Keresés

Részletes keresés

Baltássy Creative Commons License 2026.09.01 0 0 19732

https://24.hu/belfold/2026/08/31/velkey-gyorgy-szijjarto-peterlelegeztetogep-minosites-kulugyminiszterium-feljelentes/

Most még azt kellene megvizsgálni, hogy hány ember halt meg a szar lélegeztető gépek hibája miatt...

Gyilkosok (is)

Baltássy Creative Commons License 2026.09.01 0 0 19731

https://24.hu/belfold/2026/08/31/varhegyi-attila-kozmedia-iranyito-mtva-fidesz-breaking/

És még így is akkorát bukott a fidesz és Orbán Viktor, mint ide Lacháza...

Baltássy Creative Commons License 2026.08.29 0 0 19730

A leleményességnek nincs határa

https://telex.hu/belfold/2026/08/29/polgarorauto-kamu-masolat-rendorseg-eljaras-hatvanpuszta

Mitől kell ugyan ennyire félni?

Baltássy Creative Commons License 2026.08.28 0 0 19729

https://telex.hu/belfold/2026/08/27/wesley-kincsei-iskola-ujra-megnyilik-met-ivanyi-gabor

Az egyik legpofátlanabb intézkedése volt Orbán Viktornak.

Baltássy Creative Commons License 2026.08.27 0 0 19728

A szemünket is kilopták...

Amikor a Magyar Péter vezette Tisza-kormány felkapcsolta a villanyt a Nemzeti Együttműködés Rendszerének kiürült, ragacsos padlójú bulihelyiségében, mindenki tudta, hogy csúnya dolgokat fognak találni a kanapé mögött. De arra talán még Vitézy Dávid és Ruff Bálint sem volt felkészülve, hogy egy komplett monacói luxusjacht-kikötő árát találják meg egyetlen állami biznisz, a magyar útdíjrendszer papírjai közé rejtve.Nyomjuk be a kuplungot, és nézzük meg, hogyan működött a hazai útdíjszedés a bukott Fidesz idején!Ha elkezded kapargatni a magyar útdíjrendszer (HU-GO) történetét, nem egy bonyolult informatikai bravúrt találsz, hanem egy gigantikus, narancssárgára mázolt bankautomatát, amibe a magyar kamionosok elöl bedobták a pénzt, hátul meg Pintér Sándor, Rogán Antal és Mészáros Lőrinc tartották a kalapjukat. Ennek a bűvészmutatványnak volt az ügyeletes zsonglőre Emőri Gábor, a férfi, aki egykor Farkas Bertalan űrhajós sofőrjeként kezdte, de végül ő maga volt az, aki kilőtte magát a magyar adófizetők pénzéből a francia Riviérára.Emőri sztorija a NER-es dőzsölés állatorvosi lova. Az i-Cell Mobilsoft nevű cégével ráült a hazai e-útdíjra, mint kotlós az aranytojást tojó tojásra, és elkezdte fejni az állam tehenét, amíg annak le nem szakadt a tőgye. A recept pofonegyszerű volt: a Fidesz-kormány mindig bedobott valami hangzatos jelszót – "fejlesztés!", "okosparkolás!", "mesterséges intelligencia!" (na jó, utóbbit hagyjuk is) –, majd a színfalak mögött az állam kifizetett tízmilliárdokat olyan cégeknek, amiknek a terméke annyit ért a gyakorlatban, mint egy lakatlan szigeten a szolárium-bérlet.Emlékszünk még a 11,5 milliárdos ápolástámogató rendszerre? Persze, hogy nem, mert sosem működött. És az Asura Technologies? Ez a Rogán-közeli, tőkealapokkal kitömött csodacég úgy kapott meg útdíjszedési és technológiai gigaszerződéseket, hogy a szolgáltatását be sem vezették! Olyan ez, mintha bemennél egy étterembe, kifizetnéd a legdrágább homárt, a pincér mosolyogva zsebre tenné a pénzt, majd hozna egy üres tányért, te pedig még borravalót is adnál neki. Ezt hívták régen állami beruházásnak, ma meg hűtlen kezelés gyanújának.De aztán jött a választás, a Fidesz-kártyavár összedőlt, és a zsírosfazék körül hirtelen megjelentek a Tisza-kormány emberei. És mit lát Emőri Gábor Monacóban, miközben a reggeli croissant-ját kávéba mártogatja? Hogy Vitézy Dávid vezetésével a Közlekedési Minisztérium, Ruff Bálinttal a háttérben, szépen lassan ráteszi a kerékbilincset a még ki nem fizetett állami milliárdokra.A korábbi, Lázár-féle brigád ugyanis olyan gáláns volt, hogy távozásuk előtt a magyar állammal felvásároltatták Emőri és Rogánék cégeit drága pénzért. Mintha a tolvaj nemcsak elvinné a tévédet, de távozáskor még aláíratna veled egy tartós bérleti szerződést a távirányítóra. Emőrinek papíron még járna egy laza 6-7 milliárd forintos „osztalék” (ami a magyar ugaron a lelépési pénz elegáns szinonimája).Azonban Magyar Péterék és a Vitézy vezette tárca fogta ezt a szerződést, rácsapott az asztalra, és közölte: eddig és ne tovább. A Tisza-kormány nem hajlandó kifizetni a Fidesz-korszak utolsó utáni cechét egy olyan szolgáltatásért, ami félig vak, félig béna, de legalább méregdrága volt. A pénzcsapot elzárták, az adásvételt darabjaira szedik, a 6-7 milliárd pedig egyelőre marad a magyar államkasszában, pontosan ott, ahová való.Ez az a pont, ahol az egykori NER-lovagok izzadni kezdenek a jachtokon. Kiderült ugyanis, hogy a Tisza-kormányban nem lehet eljátszani a régi trükköket. Már nem elég felhívni Gubicza Ágostont vagy a belügyes haverokat, hogy „intézzétek el okosba’”. A mostani vezetés nem ad ki tízmilliárdokat a semmire. Eljött az idő, amikor az állami megrendelés újra azt jelenti, hogy dolgozni is kell érte, nem csak strómanokat keringetni az offshore-paradicsomok és a budapesti minisztériumok között.Emőri Gábor nagyon ritkán nyilatkozott eddig. Most, hogy a Tisza-kormány és Vitézyék a körmére néznek, valószínűleg a jövőben még kevesebbet fog beszélni, viszont a jogászainak annál többet kell majd. A magyar adófizetők pedig végre hátradőlhetnek egy kicsit: a fizetős autópályán a luxuskonvoj most először nem a mi zsebünkön hajt keresztül, hanem egyenesen a falnak.Monacóban ma biztosan felhős az ég, de a Duna – és a Tisza – partján végre kezd kisütni a nap.

Eri

Baltássy Creative Commons License 2026.08.27 0 0 19727
Baltássy Creative Commons License 2026.08.26 0 0 19726
Baltássy Creative Commons License 2026.08.15 0 0 19725

Amit leírtál, abban akár egyet is érthetünk.

Szívesen olvastam volna hasonló okfejtést a korábban felvetett témákkal kapcsolatban is, de ha nem, hát nem.

Meg tudom érteni.

Előzmény: aki a kisinget (19724)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.14 0 1 19724

Igen ahányan voltunk annyifélén éltünk meg nemcsak a forradalmat, hanem mindent. És annyiféleképpen éltünk előtte és utána. És annyifélén mondunk mindent vagy nem mondunk semmit. Apámnak elég volt a negyvenhatos bevagonírozás, amit én csak elmondásból ismerek. Pont annyi idős volt, mint én most, amikor az első politikai jellegű mondatot hallottam tőle. A forradalomról neki az volt az élmény, amit nekem mondott egyszer már nem tudom minek kapcsán. Fiam a forradalom előtt az ávósoknak voltak, akik nem éheztek nem fáztak fedél volt a fejük felett, telefonjuk volt. Amikor a rendszerüket meg kellett volna védeni, többségük elbujdokolt, erre volt jó a telefonjuk. Olyan sok mindent még azután sem mondott a forradalomról. Mező Imréékről: amikor a lincselésnél egy öreg néni a Mező Imre felhasított hasába százasokat tömködött  és beleköpött arra gondoltam milyen emberek ezek az ávósok, hogy ennyire elvadultak az emberek. Akkor Pesten, ha valaki a nyílt utcán a tömegek előtt egy emberre azt mondta, hogy ávós azt  illető azonnal több tucat ember meglincselte. A Szondy utca kőrút sarkán napokig lógott egy fiatalember felakasztva lámpavasra. Később én is megtudtam, miért volt ez a fékeveszett gyűlölet. Én a forradalom árnyoldalaira is emlékszem. Sajnos kinyitották a börtönöket. A kiszabadultak a köztörvényes bűnözők is. Akik kihasználták a rendőrség katonaság tétlenbe fordulását és bosszút álltak sokszor jogtalanul ártatlanokon is. A házunkban is volt tragédia. Annyira megütött, hogy a mai napig nem mondom el senkinek a szomszéd gyerekek jó barátaim tragédiáját. 

Előzmény: Baltássy (19723)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.14 0 0 19723

Ahány ember, annyi féle módon élte meg 56-ot. A forradalmárok családtagjai – akiket harc közben meggyilkoltak – azok is, és azok hozzátartozói is, akiket a forradalmárok öltek meg, vagy felkoncoltak. Nincs ebben semmi különös. Érdekes visszaemlékezés lenne pl. a Köztársaság téren fehér zászlóval kilépők, majd agyonlőttek rokonainak visszaemlékezése is.

Volt aki forradalomnak hívta, volt aki ellenforradalomnak, én ma is ismerek olyan embert, aki ma is ellenforradalomnak hívja. (Több, mint 30 évig te is annak hívtad, csak gondolatban „mondtál” forradalmat…)

Gondolom Dr. Gauland Mária is egész életében azt hallotta, hogy „ellenforradalom” – nem könnyű egy rögzült szó helyett egyik percről a másikra más szót használni. Ettől még Gauland doktornő egy kiváló orvos és egy igen tisztességes ember volt.

„Ti Orbán elleneseknek most pont olyanok vagytok poloska győzelem után, mint a kommunisták voltak a megtorlás idején. Nagyképű gyűlölködő mindenkit lenéző leszaró emberek”

Ha olyanok lennénk, már börtönben ülnétek. Hogy ki (volt) a nagyképű és mindenkit leszar ember, arról az elmúlt 16 év nagyon sok példát adott. Orbánék magukon kívül pont leszartak mindenkit, és most pont te veszed ezt elő…? Mersz néha tükörbe is nézni, vagy vakon borotválkozol?

„Egy barátom, mondta volt sokszor, a gazember is ember.”

Kiegészíteném a barátod mondását; az Orbán imádó is és a Magyar imádó is ember. (És nem leszaró, mint említetted.)

Előzmény: aki a kisinget (19722)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.13 0 0 19722

Nem azért gugliztam, hogy bizonyítsak valamit. A forradalmat a nyolckerben éltem meg. Saját szememmel győződtem meg, hogy kik voltak a harcok résztvevői. Azóta sok nem száz inkább ezer ötvenhatos történetet mesét filmet visszaemlékezést láttam hallottam. Csak akkor érezem hiteles beszédet a forradalomról, amikor Wittner Mária beszélt a forradalom idején történtekről, ilyenkor ott érezem magam a Tolnai Lajos utcában. A házunkkal szemben volt a forradalmárok egyik főhadiszállása, láttam a forradalmárok százait. Ott voltam a Köztársaság téren Mező Imréék lincselését láttam élőben. Álltunk kenyérért sorba, egy ruszki tank az emberek feje főlé a ház oldalába sorozott. Ott voltam a rádió ostromától százötven méterre láttam, ahogy hordágyon hozták a sebesült forradalmárokat a mentősök. Megéltem azt a nagy örömöt, hogy győzött a forradalom. A mikor a ruszkik leverték a forradalmat előbújtak a rejtekükből kommunisták és kezdődött a megtorlás. Mi buta gyerekek kórusban kiabáltuk, egy forint a forró lángost égetik már Kádár Jánost. Azzal együtt nem tudtuk ki is az a Kádár János aztán megtudtuk. Egy nagyon érdekes dolgot említek. A kommunista ellenes emberek egymásközt félve titokban forradalmat mondtak, ha nem biztonságos környezetben voltunk, akkor csak ötvenhatot mertük kimondani. Ismeretlen embertől neki is ismeretlen emberek társaságában egyszer hallottam kimondani azt, hogy a kisebbik lányom a forradalom alatt született. 1990-ben a dunakeszi önkormányzati képviselő testület alakuló ülését megelőző egeztetésen Dr Gauland Mária nagycsaládosok listás képviselőnője azt mondta ellenforradalom.És most jön a poén sokan nem is reagáltak, annyira ki volt mosva az emberek agya. Akik észrevettük csak néztünk, mint Rozi a moziban. Nem lennék meglepve, ha szerinted is ellenforradalom volt az ötvenhatos forradalom. Ti Orbán elleneseknek most pont olyanok vagytok poloska győzelem után, mint a kommunisták voltak a megtorlás idején. Nagyképű gyűlölködő mindenkit lenéző leszaró emberek. Egy barátom, mondta volt sokszor, a gazember is ember.

Előzmény: Baltássy (19720)
Vagyok-aki-leszek Creative Commons License 2026.08.11 0 0 19721

Látom, el vagy Baltásy'-val..... Nem baj, csak közben én is írnék valamit.....

Most jött velem szembe egy cikk, amelyben az oktatási miniszter asszonynak most tűnt fel, hogy a parlamentben, vagy az oktatási minisztériumban van zuhanyzó!?

....és ez baj, hogy egy munkahelyen van zuhanyzó!?

Nekem, amikor szakmunkás tanuló voltam, a tanműhely fölött volt mosdó, zuhanyzó.... Minden nap, munka után lezuhanyoztam, és úgy jöttem haza.... Most, akkor szégyellnem kell magam!? 🫤

Akkor ez ma már megbotránkoztató pazarlás, hogy egy munkahelyen a dolgozók munka után le tudnak zuhanyozni!? Legyen az a munkahely egy minisztérium, vagy akár egy gyár vagy üzem....

Előzmény: aki a kisinget (19719)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.11 0 0 19720

Gratulálok! Szép guglizás! 😊

A forradalom eseményeit eddig is ismertük, még ettől részletesebben is. Én arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy ha Kádár nem vállalta volna a rendrakást, az sokkal súlyosabb következményekkel járt volna az országra nézve. Ha ő nem vállalja, nem kerestek volna mást helyette, hanem a saját elképzelésük és módszereik szerint raktak volna „rendet”. Véleményem szerint Kádár ezt pontosan tudta, és megpróbálta elkerülni a nagyobb bajt, - a két rossz közül a kisebbeket választotta - vállalva ennek minden következményét.

Nem úgy, mint Nagy Imre, aki az orosz támadáskor azt mondta a rádióban, hogy „csapataink harcban állnak”.

Ő, aki 1930 és 1944 között a Szovjetunióban élt, és közben 8 évig +Vologya” fedőnéven NKVD ügynök volt - pontosan ismerte a kül- és belpolitikai helyzetet, ismerte az orosz hadsereg eszközeit, módszereit, és tudta, hogy segítségre külföldről nem számíthat. Csoda, hogy csak ennyi halottal úsztuk meg az incidenst.

„a politikai legitimációt és a megtorló perek lebonyolítását pedig Kádár János vállalta magára.”

Lett volna más választása? (Mármint a józan ész alapján.)

„Elegánsan” megint átugrottad a fidesz lopásait, az energiahelyzet lezüllesztését, stb. stb. Jó, tudom, ezek nem kellemes témák neked, de hát ezekről indult a beszélgetés, amikre részedről nem igazán született reakció, de simán átlavíroztál egy semleges területre. No mindegy, majd legközelebb.

Előzmény: aki a kisinget (19719)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.10 0 0 19719

A forradalmat katonailag és ténylegesen a szovjet hadsereg verte le, míg Kádár János és köre a politikai fedezetet, majd a megtorlást biztosította ehhez.A feladatok megosztása a szovjetek és Kádárék között egyértelműen elkülönült:1. A katonai leverés: Kizárólag a szovjetekA magyar fegyveres erők (hadsereg, rendőrség) 1956 novemberére nagyrészt felbomlottak, átálltak a forradalom oldalára, vagy passzívak maradtak. Kádár Jánosnak november 4-én semmilyen saját katonai ereje nem volt.

A forradalom leverését a szovjet hadsereg hajtotta végre a „Forgószél” hadművelet keretében, amely november 4-én hajnalban indult meg. Moszkva hatalmas túlerőt vetett be: több mint 60 000 szovjet katona és körülbelül 2500 harckocsi rohanta le az országot Ivan Konyev marsall vezetésével. A Corvin köznél, Csepelen és a főváros egyéb pontjain zajló véres utcai harcokban a magyar szabadságharcosok kizárólag a szovjet tankokkal és alakulatokkal álltak szemben.

2. A politikai szerep: Kádárék (A bábkormány)A szovjeteknek szükségük volt egy „hivatalos” magyar arcra, hogy a nemzetközi közvélemény előtt ne nyers megszállásnak, hanem a „szocializmus megvédésének” tűnjön az akció.

Kádár János feladata az volt, hogy megalakítsa a Magyar Forradalmi Munkás-Paraszt Kormányt, és utólag bejelentse: ők kérték a szovjet csapatok segítségét a „pufajkás ellenforradalom” leverésére.

3. A konszolidáció és megtorlás: KözösenMiután a szovjet tankok megtörték a fegyveres ellenállást, Kádár János vezetésével megkezdődött a hatalom kiépítése és a bosszúálló megtorlás, amelyhez a szovjetek már csak a hátteret biztosították:

Kádárék szervezték meg a hírhedt fegyveres karhatalmat (a „pufajkásokat”), akik decembertől kezdve brutálisan szétverték a tüntetéseket, a munkástanácsokat és a sztrájkokat. A Kádár-kormány hozta meg azokat a statáriális törvényeket, amelyek alapján a magyar bíróságok később mintegy 229 embert végeztek ki (köztük Nagy Imrét), és tízezreket börtönöztek be vagy internáltak.

Összegezve: a harckocsikat és a katonákat Moszkva küldte, a politikai legitimációt és a megtorló perek lebonyolítását pedig Kádár János vállalta magára.

Előzmény: Baltássy (19718)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.10 0 0 19718

Valóban elég meleg van, de ha jól emlékszem, már írtam neked, hogy Magyar Péter a győzelmét Magyar Péternek köszönheti. A „komcsik” – már persze azok, akikre te gondolsz - eleinte le se szarták, és elég ramaty állapotban voltak már akkor is, még saját magukon sem tudtak segíteni, nem hogy egy konkurens alakulatnak.

„Azt már nem merem írni, hogy Te nem vagy komcsi.”

Írjad csak nyugodtan, én már itt is leírtam, hogy mikor, mennyi ideig és miért voltam anno párttag. De akkor is, és most is baloldali érzelműnek tartottam magamat. Hogy mégis egy magát jobb oldalinak nevező pártra szavaztam…? Valóban, de ahhoz, hogy Orbán Viktor végre eltűnjen a süllyesztőben, nem volt más választásom és jól tettem. Nem akartam tovább azt nézni, hogy az imádottad a nevére íratja az országot, és voltunk ezzel így egypáran, szerencsére. Egyébként vannak a Tisza programjában olyan elemek, amik akár baloldali gondolatnak is nevezhetőek.

„mert elment a megszállókhoz„

Nem elment, hanem elvitték. Elmagyarázzam a kettő közötti különbséget?

És igen, visszajött és „leverte” a forradalmat, illetve rendet tett az országban. Már erről is írtam itt, hogy még mindig jobb, hogy a Kádár-rendszer tett rendet, - még akkor is, ha ebbe cca. kétezren belehaltak – mintha az oroszok jöttek volna rendet tenni, harckocsival legyalulni az országot, mint ahogyan Kádárnak beígérték. Azt nem úsztuk volna meg kétszázezer halott alatt…

„Egyébként most arról volt szó, hogy Baka a komcsik oldalára állt a tömeggyilkos megmentésére.”

Igen arról volt szó. Mint ahogyan arról is szó volt mostanában itt, hogy szó volt a Fidesz évtizedekig tartó sunyiságairól, lopásairól, a Fidesz 16 év alatt sem megvalósult energia nem-fejlesztéséről, az energia árakról, a Fidesz szavazatszerző celebjeiről, és Szíjjártó kiábrándító gaztetteiről. Viszont ezek kényes részleteit úgy ugrottad át, mint macska a kerítést. Ezek után ne kérd már rajtam számon, hogy miért nem foglalkozom a Bakával. Egyébként foglalkoztam, de még mindig az az agymenésed, hogy Baka felmentette a tömeggyilkos. Majd olvass vissza, próbálkozz többször, hátha egyszer csak megérted mi történt.

Miért buknának a Bakával? Erre van valami elképzelésed, vagy csak egy rózsaszín vágyálom?

Előzmény: aki a kisinget (19717)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.10 0 0 19717

Nem tudom nem e a nagy meleg miatt beszélsz mindenről összevissza. Poloskára soha nem írtam, hogy komcsi. Azt már nem merem írni, hogy Te nem vagy komcsi. Azt viszont állítom poloska a komcsik segítése nélkül nem bírta volna ki a két évet. Ezért írom, Te  komcsi poloska választási koalícióra szavaztál. Valóban Kádár eleinte a forradalomnak nevezte a forradalmat, Nagy Imre kormányában belügy miniszter volt, majd elárulta a forradalmat, mert elment a megszállókhoz és harckocsiban érkezett vissza Budapestre a forradalmat leverni. Sőt a ruszkik bábkormányának, amit vele alakíttattak, azt a nevet adta Forradalmi Munkás Paraszt Kormány. Majd a forradalmárokat ellenforradalmárnak nevezte. Egyébként most arról volt szó, hogy Baka a komcsik oldalára állt a tömeggyilkos megmentésére. Bakával nagyot fogtok bukni. 

Előzmény: Baltássy (19715)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.10 0 0 19716

Egyik imádottad:

https://www.facebook.com/photo?fbid=1343672174593590&set=a.1025619106398900

Csak hogy lássuk már, kik is ők valójában.

Baltássy Creative Commons License 2026.08.10 0 0 19715

„Hat bíró elítélte a tömeggyilkosságra parancsot adó embert.”

11 bíró meg nem ítélte el.

(Ismét megjegyzem, hogy a nemzetközi bíróság senkit nem ítél el, hanem azt vizsgálja, hogy a nemzeti bíróság ítélete szabályos volt- e.)

Miért ne teremthetné meg az egységet? Azért, mert felhívta a figyelmet egy bíróság tévedésére? Semmi mást nem sikerült eddig kitalálnotok vele kapcsolatban? Nagyon le van maradva a Védvonal propaganda…Érdekes, hogy nem dühöngtél ennyire, amikor kiderült Sulyok Tamásról, hogy ügyvédként külföldieknek játszott át magyar földeket, és végig hazudta az apja II. világháború idejében folytatott tevékenységét. Még halálos ítéletet is hazudott vele kapcsolatban, ami ugye tudjuk, hogy nettó hazugság. Ő aztán igazán béke- és egységteremtő ember volt. (Egy hazudozó senkiházi volt.)

Annyira biztosan lesz egység teremtő, mint Sulyok Tamás volt. Nyugodj bele, hogy most nem Orbán Viktor jelöli ki az ország magas rangú vezetőit. Jó, tudom, ez nehezen megy, de próbáld meg.

Kádár János volt az, aki eleinte forradalomnak nevezte az eseményeket, de orosz nyomásra ezen változtatott. Te hívd aminek akarod, jogod van hozzá.

Mint már említettem, a Tisza pártra szavaztam. Nagyon rá akarod nyomni, hogy komcsik, de nem fog sikerülni, mert semmi közük hozzá. De ehhez is jogod van, hogy ezt gondold, max. majd ha valahol elmeséled, kiröhögnek.

https://telex.hu/belfold/2026/08/10/kivezenyelt-kulugyesekkel-toltottek-fel-szijjarto-sajtotajekoztatoinak-ures-szekeit

Te csak imádd ezeket a derágalyó embereket. Tiszták, becsületesek, nem loptak, és minden lépésük korrekt volt. A zemberek is nagggyon szerették őket, meg a beosztottjaik is.

😊 😊 😊

Előzmény: aki a kisinget (19713)
martinaxe7 Creative Commons License 2026.08.10 0 0 19714

aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.09 0 0 19713

Hat bíró elítélte a tömeggyilkosságra parancsot adó embert. Baka nem. Ő fogja az egységet megteremteni. Szerinted én fogom ezentúl, ahogy az akkori törvények kimondták, hogy ellenforradalom, vagy ti komcsipártolók fogjátok forradalomnak nevezni 1956 október huszonharmadikát? Komcsikkal szavaztál komcsikat mosdatod.

Előzmény: Baltássy (19712)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.09 0 0 19712

Vadász, vadász…

Kijött a Védvonal-utasítás, hogy Prof. Dr. Baka András Bálintot bármi áron gyalázni kell? 😊

Nagyon egyszerűen, hogy megértsd:

A strasbourgi Emberi Jogok Európai Bírósága nem mentette fel Korbély Jánost – ezt nem is tehette volna meg – hanem azt, hogy Korbélyt nem lehetett volna emberiség elleni/béke elleni bűncselekmény miatt elítélni, mivel az elkövetéskor ez a bűncselekmény nem létezett.

Az EJEB azt vizsgálja, hogy az állam megsértette-e az Emberi Jogok Európai Egyezményében biztosított jogokat. Azt állapította meg, hogy a magyar bíróságok nem bizonyították megfelelően, hogy az akkor elkövetett cselekmény a nemzetközi jog alapján emberiség elleni vagy háborús bűncselekménynek minősült volna. Baka András később maga is elmondta, hogy Korbély ténylegesen embert ölt, de az emberölés önmagában nem tette őt akkoriban automatikusan emberiség elleni bűncselekmény elkövetőjévé.

És még egy jogi kuriózum: az elsőfokú ítélet még „háborús bűntettként”, a jogerős ítélet pedig már „emberiség elleni bűntettként” minősítette ugyanazt a cselekményt, viszont ez a büntető szakasz 1956-ban a magyar jogban nem létezett.

Egy fontos elv alapján, nullum crimen sine lege, vagyis nincs bűncselekmény törvény nélkül. Még világosabban; olyan bűncselekmény miatt, ami az elkövetéskor nem volt a Btk. része, az elkövetőt nem lehet elítélni. Ezt nagyon helyesen a nemzetközi bíróság is megállapította, és nem „felmentette” Korbély Jánost, hanem tett egy már a fentiekben vázolt megállapítást.

De azért nyugodtan lehet tovább bacogatni Baka Andrást, semmi baj.

Én a helyedben inkább azon gondolkodnék el, hogy a Fidesz hogyan is „mentette fel” anno Baka Andrást, pusztán azért, mert az igazságszolgáltatás pártatlansága mellett állt ki. Ami ugye a Fideszről nem volt elmondható… Saját maguknak gyártottak egy „ellenséget” most meg össze-vissza sz..rják magukat, hogy jajj istenem mostmilesz! 😊

„(a jelölés ténye, Korbely tatai szerepe és Baka strasbourgi felmentő döntése) teljesen valósak.”

Valóban jelülték Baka Andrást, Korbély embert ölt, amiért börtönben ült, Baka meg nem mentett fel senkit: lásd fentebb.

Juteszembe; nem tudod, hogy mi lesz a Baka fidesz-kódneve? Mert ugye Magyar az poloska, a Bakának kinéztetek már valamit?

(Ezek szerint nincs hozzáfűzni valód a Fidesz aljas rablásaihoz se)

Előzmény: aki a kisinget (19711)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.08 0 0 19711

. Baka András az igazi pecsét a Tisza Párt és Magyar Péter munkásságán. Köztársasági elnöknek pedig a legjobb az, aki az 1956-os tatai sortűz egyik elkövetőjét, a Korbely nevű pribéket maga is felmentéssel támogatta Strasbourgban, hiszen az ügyben eljáró bíró volt.

Ebből mi igaz?                                                                                                                                                                                                          A felidézett állítások tényszerűen igazak és pontosan tükrözik a valóságot. Az idézett szöveg egyrészt a friss belpolitikai eseményekre reagál, másrészt Baka András korábbi bírói tevékenységének egy valós, nagy vitát kiváltó nemzetközi ítéletére hivatkozik. [1]Az állítások részletes valóságtartalma pontokba szedve:A köztársaságielnök-jelöltség

Igaz, hogy Baka Andrást jelölték: A Tisza Párt parlamenti frakciója hivatalosan bejelentette, hogy a Legfelsőbb Bíróság korábbi elnökét, Dr. Baka Andrást jelöli köztársasági elnöknek. Elfogadta a felkérést: Baka András személyesen egyeztetett Magyar Péterrel és a nemzet iránti szolgálatból elvállalta a jelöltséget. [1, 2, 3]

A tatai sortűz és a Korbely-ügy

A hazai ítélet: Korbely Jánost, a volt honvéd alezredest a magyar Legfelsőbb Bíróság 2001-ben 5 év szabadságvesztésre ítélte az 1956-os tatai sortűz során elkövetett, emberiség elleni bűncselekmények miatt (ahol civilek haltak meg és sebesültek meg). [1, 2] A strasbourgi eljárás: Korbely az Emberi Jogok Európai Bíróságához (EJEB) fordult Strasbourgban. Azzal érvelt, hogy olyan bűncselekményért ítélték el, ami az elkövetés idején (1956-ban) a hazai jog szerint nem volt büntethető. [1] Baka András szerepe: Baka András 1991 és 2008 között a strasbourgi bíróság tagja volt. Az EJEB Nagykamarája 2008-ban 11-6 arányban Korbelynak adott igazat, kimondva a törvényesség elvének sérelmét. Baka András a többséggel szavazott, vagyis bíróként aláírta és támogatta azt a strasbourgi döntést, amely érvénytelenítette a tatai sortűz elkövetőjének magyarországi elítélését. [1, 2, 3]

Az idézet tehát politikai véleményformálással és éles kritikával él („pribék”, „igazi pecsét”), de a mögötte húzódó ténybeli alapok (a jelölés ténye, Korbely tatai szerepe és Baka strasbourgi felmentő döntése) teljesen valósak.

Előzmény: Baltássy (19710)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.08 0 0 19710

Megértem, hogy nem foglalkozol vele, - a tények néha tudnak fájni is - bár ezt nem is kértem, elég, ha csak elolvasod és elgondolkozol. Hogy ki szerezte a cikket, jelenleg lényegtelen, a tartalma fontos. (Te is egy „névtelen” szerző vagy itt a dunakeszi fórumon…)

Melyik része nem felel meg a valóságnak, szerinted?

A Dunakeszi komcsik véleményét kérdezd meg tőlük, ebben sajnos nem tudok segíteni. Te biztosan jobban ismered őket.

Előzmény: aki a kisinget (19709)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.08 0 0 19709

Névtelen szerzőt idézővel a dunakeszi fórumon nincs kedvem foglalkozni. A dunakeszi komcsik véleménye jobban érdekelne! 

Előzmény: Baltássy (19708)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.08 0 0 19708

A fecéról, hogy lássuk már végre kivel/kikkel is álltunk szembe, ha elfelejtettük volna:

Íme a bizonyíték, hogy a fidesz megalakulása percétől az ország kirablására készült!

Még ma is sokan hiszik azt a tündérmesét, hogy a Fidesz egy tiszta, eszméktől fűtött, bátor fiatalokból álló diákmozgalomként indult, amit csak később, a hatalom rontott meg. Felejtsd el! A valóság az, hogy a Fideszt a megalakulása percétől kezdve dörzsölt, mindenre elszánt gazdasági bűnözők vezették. Nem útközben romlottak el. Az első naptól fogva egyetlen cél lebegett a szemük előtt: a kasszát akarták.

Gondold végig az elmúlt évtizedeket. Mutatom tételesen, kronológiailag, hogyan jutottak el a zsebből zsebbe csúsztatott tízzezrektől addig, hogy mára egy komplett országot írattak a saját nevükre.

1. A Kádár-rendszer vége: A Bíbor Műhely és a nyugati táskás pénzek (1988–1990)

Amikor a srácok a Bibó István Szakkollégiumban kitalálták a Fideszt, hivatalosan egy lyukas garasuk sem volt. De a mozgalomhoz pénz kellett. Itt lépett színre a Fidesz első nagy „gazdasági zsenije”, Varga Tamás (aki később Simicska Lajos mellett a pénzügyi hálózat agya lett).

Létrehozták a Bíbor Műhely nevű gyanús kis szövetkezetet. A módszer zseniálisan pofátlan volt: nyomdai munkákat és szórólapozást vállaltak a szocialista állami vállalatoknak. A kápé zsebből zsebbe járt, az állami cégek vezetői pedig fiktív számlák mögé bújva, „PR-költségként” könyvelték el a kifizetéseket, csak hogy jóban legyenek a hangoskodó, feltörekvő fiatalokkal. A Fidesz alapítói ekkor tanulták meg a legfontosabb leckét: a számlázást és a bürokráciát nem betartani kell, hanem kijátszani.

Eközben 1989-ben megindultak a nyugati pénzek. Egyrészt a legális Soros-dollárok, másrészt a feketén, táskákban az országba csempészett illegális valuta az emigránsoktól. Ezekről a pénzekről soha, semmilyen bizonylat nem készült. Hogy kinek mennyi jutott, arról zárt ajtók mögött döntött a szűk mag: Orbán, Simicska, Varga, Kövér. A „számlázzunk le valamit, ami nincs is ott, a pénzt meg tegyük zsebre” modell már a rendszerváltás hajnalán hibátlanul működött. Akkor a „szent célra” hivatkoztak. Aztán a kommunisták elmentek, a tolvajtempó meg maradt.

2. A kezdőtőke és a vadkapitalizmus évei (1993–1997)

1993-ban az állam adott a Fidesznek és az MDF-nek egy értékes belvárosi ingatlant a Váci utcában. Eszük ágában sem volt irodát nyitni: azonnal eladták a Magyar Hitel Banknak, amiből kapásból lett több százmillió forintjuk.

Ebből a pénzből nem krumpistésztát vettek a taggyűlésre, hanem Simicska Lajos vezetésével céghálót építettek (Quality Investments, A-Tender, Centum stb.). Csakhogy ezek a cégek egy idő után nyakig úsztak a gigantikus köztartozásokban, gyanús számlákban és az adóhiányban.

Mit csinálsz, ha tartozol az államnak? Befizeted? Dehogy! Bevetették a Kaya Ibrahim és Josip Tot trükköt (1995-1997). A tucatnyi adós, százmilliós tartozással terhelt Fidesz-közeli céget papíron eladták egy Németországban dolgozó török vendégmunkásnak és egy horvát fiatalembernek. Lenyúlták a személyazonosságukat, aláírták helyettük a papírokat, és a cégek minden mocskos számlájával és adósságával együtt köddé váltak. Mintha a leégett pirítóst átdobnád a szomszédba, és közölnéd, hogy azt egy török vízvezetékszerelő vette meg. A hatóságok tehetetlenül nézték, a Fidesz meg cinikusan közölte: „mi eladtuk, törvényes volt, közünk sincs hozzá”.

Ezután jött a szintlépés. Varga Tamás 1996 és 1999 között felépített egy 3 milliárdos áfacsaló számlagyárat, fiktív beruházásokat szimulálva. (Amikor forró lett a talaj, Varga hat évre külföldre szökött). 1994-ben pedig, az eladott székház pénzéből, trükkös osztrák-magyar cégeken keresztül gombokért lenyúlták a Mahir-t, az ország legnagyobb állami plakátcégét. Így szerezték meg a jövőbeli, legyőzhetetlen propagandagépezet alapjait. Ingyen, a te pénzedből.

3. Az első svédasztalos vacsora: Az első Orbán-kormány (1998–2002)

1998-ban hatalomra kerültek, és a legelső dolguk az volt, hogy Orbán kinevezte az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) élére azt a Simicska Lajost, aki addig a Fidesz adócsaló céghálóit mozgatta. Mintha a legdörzsöltebb bankrablót tennéd meg a jegybank elnökének. Amikor Simicskát megkérdezték, hogyan fogja a saját korábbi cégeit vizsgálni, röhögve rávágta: "Mindenkinek joga van hülyének lenni." A nyomozások csodák csodájára rögtön el is haltak.

Ebben a négy évben a minisztériumokat úgy használták, mint egy ingyenkonyhát.

A "szegény diákok" kiskastélya: A Tahi Ezüstfenyő üdülőt hivatalosan hátrányos helyzetű gyerekeknek adták át a Mahir kezelésében. A valóságban a gyerekek mehették a sóhivatalba, az ingatlan a fideszes elit zártkörű bulihelyszíne lett.

Mészáros Lőrinc előfutárai: Privatizáltak 12 óriási állami gazdaságot (pl. Bábolna, Szekszárd). Nem piaci áron! Fidesz-közeli csókosoknak játszották át állami hitelekből megsegítve. A te pénzedből adtak nekik kölcsönt, hogy megvegyék a te vagyonodat.

Szárhegy dűlő: Orbán felesége, Lévai Anikó tokaji földeket vett. Az állami Tokaj Kereskedőház gyanús módon mindig az ő érdekeltségeiket értékelte fel, oda öntötték a fejlesztési pénzeket. Ekkor bukott ki a legendás Lévai-mondat a taggyűlési jegyzőkönyvből: "Ne nyerjünk annyit, amennyit kértünk, nehogy kitűnjünk."

Defend: A Magyar Posta őrzés-védelmét versenyeztetés nélkül átjátszották egy volt belügyes vezette cégnek. Állami milliárdokból építettek maguknak egy Fidesz-közeli magánhadsereget, ami figyeltetett mindenkit.

Országimázs Központ: A Wermer András és Káel Csaba vezette Happy End és Ezüsthajó Kft. kapta meg az összes állami rendezvényt (tűzijátékok, Millenáris megnyitó). Versenyeztetés nélkül dőlt a milliárdos közpénz, a tűzijátékot aranyáron számlázták, majd a végén a Happy Endet bedöntötték közel 1 milliárdos adótartozást hagyva maguk után.

Matrica-gate: Az autópálya-matricák nyomtatását és terjesztését frissen alapított fideszes cégek kapták meg, minden matricából lecsípve egy kis százalékot, ami éves szinten százmilliós, tiszta kápét jelentett a pártkasszának. Deutsch Tamás sportminiszterként pedig tízmilliókat szórt ki fideszes kistelepülések meg sem épült tornacsarnokaira.

És mára? Ugyanaz a rablóbanda, csak a lépték ipari lett és bukásukhoz vezetett.

Nézd meg a fenti listát, és értsd meg: ezek a srácok sosem akartak polgári Magyarországot építeni. 1998 és 2002 között a kormányzati laboratóriumban kikísérletezték, hogyan lehet az államot büntetlenül kirabolni. Kiderült, hogy ha te írod a jogszabályt, a lopás hirtelen "törvényes" lesz.

2010 után már nem a török vendégmunkásokkal bohóckodtak. Minek szórakozzanak fiktív számlákkal, ha az övék a parlament, az ügyészség és az összes hatóság? Mára eljutottak odáig, hogy egy stróman gázszerelő nevén van az ország fele. Hogy a miniszterelnök veje állami és uniós milliárdokból veszi meg a belvárost. Hogy a közbeszerzéseket nem is kell trükközni, mert eleve úgy írják ki, hogy csak a haverok nyerhessenek.

Ez nem politika volt. Ez egy 35 éve tökéletesen működő, szervezett bűnözői hálózat, amit egy szakkollégium szobájában találtak ki, és ami mára rátenyerelt az életedre, az adódra és a gyerekeid jövőjére.

Ébredj már fel! Nem "kicsit korruptak". Nem "legalább a mieink".

Ezek ugyanazok a zsebtolvajok, akik 1989-ben a kamu nyomdaszámlákkal verték át az államot, csak most már magánrepülőn ülnek, és a te pénztárcádból fizették a kerozint. Ideje, hogy végre kinyissuk a szemünket, és nevén nevezzük azt, ami az elmúlt három és fél évtizedben történt: Magyarország történetének legpofátlanabb, legaljasabb és legprofibban megszervezett kirablását történt!

Eri

Aztán most jöhet, hogy a Gyúúcsány, meg a poloska...

Baltássy Creative Commons License 2026.08.08 0 0 19707

A komcsik szerintem nem sok vizet zavarnak a jelenlegi belpolitikában. Az unió meg kit támogatott volna - ha esetleg - talán Orbán Viktort, aki mindig bot volt a küllő között, és aki plakátokkal uszította a lakosságot Prüsszel ellen?

Majd szólj, figyelek.

De az nem ér, ha akkor szólsz pl. amikor Brüsszel kéri valamelyik uniós jogszabály betartását, vagy bevezetését, csaxólok.

Előzmény: aki a kisinget (19706)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.07 0 0 19706

Szerintem poloska a komcsik támogatása és az unió segítsége nélkül nem nyert volna. A dalnak még nincs vége. Nincs ingyen ebéd. Majd írok, ha elkezdődik az elszámolás! 

Előzmény: Baltássy (19705)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.07 0 0 19705

(Szóval ezek szerint leszálltunk arról a témáról, hogy Orbán Viktor és kormánya micsoda fantasztikus energia fejlesztéseket hajtott végre. 😊)

"Inkább törjön el a kezem, minthogy olyan választási koalícióra szavazzak, mint a Tisza-Baloldal."

Látod ezzel én is így voltam, csak nekem a dagadék O1G-től tört volna el a kezem. 😊

Magyar Péter Magyar Péter juttatta hatalomra. A fidesz nem tudott vele lépést tartani, csak makogtak, meg hümmögtek. Ja és elővették a szokásos gyűlöletkampányt - by Habony Árpád - de Magyarról simán lepergett.

Ha a komcsik életben akarnak maradni, akkor csendben lesznek, szerintem Magyar pont lesz..rja, hogy mi lesz velük.

Előzmény: aki a kisinget (19704)
aki a kisinget Creative Commons License 2026.08.07 0 0 19704

Inkább törjön el a kezem, minthogy olyan választási koalícióra szavazzak, mint a Tisza-Baloldal. Ha egy párt nem akar megbukni, akkor azokat kell szolgálni, akik a hatalomba juttatta. Ha a komcsikat továbbra is kihagyja poloska előbb utóbb megbuktatják. Ha beveszi, akkor érdekesen fog a dolog alakulni. 

Előzmény: Baltássy (19703)
Baltássy Creative Commons License 2026.08.07 0 0 19703

Hát most mond meg, mit lehetett volna a hozzászólásodra válaszolni, ami köszönő viszonyban sem volt azzal, amiről előtte beszéltünk?

Nekem nem kell védekeznem semmiért, nem irkálok hülyeségeket, mitől, kitől kellene védekeznem?

Az okom az volt rá - mint már írtam - hogy olyasmit írtál, aminek semmi köze nem volt a témához, és senki nem kérdezte.

Ha vitaindítónak szántad, akkor én kérek elnézést...

Én a Tisza Pártra. Nagy választék nem volt, Orbánból meg bőven sok volt a 16 év. 

De szerencsére voltunk még páran, akik így gondolták.

Előzmény: aki a kisinget (19702)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!