Ahogy láttam erről a városról nincs topic.
Mivel az utóbbi időben egyre felkapottabb lesz, remélem leszünk páran akik írnak ide és lesznek páran (velem együtt) akik olvasnak itt hasznos dolgokat!!
Én úgy tudom, hogy Ororszországba jelenleg csak légi úton lehet turistának belépni. Persze attól kifelé még járhatnak kompok, ha van elég sok belőlük, és elférnek Tallinban. :-)
Egy jó hír, majd 3 ( három) hónappal a postán történt feladás után az Ermitázs macskáis képeslap megérkezett Leedsbe, Londonba még nem. Szegény macsekoknak nehéz lehetett végigtrappolni a Covidos Európán....
Köszi, én is így gondoltam, csak az a fura, hogy még nem törölték a járatot, remélem fogják és visszakapom az árát. Egyébként online vízumkérelmet sem lehet beadni...
3 het utan megerkezett az Ermitazs macskas kepeslap. Csak jelzem, hogy ezt a Nyevszkijen vettuk es jol tettuk, mert ilyen szuper lapok nincsenek a muzeumi boltokban.
Van arra tapasztalat, hogy a postán feladott képeslapot tényleg kikézbesítik? Vettünk és a postán feladtunk 3 Ermitázs macskás lapot, de három hét után sem találják az utat....
Oroszország a koronavírusos járványhelyzet miatt 2020. március 16-án nulla órától korlátozza a légiközlekedést az EU minden tagállamával, valamint Svájccal és Norvégiával. Kizárólag a moszkvai Seremetyevo-F terminál használatát engedélyezi majd, minden egyéb város és reptér szüneteltetni fogja az európai járatok fogadását és indítását. Kivételt képeznek azok a charterjáratok, amelyeket az EU-tagállamok, illetve Oroszország állampolgárainak hazaszállítása céljából indítanak.
Az intézkedés a WizzAir oroszországi (Moszkva, Szentpétervár, Kazan) járatait is érinti. Kérjük, hogy az utazók a változásokról és lehetőségekről tájékozódjanak a légitársaságnál. A korlátozás miatt esetlegesen lejáró vízumaik meghosszabbítása ügyében vegyék fel a kapcsolatot az orosz idegenrendészeti hatósággal vagy a repülőtéri konzuli pontokkal. Mivel a Szentpétervárra és Leningrád megyére kiadott e-vízumok nem hosszabbíthatók, és Oroszország más területére sem jogosítanak belépésre, kérjük, hogy az ilyen vízummal rendelkezők, szükség esetén, lépjenek kapcsolatba Pulkovo repülőtéren működő orosz konzuli ponttal, vagy a Szentpétervári Főkonzulátussal
Az orosz kormány döntése alapján, 2020. március 15-én 0:00 órától korlátozzák a szárazföldi határátkelést is: a Lengyelországgal (Kalinyingrád) és Norvégiával közös határszakaszon külföldi állampolgároknak nem engedélyezett a belépés az ország területére – belorusz állampolgárok, hivatalos delegációk tagjai, és tartózkodási engedéllyel rendelkező külföldiek kivételével.
Bármilyen kérdés esetén moszkvai, szentpétervári, kazani és jekatyerinburgi misszióink készek tájékoztatást nyújtani.
Az elejében tök igazad van, de ő ment át agresszív kismalacba.
Viszont a veszélyhelyzet idején de, van köze hozzá a munkáltatónak, most ki nem ásom a szabályt. A veszélyhelyzet pont bizonyos szabadságjogok korlátozásáról szól.
A már meglévő, illetve most hozott jogszabályok felsorolják, kik nem mehetnek külföldre. Tudomásom szerint a Pick Szeged nincs közötte (feltételezem arról van szó)
Ha valaki vállalja - és van annyi szabija - hogy elmegy egy hétre külföldre, és utána két hétre bevonul az előírt két hetes házi karanténbe, akkor miért ne tehetné?
Nekem nem magával a külföldre utazási tilalommal van gondom, hanem azzal, ha ezt jogalap nélkül teszik. Semmit se szólnék, ha ezt jogszabályban rendelnék el.
Szóval a munkáltatónak nincs köze ahhoz, hova megy a dolgozója?! Vészhelyzet van, rendkívüli állapot, amiről nem volt váratlan a bejelentés! Nekem mint magyar embernek is van közöm hozzá, hogy a felelőtlen vadbarmok mit hurcolnak be. Ja, hogy az oroszok mennyi fertőzöttet jelentenek be? Csernobil óta nem mindegy? Itt az utazók jajveszékelnek pár tízezres veszteség miatt, miközben egy világjárvány közepén vagyunk.