Az tuti, hogy csodálatos példák vannak a telepítésre. Engem is felhívtak egyszer, hogy nem szív el a fürdőből a szellőztető gép, ráadásul víz folyik vissza a plafonon. :) Hát az történt, hogy a fürdőszobai elszívást felvezették a födémre, majd egy részen a hőszigetelési burkon kívül vitték a csövet. Nyilván itt a hideg külső levegő vette körül a csövet, így a csőben áramló meleg nedves levegő nedvességtartalma kondenzálódott, ami vízdugót hozott létre (mert persze egy U-alak is volt a csőben), egy idő után pedig vissza is folyt a plafonra a csövön keresztül ez a víz. Kíváncsi vagyok, itt mi lesz a hiba (vagy kiderült közben?).
Ott állsz a szerelő mögött és megkéred, hogy álljon félre egy pillanatra, amíg kattintasz párat. Persze ekkor már legyen a kezedben egy fényképező vagy jó makró tudású telefon :)
Kerestem az interneten használható fényképeket a ketyere belsejéről, de a rászánt 2 perc alatt nem találtam semmi használhatót.
Az EU-ban rengeteg ilyen készülék üzemel, nincs konstrukciós hiba. Szerintem a környezet vagy a nem mindenben az előírásoknak megfelelő beszerelés okozhat problémát, erre várok választ majd egy tényleg jó szakitól.
Le kellene fényképezni azt a kék csövet elejétől végéig, hogy hogyan van beépítve mert valószínűleg konstrukciós hiba okozza, ha több gépnél is el tud tömődni. Lehet, hogy valami tök egyszerű trükkel végleg le lehetne szoktatni erről.
Számos helyen van csővel összekötve a nyomásérzékelő és a mért üreg, de ez a cső eltömődni nemigen szokott. Ha itt mégis csinálja, annak valami oka van.
Nekem a megváltozott furcsa üzemi hang okoz problémát. Nem tudom mitől lehet. Gyanakszom a ventillátorra(poros? nedves?) vagy az előfűtésre, bár hibaüzenet nem utal rá.
Nekem is volt egy kis problémám, hirtelen megnövekedett a távozó levegő nyomása a duplájára, kiderült,hogy jégdugó keletkezhetett a mínusz 5 fokban és amikor melegebb lett az idő minden helyre állt. Én is hívtam a szervizet mert a fagymentesítő nem teszi a dolgát.
Jövő héten csak kiér a helyi szervizes, aki egyeztetett a központi szervizzel. Kiderül majd mit mond. A mély, rezonáló, emelkedett hangja zavar, remélem megtalálja az okát. Sajnos kevés van még belőle, ezek kevés hibával működnek, így ha előjön valami a helyi szervizes nem rendelkezik még kellő tapasztalattal.
Vigyázat: a PDF dokumentum karakterkezelése hibás!!! (oookos informatikus csinálta oookos szoftverrel :) Tehát pl ha valaki az "E101" kifejezést keresi bene, akkor nulla találat lesz, de a "hibakód" szóra rákeresve ott lesz alatta az E101-es hiba.
Mire jutottál? Email címed nem publikus, írtam volna privátban.
Nekem is volt 101 hibakód. Nálam is kifújták a légnyomás érzékelőt. Nálam is van csöpögés. Fő probléma, hogy a gép mély, rezonáló hanggal működik, ami nagyon zavaró. Ha olvasod még a fórumot, írj.
Ez a "nedvesség szorul bele" kifejezés durva parasztvakításnak tűnik :) mert a nedvesség nem tud beszorulni sehova. Ha nekem ilyet mondana egy szerelő, akkor elküldeném melegebb éghajlatra, ne nézzen már hülyének.
Valószínűleg víz (és NEM "nedvesség") jelent meg (gyülemlett össze) egy olyan helyen, ahol soha nem szabadna víznek megjelenni/megállni. Mi ennek az oka? És ha egyszer előfordult, akkor nem fog ez rendszeresen előfordulni?
Ez a gép konstrukciós hibája (vagy csak ez hibás termék), vagy a beszerelést végző csinált valamit rosszul?
Ha rosszul csinált valamit, akkor ez most ki lett javítva, vagy életed végéig havonta fizetheted a szerelőt, hogy jöjjön és fújja ki onnan a "nedvességet"?
Ez a nyomócső a gépben felül van, és ha nedvesség szorul bele ki kell fújni. Lent a hőcserélő alatt van kondenzvíz kivezető. Klassz gép, de most a hangja nem normális.
"Van esetleg valakinek véleménye az ebay-es JSM-131SC co2 mérőről?"
Azok a szenzorok, amelxek valóban a széndioxidot mérik, azok igen drágák (több ezer forint). Fillérekért léteznek viszont olyan szenzorok, amelyek a levegő számos tulajdonságát mérik (co2 kivételével). Sajnos tele van a piac olyan "levegőminőség" mérőkkel (air quality meter), amelyek valamilyen filléres levegő szenzor köré épülnek és ezen értékek alapján megpróbálják kitalálni, hogy mennyi lehet a széndioxid szint.
Az ára alapján 99%-basn biztos vagyok, hogy ez a ketyere is olyan, ami valójában nem méri, csak "saccoolja" a széndioxid szintet, tehát átverés. Valódi széndioxid mérők 25-30eFt alatt sajnos nem léteznek.
A pára légnemű, tehát nem fojtaná le a légáramlást.
Víz viszont összegyűlhet a kimenő csőben, de akkor nem a kifújás a megoldás (mert pár nap múlva ismét összegyűlik ugyanott), hanem vagy a csövet kell úgy vezetni, hogy a víz kifolyjon valamelyik végén, vagy a tócsa legmélyebb pontjára víz leeresztő lyukat+csövet kell barkácsolni.
A nyomócsőben lehetett pára. Budapesti szerviz tanácsára kifújta a szerelő, az elszívó ág csendes lett. A gép hangja viszont egy nap múlva megváltozott. Zajosabb, rezonáló, mély hangja van. Nem tudják mi lehet, ezért nem jönnek ki, ha lesz hibakód, vagy leáll a gép, akkor szóljak. :(