett rendszámokkal kapcsolatban a lehető legtöbb információt, képet, évjáratot tegyék fel.
Kép alapján könnyebb lenne megmondani, hogy mi volt a felépítménye.
Amennyire én tudom, Bábolna és Nagyigmand területén működött. 1960 után, mikor Burgert került oda vezerigazgatonak, akkor álltak rá a baromfira és a disznora, előtte volt némi tehén is, de az átszervezés után már nem. A 70-es években csatolták hozzá Uraiujfalut, Szendrőt és asszem Putnokot, de akkor már csak baromfival és disznoval foglalkoztak, illetve valamennyi birkaval Szendrő miatt.
Na mindegy, teherautó meg régi rendszam témában Rába tapszallitos képek vannak, majd holnap gépről teszek fel.
az ilyen 1 db-os különleges szinezésű autók (döntően teherautók) azért is rögzültek meg az emlékezetemben mert az 1960-as években még a civil autók (TSz-k, vállalatok) is leginkább katonai zöldek voltak és ha jött egy ilyen rikitó de szép szinezés akkor azt mindenki jól megnézte.
Hálás vagyok a megfejtésért. Ilyen tartálykocsit nem láttam, vagy nem figyeltem fel rá.
Sorkatona koromban néhányszor üldögélhettem egy Tatra 141 vezetőfülkéjében. Úgy gondolom, hogy az nem sokban térhetett el a 111-étől. Elborzasztott az ott látott „ergonómia”. A gázpedálhoz csak akkor tudtam odailleszteni a lábamat, ha a képen látható karok közül néhányat a lában közé vettem. Persze tisztában voltam/vagyok vele, hogy ennek a vezetése inkább egy traktoréhoz hasonlítható és nem egy normális közforgalomban részt vevő teherautóhoz.
a Bábolnai Állami Gazdaságnak volt egy ilyen (pont ilyen szinű) Tejszállitó TATRA-111-se.
De Győrbe vagy Komáromba nem ilyennel szállitottak hanem a szokásos nyerges IFA-kal.
Ez a TATRA pedig megmaradt belső fuvarozó eszköznek.
Azért volt feltűnő a vájt fülúeknek mert amikor mád az egész országból eltüntek a TATRA-111 teherautók ez a példány még évekig járta a Bana-Rétalap-Bábolna-Ács térséget valamilyen kamu, belső rendszámmal.