Csak win-7 esen vagyok, szóval nem-tom. (mindig kurvára lemaradok:)) De azon így megy, semmi mást nem állítgattam most, csakis a bit-et 16-ra és ok. Mármint 32-bittel is megy de csak a stratégiai térkép, csata-térkép már nem indul el. DE 16 biten minden különösebb gond nélkül igen, vagy 20-csatát lenyomtam pár nap alatt, hiba nélkül!! Különbem még amit reklamált: D3DRM.dll de én ezt se újítottam rá. Ugyanez érvényes a Hunyady hadaira is, kicsit durva, hogy 16 bites rendszer kell ezekhez, pedig akkoriban már nagyon alap volt a 32-es, sőt bőven elterjedt a 64-es is.
Nagyon késve jöttem csak rá, hogy a PL. szépen működik, ha a képernyűfelbontásban a szineket csupán 16 bitesre állítom át. Már ha csak 32 bites (nemhogy 64), a csata (avagy: taktikai) térkép nem tud bejönni. Ma kezdtem csak tesztelni ezt, és működik 16 bites módban.
17-essel elkezdtem az ami pályát, angol féllel, kár volt, 6 kör azaz hét alatt mind a 90 ezer fő milicia rámszakadt
ez azért izgi, mert az befolyáspontra toborozható, é kezdetben kb 60 bf-pont van, a gép valahogy mégis leakasztott annyi bf pontot amivel MINDEN miliciát kiállított kapásból...
rajtaütő csoportokkal akcióztam minden városnál, és lám legalább 2-2 milicia egységgel várt :O
legalább 30 városban!!!
ahogy körberohangáltam az indiánokkal....
de emellett mozgó seregben Boston alá még 30 000főnyi milicistát dobott
így nix értelme...
magyar pályán: detto, az összes miliciát egyből felállítja, szoval....
Van egy taktiakaajanlatom is kuruc reszrol:Teljes hadjarat
A Horvatorszagi varosokat kell elfoglalni,es egy nagy sereget toborozni valahol Debrecenben,
azt kikepezni legalabb 50 tapasztalatig,Aztan Bercsenyi seregevel egyutt felsorakoztani a Vag menten.Kesobb aztan Tavasszal,bevenni Esztergomot es A horvatorszagi csapatokkal egyutt bekeriteni a Dunantuli osztrak csapatokat ez kb a nyar vegere sikerul is. Ezeket Erdelybe kuldeni,es mivel eleg tapasztalatuk van,Rabutint mar le tudjak gyozni.Eleflejtettem mondani,hogy ezt a Debrecenben toborzott sereggel kell tenni,Heistert csak lassitani kell Bercsenyi csapataival. A felvideket pedig minden aron vedeni.A befolyast erdemes fegyverre,meg penzre kolteni.
na mondom, meg nézem ezt a pbem-et..... mi az hogy játékos vagy hálózat?? pbem-ben van player1 és player2 de nem hálózat! az ki??? aztán....azt hittem, hogy ez a kampány izé ez valami hadjárat generátor vagy hadjárat editor .... vagy valami hasonló. de nem úgy tűnik. egyáltalán mi ez?? és hogy működik?
na szóval....1707 március elejére megkaptam a nagy plakátot a TOTÁLIS GYŐZELEM-ről....... azt kérdi, akarom-e folytatni? naná! még vagy 9-10 erőditmény osztrák kézen van(köztük Bécs, Prága) kurucokat akarok látni a hradzsinban és a bécsi burgban is! :-)
végre Arad is megadta magát.... nem volt egyszerű mutatvány az ostromzár Arad körül. gyakorlatilag MO területén már minden város és erőditmény kuruc kézen van. (+ az összes horvát és szlovén). Teschen a szálka a szememben...már kb. két éve(!!) tart az ostromzár! pedig már Olmütz erősségben is kuruc hö. tanyázik.
ütegekről jut eszembe..... évek óta nem enged a gép tábori ütegeket toborozni, csak nehéz ütegeket. pedig 100 körül jár a toborozható ágyúk száma. tehát kénytelen leszek stratégiát váltani. multifunkcionális - csatázni és ostromra - seregeket fejlesztek nehéz lövegekkel. kérdés: pl. 5-ös erősségű erődöt lelakatoltam megfelelő erőkkel. úgy döntök, hogy lövetni fogom. alapeset: az egyik oldali záró seregbe organikusan betagolok 4-5 nehéz üteget. tiszta sor. és mi van akkor, ha 4-5 önálló üteg (saját üteg pk-val) csak támogatni megy oda az ostromzárat képezők hexére? egy oldalra, vagy elosztva mindkét oldalra? ugyanúgy akceptálja és nyugtázza a progi az elegendő löveg számot??
"....működik az ostromzár, nincs már hogy egy évnél tovább kell zárólni egy megerődített helyet...."
aham....hogyne. van olyan osztrák erőd, ami már majd két éve le van lakatolva. és még mindig tartják magukat. lehet, az osztrákok ezekre a helyekre speciális koplalóművészeket toboroztak?
na letöltöttem, de mivel nekem még az eredeti (első) verzió volt- igy a kettő közötti különbséget zongorázni lehetne. reálisabb a befolyásolási szisztéma, sokkal jobb (és használhatóbb) a taktikai csata pálya. reálisabbak a +1 morál pumpálások is, meg az is hogy a szomszéd alakulatok is könnyebben bepánikolnak és megfutnak.....csak az állandó trombitálások kezdenek idegesíteni ( nem lehet azt valahogy kikapcsolni?:-) ) meg - PL-ben első ízben(!) - rögtön az első taktikai csatában jött egy "range check error"......de amúgy nekem első blikkre általánosan jobban teccc a játék, meg különben is ajándék ló kicsi foghibával....na bumm! :-))) szóval részemről hálásan köszönöm a fejlesztőknek a 48-at is, meg a PL-t is, a javító patch-eket is....
apropó.....témába vág.
Padányi Rákócziról, a Rákóczi szabadságharcról...vm. Rákóczi egykori kiáltványa :
hmm, jobb lenne ha nem csak egyet, hanem többet is ment volna.., és ha rálövök, akkor is, meg hogy ne növelje a tutorial hatást, ami a gép csapataira nem is hat
fordítva viszont keményen
viszont lövöldözök a tüzérséggel és 20 lövéssel 0 fő veszteséget is ritkán okozok
ja a prolibertate honlapról már le tölthető az 1,7-is teszt verzió, vagyis nincs még teljesen kész
bár jobb, ha a kisebb 16-os jelű javítókat is rápakolod előbb