Minden amit az újra előtérbe kerülő megújuló energiaforrások eltüzelésére alkalmas készülékekről tudni érdemes, hogyan kell kiválasztani, hol lehet kapni, hogy lehet csinálni
Köszi. Lehet megpróbálok majd vele 1 szezont hogy muzsikàl a meglèvő rendszerrel. Nem zavart ez engem nem is nagyon figyelgettem. Hőmèrőket le fogom ellenőrizni mennyire mutatnak egyformán. A puffer hőmèrő ès a kevert víz hőmèrő nem 1helyiségben van. Ha azok okèk akkor szezon vègèn szűrőket pucolom meg megnèzem a vta t is kiszedve hogy zàr. Ha jól tud így is működni akkor marad. Mindent az itt olvasottak alapján raktam össze. Elsőre módosítás nèlkül úgy üzemel a rendszer ahogy kell.. vtc511 ben cserèltem patront nagyobbra.. azt vettem èszre jobb a kazànnak meg nekem is hogy 1körből töltődik a pufi
Ja lemaradt csak padló fűtès. A szivattyú osztóblokk előtt van 1db 572. A szivattyúkat 2 termosztát kapcsolja mert a ház egyik oldala kevesebbet kèr a benapozottság miatt. Ez a rèsze így is maradna.
Sziasztok használ itt valaki ibo 3járatú szelet meg mozgatómotor kombót? Vta572 őt tervezem majd cserèlni a vegyes rendszer mellè rakok nyáron hőszivattyút ès a mellett nem fèr bele a szelep keverèséből adódó hőmèrsèklet csökkenès . Vegyesnèl nem szàmít hogy kicsit kisebb hőfokot kever mert bőven van miből . 28-30c al fűtök átlag időben ha nagy a hideg most ugye volt 1 hèt akkor 34c bőven kifűthető volt a ház. A jövőben úgy tervezem hogy a motoros szelepet 33ra belövöm marad a vegyes tüzelès a hidegebb időszakra . A hőszipka meg intèzi időjárás függőben az az alatti hőfokot 34alatt a 3 járatú telibe engednè a meleget . Az Esbe az minősèg nem kèrdès de az ára is tükrözi :)
Igazad van, sajnos, egy rétegnek ez valóban elérhetetlen kategória az anyagiak miatt, igen ezt aláírom, ebben nem tudok veled vitatkozni. Nálunk jelenleg 3 gyerek van, öten de leginkább hatan élünk egy ingatlanban (anyósom többet van itt mint otthon). és egyedül nekem van jövedelmem (a családi pótlékot hagyjuk, az kb. pelenkapénz, de nem becsülöm le természetesen, max minimál jövedelemkiegészítésnek tekinthető). Úgyhogy hidd el mi sem ugrálhatunk túlzottan. A ne magatokból induljatok ki szerintem nem annyira rám/ránk áll.
Ugyanakkor van egy réteg akinek teljesen elérhető és mégis tojik bele.
Előbb vesz SUV-ot és megy el Madagaszkárra nyaralni, mint hogy pl szigeteljen vagy energiatudatos lépéseket tegyen meg, mert az olyan drága és nem térül meg dolog.... Hisz filléres számára az energia ezzel az 5ft-tal. Környezetemben is van jópár ilyen egyén.
Természetesen ebben igazad van, de amíg az emberek java örül, hogy kijön havonta, max marad 40-50000ft végére, addig hogy várjunk el bármi előrelépést.
Én se tudok felretenni ennél többet pl (bár utolsó hónapok alapján ennyit sem és nem élünk nagy lábon) , hitelt meg nem veszek fel olyan dologra, aminek jelenleg nem látom az értelmét.
Ne csak magatokból induljatok ki és mindjárt másabb lesz a képlet...
Jelenleg itt tart az országban a környezettudatossák.
A napelem telepítők 99.9%-a nem környezettudatos, nem zöld, hanem anyagias.
Ezzel semmi gond sincs, én is anyagi megfonlolásból telepítettem.
De az agyrém, hogy szaldoban van, jelenleg 5Ft-ért veszik meg a túltermelést!!!!!!!!! és azt mondja annyiért ő nem adja, inkább nyáron elfűti az udvaron. Könyörgöm annyit nem ér meg az éves szaldo, hogy leszard mennyit adnak a túltermelésért?
Az is kiveri nálam a biztosítékot, hogy azért tesz napelemet, hogy villanykazánnal fűtsön. Az ilyentől azonnal megvonnám a szaldot.
igen, a bevezetéskor sem értettem hogy miért nincs egy egészséges mennyiségi korlát ilyenkor. Mindenki 37Ft-os árammal fűtötte a medencét.
A szintén korlátlan mennyiségű szaldós árammal, norvég panellel az új építésű házat, most meg megy a beszarás hogy fizetik ki majd a bruttóban a fűtést....
Ebben inkább az a szörnyű, hogy nem lehet elmagyarázni az embereknek (csak egy szűk réteg képes megérteni), hogy ez a rezsicsökkentés nem rezsicsökkentés .....
Én egyébként megérteném szociális társadalmi stb helyzet alapon ha lenne ilyen, olyan intézmények személyek számára amik/akik rászorulnak, el is fogadom.... Így korlátlanul már annyira nem (nyílván jó kis politikai bevetés az egész valahol, és ez midnent visz midnennél többet ér....).
Na ezért káros a rezsicsökkentés. Mert olcsó így nem ösztönzi az embereket a spórolásra. Olcsó van belőle pazaroljuk
Ott a pont.Ide vezet az, hogy lassanmondomnemleszgázáremelés. De birkaországban elhiszik, hogy a gázár, az olyan, hogy rámondjuk, akkor olcsó. Az, hogy a közben a gáz valójában rohadtul nem drága, az nem üti át az ingerküszöböt, hiszen egyetlen portálnak sem generál kattintást, hogy b+, igen, ez egyáltalán nem drága. Akinek ez drága, az kb. a 30 évvel ezelőtti galaxisban élnek. Poroton, perlites vakolat, gerébtokos ablak, ÉTI gázkazán. 2022-ben, amikor ezt a kretén árstruktúrát kitalálták, akkor pár napig karcolt ott a holland gázártőzsde, amit ma a a lakossági fogyasztó fizet 1700 köbméter felett. Aztán pár hónap múltán( konkrétan 23 januárban) már újra a korábbi 60 euro körül járt, az euro pedig 400 körül karcolt, de hát mi olyan qrvaolcsón vettük akkor putler gázát, hogy szóba se jött semmiféle csökkenés. Ma pedig ugyanaz 30 euro, 380-as árfolyam mellett...
Egyrészt az ipari fogyasztó is a lakosságon veri le a magasabb energiaárakat
Szerinted hányan értik, miért drága kb. bármilyen pékáru, étterem, pizzéria, stb?
Arról nem is beszélve, hogy a rezsicsökkentés hozadéka, hogy hagyták lerohadni 14 év alatt a közműhálózatokat.
Na, ezt már végképp nem bírja feldolgozni az egybites fogyasztó...
A vascsövezésben maradó hő nem elveszett, csak pufferhatása van.
Az, hogy "nincs beszabályozva" ekkora gázszámlát nem okoz.
Leragadtál annál mi mennyibe kerül. Pedig nem ez a kérdés, hanem a hőmennyiség. Azt bele kell tenni a házba. És amit klímával és egyéb nem mérhető dolgokkal fűtesz, az is energia. Nem kevés.
Na ezért káros a rezsicsökkentés. Mert olcsó így nem ösztönzi az embereket a spórolásra. Olcsó van belőle pazaroljuk.
A rezsicsökkentést nem az ipari fogyasztókon hozzák be, hanem a lakosságon. Egyrészt az ipari fogyasztó is a lakosságon veri le a magasabb energiaárakat, másrészt évi 1800 milliárd megy állami kasszából rezsicsökkentésre. De azt is te, mi fizetjük lakosság, mert az adónkból megy, és így nem marad egészségügyre, oktatásra. stb.
Arról nem is beszélve, hogy a rezsicsökkentés hozadéka, hogy hagyták lerohadni 14 év alatt a közműhálózatokat.
Nem vagyok benne biztos, hogy nem a kazán túl jó étvágyú egyrészt, másrészt amilyen csövezés van lent se nagy csoda, slussz poén meg a szerelő nem szabályozott be kb semmit se a rendszeren, nem hiába szeretném osztóval megoldani, hogy legalább a körök legyenek szabályozva (1 kör pl földszint és emeleti szoba, ami egymás alatt van, nem praktikus kör, de fullra nem bontom szét, annyit tényleg nem ér)
Ha a ház szerkezete annyira csapnivaló volna hogy a fenébe tudom egész olcsón klímával kifűteni?
Sajnos elég látványos a puffer hővesztesége 1-1 termosztát kapcsolásnál, rengeteg meleg víz marad a vastag csövekben és a vascső is szépen hűti a vizet.