MRY-939 (07:50) Békéscsaba - Debrecen "csak" 46 perc késsésel indult el. Szeghalomnál lerobbant a szegedi járat busza onnan LHZ-035 viszi tovább az utasokat.
2005-ös gyártás, 2006-os forgalomba helyezés, 1 évet pihent Dunaharasztiban valami oknál fogva, tulajdonképp ha a 2 testvérével egyszerre érkeztek volna, "ő" lett volna a "KBJ-870". :)
S ezt nem tudjátok kijavítani? Valóban nem következetesek a jelölések.
Most épp pont arra gondolok, hogy az IFC-ben is így 30-40 év elteltével keresgéljük, hogy melyik gyártott Ikarus kivitel milyen is lehetett. Ki tudja, lehet 30-40 év múlva meg a mostani MAN-ekről vagy épp a Volvo-król fognak majd ugyanígy érdeklődni. Dunántúlon most is a közel 30 éves Ikarus 395-ösök Scania-k váltói felől érdeklődnek.
Többen helyen láttam már így, s persze több ilyen van, pl. a 8500-nál csak sima Säffle 8500LE van írva, ami egyébként meg pont BLE alvázas is és háromtengelyesek is pl. NWX-ek.
"a 4:30-as kovácsházi indulás 18:58-as érkezéssel battonyai kezdés/végzéssel szabályosan nem fér bele a 15 órába"
Tényleg, erre nem is gondoltam. Így már érthető, hogy a 879 hétvégén miért a korábbi battonyai fordáján van. Annyi, hogy akkor ezek szerint (mivel visszakerült a fordára) az MXU-947 lett a fordakocsi Kovin az LLL-954 helyett.
"az LLL-954 munkanapokon az AE FI-879 korábbi munkanapi járatain van (Kovin kezd 4:30-kor Csabára 4829-el), hétvégén pedig TALÁN az új 10:10-es 4829 Mezőkovácsháza-Battonya-Békéscsaba járatot csinálja (ezen decemberben még a Komlósról "felszabadult" MXU-947 járt, aztán eltűnt)
Azaz, most akkor: az LLL-954 és az AE FI-879 közül melyik kovácsházi és melyik battonyai?"
Mivel az MXU-947 visszakerült a fordára, a kérdésem így már az MXU-947 és az AE FI-879 viszonylatában áll fenn.
KBJ-868, KKL-984 és az LPK-539 sincs beleszámolva. Igen, ez utóbbi erősen vitatható, de már 2 hónapja nincs műszakija, mást meg nem tudok róla. De talán így jobban közelítünk a valós helyzethez.
879/947: az ugye sejthető volt, hogy valamit variálni kell, mert a 4:30-as kovácsházi indulás 18:58-as érkezéssel battonyai kezdés/végzéssel szabályosan nem fér bele a 15 órába. Nem jártam azóta arra, de szerintem mindenki maradt a helyén, csak a battonyaiak rezsiznek a két kanyaros gyulai fordára, mert az így belefér, (ma például a RTR-818 van rajta, a 879 pedig a 818 fordáján), Kovi pedig a volt battonyai fordát adja.
(Mindenesetre így már 4 rezsimenet is van munkanapokon Battonya és Kovácsháza között, az utóbbi két és fél év agymenéseinek köszönhetően).
A BLE az itt szerintem nem a B-végű alvázat jelöli. Mindenesetre tényleg kicsit inkonzisztens a jelölés, pl. csuklós alacsony belépésű 8700-asra 8700LEA lesz a típusjelzés, háromtengelyes alacsony belépésűre már 8700BLE.
A B6SC-ből a 6 a kerekek száma lesz (a duplákat is egynek számítva), "simánál" ez B4SC. Az alvázban a szám pedig ugyebár mindig a motortérfogatot jelöli literben mérve.
Ha vannak "megfigyeléseid", azok alapján most hogy is néz ki az LLL-954 és az AE FI-879 fordája, mert menetrendváltás óta:
az AE FI-879 munkanapokon az LLL-954 korábbi munkanapi járatain van (Kovin kezd 5:35-kor Gyulára 4826-al), hétvégén pedig a korábbi battonyai hétvégi járatain van (Battonyán kezd 6:55-kor Gyulára 4894-el).
az LLL-954 munkanapokon az AE FI-879 korábbi munkanapi járatain van (Kovin kezd 4:30-kor Csabára 4829-el), hétvégén pedig TALÁN az új 10:10-es 4829 Mezőkovácsháza-Battonya-Békéscsaba járatot csinálja (ezen decemberben még a Komlósról "felszabadult" MXU-947 járt, aztán eltűnt)
Azaz, most akkor: az LLL-954 és az AE FI-879 közül melyik kovácsházi és melyik battonyai?