Forduljatok a Pénzügyi Fogyasztóvédelemhez v akár normál fogyvédhez, Pénzügyi Békéltető Testülethez v az MNB-hez, emellett más hatóságokhoz, NAV - h adóznak-e v csalnak, legyen már a timbernél adóvizsgálat, Pénzügyminisztérium is lépjen fel és a parlament vmely bizottsága.
küldöm Krizsán úr elérhetöségeit, ö a Timberland Németország második számu vezetöje, cége az API INT tavalyi évben több, mint 74 millio Forint bevételt szerzett az ügyfelek megkárositásával.
Javasolt a személyes találkozo, hogy rendezödjenek a vitás pontok, és mindenki megkaphassa saját jogos követélését.
Sziasztok. 10 éve kötöttem a Timberlandot. Szeretnék hozzá jutni a pénzemhez. Mondjatok valakit aki tud ebbe segíteni. Szeretnék a végére járni. Van az országba aki foglalkozik vele. Esetleg sikerült visszakapnia valakinek a pénzét. Email: barsonylaszlob@gmail.com. Valaki tud segítsen! Esetleg olyan ügyvéd aki tud vele foglalkozni.
Segítesz, hogy miért kell szerződés számot megadni a FB csoportba való belépéshez? Külsős (nem Timberland alkalmazott) személy ez alapján nem tudja ellenőrizni annak valóságát az én megértésem szerint, viszont a névvel együtt már jóval érzékenyebb információt oszt meg valaki, mint az email cím ezen a fórumon.
Timberland ügyben a fórum korábbi bejegyzésében szerplő Kata2323 nevű felhasználó mostanában nem mutat túl sok aktivitást, így az általa említett ügyvédi segítséget sem sikerült eddig megszerezni.
A károsultak jelentkezését az alábbi privát csoportban várjuk:
Javaslom, hogy ezen a felületen se email címet, se egyéb érzékeny információt ne osszatok meg, mert a TC aktívan figyeli a nyilvános felületeken zajló beszélgetéseket, információkat.
Nem mondanám magam károsultnak, de úgy érzem az leszek. 2016-ban kötöttem 10 évre, amit idén szerettem volna felmondani, autó vásárlás miatt. Azt mondták telefonban hogy nem lehet felmondani, csak 10 év után. Ez már kicsit szomorú, de elfogadom. Felhívtam a közvetítőmet akivel anno kötöttem (természetesen nem dolgozik már annál a tanácsadó cégnél, és a tanácsadó cég sincs már kapcsolatban a Timberlanddal), hogy tud e olyan esetről, hogy valakit kifizettek. Azt mondta, hogy pár évvel ezelőtt volt olyan ügyfél akit kifizettek, de van aki már évek óta vár, úgy mint itt sokan mások.
Most nem tudom mi tévő legyek. Fizessem becsülettel (havi részletekben) a szerződéses összeget, hátha megkapom a teljes összeget vagy hagyjam a fenébe az egészet és elbukom az eddig befizetett részleteket? Mi van ha engem is fenyegetni fognak, hogy fizessem be a fennmaradó részt?
Azt gondoltam köztes megoldásnak, hogy kb fél évig nem fizetem és meglátom mi lesz ebből az egészből. Ha borul a cég, akkor legalább a fennmaradó rész megmarad nekem.
Amúgy kértem tőlük egy kimutatást az eddigi befizetéseimről, amit becsülettel megküldtek és stimmel rajta minden összeg.
Telefonon is beszéltem velük többször, akkor Adrienne azt mondta, hogy sokan nem fizettek az utóbbi időben és azoktól be fogják hajtani az összeget, mert szerződést szegtek.
Feleségem szintén érintett a Timberlandos ügyben! Valaki elküldené Nekem az ügyvéd számát, aki csoportosan foglalkozik az üggyel? Előre is köszi! inkogo@freemail.hu
Most találtam rá a csoportra. Megkaptam a levelüket egy hete. Anno csak az első részletet fizettem ki és akkor tudtam meg, hogy egy bűnöző akivel szerződtem.
Így nem fizettem többet és úgy értelmeztem, hogy ez, mivel szerződés szegés , semmissé teszi a szerződést. Erre most, megkaptam ezt a fenyegető levelet.
Nem fizettem 7 éven át, én úgy gondoltam, ezzel a szerződés megszűnt.
Hasonló helyzetben vagyok én is, csak nekem jövőre jár le a szerződés. Idáig nagyjából fizettem, de természetesen nekem is van hátralékom, felszólító levelet is kaptam. Ötletem nincs mit csináljak, nyilván a hátralékot nem szándékozom befizetni, de igy is jelentős összeg látszik elúszni. Van-e valaki ilyen helyzetben, van-e értelme tovább fizetni, és majd utána futni a pénz után? Esetleg próbáljam felmondani a szerződést azonnal? Egyáltalán valakinek is fizettek?
Ugyanaz a közvetítőnk volt. A hét év lejárata után beszéltem vele, nem tudott segíteni, gyakorlatilag széttárta a karjait. Sokféle érzelem kavargott bennem vele kapcsolatban. Végül abban maradtam önmagammal, hogy ő is egy bepalizott ember volt, csak épp a "bot" másik végén. (így utólag visszaemlékezve nem volt egyáltalán képben azzal, hogy mit is árul, ahogy mi sem voltunk képben azzal, hogy mit is veszünk) Most elolvastam újra a tájékoztató füzetben a "részesedési jogok kockázatai" fejezetet....és csak fogom a fejem.
A 7 év nekünk 3 éve járt le, megpróbáltuk akkor felmondani a szerződést, ahogy anno Ádám, mint lehetőséget (mint egy tuti opciót) felhozott nekünk is. Nem jártunk sikerrel, mondván, hogy 15 éves a szerződésünk, előgondoskodási terves. Pár évig fizettük csak, mert először a BIG eltűnése, majd az innen-onnan hallott infók miatt már keserű volt az íz. A befizetett pénzünkről már rég lemondtunk, azonban ma mi is megkaptuk a "tájékoztató" levelüket, közel 10 e eur (hátralék) tartozással. A D.A.S-tól próbáltam segítséget kérni, nagyon úgy tűnik, hogy ők ebben nem fognak tudni segíteni (a szerződésünk korlátossága miatt) nekünk.
Így számunkra véglegesen világossá vált, hogy szembe kell néznünk a helyzetünkkel, és bár nagyon elszomorító, hogy rengetegen lehetünk károsultak, de mégsem vagyunk egyedül.
Mindenki ugyanezt a levelet kapta. Az is, aki már 3 éve felmonda a szerződést, az is, aki kapott egy levelet fél éve, hogy a felmondást elfogadták, és januárban utalják.
A fenyegetőzés nagyon jól működik - mert hátha akkor mégtöbb pénzt fizetsz be. A szerződésben az állt, hogy 7 év után felmondható, ha a felmondást a Timberland elfogadja. Sokunk felmondta, a Timberland elfogadta, nem fizettek hosszú hónapokon-éveken át, most meg ők fenyegetőznek.
A fenyegetés jogalapját eddig nem tudta megmagyarázni a "jogi osztály" (ugyanaz a telefon van a levélen, ami szegény Gyárfás Adrienne telefonszáma - szegénynek most kellemetlen lehet a munkája, ő hívott fel lelkesen tavaly, hogy oké, utalni fogják a pénzt, idén januárban hogy mindjárt utalják, és keressem ha kérdésem van, és most vele viteti el a Timberland a balhét). Ugyanígy a német Timberland sem válaszolt, így kétlem, hogy jogalapjuk lenne bármire is.
Mivel az eddigi - korábban jóváhagyott - pénzt sem fizetik ki, emiatt vagyunk picit bizonytalanok, hogy vajon van-e értelme még milliókat befizetni, amiket ugyanúgy lehet hogy sosem kapsz vissza.
Érthető h senki nem akarja fizetni a szerződést hiszen semmit se kap a pénzéért cserébe, etikátlan amit a cég művel, tehát jogos v nem jogos meg kell vonni az MNB engedélyt ettől a hazug csaló cégtől!
Ez amit művelnek rosszabb mint az ovb által mlm-ben eladott unit-linked életbiztosítás, ami szintén hatalmas lehúzás mlm nélkül is!
Viszont így eljátssza az ügyfelek bizalmát, rossz hírneve lesz, az ügyfelek fel vannak háborodva teljesen jogosan h pénzt követelnek tőlük!
Ráadásul a lejárt szerződéseket nem fizetik ki, ezek után ki meri erre a cégre bízni a tőkéjét?
A cég már csak jogi erővel képes behajtani, ezzel viszont a megítélése nagyon rossz lesz, senki se akar így velük szóba állni, nem lesz aki ajánlja őket.
A Timberland már most szitokszó, rosszabb mint a Quaestor ahol mindenkit kifizették 6-7m-ig, itt pedig elúszott a pénze azoknak is akik végig fizették, hiszen megszűnt szerződések esetén nevetséges indokok mentén nem fizetnek, húzzák az időt.
Hát ez az! Valószínűleg el sem olvasták a hosszú szerződést ami talán még egy unit-linked életbiztosításnál is hosszabb, mert az is legalább 100 oldal, az is hatalmas átverés.